Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Son Yazıları

Geçen bir yılın ardından!

17 Tem 2022

Yaklaşık bir yıldan beri her hafta Pazar günleri şahsıma taltif edilen bu köşeden, düşüncelerimi saygıdeğer okurlarımla paylaşmaktayım.

Şair “Düşünmek soylu bir eylemdir” demiş. Kanaatimce, yazmak ise hem soylu, hem de zorlu bir eylemdir. Peki ya okumak… Her ikisinden de değerlidir.

Bu süre zarfında gün oldu haftalarca devam eden, para, bitcoin, dijital para ve ekonomik vurgunları konu edindik, gün oldu tarıma değindik, ülkemizin imarından bahsettik, Türk kültürü ve irfanını anlatmaya çalıştık… Çevre, barınma,  yeni kuşaklar ve köy odaları hakkında sayfalar dolusu paylaşımda bulunduk. Derken bir baktık ki yılı geride bırakmışız.

İş, aile, sosyal çevre gibi birçok sorumluluğa ilaveten düzenli olarak yazı yazmanın mutlaka ki zorlukları vardır ama fikirlerin yazılarak kalıcı hale getirilmesinde, paylaşılmasında ayrı bir huzur söz konusudur.

Yazma zindeliğini zihni zindelikle birleştirip ortaya bir şeyler koyabilmemiz, siz dostlarımın kayda değer katkıları sayesinde olmuştur.

Enerjimizin en düşük olduğu herhangi bir zamanda okurlarımdan birinin  “Hocam, arkası yarın programları gibi, haftayı heyecanla bekliyoruz” demesi…

Çok değerli meslektaşlarımın,  büyüklerimin, iş dünyasından ve  sivil toplum kuruluşlarından yetkililerin,  kalem ehli insanların “dostum yazılarınızı zevkle takip ediyoruz” mahiyetindeki geri bildirimleri….

Her cümlesine bir kitap sığabilecek derinliğe sahip değerli yorum sahiplerinin harika katkıları…

Benzer şekilde,  üst düzey görevlerde uzun süre güzel çalışmalara imza atmış bürokrat, yazar Bekir Turgut Abimizin “Mehmet Ali Bey, Pazar akşamları senin yazını okumadan uyumuyorum, kendi yazım çıkacakmış gibi heyecanla bekliyorum” şeklindeki iltifatları…

Yine tarihten süzülüp gelen ve kayıt altına alınmaması halinde bizlerle birlikte yok olup gidecek tarihi olayları kaleme alırken “acaba yazdıklarımla faydalı oluyor muyum” babındaki sorum için, Yayın Koordinatörü Sedat Yılmaz Beyin “Hocam, günümüzde güncel denilen birçok yazı, günübirlik yazıya dönüşüm kaybolurken, bir asır öncesine ait olan bu konular yüzyıldır geçerliliğini korumakta ve günümüzde de kayda değer bir etki oluşturmaktadır.” şeklindeki değerlendirmeleri…

Bir gazete oluşturmanın sorumluluğunu üstlenerek paylaşımlarımız için bizlere imkan hazırlayan duayen gazeteci Avni Özgürel Beyefendinin harikulade gayretleri, fikirlerimizi emekleriyle gazete sütunlarına taşıyan saygıdeğer çalışanların alın teri dolu emekleri…

Özetle, küçücük sayılacak fikir göletimde, saygıdeğer okurlarımın manevi destekleri ciddi fırtınalar oluşmasına yetmekteydi.

Bazen göle maya çalma babında da olsa önemli gördüğünüz bir konu hakkında mürekkebiniz bitene kadar, sonsuz bir dua gibi ısrarla yazarsınız. Sonra bir bakarsınız ki, harikulade bir şeyler olmuş ve temennileriniz karşılık bulmuş.

Birkaç yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın  “bir karış yeriniz dahi olsa boş bırakmayınız bir şeyler ekiniz” şeklindeki hayati öneme sahip tavsiyelerini hatırlıyorum.  

Biz de bu uyarıyı vazife edinerek 15 Ağustos 2021 tarihinden başlamak üzere iki ayı aşkın süreyle yine bu köşeden;

“Toprak ve köyler en büyük zenginliğimiz”

“Tarım Türkiye'yi şaha kaldırır”

“Bilinçli sulama bilinçli tarım demek”

“İllaki toprak, illaki tarım ve el birliği!”

“Tohum hayatın devamı”

“Toprağa dokundu ve ona can verdi”

“Kadının ellerinde yeşeren toprak”

“Bu topraklar boş bırakılamaz!”

“Ovalara can veren toprak aşkı”

Başlıkları altında tarım konusuna ayırmıştık. Siz değerli okurlarımdan konu hakkında harika katkılar, yorumlar geldiğini de söylemem gerekir.

İster yazdıklarımızın etkisi olsun, isterse de bu yoldaki dualarımız tutmuş olsun, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “ülkemizde halen 4 milyon hektar ekilmeyen tarım arazisi olduğu, bu yerlerin sahiplerinden kiralanarak üretime kazandırılacağı” yönündeki açıklaması bizim önerilerimiz ile birebir örtüştüğünü belirtmeliyim.

Hele ki, son yıllarda özellikle de pandemi sürecinde maske, dezenfektan, yüz siperliği ve sağlık kitleri üreterek herkesin takdirini kazanan Mesleki ve Teknik Liselerimiz için tarım alanında da yeni bir vizyon oluşturulması, uluslararası alanda varlığından söz ettirebilecek nitelikli işgücü yetiştirmek adına gayretli çalışmalara imza atılması takdire şayan bir durumdur. Ülkemiz adına yüksek katma değer sağlayacak bu çalışmalar nedeniyle Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER başta olmak üzere emeği geçen yetkililerimize şükranlarımı ifade ediyorum.

Aziz Milletimizin,  Hak ve hakikate adanmışlık zaferi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü gönülden kutluyor, Yüce Rabbimden Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları