Dolar $
32.46
%-0.15 -0.04
Euro €
34.67
%-0.89 -0.31
Sterlin £
40.48
%-0.77 -0.31
Çeyrek Altın
3978.09
%-0.35 -13.96
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazar 15 Kasım 2020 15:30

5 BİN AİLEYE DERMAN OLACAK

Ankara'nın en büyük ilçelerinin başında gelen Yenimahalle'nin Derman Marketi hizmete açıldı. 5 bin ihtiyaç sahibi kartlarına yüklenen kredi ile Derman Market'ten gıda ve giyim ürünleri alabilecek. İlçe sakinlerinin de katıldığı törende Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Hiçbir vatandaşımız yatağa aç girmesin istiyoruz" dedi.

5 bin aileye Derman olacak

Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içerisinde bulunan ve Yenimahalle esnafının bağışlarıyla oluşturulan Derman Market, ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş imkânı sağlayacak. 5 bin ihtiyaç sahibi aile, kartlarına yüklenen kredi ile gıda ve giyim ürünü ihtiyaçlarını marketten alabilecek. Ayrıca Derman Market’te uzak mahallelerde oturan ilçe sakinleri için belediye tarafından servis hizmeti de verilecek.

Belediye olarak şartları biliyoruz

Yenimahalle’de ihtiyaç sahibi aileler için hizmete açılan Derman Market Projesi’nin diğer belediyelere de örnek olmasını temenni ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartları biliyoruz. Toplumun hangi sıkıntılar içerisinde yaşadığının farkındayız. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve pandemi süreci sonrasında toplumumuzun büyük bir bölüm zor zamanlar geçiriyor. Vatandaşımız açlık, yokluk ve yoksullukla mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

Veren el ile alan el buluştu

Yerel yönetimler olarak gücümüzün yettiği kadar halkımızın yatağa aç girmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz diyen Yaşar, “Hayata geçirdiğimiz Derman Market ile veren el ile alan eli buluşturuyoruz. Üretici ve firma sahiplerinin bağışladığı ürünleri, marketimizde kurduğumuz barkodlama ve puanlama sistemi ile ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sunuyoruz. Ekiplerimiz tarafından şimdiye kadar tespit edilen 2 bin 500 ailemiz gıda, temizlik, giyim, ayakkabı gibi birçok ihtiyacını Derman Market’ten karşılayacak. Hedefimiz 2 ay içerisinde 5 bin aileye ulaşmak. Böylelikle bu zor zamanda ihtiyaç sahibi ailelerimize sahip çıkacağız. Bizim amacımız hiçbir vatandaşımızın yatağa aç girmemesi ve her çocuğun yüzünün gülmesidir” dedi.