Dolar $
32.48
%0.29 0.09
Euro €
34.68
%0.33 0.11
Sterlin £
40.58
%0.02 0.01
Çeyrek Altın
4077.25
%0.54 21.69
SON DAKİKA
GÜNDEM Salı 18 Şubat 2020 02:21

IDEATHON 2020'NİN KAZANANLARI BELLİ OLDU

AGT, teknolojik yeniliğe verdiği önemi sektörel boyutta bir üst lige taşıdı. Her yıl gelenekselleşmesi öngörülen ilk fikir maratonu "AGT Ideathon", Antalya Organize Sanayii Bölgesi Teknopark işbirliği ile 15-16 Şubat tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

Ideathon 2020'nin kazananları belli oldu

Sanayide verimlilik, dijital pazarlama, üretim malzemelerinin kimyası olmak üzere 3 ana kategoride gerçekleştirilen AGT Ideathon, ulusal ve uluslar arası 100’e yakın proje başvurusu alarak yoğun ilgi gördü. Akademik kuruluşlardan bilim insanlarının yanı sıra, konusunda uzman kamu ve özel sektör temsilcileri de jüri üyesi olarak yer aldı.

Kazanan Projelere Maddi ve Endüstriyel Destek

AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Semih Söylemez, Genel Müdürü Sevdil Yıldırım ve Antalya OSB Teknopark Genel Başkanı Ali Bahar tarafından yapılan açılış konuşmalarında toplumsal değer yaratma ve sürdürülebilirliğin yanı sıra, AR-GE’ye, yenilikçi teknolojilere, dijitalleşme ve girişimcilik platformlarına verilmesi gereken önem vurgulandı. Yarışmacılara yönelik seminer ve mentorlarla desteklenen, yoğun ve tempolu geçen AGT Ideathon 2020’ye gösterilen ilgi de yüksek oldu. 18 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlayan başvuru süreci 30 Ocak 2020’de son bulurken; onlarca proje arasından 14 proje ön inceleme sonunda değerlendirmeye alındı. Yarışmaya katılmaya hak kazanan takımlar, iki gün boyunca Antalya OSB’de yenilikçi ve uygulanabilir projelerini mentorlarla beraber geliştirme fırsatı buldu.

odul-m

Kategoriler bazında kazanan ilk 3 toplamda 9 grup, AGT tarafından maddi ödül, endüstriyel ve reklam desteğinin yanı sıra, Antalya OSB Teknopark tarafından da yıl boyu mentorluk desteğine de layık görüldü.

Türkiye’nin küresel markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen AGT, sektöründe Sanayi Bakanlığı onaylı ilk ARGE Merkezi’ni de hayata geçirmişti. Girişimcilerin yenilikçi projelerini paylaşma şansı bulduğu AGT Ideathon’un, AGT ve Antalya OSB işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi hedefleniyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR