Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

GÜRKAN UYGUN: "BİR OYUNCUNUN TEK DERDİ, HAYATI BOYUNCA OYNAYABİLMEKTİR"

15 Ara 2019

Payitaht "Abdülhamid" dizisinde "Halil Halid Bey" karakterini canlandıran oyuncu Gürkan Uygun, Kurtlar Vadisi'nin kariyerinde önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "Bir oyuncunun tek derdi hayatı boyunca oynayabilmektir. Her şeyden önce bana bunu sağladı." dedi.

Kariyeri boyunca birçok başarılı dizi ve filmde rol alan Uygun, AA muhabirine, dönem dizilerinde rollerine nasıl hazırlandığı, Türk dizilerinin başarısı ve Kurtlar Vadisi projesinin kariyerindeki önemini anlattı.

Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen Türk Film Haftası'nın onur konuğu olarak Bosna Hersek'e gelen Uygun, ilk kez bu Balkan ülkesini ziyaret ettiğini söyledi.

Uygun, "Bosna Hersek' deyince aklıma ilk etapta Türk duygusu geliyor. Onun da karşılığını burada görüyorsunuz." ifadesini kullandı.

Balkanlar'da kendi kanından ve kültüründen kişileri görmenin çok keyifli olduğunu vurgulayan Uygun, "Burada biraz da Avrupa havası var. Birkaç farklı milletin bir arada yaşadığı bir yer." dedi.

Uygun, Türk dizilerinin Balkanlar'da en çok izlenen diziler arasında yer almasına değinerek, son dönemde büyük ilgi gören Türk dizilerinin sadece Balkanlar'a değil, dünyanın 70'e yakın ülkesine ihraç edildiğini dile getirdi.

Dizi ihracatı noktasında Türkiye'nin ABD'den sonra ikinci sırada bulunduğunu anımsatan Uygun, "Tabii kaliteli bir iş çıkarmazsanız, talep de görmez. Çıkan işlerin yüzde 70'i Türkiye dışından talep görüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uygun, daha önce rol aldığı "Kaçak" ve "Bu Şehir Arkandan Gelecek" dizilerinin de Güney Amerika'ya satıldığını aktararak, "Anladığım kadarıyla duygularımız benziyor, o duygular da insanlarda karşılık buluyor. Yaşam tarzı olarak da yakın insanlarız galiba." ifadelerini kullandı.

Türk dizilerinin birçok kültürel ve sanatsal etkinlikten daha etkili olduğuna işaret eden Uygun, "Çünkü hiç bilmediğiniz diyarlarda, insanların evine girip ufacık bir çocuğun hayal dünyasına hizmet ediyorsunuz." diye konuştu.