Dolar $
32.55
%0.12 0.03
Euro €
34.96
%-0.13 -0.04
Sterlin £
40.71
%-0.24 -0.09
Çeyrek Altın
3996.81
%0.12 4.54
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 27 Ocak 2021 19:06

DİJİTAL BÖLGE

Yazar: Ayşegül Bulut Atalay

Dijital Bölge

Ayşegül Bulut Atalay, hem kişisel yaşamında hem de kariyer hayatı boyunca kurumsal firmalardaedindiği deneyimle bu çağda çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin“maruz” kaldığı dijital dünyanın dışına çıkıp yaşananlara uzaktan ışık tutuyor. Bu farklı bakış açısı, herkesin dijital kimliklerinin ardında unuttuğu veya farkında olmadan görmezden geldiği alt kimlikleri ile yüzleşmesini sağlıyor.

“Dijital Bilge” kitabını okuyan herkes, bilmediği çok şeyi öğrenecek, çoktan bildiğini düşündüğü gerçekleri yeniden değerlendirecek ve bu yeni dijital düzen ile baş etme konusunda “farkındalık” kazanacak. En önemlisi de dijital dünyanın insanları değil, insanların dijital dünyayı doğru ve yerinde kullanabilmesi için dikkat etmesi gereken noktaları öğrenecek. Böylece herkes, şimdiye dek bu dijital düzen ile kurduğu ilişkiyi rakam, imaj ve algoritmaların dışında “duygusal” ve “insani” bir gözle yorumlayarak yeniden düzenleyecek.

Kitabı okurken, tek tek sosyal medya platformlarındaki kendi maceranızı düşünün... Gerçek karakteriniz, olduğunuzu düşündüğünüz kişi ve herkesin olduğunuza inandığı kişi aynı mı? Birbirinden ne kadar farklı? Bu farklılığın altında yatan sebepler neler? Peki bu durum yalnızca bizim ülkemizde mi yaşanıyor yoksa bunlar insanın ve toplumun olduğu dünyanın her yerinde yaşanan gerçekler mi? 

Dijital Bilge’yi okuduktan sonra tüm bu soruların cevaplarını öğrenecek hatta bireysel/toplumsal kalıpların dışına çıkıp kendinize yeni sorular sorarak yeni cevaplar vereceksiniz. Belki de karşınızda hiç tanımadığınız birini bulacaksınız. İşte bu kitabın amacı tam da bu; “Dijital Dünya ile Bir Yüzleşme”. Kitabı online mağazalarda bulabilirsiniz. 


ABONE OL