Dolar $
32.45
%-0.21 -0.06
Euro €
34.79
%-0.55 -0.19
Sterlin £
40.58
%-0.53 -0.21
Çeyrek Altın
3987.31
%-0.12 -4.85
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 30 Kasım 2020 17:35

ZEYTİN FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere binlerce zeytin fidan desteğinde bulundu. Zeytin fidanı dağıtımını Akdeniz İlçesi'nden başlatan Büyükşehir, toplam 60 bin 120 adet zeytin fidanın toprakla buluşmasını sağlayacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Mersin'de tarıma ayrı bir sayfa açıklarını belirterek, üretimin olmaması halinde pazarların boş kalacağını söyledi.

Zeytin fidanları toprakla buluştu

Üreticinin yüzünü güldüren projelere devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi Akdam Mahallesi’nde zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.  Proje kapsamında Mersin’in 11 ilçesindeki 1045 üreticiye toplam 60 bin 120 adet Gemlik ve Sarıulak çeşidi zeytin fidanı teslim edilecek. Fidanlar, Büyükşehir Belediyesi sayesinde toprakla buluşacak.

Çitçiye destek sürecek

Zeytin fidanı dağıtımını Akdam Mahallesi’nden başlatan Başkan Vahap Seçer, “Tarım yapılan bölgelerdeki belediyelerin tarıma diğer illerde, ilçelerde olduğu gibi ayrı bir sayfa açması lazım. Biz Mersin’de bunu yaptık. Dedik ki burası tarım bölgesi. Belediye olarak kanunlar çerçevesinde azami desteği üreticimize, çiftçimize vereceğiz” dedi.

Değerli ürünler üretmemiz lazım

Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nden kooperatiflerle gerçekleştirdikleri çalışmalara kadar birçok konuya değinen Başkan Seçer, tıbbi aromatik bitki dağıtımlarını çeşitlendireceklerini, kekik, lavanta, nane, biberiye, incir, avokado gibi ürünlerin de dağıtımını yapacaklarını dile getirdi. Seçer, gelecek yıl da egzotik meyvelere yöneleceklerini belirterek, “Bizim değerli ürünler üretmemiz lazım. Dünya pazarlarında kabul gören, ihraç değeri olan, bize döviz getiren çeşitleri burada üretmemiz lazım. Ama toprak ve hava önemli. Uygun çeşitleri bulup getirmek gerekiyor. Mango, ejder meyvesi, papaya, goji beryy ve bunun gibi bir takım tropikal meyveleri 2021 dağıtım programına aldık” dedi.

ABONE OL