Dolar $
32.54
%0.06 0.02
Euro €
34.93
%-0.27 -0.09
Sterlin £
40.73
%-0.31 -0.12
Çeyrek Altın
3994.61
%0.06 2.37
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 24 Aralık 2019 11:25

TADINDA YOLCULUK

Yazar: Jale Balcı - Hande Çilek Remzi Kitabevi

Tadında Yolculuk

Şef- Yazar Jale Balcı ve Seyahat Yazarı Hande Çilek’in sağlıklı, doğal ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak hazırladığı “Tadında Yolculuk” kitabı, okuyucusuyla buluştu. Coğrafi açıdan birbirlerine uzak olmalarına rağmen mutfak kültürü açısından benzer özellikler taşıyan Akdeniz Bölgesi’nin ve Kaliforniya’nın en lezzetli tariflerinin yer aldığı “Tadında Yolculuk” kitabı birbirinden lezzetli ve pratik tarifleri içeriyor.

Remzi Kitapevi tarafından piyasaya sürülen “Tadında Yolculuk”, Kaliforniya’dan Akdeniz’e uzanan yolculuğu lezzetli bir dille anlatıyor. Seyahat ve yemek kültürünü farklı coğrafyalar üzerinden anlatıp, harmanlayan kitap; sağlıklı, doğal ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak oluşturuldu.

“Başucunuzdaki lezzet arşivi”

Şef- Yazar Jale Balcı ve Seyahat Yazarı Hande Çilek’in Kaliforniya’dan Akdeniz'e uzanan; bölgesel tatları anlattığı ve tariflerle zenginleştirdiği “Tadında Yolculuk” kitabı, okuyucularının başucu arşivi olmaya aday.

Doğal yollardan beslenmeye geri dönüş ve dalından sofraya felsefesinden ilhamla kitabı yazmaya başladıklarını söyleyen Tadında Yolculuk’un yazarlarından ünlü şef-yazar Jale Balcı, tariflerin birbiri ile uyumlu olması için çok özendiklerini belirtti. “Okuyucularımız tariflerimizi rahatlıkla uygulayabilecek” diyen Balcı, şunları kaydetti: “Lezzet düşkünlerinin tariflerimizi kolaylıkla yapabilmesi ve sofralarında yer alarak misafirlerine ya da aile üyelerine tattırması, benim için büyük bir onur. Aslında amacımız; son zamanlarda artan sosyal medya çılgınlığından bir nebze de olsa uzaklaşarak eskiden olduğu gibi insanların kitaptan tarif yapmalarını sağlamak.”

“7’den 70’e herkese göre lezzetler”

Kaliforniya mutfağından lezzetlerin yanı sıra Türk damak tadına uygun tariflerin kitapta yer aldığını söyleyen Hande Çilek, “Özellikle son dönemde vegan beslenme alışkanlığı oldukça arttı.

Kaliforniya'da da vegan yemekler ve restoranlar oldukça popüler. Dolayısıyla kitapta veganlara yönelik çok güzel tariflere yer verdik. Aynı zamanda laktoz duyarlılığı olanların da rahatlıkla tüketebileceği sebze-meyve içerikli tarifler yer

“Aileniz ve kendiniz için yapacağınız en büyük iyilik, yemek pişirirken kaliteli ürün ve malzeme kullanmak. Ben elimden geldiğince tarladan, bağdan, bahçeden almaya çalışıyorum. Belki maliyetli görülebilir ama sağlığımız bozulduğunda doktorlara ödediğimiz rakamlarla hemen hemen aynı oluyor. Tarlada, toprakta vakit geçirmek, insana ayrıca huzur da veriyor.”

Jale Balcı


ABONE OL