Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Bankacılık Cuma 06 Aralık 2019 02:46

İHRACATÇIYA A'DAN Z'YE DESTEK

Akbank, Türkiye ekonomisinin ihracat odaklı büyümesini destekleme için geliştirdiği ve yeni ürün ve hizmetleriyle zenginleştirdiği "İhracatçının Gücü Paketi" ile ihracatçılara finansman desteği sağlamaya devam ediyor. Paket, swift takip sistemi, ücretsiz dijital dış ticaret tarifesi, FX platform üzerinden döviz işlemlerinde özel kur avantajı gibi dijital hizmetleriyle de ihracatçılara birçok kolaylık sağlıyor.

İhracatçıya a'dan z'ye destek

Akbank, Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyümesinde kritik önemi bulunan ihracatı desteklemek için Ocak 2019’da başlattığı kampanyasını, ihracatçılardan gelen yoğun ilgi ve talep üzerine, paket içeriğini de zenginleştirerek devam ettiriyor. Türkiye’de “dış ticaret deyince ilk akla gelen banka olma” hedefiyle ilerleyen Akbank, ihracatın finansmanına ilişkin “a’dan z’ye” her aşamada ihracatçının maliyetlerini düşürürken, sağladığı dijital hizmetleriyle de işlerini daha da kolaylaştırıyor. İhracata destek için 1 yıla kadar ihracat taahhütlü TL/Döviz kredilerinde ve ihracat faktoring finansmanında uygun fiyatlar sunuyor. Yenilenen “İhracatçının Gücü Paketi” ile Akbank, ilk 1000 ihracatçıya mil puan hediyesinden ücretsiz dijital dış ticaret tarifesine, Akbank Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden FX Platform ile avantajlı kur işlemlerinden ücretsiz swift takibi hizmetine kadar müşterilerine ihtiyaç duydukları her konuda destek vermeye devam ediyor.  

“Ekonomimiz için çalışan ihracatçılarımıza verdiğimiz destekler ile gurur duyuyoruz.”

Akbank olarak ülke ekonomisini desteklemek üzere ürünler geliştirdiklerinin altını çizen Akbank Ticari Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, "Bu görevimizi yerine getirirken en çok odaklandığımız konulardan birisi de, ekonomimizin ihtiyacı olan dövizin sağlanmasında çaba gösteren ihracatçılarımızın yanında durmak, onların çabalarını desteklemek, işlerini kolaylaştırmak" dedi ve ekledi:  "İhracatçılarımıza finansmanı en elverişli koşullarda sağlarken, mevzuat ve ihracat işlemleri konularında da yanlarında duruyor, ülke genelindeki dış ticaret yöneticilerimizle müşterilerimize her an dış ticaret destek hizmetimizi vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yılbaşında müşterilerimize sunduğumuz İhracatçının Gücü Paketimize yeni özellikler kazandırdık." 

Akbank, ihracatın finansmanı için uygun koşullarda ihracat taahhütlü TL /Döviz kredileri ve ihracat faktoring kredisi sunuyor...

Tugal açıklamasında paketin yeni özelliklerine dikkat çekerek “Akbank olarak ayırdığımız kaynak kapsamında ihracatın finansmanını 1 yıla kadar vadelerle “yeni işlek, spot ve aylık eşit taksitli” kredilerde avantajlı faiz oranları ile destekliyoruz. Ayrıcalıklı faiz oranlarını içeren bu kredilerde alt limiti 100,000 USD/ EUR/ TL, üst limiti de 10,000,000 USD/EUR/TL olarak belirledik. Ek olarak Euro ve Dolar cinsi ihracat faktoring finansmanında da aynı faiz fırsatını sunuyoruz. Türkiye’de dış ticaret deyince ilk akla gelen banka olma hedefiyle, Eximbank’a hitaben verilen teminat mektuplarına da avantajlı komisyon oranları ile aracılık ediyoruz” dedi.

“Tek bir tıkla" ithalat transferleri ücretsiz yapılabilecek...

İhracatçının Gücü Paketine yeni eklenen avantajların başında dijital geliştirmelerin geldiğini belirten Tugal, “Dijital Dış Ticaret Tarifesi" ile müşterilerimize Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden "tek bir tıkla" ithalat transferlerini "ücretsiz yapabilme" olanağı sağlıyoruz. Akbank müşterileri, bu tarifeyle 10 adet peşin ve/veya mal mukabili ithalat transferini ücret ödemeden, “hızlı ve güvenli” bir biçimde gerçekleştirebilecekler. Dış ticaret yapan firmalarımız ayrıca Akbank FX Platformu üzerinden döviz alım satım işlemlerinde özel kur avantajından faydalanarak anında ve kolayca işlem yapabilecekler. Bunlara ek olarak; swift takip sistemi ile müşteriler, Akbank Kurumsal Internet Şubesi üzerinden döviz para transferlerinin tüm detaylarını uçtan uca şeffaf bir şekilde ücretsiz izleme imkanı sunuyor. Paketin sunduğu bir diğer yeni hizmet ile “dış ticaret işlemlerini Akbank üzerinden geçirme sözü" veren Akbank müşterileri, ithalat işlemlerinin muhabir masrafları için de çok önemli avantajlara sahip oluyor. Dış ticaretçi firmalarımız paket kapsamındaki tüm avantajları akbank.com aracılığıyla detaylı görüntüleyebilir, şubelerimizden bilgi alabilirler. “ dedi. 

Dış ticaret özel tarife paketlerinden alan ilk 1000 ihracatçıya, yurt dışı seyahatlerinde kullanmaları için  mil puan hediyesi kampanyası yenilendi...

Akbank dış ticaret tarifelerinden satın alan müşterilerimiz, ithalat, ihracat ve swift işlemlerini ayrı ayrı ücret ödemeden yapabiliyorlar. Akbank’ın dış ticaret tarifelerinden birini seçip dış ticaret işlemlerini Akbank üzerinden gerçekleştirmeye başlayan ilk 1000 ihracatçı “100,000 mil puan” hediye kazanıyor.

Akbank, dış ticaret işlemlerinin takibine ilişkin birçok bildirim hizmetini ücretsiz sunuyor...

Akbank, dış ticaret işlemlerinin takibine ilişkin gelen/giden swift mesajları, ihracat akreditiflerinin yaklaşan vade tarihleri, yurt dışına gönderilen ihracat vesaik gönderi bilgileri, transfer gümrük ID numarası, ihracat / ithalat dosya detaylarının görüntülenmesi, SMS ile gümrük vergi ödemesi vb. bildirimleri ücretsiz olarak “İhracatçının Gücü Paketi” kapsamında ihracatçılara sunuyor.

“Akbank İhracatçı Buluşmaları” devam ediyor... 

 Akbank’ın Türkiye genelinde düzenleyeceği İhracatçı Buluşmaları’na katılacak ihracatçılar, yarım günlük programlarda “yeni pazar fırsatları, alternatif finansman teknikleri, dış ticaret mevzuatına ilişkin güncel değişiklikler ve güncel piyasa bilgisi ve ihracat faktoringi” hakkında pratik bilgilere erişebilecekler.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR