Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Son Yazıları

Binalarımız da artık kimlikleniyor

15 May 2021

Artık binalarımız da çiplenerek kayıt altına alınacak. Bina girişlerine asılacak kimlik levhaları ile o bina hakkında her türlü bilgiye erişilebilecek.

QR kodu okutularak, binanın tüm teknik özelliklerini, tadilat görüp görmediği, ilave kat olup olmadığı, kolon kesilmiş mi gibi bilgilere vatandaşlarımız erişebilecektir.

Her 5 yılda bir de bina kimlik sistemi denetlenecek. Binaya kaçak kat yapılmış mı? Kolonlara zarar verecek bir işlem var mı diye bakılacak. 

Eğer çözümü mümkün bir hata var ise giderilmesi için süre verilecek; can güvenliğini tehdit eden unsur var ise bina tahliye edilecek.

Olası bir deprem durumunda ise arama kurtarma çalışmaları da bu kimlikle kayıtlı bilgiler sayesinde hız kazanabilecek.

Üzerine beton yıkılsa dahi zarar görmeyecek şekilde tasarlanmış olan kimlik levhalarına 50 metre mesafeden dahi ulaşılabilecek.

Artık ev kiralamak veya satın almak isteyen vatandaşlarımız, bu levhalar sayesinde bina ile ilgili gerekli bilgilere ulaşmış olacaklar.

Uygulama bu yılın sonuna kadar 100 binada başlayacak. Yeni bina sonrasında önce 2011-2021 dönemi, daha sonra 2000-2011 dönemi ve daha sonra da 2000 yılı önceki yapılara kimlik verilecek.

Binalarımızın duruşu hakkında net bilgilere sahip olunarak, mağduriyetlerin önüne geçilmiş olunacak.

Bu sistemi belediyelerimiz de kendi sorumluluk alanları içerisinde şimdiden yapmalıdırlar. Artık vatandaşlarımız bu sayede gönül rahatlığı ile kiralama veya satın alma işlemi gerçekleştirebilmeli.

Tüm İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, daha sağlıklı ve güvenli günlerin olmasını dilerim.


Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları