Dolar $
32.52
%-0.07 -0.02
Euro €
34.75
%-0.24 -0.08
Sterlin £
40.44
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
3948.85
%-0.64 -25
SON DAKİKA
Son Yazıları

NFT'de hasat zamanı

26 Oca 2022

Mazot maliyeti 3 katına, gübre 4 binden 17 bin TL'ye çıkmış, seralar uçmuş, buğday ekimi %30 azalmış. Sanayide enerji kesintisi üretime sekte vurmuş, şeker fiyatları artmış çiftçi zorda haberleri çıkmış.

Kurullar toplanmış etekler tutuşmuş önlemler gündeme gelmiş zamanında yapılmayan planlar, alınmayan kararlar göç yolda düzülürken ülkenin tarımını 20 yıl geriye götürmüş. Tüm bunlar olurken günlük tarım haberlerini yorumlamaya elimiz gitmiyor. Belki gelecekten bahsedersek birkaç cesurun ufkunu açmış oluruz.

Türkiye’nin ilk NFT tarım yazısını yazmanın gururu ve heyecanı içerisinde insan türüne olan hayranlığım giderek artıyor. Hele Türkler için inanılmaz hayranlık duyuyorum, Kripto parada, NFT’de en çok biz boy göstermeye başladık. Ekmek almaya paramız yok metaverse’de arsaları parselledik. Millet duymadan bizde modası geçecek. NFT değerleri babamın deyimiyle “bozdur bozdur” harca türünden fırsatlarla geliyor.

Gerçek hayat yüzyıllık yalnızlık ve zaaflarını safralarıyla atsa da hayata tutunanlar için gerçek üstü zamanlara methiye düzen uygulamalar, deneyimler, sanat akımları bir çırpıda algılarımızı ele geçiriyor. Arkadaşım anlatıyor “yoksulluk kötü ama en azından metaverse’de kralım” diyerek sürdürülebilir bir motivasyondan beslenmeye çalışıyor. Zamana yenildik, yoksullaştık, gerçek evrende istediğimiz zenginliğe sahip olamadık tam bu sırada “tesadüf olduğuna katiyen inanmadığım metaverse ve NFT” çıkageldi. Elinde sarı lalelerle. Bizi gülümsetmeye, yüreğimize su serpmeye yetti de arttı. En son çiftlik bank ile feleğin çemberine çelme takmak isteyenler kazın ayağının öyle olmadığını tez zamanda görmüş olsa da biz yine de metaverse alemini sevdik.

Yoksulluk derinden izler açacakken belleğimize, gıdayı paylaşmayanlar tarafından bizi uyuşturacak enstrümanlarıyla NFT güneş gibi doğdu dünyamıza. Yoksulluğumuzu unutturacak türden ışıklı, sınırsız, haz dolu metaverse den sonra şimdi de gözümüzü NFT pazarına diktik. Tarımsal topraklar, bitkiler, oyunlarda ticari ürün satışları, ekimden, hasattan  token toplamak. Yemek tarifleriyle gelsin puanlar.

Tarım arazilerinin NFT pazarında görücüye çıkması, tarımsal ürünlerin büyüme anları, hasatlar, tohumlar, toprak özellikleri tüm bunlar tarım piyasasından NFT’ye ve oyun pazarına göz kırpan fikirler. 

Yemek yapmak için malzemeleri doğramak, tarlada hasat yaparak kazanmak, hayvanlar için yem biriktirmek. Hayatta kalmak için balık avlamak, gıda üretmek ve tüm bunlarla altın veya NFT toplamak. 

Düşünen tarım

Tarım akıllandıkça düşünmeye, düşündürmeye devam ediyor. Blockchain oyunlarında NFT tabanlı oyunlar hem oynanıyor hem sosyal fayda sağlıyor. Gelecekte insanlığı tarım mı yoksa sanal gerçeklikte yaratılan hazlar mı doyuracak? Sanal gerçeklik, 7 kat evrenin başka bir katı olabilir mi, belki de Şol Cennet’in ırmakları NFT’de deste deste token demek.

Anadolu’nun tarım mirasını, görselleri, ritüelleri, tarif ve tohumları metaverse ve NFT ile dünya ile buluşturmak.

Ezcümle; zaman karaborsada, zamanın ürettikleri zihne zarar işler, ayak uydurması çok zor. Tarım günlük problemlerle biz fanilerin karnını doyurmaya çalışıyor. İklim krizi önümüzdeki 10 yıl içerisinde gıdadaki paylaşım sorununu  “gerçek gıdaya ulaşmak” olarak değiştirecek. Soru şu biz yoksullar metaverse’de /NFT’de doyabilecek miyiz?


Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları