Dolar $
13,76
%0.08 0.01
Euro €
15,57
%0.18 0.03
Sterlin £
18,19
%-0.44 -0.08
Altın
788,05
%0.75 5.90
SON DAKİKA
Gastronomi ve Sanat

Her şeyden önce mutfakta hayat, yemeğe duyulan bir aşkla başlıyor. İşte mutfaktaki bu aşkı sanata dönüştürebilene de iyi şef deniyor ve bu şekilde ancak başarı yakalanabiliyor. Aynı zamanda mutfaktaki şef, kaliteli ve farklı malzemelerle yepyeni menüler hazırlayan, beceri ve hayal gücünü de katarak misafirlerini etkileyen bir nevi sanatçı rolündedir.

Pazartesi 29 Kasım 2021 03:05
İş fırsatlarının 19'uncusu Yenikapı'da

Gastronomi alanında yapılan güzel çalışmalarından dolayı özellikle son birkaç yıldır 'Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'na katılır ve kurucusu Özhan Erem Bey'e de takdir hislerimi hep ifade etmişimdir.

Pazartesi 22 Kasım 2021 02:20
Sirha, İstanbul'da "Sürdürülebilirlik" diyecek

18 - 20 Kasım 2021 tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanan Sirha İstanbul, uluslararası GL Events Exhibitions'ın bir fuarı olup, gastronomi dünyasının tüm paydaşlarını bir araya getirmeye çalışıyor. Bu fuar, restoran, otel, yiyecek ve içecek sektörlerini buluşturmakla kalmayıp aynı zamanda işletmelerin ihtiyaçlarına da cevap verme niteliğinde olup Türkiye'nin en prestijli uluslararası HORECA fuarı olma özelliğini taşıyor.

Pazartesi 15 Kasım 2021 03:20
Elazığ mutfağı

Elazığ veya diğer bir tabirle Harput Mutfağı, bence Türk Mutfağı'nın geleneksel bir halini yansıtıyor. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan kültürlerden süzülüp gelen bir mutfağa sahip olan Elazığ, aynı zamanda tarih boyunca Osmanlı ve Saray Mutfağı'na da etki eden mutfaklardan biri olmuştur. Hatta Elazığ Mutfağı'nda kadim medeniyetlerden biri olan Oğuzlar'a kadar uzanan bir mutfaktan bahsedebiliriz.

Pazartesi 08 Kasım 2021 00:00
Kocaeli mutfağı ve Antikkapı tesisleri

Kocaeli mutfağı, görebildiğim kadarıyla genel olarak karakteristik Türk mutfağı özelliklerini taşıyor. Ülkemizin birçok yöresine ait lezzetlerin bir kısmı ya tıpatıp ya da bir benzeri bu mutfakta bulunuyor. Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden hatta Çerkez ve Manav kültüründen birçok meşhur lezzeti bu mutfakta görebilmek mümkün.

Pazartesi 01 Kasım 2021 02:40
Mevlevi Mutfağı

Hz. Mevlana'nın tasavvuf öğretisinde matbah, Türkçesiyle mutfak çok önemli bir yer tutuyor. Dervişliğe niyetli kişilerin ilk eğitim aldıkları yerdir mutfak. Aşçılık Hz. Mevlâna'nın en çok itibar ettiği bir meslek olup Mevlevilik'te "Aşçı Dede" tabir edilen ruhani anlamda bir makam dahi bulunuyor.

Pazartesi 25 Ekim 2021 02:50
Gastronominin nabzı "GastroAfyon"da attı

Gaziantep ve Hatay'ın ardından Unesco tarafından 2019 yılında yaratıcı şehirler ağına kabul edilen ve bu anlamda ülkemizin 3. Gastronomi Kenti olan Afyonkarahisar, GastroAfyon adıyla olağanüstü bir lezzet festivaline imza attı. Valilik ve Belediyenin ev sahipliğinde yapılan organizasyona Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği destek verdi.

Pazartesi 18 Ekim 2021 02:40
Adana'nın coğrafyası lezzettir

8-9-10 Ekim'de Adana, doğal güzelliklerini ve enfes lezzetlerini bir kez daha dünyaya açtı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, "Coğrafya Lezzettir" temasıyla ziyaretçilerini ağırladı. Yöresel Adana lezzetleri, Gastroshow'lar, atölyeler, söyleşiler katılımcıları resmen büyüledi diyebilirim.

Pazartesi 11 Ekim 2021 02:30