Dolar $
32.56
%0.12 0.04
Euro €
34.92
%-0.19 -0.06
Sterlin £
40.76
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4000.42
%0.21 8.11
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 19 Şubat 2021 02:45

DÜNYACA SEVİLEN, BOL TEREYAĞLI, ÇITIR ÇITIR BİR LEZZET

Un ve unlu mamüller uzmanı, LEZZETHAN Süleyman Çakır'a göre; Fransızların vazgeçilmez kahvaltılığı, kahve yanı atıştırmalığı Kruvasan, tarihte Osmanlıların Viyana kuşatmasının ardından, 1683 yılında Viyanalı Pastacıların, Osmanlı Bayrağındaki Hilal'e yani Ay'a benzeterek yaptıkları, Avrupa'da ve dünyada çok sevilerek yenen; Bol Tereyağlı, incecik çıtır çıtır hamurlu, kof ve kabarık nefis bir çörektir.

Dünyaca sevilen, bol tereyağlı, çıtır çıtır bir lezzet

WAMC/Dünya Şef Aşçılar Derneği, Kıbrıs bölge başkanı, Master şef Zeki Zincirkıran'ın ANALİZ Gazetesi, LEZZET HAREKETİ sayfası için hazırladığı, muhteşem KRUVASAN tarifini ve malzemelerini okurlarımız için yayınlıyoruz.

Kolay bir şekilde yoğuracağınız kruvasan hamuru ile kahvaltılarınıza bu lezzeti hızlı bir şekilde hazır edebilirsiniz. Dilerseniz çikolatalı, çilekli ya da daha farklı hazırlayabileceğiniz kruvasan nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifi inceleyebilirsiniz.

Kruvasan Tarifi ????

6-8 Kişilik 20dk Pişirme 15dk Hazırlama

Kruvasan Tarifi'nin Malzemeleri

1 yemek kaşığı şeker

1 paket yaşmaya(kuru mayada olur)

1 çay bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tane oda sıcaklığında yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

4-4, 5 su bardağı un

Hamuru açmak için nişasta

Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı

Kruvasan tarifinin Yapılışı:

Şeker, ılık su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.

Daha sonra sütü sıvı yağı yumurtayı ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur kıvama geldikten sonra 5 10 dakika daha yoğurun. 15 dakika üzerini nemli bezle kapatarak dinlendirin.

Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölüp bezeler halime getirin. İlk 7 sini alıp tabak büyüklüğünde nişasta kullanarak açın.

Her kata eritilmiş tereyağından sürerek üst üst koyun. En üst hamura yağ sürmüyoruz kenara alıp üzerlerini örtün. Kalan 7 beze içinde aynı işlemi yapın.

İlk açtığınız 7 li yağlanmış hamuru alıp ellerinizle bastırıp kenarlarından çekiştirerek açın. Açtığınız hamuru 12 eşit parçaya bölüp içlerine birer tatlı kaşığı nutella sürün ve sarın.

Yarım saat tepsi mayası için bekleyin. (bu adımı atlamayın lütfen) Yarım saat dolduktan sonra yumurta sarılarını sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin. Yumuşacık harika bir atıştırmalık olacak afiyet olsun .

Master Chef Zeki Zincirkıran  ® Tencereniz leziz, kepçeniz sevgi tavanız hoşgörü olsun

GÖNÜL TADIYLA KALIN...



ABONE OL