Dolar $
32.59
%0.19 0.06
Euro €
34.8
%0.15 0.05
Sterlin £
40.66
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4078.42
%0.27 10.96
SON DAKİKA
Son Yazıları

"Analiz" yeni bir soluk, yepyeni bir heyecan

18 Mar 2019

Yeni Akit'te 17 Mart itibariyle son yazımı kaleme alırken helallik dileyerek okuyucularıma yakın bir zamanda yeni bir mecrada yine aynı minval üzere yazmaya gayret edeceğimi ifade etmiştim. Nitekim bugün Allah'ın izniyle farklı bir mecrada, ama aynı ve daha yüksek bir tempo ile okuyucularımla yeniden buluştum.

Evet, YeniBirlik gazetesinin kardeşi “Analiz” bugün yayın hayatına başladı. İlk günün verdiği mutluluk, yüreklerden gözlere ve yüzlere akseden pırıltı, aşk ve şevk içinde yükselen dinamizm ve bizleri saran heyecanın uzun soluklu olmasını temenni ediyorum. Zirâ medya sektörünün ve özellikle yazılı basının finans darlığı sebebiyle geri çekildiği, birçok yatırımı askıya aldığı, hatta mevkûtesini basacak kâğıt bulamayıp sayfa sayılarını düşürdüğü bir dönemde zorlu bir yola çıktık.

Cenabı Hak utandırmasın!

Gazetemizin patronu YeniBirlik’in de sahibi gazeteci yazar Avni Özgürel. Yüksek öğrenimini İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Maliye Bölümü’nde tamamladı. Ulus gazetesiyle başlayan gazetecilik serüveni; Milliyet, Akşam, Yeni İstanbul, Ayrıntılı Haber, Sabah, Radikal, Yeni Ufuk gazeteleriyle devam etti. Sayın Özgürel sadece gazeteci değil aynı zamanda film ve belgesellerin de senaryo yazarı. TRT ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen pek çok belgesel filmin yanı sıra Zincirbozan ve Büyük Oyun adlı sinema filmleri bu çalışmalardan birkaçı.

***

Yeni gazetemizi özetle anlatayım… “Analiz”, bir ekonomi gazetesi, ancak içinde spesifik politika, kültür/sanat, cemiyet hayatı ve spor da var. Türkiye’de özlenen tablo; reel sektör ile finans sektörünün birbirini sıkıntıya sokmadan, yormadan ve gücendirmeden ekonomiyi büyütmesi. Dolayısıyla gazetemiz “Analiz”, reel sektör ile finans sektörünü arkadaşça ve dostça kol kola yürümesini sağlayacak yayınlar yapacak. Bu yolda katılım finans sektörü de ışığımız olacak.

Üretim ve istihdam yönünden sürekli gerileyen tarım, sanayi 4.0’a koşan ancak sermaye eksikliği çeken sanayi, hâlâ deniz/güneş/kum mantığında yürümeye çalışan turizm, yerli kaynakların harekete geçirilmesi gereken enerji ve madencilik, yüksek Ar-Ge destekleri bekleyen teknoloji ve bilişim, vergi başta birçok mevzuat içinde bocalayan perakende, ulaşımın odakları havacılık, denizcilik, lojistik ve beraberinde Türkiye’nin en başarılı olduğu oto yedek parça ve inşaat malzemeleri sektörlerini haber, röportaj ve yorumlarla yakın takibe alırken para ve sermaye piyasalarımıza yönelik projeksiyonlarımız sayfalarımızdan eksik olmayacak.

Aslında hayatın bir gereği olan ekonominin bilinmezliğini, bilinir hâle getirmek, “Analiz”in en fazla önem verdiği hususlardan biri olmayı sürdürecek... “Analiz”, ekonominin sadece döviz, borsa, altın ve faizden ibâret olmadığını, gerçek ekonominin kâğıttan, banknottan öte üretim ve tüketim arasında doğru kurgulanmış bir faaliyet olduğunu anlatacak.

Yine “Analiz”, okuyucularımızın desteği ile hayale değil realiteye, sanala değil gerçeğe ve yönlendirmeye değil bilgilendirmeye her zamankinden daha fazla itina gösterecek. Her insan finans okuryazarlığı belki yapamaz ama bizi takip eden okuyucularımız ekonomiyi benimseyecek, gündemi daha iyi ve sağlıklı değerlendirecek.

***

Yazımın sonunda ilk sayımızda konu edindiğimiz önemli bir gündemi paylaşayım. Mâlumunuz ülkemizin hâlen ekonomide yaşadığı en önemli sorun işsizlik. Resmî rakamları boş verelim bugün yaklaşık 5 milyon insan iş bekliyor. Bu nedenle Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) başkanlığında sivil toplum kuruluşlarının da dâhil olduğu 25 Şubat’ta başlatılan “istihdam seferberliği”ni ciddî şekilde önemsiyoruz. Maamafih ilk sayımızda da istihdamı “başlık” yaptık.

Niçin önemsemeyelim ki… İstihdam seferberliği hedefi tutarsa bu yıl 2,5 milyon işsiz kardeşimiz ilâve istihdamla yeni işine kavuşacak. Bu nedenle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu gazetemiz “Analiz”e konuk ederek bu konudaki görüşlerini aldık. Tabi hâdiseyi burada bırakmayacağız. Milyonlarca işsizimiz iş buluncaya kadar “İstihdama bir el de siz verin!” diye baskın şekilde yayınlarımızı sürdüreceğiz.

Yeni ekonomi gazetemiz “Analiz”, hayırlara vesile olur, inşallah!


Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları