Dolar $
32.54
%0.06 0.02
Euro €
34.99
%-0.13 -0.04
Sterlin £
40.75
%-0.26 -0.1
Çeyrek Altın
3996.93
%0.12 4.66
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 07 Ekim 2020 15:45

YÖNETİCİNİN GENÇ BİR YAZAR OLARAK PORTRESİ

Yazar: Philipp Schönthaler Türkçesi: Emre Güler Vakıfbank Kültür Yayınları

Yöneticinin Genç Bir Yazar Olarak Portresi
Yazar: Philipp SchönthalerTürkçesi: Emre GülerVakıfbank Kültür Yayınları

VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayımladığı “Yöneticinin Genç Bir Yazar Olarak Portresi”nde, dünya devi markaların ve önemli yöneticilerin zirveye çıkış öykülerinden kesitler sunan Alman yazar Philipp Schönthaler, yalnızca hikâye anlatabilenlerin başarılı olduğunun altını çiziyor.

Steve Jobs, Nietzsche, Tim Cook…

Kitabında Steve Jobs ve Tim Cook gibi başarılı yöneticileri değerlendiren Schönthaler, tarihi olaylar eşliğinde gıda, giyim, teknoloji, otomotiv ve telekomünikasyon devlerini adeta analiz ediyor. CEO’ların zirveye nasıl çıktıklarını keskin bir dille ifade ediyor. Schönthaler kitabında Walter Benjamin, Nietzsche, Alasdair McIntyre, Umberto Eco ve Jean-Paul Sartre gibi finans, edebiyat ve düşünce tarihine damgasını vuran daha onlarca önemli ismin yaşamından ve görüşlerinden ayrıntılar aktarıyor.

CEO’lar iyi bir konuşmacı olmak zorunda

Günümüzde hikâye anlatıcılığının bilgi üretiminin merkezinde yer aldığını vurgulayan Schönthaler, dev markaların hikâye anlatmak için ekipler kurduğunun bilgisini paylaşıyor. Artık CEO’ların, genel müdürlerin çok iyi birer konuşmacı veya hikâye anlatıcısı olmak zorunda olduğunu belirten Schönthaler, “Artık toplum gönüllüsü olarak çalışmak, büyük maddi bağışlarda bulunmak yetmiyor” diyor. Bundan dolayı ise dev konferans salonlarında büyük kalabalıklar önünde konuşma yapılıyor.


ABONE OL