Dolar $
32.56
%0.13 0.04
Euro €
34.87
%0.62 0.21
Sterlin £
40.56
%0.98 0.39
Çeyrek Altın
3985.51
%0.49 19.39
SON DAKİKA
EKONOMİ Cumartesi 21 Kasım 2020 09:14

EKONOMİ BATABİLİR DE ÇIKABİLİR DE...

OECD Genel Sekreteri Gurria, hükümetlerin artan maliyetleri karşılama kabiliyetinin sınırlara yaklaşmasıyla birlikte pandemi sürecinde küresel ekonominin batma ya da çıkma anıyla karşı karşıya olabileceğini belirtti

Ekonomi batabilir de çıkabilir de...

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü Genel Sekreteri Angel Gurria, hükümetlerin resesyona karşı bu yıl "muslukları açmak ile" doğru adımı attığını, ancak birçoğunun mali cephanesini tüketmeye yaklaştığını belirtti.

Daha fazla eş güdümlü hareket çabası olmadan krizin bir sonraki aşamasının küresel ekonomide varlıklı ve kısıtlı nakde sahip ülkeler arasındaki farkı büyütecek bir bölünmeye yol açabileceği uyarısında bulundu

Gurria'nın sözleri Cumartesi günü bir araya gelecek G - 20 liderleri için bir uyarı niteliğinde.

"Şu anda ekonomik gerçeklik ile birlikte mali kapasitelerin bazılarında sınırlamalar görüyorsunuz." diyen OECD Genel Sekreteri, Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta ayrıca, oluşan hasarın görüleceği dönemin geride kalan birkaç ay değil, gelecek birkaç ay olduğunu vurguladı.

Gelecek yıl emekli olması beklenen 70 yaşındaki Gurria, geçmiş yıllarda birçok kez liderler ve merkez bankacıları arasındaki anlaşmazlıklara şahit oldu. 2008 küresel finans krizinden Euro Bölgesi borç krizine, eşitsizlik ve işsizliğe kadar birçok yapısal sorunun ardından en son Kovid-19 salgınını gördü.

G-20'nin ortaya çıkan zorluklar karşısındaki başarısının "inişli çıkışlı" olduğunu belirten Gurria, grubun bazen ortak hareket ettiğini, bazen ise ticaret politikası gibi konularda gerginlik kaynağı olduğunu dile getirdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR