Dolar $
32.54
%0.08 0.02
Euro €
34.92
%-0.16 -0.05
Sterlin £
40.84
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
3992.22
%0 0
SON DAKİKA
DÜNYA Pazar 20 Eylül 2020 11:20

AVRUPA YENİ BİR KRİZE GİRİYOR

Uzmanlara göre, "pandemi yorgunluğu" Avrupa'nın bazı bölgelerindeki COVID-19 vakalarının artmasına neden oluyor.

Avrupa yeni bir krize giriyor

Sayılar hem Fransa’da hem İspanya’da artıyor. Bazı bölgelerdeki vaka sayıları, pandeminin en yüksek seviyesine ulaştığı Nisan ayını bile geride bırakmış durumda. Her 2 ülke de, pandeminin ilk döneminde en fazla etkilenen ülke olan ABD’yi, nüfusa göre vaka sayısında geride bıraktı.

Yetkililere göre Fransa’nın turizme başlaması, özellikle de yabancı turistlerin gelişine müsaade etmesi, ülkede salgının tekrar yükselişe geçme sebebi. Aynı durum İspanya için de geçerli.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa bölge direktörü Hans Kluge, “Yetişmekte zorlandığımız, çok ciddi bir vaka artışı var. Sayılardaki artışları uyanma çağrısı olarak görmeliyiz” dedi.

WHO’nun Acil Durum Programı direktörü Maria Van Kerkhove ise “Endişe verici bazı trendler gözümüze çarpıyor. Artan yalnızca vaka sayıları değil, hastaneye yatan hasta sayısında da artış var. Aynı zamanda yoğun bağımda yatan hasta sayıları da artıyor” dedi.

Grip sezonu geliyor, büyük bir kriz kapıda!

Yeni raporlara göre ABD’deki bazı eyaletlerde de vaka sayıları artıyor. Yetkililer, hızla yaklaşan grip sezonu nedeniyle sonbahar döneminin oldukça kötü geçebileceği uyarısında bulunuyor.

Kerkhove, “Henüz grip mevsimi başlamadı. Halihazırda yükü ağır olan bir sistemin, artan hastane ve yoğun bakım hastaları nedeniyle fazlasıyla zorlanacağını düşünüyor” dedi.

COVID-19’a karşı verdiğimiz savaş henüz bitmedi. Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı ölüm sayıları 1 milyona yanaşıyor. Öte yandan, ilk aşıların 2021’in başında hazır olacağı yönünde ümitliyiz. Uzmanlara göre pandeminin tek bitiş yolu da bu.


ABONE OL