Dolar $
32.51
%-0.12 -0.04
Euro €
34.96
%0.33 0.11
Sterlin £
40.65
%0 0
Çeyrek Altın
3981.14
%0.59 22.99
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 01 Mart 2021 02:22

BAŞKAN SAVAŞ'TAN ÜRETİCİYE VE ÜRETİME TAM DESTEK

Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirilen destek programları ve projelerle köylü ve çiftçinin yanında olan Hatay Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin refah seviyesinin yükselmesi için somut adımlar atmaya devam ediyor.

Başkan Savaş'tan üreticiye ve üretime tam destek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın bereketli topraklarının kent ekonomisine katkı vermesi amacıyla üreticilerin ihtiyaçlarına dönük projeler üretmeye devam ediyor.

Bin 429 km’lik üretim yolu açıldı

Başkan Savaş öncülüğünde Hatay Büyükşehir Belediye ekipleri bu anlayışla, üreticilerin tarlalarına daha rahat ulaşması için 2020 yılında Hatay’ın 15 ilçesindeki 244 mahallesinde, toplam bin 429 kilometrelik üretim yolunu iyileştirdi ve kullanıma açtı.

Hataylı üreticilerin gelir düzeyini en üst seviyede tutmak istediklerini her fırsatta dile getiren Savaş, “Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırdığımız zaman kendi toprağının başında, tarlasında ve bahçesinde kalmayı tercih edeceklerdir. İnsanlarımızın verimli topraklarından rızkını çıkarması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek kırsal kalkınma projelerindeki amaçlarının şehri kalkındırmak olduğunu ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamlı çalışmaları sonucu tarlalarına, bahçelerine, seralarına ve topraklarına ulaşımlarının artık daha kolay olduğunu ifade eden Hataylı üreticiler, yapılanların hem kent hem ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR