Dolar $
32.59
%0.18 0.05
Euro €
34.82
%0.16 0.05
Sterlin £
40.34
%-0.66 -0.27
Çeyrek Altın
4095.6
%0.7 27.93
SON DAKİKA
Son Yazıları

Yarışta son düzlüğe yaklaşırken

27 Nis 2021

Bilinen bir gerçek, genelde yaşadıklarımızdan biriydi. Ligimizde dönemin son haftalarına doğru çekişmelerin zaman zaman dalgalı durum farklılıkları yarattığını da unutmamamız gerekendi.

Geçtiğimiz haftalarda yazdığım spor yazımda, o haftadaki puan cetveline yansıyan durumdan çıkardığım sonuçla “Şampiyon Belli Mi Ne!” başlığını atmış, Beşiktaş’ın son haftlardaki gidişatından, takipteki Galatasaray ve Fenerbahçe’nin son haftalara istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü performanslarından çıkardığım sonuç olarak böyle bir başlık atmış o durum değerlendirmesi yormumu yapmıştım. İyi top oynayan Beşiktaş, bu durumunu fikstürdeki başarılı gidişatına yansıtması, çok kesin olmasa da böyle bir yorum yapmama neden olmuştu. Bu arada “Bay” geçme haftasını da geride bırakmış olması nedeniyle puan açısında da oldukça avantajlı gibiydi.

      Bilinen bir gerçek, genelde yaşadıklarımızdan biriydi. Ligimizde dönemin son haftalarına doğru çekişmelerin zaman zaman dalgalı durum farklılıkları yarattığını da unutmamamız gerekendi. Son haftlara yaklaşırken özellikle alt sıralarda düşme hattı seviyelerinde olan takımlar için artık varlarını yoklarını ortaya kayacakları bir döneme giriyor olmaları nedeniyle, sert geçen bir performans göstermeye başladılar. Alt sıradaki bu zorlu mücadele, üst sırada, şampiyonluk mücadelesi veren takımlar için kalan karşılaşmaların hiç de kolay olmayacağını öncelikli göstergesiydi..

      Bu arada, lig sonuna yaklaşırken, pandemi nedeniyle bu yıl uygulanan çift karşılaşmalı haftalar iyice kendini göstermeye başlayan yorgunluklardan artan sakatlıklar, bu zorlu karşılaşmalar döneminin yanı sıra, pandemide  futbolcular arsında iyice yaygınlaşan, futbolcularda görülen Kovid 19 testlerinin pozitif çıkma vakalarının artması, takımların performanslarını etkiledi ve futbolcuların formlarına oldukça dalgalı bir durum olarak yansıdı.

      Yaşadığı sancılı bir dönemle yarıştan uzaklaşacağı düşünülen Fenerbahçe, son haftalarda Emre Belezoğlu yönetiminde olduça toparlanmış bir görüntü sergiliyor. Beşiktaş’ın liderliğini sürdürdüğü zirve yarışına iyice tutunmaya başladı ve son haftaki karşılaşmalar sonrasında lidere üç puan kadar yaklaştı. Ara haftada, Bay geçip maç yapmamasına karşın, Lider Beşiktaş’ın Sivasspor deplasmanında 0-0 berebere kalarak iki puan kaybetmesi, üçüncü Galatasray’ın evinde zirve takipçilerinden Trabzonspor’la son dakika golüyle 1-1 berabere kalarak iki puan kaybetmesiyle de, Fenerbahçe’yi “Bay” geçtiği haftayı maç yapmamasına rağmen zirve yarışında avantaja dönüştürerek iddialı takımlardan biri oldu.

      36. Haftasını geride bıraktığımız Süper Ligimiz’de, ara haftadan sonra puan cetveline yansıyan son durum şöyle:

      Uzun süredir puan cetvelindeki liderliğini sürdüren Beşiktaş, son iki haftayı mağlubiyet ve beraberlikle ve toplam beş puan kayıpla geçen Beşiktaş elinde olan önemli

avantajını da biraz olsun erozyona uğratmış gibi görünüyor. Beşiktaş’ın bir başka zaafı ise; önceki haftalardaki oldukça farklılık yansıtan performansından biraz uzaklaşmışa benziyor. Beşiktaş, sakat oyuncularının prformans düşüşlerinin takıma ve oyununa yansımasından oldukça etkilenmiş gibi görünüyor.

      Puan cetvelinde ikici sırada olan Fenerbahçe ise; sakatlarına rağmen son haftalarda toparlanmış ve daha etkili bir futbol oynuyor gibi görünyor. Son haftatı “Bay” geçerek maç yapmamasına rağmen rakiplerinin, zirve yarışındaki rakiplerinin ikişer puan kaybetmesi ile dezavantajını ortadan kaldırarak durumunu toparlamış gibi görünüyor. 69 puan ulaşarak ikinciliğini iyice pekiştiren Fenerbahçe, Erol Bulut’tan sonra takım yönetimini üstlenen Emre Belezoğlu, duruma hakim gibi.  Sakat ve cezalılara rağmen takımı iyi bir performans gösteriyor. Bu arada, eksik karşılaşmasındaki kayıpları nedeniyle zirvedeki puan avantajını oldukça kaybeden Beşiktaş ile olan puan farkını üçe indirerek zirvenin yakın takibini sürdürecek gibi.

      Son haftalarda, sakat ve cezalıları nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Galatasaray, 66 puanla üçüncü sırada. Ancak son haftalardaki performansından belirgin bir geri gidişi var.

      Ligde 60 puanla dördüncü sırada olan Trabzonspor ise genellikle beraberliklere abone olmuş durumda ve zirveden biraz uzaklaşmış görünüyor.

      Süper Lig yarışında son düzlüğe yaklaşan takımlarımızın zirve yarışı karşılaşmalarında sürpriz sonuçlar görülebilir. Bu yarışı düşme hattındaki takımlar çok etkileyeceklerdir.

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları