Dolar $
32.54
%-0.01 -0
Euro €
34.89
%0.16 0.05
Sterlin £
40.56
%-0.22 -0.09
Çeyrek Altın
3969.81
%0.3 11.8
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 22 Şubat 2020 02:23

KIRTASİYE FUARINDA REKOR BÜYÜME

26 yıldır Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından desteklenen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, TÜYAP işbirliği ile 4'üncü kez kapılarını açtı. Bugün başlayan, 23 Şubat tarihine kadar sürecek fuar; toptan ve perakende kırtasiyeciler,, eğitim kurumu yöneticileri, oyuncak ve hediyelik eşya perakendecileri, sanatsal eğitim merkezleri yöneticileri ile binlerce ziyaretçiyi bir araya getirecek. 26 ülkeden 349 markanın yer aldığı, Türk firmalarının farklı coğrafyalara ulaşarak ihracat kapasitelerini artırmak adına köprü vazifesi gören İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı, Almanya ve Çin'den sonra sektörün küresel pazardaki 3'üncü dev buluşması olarak gösteriliyor.

Kırtasiye fuarında rekor büyüme

Büyükçekmece’de yer alan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-3-4-5 ve 6 numaralı salonlarda, 16 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı 2020’de; ziyaretçiler için eğlenceli ve keyifli anlara, katılımcı şirketler için çok önemli işbirliklerine sahne olacak. Fuar sayesinde kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, yazı malzemeleri, oyun hamuru, eğitici ve zekâ oyunları, lisanslı ürünler, çantalar, hobi ve sanatsal malzemeler ile son teknoloji ürünleri ziyaretçilere sunulacak.

Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: “Ben de kırtasiye severim”

Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, açılış konuşmasında kırtasiye sektörünün gelişimine dikkat çekti. Avcı, “Ben de bir kırtasiye severim. Özellikle çalışmalarımı kurşun kalem kullanarak yaparım. Dolayısıyla kırtasiyedeki gelişmeleri yakinen takip ediyorum. Sektörün her geçen sene daha da büyümesi beni çok mutlu ediyor. Sektörün önünün açık olduğunu görüyorum. İlerleyen yıllarda daha büyük üretimler sonucu, daha büyük organizasyonların olacağına inancım tamdır.” dedi.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç: “AB standartlarında yüzde 95 uyum sağladık”

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, yaptığı açılış konuşmasında, kırtasiye sektöründeki güvenilirlik oranının geçtiğimiz yıllara kıyasla yükselişte olduğuna dikkat çekti. Kılıç, “Yaptığımız denetlemeler sonucunda AB standartlarının yüzde 95’ine uyum sağlayabiliyoruz. 2011 yılında başladığımız denetimlerimiz sonucunda bugüne kadar yaklaşık 3 milyon ürünün denetimini yaptık. Piyasadaki standartlara uymayan güvensiz oranını 2011 yılında yüzde 53 iken bugün 2019 sezon denetiminde bu oran yüzde 2’ye kadar geriledi. Bu istatistikler de bize sektördeki üreticilerin eğitime ve gelişime açık olduğunu, denetimlerin de sektöre ve tüketiciye olumlu yansıdığını gösteriyor.” dedi. 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagic: “İthalatı sabit tutup ihracatı kontrollü büyütmeliyiz”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagic, TÜYAP ile TÜKİD’in iş birliğinde ortaya çıkan muazzam başarının tüm sektörlere örnek olmasını ve bu iş birliğinden dolayı da çok memnun olduğunu söyledi. Şekib Avdagic, “Bugün kırtasiye sektörüne baktığımızda diğer tüm sektörlerde olduğu gibi ithalatın önemi büyük. İthalatı belli bir oranda sabit tutarak ihracatı artırmayı hedeflemeliyiz. Çin’de yaşanan ve neredeyse tüm dünyanın ticari faaliyetlerini etkileyen Corona Virüsü, ülkemiz için hem tehdit hem de fırsat. Ancak buradaki riskleri ve avantajları iyi analiz ederek planlı, programlı hareket etmeliyiz. Uzun vadede ihracatı artırırken daha önceden çalıştığımız eski müşterilerimizi küstürmeden büyümeliyiz. Ticari etiği ön planda tutmayı unutmamalıyız.” dedi. 

TÜKİD Başkanı Mehmet Helvacıoğlu: “ Fuar katılımcılarının ihracat rakamlarını daha yukarı çekmelerini bekliyoruz

Bu yıl İstanbul’da 26’ncısı düzenlenen İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı açılışında konuşan TÜKİD (Tüm Kırtasiyeciler Derneği) Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada bu fuarın Almanya Paperworld ve Çin’deki fuardan sonra 3'üncü büyük kırtasiye fuarı olduğunu ifade etti. Mehmet Helvacıoğlu, “Türk kırtasiye sektörü hem üretimi hem tasarımı hem de sağlığa verdiği önemle Çin'den daha güçlü bir imalat potansiyeline sahiptir. Dünyayı kasıp kavuran virüs nedeniyle Çin’in sektörümüzdeki üstünlüğü giderek yok oluyor. Bu nedenle İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nda ihracatçılarımız için çok büyük işbirliği fırsatları oluşacağına inanıyoruz. Son 10 gün içinde çevre ülkelerden, diğer eski müşterilerimizden, yurtdışından alım çok fazla. Çünkü ülkemizin üretimine güveniyorlar. Bugün baktığımızda eskiye kıyasla çok daha fazla ihracat yapacağımız bir ortam oluştu. Haliyle bu fuarda ihracata odaklanan katılımcı firmalarımızın ihracat paylarını artıracağını öngörüyorum.” dedi.

Helvacıoğlu: “Kırtasiyede “stok” var, coronavirüs yok”

Açılış programında Corona Virüsü konusuna değinen Helvacıoğlu “Kırtasiye sektörünün Corona Virüsü ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Biz 2020 okul sezonuna mal satıyoruz. Kırtasiyelerin stok tedariği, Corona Virüsü öncesi zaten yapılmıştı. Dolayısıyla yeterli kadar stokumuz var.” dedi. Helvacıoğlu her fuar ve organizasyonda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Helvacıoğlu bu fuardaki sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

VIP Otopark geliri ile akülü sandalye bağışlanacak

“TÜKİD olarak her fuarda ve her organizasyonda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. TÜYAP’ta düzenlenen Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nda bu yılki sosyal sorumluluk projelerimizden biri kapsamında VIP otoparkın gelirini bağışlayacağız. Elde ettiğimiz gelir ile eğitim görmeye muhtaç engelli öğrenci kardeşlerimize akülü sandalye alacağız.

7 Bölgede 7 Okula yardım eli uzatılacak

Bir diğer sosyal sorumluluk projemiz ise “7 bölge 7 okul” projesi. Bu proje kapsamında yardıma ihtiyaç duyan 7 bölgedeki 7 okulun kırtasiye ihtiyaçlarını gönüllü kırtasiyeci meslektaşlarıma birlikte sağlayacağız.

Mehmet Helvacıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi hiç yalnız bırakmayan kalem sevdalısı çok değerli bakanımız Nabi Avcı’ya, bugün aramızda olmayan ancak teşrifleriyle cumartesi günü bizi onurlandıracak olan Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’a, Anadolu’nun dört bir yanındaki kırtasiyeci meslektaşlarımızın fuarlara ulaşımı noktasında geçtiğimiz yıllarda vermiş oldukları desteği bu sene de devam ettiren TOBB’un değerli başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, sektörümüze desteklerini esirgemeyen, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında iyi bir işbirliği içerisinde bulunduğumuz ve bugün burada bizimle olan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagic’e, uzun yıllardır iyi ilişkiler içinde olduğumuz, sektörün gelişmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza attığımız Ticaret Bakanlığı’nın değerli temsilcisi, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı sayın Mikail Kılıç’a, aramızda bulunan duayen meslektaşlarımıza, yine bizleri yalnız bırakmayan derneğimizin eski başkanlarına, sektör mensuplarına, fuarda rakor kırılmasına vesile olan tüm meslektaşlarımıza ve fuar katılımcılarına, fuarda büyük emekleri olan TÜYAP ekibine bir kez daha teşekkür ederim.”

“Bu sene ziyaretçi sayısını 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz"

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 5 gün boyunca sürecek fuarın kırtasiyecilik sektörünün ihracat kapasitesinin artması, nitelikli ihracatın yapılması ve farklı coğrafyalara ulaşılması adına çok önemli kazanımlar sağlayacağını belirttiği açılış konuşmasında şunları vurguladı:  “Fuarda Kırtasiye ve okul malzemeleri, ofis malzemeleri, hobi ve sanat malzemeleri, hediyelik eşyalar, lisanslı ürünler ve oyuncaklar, yazı malzemeleri, promosyon ürünleri, ambalaj ve paketleme ürünleri, teşhir stantları ve rafları başta olmak üzere kırtasiyeye dair binlerce ürün sergilenecek.” Dedi.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü: “Kırtasiye fuarı ile rekorlarımıza bir yenisi daha ekledik”

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü yaptığı açılış konuşmasında, geçen yıllara kıyasla fuarın bu yıl hem sergileme alanının hem de katılımcı ülke ve firma sayılarının artış gösterdiğine dikkat çekti. Ersözlü, “Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, TÜYAP TÜM Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile Tüyap’ta 4. Kez düzenleniyor. Yapmış olduğumuz yurtiçi ve yurtdışı çalışmaların sonucunda fuar muazzam büyümelerle rekorlara imza atıyor. Dünyanın en önemli markaları, üretici firmalar 15 binin üzerinde gelecek olan ziyaretçilerine ürünlerini sergileyecek. Sektörün büyümesine ve gelişmesine TÜYAP olarak katkı sunmak gayreti içerisindeyiz. Sağlıklı bir iş örneğini, sürdürülebilir büyümenin de örneğini bu fuarda görebiliyoruz. 26 ülkeden katılımcı, 5 kıta, 77 ülkeden iş insanını ağırlıyoruz. 2017 yılından bu yana her sene fuarımızı büyüterek bugünlere geldik. 2017 yılında 165 olan katılımcı sayısını 2020’de yüzde 60 arttırarak 264’e çıkarttık. 2017’de net sergileme alanımız 10 bin metrekare iken bu yıl yüzde 60 genişletip 16 bin metrekareye yakın net stant alanına ulaşarak rekorlarımıza bir yenisini daha ekledik. 2017 yılında 265 olan marka sayısını bu yıl yüzde 32 arttırarak 349 markaya fuarımızda yer veriyoruz. Yine 2017 yılında 572 olan yabancı iş insanı sayısını 2019 yılında 1.256 ya çıkartarak yüzde 120’lik rekor bir artışa imza attık. 2020 yılında İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nda bu oranları yüzde 20 oranında artıracağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Bu sene T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ve Moskova, Sofya, Tiflis, Tahran, Üsküp ve Kahire’deki TÜYAP yurtdışı ofislerinin desteği ile fuarımızı ziyaret eden yabancı iş insanı sayısını 1.500’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İranPenex (Tahran), Skola School (Belgrad), Insights-X (Nurnberg), Paperworld (Frankfurt), Skepka Expo (Moskova) gibi sektörün dünya çapındaki önemli fuarlarına katılarak uluslararası arenada fuarımızın tanıtımını gerçekleştirdik. Bu yoğun pazarlama çalışmalarımız neticesinde Afganistan, Angola, Estonya, Güney Kore, Polonya, Tacikistan, Uganda, Vietnam gibi ülkeler başta olmak üzere 19 farklı yeni ülkeden yabancı ziyaretçi bu yıl ilk defa fuarımızı ziyaret edecekler. Toplamda 5 farklı kıtadan, 77 ülkeden iş insanı aramıza katıldı. Diğer taraftan geçtiğimiz yıl 1.200 civarı iş insanı ikili görüşmeleriyle yaklaşık 3 binin üzerinde iş bağlantısı yapmışlardır. Bu yıl da 1.600 civarında iş insanın fuarda ağırlamak için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Yoğun yurtdışı pazarlama faaliyetlerimizin yanında yurt içinde de özellikle İstanbul dışındaki illerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürdük. 2017’de yerli ziyaretçilerimizin yüzde 25’ini İstanbul dışındaki illerinden gelen misafirlerimiz oluşturmaktayken, 2020 yılında yüzde 45’ini İstanbul dışındaki illerinden gelen misafirlerimiz oluşturacak. Türkiye’nin 75 farklı şehrinden 5.000’in üzerinde online kayıt yaptıran ziyaretçimiz bulunmakta. Huzurlarınızda ben bir kez daha işbirliği yaptığımız TÜKİD Başkanı Mehmet Helvacıoğlu’na ve değerli çalışma arkadaşlarına, Ticaret Bakanlığı’mıza, bizleri hiçbir fuarda yalnız bırakmayan KOSGEB’e, sosyal paydaşlarımızın fuarın Avrasya coğrafyasının adeta bir cazibe merkezi olması noktasında önemli katkıları var. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve tüm katılımcı firmalarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.

 İstanbul TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19 Şubat’ta açılan fuar, 23 Şubat’a kadar 09:00 ila 19.00 saatleri arasında, kapanış günü olan 23 Şubat Pazar günü ise 09:00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR