Dolar $
32.48
%-0.19 -0.06
Euro €
34.86
%0.13 0.04
Sterlin £
40.66
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
3992.41
%0.87 34.12
SON DAKİKA
Son Yazıları

İş fırsatlarının 19'uncusu Yenikapı'da

22 Kas 2021

Gastronomi alanında yapılan güzel çalışmalarından dolayı özellikle son birkaç yıldır 'Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'na katılır ve kurucusu Özhan Erem Bey'e de takdir hislerimi hep ifade etmişimdir.

Uzun yıllardır yatırım yapmak isteyenlerle markaları buluşturan bu fuar, bence ekonomik anlamda inanılmaz işler başarılmasına aracılık ediyor. 

25-28 Kasım tarihlerinde 19. kez Yenikapı’da yatırımcılarla markalar yeniden bir araya gelecek ve yeni yeni ortaklıklar kurulacak. Medyafors Fuarcılık A.Ş. organizasyonu, Ufrad Franchising Derneği desteği ve Redstone Global Franchising Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş. ana sponsorluğunda düzenlenen “Bayim Olur musun 19. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı” için şimdiden planlarınızı yapın bence.

Hepimizin malumu pandemi tüm dünyayı sarstı ve elbette Türkiye’de özellikle küçük işletmeler bundan etkilendi. Ama artık yüksek bir ihtimalle kötü günleri geride kaldı ve eski normal hayata dönüşler başladı ve fuarlar da eski görkemli hallerine dönüyor.

Gastronomi dahil herhangi bir sektörde işletme açma niyetinde olanlar için ilk adreslerden biri ve bayilik, franchise denildiğinde de akla ilk gelen organizasyon “Bayim Olur musun Fuarı” 4 gün sonra kapılarını açıyor. Hazırlıklarını tamamlama noktasında son aşamalara gelen fuar, sektörün odak noktası olma yolunda iddiasını bu yılda sürdürecek gibi görünüyor.

Ülkemizde cazibe merkezi olmasının yanında uluslararası yatırımcıların da son yıllarda göz bebeği haline gelen fuar, yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne olacak. Pandemi sürecinde konseptlerini yenileyen, franchise şartlarını gözden geçiren köklü markalar ve bu yıl ilk defa yeni kurulan markalar girişimcilerle büyük buluşmaya hazırlar.

Sektörel olarak çok önemli bilgilendirmeler içeren Ufrad seminerleri, fuar alanı içinde herkese açık olacak. Ziyaretçilerin fuar süresince ücretsiz olarak izleyebilecekleri, sektör uzmanlarının ve başarılı marka temsilcilerinin konuşmacı olduğu seminerler, Franchise’a ilk adım atacak yatırımcılara ve markalara yol gösterecek. Franchise sektörünün Türkiye’de ilk ve tek çatı kuruluşu olan Ufrad, fuarda gelenekselleşen seminerlerine bu yıl yine sürpriz bir içerikle hazırlanıyor.

Bu yıl özellikle ulaşım açısından, ziyaretçi deneyimini ve memnuniyetini arttırmak için Yenikapı’ya taşınan fuar, burada daha iyi organize olacak. Fuarın yapılacağı ve İşletmeciliğini Beltur A.Ş.’nin yaptığı, 12.000 m2’lik İstanbul - Yenikapı Avrasya Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Ve Sanat Merkezinde fuara dair her türlü teknik alt yapı ve sosyal imkânlar mevcut.

Yenikapı alanı, özellikle ziyaretçi ulaşımı açısından büyük avantajlara sahip bir lokasyon. Marmaray, İDO, metro, tramvay imkanlarının yansıra Yenikapı’ya özel aracıyla gelecekler için Navigasyon uygulamalarına “Bayim Olur musun” yazmaları yeterli ve alana geldiklerinde ise araçlarını rahatlıkla park edebilecekleri İspark otoparkı da mevcut. Ayrıca tüm bu noktalardan fuar alanının kapısına kadar gün boyunca hizmet verecek ücretsiz servis imkânı da var.

Franchise konusunda yaptığı çalışmalarıyla gastronomi dahil birçok sektöre öncülük yapan, 2004 yılında franchising felsefesini ve kavramını yerleştirmek için çok stratejik bir algı süreci başlatan Özhan Erem Bey, “Öncelikle telaffuzu zor franchising yerine, bayilik gibi, bilinen ve doğru algılanan bir kavram üzerinden franchising'i anlatmaya çalışıyoruz. Medyafors olarak yatırımcılar ve markalarla yıl boyunca iletişimde olduğumuz, ‘www.bayimolurmusun.com.tr’ web portalımızı hayata geçirdikten sonra işler her açıdan kolaylaştı. Bugün gelinen noktada, “franchising” kavramının sektörün tüm katmanlarında içselleşmeye başladığını görüyor ve mutlu oluyorum. Ancak, franchising felsefesinin gerektiği gibi hayat bulması adına, sektör olarak biraz daha yolumuz olduğunun bilincindeyim, bunun için paydaşlarımızla, özellikle sektörümüzün tek çatı kuruluşu, Ufrad Franchising Derneği ve Franchise Akademi ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni bir iş yapmak isteyen yatırımcılar veya en azından bu niyete girenler pazar araştırması yapmak adına bile olsa fuara katılmayı ihmal etmesinler.

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları