Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Pazar 07 Mart 2021 02:10

GIDA STARTUP'LARINA YATIRIMA DEVAM EDECEK

Bu yıl girişim ekosisteminin daha hareketli olacağını söyleyen Yıldız Ventures Kurucusu Yahya Ülker, "Global ortağımız Sente Foundry ile birlikte gerçekleştirdiğimiz hızlandırma programımızla, gıdada bu yıl en az üç erken aşama startupa yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Gıda startup'larına  yatırıma devam edecek

Yıldız Ventures Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Yahya Ülker, Yıldız Holding'in girişimcilik ekosistemini desteklemek için kurduğu Yıldız Ventures'in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgınının her alanda değişimi hızlandırdığını ifade eden Ülker, yepyeni ihtiyaçların ortaya çıktığını söyledi.

İstegelsin öne çıktı

Sosyal ve kurumsal hayattaki değişimin belki de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı gerçekleştiğini anlatan Ülker, “Bu değişim, yeni şirket ve girişimlerin doğması için de çok verimli bir ortam hazırladı, hazırlamaya da devam ediyor. Bu doğrultuda her alanda yeni yatırımların daha da hız kazanacağını düşünüyorum; yeni fikirler, yeni iş alanları, mevcut iş alanlarının dönüşümü… Bu açıdan bakınca hem yatırımcılar hem de girişimciler için elbette zor ama bir o kadar da heyecan verici bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu. Yatırım fonlarının ya da risk sermayesi şirketlerinin sayısının sürekli arttığını belirten Ülker, kurumsal şirketlerin birbiri ardına kendi fonlarını kurduklarını, startupların sayısının da kayda değer oranda arttığını söyledi. Türkiye'nin, genç ve yeni fikirlere son derece açık bir girişimci ekosistemine sahip olduğunu aktaran Ülker, önümüzdeki süreçte bu potansiyelin tüm dünyada daha da büyük bir ilgi göreceğine emin olduğunu kaydetti. Ülker, “Yıldız Ventures olarak biz de yatırım programlarımızla startup ekosistemini destekleyerek sektöre katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yeni iş modelleri ve fikirlerini değerlendirmeye devam ediyor, yeni girişimlerin hayata geçmesini sağlamayı, bazılarını da yatırımlarımızla daha da büyütmeyi hedefliyoruz” bilgilerini verdi. Ülker, erken aşama gıda girişimlerini desteklemek amacıyla başlattıkları hızlandırma programını global iş ortağı Chicago merkezli Sente Foundry ile birlikte yürüttüklerini ifade ederek, program kapsamında öncelikle girişimcilerin başvurularını değerlendirdiklerini söyledi. Stratejik açıdan uygun olduğunu düşündükleri girişimlerle de altı haftalık hızlandırma modülünü başlattıklarını anlatan Ülker, “Bu şekilde toplamda altı startupa hızlandırma programı kapsamında yatırım yaptık. 2020’deki ikinci Hızlandırma Programı’na seçilen startuplar Arkim, Paragon Pure ve Nom oldu. İlk aşamada bu girişimlere 75 bin dolar finansal destek sağladık. Finansal desteğin yanı sıra, en az bu kadar önemli bir başka desteğimiz ise girişimlerin Yıldız Ventures referansıyla kurumsal firmalarla iş birliği yapma fırsatı bulması; aynı zamanda ilk müşterilerinin Yıldız Holding şirketleri olması gibi değerli bir fırsatı da sunuyoruz” bilgilerini verdi.

Yeni fikirleri aramaya devam  

Yahya Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü: “2021’de mevcut yatırımlarımızı desteklemeye devam ederek büyümelerine ivme kazandıracağız. Öte yandan Yıldız Ventures olarak trendleri ve başta gıda, perakende ve teknoloji alanlarında olmak üzere gelişmeleri sürekli izleyen bir yapımız var. Bu da işimizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Elbette startuplara destek vermeyi, yatırım yapmak ve desteklemek için yeni fikir ve girişimleri aramayı, takip etmeyi sürdüreceğiz.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR