Dolar $
32.51
%-0.1 -0.03
Euro €
34.95
%0.32 0.11
Sterlin £
40.76
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4006.28
%1.22 47.82
SON DAKİKA

İNSANSIZ HAVA ARACI "FIRAT" İLE TEKNOFEST'TE İDDİALI YARIŞACAKLAR

08 Eyl 2019

Bursa'da 8 öğrenci, "Fırat" adını verdikleri silahlı insansız hava aracıyla İstanbul'da düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde dereceye girmeyi amaçlıyor.

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) okuyan 8 öğrenci, TEKNOFEST'te geçen yıl izledikleri projelerden ilham alarak, Türkiye'nin savunma sanayisine katkı vermek amacıyla yarışmaya katıldı.

Üniversitenin kendilerine sağladığı imkanlarla silahsız insansız hava aracının yapımına başlayan öğrenciler, "Fırat" isimli silahlı insansız hava aracıyla TEKNOFEST'te yarışmaya hak kazandı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'in üniversitelerde eğitim alan gençlerin çalışmalarını somut olarak gösterebilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Karademir, Bursa Teknik Üniversitesinde okuyan öğrencileri yaptıkları yatırımlarla teşvik ettiklerini ifade ederek, şunları belirtti:

"TEKNOFEST ilk başladığı zaman biz 5 takımla katıldık. Çok güzel dereceler elde edildi. Bu sene de 10 takımla katılıyoruz. Başarılı sonuçlarla geleceğimize inanıyoruz. Üniversitemizde gençlerin eğitim aldıkları alanlarda full time yeni işe girmiş mühendis gibi sigortası ve harçlığını alarak çalışıyor olması çok önemli. Mezun olmadan mühendis tecrübesini kazanıyorlar. Hem bitirme hem TÜBİTAK projeleri bir problemi çözmeye odaklı. Bu anlamda öğrencilerimiz hem pratik hem somut işler yapabilecek bir ortamda bulunuyorlar."