Dolar $
32.48
%-0.12 -0.03
Euro €
34.83
%-0.51 -0.18
Sterlin £
40.72
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
3986.31
%-0.15 -5.83
SON DAKİKA
Gastronomi Perşembe 25 Mart 2021 11:06

LEZZET DURAĞI "BAFRA PİDESİ"

Bu haftaki, Lezzet durağım; Beşiktaş Çarşı'nın yeni mekanı, "Beşiktaş Pide."

Lezzet durağı "Bafra pidesi"

Buram buram Karadeniz lezzetleri ve nefis pide kokularıyla dikkat çeken Mekan, pandemi yasakları başlamadan açılmış. 

Bu sürede paket servis, gel al ile hizmet vermiş. 

Bir Karadenizli olarak, Bafra pidesini en iyi yapan, İstanbul'daki adreslerden biri diyebilirim. Samsun'un ünlü ve  eşsiz bu lezzeti: Ustalarının, az mayalı hamurdan, ince uzun kapalı kıvamda açıp, içinde kıyma ile soğanı çok güzel bir şekilde hemhal ederek, tuz ve karabiber ile tam kıvamında ayarlaması ile ortaya çıkar.

Taş fırında pişmesi ve finalde Karadeniz tereyağı ile sunumu ile doğan lezzeti anlatmaya kelimeler yetmez, yaşamak lazım.

Mekanın, Samsunlu ustası; Uğur Akman'ı önceden tanıyor, lezzetini biliyor ve beğeniyorum. 

Eli ile hamuru açması, hamuru elinde taklalar attırarak çevirmesi işini en güzel show ile yapması, pidenin lezzetine yansıyor.

Mekan sahipleri: Mert ve Yiğit Aydın kardeşler. Biri işletmecilik, diğeri aşçılık okumuş, iki genç girişimci.  

Açık hamur, kapalı hamur, ve inovatif çalışmalar yaparak birçok pide çeşidi yaratmışlar. Patlıcanlı pide, dikkat çekiyor. 

Tabii ki, tavsiyem: Mutlaka kapalı, kıymalı tabir edilen "Bafra Pidesi"nin yenmesi ve bu küçük, şirin ve nezih mekanın ziyaret edilmesidir.


ABONE OL