Dolar $
32.71
%0.57 0.18
Euro €
34.78
%0.1 0.03
Sterlin £
40.67
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4089.25
%0.54 21.66
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 08 Mart 2021 02:04

TEKİRDAĞ'DA TARIM HAMLESİ

Bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, son günlerde tarım ve hayvancılık alanında da yapmış olduğu yatırımlarla da dikkat çekiyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin alanında en büyük projesi olma özelliğine sahip Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi'nin gübre dağıtımı ve atımı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'da tarım hamlesi

Bu proje kapsamında Süleymanpaşa ilçesine bağlı Doğruk Karacamurat Hayrabolu ilçesine bağlı Yörükler, Fahrioğlu, Buzağcı, Avluobası ve Subaşı ile Muratlı ilçesine bağlı Hanoğlu ve Aşağısevindikli mahallelerinde gübre atımı ve dağıtımı programı düzenlendi.

Verimlilik düzeyi 4 kat artırıldı

2015 yılından bu yana meraların ot verimini arttırmak amacıyla Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, ot verimi 50 kilograma kadar düşen mera alanında verimlilik düzeyi 4 kat arttırılarak 200 kilogram seviyesine çıkartıldı.

Türkiye genelinde örnek proje kapsamında 2015-2021 yıllarını kapsayan 6 yıllık zaman diliminde Tekirdağ ili genelinde 126 kırsal mahallenin meraları ıslah edildi. Bu süreçte 2milyon 739 bin 850 kilogram 20*20*0 kompoze gübre uygulaması yapılarak, ıslah edilen meralardan 35 bin ton kaba yem elde edildiği tahmin ediliyor.

Besicilik yapan vatandaşlar kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli bir kısmını, çayır ve meralardan karşılayarak daha ekonomik koşullarda üretim yapma imkânına erişmesine olanak sağlayan proje, bölgesel kalkınmaya da büyük katkı sağlamaktadır.

“Türkiye genelinde uygulanan en büyük mera ıslahı projesi”

Gübre atımı ve dağıtımı programında açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,“6 yıldır sürdürdüğümüz Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemizin meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Projemiz Türkiye genelinde uygulanan en büyük mera ıslahı projesidir. Proje kapsamında yapılan çalışmalarımız ile birlikte il genelinde kaliteli kaba yem hususunda önemli bir açığı giderdik. Böylelikle yem fiyatlarının arttığı bir dönemde çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltmış olduk. Tekirdağ, güçlü sanayisinin yanı sıra Türkiye ortalamasının çok üzerinde verimlilik düzeyinde topraklara sahip. Bu potansiyeli değerlendirebilmek adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Bu hizmetin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR