tag:gazetebirlik.com,2015:cid-25 Analiz Gazetesi Analiz Gazetesi 2024-03-28T11:59:16+03:00 Schafer Bayram Sofralarına Şıklık Katıyor! https://analizgazetesi.com.tr/haber/schafer-bayram-sofralarina-siklik-katiyor-3694/

Züccaciye sektörüne getirdiği yenilikler ve özgün tasarım anlayışıyla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Schafer, küçük ev aletlerinden züccaciyeye uzanan geniş ve çeşitli ürün yelpazesiyle tüketicilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 

Doğal Minerallerden Üretiliyor

Pişirme grubu kategorisinde yer alan Fiesta Seramik Yüzeyli Tekli Tava ve Tencere Serisi’nde yuvarlak forma sahip farklı ebatlarda çeşitli seçenekler bulunuyor. Doğal minerallerden üretilen ve seramik yüzeyli puff-lon kaplama malzemesine sahip olan Fiesta Serisi, mutfaklarda sağlıklı yaşama önem veren tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Yağsız pişirme özelliği sayesinde daha sağlıklı yemekler pişirmeye olanak sağlıyor. Fiesta Seramik Yüzeyli Tekli Tava ve Tencere Serisi, çizilmelere karşı ekstra dirençli sert yapısı, ekstra dayanıklı ve ekstra yapışmaz yüzeyi sayesinde uzun ömürlü kullanım imkânı sağlıyor. Yapışmaz özelliği ile kolay temizlenebilir olmasıyla da pratiklik sağlıyor. Yeşil ve siyah renk seçenekleri bulunan Fiesta Seramik Yüzeyli Tava ve Tencere Serisi tekli satılıyor. 

Küçük ev aletleri kategorisinde yer alan Optimal Elektrikli Çay Makinesi en kalabalık misafirlere yetecek geniş kapasitesi, şık tasarımı ve kullanım kolaylığı ile Ramazan Bayramı’nda tüketicilerin favorisi oluyor. 1.8 litre kapasiteli su ısıtıcısı ve 1 litre kapasiteli demliği ile tek seferde daha fazla çay hazırlama imkânı sunan Optimal Elektrikli Çay Makinesi özel kapağı sayesinde aynı zamanda su ısıtıcısı olarak da kullanılabiliyor. Gizli rezistans özelliği sayesinde daha minimal bir yapıya sahip olan Optimal Elektrikli Çay Makinesi, enerji tasarrufu sağlarken, 1.500-1.800 W ısıtma gücü ile de en hızlı şekilde ısınıyor. Optimal Elektrikli Çay Makinesi her kullanımda mükemmel demleme sağlarken çay makinesinin içinde su olmadığında kaynatma işlemini engelleyen ve susuz çalışmayı önleyen termostat sistemi ile güvenli kullanım sunuyor.

Bayram sofralarını özgün tasarımlı sofra ürünleriyle güzelleştiren Schafer, Graceful Bone Yemek Takımı ile yuvarlak yemek takımlarına alışılmışın dışında bir dokunuş katarak estetiği sofralara taşıyor. 56 parçalı porselen Graceful Bone Yemek Takımı, gold ve platin detaylarıyla kalabalık bayram sofralarını süslüyor. Tasarım ve fonksiyonellik kavramları harmanlanarak hazırlanan yemek takımı; 12 adet 26 cm servis tabağı, 12 adet 22 cm yemek tabağı, 12 adet 21 cm pasta tabağı, 12 adet 15 cm çorba kasesi, birer 25 cm oval tabak, 1 adet 30 cm oval tabak, 2’şer adet tuzluk ve biberlikten oluşuyor. Graceful Bone Yemek Takımını ise zarif tasarıma sahip, düz ve desenli seçeneği bulunan 12 kişilik Luis Çatal Kaşık Takımı, içeriğinde 12’şer adet kadeh ve meşrubat bardağı ve 1 adet sürahi bulunan çizgisel forma sahip Vision ve Karina Cam Bardak Setleri tamamlıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mavi Giyim'in bedelsiz sermaye artırımı https://analizgazetesi.com.tr/haber/mavi-giyimin-bedelsiz-sermaye-artirimi-7781/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin tamamı geçmiş yıl karları hesabında bulunan tutarlardan karşılanmak suretiyle 198.628.000 TL'den 397.256.000 TL'ye artırılmasına ilişkin işlemler kapsamında, şirketimiz esas sözleşmesinin sermaye ve paylar başlıklı 6. maddesinin tadili İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 22.03.2024 tarihinde tescil edilerek, 11049 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanmıştır.'' bilgisi aktarıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uzmanlar öneriyor: Ramazanda bulguru eksik etmeyin https://analizgazetesi.com.tr/haber/uzmanlar-oneriyor-ramazanda-bulguru-eksik-etmeyin--1111/

Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, tüm besin gruplarını içeren sağlıklı bir beslenme şeklinin benimsenmesinin yaşam kalitesini yükselteceğini belirterek “Ramazan ayında uzun süreli açlık periyotlarını dengeli ve besleyici gıdalar tüketerek hem daha kolay hem de daha sağlıklı şekilde geçirebiliriz. Geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan bulgur, bu yararlı gıdaların başında geliyor. Yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeksi sayesinde bulgur, uzun süreli olarak tokluk hissi sağlar. Sebzeler, protein kaynakları, meyveler ve süt ürünleri gibi diğer besinlerle büyük uyum sağlayan bu sağlıklı karbonhidrat kaynağından olabildiğince faydalanmalıyız.” dedi.

Emine Uluçay, bulgurun faydaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Bulgur, sindirim ve bağırsak sağlığı için önemli olan yüksek lif içerir. Lifler ayrıca tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcıdır. Bulgur aynı zamanda düşük glisemik indekse sahip bir besin olduğundan kan şekerinin ani yükselip düşmesini engelleyerek enerji seviyelerini dengede tutmaya yardımcı olur. Öte yandan bulgur, enerji metabolizması ve sinir sistemi fonksiyonları için önemli olan B grubu vitaminlerden niyasin (B3), tiamin (B1), riboflavin (B2), B6 vitamini ve folat (B9) içerir. Ayrıca demir, magnezyum ve çinko gibi mineraller açısından da oldukça zengindir.”

Her yemeğin yanına yakışıyor

Bulgurun hemen her yemeğin yanına eşlik edebildiğini ve bu bakımdan diyetler için de oldukça zengin bir kullanım alanı olduğunu belirten Emine Uluçay, “Bulgur, salatalarda, çorbalarda, dolmalarda veya pilav şeklinde tüketilebilir. Tencere yemeklerinin, et, tavuk, balık gibi hayvansal protein kaynakları veya kuru baklagiller gibi bitkisel protein kaynaklarının yanında tüketilen bulgur, kan şekeri dengesini sağlarken uzun süreli tokluk hissi de verir. Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken bir önemli nokta da su tüketimidir. Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için yeterli su tüketimi unutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Duru, dünyanın en büyük bulgur üretim hattına sahip

89 yıldır bulgur başta olmak üzere Türkiye’nin en iyi bakliyatlarını en doğal ve lezzetli sonuçlarla tüketicisine sunmak için çalışan Duru Gıda, sahip olduğu dünyanın en büyük bulgur üretim hattında ürettiği 12 çeşit bulgurla (Başbaşı, Sefer Kitel, Midyat, İri Pilavlık, Çiğ Köftelik, Esmer Çiğ Köftelik, Köftelik, Kepekli Köftelik, Pilavlık, Esmer Pilavlık, Kepekli Pilavlık, Tel Şehriyeli Pilavlık) sofralara bereketi taşıyor. Geleneksel lezzetin korunması için doğal taşlardan çıkarılan ve taş ustalarının sihirli elleriyle işlediği taş değirmenleri kullanan Duru Gıda sektörde ve dünyada doğal taş değirmen kullanan tek firma olma özelliğine de sahip.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Ülker Anadolu Baharat" serisi raflarla buluştu https://analizgazetesi.com.tr/haber/ulker-anadolu-baharat-serisi-raflarla-bulustu-6168/

Yeni baharat serisi olan “Ülker Anadolu Baharat” Bizim Toptan ve Seç Marketler’de satışa sunuldu. Seride acı toz biber, tatlı toz biber, karabiber, pul biber, nane, kekik, susam, çörek otu, kimyon, köri, limon tuzu, sumak ve tarçın olmak üzere 13 çeşit ürün bulunuyor. Ürünler farklı büyüklükteki ambalajlarda hem Ev Dışı Tüketim (EDT) müşterilerinin hem de bireysel müşterilerin kullanımına uygun olarak raflarla buluştu. 

“Ülker Anadolu Baharat” serisi; yüksek kalite, keskin koku, tazelik, katkısız lezzet, canlı renk, düzgün tanecik yapısı gibi özellikleriyle Anadolu yemeklerinin lezzetine lezzet katacak baharatı mutfaklara taşıyarak kaliteli ürün arayan tüketicinin damak tadına hitap ediyor. Nitelikli üretim alanlarında yetiştirilen ürünlerden elde edilen baharat serisindeki acı ve tatlı toz biber, pul biber, nane, kekik, çörek otu, kimyon, köri ve sumak Anadolu’da üretiliyor.

Raşit Çebi: “Yeni serimiz tat, koku ve nitelik bakımından raflardaki baharatı en üst seviyeye taşıyor”

Bizim Toptan Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Direktörü Raşit Çebi, “Ülker Anadolu Baharat” ürünlerinin satışına Bizim Toptan mağazaları ve Seç Marketler’de başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Nitelikli tohumlardan en iyi üretim metotlarıyla hasat edilen ürünlerden işlenip paketlenerek üretilen ‘Ülker Anadolu Baharat’ serisi, Bizim Toptan’ın geniş erişim ağıyla sofralarımızla buluşuyor. Ürünlerin ortaya çıkış aşamasında şeflerle beraber sayısız test ve uygulamalar yapıldı, duyusal paneller gerçekleştirildi. Üstelik tohum seçiminden ürünlerin raflarla buluşmasına kadar üretimin tamamı uçtan uca kontrol ediliyor, kalite kontrol süreçleri ile tüketici sağlığı önceliklendiriliyor. Seri; tat, koku ve nitelik bakımından baharatta kaliteyi en üst seviyeye taşıyor. Ürünler tazelik, lezzet ve hijyeni uzun süre koruyacak kilitli özel ambalajlarda paketleniyor. ‘Buram buram Anadolu’ söylemiyle özdeşleşen ‘Ülker Anadolu Baharat’ ürünleri, Anadolu mutfağının eşsiz yemeklerinin kokusu ve lezzetini daha da güçlendirecek”.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mavi'den 1 milyar 757 milyon TL net kar https://analizgazetesi.com.tr/haber/maviden-1-milyar-757-milyon-tl-net-kar-4295/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''Mavi'nin, enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş 1 Şubat 2023-31 Ocak 2024 dönemini kapsayan yıl sonu finansal sonuçlarına göre, konsolide gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 25 (enflasyon düzeltmesi öncesi yüzde 91) artışla 26 milyar 293 milyon TL’ye, net karı ise 1 milyar 757 milyon TL’ye ulaştı. Yılı 4 milyar 959 milyon TL FAVÖK ile tamamlayan şirketin FAVÖK marjı yüzde 18,9 oldu.'' denildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye Merkezli BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Büyümeye Devam Ediyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiye-merkezli-bsh-gelisen-pazarlar-bolgesi-buyumeye-devam-ediyor-1901/

Avrupa’nın lider ev aletleri üreticisi BSH’nin dört ana yönetim bölgesinden biri olan Gelişen Pazarlar Bölgesi (REM), stratejik önemi ve operasyonlardaki başarısı ile öncü konumunu koruyor. Nisan 2020’den bu yana Türkiye’den yönetilen bölge 2023 yılında da yatırımların çekim merkezi oldu. Bölgenin 2023 yılındaki performansını değerlendirmek ve gelecek hedeflerini paylaşmak üzere BSH Ev Aletleri Grubu’nun Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın ile BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CFO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sedef Ataman sözcülüğünde bir basın toplantısı düzenlendi. 

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su olarak görevi Mayıs 2023’te devralan Gökhan Sığın, yaptığı değerlendirmede “Dünya çapında 39 fabrikası ve 60 bini aşkın çalışanı ile BSH’nin dokunduğu en büyük coğrafya olan Gelişen Pazarlar Bölgesi’nde güçlü bir yılı geride bırakıyoruz. 130 ülke ile çok geniş bir coğrafyada 4,6 milyarlık büyük bir nüfusu barındıran bölgemizde, 2024 yılında kârlı büyümemizi sürdürme hedefiyle yol alıyoruz. Büyük çeşitliliklere ve farklı dinamiklere ev sahipliği yapan bu bölge büyüme potansiyeliyle bizim için her zaman önemli fırsatlar sunuyor. 13 iştirak, 9 fabrika, güçlü global marka portföyü, yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz ile Gelişen Pazarlar Bölgesi’nde 2023 yılını güçlü bir performansla tamamladık” dedi.

İhracat ve Yatırım Merkezi: Türkiye 

Sığın ayrıca, Gelişen Pazarlar Bölgesi’nde 2027 yılına kadar her yıl çift haneli büyüme hedefini koruduklarını belirterek bu büyümenin itici gücünün Türkiye olduğuna da vurgu yaptı: “2020 yılında yakaladığımız büyüme ivmesi devam ediyor. REM pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 51 milyar euro’ya ulaşmasını bekliyoruz. Bu başarının taşıyıcı gücü ise gururla ifade etmeliyiz ki Türkiye oldu.” BSH Ev Aletleri Grubu’nun dünyadaki en büyük tesislerinden BSH Çerkezköy fabrikalarındaki üretimin %56’sının ihraç edildiğine dikkat çeken Sığın “Başta Avrupa olmak üzere 150 ülkeye ihracat yapıyoruz. Sadece kendi bölgemizdeki 44 ülkeye Türkiye’den ürün gönderiyoruz. Çerkezköy’de üretilen ürünlerimiz Çin’e kadar ulaşıyor. Bu aynı zamanda Çin’e trenle yapılan ilk sevkiyat özelliği taşıyor. Global pazardaki konumumuzu daha da güçlendiriyoruz”. Sığın sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye aynı zamanda know-how ihracatıyla öne çıkıyor. Buradaki deneyim ve birikimiyle rol model olan örnek çalışmalara imza atan Türkiye’de bu yıldan itibaren yatırımlarımızı iki kat artırmayı planlıyoruz.” 

Mısır’da yeni fabrika yatırımı

Tüketicilerin birbirinden farklı ihtiyaç ve beklentilerine odaklanarak sürdürülebilir çözümler sunduklarını belirten Sığın, aynı zamanda bölgede istihdama da katkı sunduklarına işaret etti. Sığın bölgede 10 binden fazla kişiye istihdam sağlayan BSH’nin Mısır’daki yeni fabrikayla beraber doğrudan ve dolaylı 1000 kişiye iş fırsatı yaratacaklarını belirtti. Gökhan Sığın son teknoloji ürünü fabrikanın sürdürülebilirlik yaklaşımıyla tasarlandığını vurgularken HF filtresi gibi bazı teknolojilerin Mısır’da ilk kez uygulandığını paylaştı. Geçen yıl temeli atılan fabrikada 2025 yılında 80 bin adet fırın üretilmesi planlanıyor. Geçen yıl yapılan yatırımlara Vietnam’daki yeni iştirak ve Türkiye’deki lojistik hizmet merkezini örnek veren Sığın, “Yerel pazarlara yakınlık hedefimiz ve global stratejilerimiz doğrultusunda büyümeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

Sürdürülebilirlik odaklı deneyim mağazaları

Türkiye üretim, Ar-Ge, insan kaynaklarının yanı sıra iş modellerinde de bölgeye rol modeli olma özelliği taşıyor. Yeni nesil deneyim mağazacılığının tüm dünyada öne çıktığına değinen Gökhan Sığın, “BSH’nin Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo marka konseptli 3000’den fazla lokasyonda mağazası yer alıyor. BSH, 2024 yılında 18 lokasyona ulaşmayı planladığı Mısır’da 9 mağaza ile hizmet veriyor.  Geniş mutfakları, rahat ve mekana yayılmış ürün sergileme alanları ile dikkat çeken Güney Afrika’daki premium showroom’larında da kısa süre önce satışa başlandı. BSH diğer ülkelerde de örnek aldığı bu showroom alanlarını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Singapur, Tayland, Malezya’daki deneyim mağazalarımızın yanında Endonezya ve Vietnam’daki bayi yatırımları ile de REM bölgesindeki lokasyon sayısını da artırıyoruz” dedi. 

“BSH olarak en son teknolojiye sahip enerji verimli ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırırken gezegenimizin ve yeni nesillerin geleceği için sürdürülebilirliği tüm süreçlerimizin ana odağında tutuyoruz.” diyen Sığın, çevresel sorumluluklarını bir adım öteye taşıyarak sürdürülebilir ve verimli ürünler sergilemek üzere yeni bir mağaza konsepti geliştirdiklerini belirtti: “Türkiye’nin pek çok ilinde yaptığımız ‘Deneyim Mağazacılığı’ yatırımları ile geniş alanlarda pişirici ürün grubu, elektrikli süpürge ve Premium kahve makinelerimiz gibi pek çok ürünümüzü müşterilerimiz mağazamızda deneyimleyip keyifli vakit geçirebiliyor. Bunun yanında güneş enerjisi kullanan ilk sürdürülebilir mağaza konseptimizi de 2023’te Türkiye’de hayata geçirdik.”

Hedef: 2030’a kadar ürünlerin %50’sini geri dönüştürülmüş malzemelerden üretme

Sürdürülebilirliği bütünsel bir bakış açısıyla ele alan BSH, enerji verimliliğini artıran projeleri ve yeşil enerji kullanımına gösterdiği hassasiyet ile 2020 yılından bu yana Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını tüm lokasyonlarında karbon-nötr olarak gerçekleştiriyor. Önlenemeyen emisyonlar için de karbon dengeleme projelerine destek veriyor. Son beş yılda yaklaşık 26.810 MWh enerji tasarrufunda bulunarak 10.723 ton CO2 emisyonundan kaçınan BSH Türkiye’nin bu tasarrufu yaklaşık olarak 4 kişilik 116 bin 568 ailenin enerji tüketimine tekabül ediyor. 2030 yılına kadar kullanılan elektriğin %100’ünü yeşil enerji kaynaklarından elde etmek için çalışmalarını sürdüren BSH Türkiye ayrıca, Kapsam 3 emisyonları olarak da bilinen, değer zincirlerinde meydana gelen dolaylı emisyonları, 2030’a kadar 2018’e kıyasla %15 azalmayı hedefliyor. Şirket 2030 yılına kadar 54 GWh’lik enerji tasarrufu sağlama hedefinin %55’ini 2019-2023 yılları arasında gerçekleştirmiş bulunuyor. Yakın bir zamanda su kıtlığı tehdidiyle karşı karşıya olan Ergene bölgesinde yer alan BSH Türkiye, 2017-2023 yıllarını kapsayan dönemde toplam yaklaşık 523 bin m3 (%30) su tasarrufunda bulundu. Bu oran, 209 olimpik havuzuna tekabül ediyor. 2030’a kadar ürünlerinin %50’sini geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeyi ve ürünlerdeki yeniden kullanılabilir malzeme oranını en az %95’e çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Sığın, “Bu çabalarımızla, sürdürülebilir bir gelecek için taahhütlerimizi ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gelişen Pazarlar Bölgesinin Lokomotifi Türkiye Oldu 

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CFO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sedef Ataman, bu yıl itibarıyla önümüzdeki dönem için yatırım planlarını iki katına çıkardıklarını belirterek, özellikle teknolojiye yatırımlarıyla gezegene ve müşterilerine olan sorumluluklarının bilincinde, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini aktardı. İmza attıkları inovasyonlarla müşterilerinin evdeki yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyleyen Sedef Ataman, “Yeni fabrika ve iştiraklerimiz, kapasite artırımlarımız, Ar- Ge yatırımlarımız, büyüyen mağaza ve bayii ağımız ile de bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu yıl Gelişen Pazarlar Bölgesi’nin lokomotifi Türkiye oldu. Türkiye’de faaliyete başladığımızdan bu yana 1,3 milyar Euro tutarında yatırım ile ülkenin üretimine, ihracatına, istihdamına katkı sağladık. Bu yıl da yatırımlarımızı hem Türkiye hem de bölgede sürdürerek karlı büyümemizi koruyacağız” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ramazan Ayında da "Her Evin Bir Schafer'ı Var" https://analizgazetesi.com.tr/haber/ramazan-ayinda-da-her-evin-bir-schaferi-var-3414/

Türkiye çapında 65 mağazası ve 2 bin adet satış noktasında sunduğu özgün, şık ve dayanıklı ürün çeşitliliği ile sektörün öncü markası olan Schafer, küçük ev aletlerinden züccaciyeye uzanan geniş ve çeşitli ürün yelpazesiyle tüketicilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 2004 yılından itibaren züccaciye sektöründe faaliyet gösteren, yenilik ve özgün tasarım anlayışıyla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Schafer, Ramazan ayında da müşterilerine yüksek kaliteli ürünlerini sunmaya devam ediyor.

 

İftar ve sahur sofraları hem pratik hem de sağlıklı

 

Yüksek kaliteli pişirme grubu ürünlerinden Fiesta Seramik Yüzeyli Tekli Tava ve Tencere Serisi’nde yuvarlak forma sahip farklı ebatlarda çeşitli seçenekler bulunuyor. Doğal minerallerden üretilen ve seramik yüzeyli puff-lon kaplama malzemesine sahip olan Fiesta Serisi, çizilmelere karşı ekstra dirençli sert yapısı, ekstra dayanıklı ve ekstra yapışmaz yüzeyi sayesinde uzun ömürlü kullanım imkânı sağlıyor. Yeşil ve siyah renk seçenekleri bulunan Fiesta Seramik Yüzeyli Tava ve Tencere Serisi tekli satılıyor. 

 

Schafer Classic 5 Litre Inox Düdüklü Tencere ise nikel paslanmaz çelik malzemesi ile dengeli ısı dağılımı sağlıyor ve termik kapsül tabanı sayesinde yüzde 50 enerji tasarrufu sağlamasıyla pişmesi zor olan yiyecekleri kısa sürede hazırlamasıyla iftar yemekleri hazırlamak için tercih ediliyor.

Küçük ev aletleri kategorisinde yer alan Optimal Elektrikli Çay Makinesi ve Optimal Elektrikli Paslanmaz Çay Makinesi en kalabalık ailelere yetecek geniş kapasiteleri, şık tasarımları ve kullanım kolaylıkları ile bu Ramazan ayında tüketicilerin favorisi olacak. 1.8 litre kapasiteli su ısıtıcısı ve 1 litre kapasiteli demliği ile tek seferde daha fazla çay hazırlama imkânı sunan Optimal Elektrikli Çay Makineleri özel kapakları sayesinde aynı zamanda su ısıtıcısı olarak da kullanılabiliyor. Gizli rezistans özelliği sayesinde daha minimal bir yapıya sahip olan ürünler enerji tasarrufu sağlarken, 1.500-1.800 W ısıtma gücü ile de en hızlı şekilde ısınıyor. Optimal Elektrikli Çay Makineleri her kullanımda mükemmel demleme sağlarken çay makinesinin içinde su olmadığında kaynatma işlemini engelleyen ve susuz çalışmayı önleyen termostat sistemi ile güvenli kullanım sunuyor. Klasik çaydanlıktan vazgeçemeyenler için ise küçük, orta ve büyük boy seçenekleri bulunan Schafer Tea Chef Orta Boy Çaydanlık Takımıyla demlenen çaylara ise Schafer Print Kare 4 kişilik Çay Seti ve Print Kare Pasta Seti, bulaşık makinesinde yıkanabilen ve desen çıkmama garantisi bulunan Schafer Supreme 6 Kişilik Çay Seti eşlik ediyor.

 

Tek seferde 4 fincan kahve birden

 

Kahvecim Otomatik Türk Kahve Makinesi, şık tasarımlarıyla mutfakların havasını değiştirirken, ergonomik boyutları ile bütün mutfak ve ofislerde kendine yer buluyor. 500-600 W ısıtma gücüne sahip Schafer Kahvecim, aynı anda 4 fincan kahve pişirebilmesiyle tek seferde kahve ikramı yapma olanağı sağlıyor. Her iki kahve makinesi de sesli ve ışıklı uyarı sistemi, taşmayı önleyen algılama teknolojisi ve 10 saniyede otomatik kapanma özellikleriyle güvenlik konusunda tam not alıyor. Sağ ve sol el kullanımına uygun çift akıtma ağızlı cezvesi ile kullanım kolaylığı sağlayan Schafer Kahvecim, kendi ölçü kaşıkları kullanılarak pişirilen kahveler ile kahve severlere her defasında kıvamında ve lezzetli bir deneyim yaşatıyor. Kahvecim Otomatik Türk Kahvesi Makinesi, normal ve ağır ateşte pişirme (közde) özellikleriyle dikkat çekiyor.

 

Özenle hazırlanan iftar sofraları ise Schafer’ın zarif ve göze hitap eden tasarıma sahip, desen garantili, 60 parçalı Selina Yemek Takımı ve Schafer Hamburg 72 Parça Çatal Kaşık Bıçak Takımı ile daha da şık oluyor. Farklı formuyla dikkat çeken Felis 32 Parça Kahvaltı Takımı ve minimal tasarımlara sahip, tekli satın alınabilen Trend Sofra Serisi ürünleri ise daha sade sofraları seven tüketicilere hitap ediyor. Schafer Ramazan ayında hem pişmiş hem de pişmeye hazır besinleri güvenle saklamak için Komfort Pişir Sakla Emaye Tencere ve Komfort Saklama Kabı Serilerini müşterilerine sunuyor.

 

Ev tekstili ürünleriyle de hayatı ve evleri güzelleştiren Schafer Home, soft renklere sahip 50x90 cm ve 70x140 cm ölçü seçenekleri bulunan Arya Havlu Serisini müşterileriyle buluşturuyor. Arya Havlu Serisi yüzde 100 pamuk dokusu ile suyu kolayca emip, içine hapsediyor. Schafer Home Perry Çift Kişilik Nevresim Takımı ise yüzde 80 pamuk ve yüzde 20 polyester kumaşının sağladığı üstün kaliteli, yumuşak dokusu ile yatak odalarına modern bir dokunuş getiriyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kelebek Mobilya'nın Sevgililer Günü Reklam Filmi İstanbul Boğazı'nda https://analizgazetesi.com.tr/haber/kelebek-mobilyanin-sevgililer-gunu-reklam-filmi-istanbul-bogazinda-7431/

Düzenlediği projelerle öncü konumunu koruyan Kelebek Mobilya, Sevgililer Gününü yeni CGI projesiyle kutluyor. Kelebek, hazırladığı Sevgililer Günü reklamına ek olarak CGI projesini de Boğaz Köprüsü’nde sergileyecek. İletişim çalışmalarına “Sizi anlayan tasarımlar” söylemiyle devam eden marka, köprüdeki dev ekranda aşkın ve tutkunun   dansı tango yapan dansçıları yansıtıyor. Herkesi anlayan tasarımlarıyla kalplerde yer edinen Kelebek, Sevgililer Gününe özel filminde tango dansının metaforunu işleyerek “Aşk tango gibidir, tutku, uyum ve ritm ister. Aşkınızın tutkusunu, uyumunu, ritmini anlayan koltuklar Kelebek’te” mesajını iletiyor.

 

Hazırladığı iletişim kampanyaları ve reklam filmleriyle ön plana çıkan Kelebek, yaratıcı ve etkileyici deneyimler sunmaya devam ediyor. Teknolojiyle buluşan estetik mobilya anlayışını iletişim çalışmalarına da entegre ederek yeni reklam filmini köprüde sergileyen Kelebek, modern tasarım yaklaşımını iletişim alanındaki yeniliklerle birleştiriyor.

Kelebek Mobilya Yeniliklere Kanat Açıyor!

Global tasarım vizyonuyla tüketicilerinin beklentileri ve dünya trendlerine uygun koleksiyonlar hazırlayan Kelebek, “Kelebek Etkisi” yaratarak ön plana çıkıyor. İlklerin temsilcisi Kelebek, “Aşk Tango Gibidir” mottosuyla hazırladığı CGI projesini iki kıtayı birleştiren köprüde gözler önüne seriyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sonuna Kadar Eğlence, Dibine Kadar Lezzet https://analizgazetesi.com.tr/haber/sonuna-kadar-eglence-dibine-kadar-lezzet-973/

Türkiye’de sektörünün en beğenilen markaları arasında ilk sırada yer alan Eker Süt Ürünleri, yoğurdun lezzet dolu dünyasını tüketicilerle buluşturmak için sınırları zorluyor. Eker, “Sonuna Kadar Eğlence, Dibine Kadar Lezzet” söylemiyle tüketicilerin beğenisine sunduğu yeni Dip & Cips ürün serisiyle eğlenceli bir dünyanın kapılarını açıyor. 

“Dip & Cips”ler ile Nişantaşı City’s AVM’de “Lezzet Büyüyor”

Eker, yeni Dip & Cips ürün serisini “Lezzeti Büyütüyoruz” diyerek bilgisayar tabanlı imgeleme, görsel oluşturmaya yarayan bir grafik uygulaması olan CGI teknolojisiyle İstanbul sokaklarına taşıyor. Nişantaşı’nın gözde mekânı City’s AVM’ye yerleştirdiği devasa ürünleriyle gerçeklik algısının sınırlarını zorluyor. Binadan dışarı taşan eller, atıştırmalıkları büyük bir keyifle sosa bandırırken çevredekilerin iştahını açıyor. 

İstanbul sokaklarında devasa “Dip & Cips”ler

Cihangir ve Kadıköy’de de gezintiye çıkan Dip & Cips soslar görenleri şaşkına çeviriyor.  Sokaklarda üzerinde atıştırmalıklarla gezen devasa dip soslar, kullanıcılara satın alma motivasyonu veriyor. 

CGI teknolojisi ile devleşen Dip&Cips’i görmek için tıklayın:

https://www.instagram.com/p/C2en5SuonRw/

City’s Nişantaşı AVM’nin LED ekranında yapılan görsel şovu izlemek için tıklayın: 
https://www.instagram.com/p/C19HUh_I89q/

“Dip & Cips” çalma listeleriyle keyifli anların dibine vurun

Mükemmel kıvamları ve eşsiz tatlarıyla atıştırmalıkların keyfini katlayan Eker Dip & Cips serisinde; "Domates Soslu Yoğurt", "Acı Soslu Yoğurt", "Cheddar Soslu Yoğurt", "Barbekü Soslu Yoğurt" seçenekleri bulunuyor. Eker’in fark yarattığı yeni sos serisi, tüketicilerin lezzet deneyimini zenginleştirirken Spotify’da hazırlanan çalma listeleri de yaşanan keyifli anlara ayrı bir renk katıyor. Oyun oynarken, eğlenirken, yolculukta dibine kadar dinlenilecek şarkılar ve aşkı dibine kadar yaşarken dinlenilecek şarkılar ile Eker Dip & Cips soslarıyla her anın tadını çıkarma fırsatı sunuluyor.

“Dibine kadar yaşa, görevleri tamamla”

Eğlencenin dibine vurma garantisi veren Eker Dip & Cips serisi, yeni nesil tüketicileri geliştirdiği Instagram filtreleri ve kısa süreli meydan okumalarla etkisi altına alıyor. Hazırlanan filtre içerisinde bulunan görevler sayesinde katılımcılar, markanın dünyasına giriyor ve ortaya eğlenceli dakikalar çıkıyor.

Samet Çiçek’ten eğlenceli Eker Dip & Cips şarkısı

İçerik üreticisi ve müzisyen Samet Çiçek, Eker Dip & Cips serisi için eğlenceli bir şarkı yazdı. Mizahi sözleri ve neşeli besteleriyle bilinen Samet Çiçek, Eker Dip & Cips şarkısıyla da dinleyicileri gülümsetiyor. Şarkıda, Eker Dip&Cips çeşitlerinin evdeki banılası her şeyi daha güzel kıldığını söyleyen Samet Çiçek, yoğurt hafifliğindeki sosların benzersiz tatlarına dikkat çekiyor. Instagram ve TikTok'ta paylaşılan şarkı, izlemesi keyifli bir animasyon kliple birlikte sunuluyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"2024 zor bir yıl olacak ama iyimserim" https://analizgazetesi.com.tr/haber/2024-zor-bir-yil-olacak-ama-iyimserim-3471/

Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) Fast Company ile düzenlediği ‘Perakende Buluşması – Ne Oldu Ne Olacak?’ etkinliği, organize perakendenin lider isimlerini bir araya getirdi. 

Toplantının açılışında konuşan BMD Başkanı Sinan Öncel, 6 Şubat’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Öncel, depremlerde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

Depremlere ve yüksek maliyet artışlarına rağmen 2023 yılının perakende için genel olarak verimli geçtiğini bildiren Öncel, “Markalarımızın ciroları ortalama yüzde 80 arttı. Cirolardaki yüksek oranlı artış ağırlıklı olarak maliyetlere bağlı fiyatların yükselmesinden kaynaklanıyor. Çünkü aynı dönemde her üç markamızdan birinin adet satışlarının gerilediğini biliyoruz. Yüksek maliyet artışları 2024’te de bir tehdit olarak önümüzde duruyor. Markalarımızın 2024 performansında maliyet artışlarının yanı sıra, yerli tüketicinin alım gücü ve turiste satışların düzeyi belirleyici olacak” dedi.

 

Aslolan karlı satış

 

Toplantının ‘Global Liderlik’ başlıklı oturumunda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Sinan Öncel’in sorularını yanıtladı. Aynı zamanda BMD üyesi, Godiva ve pladis’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Ülker, 2023’ün Yıldız Holding için çok iyi geçtiğini bildirdi. Ülker, 2024 için ise, “Zor bir yıl olacak. Biz de hazırlığımızı bu beklenti doğrultusunda yapıyoruz. Beklentilerimizi daha küçük tutuyoruz. Biraz gayretkeş olmalıyız. Ama iyimserim. Nakit para mühim, ama yetmez, finansman temini de lazım. Asıl olan ise kârlı satış” diye konuştu.

Kiraların işin verimine göre belirlenmesi gerektiğini söyleyen Ülker, “Devlet de stopaj ve gelir vergisi konusunda mal sahiplerine kolaylık yapsa iyi olur” dedi.

Murat Ülker, perakendede dikkat edilmesi gereken üç konuyu ise şöyle sıraladı: “Birincisi hiçbir marka vazgeçilmez değildir. İkincisi naktin kral olduğu unutulmamalı. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi ise itibar. Markanın itibar kaybetmemesi gerekiyor.”

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de şunları söyledi: “Dünyada darmadağın olan ekonomiler yüzde 15-20 enflasyonla toparlanırken biz yüzde 70’lere savrulduk. Şimdi geri savruluyoruz. Zembereğin yerine oturtulması ağır kontrol istiyor. Karşımızda piyasayı değil yine devleti görüyoruz. Kura, faize ekonomi yönetimi karar veriyor. Yakın zamana kadar kira artışlarına da devlet karar veriyordu. Enflasyonda kaybolan maaşları yerine koymaya da yine kamu yönetimi karar veriyor. Perakendeci sadece maliyetleri yönetmeye çalışıyor. Şimdi kurallı ekonomi yönetimi ile iyi bir yere doğru gidiyoruz. Biz bankacı, perakendeci, AVM işleticisi hepimiz birbirimize tutunduk. 2024’ü kendi işimizde berbat bir sene yaptırmayacağız. Moralini kaybeden başta müşteri olmak üzere her şeyini kaybeder. 2024’te sektör için kâbus senaryoları yok. Müşteri ile baş başayız. Her şeyden vazgeçebiliriz ama müşteriden vazgeçemeyiz. Biz müşterimize tutunmak zorundayız.”

 

 

 

2023 fırsatları okuduğumuz bir yıl oldu

 

Toplantının CEO oturumuna ise Vakko Holding CEO’su Jaklin Güner şöyle konuştu: “2023 hiç kolay bir yıl değildi. Ama beklenmedik sonuçların da elde edildiği bir yılı geride bıraktık. Grup olarak 2023 bizim için fırsatları okuduğumuz bir yıl oldu. Bu fırsatlardan büyük avantajları nasıl ede edebiliriz, müşterilerimizi nasıl daha çok mutlu edebiliriz sorusuna kafa yorduk. 2024’te bu fırsatları okumaya devam edeceğiz.”

 

Kozmetik sektörü 2023’te adet bazında yüzde 15 büyüdü

 

Atelier Rebul Eş CEO’su Nükhet Filiba da, “Depremler, önlenemez maliyet artışları ve turist trafiğinin düşmesi nedeniyle 2023 perakende için zor geçti. Kozmetik kategorisi daha şanslıydı. 2023’te kozmetik sektörü adet bazında yüzde 15 büyüdü.  2024 perakende müşterisi zamlı maaşlarla mayıs sonuna kadar alışverişe devam edecek diye düşünüyoruz. Turist alışverişinde ise fiyatlar pahalı olduğu için artış beklemiyoruz” diye konuştu.

 

Yüzde 100 İş Bankası iştiraki olduk

 

Sportive CEO’su Zeynep Selgur ise, “Aktif spora hızlı bir giriş yaptık. Mağazalarımızdaki müşterilerimzin ortalama yaşı 29, onlindeki müşterilerimzin ortalama yaşı ise 25. Bunun üzerine farklı projeler geliştireceğiz. Hızla mağazalaşıyoruz. Türkiye genelinde 350 noktaya global markaların dağıtımını sağlıyoruz. Biz geçen Cuma itibarı ile yüzde 100 İş Bankası iştiraki olduk” ifadelerini kullandı.

 

Dünyada e-ticaret hacmi 6,5 trilyon dolara çıktı

 

Trendyol CEO’su Erdem İnan da “E-Ticarette Neler Olacak?” başlıklı  oturumda online ticaretle ilgili gelecek projeksiyonlarını anlattı. 2023’te e ticaretin pandemi öncesine yakın bir büyüme oranı yakaladığını bildiren İnan “E-ticaret hacmi dünyada 5,5 trilyon dolardan 6,5 trilyon dolara, Türkiye’de ise 800 milyar liradan 1,5 milyar liraya çıktığını bildirdi. İnan, 2024’te ise e-ihracatta yüksek oranlı artış beklediğini kaydetti.

 

2024’Ü olimpiyat madalyası ile taçlandıracağız

 

BMD Başkanı Sinan Öncel, toplantının ‘Global Liderlik’ oturumu öncesinde sahneye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı davet etti. Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’nın dünyada bir numara olmasının mimarlarından Üstündağ, “Hiçbir başarı tesadüfen kazanılmıyor. 2024’ü olimpiyat madalyası ile taçlandıracağız” diye konuştu. Üstündağ’ın sözleri salondan büyük alkış aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
A101 8 Şubat'ta Elektrikli Moped ve Evcil Hayvan Ürünleri Satacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/a101-8-subatta-elektrikli-moped-ve-evcil-hayvan-urunleri-satacak-4460/

Türkiye’nin 81 ilinde ve her ilçesinde, 500’ün üzerinde tedarikçisi ile perakende sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan A101, 8 Şubat’ta çeşitli teknolojik ürünleri satışa sunacak.

8 Şubat’ta A101 Mağazalarında ve a101.com.tr’de Üç Tekerlekli Elektrikli Moped Satışa Sunulacak

A101 8 Şubat’ta mağazalarında ve a101.com.tr’de APEC APM5 Üç Tekerlekli Elektrikli Moped’i beğenilere sunacak. Euro 5 standardında bulunan ve B sınıfı veya herhangi bir ehliyet sınıfı ile kullanılabilen moped 44.990 TL’lik fiyatla satışta olacak.

Tüketicilerin Seyir Zevkini Katlayacak Yeni Nesil Televizyonlar A101’de

Dahili Wi-Fi özelliğiyle tüketicilere seyir zevki sunacak olan HI-LEVEL HL55FMN243 55’’ Ultra HD WEBOS Smart LED TV, 11.999 TL fiyatla A101 mağazalarında ve a101.com.tr’de yerini alacak.

A101’de bu hafta ONVO marka televizyonlar da dikkatleri çekecek. OV50500 50’’ Ultra HD WEBOS 2.O Smart LED TV 10.999 TL, 43OV6000F 43'' Full HD Android 13 Smart LED TV 6.899 TL ve 32OV6000H 32'' HD Ready Android 13 Smart LED TV ise 4.799 TL’ye satışa sunulacak.

Avantajlı Özelliklere ve Uygun Fiyata Sahip Beyaz Eşyalar A101’lerde Alıcılarını Bekliyor

10.999 TL’lik fiyatıyla A101 marketlerinde ve a101.com.tr’de satışa çıkacak olan SEG CM 910S Silver Çamaşır Makinesi, 15 farklı programıyla pratik ve kullanışlı hizmet olanağını tüketicilere sağlıyor.

SEG BM 6001X Inox Bulaşık Makinesi, 9.999 TL’ye mağazalardan ve a101.com.tr’den satın alınabilecek. 

18.499 TL fiyatlı SEG CX 482 Inox No-Frost Buzdolabı da mağazalarda ve a101.com.tr’de satışa çıkacak.

A101 Bu Hafta da Teknoloji Tutkunlarının Yüzünü Güldürecek

TCL 303 2/32 GB Cep Telefonu, 2.599 TL’lik fiyatıyla teknoloji tutkunlarını bekleyecek.

PIRANHA markalı 2210 Bluetooth Kulaklık 249 TL, 9970 Bluetooth Kulaklıkise 239 TL’ye müzikseverlere sunulacak.

Gerçek HR sensörlü PIRANHA 9918 Akıllı Bileklik, 199 TL’ye A101 teknoloji raflarında satışa çıkacak.

Birbirinden Kullanışlı Küçük Ev Aletleri A101 Market Reyonlarında Yerini Alacak

KIWI KCC 4325 Koltuk ve Halı Yıkama Makinesi, 4.899 TL’lik fiyatla satışta olacak.

HOMEND 1261 H Dustrider Şarjlı Dik Süpürge, 3.499 TL fiyatıyla satışa sunulacak.

3.999 TL fiyatlı SINGER M1605 Dikiş Makinesi, tüketicilerin evde dikiş yapmalarına olanak sağlayacak.

Pratikliği sayesinde dikkatleri üzerine çeken KIWI KSI-645 Portatif Buharlı Kırışık Giderici, 649 TL’lik fiyatıyla A101 küçük ev aletleri reyonunda yerini alacak.

KIWI KK3330 Çelik Kettle ise 349 TL’ye raflarda olacak.

Kişisel Bakımına Dikkat Edenler İçin Kaçırılmaması Gereken Fırsatlar A101’de

APRILLA AEP 7817 Epilatör, 349 TL fiyatla satışa çıkacak.

APRILLA AHS 2026 Saç Düzleştirici ise 299 TL’ye tüketicilere sunulacak.

HOMETECH Saç Şekillendirici Fırça, 439 TL’lik fiyatıyla haftanın satışa sunulacak olan kişisel bakım ürünleri arasında yerini alacak.

A101 kişisel bakımına özen gösteren erkek müşterileri için 8 Şubat gününde APRILLA marka ATR 7030 Kamuflaj Desenli Şarjlı Saç Sakal Kesme Makinesi’ni 249 TL’ye, AHC5011 Saç Kesme Makinesi’ni ise 329 TL’ye satışa sunacak.

A101’de Bu Hafta Evcil Hayvan Ürünleri de Satışta Olacak

A101 2.990 TL fiyatla satışa sunacağı KIWI Pets Evcil Hayvan Elektrik Süpürgesi ve Tüy Kurutma Bakım Seti ile evcil hayvan sahiplerinin yüzünü güldürecek.

699 TL’lik fiyatla satışa çıkacak olan KIWI Pets Zamanlayıcı Ayarlı Hayvan Mama Kabı, kullanışlı ve pratik olmasıyla evcil hayvan sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak.

Mobil cihazlardan kontrol ve besleme kaydı imkanını tüketicilere sağlayan KIWI Pets Kameralı Akıllı Evcil Hayvan Besleyici, 1.699 TL olan fiyatıyla A101 mağazalarında beğenilere sunulacak.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Stokta olmayan ürünlere ceza geliyor! https://analizgazetesi.com.tr/haber/stokta-olmayan-urunlere-ceza-geliyor-2450/

Açıklamada, piyasada, faaliyetlerini elektronik ticaret yöntemiyle sürdüren bazı firmaların, kötü niyetli ve hukuka aykırı uygulamalarının Bakanlıkça incelendiğine dikkati çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu doğrultuda öncelikli olarak enflasyonist ortamda piyasadaki hızlı fiyat dalgalanmalarına da bağlı olarak firmalar tarafından 'stokta ürün bulunmaması' sebep gösterilerek yapılan haksız sipariş iptalleri, satışa sunulan mal ve/veya hizmetlerin firmalar tarafından taahhüt edilen yahut yasal olarak belirlenmiş ifa sürelerinin aşılması gibi hususlar öne çıkıyor. Tüketicilerin haklarını zedeleyici her türlü hukuka aykırı eylem, hem Bakanlığımız tarafından resen hem de Bakanlığımıza CİMER, e-Devlet, yazılı başvuru ve 'Bakana Ulaşın' kanalları aracılığıyla ulaşan tüketici başvuruları değerlendirilerek sıkı şekilde denetleniyor."

Öte yandan, halihazırda 25 firmanın inceleme ve denetim süreci devam ediyor. Mesafeli sözleşmelere ilişkin denetimlerin etkin ve yaygın şekilde 2024 yılında da devam etmesi ve yaşanabilecek tüketici mağduriyetlerinin en üst seviyede önüne geçilmesi hedefleniyor.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURABİLİR

Satılan ve parası tahsil edilen ürünün fiyatında maliyetlerdeki artış gibi gerekçelerle sonradan artış yapmak isteyen bazı satıcıların, "stok bulunmadığı" gerekçesiyle ürünleri göndermediğini veya siparişi iptal ettiğini ifade eden TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, daha sonra aynı satıcının aynı ürünü daha yüksek fiyatla satışa sunduğuna dikkat çekerek, “Ticaret Bakanlığının Mesafeli Satış Yönetmeliği'ne göre malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaşması olarak kabul edilmiyor. Yönetmeliğe göre, sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde ise satıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren 3 gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç 14 gün içinde iade etmesi gerekiyor. Bu durumda aynı ürünün aynı satıcı tarafından daha yüksek fiyattan satıldığını görmesi halinde tüketicinin tüketici hakem heyetlerine başvurma hakkı bulunuyor. Tüketici bu şekilde aynı ürünü daha yüksek bedelle alması halinde doğacak zararı tazmin edebilecek” dedi.

"STOKTA OLMAYAN ÜRÜN SATIŞA SUNULAMAZ"

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, stokta olmayan bir ürünün satışa sunulamayacağına da dikkat çeken Çiğdemli, “Gerçekten bir art niyeti olmayan, stok sorunu yaşayan, yanlışlıkla stok giren satıcılar var ama ‘stokta kalmadı’ diyerek tüketicinin yapmış olduğu ödemeyi ucuz faizsiz kredi gibi kullanarak 3-4 ay sonra tüketiciye iade edenler de var. Veya ürün stokta olduğu halde döviz kurlarındaki ya da perakende satış fiyatlarındaki değişiklik nedeniyle satıştan kaçınıp, 'stokta kalmadı' diyerek aynı ürünü birkaç gün sonra daha yüksek fiyattan internet sitesine koyan satıcılar da var” diye konuştu.

CEZAİ YAPTIRIMLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN…

Ticaret Bakanlığı tarafından cezai yaptırımla karılaşmamak için stokların mutlaka her gün kontrol edilmesi gerektiğine işaret eden Çiğdemli sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle birden fazla platformda ürün satan firmalar stok karışıklıklarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle bu işletmelerin, kesinlikle pazaryeri entegrasyon yazılımları aracılığı ile stoklarını güncel tutmaları gerekir ki bir ürün bir pazaryerinde ya da platformda sattığında diğer pazaryerleri ya da platformlarda stokları otomatik olarak güncellensin. Ancak birçok entegrasyon yazılımı bu güncellemeleri yapamayabiliyor, ya da işletmeler bunu yazılımsız yönetmeye çalışıyor. Bunların özellikle kurgulanması çok kritik. Emniyet stoğu uygulaması da özellikle yüksek adetli satış yapan işletmeler için olmazsa olmaz diyebiliriz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BİM'de atama https://analizgazetesi.com.tr/haber/bimde-atama-5521/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''Şirket yönetiminin aldığı karar doğrultusunda, CEO'ya bağlı olacak şekilde Ticaret Başkanlığı pozisyonu ihdas edilmiş ve Umut Baba 31 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere Ticaret Başkanı (CCO) olarak atanmıştır. Umut Baba, Aralık 2021'den bu yana BİM'de yönetici pozisyonunda çalışmaktadır.'' denildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ebebek'in mağaza sayısı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ebebekin-magaza-sayisi-5897/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 228 tanesi geleneksel, 7 tanesi ise mini mağaza konseptinde olmak üzere Türkiye'de toplam 235 mağazaya sahip olan şirketimizin mağaza sayısı 31 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 230 tanesi geleneksel, 7 tanesi mini olmak üzere 237'ye ulaşmıştır. 1 Ocak - 31 Ocak 2024 tarihleri arasında 1 Ankara'da ve 1 Mersin'de olmak üzere toplam 2 mağaza açılmıştır.'' denildi.
  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hepsiburada, "Her sipariş, bir Destek" ile deprem bölgesini desteklemeye devam ediyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/hepsiburada-her-siparis-bir-destek-ile-deprem-bolgesini-desteklemeye-devam-ediyor-3676/

Geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye destek amacıyla ilk günden itibaren acil ihtiyaçların temin edilmesi ve ulaştırılması için tüm imkanlarını sunan Hepsiburada, bölgede faaliyet gösteren üreticileri ve satıcıları desteklemek üzere, “Her sipariş, bir Destek” hareketi ile bölgeye katkı sağlamaya devam ediyor.

Yaşanan deprem felaketinin birinci yılında 29 Ocak - 11 Şubat tarihleri arasında “Her Sipariş bir Destek” kampanyası yenilenerek, her siparişle deprem bölgesine destek sağlayacak ve müşterilerin alışverişleri ile bölgedeki satıcılara ve ekonomik toparlanmaya katkıda bulunması sağlanacak. Ev dekorasyonundan teknoloji ürünlerine, giyimden yöresel ürünlere kadar pek çok kategoride ürünün bulunduğu kampanya kapsamında alınan her ürün deprem bölgesindeki satıcılara destek olacak. 

Hepsiburada, bölgedeki e-ticaret ekosistemini geliştirmek ve satıcıları, girişimci kadınları, kadın kooperatiflerini ve üreticileri desteklemek için Adana ve Hatay’da kurduğu E-Ticaret İhtisas Merkezlerinde verdiği e-ticaret eğitimlerine ek olarak satıcılara ek komisyon yardımı ve reklam / pazarlama desteği de sağlamaya devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAD BEAR SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN AŞK DOLU HEDİYE ÖNERİLERİ SUNUYOR https://analizgazetesi.com.tr/haber/bad-bear-sevgililer-gunu-icin-ask-dolu-hediye-onerileri-sunuyor-6975/

Farklı olmayı seven, tarz tutkunu asi ruhların ilk tercihi olan Bad Bear, 14 Şubat Sevgililer gününe sayılı günler kalırken aşkını göstermek isteyenlere sepette indirimlere ek %10 indirim fırsatı sunuyor. Ayrıca tüm mağazalar ve online’da Gift Card’a yüklenen bakiyeye ek %20 bakiye ile alışveriş kolaylığı sağlıyor.

 

Renkli anıları ifade eden romantik tonlardaki kıyafetler aşkı modayla buluşturuyor. Kalıplara sığmayanların tercihi olan Bad Bear, aşkın büyüleyici gücünden ilham alıyor. Yumuşacık dokularıyla; hoodiler, polarlar ve montlar hediye tercihlerinde ilk sırayı alırken, stili tamamlayan aksesuarlar birbirinden farklı renkleriyle kalpleri ısıtıyor.

 

 

Sevgililer Gününe Özel Koleksiyon! 

 

Aşk dolu bir atmosferin hakim olduğu Sevgililer Günü'nde Bad Bear; sevdikleriniz için unutulmaz anılar biriktirmenize yardımcı olacak hediye önerileriyle, sevgilinizin kalbini kazanmanın en moda yolunu sunuyor.

 

Kırmızı rengin hakim olduğu koleksiyonda; atkılar, bere ve eldivenler kombinleri tamamlarken; puffer yelekler, half zip sweatshirtler ve sweatpantler rahatlıktan ödün vermek istemeyenlerin hediye tercihi oluyor.

 

Özgün desenler, uyumlu renkler ve kaliteli kumaşlarıyla dikkatleri üzerine çeken Bad Bear, Sevgililer Günü’ne özel olarak sunduğu indirimleri ile hediye almanın en uygun yolu için özgür ruhları kulübe davet ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CarrefourSA, TNFD Forumu'na Katılan İlk ve Tek Perakende Şirketi Oldu https://analizgazetesi.com.tr/haber/carrefoursa-tnfd-forumuna-katilan-ilk-ve-tek-perakende-sirketi-oldu-6072/

Türkiye’de 58 ilde 1000’den fazla mağazası ve 11 bine yakın çalışanıyla büyümesini sürdüren CarrefourSA, 'Yaşam İçin Doğrusu' adına sürdürülebilirlik çalışmalarına da devam ediyor. 

Şeffaf ve denetlenebilir bir anlayışla çalışmalarını sürdüren CarrefourSA, sürdürülebilirlik konusundaki liderliğiyle doğanın korunmasına katkıda bulunmak için The Task Force on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) Forumu’na katıldı. Şirketlerin doğa ile ilgili etkilerini, finansal risk ve fırsatlarını anlamak, şeffaflığını arttırmak ve çevre dostu stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulan TNFD Forumu’na gönüllü olarak başvurduklarını söyleyen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “Çevre bilincine uygun bir geleceğe katkıda bulunma hedefiyle Türkiye’den TNFD Formu’na katılan ilk ve tek perakende şirketi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

“Doğa ile uyumlu iş süreçlerine yatırımlarımız artıyor”

“CarrefourSA olarak 30 yıldır sürdürülebilirlik ve yaşam için doğrusunu yapıyoruz.” diyen Kartallıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevreye duyarlı iş süreçlerine olan yatırımlarımız her geçen gün artarken; finansal uygulamaların sürdürülebilirlik üzerindeki etkisini de ön planda tutan, doğa dostu bir geleceğe katkıda bulunmak hedefiyle TNFD’nin misyonunu destekliyoruz. Türkiye’nin öncü perakende şirketi olarak doğanın bize sunduğu değerleri korumak için sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılıkla, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmaya devam edeceğiz.”

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
FLO Group, Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacısı oldu https://analizgazetesi.com.tr/haber/flo-group-kadinin-guclenmesi-prensiplerinin-imzacisi-oldu-8972/

Hayatın her alanında eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunan, bu ilkeler doğrultusunda kadının güçlendirilmesi ve ekonomik istihdama katılımını projeleriyle destekleyen FLO Group, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (The Women's Empowerment Principles-WEPs) imzacısı oldu. Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi'yle çalışmalarını aralıksız sürdüren FLO Group, fırsat eşitliği konusunda farkındalığı artırmak ve çalışanlarının kariyer yolcuklarında adımlarına güç katmak için ürettiği projelerini WEPs prensipleri doğrultusunda geliştirmeye devam edecek.

 

Fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak ve kadınların iş yaşamında güçlenmesine destek olmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden FLO Group CEO’su Yenal Gökyıldırım şöyle konuştu: “FLO Group olarak attığımız her adımda sektörel ekosistemimiz başta olmak üzere toplumumuza değer yaratmak için çalışıyoruz. Hayatın her alanında eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunan bir topluluk olarak; kadınların ve gençlerin güçlendirilmesi ile kimseyi geride bırakmadan özel gereksinimlere uygun çözümlerin hayata geçirilmesi için özenle çalışıyoruz. “Her Adımımızda Merkezimiz İnsan” değerimizden ilham alarak çalışma arkadaşlarımızın kariyer yolcuklarında adımlarına güç katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitemiz ile hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalar aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm ekosistemimiz için olan önemini vurgulamanın yanında; kadınının güçlendirilmesi ve fırsat eşitliğinin garanti altına alınması için üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonraki dönemde de WEPs ilkeleri ışığında üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye ve hep daha iyisi çalışmaya devam edeceğiz.” 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Watsons Türkiye, Hatay'ın Yerel Ürünlerini Satışa Sunarak Deprem Bölgesine ve Döngüsel Ekonomiye Destek Oluyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/watsons-turkiye-hatayin-yerel-urunlerini-satisa-sunarak-deprem-bolgesine-ve-dongusel-ekonomiye-destek-oluyor-8045/

Watsons Türkiye, 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilden biri olan Hatay’da, yerel üretimi desteklemek ve döngüsel ekonomiye katkı sağlamak için bir  sürdürülebilirlik projesi hayata geçirdi. Hatay’a özgü bir bitki olan kabak lifi ve kabak lifli doğal içerikli sabunları mağazalarında ve online kanallarında satışa sunan Watsons Türkiye, bu projesiyle yerel ürünlerin öne çıkarılmasından sürdürülebilir ürünlerin yaygınlaşmasına, deprem bölgesindeki üretimin artırılmasından döngüsel ekonominin desteklemesine kadar pek çok faydayı aynı anda sunuyor.

Hatay’ın yöresel ürünleri olan kabak lifi ve kabak lifli sabunlar, ürün yaşam döngüsünün sürdürülebilirliğine hizmet eden bir üretim ve tüketim modeli olan döngüsel ekonomiyi destekliyor. Bu projede kullanılan malzemeler ürün döngüsüne geri kazandırılabiliyor ve değerlerini mümkün olduğunca uzun süre koruyabiliyor.

Doğaya geri kazandırıılabilen ürünlerle atık oluşumu en aza iniyor

Bir bitki olan kabak lifi, zeytinyağı ve gliserin bazıyla üretilen kabak lifli doğal sabunlar doğaya geri kazandırılabilme özelliğine sahip olup, çevre atığı oluşturmuyor. Bu sayede kaynak kullanımı ve atık oluşumu da en aza indiriliyor. Sabun bittiğinde ise sabundaki kabak lifi ileri dönüşümle temizlik alanında kullanılabiliyor ve bir bitki olduğu için doğada kolayca çözünerek çevreye zarar vermiyor. 

 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Koton'luların kazandığı en trend kulüp https://analizgazetesi.com.tr/haber/kotonlularin-kazandigi-en-trend-kulup-3435/

Ahmet Muammer Güngör

Koton’un sadakat programı Koton Club üyelerine renkli ve fırsatlarla dolu bir alışveriş deneyimi sunuyor. Her alışverişte puan kazandıran Koton Club, üyelerine doğum günlerine özel sürprizler, stil danışmanlığı, kişiye özel indirim ve kampanya gibi kişiselleştirilmiş avantajlar sağlıyor. Koton Club üyeleri ayrıca fişsiz iade ve değişim gibi işlemlerini kolayca yapabiliyor. 

Koton Club üyeleri kazandığı puanları Koton mağazalarında, mobil uygulamada ve  Koton.com’da yaptığı alışverişlerde kullanabiliyor. Moda tutkunları Koton Club’a ücretsiz üye olarak ilk alışverişte kazandığı hoş geldin puanının yanı sıra sonrasında da yapacağı her alışverişinde kazanmaya devam ediyor.

Son 11 yılda 10 kez Türkiye’nin en beğenilen kadın giyim markası seçilen Koton bugün 71 ülkenin de güvendiği bir marka olmaya devam ediyor. Koton 300 milyon ziyaretçisi, bugün yurt içinde 241, yurt dışında 194 olmak üzere toplam 435 mağazasıyla müşterilerine sunduğu alışveriş deneyimi ile öne çıkıyor.

Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu: “Koton Club bugün 3,3 milyon üyeye ulaştı.”

Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu Koton Club programıyla ilgili, “Müşterilerimize en iyi alışveriş deneyimini sunmak için omnichannel uygulamalarımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Nisan 2023’te hayata geçirdiğimiz sadakat programımız Koton Club bugün 3,3 milyon üyeye ulaştı. En yeni trendleri müşterilerimize sunmak, bunu yaparken yeni çağın ruhunu yansıtan anlayışları işimize yansıtmak için önemli yatırımlar yapıyoruz.” dedi.

Programa Koton mağazalarından, mobil uygulamasındaki Koton Club sekmesinden veya Koton.com üzerinden üye olunabiliyor. 

Detaylı bilgi Koton.com, Koton mobil uygulaması ve tüm Koton mağazalarında.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Anne ve Bebek Fırsatları şubat ayı boyunca Amazon.com.tr'de https://analizgazetesi.com.tr/haber/anne-ve-bebek-firsatlari-subat-ayi-boyunca-amazoncomtrde-7935/

Amazon.com.tr'nin 29 Şubat tarihine kadar devam edecek “Anne ve Bebek Fırsatları” kampanyası başladı. Tüm ay sürecek kampanya boyunca, tüm müşteriler aralarında Philips Avent, Bright Starts, Chicco, Ingenuity, Maxi-Cosa, Wee Baby, La Roche-Posay, Molfix ve Sleepy gibi global ve yerel markaların giyim ve tekstil, oyuncak, bez, bakım ve beslenme gibi binlerce ürününe uygun fiyatlar ve Amazon.com.tr güvencesiyle sahip olabilecekler. Kampanyanın ilk haftası boyunca tüm Amazon.com.tr müşterileri, seçili ürünlerde geçerli 5000 TL'ye sepette 500 TL indirim fırsatından da faydalanabilecek.
 
Amazon Prime üyeleri ise her kampanya döneminde olduğu gibi “Anne ve Bebek Fırsatları” boyunca da minimum sepet tutarı olmaksızın geçerli alışverişlerinde, pazar günleri de dahil, bedava ve hızlı teslimat ayrıcalığından faydalanabilecekler. Ayrıca seçili şehirlerdeki Prime üyeleri, “Randevulu Teslimat” ile siparişleri sırasında uygun saat ve tarihi seçerek, siparişlerini diledikleri zaman aralığında teslim alabilirler. Satın aldıkları ürünlerin teslimatlarının, siparişi takip eden bir hafta boyunca kendileri için uygun bir zaman diliminde doğrudan adreslerine gerçekleştirilmesini de talep edebilecek. Amazon'da alışveriş ve eğlencenin en iyilerini bir arada sunan Prime hakkında detaylı bilgi edinmek ve 30 günlük ücretsiz deneme sürenizi başlatmak için www.amazon.com.tr/prime adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Amazon.com.tr'nin “Anne ve Bebek Fırsatları” boyunca öne çıkan ürünlerden bazıları;
Philips Avent SCF080/07 Ultra Air Emzik (6-18 Ay) Erkek
Chicco Fırça ve Tarak Seti, Mavi
Ingenuity Keep Cozy 3'ü 1 Arada Grow with Me Titreşimli Ana Kucağı ve Salıncak
Britax Römer DualFix Z-LINE Oto Koltuğu
Bioderma ABCDerm Gentle Shampoo
Sleepy Bio Natural Ekonomik Paket Külot Bez 4 Numara Maxi 48 Adet
Maxi-Cosa Iora Anne Yanı Beşik, Essential Grey
Inglesina Sketch Bebek Arabası, Gri
Wee Baby Anne Sütü Saklama Poşeti 20'li
Doona Liki Katlanır Bebek Bisikleti S5 RacingGreen
Molfix 3D Bebek Bezi Maxi 4 Beden, Fırsat Paketi 62 Adet   
Mamas & Papas Airo Bebek Arabası Grapefruit

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Suwen'in mağaza sayısı https://analizgazetesi.com.tr/haber/suwenin-magaza-sayisi-1067/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024 - 1 Şubat 2024 tarihleri arasında yurt dışı franchise sözleşmeleri kapsamında Azerbaycan'da 2. mağaza Bakü Deniz Mall'da açıldı. Aynı dönemde Bosna Hersek'teki 2 mağaza satışa kapatıldı.

1 Şubat 2024 itibariyle mağaza sayıları şöyle:

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hazır giyimde 40 milyar dolarlık ihracatın yolu Avrupa ve ABD pazarlarından geçiyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/hazir-giyimde-40-milyar-dolarlik-ihracatin-yolu-avrupa-ve-abd-pazarlarindan-geciyor--9295/

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen ISM 2024 Şekerleme ve Atıştırmalık Ürünler Fuarı’na katıldı. 28-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 30 şirketin katıldığı organizasyona Türkiye, 23’üncü kez katılım gösterdi. İşlenmiş gıda ürünleri özelinde dünyada her geçen gün ‘Made in Türkiye’ algısının yükseldiğini belirten İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, “Bugün, işlenmiş gıda ürünlerinde Avrupa'daki birçok markadan ve büyük firmalardan daha moderniz. Ağırlıklı olarak yarı mamul ihraç ediyoruz ancak, her geçen gün kendi markalarımızla satış trendimiz artıyor. Geçmişte ‘Made in Türkiye’ ibaresini bile görmek istemiyorlardı. Şimdi, artık Türkiye'deki üretim tercih edilir hale geldi. Çünkü, kaliteli üretim gerçekleştiriyoruz, fiyatlarımız uygun ve coğrafi avantajımız var. Bazen üyelerimizle konuştuğumuzda fuarın çok verimli geçtiğini söylüyorlar ancak, ihracatta önemli mesafeler alamadıklarını görüyoruz. Bazen de istenildiği gibi geçmediği düşünülen fuarlarda önemli ticari bağlantılar yapıldığını izliyoruz. Bu, tamamıyla takibe bağlı. Bu yüzden elde edilen kontakların gece gündüz kovalanması lazım. İhracatçılarımızın kapıdan kovulsa pencereden, pencereden kovulsa bacadan ısrarlı bir şekilde iletişim kurmaları gerekiyor.” dedi.

 

AVRUPA KIZILDENİZ ETKİSİYLE ROTASINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRİYOR

 

Kızıldeniz'deki krize de değinen ve süreçle ilgili hem avantajlı hem de dezavantajlı bir durumun olduğunu söyleyen Taycı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kızıldeniz’de yakından takip ettiğimiz sürecin artıları ve eksileri var. Ham maddemizi ağırlıklı olarak hala Uzak Doğu’dan ithal ediyoruz. Eksi yanı, bu ürünlerin bize ulaşım süreleri uzadı ve navlun fiyatları arttı. Bu ürünlerimizde biraz daha yüksek stoklu çalışmaya başlayacağız. Ham maddeyi Uzak Doğu’dan ithal ediyoruz ancak, ağırlıklı olarak dünyaya bitmiş ürünü satıyoruz. Dolayısıyla ülkemizin coğrafi konumundan dolayı birçok ülkeye hem deniz hem de karayoluyla ulaşabilme imkanı var. Şimdi, Avrupa rotasını yavaş yavaş bize çevirmeye başladı ve bu ilerleyen süreçte daha da artacak.

 

FUARDA ARTIK ‘İSTEDİĞİNİZ YERİ SEÇEBİLİRSİNİZ’ DİYORLAR

 

İhracatçılar için vize sorununun nispeten azalsa da devam ettiğini vurgulayan Kazım Taycı, “Vize sorunu geçtiğimiz yıl yüzde 50 oranında önemliyse bu yıl, yüzde 35’lere düştü ama tamamen ortadan kalmış değil.” diye konuştu. Türkiye’nin Tahıl Koridoru’yla dünyaya 32 buçuk milyon tonluk hububat temin ettiğini hatırlatan Taycı, “Eğer, bu adımı atmasaydık küresel hububat fiyatları artacak ve ürün tedariki çok zorlaşacaktı. Pandemi döneminde bir diğer önemli konu da fuarlardı. ISM gibi fuarlara uluslararası milli katılım sağlayan ülkeler, pandemi döneminde bir anda ayaklarını kestiler. Ama sanayicilerimizle birlikte bütün zorluklara, vize problemlerine rağmen buralara geldik ve o esnada birçok ülke üzerinde farklı bir güven ilişkisi geliştirdik. Çünkü, diğer birçok ülke anlaşmaları ve sözleşmeleri varken bunları bozdular. Biz, imzaları atmamış olmamıza rağmen pazarlarımızı bırakmadık. Bu yüzden ISM Fuarı’nda yetkililer Türkiye’den gelen şirketlere, ‘Bundan sonra yerinizi siz seçin; bütün stantlar üzerinde istediğiniz yeri seçebilirsiniz’ dediler. Bahsettiğimiz yerleri aşağı yukarı 20 yıldır bir türlü alamıyorduk.” açıklamasını yaptı.

 

RESESYONA RAĞMEN İHRACATIMIZ HIZ KESMEYECEK

 

Sektör için en önemli ihracat pazarlarının Afrika, Avrupa Birliği ülkeleri, Orta Doğu ve Orta Asya olduğunu belirten Kazım Taycı, “Hedefimiz, dünyadaki resesyon gündemine rağmen işlenmiş gıda ve tarım ürünlerinde ihracatımızın hız kesmemesi. Fakat, gerçekçi olmamız lazım. Biz, hala kendi markamızla ağırlıklı olarak ikinci ve üçüncü dünya ülkelerinde ya da birinci dünya ülkelerindeki etnik marketlerin raflarında yer alıyoruz.” dedi. “Daha önce yüzde 7 ile 13 aralığında oluşan maliyetler içindeki işçilik ve personel maliyetleri bugün itibarıyla yüzde 25’e ulaştı.” diyen Taycı, “Bu denklemde, bugün asgari ücretli bir çalışanımızın bize olan maliyeti yaklaşık 850 ile 1100 dolar aralığında değişiyor. Emek yoğun sektörlerimizde, dolar kuru mevcut şartlarda olduğu sürece rekabet etme şansı ortadan kalkıyor. 219 ülkede elde ettiğimiz rafları kaybetmememiz; rekabetçi olmamız lazım. Bu yüzden üreticiler olarak, ihracatçıya yönelik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan minimum yüzde 10 daha fazla desteklenen özel kur istiyoruz. İş veren payımızda, SGK primlerimizde, enerji kullanımımızda ihracatımızla orantılı bazı teşviklerin uygulanmasını istiyoruz. Geçen yıl 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiysek hem üretici hem ihracatçı olarak örneğin bir yıl içinde kullanılan elektrik ya da doğalgaz için sübvansiyon verilmesini talep ediyoruz.” yorumunu yaptı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ariş Pırlanta'dan Sevgiliye Özel Tektaş Yüzükler https://analizgazetesi.com.tr/haber/-aris-pirlantadan-sevgiliye-ozel-tektas-yuzukler-7582/

Mücevherde trendleri belirleyen Ariş Pırlanta tarafından tasarlanan tektaş yüzükler, modern ve çağdaş kadınların her tarz kıyafetine ışıltı katacak mükemmel bir hediye alternatifi sunuyor.

Tektaş kesim yüzükler, pırlantanın kalp, yuvarlak, dikdörtgen ve kare şeklinde kesilmiş formlarından oluşuyor. Zarif bir uyumla donatılan tektaş pırlanta yüzükler, olağanüstü netlikleri ve farklı tasarımları ile farkını ortaya koyuyor.   

Ariş Pırlanta’nın ustalıkla işlediği tasarım tektaş yüzükler, 14 Şubat’ta sevdiğiniz için değerli bir hediye olmanın yanında bir ömür onunla paylaşacağınız sevgiyi de sembolize edecek.

Şık ve zarif tektaş yüzük tasarımları kıyafetlerin tamamlayıcısı olacak 

Ariş Pırlanta’nın zarif ve şık çizgilerle hazırladığı tektaş yüzük tasarımları günün her saatinde kıyafetlerin tamamlayıcısı olmaya aday. Uygun fiyat aralıklarında yer alan tektaş yüzükler Sevgililer Günü’nde eşsiz bir hediye seçeneği olacak.

Ariş Pırlanta’nın “Gerçek kalite doğru fiyat” anlayışıyla, onlarca şık tasarımdan oluşan tüm ürünleri, www.arispirlanta.com ile Ariş mağazalarında sizleri bekliyor. Ariş’in tüm koleksiyonlarını ve sürprizlerini facebook (Ariş Pırlanta Sanatı) ve twitter (ArisPirlanta) sayfalarından da takip edebilirsiniz. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fiba Perakende'den Teknolojide Kadın Derneği'nin (Wtech) "Teknolojinin Lider 100leri" projesine destek https://analizgazetesi.com.tr/haber/fiba-perakendeden-teknolojide-kadin-derneginin-wtech-teknolojinin-lider-100leri-projesine-destek-2285/

DÜNYACA tanınan markalar Marks & Spencer ve GAP’i Türkiye’de tüketicilerle buluşturan Fiba Perakende, Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech), “Teknolojinin Lider 100leri” projesine destek veren kurumlar arasında yer aldı. Lansmanı 22 Ocak 2024 Pazartesi günü The Ritz-Carlton İstanbul’da gerçekleşen proje, bilim ve teknolojide kadın sayısını arttırarak kadınları istihdama ve üretime kazandırmayı amaçlıyor.

 

Fiba Perakende İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Tanyeri, Türkiye için böylesine önemli bir projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Wtech’in geliştirdiği bu proje, tüm dünyada her gün ilerleme kaydeden teknolojide uzman ve yetkin insan kaynağını artırmayı hedefliyor ve bu alanda kadınlara fırsat eşitliği sağlıyor. Donanımlı insan kaynağı oluşturulması, sağlanan imkanlarla tersine göçü teşvik etmesi ve ülkemizin bu alanda yetişmiş insan gücüyle dünyanın lider ülkeleri arasında yer alması en büyük ideallerimizden bir tanesi. Bu değerli projenin destekçileri arasında, Fiba Perakende olarak yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

 

“Birlikte Güçlüyüz” söylemiyle Türkiye’nin önde gelen 69 markasını bu proje ile tek çatı altında toplayan Wtech, proje kapsamında ücretsiz olarak Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarında eğitim programları sunacak ve destekleyici kurumlar ise IQ, EQ ve CQ alanlarında mentorluk desteği verecek. Program sonunda öğrenciler akıllı dijital sertifikalarını alarak, kendilerini destekleyen kurumlarla iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AŞKINIZI ANLATMANIN EN HARİKA YOLU GODIVA https://analizgazetesi.com.tr/haber/askinizi-anlatmanin-en-harika-yolu-godiva-5210/

Dünyanın önde gelen premium çikolata markası GODIVA, eşsiz lezzetlerin, özel hediye kutularının ve şık sunumların bir araya geldiği Sevgililer Günü’ne özel koleksiyonuyla bu yıl da sevdiklerinizi mutlu edecek harika hediye seçenekleri sunuyor. GODIVA’nın ikonik lezzetlerinden olan Belçika pralinlerini içeren özel kalp kutular, sezona özel kırmızı renkte ve şık kadife kumaşıyla Sevgililer Günü için mükemmel bir hediye alternatifi oluyor. Aşkın en tatlı halini yansıtan ve Sevgililer Günü’nün ikonik lezzetlerinden olan GODIVA çikolatasına batırılmış taze çilekler ise mutluluğu paylaşmanın en romantik lezzetleri arasında öne çıkıyor. GODIVA’nın aşktan ilham alan Sevgililer Günü Koleksiyonu ve birbirinden eşsiz hediye alternatifleriyle unutulmayacak romantik bir gün sizleri bekliyor. 

 

Sevgililer Günü’ne özel tüm ürünlere, 1-14 Şubat tarihleri arasında GODIVA mağazalarından ulaşılabilir. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Aris Pırlanta'da ocak fırsatları sürüyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/aris-pirlantada-ocak-firsatlari-suruyor-3379/

Ariş Pırlanta’nın Ocak ayı boyunca devam edecek fırsat günleri ile istediğiniz mücevhere kavuşacaksınız. Ocak sonuna kadar sürecek olan fırsat günleri kapsamında alışverişlerde %20 indirim ile göz alıcı ve birbirinden şık tasarımlara sahip olabileceksiniz.

Ariş Pırlanta’nın zarif olduğu kadar şık modellerden oluşan altın ve pırlanta koleksiyonu Ocak ayı boyunca özel indirimi ile pırlanta severlere sunulacak. Kolye, küpe, alyans, bileklik gibi birçok tasarımın yer aldığı koleksiyonlar göz kamaştırıyor. Ariş’in zengin mücevher seçenekleri unutulmaz anıların zarif eşlikçisi olarak en çok tercih edilenler arasında olmaya da aday. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kayseri'den Türkiye'ye yolculuk https://analizgazetesi.com.tr/haber/kayseriden-turkiyeye-yolculuk-5101/

2023 yılını 100’ün üzerinde mağaza ile geride bırakan Lajivert Genç Odası ve Ritmik Genç Odası, 2024’te 30 yeni mağaza ile tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Genç odası takımları başta olmak üzere ranza, daybed, montessori ve beşik modelleri ile toplamda 70 farklı modeli beğeniye sunan her iki marka, 2024 yılında 12 yeni modeliyle de adından söz ettirecek. 

Lajivert Genç Odası, son olarak Antalya Muratpaşa’da 270 metrekare, Bursa Nilüfer’de 475 metrekare ve Van Erciş’te 580 metrekare büyüklüğündeki mağazaları ile bu ilçelerdeki ilk mağaza açılışlarını gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Bursa Nilüfer’de 469 metrekare, Denizli Merkezefendi’de 278 metrekare ve Urfa Siverek’te 340 metrekare büyüklükte açılan Ritmik Genç Odası mağazaları da söz konusu ilçelerde tüketiciler ile ilk kez buluştu. 

2023 yılında gerçekleştirdikleri yeni yatırımlarla % 60 büyüme gerçekleştiren Lajivert ve Ritmik Genç Odası markaları; 2024 yılında yapılan yatırımlarla birlikte, kapasite kullanım oranını % 20, cirosunu ise % 65 artırarak tam randıman almayı hedefliyor. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Marks & Spencer'dan 14 Şubat'a özel https://analizgazetesi.com.tr/haber/marks-spencerdan-14-subata-ozel-3653/

Marks & Spencer Sevgililer Günü’nde eğlence arayanları da unutmuyor. Sevimli pembe ve kırmızı kalp desenlerini, Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi saten dokularla bir araya getiriyor. Flexifit™ Lace serisini ise feminen yaprak desenleriyle bezeli dantel ürünleri, yumuşak dokular ve 360 derece streç yapısıyla sunuyor. 

Marks & Spencer’ın klasikleri arasında yer alan Rosie Exclusively for M&S Koleksiyonu, feminen çiçek desenleri ve lüks saten kumaşlarıyla, mavi ve krem renkleriyle vintage esintisini evlere getiriyor. Bu koleksiyonun iç giyim ve pijama seçenekleri, çekici tasarımlarıyla takım olarak kullanılabiliyor.

Marks & Spencer sunduğu zengin iç giyim, ev giyim ve pijama seçeneklerinin yanı sıra hem kadın hem erkekler için kozmetik ürünleriyle de hediye seçimini kolaylaştırıyor. Birbirinden kaliteli, hoş kokulu ve şık ambalajlı cilt bakım ürünleri, parfümler, duş jelleri, losyonlar ve vücut spreyleri, Sevgililer Günü’nün büyüsünü yansıtıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
WOU aşk ve güzelliği buluşturuyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/wou-ask-ve-guzelligi-bulusturuyor-5402/

Sevgililer Günü, aşkı ve romantizmi kutladığımız özel bir gün. Ancak romantizm sadece içimizde değil, aynı zamanda dışımızda da parlamalı. İşte tam da bu noktada WOU devreye giriyor. WOU'nun özel Sevgililer Günü kampanyaları ile cilt bakımı ve güzellik, romantizmle bir araya geliyor.

WOU, cildinizi güzellikle beslerken romantizmi de besleyen bir dizi ürün sunar. Romantik Cilt Bakım Setleri… Sevgililer Günü'nde sevdiklerinize özel bir hediye vermek istiyorsanız, WOU romantik cilt bakım setleri aradığınız şey olabilir. WOU 'nun özel olarak hazırladığı bu setler, sevdiklerinize vermek isteyeceğiniz en güzel hediye olacak. Cilt bakımının sevgiyle nasıl birleştiğini deneyimleyin ve özel anlarınızı daha da anlamlı kılın.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Watchofroyal'in Sevgililer Günü koleksiyonu ile aşk ve stil buluşuyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/watchofroyalin-sevgililer-gunu-koleksiyonu-ile-ask-ve-stil-bulusuyor-2182/

Hakiki deri ürünlerden romantik saatlere kadar her parça, özel gününüzü unutulmaz kılacak detaylarla dolu.

Aşkın Dokusu: Hakiki Deri Ürünler

Cüzdanlardan çantalara, Watchofroyal'in hakiki deri ürünleri kalite ve zarafeti bir araya getiriyor.

Zamanı Durduran Aşk: Romantik Saat Koleksiyonu

Sevgililer Günü'nü ölümsüzleştirin! Watchofroyal'in romantik tasarımlı saatleriyle her anı özel kılın.

Zarif Detaylarla Aşkı Taçlandırın: Aksesuarlar

Watchofroyal'in zarif aksesuarları, sevgilinizin tarzını tamamlayacak küçük dokunuşlarla dolu.

Özel Teklif: %70 İndirim ve Ücretsiz Hediye Paketi

Sürprizlerle dolu Sevgililer Günü! %70'e varan indirimler ve her alışverişte ücretsiz hediye paketi fırsatını kaçırmayın.

Watchofroyal ile Sevgililer Günü'nü aşk ve şıklıkla karşılayın. Stilinizi tamamlayın, sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatın!

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Arzum'da yeni dönem başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/arzumda-yeni-donem-basladi-5296/

Dünyada pek çok başarılı örneği olan Co-CEO sistemine 2023 yılında geçerek Türkiye’de yeni bir dönem başlatan Arzum’un yeni İcra Kurulu Başkanı Arif Emre Ünal oldu. Arzum Teknoloji, Ürün ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Arif Emre Ünal, 1 Ocak 2024 itibarıyla kendi görev ve sorumluluklarının yanı sıra İcra Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenecek.  Diğer genel müdürler de sorumlu oldukları alanlarda görevlerine devam edecekler. Buna göre, Arda Altınok Mali ve Kurumsal İşlerden Sorumlu Genel Müdür, Serhan Giray ise Ticaretten Sorumlu Genel Müdür olarak görev yapmaya devam edecek. Arzum’un büyüme stratejisini desteklemek üzere uygulamaya geçirdiği Co-CEO Yönetim Sistemi, uluslararası şirketler tarafından uygulanan ve dünyada başarılı örnekleri olan bir sistem. Co-CEO yönetim sistemi kapsamında yöneticiler arasındaki iletişimi ve sinerjiyi artırma, ortak çalışma kültürü oluşturma hedefiyle farklı birimleri birleştirerek üç ana birim oluşturan Arzum, böylelikle karar alma süreçlerine çeviklik ve hız kazandırdı. Arzum’un globalleşme ve dünya markası olma hedeflerine emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlayan sistem, Arzum’un yurt içi ve yurt dışı pazarlarda öne çıkmasını da sağladı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Koçtaş'a Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü https://analizgazetesi.com.tr/haber/koctasa-yilin-sap-dijital-donusum-odulu-2384/

Ev geliştirme sektöründe dijital mağazası koctas.com.tr ile Türkiye’nin ilk ve tek pazaryeri olan Koçtaş, SAP Türkiye tarafından verilen yılın SAP Dönüşüm Ödülleri’nde, ‘Perakende Sektöründe Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü’nün sahibi oldu. Yaşam alanlarıyla ilgili tüm ürünleri ve çözüm önerilerini bir arada sunan koctas.com.tr, geniş tedarikçi ağıyla yüz binlerce ürün seçeneğini Koçtaş garantili satış sonrası hizmet avantajıyla müşterileriyle buluşturuyor. 

Alanında en yenilikçi ve başarılı teknoloji dönüşüm projelerinin değerlendirildiği SAP Dönüşüm Ödülleri’nde 15 farklı sektörde; sürdürülebilir büyüme, kusursuz müşteri deneyimi ve etkin sonuçlar elde etmek için teknolojiden yararlanma ve uygulama konusunda başarılı çalışmalarıyla dijital dönüşüme öncülük eden şirketler ödüllendirildi.  

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kışın gerçek keyfi Arzum OKKA Rich'de https://analizgazetesi.com.tr/haber/kisin-gercek-keyfi-arzum-okka-richde-1725/

Arzum Okka Rich, kışın gerçek keyfini yaşamanızı sağlıyor. Bağımsız bir araştırma şirketinin çalışmasına göre Türkiye’de bir ilk olan; karıştırarak sütlü Türk kahvesi pişirme özelliğine sahip Arzum OKKA Rich, sütlü, klasik, közde ve sert Türk kahvesi pişirme seçenekleriyle herkesin aradığı lezzete, pratik bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Tek seferde, bol köpüklü, 5 fincan okkalı klasik veya sütlü Türk kahvesi pişiren Rich, yetenekleri kahveyle de sınırlı değil.

Rich, Akıllı Auto Brewing Altitude Detection sistemi ile bulunduğu ortamın ideal pişirme sıcaklığını tespit ederek dünyanın her yerinde aynı lezzette Türk kahvesi yapabilmenize olanak sağlıyor. Kahve pişirme sıcaklığını damak zevkinize göre artırıp azaltmanıza da imkan tanıyor. Sesli ve ışıklı uyarı sistemiyle pişirme süreçlerini bildirir. Karıştırıcılı ve paslanmaz metal cezvesi, tek parçalı özel iç yüzeyi ile kolay bir temizlik sunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Penti ödülleri arasına bir yenisini daha ekledi https://analizgazetesi.com.tr/haber/penti-odulleri-arasina-bir-yenisini-daha-ekledi-1266/

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin AKADEMETRE Türkiye iş birliğiyle bu yıl 14. kez gerçekleştirdiği “En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakende Markaları” araştırması, 20 kategoride birinci olmaya hak kazanan markaları ödüllendirdi. 

Türkiye’nin dört bir yanından araştırmaya katılan tüketiciler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kadınların en sevdiği iç giyim markası Penti’yi “Kadın İç Giyim-Çorap” kategorisinin 1 numaralı markası seçti. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
English Home'dan yılbaşı hediyeleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/english-homedan-yilbasi-hediyeleri--8847/

Yılbaşı heyecanını, 10’dan geri sayımı sahiplenerek yılbaşına özel herkese ve her zevke uygun hediye alternatifleri ile artıran English Home, yeni yılda evlere kalite ve şıklık, hediye severlerin yüzüne mutluluk katacak. 

English Home’da sevdiklerine hazırlayacağın mükemmel yılbaşı sofraları için de seçenek çok. Yılbaşı sofralarına renk katacak yemek takımları, yılbaşı temalı mumlar ve birbirinden şık şamdanlar zarif yemeklere eşlik ederken, bardaklar, runnerlar, çatal bıçak takımları ve Amerikan servislerine kadar birçok parça bu yılbaşında sevginin göstergesi olacak. Yeni yılda yapılacak ilk kahvaltılarda yine English Home şıklığı konuşulacak. Kahvaltı takımından şekerliğe, çaydanlıktan çay bardaklarına kadar tüm detayların ve birçok hediye seçeneğinin bulunduğu English Home, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da her zaman en iyi hediyeyi alabileceğin yer olacak.  

Yılbaşı sohbetlerin konusu, yılbaşı temalı fincanlarla birlikte yeniden şekillenecek. Yılbaşı temalı kupalar, kahvelere keyif katacak fincanlar, kahvelerin lezzetini artıracak Çift Taşım Türk Kahvesi Makinesi gibi onlarca parça ile sohbetler lezzetle tanışacak. Çay makineleri ile çayın bitmeyen keyfi uzun süre sofraları saracak. Halılar, kilimler, dekoratif yastıklar ve abajurlara kadar yeni yılda evini yenilemek isteyene verilebilecek en güzel hediye seçeneklerini bulabileceğin English Home, bebekleri de unutmuyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Outdoor ayakkabılara olan talep sürecek https://analizgazetesi.com.tr/haber/outdoor-ayakkabilara-olan-talep-surecek-3029/

Dünyada ve Türkiye’de son yıllarda değişen ayakkabı trendlerine dair değerlendirmede bulunan Hammer Jack Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Urgan, “Pandemiyle birlikte evde geçirilen fazla süre, insanların doğaya çıkma, gezme ve yeni şeyler keşfetme ihtiyacının ne denli önemli olduğunu daha iyi ortaya koydu. Bu da ister istemez pandemi sonrasında ayakkabı trendlerinde outdoor kategorisini ön plana çıkardı. Sektörde şu an özellikle son iki yıldır outdoor ayakkabılara olan yüksek talep mevcut. Çünkü insanlar özgürleşmek istiyor, dağa tırmanıp kamp yapmaya vakit ayırıyor. Bunu da en iyi satış rakamlarıyla görebiliyoruz. Halihazırda ayakkabı satışlarının geçen yıla oranla yüzde 25, outdoor ürünlerinin de yine son bir yılda ise yüzde 35 büyümüş durumda. Kullanıcıların tercihlerinde üst sıralarda yer almayı başaran outdoor ayakkabılar, özellikle hava koşullarının kar ve yağmurla daha da zorlu hale geldiği arazilerde düşme ve kayma gibi durumların neden olabileceği sakatlık riskini en aza indiriyor. Outdoor ayakkabılarla olan talebin önümüzdeki beş yıl daha devam edip yükselişini sürdüreceğini öngörüyoruz. Biz de bu sebeple Çin’deki Ar-Ge fabrikamızda kullanıcılarımızın ihtiyaçları ve güncel yeniliklere uygun outdoor ürünlerimizin altyapısını hazırlıyoruz. Ürün gamımızda farklılık yaratmak bizim için çok önemli” dedi.

İleri teknolojiyle ürettiği ayakkabılarla outdoor kategorisinde zengin ürün gamına sahip Hammer Jack, yüksek kaliteli deri kullanarak ürettiği ayakkabılarla kalitesini uzun yıllar koruyor. Su geçirmeyen dış yüzeyi ve hafifliğiyle kış mevsiminde rahat bir kullanım imkanı sunan Hammer Jack outdoor ayakkabılar, kullanıcısına istediği an ve yerde eşlik ediyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kelebek Mobilya'dan yeni yıla merhaba https://analizgazetesi.com.tr/haber/kelebek-mobilyadan-yeni-yila-merhaba-1505/

Kelebek Mobilya, yılbaşına özel hediyeleriyle yaşam alanlarına yenilik katıyor

Marka, lambadan oda kokusuna, tablodan kırlente, kitap tutucudan buhardanlık ve mum setine kadar birbirinden özenli, modern ve özgün ürünleriyle yaşam alanlarını zenginleştiriyor. Evlere samimi bir hava katmayı hedefleyen Kelebek Mobilya, özel renk kombinasyonlu fonksiyonel ürünleriyle tamamlayıcı bir hale getiriyor.

 

Yeni yıl ruhunu yansıtan Shine Kırlent

 

Yılbaşı ağacı şeklinde bir araya getirilen payet detaylarıyla Shine Kırlent, parlak ve ışıltılı görünüşüyle yaşam alanlarına eğlence getiriyor. Yılbaşı çoşkusunu yaşatan Shine Kırlent, oturma alanlarında sıcak bir karşılama alanı hazırlıyor. Yumuşak dokusu ve kaliteli malzemeleriyle konforlu bir kullanım sunan bu kırlent, vazgeçilmez hediye seçeneği olarak yer alıyor.

 

Kırmızının tutkulu hali: Passion Tablo

 

Kelebek Mobilya tarafından özel el emeğiyle üretilen Passion Tablo, kırmızı, altın ve gümüş renklerinin eşsiz birleşimiyle hazırlanıyor. Ihlamur ağacından üretilen tablo çerçevesiyle yaşam alanlarına sofistike bir hava katıyor. Yılbaşı renkleriyle ön plana çıkan Passion Tablo, odalara canlılık kazandırıyor.

 

Happy Seramik Buhurdanlık ve Mum Seti

 

İşlevsellik ve zarafetin buluşma noktası Happy Seramik Buhardanlık ve Mum Seti, yılbaşı temalı kutusuyla özel bir hediye seçeneği olarak yer alıyor. Evlere ferahlık getiren özel set, tasarımıyla minimal çizgiler katıyor. Buhardanlık, mum ve koku esansından oluşan set, yaşam alanlarını sakinleştirerek huzurlu bir atmosfer kazanmasını sağlıyor.

 

Peony Çubuklu Oda Kokusu

 

Verbena limonu, sandal ağacı ve şakayık çiçeğinin karışımıyla ferah yaz akşamlarını hatırlatan Peony Çubuklu Oda Kokusu, Kelebek Mobilya tarafından satışa sunuluyor. Yılbaşı coşkusunu yaşatan Peony Çubuklu Oda Kokusu, evleri mis gibi kokularla doldurarak benzersiz bir hediye deneyimi yaşatıyor.

 

Soho Kitap Tutucu

 

Estetik keskin detaylarıyla dikkatleri üzerine çeken Soho Kitap Tutucu, doğal renk tonlarıyla evlerde kolaylıkla kombinlenebiliyor. Kitapları güvenle tutarken aynı zamanda dekoratif bir obje olarak da kullanılabiliyor. At figürünün incelikle işlendiği ürünün detayları, satranç oyununu anımsatırken kitap severlere yılbaşında özel bir hediye deneyimi olarak sunuluyor.

 

Konsept Sarkıt Füme Tekli Tavan Aydınlatma

 

Modern tasarımıyla yaşam alanlarına şıklık katan Konsept Sarkıt Füme Tekli Tavan Aydınlatma, çağdaş görünümüyle odak noktası haline geliyor. Parlaklığıyla odalara sıcak bir atmosfer katan aydınlatma, hem kullanışlı hem de estetik bir çözüm sunarak odaların ambiyansını değiştirme fırsatı tanıyor. Füme rengiyle bağdaştırılan ürün, minimalist kullanım şekliyle dikkat çekiyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Les Benjamins Ankara'da ilk mağazasını açtı https://analizgazetesi.com.tr/haber/les-benjamins-ankarada-ilk-magazasini-acti-4490/

 Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın'ın öncülüğünde ilham dolu koleksiyonları ile dikkat çeken marka, Ankara’nın moda sahnesine yepyeni bir soluk getirecek. Ankara’daki ilk mağazası olan Kent Park AVM içerisinde 505 metrekarelik mağaza, markanın lüks sokak giyimindeki iddiasını en etkileyici şekilde yansıtıyor. Bünyamin Aydın'ın kreatif yönlendirmesiyle tasarlanan yeni mağaza, Les Benjamins 'in kültürel zenginliği ve sokak modasındaki benzersiz konumunu başkentle buluşturuyor. Bünaymin Aydın, “Ankara'nın özel olmasını istedik çünkü oradaki Les Benjamins topluluğumuzun önemini biliyoruz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sekiz asırlık Kapalı Çarşı AVM'lere direniyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/sekiz-asirlik-kapali-carsi-avmlere-direniyor-5328/

Farklı dönemlerde yangın ve yıkımlar sonucu zarar görüp yenilenen tarihi çarşı, 16 sokağı ve 18 giriş kapısıyla İstanbul Kapalı Çarşı'dan sonra Türkiye'nin en büyük çarşısı olarak biliniyor.

Kayseri'nin yanı sıra çevre illerin alışveriş ihtiyacını da karşılayan Kapalı Çarşı, taştan yapılan dar ve geniş sokakları ve mimarisiyle ziyaretçilerini geçmişe de götürüyor.

Özellikle yaz aylarında gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği çarşı, 8 asırdır geniş ürün yelpazesiyle Kayserililere hizmet veriyor.

Kayseri Kapalı Çarşı Koruma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Raşit Benk, AA muhabirine 12'nci yüzyılda ticaretin kalbi İpek Yolu üzerinde kurulu çarşının İç Anadolu'nun önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Eski surların çevresindeki tarihi Kapalı Çarşı'yı "İç Anadolu'nun kalbi, ticaretin merkezi" olarak niteleyen Benk, 918 dükkanla müşterilere hizmet verildiğini belirtti.

Çarşının etrafında Vezir Hanı, Bedesten ve Gön Han gibi tarihi eserlerin yer aldığını anlatan Benk, "Elbiseden hediyelik eşyaya, ayakkabıdan çocuk kıyafetlerine ve gıdaya kadar her türlü alışveriş yapılabilir. Çarşımıza gelenler en az 2-3 saat vakit geçirebilir." dedi.

Benk, esnafın güler yüzlü iletişimi sayesinde binlerce vatandaşın tarihi çarşıyı tercih ettiğini dile getirdi.

Kentte çok sayıda AVM'ye rağmen ayakta kalmayı başardıklarını ve bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Benk, çarşıda müşterilerin pazarlık edip, samimi bir ortamda alışverişin yapabildiğini ifade etti.

Benk, Kapalı Çarşı'da 50 yıllık esnaf olduğunu, 30-40 yıllık müşterilerinin bulunduğunu söyledi.

- Yurt dışından gelip çarşıda alışveriş yapan da var

Danimarka'da yaşayan ve memleketi Nevşehir'den tarihi çarşıya alışverişe gelen Vefa Erkul, yılbaşı alışverişi için Kapalı Çarşı'yı tercih ettiklerini belirtti.

Kapalı Çarşı'da alışveriş yapmaktan ve gezmekten keyif aldığını anlatan Erkul, "Esnaf güler yüzlü, her türlü ürünü bulabiliyoruz. Buranın tarihi insanı cezbediyor. Samimi olman gerekirse AVM'den kafam ağrıyor. Çocuklar dün oraya gittiler, gezdiler, dolaştılar, ihtiyaçlarını aldılar. Belki ben biraz yaşlıyım, eski kafayım ama burada çocuklarla beraber dolaşmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Çarşıdan alışveriş yapan Metin Karakaya ise AVM'lerde pazarlık yapılamadığına ancak tarihi çarşıda böyle bir durumun olmadığına dikkati çekti.

Esnafın yaşamasının önemli olduğunu ve bu yüzden Kapalı Çarşı'dan alışveriş yaptığını vurgulayan Karakaya, mimari yapısıyla da otantik bir ortamda alışveriş yaptığını kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni yıl alışverişlerinde cazip fırsatlar https://analizgazetesi.com.tr/haber/yeni-yil-alisverislerinde-cazip-firsatlar-5981/

Teknosa açıklamasına göre, yeni yıl alışverişlerinde de farklı kampanyalarla tüketicilerin yanında olmayı sürdürüyor. Teknosa’da yeni yıl kampanyaları kapsamında seçili Samsung akıllı telefonların yanında Samsung kablosuz kulaklık hediye edilirken, Samsung Galaxy s23 akıllı telefon yanında 6 bin TL buyback desteği sunuluyor.

Ayrıca Huawei Band 8, 1199 TL yerine 999 TL’den tüketicilerle buluşuyor. Teknosa’da seçili Samsung ve Lenovo tabletlerle birlikte indirim ve avantajlı fırsatlar var. Ayrıca Samsung ve LG TV’lerde yüzde 15 kasa kampanyaları, e-mobilite grubunda ise yüzde 20’ye varan indirim fırsatları mevcut.

Yeni yılda sevdiklerine kulaklık hediyesi düşünenler için JBL marka seçili kulaklar 2 bin 890 TL yerine 1999 TL’den satışa sunuluyor. Tüm gaming aksesuar ürünlerinde 31 Aralık’a kadar yüzde 20’ye varan indirim oyun tutkunlarını bekliyor.

Teknosa.com üzerinden satın alınacak seçili Samsung ve Axen marka TV’ler yanında ise Preo TV ekran koruyucu hediye ediliyor. Teknosa’nın özel markası Preo’da ayrıca çocuk saatlerinden ısıtıcıya farklı ürün gruplarında cazip kampanyalar var.

Microsoft 365, telefon, tablet ekran koruma ürünleri ve güvenlik ürünleri de kampanya kapsamında avantajlı fiyatlarla tüketicilerle buluşuyor.

Teknosa ayrıca yılbaşının geleneksel oyunu tombalanın dijitalleştirilmiş hali olan Bingo ile eğlence ve indirimi birleştiriyor. TeknoClub’a üye olanlar, 25-31 Aralık tarihleri arasında www.teknosabingo.com sitesi üzerinden oyuna katılarak, Teknosa ile eğlenirken kazanıyor.

Katılımcılar Bingo oyununda kartlarında bulunan tüm sayıları tamamlamaya çalışarak, tamamladığı satır sayısına göre indirim kazanıyor.

Oyunda ilk satırı dolduran katılımcılar "Çinko" yaparak 400 TL, iki satırı da tamamlayan kullanıcılar "Bingo" yaparak 800 TL indirim kazanıyor. Kazanılan indirimler, 31 Ocak 2024 tarihine kadar Teknosa mağazaları ve teknosa.com’da 5 bin TL ve üzeri alışverişlerde geçerli oluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Toplu tüketim ve satış yerlerine yönelik yılbaşı denetimleri yapıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/toplu-tuketim-ve-satis-yerlerine-yonelik-yilbasi-denetimleri-yapildi-4684/

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, denetimler kapsamında, marketlerde yılbaşında satışı artan ürün reyonlarından numune alındı.

Ayrıca, alkollü içecek servisi yapılan restoranların mutfak ve ürünleri de denetlendi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, burada yaptığı açıklamada, yıl boyu süren gıda denetimleri yanında sektör ve ürün bazlı denetimlerin 7'ncisini gerçekleştirdiklerini ve denetimlerin yıl sonuna kadar süreceğini söyledi.

Bu yıl 103 bin denetim yaptıklarını aktaran Korkmaz, bu denetimlerde 6 bin 400 uygunsuzluk tespit ettiklerini bildirdi.

Korkmaz, yapılan denetim ve alınan numune sonuçlarına göre tespit edilen uygunsuzluklar için Ankara'da 30,6 milyon lira idari yaptırım uygulandığını belirterek, "Ayrıca 33 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Denetimlerimiz bundan sonra da etkin ve hızlı biçimde devam edecek. En büyük denetçi esasen tüketicidir." dedi.

Vatandaşların, gıda işletmelerine yönelik uygunsuzluk tespit etmesi halinde "Alo 174 Gıda İhbar Hattı"na başvuruda bulunabileceğini anımsatan Korkmaz, etiketsiz ve merdiven altı ürün alınmaması uyarısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da konuya ilişkin olarak, "Pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Dolayısıyla halkımızın çokça alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, üretim yerlerine 81 ilimizde eş zamanlı denetim başlatılacak. Bu denetim bir hafta süreyle devam edecek." değerlendirmesinde bulunmuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılın son alışveriş şenliğinde girişimcileri buluşturdu https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-son-alisveris-senliginde-girisimcileri-bulusturdu-2549/

Aslı Özdemir ev sahipliğinde gerçekleşen yılbaşı alışveriş günleri farklı sektörlerden geniş yelpazedeki girişimci markayı bir araya getirdi. Özlem Yıldız, Aslı Hünel, Savaş Yurtsever, Beste Korkmaz, Kadriye-Güven Olgar, Gizem Hatipoğlu gibi ünlü isimlerin de katıldığı etkinlikte katılımcılar yılbaşı için alışverişlerini yaptılar. 

Girişimci iş insanı Kadriye Olgar, Şems Arslan ve Aşkın Şengün gerçekleştirdikleri söyleşiler ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sevdiklerinizi Mutlu Edecek Hediye Alternatifleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/sevdiklerinizi-mutlu-edecek-hediye-alternatifleri--3073/

Şık kıyafetlerin vazgeçilmezi olan topuklu ayakkabılar Polaris’te alışveriş tutkunu kadınların beğenisine sunulurken düz ayakkabıdan vazgeçemeyenlerin radarına takılacak botlar ise sade ve şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Kombinlerin en zarif tamamlayıcısı olan çanta modelleri trendler ile uyum yakalayan görünümlerinin yanı sıra geniş iç hacimleri sayesinde eşyaların kolayca taşımasına olanak sağlıyor. 

 

Polaris’in erkek koleksiyonunda ise klasik modeller öne çıkıyor. Siyah rengin hakimiyetinde olan modelleri bağcık ve taban detayları süslüyor. Takım elbise, gömlek, pantolon, ceket ve daha birçok kombinin tamamlayıcısı olacak modeller sadeliğiyle göz dolduruyor. 

 

Yeni bir yıla adım atarken Polaris’in birbirinden sevimli modelleriyle çocukları da sevindirmek mümkün! Rengârenk bot ve sneaker modelleri miniklerin yüzlerini güldürürken konforlu yapısıyla da rahatlığını hissettiriyor. Aksesuar koleksiyonunda yer alan bere, eldiven ve kemer modelleri ise harika bir hediye alternatifi oluyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sevdiklerinizi Mutlu Edecek Yeni Yıl Hediyeleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/sevdiklerinizi-mutlu-edecek-yeni-yil-hediyeleri-3001/

Şıklığı ve rahatlığı ayrılmaz ikili haline getiren Dockers®, yılbaşı hediye arayışında olanlar için harika hediye olanakları sunuyor. Her koşulda rahatlığından ödün vermeyen Dockers® kadın ve erkek koleksiyonları ile yeni yılda da sevdiklerinizin stiline renk katmaya devam edecek.

 

Sevdiklerinizin içini ısıtacak yeni yıl koleksiyon parçaları!

 

Tüm zamanların en klasik parçası Versatile Third Layer Gömlek, birbirinden farklı modelleri ile bu yılbaşına damga vurmanızı sağlayacak. 1/4 Fermuarlı Kazak, klasik görüntüsüyle hem sizi hem de içinizi ısıtırken; mavi, yeşil ve kahverengi renk seçeneği ile yeni sezonda kombinlerinizin tamamlayıcısı olacak. Sofistike renk tonlarıyla tasarlanan Packable Yeşil Yelek modelleri tabuları adeta yeniden şekillendirecek. Yeni ve en çok satan klasik Chino modelinin her yöne esneme özelliğine sahip hali Smart 360 Flex Ultimate Chino pantolon her koşulda konforuna düşkün sevdikleriniz için harika birer hediye yıl hediyesi olacak. Sevdiklerinizin içini ısıtacak Arctic Hooded Bej Mont, Wool Blend Varsity Bomber Siyah Mont ve Puffer Lacivert Mont gibi ikonik parçaların yanında her an yanlarında taşıyacakları kemer ve cüzdan alternatifleri de sunan Dockers koleksiyonları dockers.com.tr ve tüm satış noktalarında sizleri bekliyor.

 

Dockers® ile yeni yılda sevdiklerinizi stiline yön verin!

 

Dolabınızın vazgeçilmezi haline gelecek Dockers® pantolonlar yeni yıl kombinlerinizin tamamlayıcı olacak. Rahat ve şık bir forma sahip yapısı ile High Waist Weekend Chino Yeşil Straight Fit Pantolon, kombinlerinizin vazgeçilmezi olmaya devam edecek. Yumuşak dokulu yapıları ile zarif alternatifler sunan Yuvarlak Yakalı Kazak ve V Yakalı Kazak, günün her anında içinizi ısıtacak. Button Up beyaz ve mavi gömlek ise bu sezon dikkatleri üzerine çekmek isteyen sevdiklerinizin favorisi olmaya devam edecek.

 Water<Less® teknolojisi sayesinde daha az su ile üretim gerçekleştirerek gezegenimizi koruyan Dockers®, bir yandan da size eşsiz kombin seçenekleri sunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılbaşı alışverişinde mağduriyetten korunmanın ipuçları https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilbasi-alisverisinde-magduriyetten-korunmanin-ipuclari-9723/

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, tüketicilerin yılbaşı harcamaları yaparken özellikle aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

"Son dönemde sosyal medya hesaplarında paylaşılan linklerle yayınlanan sahte görsellerdeki bilgiler, ucuz ve kaliteli söylemleri nedeniyle tüketicilerin dolandırılmalarına neden oluyor." diyen Koçal, bu mecralardaki sahte kampanya ve indirimlerden uzak durulmasını tavsiye etti.

İndirim kampanyası adı altında telefonlara yollanan bazı linklerle tüketicilerin dolandırılabildiklerine dikkati çeken Koçal, "Özellikle bu tür mecralardan yapılan alışverişlerde tüketicilerin iki defa düşünmelerinde fayda var. Çünkü çoğu zaman bu hesapların temel amacı vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirmek oluyor" ifadelerini kullandı.

- "Online alışverişte 'www' ile başlayan siteler tercih edilmeli"

Dolandırıcıların hedefi olmamak için güvenilir alışveriş platformlarının tercih edilmesi gerektiğini belirten Koçal, sosyal medya üzerinden ürün pazarlayan çoğu kişinin vergi kaydı bulunan tacir olmadığını savundu. Koçal, "Tüketicilerin alışveriş sonrası hakkını arayabilmesi için karşı tarafın tacir-esnaf yani ulaşılabilir olması gerekir. Tüketici dolandırılmak istemiyorsa online alışverişte 'www' ile başlayan siteleri tercih etmeli, alacağı ürünün fiyatı ve kalitesi ile ilgili gerekli araştırmayı yapması gerekmektedir." diye konuştu.

Sipariş verilen ürünün ödemesinin yapıldıktan sonra stokta kalmadığı gerekçesiyle ücret iadesinin çok geç yapılmasının da tüketicilerin mağduriyet yaşadığı bir diğer konu olduğunu vurgulayan Koçal, bu yöntemle satıcıların ürün için ödenen bedeli sıfır faiz ile 4-5 ay kullanabildiğini söyledi.

- En çok mağduriyet online alışverişlerde

Koçal, geçen sene yılbaşında tüketicilerin en çok mağduriyeti online alışverişlerde yaşadığını aktararak, "Sosyal medya sayfalarında oluşturulan linklerden verilen siparişlerin hiç gelmemesi ya da gelen ürünün sipariş verilenle alakasının olmaması, kargolarda yaşanan gecikmeler veya ürünün naklinin doğru yapılmaması nedeniyle siparişin zarar görmesi tüketicilerin en çok şikayet ettiği konular oldu." diye konuştu.

Tüketicilerin, söz konusu mağduriyetleri yaşamaları durumunda ikamet ettikleri il veya ilçenin tüketici hakem heyetlerine başvurabileceklerini hatırlatan Koçal, başvuruların e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini belirtti.

Koçal, e-Devlet'ten başvuru yapılırken mutlaka başvuru ekleri, ürün alım faturası, ödeme belgesi ve yazışmalar gibi belgelerin taranarak gönderilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Tüketicilerin sorun ve mağduriyet yaşamaması için tüketici hakem heyetlerine bizzat başvurmaları uygundur. Başvuru sırasında seçimlik haklardan sadece biri talep edilebilir. Uyuşmazlık bedeli 66 bin ve üzeri ise tüketici mahkemelerine başvurulmalıdır. Tüketici mahkemesine başvuru yapmadan önce mutlaka arabuluculuğa başvurulması gerekir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ürünün teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde satıcı veya sağlayıcıya cayma bildirimi göndermek şartı ile aldıkları ürünü iade ederek yaptıkları ödemeyi talep edebilirler."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
English Home'da yılbaşı hediyeleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/english-homeda-yilbasi-hediyeleri-6036/

Tasarladığı birbirinden keyifli ürünlerle yılbaşında en iyi hediye alternatiflerini English Home sunuyor. Benzersiz detaylarla tasarlanan yemek takımları, birbirinden şık dekoratif ürünler, nevresim takımlarından tencerelere ve masa örtülerine kadar sizin ve sevdiklerinizin ihtiyacı olan hediyeler saymakla bitmiyor. Sen de bu yılbaşında kendini ya da sevdiklerini mutlu etmek istiyorsan aradığın hediye English Home’da. Yılbaşı heyecanını, 10’dan geri sayımı sahiplenerek yılbaşına özel herkese ve her zevke uygun hediye alternatifleri ile artıran English Home, yeni yılda evlere kalite ve şıklık, hediye severlerin yüzüne mutluluk katacak. 

Yılbaşı sofraları için de seçenek çok  

English Home’da sevdiklerine hazırlayacağın mükemmel yılbaşı sofraları için de seçenek çok. Yılbaşı sofralarına renk katacak yemek takımları, yılbaşı temalı mumlar ve birbirinden şık şamdanlar zarif yemeklere eşlik ederken, bardaklar, runnerlar, çatal bıçak takımları ve Amerikan servislerine kadar birçok parça bu yılbaşında sevginin göstergesi olacak. Yeni yılda yapılacak ilk kahvaltılarda yine English Home şıklığı konuşulacak. Kahvaltı takımından şekerliğe, çaydanlıktan çay bardaklarına kadar tüm detayların ve birçok hediye seçeneğinin bulunduğu English Home, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da her zaman en iyi hediyeyi alabileceğin yer olacak.  

Yılbaşı sohbetlerinin konusu English Home ile yeniden şekillenecek  

Yılbaşı sohbetlerin konusu, yılbaşı temalı fincanlarla birlikte yeniden şekillenecek. Yılbaşı temalı kupalar, kahvelere keyif katacak fincanlar, kahvelerin lezzetini artıracak Çift Taşım Türk Kahvesi Makinesi gibi onlarca parça ile sohbetler lezzetle tanışacak. Çay makineleri ile çayın bitmeyen keyfi uzun süre sofraları saracak. Halılar, kilimler, dekoratif yastıklar ve abajurlara kadar yeni yılda evini yenilemek isteyene verilebilecek en güzel hediye seçeneklerini bulabileceğin English Home, bebekleri de unutmuyor. Bebek odası aksesuarları, bebek giyim, aksesuar ve bakım kategorisinde, bebeklere ve en güzel annelere onlarca hediye seni English Home’da bekliyor.    

İstediğin her şeyi herkesle örtüştürebileceğin sınırsız hediye seçeneği English Home’da

Yeni yılda evinin havasını değiştirmek isteyenler yine English Home’a uğrayacak. Oda ve dolap kokusu bu yıl evinize, kendinize ya da sevdiğinize verdiğiniz en güzel hediye olacak. Yeni yılda kişisel bakımıyla öne çıkmak isteyenler ise English Home’un el kremi, vücut spreyi ile aradığı tazeliğe ulaşacak. Aynalar, çerçeveler, birbirinden şık vazolar, ayrıcalıklı tasarımlı biblolar ve duvar saatleri ile bu yıl hediyeleşme yeni bir anlam kazanacak. Bebek ve çocuklara, kadın ve erkeklere kadar herkese özel bir hediyenin bulunduğu, her parçayı herkesle örtüştürebileceğin sınırsız hediye seçeneği English Home’da olacak. 

English Home’un yılbaşı için hazırladığı ürünlerle ilgili tüm detaylara ve çok daha fazlasına English Home mağazalarından, www.englishhome.com’dan ve English Home mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Schafer'dan Sepette %50'ye Varan İndirim Fırsatı https://analizgazetesi.com.tr/haber/schaferdan-sepette-50ye-varan-indirim-firsati-4520/

Schafer, yılbaşı döneminde de “Yeni Yıl Yepyeni İlhamlarla Gelsin” mottosuyla müşterilerine yüksek kaliteli ürünlerini avantajlı fiyatlarla sunuyor. Schafer, küçük ev aletlerinden züccaciyeye uzanan geniş ve çeşitli ürün yelpazesinden seçili ürünlerde geçerli olmak üzere www.schafer.com.tr adresli web sitesi üzerinden online alışverişi tercih eden müşterilerine sepette yüzde 50’ye varan indirim avantajı sağlıyor.

Schafer’ın yılbaşı döneminde müşterilerine yüzde 20 indirimle sunduğu Barista Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi ergonomik boyutları ile bütün mutfak ve ofislerde kendine yer buluyor. 600W ısıtma gücüne sahip Barista Filtre Kahve Makinesi ile kahveyi doğrudan çekirdekten öğüterek hazırlayabildiği gibi öğütülmüş çekirdek ile de kahve pişirilebiliyor. Şık ve minimal bir tasarıma sahip olan Barista Kahve Makinesi’nde 0,60 ml kapasiteli cam demlik ve su seviye göstergesi bulunuyor. Ayrıca damlatma önleyici sistemi sayesinde güvenli bir kullanım sağlıyor. Hem öğütücüsü hem de demleme işlevleri, kahveyi sıcak tutan ısıtıcı tabanı ile kahve gurmelerini memnun edecek performans gösteren Barista Kahve Makinesi çıkartılabilir filtresi ile kolayca temizlenebiliyor.  Barista Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi ile hazırlanan kahvelere keyifle eşlik edecek, 12 farklı burç simgesini üzerinde taşıyan seramik Zodi Burçlu Kupa Serisi ise yüzde 30 indirim ile satın alınabiliyor.

Pişirme grubu kategorisinde yer alan Piccola Granit Derin Tencere Seti çok amaçlı kullanıma sahip olması ve boyutlarıyla yılbaşı hediyesi arayışında olanların tercihi oluyor. Sepette yüzde 20 indirimle satışa sunulan, siyah ve gri renk seçenekleri bulunan Piccola Derin Tencere Seti, 14 cm derin tencere, tava ve kaçerolayı kapsıyor. Held Basık Inox Çelik tencere ise hem evinin ihtiyacını karşılamak isteyen hem de hediye arayışında olanları mutlu edecek, yılbaşına özel “3 Al 2 Öde” kampanyası ile satışa sunuluyor. 18/10 krom nikel paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş, 26 cm ölçüsündeki tencere tüm ocak tiplerinde kullanılabiliyor. Sahip olduğu kapsül tabanı sayesinde ısı ve enerji tasarrufu sağlayan ürün bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. 

Helfer Servis Serisi’nde 3 Al 2 Öde kampanyası!

Mutfakların vazgeçilmezleri olan, makarna kepçesinden meyve bıçağına uzanan kapsamlı içeriğiyle Helfer Servis Serisi de “3 Al 2 Öde” kampanyasıyla avantajlı fiyatlarla satın alınabiliyor. 

Yemeklerin hazırlığı esnasında en büyük yardımcılardan biri olan kesme tahtası Schafer’ın özgün tasarım anlayışı ile mutfaklarda yerini buluyor. Ahşap ve mermerin bir arada kullanıldığı, farklı ebat ve formlara sahip Woody Kesme Tahtası Serisi ise sepette yüzde 50 indirimle Schafer online mağazasında yer alıyor.

Tüketicilerin hayatına estetik katan özgün tasarımlı, şık ve kaliteli ev tekstili ürünleriyle de dikkat çeken Schafer Home, yatak odalarına zarif bir dokunuş getiren Palmea Yatak Örtüsünü yılbaşı döneminde hediye arayışında olan müşterilerinin beğenisine sepette yüzde 30 indirimle sunuyor. Yüzde 100 pamuk kumaşının sağladığı üstün kaliteli ve yumuşak yapısıyla Palmea Yatak Örtüsü yeşil, pudra ve hardal renk seçenekleri ile yatak odalarına estetik katıyor.

Schafer, yeni yılda sevdiklerine uzun yıllar kalıcı olacak özel bir armağan vermek isteyen müşterilerini kendilerine en uygun hediyeyi seçmek için mağaza ve online satış noktalarına davet ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Arzum'dan buharlı düzleştirici ütü https://analizgazetesi.com.tr/haber/arzumdan-buharli-duzlestirici-utu-8202/

20 grama kadar sürekli buhar çıkış gücü ile kırışıklıkların üstesinden zahmetsizce gelmenizi sağlar. Çıkarılabilir su haznesi, düzleştirici için gereken suyun kolayca doldurulmasını sağlar. 100 mililitrelik su doldurma kabı kolay bir dolum yapmanıza yardımcı olur. Kıl fırça başlığı kalın kumaşlar üzerinde kullanımı kolaylaştırır. El ergonomisi ile uyumlu kompakt yapısı yorulmadan ve zorlanmadan ütü yapmanızı sağlarken, şık tasarımı gözleri kamaştırır. Hafif yapısı ve katlanabilir tutma sapı ile az yer kaplar. Seyahatlerde de şıklığın sizinle gelmesini garanti eder. Dikey Buhar Özelliği ile ütü masası gerektirmez. Ayrıt etmeden tüm kıyafetlerinizi pratik bir şekilde güvenle ütülemenizi sağlar. 1.7 metrelik kablosu ile hareket özgürlüğü sunar.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Avon ile 2024'e ışıltılı bir başlangıç! https://analizgazetesi.com.tr/haber/avon-ile-2024e-isiltili-bir-baslangic-5820/

Sunduğu 12 farklı tonuyla renk seçeneğiyle birbirinden farklı göz makyajları yapmanıza imkan sağlayan, adeta hayal gücünüzü zorlayan Dream To Shine Işıltılı Göz Farı Paleti ile yeni yılı ışıl ışıl karşılayacaksınız. Mat ve ışıltılı rengarenk tonlarıyla bu yılbaşına özel palet favoriniz olacak. 

Gün boyu büyülü gözlerin ve etkili bakışların formülü Glimmerstick Asansörlü Pırıltılı Göz Kalemi ise yepyeni 3 rengi ile karşınızda. Işıltılı makyajınızın tamamlayıcısı olan Glimmerstick Asansörlü Pırıltılı Göz Kalemi’nin yeni üç rengiyle gecenin yıldızı siz olacaksınız. Mavi tonlarında Magic Wishes, bakır tonlarında Stargazing ve uçuk pembe tonunda Stardust içeriğindeki E vitamini sayesinde göz makyajınıza kolayca uygulama sağlıyor. Göz alıcı makyajların tamamlayıcısı olmaya aday Glimmerstick Asansörlü Pırıltılı Göz Kalemi ile bu yılbaşı tüm gözler sizin üzerinizde olacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GAP stilleri ikon isimlerle bir araya geldi https://analizgazetesi.com.tr/haber/gap-stilleri-ikon-isimlerle-bir-araya-geldi-9082/

Modern ve ikonik stillere her zaman ilham kaynağı olan GAP’in hayattaki armağanları keşfetmekteki motivasyonu güçlü isimleri harekete geçiriyor. Kampanyadaki ünlü isimler bu keşif yolculuğunda kendilerine özgün tarzları ile GAP’in 2024 Kış Koleksiyonu’nu yorumluyor.

Bu kampanyayla, GAP’in ikonikleşen logolu sweatshirt’leri, basic t-shirtleri, gömlekleri ve jeanleri gibi zamansız şıklığın vazgeçilmez parçalarının yanı sıra yeni yıl ve parti temalı koleksiyonları da moda severlerin beğenisine sunuluyor.

Kampanyada, bugünün ve yarının, alanında ikon isimleri oyuncu Büşra Develi, müzisyen INJI, oyuncu Ulvi Kahyaoğlu, müzisyen, sunucu Heja ve model, içerik üreticisi Mine Mücahid ve model, içerik üreticisi Oliver Jacobs; moda severleri hayatın armağanlarını keşfetmeye ve her yaştan, herkesin giyebileceği zamansız stille buluşmaya davet ediyor.

Kampanya ünlü isimlerin reklam filmlerinin yanı sıra GAP’in yeni yıl parti etkinliği ile devam ediyor olacak. 

GAP ile ‘Hayatın Armağanlarını Keşfetmek’, özgürlüğü ve özgünlüğü her daim vurgulayan GAP, hayattaki kişilerin değer verdiği duyguları beslemek modern stili, ikon isimlerle deneyimlemek isteyenler GAP mağazaları, GAP Türkiye mobil uygulaması ve gap.com.tr’de buluşuyor! 

Zamansız, modern yaşam stiliyle her daim özgürlüğü ve özgünlüğü vurgulayan GAP, bu yıl başında ‘Hayatın Armağanlarını Keşfet” kampanyası ile hayattaki değerlerin ve duyguların önemine dikkat çekiyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bambum Boutique 9. mağazasını Açtı https://analizgazetesi.com.tr/haber/bambum-boutique-9-magazasini-acti-1958/

Türkiye genelindeki 9.mağazasını Ankara’da açtıklarını belirten Bambum Genel Müdürü A.Selman Yar, “2024 yılının sonuna kadar 8 franchise daha açarak toplamda Bambum Boutique olarak 17 noktada olacağız. Almanya, Kosova ve Rusya’da 3 mağazamız bulunuyor. Yurt dışında da önemli noktalarda francise vererek geniş ürün yelpazemizi özel konseptimiz ile müşterilerimizle buluşturacağız” dedi.

Trend mutfak ürünleriyle bambu pazarının yüzde 82’sine hakim olan Bambum, Bambum Boutique markasıyla şıklığı ve kaliteyi buluşturan ürünleriyle müşterilerine benzersiz bir alışveriş deneyimi sunuyor.

2023 yılında son olarak Ankara’da mağaza açtıklarını belirten Bambum Genel Müdürü A. Selman Yar, “Bambum, kurulduğu günden bu yana sürekli büyüme ve uluslararası pazardaki etkinliğini artırma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bambum olarak Avrupa’dan ABD’ye 100’ü aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde ise ürün tedarik ettiğimiz 2 bin satış noktamız ile geniş bir müşteri kitlesine ulaştık. Şimdi 2017 yılında kurduğumuz Bambum Boutique markamız ile Bambum’un geniş bir yelpazesi olan ürün çeşitliliğini mağazalarımızda bulunduracağız. Şu anda 9 noktada da bulunuyoruz. İller arasında İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara bulunuyor. 2024 yılında Bambum Boutique mağaza sayımızı 17’ye ulaştıracağız. Özel konsept ile açılan mağazalarımızda ana kriterimiz en üst seviyede tuttuğumuz müşteri memnuniyetini korumak. Açtığımız her mağaza, sadece ürünlerimizi sergilemekle kalmayacak, aynı zamanda ürünlerimizin mutfakta nasıl bir atmosfer yarattığına şahitlik edecek” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Turkcell mağazaları ve Pasaj'da yeni yıl heyecanı sürüyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkcell-magazalari-ve-pasajda-yeni-yil-heyecani-suruyor-2343/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılbaşı yaklaşırken Turkcell'liler ve Pasaj kullanıcıları için tabletlerden kahve makinelerine, telefonlardan tıraş makinelerine kadar birçok üründe fırsat teklifler öne çıkıyor. Kullanıcıların birçok avantajdan yararlanabildiği kampanyada hem Pasaj müşterilerine hem de Turkcell mağazalarını ziyaret edenlere Apple marka birçok cihaza özel yılbaşı teklifleri de sunuluyor.

Aralık sonuna kadar devam edecek ve birçok bütçe dostu teklifin yer aldığı kampanya kapsamında, Pasaj kullanıcıları 7 bin 500 TL üst limitli yüzde 0 faizli alışveriş kredisi, Yapı Kredi ile peşin fiyatına 3 taksit ve 5 bin TL üzeri alışverişlerde geçerli 300 TL Worldpuan fırsatından yararlanabiliyor. Pasaj’da, Paycell ile yapılan ödemelerde 200 TL’ye varan nakit iadesi de kullanıcıları bekliyor.

- Turkcell mağazalarında cazip fırsatlar

Kampanya kapsamında 30 Aralık'a kadar Apple iPhone 11-12-13-15 128 GB modelleri peşin fiyatına 3 taksit avantajıyla Turkcell mağazalarından satın alınabilecek.

Yılbaşına özel fırsatlar Ocak ayında da devam edecek. 15 Ocak’a kadar Apple Airdpods 2. Nesil kulaklıklar, Turkcell mağazaları ve Pasaj’da, Turkcell müşterilerine özel taksitli ve peşin avantajlı satın alma teklifleriyle satışa sunulacak.

Oral-B iO5 diş fırçası ve seyahat kabı seti de 29 Aralık’a kadar Turkcell mağazalarından peşin fiyatına 6 taksit avantajıyla temin edilebilecek.

Verilen bilgiye göre, yılbaşı hediyesi alacaklara ve alışveriş tutkunlarına Aralık ayına özel olarak yüzlerce üründe indirim fırsatları sunan kampanyada herkese uygun birçok seçenek yer alıyor.

Pasaj’ı operatör fark etmeksizin herkes kullanabiliyor. Kampanya kapsamında İstanbul içi seçili ürünlerde 24 saatte teslimat opsiyonu da bulunuyor. Turkcell Pasaj müşterileri, kampanya detaylarına www.turkcell.com.tr/pasaj internet sitesi üzerinden ya da Turkcell uygulamasından ulaşabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Yılın Son Fırsatları" için son üç gün https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-son-firsatlari-icin-son-uc-gun-6462/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Amazon'un her yıl gerçekleştirdiği, yılbaşı öncesi alışveriş etkinliği "Yılın Son Fırsatları" kampanyasında son üç güne girildi. 

Bu yıl 25 Aralık'a kadar tüm kategorilerden on binlerce üründe kaçırılmayacak fırsatların sunulduğu kampanyada Prime üyeleri, yılbaşında sevdikleri için en güzel hediyeyi bulmak ve yıl öncesi ihtiyaçlarını tamamlamak isteyenler tüm ihtiyaçlarına Amazon.com.tr'nin hızlı ve ücretsiz teslimat seçenekleriyle erişebiliyor. 

Tüm Amazon müşterileri, Amazon'un internet adresi üzerinden "Yılın Son Fırsatları" boyunca her gün yenilenen indirimleri yakalayabiliyor. 

- Prime üyelerine özel ayrıcalıklar

Prime üyeleri "Yılın Son Fırsatları" boyunca kendilerine özel indirimlerden faydalanmanın yanı sıra Amazon'da alışveriş ve eğlencenin en iyisinin keyfini de çıkarabiliyor. 

Amazon'un tüm dünyada 200 milyonu aşkın üyesi olan Prime, Türkiye'deki alışveriş ve eğlence severlerin ayda sadece 39 TL'ye sahip olabileceği müthiş avantajlar sunuyor.

Buna göre, hızlı ve ücretsiz teslimat seçenekleriyle Amazon Prime üyeleri herhangi bir sepet tutarı gözetmeksizin hızlı ve ücretsiz teslimat seçeneklerine erişebiliyor.

Prime üyeleri kendilerine özel ek indirimler de kazanıyor. Prime üyeleri aynı zamanda Çok Al & Az Öde ile 250 TL ve üzeri alışverişlerde sepette yüzde 10 indirim kazanıyor.

Ayrıca, Amazon Prime üyeleri, üyelikleriyle birlikte gelen Prime Video ile aralarında popüler Amazon Originals içeriklerinin de bulunduğu geniş bir içerik seçkisini ek ücret ödemeden Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle primevideo.com ya da tablet, akıllı telefon ve akıllı TV'lerindeki Prime Video uygulaması aracılığıyla izleyebiliyor.

Prime Gaming ile tüm Prime üyeleri piyasanın önde gelen oyunlarında oyun içi ayrıcalıklar, her ay yenilenen ücretsiz oyunlar ve Twitch.tv'de sevdikleri bir yayıncıya aylık abonelik hakkıyla bütünsel bir oyun deneyiminin keyfini çıkarabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Perakendenin dijitalleşmesine yön veriyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/perakendenin-dijitallesmesine-yon-veriyor-2221/

Huawei Cloud Türkiye Perakende İnovasyon Günü, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Bulut Teknolojileriyle Türkiye'de Perakendenin Dijitalleşmesine Yön Vermek" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, en güncel teknolojilerin perakende sektöründe yaratacağı değişimi keşfetmek üzere, Huawei Cloud yöneticileri, müşterileri ve ekosistem iş ortaklarını bir araya getirdi.

Huawei Cloud Türkiye Başkan Yardımcısı Onur Karahayıt, etkinlik çerçevesinde Huawei tarafından Türkiye için özel olarak tasarlanan, "bulut tabanlı altyapı", "akıllı operasyon", "kullanıcı deneyimini geliştirme", "küresel güçlendirme" ve "ortak ekosistem" olmak üzere beş yeteneği kapsayan perakende sektörü çözümünü tanıttı.

Açıklamada etkinlikteki ifadelerine yer verilen Karahayıt, bu beş yeteneğin, Huawei Cloud'un yapay zeka kabiliyetleri ve şirketin 30 yılı aşkın dijital dönüşüm deneyiminin bir ürünü olduğunu, Türkiye için yeni bir perakende potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Verilen bilgiye göre, Huawei Cloud'un bulut tabanlı altyapısı, geniş bir kullanıcı tabanı için sorunsuz bir alışveriş deneyimi sağlayarak, Türkiye'deki perakende sektörü yöneticilerinin buradaki trafik dalgalanmalarını kolayca yönetmesine olanak tanıyor. 

Sadece 30 saniye içinde bilgi işlem gücünü 8 bin çekirdeğe kadar hızla artırabilen "CCE Turbo" bunun önemli bir örneği olarak öne çıkıyor.

GaussDB sistemi ise saniyede milyonlarca sorguyu işleyerek, yüksek eş zamanlılık sağlayabiliyor. Huawei Cloud ayrıca, dünya çapında 1000'den fazla SAP müşterisi için SAP IaaS sertifikalı "SAP on Cloud" çözümüne de imza attı.

Akıllı operasyon, akıllı öneri ve veri işleme teknolojilerinden yararlanan Huawei Cloud, perakendecilerin mağaza konumları hakkında veriye dayalı kararlar almalarını, mağaza açılışlarını hızlandırmalarını ve gerçek zamanlı mağaza durumu ve envanterine dayalı, dağıtım ve satış stratejilerini optimize etmelerini sağlıyor.

Huawei'in dünya çapında 400 bin perakende mağazasından oluşan bir ağı yönetme konusundaki uzmanlığı, çeşitli senaryolara hitap eden, kapsamlı ve akıllı perakende hizmetleri sunmasına da imkan veriyor. 

Bu hizmetler, yapay zeka, ısı haritası analizi, düzen optimizasyonu, gerçek zamanlı PSI veri toplama, IoT cihaz yönetimi ve dijital tabela içerik yönetiminden yararlanarak, perakendeciler için alışveriş deneyimini geliştirmeyi ve satış performansını artırmayı hedefliyor.

Kullanıcı deneyimini geliştirme, Huawei Cloud, sanal destek canlı yayınlarıyla, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkararak, ultra düşük gecikme süresiyle gerçek zamanlı etkileşimi kolaylaştırıyor. Sanal desteğin bir hafta içinde hızlı bir şekilde oluşturulmasıyla perakendeciler kullanıcı deneyinin gelişmesini sağlarken, satış gelirini de hızla artırabiliyor.

Küresel güçlenme, perakendeciler, Huawei Cloud'un güvenli ve uyumlu sistemi, küresel altyapısı ve yerelleştirilmiş hizmetleri ile küresel erişimlerini sorunsuz bir şekilde genişletebiliyor.

Ortak ekosistem, GoCloud ve GrowCloud iş ortaklığı çerçeveleri kapsamında Huawei Cloud, dijital platformlar ve araçlar geliştirmek için Türk iş ortaklarıyla işbirliği yaparak yenilikçi ürünler ve deneyimler sunan bir dijital perakende ekosistemini teşvik ediyor.

- Huawei Cloud, güvenlik risklerinin yüzde 99'unun dakikalar içinde çözülmesini sağlıyor

Huawei Cloud, 120 sertifika, 7 katmanlı savunma sistemi ve 300 tehdit algılama modeli ile sağlam güvenlik ve uyumluluk önlemleri sunarak, güvenlik risklerinin yüzde 99'unun dakikalar içinde çözülmesini sağlıyor.

Huawei Cloud, deterministik operasyonlarla yüzde 99,99 kullanılabilirlik, yüzde 80 daha düşük hizmet kesintisi riski, 7/24 katılım, dakikalar içinde yanıt ve sektör ortalamasından dört kat daha hızlı hizmet kurtarma desteği sunuyor.

- Huawei Cloud, "Türkiye Perakende İş Ortağı Geliştirme Programı"nı tanıttı

Huawei Cloud etkinlik kapsamında, yerel stratejik ortaklarla işbirliğine dayalı bir girişim olan "Türkiye Perakende İş Ortağı Geliştirme Programı"nı tanıttı. Bu program, açık ve yenilikçi bir perakende dijital ekosistemi kurarak, yeni büyüme fırsatlarının ve ortak başarının kilidini açmayı amaçlıyor.

Senaryo inovasyonundan süreç yükseltmeye kadar kapsamlı dijital hizmetler sunacak olan program, perakendecilerin veri odaklı kararlar almasını, müşteri deneyimini geliştirmesini, iş sınırlarını genişletmesini ve temel rekabet güçlerini artırmasını sağlayacak.

Huawei Cloud, Türkiye'deki kuruluşundan bu yana, farklı sektörlerdeki müşterilerine 110'dan fazla yenilikçi bulut hizmeti aracılığıyla en güncel bulut tabanlı dijital teknolojileri sunmayı amaçlıyor. Veri güvenliği ve gizliliğin öneminin farkında olan Huawei Cloud, Türkiye'nin regülasyon kurallarına tam uyumla yerel bulut altyapısı sağlamaya devam ediyor.

Huawei Cloud, Türkiye için yeni nesil perakendenin büyümesini teşvik etmek amacıyla yapay zeka ve dijital dönüşümün gücünden yararlanarak, Türkiye'deki perakende müşterileri ve iş ortaklarıyla işbirliği yapmaya devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılın en uzun gecesine özel indirimler https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-en-uzun-gecesine-ozel-indirimler-8668/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Amazon.com.tr’nin her yıl gerçekleştirdiği, yılbaşı öncesi alışveriş etkinliği "Yılın Son Fırsatları" kampanyası bu kez yılın en uzun gecesinin yaşanacağı 21 Aralık’a özel indirimlerle geliyor. Prime üyeleri hızlı ve ücretsiz teslimat seçenekleriyle erişebilecekleri bu indirimler sayesinde hediye alabilir ve yeni yıl öncesi ihtiyaçlarını karşılayabilir. İndirimler 18.00- 04.00 saatleri arasında sunulacak.

21 Aralık boyunca sunulacak özel indirimlerden bazıları şöyle:

"Hawk Gaming Chair FAB V6 Oyuncu Koltuğu, Philips S5444/03 Üç Başlı Islak/Kuru Tıraş Makinesi, Apple iPhone 14 Plus (512GB) - RED, Apple iPad 2022 10.9 inç (Wi-Fi + Cellular, 256 MB) - Sarı, Lenovo IdeaCentre 3 – All In One Bilgisayar, Philips Hue WCA 9-75W Renkli Akıllı Led Ampul Başlangıç Seti, 3’lü, LEGO Architecture New York City."

Tüm Amazon.com.tr müşterileri, bu adres üzerinden "Yılın Son Fırsatları" boyunca her gün yenilenecek indirimleri yakalayabilecek.

- Prime üyelerine özel ayrıcalıklar

Prime üyeleri "Yılın Son Fırsatları" boyunca kendilerine özel indirimlerden faydalanmanın yanı sıra Amazon.com.tr’de alışveriş ve eğlencenin en iyisinin keyfini de çıkarabilecek. Amazon’un tüm dünyada 200 milyonu aşkın üyesi olan Prime, Türkiye’deki alışveriş ve eğlenceseverlerin ayda 39 TL’ye sahip olabileceği avantajlar şu şekilde:

"Hızlı ve ücretsiz teslimat seçenekleri: Amazon Prime üyeleri herhangi bir sepet tutarı gözetmeksizin hızlı ve ücretsiz teslimat seçeneklerinin keyfini çıkarıyor. Alışveriş ayrıcalıkları: Prime üyeleri kendilerine özel ek indirimler de kazanıyor. Prime üyeleri aynı zamanda Çok Al & Az Öde ile 250 TL ve üzeri alışverişlerde sepette yüzde 10 indirim kazanıyor.

Prime Video: Amazon Prime üyeleri, üyelikleriyle birlikte gelen Prime Video ile aralarında popüler Amazon Originals içeriklerinin de bulunduğu geniş bir içerik seçkisini ek ücret ödemeden Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle primevideo.com ya da tablet, akıllı telefon ve akıllı TV’lerindeki Prime Video uygulaması aracılığıyla izleyebiliyor.

Prime Gaming: Prime Gaming ile tüm Prime üyeleri piyasanın önde gelen oyunlarında oyun içi ayrıcalıklar, her ay yenilenen ücretsiz oyunlar ve Twitch.tv’de sevdikleri bir yayıncıya aylık abonelik hakkıyla bütünsel bir oyun deneyiminin keyfini çıkarabiliyor. "

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hepsipay, artık tüm perakende sektörüne hizmet verecek https://analizgazetesi.com.tr/haber/hepsipay-artik-tum-perakende-sektorune-hizmet-verecek-1337/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsipay, 2024'e girerken Türkiye'de perakende sektörünü büyütmek için sunduğu ödeme ve vadelendirme çözümlerini Hepsiburada Finansal Hizmetler Üst Yöneticisi (CEO) Erkin Aydın'ın sözcülüğünde düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Toplantıda, Hepsipay'in 14 milyon müşterisine sunduğu ödeme ve vadelendirme çözümlerine ek olarak iş ortaklarına sunulan tek tıkla kolay ve güvenli ödeme, kartla online ve fiziksel alışverişte ödeme alabilme ve vadelendirme çözümlerinin ayrıntıları paylaşıldı.

Hepsiburada'nın Türkiye'de perakende sektörü oyuncularına e-ticaret için çözümler sunma stratejisinin önemli bir ayağını oluşturan açılımla Hepsipay, pek çok şirketi ödeme ve vadelendirme çözümlerinden faydalandırmaya başladı.

- "Hepsipay, değer yaratan bir iş ortağı olacak"

Hepsiburada Finansal Hizmetler Grup CEO'su Erkin Aydın, hem işletmelere hem de tüketicilere yenilikçi bir alışveriş deneyimi vaat eden Hepsipay'in, iş ortaklarını e-ticarette büyütme yolunda ilerlediğine dikkati çekti.

Aydın, müşteri ihtiyaçlarından yola çıkarak oluşturdukları çözümlerle iş ortakları için ticareti dijitalleştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin önde gelen perakende firmalarına sunduğumuz yenilikçi ödeme ve vadelendirme çözümleriyle bizi tercih eden işletmelerin sadık ve yüksek frekanslı yeni müşteriler kazanmalarını, daha yüksek satışa dönüş oranı ve daha büyük sepet büyüklüğü ile daha yüksek ciro elde etmelerini sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde e-ticaret büyümeye devam ederken ödeme ve vadelendirme çözümlerinin önemi artacak. Biz de e-ticaret sektörü oyuncularına ve perakendecilere vazgeçilmez ödeme çözümleri sunmaya odaklanacağız, 2024'ün sonuna kadar 5 bin markayı çözümlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Hepsipay, iş ortaklarımız için sadece bir ödeme platformu değil, aynı zamanda değer yaratan bir iş ortağı olacak. Böylece önümüzdeki 5 yıl içinde, Hepsipay olarak Türkiye'nin en büyük fintek şirketi olmayı hedefliyoruz."

- Müşteriler için güvenli, hızlı, pürüzsüz ödeme ve vadelendirme çözümleri

Hepsipay, müşterilerine akılcı, kolay ve kusursuz bir ödeme deneyimi sunarken, sunduğu vadelendirme çözümleriyle de müşterilerinin satın alma güçlerini destekliyor.

Müşterilerine dijital cüzdan ve ön ödemeli karta ek olarak çeşitli vadelendirme çözümleri de sunarak müşterilerinin alım gücünü artırıyor.

"Cüzdanı dolduran kredi" uygulamasıyla alışverişleri sırasında Hepsipay'in anlaşmalı olduğu QNB Finansbank, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank ve Fibabanka üzerinden anında Hepsipay cüzdanlarını doldurabilen kullanıcılar, bakiyelerini dilerlerse e-ticarette ya da tüm fiziksel mağazalarda QR kod okutarak kullanabiliyor.

Müşteriler, kendilerine sunulan alternatifler arasından seçimlerini yaparak kredi süreçlerini saniyeler içinde tamamlayabilirken, geri ödemelerini de 36 aya varan vadelerde yapabiliyor.

Hepsipay'in sunduğu bir diğer ödeme çözümü olan ve Türkiye'de e-ticaret sektöründe ilk kez hayata geçirilen "Hemen Al Sonra Öde" hizmetini sunan "Hepsiburada Limiti" ise kullanıcılara banka prosedürlerinden bağımsız biçimde alışveriş imkanı sağlıyor. Hepsiburada Limiti ile müşteriler alışverişlerini 3 ay erteleyerek veya 12 aya kadar taksitle yapabiliyor.

Hepsipay müşterileri ayrıca "Alışveriş Kredisi" ile ödeme adımında bankaların tekliflerini değerlendirip alışveriş kredisi kullanabiliyor.

- E-ticaretle büyümek isteyen perakendecilerle stratejik ortaklıklar

Toplantıda Türkiye'de perakende sektörü için vazgeçilmez bir çözüm ortağı olmaya hazırlanan Hepsipay'in, tek tıkla kolay ve güvenli ödeme hizmeti ve vadelendirme çözümleri de tanıtıldı.

2024'te en temel önceliği birlikte iş yaptığı perakendecileri e-ticarette büyütmek olan Hepsipay, Türkiye'nin dört bir yanındaki perakendecilere Türkiye'de toplam e-ticaret hacminin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturan 14 milyon müşterisiyle büyük bir potansiyel sunuyor.

Hepsipay'in ödeme geçidi çözümleriyle sunduğu güvenli ve hızlı ödeme imkanı ise e-ticaret oyuncularının en temel sorunlarından olan satış kaybını yüzde 40 azaltırken satışa dönüş oranını yüzde 20 artıyor.

- Vadelendirme çözümleriyle 6,5 kat sepet büyüklüğü

Vadelendirme çözümleriyle tüketicilerin alışverişlerini bütçelerini zorlamadan, esnek bir şekilde yapmalarını sağlarken bu sayede iş ortaklarına yüzde 60'a varan ek satış, yüzde 30 tercih edilme ve 6,5 kat daha büyük sepet sağlıyor.

2 milyon kullanıcıya ulaşan Hepsiburada Premium sayesinde ise Hepsipay müşterileri ek faydalar sağlarken iş ortakları daha yüksek müşteri sadakati ve satış elde ediyor.

Hepsipay'in ödeme geçici çözümleriyle sunduğu güvenli ve hızlı ödeme imkanı ise e-ticaret oyuncularının en temel sorunlarından olan satış kaybını yüzde 40 azaltırken, satışa dönüş oranını yüzde 20 artıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılbaşı hediyeleri için en çok online kanallar tercih ediliyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilbasi-hediyeleri-icin-en-cok-online-kanallar-tercih-ediliyor-8101/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Amazon Türkiye ve Twentify, yeni yıla girerken Türkiye'de insanların yılbaşına bakış açısını ve tüketicilerin online perakendedeki alışveriş alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırmaya imza attı.

Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 64'ü her yıl yeni yıl için özenle hazırlık yaptıklarını ve yılbaşını kutladıklarını, yüzde 36'sı ise yeni yılı ailelerine veya sosyal çevrelerine uyum sağlamak için kutladıklarını söyledi.

Katılımcıların yüzde 65'i sadece 31 Aralık gecesi yeni yılı kutlarken, yüzde 35'i 31 Aralık gecesi sevdikleriyle birlikte kutlama yapmanın yanında bu gece öncesinde farklı gruplarla çeşitli kutlamalara da katılıyor. Katılımcılar, yüzde 53'lük bir oranla hediyeleşmenin yılbaşı döneminin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu belirtirken, yüzde 37 ile yılbaşı gecesi için yemek planlamak ikinci ve yüzde 36 ile ağaç süslemek katılımcıların en çok önem verdikleri üçüncü etkinlik oldu.

Hediye vermek için en çok tercih edilen ürünler giyim ve aksesuarlar oldu. Bunu yüzde 64 ile parfüm ve kişisel bakım ürünleri ve yüzde 46 ile mücevherler takip ediyor.

Yeni yıl hediyelerin alındığı kişiler içerisinde partnerler listenin başında yer alırken (yüzde 75), onları çocuklar (yüzde 62) takip ederek aile odaklı ve romantik kutlamaların önemini ortaya koyuyor.

Anneler (yüzde 55) babalardan (yüzde 43) daha fazla hediye alırken kardeşlerin de (yüzde 44) popüler alıcılar olması kültürel hediye verme normlarına ve aile bağlarının değerine işaret ediyor.

Katılımcıların yüzde 30'unun kendileri için hediye almayı tercih ettiklerini söylemesi de kendi kendine hediye vermeye yönelik bir eğilim olduğunu ortaya koyuyor.

- Hediyeler en çok online kanallar üzerinden satın alınıyor

Hediye satın alırken tercihlerine bakıldığında ise kullanılabilirlik (yüzde 42) ve kalite (yüzde 41) hediye seçiminde en çok önem verilen kriterler oldu. Online platformlar ise yılbaşı hediyesi satın almak için en çok kullanılan kanallar oldu. Katılımcıların yüzde 57’si sevdiklerine yılbaşı hediyeleri almak için online mağazaları tercih ettiğini belirtti.

Farklı kültürlerin kaynaştığı Türkiye'de, evlerin kapılarının önünde bolluk ve bereketi temsil eden narların kırılmasından, bazı araştırmacılar tarafından tüm dünyadaki Noel ağacı kutlamalarının atası olduğuna inanılan ve kış gündönümü kutlaması olan "Nardugan"a kadar birçok farklı kutlama da yapılabiliyor.

Bunlara ek olarak kırmızı renkte çorap ve iç çamaşırı giymek, masa altında 12 üzüm yemek ve sevdiklerini öpmek de Türkler tarafından yıl boyunca şans getirdiğine inanılan yeni yıl etkinlikleri arasında yer alıyor.

- Amazon Türkiye'den Prime üyelerine özel yılın son fırsatları kampanyası

Amazon'un Prime üyelerine özel indirimlerin sunduğu "Yılın Son Fırsatları" kampanyası 25 Aralık'a kadar devam ediyor.

"Yılın Son Fırsatları" boyunca Amazon Prime üyeleri, ev ve yaşam ürünlerinden modaya, kişisel bakım ürünlerinden oyuncaklara kadar tüm kategorilerdeki geniş hediye seçenekleri arasından seçim yapma fırsatı bulurken hem sevdikleri hem de kendileri için yeni yıla coşku katacak hediye alternatiflerine hızlı ve güvenilir teslimat seçenekleriyle de sahip olabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Magic Christmas Market 21 Aralık'ta başlıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/magic-christmas-market-21-aralikta-basliyor--984/

21 Aralık 2023 Perşembe günü, Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da kapılarını açacak olan bu sihirli yeni yıl marketi müzik ve eğlence dolu bir atmosfer ile misafirlerini ağırlayacak.

World Academy katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte, ayrıcalıklı markalarla boğazın etkileyici atmosferinde buluşmak ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamak mümkün olacak. Yılın en görkemli zamanlarında ‘Magic Christmas Market’te ayrıcalıklı bir gün geçirmek ve alışveriş ve eğlencenin en sihirli halini yakalamak isteyen misafirler için bu fırsat kaçmaz.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kış sezonu mobilya trendlerine uygun 5 öneri https://analizgazetesi.com.tr/haber/kis-sezonu-mobilya-trendlerine-uygun-5-oneri-3041/

Kelebek Mobilya, zamansız mobilyaları ve global tasarım vizyonuyla hazırladığı koleksiyonlarını kullanıcılarıyla buluşturuyor. Estetik bir anlayışla hazırlanan Kelebek ürünleri, her tarzdan her eve rahatlıkla uyum sağlıyor. Ortaya koyduğu tasarımlarını Gestalt yaklaşımı ve Bauhaus tasarım yaklaşımıyla birleştirerek yeni Türk stilizasyonu yaratan Kelebek Mobilya, 2023 kışı için belirlediği trendlerle öneriler yapıyor.

Doğal ve organik tasarımlar

2023 yılında sıkça tercih edilen doğal malzemelerin kullanıldığı mobilyalar, 2023 kışında da popüler olmaya devam ediyor. Ahşap, bambu ve doğal lifler gibi organik malzemelerin kullanıldığı mobilyalar, sıcak bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Kelebek Mobilya tarafından özenle hazırlanan  Piena Tekli Koltuk, ahşap ayakları ve keten kumaşıyla dikkat çekiyor.

Canlı renkler

Yazın enerjisi kış aylarında da devam ederek canlı renklerin kullanıldığı mobilyalar gözde olacak. Parlak sarılar, kırmızılar, maviden turkuaza uzanan renkler ve yeşiller gibi canlı tonlar, yaşam alanlarına yeni bir hava katmaya hazırlanıyor. Oturma odaları ve yatak odalarının vazgeçilmez tamamlayıcısı, Kelebek Dekor kategorisinde yer alan Arch Kırlent ile yeni bir görünüm kazanmak çok kolay. 

Minimalist tasarımlar

Yaşam alanlarını etkisi altına alan minimalizm, modern iç mekân tasarımlarında sıkça tercih ediliyor. Sadelik ve temiz hatlar, minimalist mobilyaların ana özellikleri arasında yer alıyor. Basit, işlevsel ve zarif tasarımların yanı sıra fonksiyonel mobilya grupları, ferah bir atmosfer yaratmada etkili oluyor. Japon minimalizminden esintiler taşıyan Norel TV Ünitesi, farklı kullanım seçenekleri, sade ve şık tasarımıyla bu kış evlerde yerini almaya hazırlanıyor.

Yumuşak ve dokulu kumaşlar

Sıcaklık ve konfor önem kazandığı soğuk kış günlerinde içleri ısıtacak ürünlere ihtiyaç duyulurken, mobilyalarda yumuşak dokulu kumaşlar tercih ediliyor. Kadife, süet veya yün gibi sıcak ve dokulu malzemeler, rahatlık ve lüks hissi verirken yaşam alanlarında samimi bir atmosfer oluşturuyor. Kelebek Mobilya tarafından özenle hazırlanan Aida Puf ve Beige Halı evlere sıcaklık getiriyor.

Geometrik desenler

Geometrik desenler, mobilyalarda ve aksesuarlarda sıkça tercih edilen trendler arasında yer alıyor. Özellikle aksesuarlarda geometrik desenler, mekâna hareketlilik ve görsel ilgi katmada etkili oluyor. Kelebek Dekor kategorisinin eşsiz parçalarından geometrik desen detaylı Nica Tablo, ıhlamur ağacından üretilen çerçevesiyle Kelebek’e özel el emeği ile üretildi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yurtbay Seramik'ten Bodrum'da İkinci Mağaza https://analizgazetesi.com.tr/haber/yurtbay-seramikten-bodrumda-ikinci-magaza-7329/

Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden Yurtbay Seramik’in iş ortaklarından Beğtaşlar Yapı, 15 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen görkemli bir törenle ikinci seramik showroomunu Bodrum Yalıkavak'ta ziyaretçilere açtı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla gerçekleşen açılış, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı ve Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki İlter Yurtbay ve Beğtaşlar Yapı kurucu ortaklarından Seyfettin Beğtaş'ın konuşmaları ile renklendi. Bodrum’da faaliyete geçen showroom, sektöre yeni bir soluk getirme hedefi güdüyor.

Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı ve Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yurtbay: “Sekiz sene önce Bodrum için yola çıkarken elimizde olan işimizi sevmek ve birbirimize güvenmekti.”  

Törende konuşan Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı ve Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki İlter Yurtbay, Bodrum’da ikinci mağazalarının açılışı için heyecanlı ve gururlu olduklarını belirterek Beğtaşlar Yapı ailesine teşekkürlerini iletti. Yurtbay, “Hiçbir bayiimizle siz-biz ilişkimiz olmadı; bu da Yurtbay’ı Yurtbay yapan büyük farklardan bir tanesidir. Bilindiği üzere Beğtaşlar, bizim ayını zamanda İzmir bayiimiz. Bundan sekiz sene önce kendileri ile el ele vererek Bodrum’a doğru yola çıktık. Yola çıkarken, bildiklerimiz kadar bilmediklerimiz, henüz tecrübe etmediğimiz birçok bilinmezlik de vardı. O gün elimizde olanlar işimizi sevmek ve birbirimize güvenmekti. Bugün geldiğimiz noktada o günkü hislerimizi hala canlı tutuyor ve o günkü heyecanımızı bugün de korumanın ve böyle bir açılışta bunu perçinlemenin memnuniyetini yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Yurtbay Seramik’in “doğadan sanata” yaklaşımının bir göstergesi olan Bodrum showroomunun, geniş ürün yelpazesi ve modern tasarım anlayışıyla Bodrum'un seramik ihtiyaçlarına cevap vermesi, iç mimari ve dekorasyon alanında benzersiz çözümler sunması ve tüketicileri modern ve şık tasarımlarla buluşturması hedefleniyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Miele Bursa'da yeni mağazasını açtı https://analizgazetesi.com.tr/haber/miele-bursada-yeni-magazasini-acti-560/

170 metrekarelik bir alanda geniş ürün gamındaki tüm premium ürünlerini tüketiciyle buluşturan mağaza, kullanıcılara Miele ürünlerini deneyimleme imkanı da sunuyor. Bursa’nın yeni gelişen lüks yapılaşma alanında konumlanan mağaza, Miele'nin kendi yatırımı ile açılan Bursa'daki ilk perakende mağazası olma özelliğini taşırken, aynı zamandan Bursa’nın ikinci Miele monobrand mağazası olarak hizmet veriyor. 2024 yılında Türkiye’deki yatırımlarını artırmayı hedefleyen Miele, yeni mağazalar açmaya devam edecek. 

Miele Türkiye Genel Müdürü Sergey Kim, “Downtown Bursa Miele mağazası kendi yatırımımız ile açmış olduğumuz 10'uncu ve Bursa’daki ikinci perakende mağazamız olması nedeniyle oldukça önemli bir yere sahip. Niş cihazlardan oluşan en geniş ürün gamının bulunduğu mağazamız, mutfak ve çamaşır bakım ürünlerini deneyimleme imkanı ile kullanıcılara eşsiz bir tecrübe sunuyor” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kış sezonunu sıcacık battaniyelerle karşılıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/kis-sezonunu-sicacik-battaniyelerle-karsiliyor-9630/

Yeni battaniye koleksiyonuyla, kullanıcılara farklı alternatifleri sunan Lova Yatak, kış günlerinde ihtiyaç duyulan yumuşak ve sıcak dokularıyla evinizin dekoruna da uyum sağlıyor. Çocuklarınıza masal anlatırken veya sevdiklerinizle film izlerken kendinizi sarıp sarmalayacağınız yumuşacık zarif battaniyeler altında günün stresini ve yorgunluğunu atabilirsiniz. 

Ev tekstili kategorisinde geniş bir ürün portföyü ile dikkat çeken Lova Yatak, Lauren Battaniye ile evlerinize estetik bir dokunuş sağlarken, evlerinizi şıklıkla buluşturuyor.   

Ann Battaniyeler, Lova Yatak’ın minimal tasarım anlayışıyla buluşarak sıcak ve huzurlu bir ortam yaratmanın yanı sıra tarzınızı da yansıtmanıza olanak tanıyor.  

Lova Yatak’ın modern ve sade tasarım anlayışlarıyla dikkat çeken Lana ve Audrey Battaniyeler, çizgili desenleri ve pamuksu yapısıyla öne çıkıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Jendue'nun Türkiye lansmanı gerçekleşti https://analizgazetesi.com.tr/haber/jenduenun-turkiye-lansmani-gerceklesti-1463/

Mert Vidinli’nin ev sahipliğini üstlendiği geceye Ceylan Çapa, Mihre Mutlu, Duygu Bal, Mina Ceran, Ece Vahapoğlu, Burcu Şendir, Bilge Yenigül, Eda Güzelcik, Yasemin Yürük, Ayşegül Uluç, Yasemin Öğün, İlkem Öztürk, Rüya Büyüktetik, Sima Tarkan, Pelin Kaya  gibi moda ve ünlüler dünyasından birçok isim katıldı. 

Markanın kampanya çekimlerinde yer alan, dünyada modaya yön veren 50 kadından biri seçilen ünlü model Faretta da gecenin özel konuğu olarak Paris’ten gelip lansmana katıldı. Bugüne kadar Chanel, Bulgari, Messika gibi birçok ünlü markanın yüzü olan 25 yaşındaki başarılı model Faretta, Jendue ile olan işbirliği konusunda şunları söyledi: “Dünyada birçok ünlü markayla bu zamana çalışmalarım oldu. Türkiye’den ilk kez Jendue markası ile bir işbirliği içerisindeyim. Böyle kuvvetli bir koleksiyonla ve böylesine başarılı bir kadın ekibiyle çalışmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi. Aynı zamanda basından gelen sorulara da cevap veren Faretta, “Ben Hırvat olduğum için Türk kültürüyle bizim kültürümüzü birbirine çok benzetiyorum o yüzden burası ikinci memleketim gibi geliyor.  İstanbul çok güzel bir şehir, çok zengin bir mutfağı var. Özellikle baklavayı çok seviyorum.” dedi.

Markanın Türkiye yüzü olan Dila Tarkan ise basının sorularını yanıtlarken bu iş birliğiyle ilgili “Çok heyecanlı ve mutluyum ilk kez bu kadar büyük bir projenin içinde yer alıyorum. Jendue ile çok iyi uyuştuğumuzu düşünüyorum. Dünyaca ünlü bir model olan Faretta ile birlikte iş yapmak benim için müthiş birşey. Bunun için markaya da çok teşekkür ederim” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kışı sıcacık geçirmek isteyenlere termal ürünler https://analizgazetesi.com.tr/haber/kisi-sicacik-gecirmek-isteyenlere-termal-urunler-247/

Marks & Spencer’ın termal koleksiyonunda kadın, erkek ve çocuklar için birbirinden kullanışlı giyim ürünleri, pijamalar, iç çamaşırları ve çoraplar yer alıyor. 

Son teknoloji kullanılarak tasarlanmış ve üretilmiş hafif, kullanışlı termal ürünlerle, kış aylarında herkes sıcacık olacak. Hem soğuk kış aylarında seyahatlerinin tadını çıkarmak isteyenler hem de günlük yaşamında konfor arayanlar için birçok seçenek sunan Marks & Spencer’ın termal ürünleri vücuda tam oturması ve rahatlık sağlaması için ekstra streçe de sahip.

Ekstra sıcaklık için ise Heatgen™ teknolojisi ile üretilen ürünler, hafif ve yumuşak kumaşlarıyla yok hissini yaşatıyor. Heatgen Plus™ ise optimum yalıtım ve olağanüstü yumuşak bir his sağlıyor. Heatgen Plus™ termal ürünler, basic tasarımları ve renkleri, rahat kalıpları ile atletten tayta ve body’den pijamaya birçok formda sunuluyor.

Marks & Spencer’ın termal çorapları ise tasarımlarıyla fark yaratıyor. Çok sevilen Spencer Bear™’dan, kış mevsimini yansıtan şık desenlere, yılbaşı temasından basic tasarımlara birçok seçeneğiyle sıcaklık ve şıklığı bir arada sunuyor.

Çocuklar için de birbirinden eğlenceli desenlerde termal pijamalar yer alıyor. Çocuk kategorisindeki termal pijamalar dinozor ve bulut desenlerinin yanı sıra Minnie Mouse ve Spider Man gibi çok sevilen karakterlerin baskılarıyla da öne çıkıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
DemirDöküm ile İş Bankası'ndan kampanya https://analizgazetesi.com.tr/haber/demirdokum-ile-is-bankasindan-kampanya-6483/

DemirDöküm'ün enerji tasarrufunu tüketici inisiyatifine bırakmayan, A sınıfı enerji verimliliğine sahip vintomiX, ademiX, isomiX, nitromiX, atromiX ve Atron Condense yoğuşmalı kombileri için düzenlenen kampanya 7-31 Aralık 2023 tarihleri arasında geçerli olacak.

DemirDöküm'ün yenilikçi yönünü yansıtan, çevreci ve her yaştan tüketicinin kolayca kullanabileceği yeni nesil yoğuşmalı kombileri kampanya kapsamında 12 taksitle satın alınabilecek. Kombi alımını Maximum Kart ile yapan tüketiciler ilk 20 bin TL ve üzeri alışverişlerinde 1.500 TL MaxiPuan kazanma fırsatı yakalayacak. 

Soğuk kış günlerine DemirDöküm'ün enerji tasarruflu kombileriyle dur diyecek olan tüketicilerin kampanyadan faydalanabilmesi için, Maximum Mobil veya İşcep uygulamasındaki ilgili bölümden "KATIL" butonuna tıklaması yeterli olacak. Kampanya kapsamında kazanılan puanlar, son alışverişin yapıldığı karta 16 Ocak 2024 tarihinde yüklenecek ve 29 Şubat 2024 tarihine kadar kullanılabilecek. 

Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, sektörde 69'uncu yılını kutlayan DemirDöküm'ün ilk günden itibaren önceliğinin müşteri konforu ve memnuniyeti olduğunu belirterek; "Ürünlerimizi müşterilerimize daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önceki yıllardan farklı olarak finansal alanda hem iş ortaklarımız hem de kullanıcılarımız için önemli projeleri hayata geçirdik. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz destek ve çözümler, şirketimizin temel değerlerinden biri. İş Bankası iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz kampanya sayesinde tüketicilerimize finansal kolaylık sağlamaktan memnuniyet duyduk. Sektörde öncü ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve kampanyalarımızla her zaman kullanıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karaca, Kanyon AVM'de yeni mağaza açtı https://analizgazetesi.com.tr/haber/karaca-kanyon-avmde-yeni-magaza-acti-7063/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çağdaş ve modern dokunuşlara sahip özel tasarımlı koleksiyonların yer aldığı mağazanın açılışı oyuncu, yazar ve stilist Ece Sükan'ın stil sohbetleri eşliğinde gerçekleşti.

Kadın giyim koleksiyon tanıtımının yapıldığı özel etkinliğe Karaca Üst Yöneticisi (CEO) Cihat Özbekli ve Karaca Kadın Marka Danışmanı Burçin Çamurdan ev sahipliği yaparken, Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Güneş'in de katıldığı açılışta cemiyet ve moda dünyasına yön veren isimler bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaca CEO'su Cihat Özbekli, Karaca'nın, Türk kadınını uzun yıllar önce tasarım triko ürünleri ile buluşturduğunu ve bu noktada bir mihenk taşı olduğunu bildirdi.

Karaca'nın 1917'den beri Türkiye'de varolan, içinde eskilik değil köklülük barındıran ve 100 yaşını aşmış bir marka olduğunu kaydeden Özbekli, son birkaç senedir üzerinde büyük bir özveriyle çalışarak kadın modasına yeniden girme kararı aldıklarını ve bugün çok özel tasarıma sahip koleksiyonlar ile müşterilerinin karşısına çıktıklarını anlattı.

Özbekli, yılda yaklaşık 20 milyon insana dokunan Karaca olarak en önemli görevlerinden birisinin, "106 yıldır insanlara iyi şeyler sunmak" olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü bu duyarlılığımız köklerimizden aldığımız güçten geliyor. Bu doğrultuda sahip olduğumuz sorumlulukla hareket edip, dünyayı ve değişen moda anlayışını yakından takip ederek yüksek kaliteli ürünleri insanlarımızın beğenisine sunuyoruz. Türkiye'de şehirli, modern kadın ve erkeklerin giyiminin prestijli markası olma yolculuğunda önemli adımlar atıyoruz. İstanbul'un kalbinde, modern mimarisi ile dikkat çeken bir çekim merkezi olan Kanyon'da tam da bu sebeple mağaza açtık. Önümüzdeki dönemde yeni dünyanın beklentileri ile uyumlu, kendinden söz ettiren bir Karaca markası göreceksiniz. Hem kadın, hem erkek modasında ve hem de yeni markamız REN ile ev dekorasyonunda iddialı olacağız."

- "Çağdaş, modern ve dinamik bir koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor"

Oyuncu, yazar ve stilist Ece Sükan da sürdürülebilirliğin bugün büyük önem taşıdığını ve uzun dönem kullanılabilecek kaliteli ürünlerin bu sürece katkı sağladığını kaydederek, Karaca'nın çok köklü bir marka olduğunu anımsattı.

Sükan, "Uzun zaman sonra böyle değerli bir markanın kadın koleksiyon ürünlerini mağazalarda görmek gerçekten çok kıymetli ve çok keyifli. Ben de kişisel olarak kendi hayat tarzında geçmişe, köklülüğe ve bu tür miraslara çok önem veren birisiyim. Bugün lansmanı yapılan kadın giyim koleksiyonu, Karaca'nın köklülüğünü anlatan felsefeyle çağdaş, modern ve dinamik bir koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor. Birbiriyle çok rahat kombinlenebilecek ürünlerin bu koleksiyonda yer aldığını ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

- "Üst düzey malzeme kalitesiyle uzun ömürlü ürünlere imza attık"

Karaca kadın giyim koleksiyonun tasarımcısı Hakan Oktaş ise üst düzey malzeme kalitesiyle uzun ömürlü ürünlere imza attıklarını belirterek, kadınların, günün her saatine uygun, rahatlıkla kombinleyebileceği bir koleksiyon hazırlamak istediklerini bildirdi.

Oktaş, "Renklerde ve formlarda elbette küçük trend dokunuşlarımız oldu. Böylelikle koleksiyonumuzu, her sezon modası geçmeyecek çizgilerle tasarladık. Bununla birlikte üst düzey kaliteye sahip malzemeler kullandığımız için Karaca ürünleri uzun yıllar yaşayacak." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, zamansız renk ve tasarımlara sahip Karaca kadın koleksiyonunun rahatlıkla kombinlenebilecek desen ve çizgilere sahip yapısıyla gardıropların anahtar parçası olmasının beklendiği bildirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Perakende ticarette ilke ve kurallar yeniden düzenlendi https://analizgazetesi.com.tr/haber/perakende-ticarette-ilke-ve-kurallar-yeniden-duzenlendi-3600/

Bakanlık tarafından hazırlanan "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yapılan değişikliklere uyum kapsamında, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkındaki Yönetmelikte değişiklik öngören taslak hazırlanarak 24 Ağustos 2023'te ilgili kuruluşların ve kamuoyu görüşüne açıldı.

Ticaret Bakanlığına ulaşan görüşlerin değerlendirilmesi neticesinde, yönetmelik, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunla uyumlu şekilde hazırlandı.

Yönetmelikle, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari ilişkilerde karşı tarafın ticari faaliyetlerini önemli ölçüde bozan, makul karar verme yeteneğini azaltan veya normal şartlarda taraf olmayacağı bir ticari ilişkinin tarafı olmasına neden olan faaliyetler, "haksız ticari uygulama" olarak tanımlanarak yasaklandı. Bu kapsamda, karşı tarafın herhangi bir kişiden mal veya hizmet teminine zorlanması, kampanya maliyetinin, kampanyalı satış yapmak istemeyen tarafa yansıtılması, tarım ve gıda ürünlerinin tedarikinde ticari ilişkinin şartlarının, yazılı veya elektronik ortamda yapılan sözleşmeyle belirlenmemesi, sözleşmede tek taraflı değişiklik yapma yetkisi veren veya açık ve anlaşılır olmayan hükümlere yer verilmesi yasaklanarak idari para cezasına bağlandı. Ürün talebini doğrudan etkileyen herhangi bir hizmet verilmediği halde karşı taraftan prim ve bedel alınması, üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik siparişlerin, ürünün teslim tarihinden önceki 30 gün içinde iptal edilmesi, ürünlerinin tesliminden sonra bozulma gibi maliyetlerin karşı tarafa yansıtılması ve satılamadığı gerekçesiyle iade edilmesi gibi faaliyetlere idari para cezası uygulanacak. İdari ve cezai yaptırımlara veya müşteri şikayetlerine ilişkin maliyetlerin üretici veya tedarikçiye yansıtılması, kamu kurumlarına veya adli mercilere başvuruda bulunulduğu gerekçesiyle karşı tarafa ticari misillemelerde bulunulması, işletme ölçeği ile ürün ve faaliyetlerine ilişkin esaslı hususlarda gerçek dışı veya yanıltıcı açıklama veya bildirimde bulunarak karşı tarafın zararına sebep olunması gibi durumlarda da idari para cezası verilecek.

- Küçük ölçekli işletmeyi korumak amaçlandı

Üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerinin tedarikinde tarafların ölçeğine bakılmaksızın ödeme süresi "45 gün" olarak belirlendi. Ürünlerin tedarikinde alacaklının "küçük, borçlunun orta veya büyük ölçekli" ya da "alacaklının orta, borçlunun büyük ölçekli" olması durumlarında, alacaklının borçludan ölçeğinin daha küçük olması durumunda küçük ölçekli işletmeyi korumak amacı ile bu süre "30 gün" olarak belirlendi.

Düzenleme ile üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulmayan tarım ve gıda ürünlerinin tedarikinde alacaklının küçük, borçlunun orta veya büyük ölçekli ya da alacaklının orta, borçlunun büyük ölçekli olması durumlarında 60 gün olarak kararlaştırıldı.

Ödemeler konusunda taraflar arasında ihtilafların azaltılması, vade kısalması ile üreticinin veya tedarikçinin nihai fiyat belirlenirken finansman maliyetinin ve fiyatların düşürülmesi hedeflendi.

- Vatandaşların glütensiz, laktozsuz ürünlere kolay ulaşması hedeflendi

Glütensiz, laktozsuz, düşük proteinli ve benzeri özelliklere sahip gıda ürünlerine ilişkin arzın artırılması ve talebin karşılanmasını desteklemek amaçlandı. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığına, işletme konusu hızlı tüketim mallarının satışı ve şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazalara, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde uygulanmak üzere, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satış yükümlülüğü getirme yetkisi verildi.

Düzenlemeler, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılın Son Çılgın Kelebek'i ile Yeni Yıl Alışverişi Fırsatı https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-son-cilgin-kelebeki-ile-yeni-yil-alisverisi-firsati-2423/

Boyner, kış alışverişini tamamlamak ve yeni yıla girerken ayrıcalıklı fırsatlardan yararlanmak isteyenler için Çılgın Kelebek indirimleriyle dolu bir haftaya merhaba diyor. Kadın, erkek, çocuk giyiminden aktif yaşamı destekleyen özel spor ekipmanlarına, ev&yaşam ürünlerinden kozmetiğe kadar birçok kategoride geçerli birbirinden avantajlı fiyatlar Boyner’de ziyaretçileri bekliyor. 

Alışverişin En Keyifli Hali Boyner’de!

Rahat giyim kodlarının hakimiyetindeki takımlar, kışa özel outdoor ayakkabılar, baget çantalar ve kar montları gibi binlerce parçada geçerli yüzde 60’a varan Çılgın Kelebek indirimleri Boyner’de alışverişi daha da keyifli hale getiriyor. Kozmetik ve gıda dışı kategorilerde Maksimum Kart’a özel taksitli alışverişlerde 2 ay erteleme fırsatı da Boyner’in avantajlı ödeme dünyasında yer alıyor. 

 

Kozmetik alışverişi için zengin seçenekler sunan Boyner, alternatif ödeme yöntemleriyle de müşterilerinin hayatına değer katıyor. 31 Aralık tarihine kadar kozmetik dahil tüm kategorilerde geçerli Hopi Kartsız Taksit limiti özgürce alışveriş fırsatı sunarken; ödemeleri 60 gün sonra vade farksız 3 parçada yapma imkânı ister mağazada ister Boyner online’da alışveriş yaparken kolaylık sağlıyor. Ayrıca, Boyner mağazalarını ziyaret edenler mobil ödeme deneyimi Pass Kasa ile kasa sırası beklemeden anında ödeme yapabiliyor.

 

Discovery Expedition, Fabrika, Black on Black ve Aeropostale başta olmak üzere dünyaca ünlü markalarda geçerli Çılgın Kelebek indirimleriyle hediye alışverişini tamamlamak isteyenler Boyner mağazaları, Boyner uygulaması, Boyner Now ve boyner.com.tr’de buluşuyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Amazon'da moda kategorisinde Prime üyelere özel fırsatlar https://analizgazetesi.com.tr/haber/amazonda-moda-kategorisinde-prime-uyelere-ozel-firsatlar-9645/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, moda kategorisinde binlerce üründe indirimlerin sunulduğu Amazon Moda Günleri, 13-14 Aralık'ta amazon.com.tr'de geçerli olacak.

Kampanya kapsamında Only giyim ürünleri, UGG ayakkabılar, Jack & Jones, İpekyol, Tommy Hilfiger giyim ürünleri, Jack Wolfskin ürünleri, Adidas yetişkin ayakkabı ve terlikler indirimde olacak. 

Sezonun en trend spor ve günlük kıyafetlerine, ayakkabılarına, çanta ve aksesuarlarına yeni yıl öncesinde cazip fiyatlarla sahip olunabilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Perakende satışlarda yıllık bazda yüzde 13,7 artış https://analizgazetesi.com.tr/haber/perakende-satislarda-yillik-bazda-yuzde-137-artis-1891/

Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin perakende satış endekslerini açıkladı.

Buna göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,9 ve gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 yükseldi. Aynı dönemde, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 13,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,9 artış, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 3,3 azalış kaydetti.

- Perakende ciro

Cari fiyatlarla perakende ciro, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 83,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 86,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 91,9, otomotiv yakıtı satışları yüzde 55,9 artış gösterdi.

Perakende ciro ekimde bir önceki aya göre de yüzde 4,6 yükseldi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 6,7 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,3 geriledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Yılın Son Fırsatları" kampanyası başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-son-firsatlari-kampanyasi-basladi-1845/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, elektronikten modaya, kişisel bakımdan spor ürünlerine kadar on binlerce üründe geçerli kampanya, 25 Aralık'a kadar devam edecek.

Gerek yeni yıl hediyesi almak isteyenler gerekse yeni yıl öncesi ihtiyaçlarını tamamlamak isteyenler, amazon.com.tr'nin hızlı ve ücretsiz teslimat imkanından faydalanabilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılın Üçüncü Çeyreğinde %126 Büyüdü https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-ucuncu-ceyreginde-126-buyudu--9208/

Hepsiburada güçlü performansını ve büyümesini sürdürerek e-ticaret için stratejik öneme sahip tüm göstergelerde başarılı rakamlara imza attı. 

 

Üçüncü çeyrekte 27 milyon siparişle %126’lık büyüme

Hepsiburada’nın toplam satış hacmi 2023 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %126 oranında artarak 24,3 milyar TL’ye ulaştı. 

Müşterilerin Hepsiburada platformu üzerinden verdiği sipariş adedi 2022'in üçüncü çeyreğine göre %55 artış kaydederek 27 milyona yükseldi. Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan çeyrekte aktif müşteri sayısı 12 milyon olurken, müşteri başına düşen sipariş sıklığı ise yıllık %59 artarak 8,6’ya çıktı. 

101 bin satıcıyla 210 milyonluk geniş bir ürün yelpazesi 

Hepsiburada’nın platformdaki aktif satıcı sayısı geçen yılın aynı çeyreğine göre %7 artışla 101,1 bine yükseldi. Hepsiburada platformunda satılan toplam ürün sayısını 30 Eylül 2023 itibarıyla %45 artışla 210,6 milyona çıkararak ürün yelpazesini güçlendirdi. Öte yandan Hepsiburada'nın toplam satışları içinde pazaryerinin payı üçüncü çeyrekte %66 olarak gerçekleşti.

Hepsipay’den müşterilere en kolay dolan cüzdan, iş ortaklarına ödeme geçidi çözümü

Hepsiburada’nın Türkiye’de perakende sektörü oyuncularına e-ticaret için çözümler sunma stratejisinin önemli bir ayağını oluşturan Hepsipay ödeme geçidi çözümleri sunduğu iş ortaklarının sayısını genişletti. 

Hepsiburada'nın platform cüzdanı olarak hayata geçirilen, artık platform dışında da müşterilerine mağazalarda ve online alışverişlerinde ödeme imkanı sunan Hepsipay 2023 yılın 3. çeyreğinin sonu itibarıyla 13,2 milyon kullanıcıya ulaştı. Hepsiburada’nın müşterilerine alım gücünü artıran çözümler sunma hedefi çerçevesinde öne çıkan Hepsiburada Limiti uygulaması 245 bin müşteri tarafından kullanıldı. 

Mayıs 2023'te hizmete giren Hepsipay'in ön ödemeli kart kullanıcı sayısı ise Kasım sonu itibarıyla 708 bine ulaştı. Hepsipay “en kolay cüzdan” uygulaması ile banka iş birlikleri sayesinde müşterilerine kendilerine  uygun taksitlendirme çözümleriyle cüzdanlarını doldurup bakiyelerini kullanmaya başlama olanağı sundu. 

HepsiJET dış müşteri tabanını da genişleterek coğrafi yayılımını her geçen gün artırıyor 

Hepsiburada platformu haricinde farklı marka ve işletmelere de taşımacılık ve kargo hizmeti sağlayan HepsiJET, üçüncü çeyrekte Hepsiburada satıcılı siparişlerin %82'sini Türkiye'nin dört bir yanına ertesi gün teslim etti.

3. çeyrekte dahili anket sonuçlarına göre 86,2 NPS (Net Tavsiye Skoruna) ulaşan HepsiJET; beyaz eşya, mobilya gibi büyük hacimli ürünlerin teslimatını sağlayan HepsiJET XL hizmeti ile de farklılaşmaya devam ediyor. HepsiJET bugün Türkiye'de ve dünyada önde gelen perakende markaları da dâhil olmak üzere yaklaşık 1.800 dış müşteriye hizmet veriyor.

Enflasyondan Arındırılmış Toplam Satış Hacmi 25,7 milyar TL oldu

Hepsiburada, ayrıca Türkiye'yi dünya teknoloji borsası Nasdaq'da temsil eden ilk ve tek Türk şirketi olarak, uluslararası finansal raporlama standartları ile uyum çerçevesinde 3. çeyrek verilerini geçen çeyrekte de olduğu gibi enflasyon etkisinden arındırarak da açıkladı. Hepsiburada'nın 2023 yılının 3. çeyreğinde enflasyon muhasebesine göre hesaplanan toplam satış hacmi geçen yılın aynı çeyreğine göre %45,1 artarak 25,7 milyar TL olarak gerçekleşti. 

Tahmini aşan büyüme performansı

Bir önceki çeyrekte yılın 3. çeyreği için toplam satış hacmi büyümesi tahminini %110 civarında duyuran Hepsiburada, bu tahminini 1 aşarak 2023'ün dördüncü çeyreğinde, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla %93 ila %95 oranında bir büyüme beklediğini açıkladı.

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin: Hepsiburada olarak, müşterilerimize üstün bir deneyim sunuyor; perakendecilere e-ticaret için anahtar teslim çözümler sağlıyoruz.

Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, 2023 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Stratejik önceliklerimize bağlılığımız sayesinde güçlü bir üç aylık performans elde ettik. Yılın üçüncü çeyreğinde “Hepsiburada Sözü” diyerek sunduğumuz ertesi gün teslimat güvencesi, orijinal ürün, kolay iade gibi hizmetler sonucunda müşteri tabanımızı büyütürken sipariş sıklığını da artırdık. Sadakat programımız Hepsiburada Premium ile 2 milyon üyeye ulaştık. 

2023 yılı için önemli önceliklerimizden biri de iş ortaklarımıza sunduğumuz çözümlerimizle büyümekti. Kabiliyetlerimizle ticareti dijitalleştirmek, sahip olduğumuz bu deneyimi ve teknolojileri perakendecilerle paylaşarak onları büyütmek konusunda iddialıyız. Bu çerçevede HepsiAd ile iş ortaklarımıza yeni nesil reklam çözümleri sunuyoruz. HepsiJET ile lojistik hizmet verdiğimiz işletme sayısını geçen yılın aynı çeyreğine göre ikiye katlarken fintek çözümümüz olan Hepsipay de birbirinden farklı yenilikçi ödeme çözümleriyle e-ticaret ve perakende oyuncularının en büyük çözüm ortağı oluyor. 

Rekorlarla dolu bir Efsane Kasım’ı daha geride bırakırken, dördüncü çeyrekte de güçlü ve karlı bir büyüme bekliyoruz. Hedeflerimizin peşinde koşarken, Türkiye’nin e-ticaret ekosisteminde çıtayı yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu başarılarımıza destek olan tüm Hepsiburada ailesine, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Godiva'dan yeni yıl için hediye seçenekleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/godivadan-yeni-yil-icin-hediye-secenekleri-1147/

Yeni yıl ruhunu yansıtan eşsiz tasarımlarıyla özenle hazırlanan koleksiyon, markanın ikonik çikolata çeşitlerinin yanı sıra sevdiklerini mutlu etmek isteyenler için göz kamaştıran hediye kutuları ve hediye sepeti alternatifleri sunuyor. Yepyeni bir yıl ile yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanırken, sezonun ışıltısından ve doğanın güzelliğinden ilham alan koleksiyonda göz kamaştıran birbirinden enfes ürünler çikolata severlerle buluşuyor.

Godiva 2024 Yeni Yıl Koleksiyonunda, çikolataların kahve ile bir araya getirildiği, her kutunun yeni yıla özel ışıltılı dokunuşlarla tasarlandığı ve dönemin ruhunu yansıtan renklerle süslendiği şık hediye alternatifleri öne çıkıyor. Kar küresi, mum, termos, bardak gibi ürün çeşitleriyle kişiselleştirilebilen kutular ve sepetler birçok farklı hediye seçeneği oluşturma imkânı sunuyor. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2024'e yatırım atağı ile giriyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/2024e-yatirim-atagi-ile-giriyor-8789/

Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Durukan, Durukan Şekerleme’nin temellerinin, 1976 yılında, anneleri Mübiye Durukan ve babaları Mehmet Durukantarafından atıldığına işaret ederek, “Şirketimizde bugün üçüncü nesil aile üyelerimiz değişik kademelerde görev yapıyorlar. Durukan ailesi olarak, 1976 yılında çıktığımız bu yolda yatırım yapmayı, üretmeyi ve her zaman mükemmeli başarmayı hedefledik” dedi. 

Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Durukan da Durukan Şekerleme’nin isabetli yatırımlar, üretim kapasitesindeki artış, ihracat odaklı satış politikası ve Ar-Ge başarısıyla ortaya çıkarılan yenilikçi ürünlerle bugün Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden birisi haline geldiğini söyledi.

Ertuğrul Durukan, şöyle konuştu: “Son 3 yılda 69 farklı ülkeye ihracat yaptık. İhracatımızın ciromuzdaki payı 2022 yılında yüzde 54 oldu. 2023’ün ilk yarısında bu oran yüzde 60’a ulaştı. Yenilikçi ve katma değerli ürünler ile karlı büyüme hedefli yatırımlar yapıyoruz. Uluslararası büyük markalar ile iş birliklerini geliştirip, onların ihtiyaçlarına yönelik özel ürünleri ve üretim hatlarını teknik ekiplerimiz ile tasarlayarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir iş birlikleri gerçekleştiriyoruz.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ariş Pırlanta'dan yeni yıla hızlı giriş https://analizgazetesi.com.tr/haber/aris-pirlantadan-yeni-yila-hizli-giris-3552/

Dört nesildir pırlantanın sonsuz ışığından aldığı ilhamı aşkla, sanatla, ustalıkla birleştirerek her birinde farklı hikâyeler saklı tasarımlar üreten Ariş, altın, pırlanta, elmas, inci ve renkli taşlar kullanarak tasarladığı yüzükler, kolyeler, küpeler, bileklikler ve aksesuar gibi çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Yaratıcı ve yenilikçi özelliklerle üretim yapan Ariş Pırlanta’nın kişiye özel 16 tane de özel tasarım koleksiyonu bulunuyor. Temaları ve hikayeleri olan bu koleksiyonların önemli bir kısmı patentli olup dünyada da bir ilki gerçekleştirdi. 

Toplantıda konuşan Eda Güzeliş şunları söyledi: ‘‘Yenilikçi yaratıcılık’ anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız pırlantalı mücevherde Ariş’i uzmanlaştırdı. Birçok alanda ‘ilklerin öncüsü’ olmayı başardık. Sektörde gerçekleştirdiğimiz ilkler arasında; Türkiye’nin pırlantalı mücevher ihraç eden ilk firması olduk. İlk e-ticaret sitesi (www.e-aris.com) açan marka, ilk mücevher defilesini düzenleyen marka, ilk kişiye özel ve inovatif koleksiyonlar sunan mücevher markası (Parmak İzi, Yaprak Koleksiyonları, Saç telinin ve dişin kullanıldığı Sachi ve Dishi koleksiyonları), pırlantalı mücevheri garantili ve sertifikalı olarak satışa sunan ve 5C kuralını uygulamaya sokan ilk marka, Türkiye’yi pırlantanın üstün beyazı olarak bilinen D color ile tanıştıran ilk marka, ilk yurtdışı fuar katılımı gibi faaliyetler bulunuyor.’’ 

Yüz Yıllık Markalar Derneği’ne yapılan başvuru çerçevesinde, kuyum sektöründeki yolculuğu 1900’lü yılların başına uzanan Ariş markasının 100 yıllık bir marka olduğu asırlık geçmişi ile resmi olarak tescillendi. Türkiye’de sayısı çok az olan bir kategoride yer alan Ariş Pırlanta, sektörde de yüzyılı devirmiş olan ilk ve tek tescilli firma. Bir asırdan fazla bir zaman önce Mardin’in kültürel zenginliğinden güç alarak doğan Ariş Pırlantanın bugün dünya markası olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirten Eda Güzeliş, 2030 yılına kadar dünyaca bilinen bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Otizmi çocuklar için alışveriş festivali https://analizgazetesi.com.tr/haber/otizmi-cocuklar-icin-alisveris-festivali-4330/

Kübra ÇETİNDAĞ

Tohum Otizm Vakfı, gelenekselleşen ve büyük ilgi gören Yılbaşı Alışveriş Festivali'ni bu yıl Vakfın kuruluşunun 20.yılına özel birbirinden özel etkinlik ve sürprizler ile gerçekleştirdi. Festivale ilgi oldukça yüksekti.  

Tohum Otizm Vakfı'nın otizmli bireylerin yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği Festival'de, ziyaretçiler yeni yıl öncesi sevdikleri için hediyeler alırken, aynı zamanda otizmli çocukların eğitimlerine de katkıda bulundular. 

Burs kaynağı

Vakfın öğrencileri için en önemli burs kaynağı oluşturma çalışmalarından olan ve 16 yıldır düzenlenen Tohum Otizm Yılbaşı Alışveriş Festivali'ne bugüne kadar toplam 1.080 firma katıldı, 36.542 kişi ziyaret etti ve otizmli çocuklar için kaynak yaratıldı. Yaratılan bu kaynak; 694 otizmli çocuğun 1 yıllık destek eğitim bursu masraflarının karşılanması, 43.265 öğretmenin ve 238.351 ailenin otizm konusundaki eğitimlerine destek olunması, otizmli çocuklara eğitim veren 162 devlet okuluna 1 yıl boyunca öğretmen eğitimleri verilmesi, müfredat ve materyal desteği sağlanmasına eşdeğerdir.   

Markalar ziyaretçilerle buluştu 

Festivalde bu yıl pek çok tanınmış marka sosyal sorumluluk bilinci ile yerini alırken özel koleksiyonlarını ziyaretçilere sundular.  

Girişimci ve iş insanı Gamze Cizreli'nin ziyaretçilerle buluştuğu ve ilham veren girişimcilik hikâyesini anlattığı ‘'Ateşle Oynayanlar'' kitabı ile ilgili bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. Cizreli, etkinlik kapsamında gerçekleştirdiği kitap satışından elde edilen tüm geliri otizmli çocukların eğitim bursuna aktarılması için bağışladı. 

Festival kapsamında dileyen ziyaretçiler özel dergi kapağı fotoğraf çekimi etkinliğine katılarak hatıra fotoğrafları elde ettiler. Kapak çekiminden elde edilen gelirin de yine tamamı vakfa bağışlandı.  

Bu yıl Maximiles Black ve Tüpraş co-sponsor, Shell Türkiye ve Otokar destek sponsoru olarak katkı verdiği Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali'ne dair açıklama yapan vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mine Narin, “Bizimle birlikte olan, desteğini esirgemeyen, toplumumuzda otizm farkındalığının artması için yanımızda olan herkese bir kez daha çok teşekkür ederim” dedi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Perakende sektörü risk altında https://analizgazetesi.com.tr/haber/perakende-sektoru-risk-altinda-966/

Perakendeciler uzun süredir siber suçluların ilgi odağında bulunuyor. Yılın en yoğun alışveriş dönemi olan yılbaşı, uzun süredir beklenen altın fırsat değerindedir. Perakendeciler, müşterileriyle ilgili birçok kişisel ve finansal bilgilere sahiptir ve bu bilgiler oldukça fazla para kazandırabilir. 2022 yılında Verizon tarafından analiz edilen perakende veri ihlallerinin tamamı  finansal nedenlerden kaynaklanmıştır. Yılbaşı alışveriş sezonu, perakendeciler için gelir açısından yılın en önemli zamanıdır. Ancak bu, fırsatı değerlendirip para sızdırmak için tasarlanmış fidye yazılımı veya dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) gibi siber tehditlere daha fazla maruz kaldıkları anlamına geliyor. Perakendeciler, bulut tabanlı iş yazılımları, mağaza içi IoT cihazları ve müşteriye yönelik mobil uygulamalar da dahil olmak üzere çok kanallı ticaret deneyimleri oluşturmak amacıyla dijital sistemlere giderek daha fazla güveniyor. Bunu yaparken potansiyel saldırı yüzeyini de genişletiyorlar.

 

Perakendecilere yönelik en büyük siber tehditler nelerdir?

Veri ihlalleri, özellikle web uygulamalarında çalınan, kimlik avına maruz kalan çalışan kimlik bilgilerinin veya güvenlik açığının kullanılması yoluyla olabilir. Sonuç, büyüme planlarını engelleyebilecek ve gelir kaybına neden olabilecek büyük mali ve itibar kaybıdır.

Dijital bilgi hırsızlığı, tehdit aktörlerinin güvenlik açıklarından yararlanarak doğrudan ödeme sayfalarınıza veya bir üçüncü taraf yazılım tedarikçisi aracılığıyla ele geçirme kodu eklemesiyle ortaya çıkar. Bu tür saldırıların fark edilmesi çoğu zaman zordur, dolayısıyla şirket itibarına çok fazla zarar verebilir. Verizon’a göre bu saldırılar 2022 yılında perakende veri ihlallerinin %18’ini oluşturdu.

Fidye yazılımı perakendeciler için en büyük tehditlerden biridir ve bu yoğun sezonda tehdit aktörleri, daha fazla işletmenin verilerini geri almak ve şifrelerini çözmek için ödeme yapmaya hazır olacağı düşüncesiyle saldırılarını artırabilir. Güvenlik kontrolleri daha az etkili olabileceğinden özellikle KOBİ’ler hedef tahtasındadır.

DDoS, perakendecilere şantaj yapmanın ve/veya işleri aksatmanın popüler bir yolu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sektör bu saldırıların neredeyse beşte birine (%17) maruz kaldı; bu saldırı türünde yıllık %53’lük bir artış yaşandı ve en çok Kara Cuma sırasında bu saldırılara rastlandı.

Tedarik zinciri saldırıları, yazılım şirketi gibi dijital bir tedarikçiyi veya açık kaynak deposunu hedef alabilir. Ya da profesyonel ve hatta temizlik hizmetlerinde daha geleneksel işletmeleri hedef alıyor olabilirler. Hedef ihlali, bilgisayar korsanlarının bir HVAC tedarikçisinden ağ kimlik bilgilerini çalmasıyla mümkün oldu.

Hesap devralma işlemleri (ATO’lar) genellikle çalınan, kimlik avının kurbanı olan veya ele geçirilen kimlik bilgileriyle gerçekleşir. Bu, büyük bir veri ihlali girişiminin başlangıcı olabilir veya kimlik bilgileri doldurma veya diğer kaba kuvvet kampanyalarıyla müşterileri hedef alabilir. Genellikle burada kötü amaçlı botlar kullanılır.

Diğer kötü bot saldırıları arasında scalping (rakiplerin talep gören ürünleri daha yüksek bir fiyata yeniden satmak üzere satın alma), ödeme/hediye kartı dolandırıcılığı ve fiyat düşürme yer alır. Kötü amaçlı botlar günümüzde tüm internet trafiğinin yaklaşık %30’unu oluştururken Birleşik Krallık'taki web sitelerinin üçte ikisi basit saldırıları bile engelleyemiyor. 2022 yılbaşı döneminde kötü bot trafiğinde tahmini olarak %50’lik bir artış yaşandı.

API’ler (Uygulama Programlama Arayüzü), perakende dijital dönüşümünün merkezindedir ve bağlantının artmasını sağlayarak kusursuz müşteri deneyimleri sunar. Ancak güvenlik açıkları ve yanlış yapılandırmalar, bu arayüzün bilgisayar korsanlarının müşteri verilerine ulaşmasını kolaylaştırır.

Perakendeciler siber risklere karşı kendilerini nasıl savunabilir

Düzenli personel eğitimi: Mutlaka bunun üzerinde durulmalıdır. Çalışanlarınızın karmaşık kimlik avı saldırılarını bile fark edebildiğinden emin olun; böylece verimli bir son savunma hattına sahip olursunuz.

Veri denetleme: Hangi verilere sahip olduğunuz, bu verilerin nerede saklandığı, nereye aktarıldığı ve nasıl korunduğu hakkında bilgi sahibi olun. Tüm bunlar GDPR’ye uygun şekilde yapılmalıdır.

Güçlü veri şifreleme: Hangi verilere sahip olduğunuzu öğrendikten ve verileri sınıflandırdıktan sonra, en hassas bilgileri güçlü bir şekilde şifreleyin. Bunu düzenli olarak tekrarlayın.

Riske dayalı yama yönetimi: Yazılım yamalarının önemi göz ardı edilmemelidir. Her yıl birçok güvenlik açığı yayımlanır ve bunları takip etmek yorucu olabilir. Riske dayalı otomatik sistemler bu süreci kolaylaştırabilir, en önemli sistemleri ve güvenlik açıklarını önceliklendirebilir.

Çok katmanlı koruyucu güvenlik: Siber tehditlere karşı önleyici bir bariyer olarak sunucuda, uç noktada, e-posta ağında ve bulut katmanında kötü amaçlı yazılımlara karşı korumaya ve diğer özelliklere sahip sistemler kullanabilirsiniz.

XDR: Önleyici kontrolleri aşmayı başaran tehditlere karşı tehdit avı ve olay müdahalesi özelliklerine sahip ve birden çok katmanda çalışan güçlü bir kapsamlı algılama ve yanıt (XDR) sistemi bulundurun.

Tedarik zinciri güvenliği: Dijital ortaklarınızın ve yazılım tedarikçilerinizin güvenlik konusunda sizinle aynı risk kaygısını taşıdıklarından emin olun ve onları denetleyin. 

Güçlü erişim kontrolleri: Tüm hassas hesaplar için güçlü, eşsiz parolalar oluşturan parola yöneticileri ve çok faktörlü doğrulama zorunluluktur. XDR, şifreleme, ağ ayrımı ve önleyici kontrollerin yanı sıra bunlar Sıfır Güven güvenlik yaklaşımının temelini oluşturur. 

Olağanüstü durum kurtarma/iş sürekliliği planlaması: Planların gözden geçirilmesi, doğru iş süreçlerinin ve teknoloji araçlarının mevcut olduğundan emin olmanıza yardımcı olur.

Olay müdahale planlaması: Planlarınızın saldırılara karşı etkili olduğundan ve düzenli olarak test edildiğinden emin olun; böylece her paydaş en kötü senaryoda ne yapılacağını bilir ve bir tehdide yanıt verme ve onu kontrol altına alma konusunda zaman kaybetmezsiniz.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni yılda mutlu anların öyküsü https://analizgazetesi.com.tr/haber/yeni-yilda-mutlu-anlarin-oykusu-6864/

Ramsey, kaşmirin lüks dokusunu zarif ve zamansız tasarımlara dönüştürdüğü yeni “Cashmere Koleksiyonu” ile yeni yılda yine mutlu anların hediyesi olacak. Sınırlı sayıda ve ustalıkla üretilen koleksiyonda yer alan ceket, triko, gömlek, pantolon ve palto gibi birbirini tamamlayan şık, iddialı ve çekici tasarımlar, yeni yıl için en özel hediye seçenekleri arasında yer alıyor.

 

Ramsey’in yeni yıl kutlamalarını heyecan verici bir deneyime dönüştürecek özel ve zamansız hediye seçenekleri arasında; kış koleksiyonunda yer alan her biri doğal, rafine ve soft dokulara, modern formlara sahip triko, ceket, gömlek, pantolon, overshirt, dış giyim ürünleri ile şıklığı tamamlayan şapka, eldiven, kaşkol gibi seçkin aksesuarlar, parfüm seçkileri ve RAMSEY GiftCard alternatifi de öne çıkıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Her 3 işlemden biri E-Ticaret üzerinden yapıldı! https://analizgazetesi.com.tr/haber/her-3-islemden-biri-e-ticaret-uzerinden-yapildi-4333/

“Şahane Kasım” “Efsane Kasım – Efsane Cuma” “Muhteşem Cuma” “Siber Pazartesi” gibi farklı indirim kampanyalarıyla online alışverişlerin tavan yaptığı dönemde e-ticaret harcamalarını inceleyen araştırma,  tüketicilerin en fazla hangi sektörlerde harcama yaptığını, bir önceki yıl aynı döneme göre kıyaslayarak sektörel harcama değişimlerine ışık tutuyor. GÖSAŞ’ın verilerine göre bu yıl Kasım ayında e-ticaret harcamaları bir önceki yıla göre %135 artış gösterdi. 

 

Kasım alışverişlerinin öne çıkan sektörü Yemek oldu

Kampanyalar ayı Kasım’da bu yıl tüketiciler online alışverişlerde en fazla harcamayı geçen yıla oranla %312 gibi çok büyük bir artışla Yemek sektöründe gerçekleştirdi. Bu sektörü %192 artışla Giyim&Aksesuar ve %187 artışla Araç Kiralama & Satış-Servis-Yedek Parça sektöründeki harcamalar takip etti. 

 

E-ticaret alışverişlerinde yaklaşık her iki işlemden biri peşin biri taksitli yapıldı

Araştırmaya göre Kasım ayında peşin e-ticaret alışveriş cirosu %145 artış gösterirken, taksitli alışverişlerin cirosu da yıllık bazda %124 arttı. E-ticaret alışverişlerinin %55’i peşin %45’i taksitli yapıldı, diğer bir ifadeyle Kasım ayında yaklaşık her iki işlemden biri taksitli biri peşin olarak gerçekleşti.

 

Taksitli alışverişlerde de en fazla Kuyumculuk sektörüne yoğunlaştık

Cazip kampanyalarla birlikte ihtiyaçlarını taksitle karşılayıp Kasım ayı fırsatlarından yararlananlar, taksitli e-ticaret alışverişlerinde de en fazla Kuyumcu - Mücevherat sektörünü tercih etti. Bu dönemde kuyumcularda yapılan taksitli alışverişler önceki yıla göre %245 arttı. Taksitli e-ticaret alışverişlerinde Giyim&Aksesuar %228, Mobilya&Dekorasyon ise %181 artışla Kuyumculuk sektörünü takip etti. 

 

Kampanyaların desteğiyle e-ticaret alışveriş hacminin zirveye çıktığı Kasım’da kadın tüketiciler harcamalarını %146 arttırırken, en çok ilgiyi sırasıyla Yemek, Kuyumculuk ve Araç Kiralama & Satış-Servis-Yedek Parça sektörlerine gösterdi. Erkeklerin harcamaları da %129 oranında arttırırken tercihlerini sırasıyla Kuyumculuk, Mobilya&Dekorasyon ve Giyim&Aksesuar yönünde kullandılar. 

 

Alışverişlerini en fazla arttıran iller Gaziantep ve Kayseri…

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri’nin verilerine göre alışveriş ayı Kasım’da e-ticaret harcamalarının geçen yıla göre en fazla arttığı iller Gaziantep (%314) ve Kayseri (%224) oldu. Bu illeri sırasıyla Bursa (%217), Konya (%186), Antalya (%182), Adana (%177), Ankara (%172) ve İzmir (%129) takip etti. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Amacımız, halkın kırmızı eti daha ucuza tüketebilmesi" https://analizgazetesi.com.tr/haber/amacimiz-tuketicilerin-kirmizi-eti-daha-ucuza-tuketebilmesi-5120/

Küle, Rekabet Kurulu tarafından alınan kararla kırmızı et sektörüne yönelik başlatılan inceleme hakkında bilgi verdi.

Kırmızı etin beslenmedeki önemli rolü nedeniyle Kurum tarafından düzenli takip edilen sektörlerden biri olduğunu belirten Küle, "Bu konuda ilk sektör incelememizi 2011'de tamamlamıştık ve raporumuzu yayımlamıştık ancak o dönemden günümüze sektörde ve tüm dünyada birçok değişiklik oldu." dedi.

Son dönemde kırmızı et sektöründeki fiyat artışlarına yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını aktaran Küle, "Bu yıl uzlaşma usulüyle sonlandırılan ve resen açtığımız bir soruşturmamızda hayvan besiciliğinin yanı sıra et ve et ürünlerinin üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren pazardaki lider bir teşebbüse, perakendecilerin raf fiyatlarını belirlediği tespiti sonucunda idari para cezası tesis edildi." diye konuştu.

Diğer yandan son iki yılda iki ayrı ön araştırmayla sektörde yaşanan fiyat artışlarının rekabeti kısıtlayıcı nitelikteki teşebbüsler arası anlaşmalar ve/veya teşebbüs birliği kararları kaynaklı olup olmadığını incelediklerini vurgulayan Küle, şöyle devam etti:

"Bu incelemelerde görülen en temel olgu, sektördeki fiyat artışlarının arkasında bazı yapısal sorunların olduğu tespitidir. Bu nedenle sektöre ilişkin piyasa dinamiklerini derinlemesine inceleyerek, pazarda faaliyet gösteren oyuncuların karşılaştığı yapısal sorunları ayrıntılı bir şekilde tespit etmek istedik. Bu tespitle söz konusu sorunlara çözüm önerileri getirmeyi ve pazardaki rekabet koşullarının iyileştirilmesine yönelik rekabet politikası önerileri geliştirmeyi hedefledik. Nihayetinde bu gerekçelerle kırmızı et piyasasına yönelik olarak bir sektör incelemesi başlatmış olduk. En temel amacımız, tüketicilerin kırmızı eti daha ucuza tüketebilmesi ve pazarın daha rekabetçi olabilmesi için neler yapılabileceğini araştırmak."

Salgın ve savaş etkisi

Kırmızı et piyasasının besicilikte kullanılan ham madde fiyatlarından doğrudan etkilendiğine işaret eden Küle, Kovid-19 salgınıyla başlayan ve sonrasında Ukrayna-Rusya Savaşı ile devam eden süreçte ham madde ve enerji fiyatlarında ciddi artışlar ve arz sorunlarıyla karşılaşıldığını hatırlattı.

Küle, söz konusu sorunların pek çok alanda olduğu gibi kırmızı et sektöründe de fiyat artışlarını beraberinde getirdiğini ifade ederek, halihazırda yem sanayisinin yüzde 45 ithal yem ham maddelerini kullandığını dile getirdi.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın bu kaynağa erişimi güçleştirmiş olmasının, zincirleme bir reaksiyonla nihai fiyatlarda da önemli bir yükseliş yaşanmasına yol açtığına dikkati çeken Küle, şu değerlendirmede bulundu:

"TÜİK verilerine bakıldığında, özellikle 2020-2021 yıllarında kırmızı et fiyatlarındaki artış, diğer gıda ürünlerindekine kıyasla düşük seyrediyordu. O dönemde çiğ süt fiyatlarının seyri de kırmızı et fiyatlarına seyrine benzer şekildeydi. Yem maliyetlerinin artması karşısında çiğ süt fiyatlarının yeterince artış gösterememesi, büyükbaş hayvancılıkta bazı işletmelerde anaç hayvanların kesime gönderilmesiyle sonuçlandı. Bu durumun, arzın artış göstermesi nedeniyle kırmızı et fiyatları üzerinde o dönemlerde baskı oluşturduğunu gözlemleyebiliyoruz ancak anaç hayvanların kesilmesi 2022'de Türkiye'de büyükbaş hayvan varlığının düşmesine yol açarak kırmızı et piyasasında arz yönlü sorunlar doğurmuş ve kırmızı et fiyatlarında artan talep karşısında ani yükselişler yaşanmıştır."

"Üretici fiyatı belirleyen taraf değil"

Küle, sektör incelemesinde söz konusu sorunlar üzerinde daha detaylı çalışacaklarını ancak bu aşamadaki bulgularına göre öncelikle mevcut durumda büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği alanında faaliyet gösteren yaklaşık 200 bin işletmenin bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Türkiye'de çiğ süt üretim işletmelerinin sayısıyla birlikte toplam hayvancılık işletmesi sayısının yaklaşık 1 milyon olduğunu ve bu işletmelerin çoğunun küçük ölçekli aile işletmesi niteliği taşıdığını belirten Küle, "Bir başka ifadeyle işletmeler yeterli ölçeğe gelemedikleri, gıda ve hayvancılık bakımından biyolojik etkenler geçerli olduğu için üretici ürünlerini pazarlarken zayıf konumda ve aracıya ya da kesimhaneye satış yaparken fiyatı belirleyen taraf değil. Ayrıca üretici örgütlerinin pazarda yeteri kadar etkin olmadığını gözlemledik." ifadelerini kullandı.

"Sektördeki fiyat artışları yapısal sorunlardan kaynaklı"

Küle, sektöre yönelik yürüttükleri incelemelere ilişkin de şunları kaydetti:

"Ülkemizde kırmızı et fiyatlarında son dönemde meydana gelen fiyat artışlarının rekabet karşıtı eylemlerden ziyade, besicilik sektöründe ve sektörün gelişiminde karşılaşılan yapısal sorunlardan ve maliyet artışlarından kaynakladığını tespit ettik. Bunun yanı sıra mevcut durumda büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği alanında faaliyet gösteren işletmelerin birçoğunun küçük ölçekli aile işletmesinden ibaret olduğu ve işletme başına düşen büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının oldukça düşük kaldığı, sektörde yaşanan sorunlar nedeniyle hem besicilik faaliyetiyle iştigal eden işletme sayısının hem de artan nüfus karşısında büyükbaş hayvan varlığının gün geçtikçe azaldığı yönünde tespitlerimiz de oldu."

Türkiye'deki meraların vasıfsız olmasından kaynaklı çoğunlukla ahır besiciliği yapıldığına işaret eden Küle, "Bu durumların yem maliyetlerini önemli ölçüde artırdığı, sektörde kullanılan girdilerin büyük bir kısmının ithal edilmesinden kaynaklı olarak küresel seviyede yaşanan olumsuz gelişmelere ve dövizdeki hareketlere karşı sektörün oldukça kırılgan hale geldiği hususları da tespitlerimiz arasında yer aldı." dedi.

Küle, sorunlara ve çözümüne yönelik daha detaylı incelemeler yapacaklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Sektördeki tüm paydaşlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz ancak bu aşamada çözüm için temelde üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve küçük ölçekli işletmelerin üretimde etkin bir ölçeğe ulaşmalarına katkı sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede üretici örgütlerinin ve kooperatiflerin pazarda etkin bir rol oynaması önem arz etmektedir. Üreticilerin kooperatifler aracılığıyla daha avantajlı fiyatlarla girdiye ulaşabilmesinin tüketicilerin daha uygun fiyatlarla ürünlere ulaşmasına doğrudan katkı sağlayacağına inanıyoruz. Diğer taraftan küçük ölçekli işletmelerin teşvikler yoluyla desteklenmesi yalnızca nihai fiyatlar için değil, sektördeki istihdamın korunması için de önem arz ediyor. Bizim burada yapacağımız çalışmanın, sektörde sürdürülebilir arz ve tüketicinin gıdaya erişim konularında yol gösterici olmasını ve pazarın daha rekabetçi bir konuma gelmesini hedefliyoruz."

İncelemenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor

Arz zincirinin tüm halkalarını nihai tüketiciye kadar incelemeyi planladıklarını vurgulayan Küle, tarımsal nüfusun korunması için oluşturulacak sosyal destek mekanizmalarından bilinçli üretimin gerçekleştirilmesine hizmet edecek sektörel eğitimlere ve finansman olanaklarının artırılmasına kadar oldukça geniş uygulama alanı olduğu dikkate alındığında, sektörün sorunlarının çözümünde birçok kesime önemli görevler düşeceğini öngörebildiklerini dile getirdi.

Küle, şunları kaydetti:

"Örnek vermek gerekirse teknik bilgi ve vasıflı insan kaynağı için üniversitelerin, üretim maliyetlerinin düşürülmesi adına üretici örgütlerinin, finansman olanakların artırılması için tarım kredi kooperatiflerinin ve finansal kurumların çözüme katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca üretici örgütlerinin sektörde daha etkin şekilde yer alması sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır. Kısa sürede tamamlamayı düşündüğümüz sektör incelememizde, sorunlara yönelik çözüm önerilerine tüm ayrıntılarıyla yer vermeyi planlıyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Trabzon'da hamsinin kilogramı 25 liraya kadar düştü https://analizgazetesi.com.tr/haber/trabzonda-hamsinin-kilogrami-25-liraya-kadar-dustu-8397/

Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavritin kilogramı 50 ve 75, somonun 150, tirsinin 100, çupra ve levreğin ise 200 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçılar ve Manavcılar Derneği Başkanı Cemal Kaya Şamlıoğlu, AA muhabirine, Karadeniz'de bollaşan hamsinin bugünlerde 25 ila 35 liradan satışa sunularak piyasada rekabet oluşturduğunu söyledi.

Balıkçı Mehmet Can Örseloğlu ise son günlerde hamsinin Giresun ile Vakfıkebir ve Araklı ilçelerinde bol avlandığını ifade etti.

Bollaşan hamsinin kilogramının 25 liraya kadar düştüğünü dile getiren Örseloğlu, "Hamsi soğuk iklimi seven bir balık. Denizin biraz soğumasıyla hemen kendisini göstermeye başladı. Bol ve diri olmasıyla daha lezzetlendi. İnşallah havaların daha da soğumasıyla daha güzel hamsinin tezgahlara gelmesini bekliyoruz." dedi.

Örseloğlu, hamsinin yanı sıra tezgahlarda barbunya, çupra, levrek, sargan, çinekop ve lüfer gibi balık çeşitlerinin de olmasıyla güzel bir sezon geçirdiklerini aktardı.

Balıkçı Cem Yazıcı da satışlardan memnun olduklarını kaydederek, "Bu yıl palamut olmayınca hamsi bol çıktı. Vatandaşların da talebi oldukça fazla. Geçen yıl hamsi yoktu, o nedenle fiyatlar bu kadar düşmemişti. Bu yıl hamsi fazla olunca fiyatlar 3 ya da 4 kilogramı 100 liradan satışa sunuluyor." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kampanyalarıyla en çok satanlar listesinde yer aldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kampanyalariyla-en-cok-satanlar-listesinde-yer-aldi-533/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, teknoloji tutkunları, Honor'un kalite ve performansını kasım ayı boyunca uygun fiyatlarla yakaladı. Honor, yenilik, kalite ve tasarımın karışımıyla teknoloji tutkunlarının dikkatini çekti. Honor 90 ve Pad X9 teknoloji meraklıları tarafından yoğun talep gördü.

Satışa çıktığı ilk günden itibaren kullanıcıların beğenisini toplayan Honor 90, kasımdaki kampanyasıyla Hepsiburada'nın en çok satan akıllı telefonlar listesinde zirvenin sahiplerinden oldu.

Eğlence tabletinin çıtasını yükselten ve en çok satanlar listesinden hiç inmeyen Honor Pad X9 da kasıma özel kampanyasıyla Teknosa'nın tablet satışlarında adını listenin en üst sıralarına yazdırdı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İndirimin Yıldızları, Giyim ve Kozmetik Oldu https://analizgazetesi.com.tr/haber/indirimin-yildizlari-giyim-ve-kozmetik-oldu-2990/

1-3 Aralık 2023 tarihleri arasında 864 kişinin katıldığı araştırmanın katılımcılarının üçte ikisi (%65,7) Kasım ayı indirimi kapsamında alışveriş yaptığını belirtirken, %34,3’ü ise bu Kasım ayı indirimlerinden faydalanmadığını ifade ediyor. Diğer yandan, Kasım ayında indirim kapsamında alışveriş yapanların yarısından fazlası (%56,3) online mecrayı tercih ettiğini belirtirken, sepetini hem online hem fiziksel mecralardan dolduranların oranı ise %40,8.

Alışveriş Sepetinde İhtiyaçlar Var

Kasım ayı indirimlerinden faydalanan her 10 katılımcıdan 9’u (%91,6) sadece ihtiyacı olan şeyleri aldığını söylemekte olup, bu yıla enflasyon damga  vurmuş gibi gözüküyor. “İhtiyacım olmayan şeyleri de aldım” diyenlerin oranı ise %8,4.

Katılımcılara en çok alışveriş yaptıkları kategoriler çoklu cevap ışığında sorulduğunda ise “kişisel bakım” (%67,6) her 3 Kasım furyasından yararlanan alışverişçinin listesinde ilk sırada yer alırken, onu giyim, ayakkabı ve aksesuar (%62) ile tüketici elektroniği (%42,3) izliyor. Bu kategoride gıda cevabını  verenlerin oranı %16,9 ile sınırlı kalırken, ev bakım ürünleri alanların oranı ise %14,1. Kasım ayında en az indirimlerinden faydalanılan kategori ise tiyatrodan kitaba birçok ürün ya da hizmeti içeren eğlence-kültür (%4,2).

İndirime İnanmıyoruz, Alışverişsiz de Kalmıyoruz

Kasım ayı kampanyalarına ilgi göstermeyen her 10 kişiden 6’sının en temel gerekçesi “indirimlere inanmamak” olurken, “ihtiyacı olmayanların” oranı ise %35,1. Fiyatları uygun bulmayanlar (%16,2), bütçesi yetmetenler (%10,8) ve aradığı ürünü bulamayanlar ise %2,7.

Kasım ayı indirimlerinin genel algısı tüm katılımcılara sorulduğunda ise %57,4’ü Kasım kampanyalarının gerçek anlamda indirimi yansıtmadığını ifade ederken, kararsızların oranı %20,4 oldu. Kasım kampanyalarını inandırıcı bulanlar ise %22,2 ile sınırlı kaldı.

İndirimin Yıldızları, Giyim ve Kozmetik Oldu

Araştırma kapsamında online veri toplama şirketi SenkronData işbirliğiyle gerçekleştirilen özel çalışmada ise on binlerce ürün pazaryerlerinden ve marka web sitelerinden taranarak önceki aya göre fiyat trendleri incelendi ve böylece Kasım indirimlerinin gerçek bir indirimi yansıtıp yansıtmadığı analiz edildi. Buna göre Kasım boyunca fiyatı en çok inen ürünler t-shirt (%29,1) ve sweatshirt (%26,8) gibi giyim eşyaları olurken, onu kozmetik (%21,9) izledi. Aksesuarlar (%19,9) ve pantolon-şortlar (%16,4) buna eklendiğinde fiyatı Ekim ayına göre ortalamada en çok inen ürünler moda ürünleri oldu.

Aynı analiz kapsamında fiyatı önceki aya göre sabit kalan ürünler ise sırasıyla telefon, beyaz eşya ve ankastre, smart home ürünleri, bisküvi ve çikolata ile soslar oldu.

Araştırma sonuçlarını kamuoyu için değerlendiren AGS Global Kurucusu ve CEO’su Ahmet Güler, araştırmada madalyonun iki yüzüne baktıklarını vurguladı. Güler, “Bir yanda tüketicilerin Kasım ayı indirimlerine yaklaşımına odaklandık. Diğer yandan ise partnerimizle birlikte hangi ürünlerin gerçekten indirime tabi tutulduğunu gerçek zamanlı fiyat trend analizi ile takip ettik. Bu yıl enflasyonist baskının da etkisiyle “indirimlerin gerçekliğine” ilişkin şüpheci algının güçlendiğini gördük” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Diğer yandan, tüketiciler olarak indirime inanmadık ancak alışverişsiz de kalmadık. Araştırma markalar için enflasyonist ortamda hem tüketiciye karşı samimi olmanın hem de dinamik fiyatlamanın önemini bir kez daha hatırlattı”.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni yılda farklı hediyeler https://analizgazetesi.com.tr/haber/yeni-yilda-farkli-hediyeler-8880/

Özel günlerde hediye denilince akla ilk gelen marka Vakko, yeni yıl heyecanını anlamlı ve zarif hediye seçenekleri ile karşılıyor. Her yeni yılda vitrin tasarımlarıyla şehre yılbaşının geldiğini müjdeleyen Vakko, alışveriş telaşının yerini ışıltılı bir heyecana bırakıyor. Hediye vermenin ve seçmenin bir sanat olduğunu düşünen Vakko, kadın ve erkek koleksiyonlarındaki parçaları, özel aksesuarları, hafızalarda iz bırakan parfümleri, modern ve en iyi kalite kumaştan üretilen eşarpları, monogram serisi ve birbirinden özel birçok hediye seçkisi sunuyor. Vakko; çantadan parfüme sunduğu sayısız hediye seçeneklerinin yanı sıra şık yeni yıl sofraları içinde Vakko Dostları’nın hazırlığına eşlik ediyor. 

 

Yeni yıl gecesine imza atan şıklık 

Vakko Sonbahar Kış 23/24 kadın ve erkek koleksiyonu, şehrin yeni yıl ışıltısını yansıtan tasarımlarıyla umut ve neşe dolu bir yılın karşılandığı gecede özenli bir hazırlığın önemli bir parçası oluyor. Sezon modasının en şık halini yansıtan Vakko kadın ve erkek koleksiyonu özgün, konforlu, elegan, güçlü ve çekici görünümler sunuyor. Vakko’nun birbirinden çekici koleksiyon tasarımları hem iyi bir hediye seçeneği hem de şık bir görünümün anlamlı parçası oluyor.   Vakko yılbaşına özel ürünleri ile yaşamın içinden ilham alan tasarımlarıyla ve stil sahibi şıklığı yansıtan trikodan elbiseye, gömlekten cekete zengin koleksiyonuyla en özel hediye seçenekleri arasında yer alıyor.

 

Vakko Home’dan şık kutlama sofraları

Vakko Home her zevke hitap eden sofra ve dekorasyon tasarımlarıyla yalnızca yeni yıl gecesinde değil aralık ayı boyunca gerçekleşecek yılbaşı temalı özel sofraların tercihi oluyor. Kutlama sofralarını kusursuz kılan sofra takımları, masaya şıklık katan dekoratif objeler ve geceye ışıltı veren mum gibi seçenekler yemeğe eşsiz bir Vakko dokunuşu sağlarken, en keyifli an’lara eşlik ediyor. Yeni yılın olmazsa olmazı yılbaşı ağaçları ise alternatifli boy ve renkleri ile Vakko Home’da sunuluyor. 

 

Zamansız bir hediye arayışında olanlara: Vakko Parfüm

Vakko’nun her zevke hitap eden parfüm çeşitleri, yılbaşında en çok tercih edilen hediye seçenekleri arasında yer almaya devam ediyor. Hafızalara kazınan imza kokularıyla Vakko, yeni yılda sevgiyi göstermenin ifadesi oluyor. Dikkat çekici kokusu ile Infiniti serisi, bir klasik olan V De Vakko ve taze kokuları tercih eden kadınların vazgeçilmezi Katia zarif ve anlamlı bir hediye seçeneği oluyor. Tek bir şişe parfüm veya setler ile sunulan Vakko Kozmetik koleksiyonları yılbaşında sevdiklerinizin yüzündeki gülümsemeye sebebiyet veriyor. 

 

Vakko’nun bir klasik olan hediye setleri

Vakko hediye setleri; ‘Moda Vakko’dur sloganıyla sezonun modasına yön veren markanın tasarımlarıyla buluşuyor. Özel hazırlanan hediye kutularında lüks yaşam stilinin tamamlayıcısı olan zarif ve şık aksesuarlar, Vakko Home’un çerçeve, mum, kâse, fincan seti gibi evlere şıklık katan tasarımları ve Vakko L’Atelier’nin lezzetli çikolataları ile buluşuyor. 

 

Özenle hazırlanan kutu tasarımları yılbaşının heyecanına Vakko şıklığı katıyor. Vakko L’Atelier ve Vakko Chocolate’ın unutulmaz lezzetleri ise farklı boyuttaki kofreleri ve ahşap hediye sepetleri ile yeni yılda mutluluğun kaynağı oluyor. Vakko L’Atelier’nin Gingerbreadman, Müzik Kutusu ve yılbaşı temalı kutulu makaron gibi yeni yılın simgesi olan lezzetleri de yılın en heyecanlı günlerini neşelendiriyor. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Efsane Kasım'da Sürprizi Süpermarketler Yaptı https://analizgazetesi.com.tr/haber/efsane-kasimda-surprizi-supermarketler-yapti-1863/

500’den fazla dijital mağazayı çatısı altında toplayan Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un verilerine göre, tüketiciler kasım ayında en fazla temel tüketim ve gıda ürünlerindeki kampanyalara ilgi gösterdi.

En çok deterjan, tuvalet kâğıdı, kağıt havlu, şampuan, bakliyat ürünleri, konserveler, cilt bakım ürünleri, parfüm-deodorant, ıslak mendil gibi ürünler satıldı.

Bu ürünlerin satışında, ekim ayına göre Efsane Kasım’da 5 kata yakın artış yaşandı.

6 AYLIK STOK YAPILDI

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, en çok satılanlarda temel tüketim ve gıdayı, giyim, zücaciye, kozmetik ve teknoloji kategorilerinin izlediğini belirterek şunları söyledi:

“Efsane Kasım’daki satışlar, bir önceki aya göre giyimde 3 kat, zücaciye, kozmetik, elektronik kategorilerinde ise 2’şer kat arttı. Giyimde en fazla sweatshirt, ayakkabı, gömlek, mont, kazak, teknolojide ise usb bellek, mause, kulaklık, akıllı saat, şarj aletleri, kılıflar tercih edildi. Tüketicilerde ocak ayında asgari ücret artışıyla birlikte temel tüketim ve gıda ürünlerinde fiyat artışları yaşanacağı algısı var. Satışların bu kategorilerde yoğunlaşmasının temel sebebi de bu. Temel gıda, temizlik malzemesinde 6 aylık stok yaptık diyebiliriz.”

ARALIK AYININ LOKOMOTİFİ TURİZM OLACAK

Şubat ayında yaşanan deprem dolayısıyla birçok sektörün, haziran, temmuz ayına kadar satış yapamadığını, stokların biriktiğine dikkati çeken Güçlü Kayral, “Şirketler için stokları eritmek açısından efsane kasım kampanyaları oldukça yararlı oldu. Kampanyalar aralık ayında da devam edecektir. Perakendenin dışında aralık ayının lokomotifi cazip erken rezervasyon fırsatları sunacak turizm sektörü olacaktır” diye konuştu.

Kayral, aralık ayı kampanyalarının Avantajix.com üzerinden takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hepsiburada Premium, 2 milyon üyeye ulaştı https://analizgazetesi.com.tr/haber/hepsiburada-premium-2-milyon-uyeye-ulasti-2352/

Hepsiburada açıklamasına göre, Hepsiburada Premium ile üyeler Temmuz 2022’den bu yana toplam 3 milyar TL fayda elde etti. Premium kullanıcıları 41 milyon siparişinde kargo bedava avantajından yararlandı

Hepsiburada Premium’lular, sadece onlara özel sunulan kampanyaları kaçırmadı. Toplam 14 bin kampanyadan yararlanan Hepsiburada Premium'lular en fazla Süpermarket, Dijital Ürünler, Giyim ve Sağlık/Güzellik kategorilerinden alışveriş yaptı. Premium’lular 2 yılda 640 ton çay, 400 ton çikolatalı fındık kreması, 1,17 milyon litre ayçiçek yağı, 49 bin 69 metre tuvalet kağıdı siparişi verdi.

Hepsiburada Premium’a geçen kullanıcılar, ayda verdikleri 4 siparişle 119,60 TL kargodan tasarruf ederken, ortalama 79,08 TL Hepsipara kazancı ediniyor. En az 4 Premium kampanyasından yararlandığında ortalama 105 TL tasarruf eden Premium’lular 139,90 TL değerindeki BluTV hediyesini de kazanarak toplamda ortalama 443,58 TL tasarruf etmiş oluyor.

-Hepsiburada Premium’a artık "yıllık üye" olunabiliyor

Hepsiburada kullanıcıları artık dilerlerse üyeliklerini yıllık olarak da başlatabiliyorlar. Hepsiburada Premium yıllık paketi 180 TL karşılığında tanımlanıyor, böylece ayda 15 TL’ye Premium ayrıcalıklarına ulaşabiliyorlar.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Hepsiburada Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli, şunları kaydetti:

"Türkiye'de geliştirilen ve hayata geçirilen ilk üyelik bazlı sadakat programı olma özelliği taşıyan Hepsiburada Premium’un 2 yıldan kısa bir sürede 2 milyon üyeye ulaşması mutluluk verici. Müşterilerimizin Premium’a olan ilgisini, Hepsiburada’ya olan sadakat ve güvenlerinin bir göstergesi olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de Hepsiburada Premium’lu müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, alışveriş deneyimlerini daha da mükemmelleştirecek servisler ve kampanyalar sunmaya devam edeceğiz."


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Trendyol Grubu hedeflerini Bakü'de açıkladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/trendyol-grubu-hedeflerini-bakude-acikladi-2666/

İnan, InMerge Innovation Summit kapsamında, Bakü’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trendyol’un Azerbaycan pazarına ilişkin sonuçlarını değerlendiren İnan, "Azerbaycan pazarında 1,3 milyon müşteriye ve 6,3 milyon siparişe ulaştık. Azerbaycan’daki sonuçlarımızdan çok memnunuz. Teknolojik altyapı ve fiziki yatırımlarımız ve aynı zamanda pazarlama çalışmalarıyla, satıcılarımızla birlikte daha iyi sonuçlar elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yurt dışı açılım stratejileri kapsamında önemli bir adım daha atıklarını belirten İnan, "2024 yılı ilk çeyrek itibarıyla Doğu Avrupa pazarına açılacağız. Romanya, Yunanistan, Macaristan ve Çekya ile başlayacağımız pazarda önümüzdeki dönemde ülke sayısını da artıracağız. Hedefimiz 300 bin satıcımızın tümünü Avrupa, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nin de içinde olduğu bölgeye satış yapabilir hale getirmek” şeklinde konuştu.

Türk ürünlerine söz edilen coğrafyalarda büyük bir ilgi olduğunu aktaran İnan, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin kalite anlayışı, ürünleri ve marka konumlandırmaları için önemli potansiyel vadeden bir pazar. Türkiye’den kısa sürelerde ve düşük maliyet ile erişimimiz olan bir bölge olması, birçok anlamda avantaj sağlıyor. Bu pazarın sunduğu avantajları kullanarak, Türk üreticilerini, ürünlerini ve markalarını yurt dışı pazarlara ulaştırıp ülkemizin e-ihracatına katkı sağlayacağız. 

Doğu Avrupa pazarında, 2024 yılı ilk çeyrek itibarıyla öncelikle Romanya, Yunanistan, Macaristan ve Çekya’da faaliyetlerimize başlayacağız. Öncelikli ülkelerdeki faaliyetler belli bir olgunluğa eriştikten sonra ise Polonya, Slovakya ve Bulgaristan pazarlarına gireceğiz. 2024 yılı sonunda Doğu Avrupa pazarında 2 milyon aktif müşteriye ve 4 milyonun üzerinde siparişe ulaşmayı hedefliyoruz. 350 milyon dolarlık bir ticaret hacmine erişmeyi planlıyoruz.”

-“Azerbaycan’ın ürünlerini, Almanya ve Körfez ülkelerindeki müşterilerimizle de buluşturmayı hedefliyoruz"

Erdem İnan, mayıstan bu yana Azerbaycan pazarında bulunduklarını ve ilk günden itibaren yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, “Azerbaycan pazarına girmeden önce de buradaki müşterilerimizin bize olan ilgisini biliyorduk. Yurt dışından aldığımız siparişlerde Azerbaycan ilk sıradaydı. Pazara girdiğimiz günden bu yana en çok indirilen mobil uygulama olduk. Mayıs ayında işbirliğimizi açıkladığımız PASHA Holding’in Azerbaycan pazarındaki deneyimleri ile Trendyol’un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yarattığı sinerjinin gücünü hissediyoruz. Amacımız bu sinerjiden de faydalanarak buradaki e-ticaret ekosistemini geliştirmek, hayatın her alanında dijital uçurumun kapatılması için çalışmak." diye konuştu.

Azerbaycan’da Aile İşletmelerine Kolay Destek (ABAD) ile bir işbirliği yaptıklarını, bu işbirliği sayesinde Azerbaycanlı KOBİ ve zanaatkarların el emeği ürünlerini de Trendyol platformuna dahil ettiklerini dile getiren İnan, "İlk etapta Türkiye’deki ve Azerbaycan’daki müşterilerimizin beğenisine sunduğumuz Azerbaycan’ın meşhur el sanatı ürünlerini, çok yakında Almanya ve Körfez ülkelerindeki müşterilerimizle de buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

İnan, bu yıl ilk kez kasım kampanyalarını yurt dışına açtıklarını ifade ederek, “22 bin satıcımız kasım ayında Azerbaycan’a ihracat yaptı. Bunların 17 bini ilk kez Trendyol aracılığıyla ihracat yapmış oldu. Ay boyunca Azerbaycan’da 60 milyonun üzerinde ziyaret aldık. 4 milyona yakın ürün satılırken öne çıkan kategoriler, giyim, ev-yaşam, hızlı tüketim ürünleri ve kozmetik oldu." ifadelerini kullandı.

-10 milyar dolar ihracat hedefi için 5 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı, Türkiye’nin toplam ihracatı içinde e-ihracat’ın payını yüzde 10’a çıkarma vizyonuna katkı sunmak için çalıştıklarını ifade eden Erdem İnan, şunları kaydetti:

“Yurt dışı açılımımızın en önemli çıktısı, ülkemizin dört bir yanındaki üretici ve esnafa kendi ürünleri ile markalaşabilme ve ihracat yapabilme kabiliyeti kazandırması. Türkiye’deki yüz binlerce üreticimize ve esnafımıza e-ihracat yolunu açıyoruz, onları dünyayla buluşturuyoruz. 2023 yılında tüm yurtdışı operasyonlarımızı yaklaşık 3 milyon müşteri ve 12 milyon sipariş ile tamamlamayı hedefliyoruz. 2022 yılı başından bu yana 51 binden fazla satıcımızın ihracat yapmasına aracılık ettik. Bu satıcıların 42 bini ise ilk kez ihracat yaptı. 

İhracat yapan satıcılarımızın yaklaşık yedi bini deprem bölgesinden. Burada da hedefimiz depremden etkilenen 11 ilimizdeki en az 35 bin satıcımızı ihracat yapar hale getirmek. Trendyol satıcıları, 2 yıllık süreçte yurt dışına 37 milyonu aşkın ürün sattı. Mikro ihracat ile yüzde 97’si KOBİ ve esnaf olan 300 bin satıcımızı ihracatçı haline getirmeyi hedefliyoruz. Satıcılarımız aracılığıyla gelecek yıl 2 milyar dolar, önümüzdeki üç yılda ise 10 milyar dolarlık e-ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe giderken 5 milyar dolarlık yatırım yapacağız”

“Girdiğimiz tüm pazarlarda Türk ürünlerine büyük ilgi var”

Trendyol’un uluslararası pazarlara açılmasının, gelecek vizyonundaki önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan İnan, bu öncelik doğrultusunda ilk duraklarının Almanya olduğunu, oradaki pazarda da geride kalan bir yılı aşkın sürede hedeflerin üzerine çıktıklarını, bir milyona aşkın müşteriye ulaştıklarını, Azerbaycan ile devam eden yurt dışı açılımını ağustos ayından itibaren Körfez ülkelerinde sürdürdüklerini anlattı.

İnan, “Orada da satıcılarımızla birlikte çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Körfez ülkelerinde faaliyet gösterdiğimiz ağustos ayından bu yana 2 milyon adedi aşkın ‘Made in Türkiye’ etiketli ürün satıldı. Ekim ayında 5 binden fazla satıcımızı bu ülkelere satış yapar hale getirdik. Bu yılın sonunda 60 binden fazla satıcımızı tek tuşla Körfez ülkelerine satış yapar hale getireceğiz. 2024 yılında 13 milyon ürünü, bölgedeki 4,5 milyon müşterimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Körfez ülkelerindeki büyüme stratejimiz en önemli önceliklerimiz arasında. Bu kapsamda, bölgenin en önemli şirketlerinden Cenomi Grup ile stratejik ortaklık için niyet anlaşması imzaladık. Orada da ortak sinerjilerden faydalanacağız” diye konuştu.

-“Bölgemiz inovasyon merkezi olmaya aday”

Bakü'de düzenlenen InMerge Innovation Summit’in, Avrupa’da ve dünyada düzenlenen benzeri büyük organizasyonlarla rekabet eder hale geldiğine dikkati çeken İnan, şöyle devam etti:

“Trendyol olarak böylesine önemli isimlerin ve katılımcıların bir araya geldiği bir etkinliğe destek veriyor olmaktan çok mutluyuz. Bölgemizin, kaliteli insan kaynağı ve imkanlarıyla tüm dünya için yeni bir ‘inovasyon merkezi’ne dönüşebileceğine inanıyoruz. InMerge Innovation Summit’in de bu hedefe giden yolda bölge için çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Biz de Trendyol olarak, uluslararası know-how’ımızla bu vizyona elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

Bu arada, Trendyol, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen, InMerge Innovation Summit’in ana destekçileri arasında yer aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şahmar Movsumov, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nabiyev, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Elnur Aliyev, Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, Shazam Kurucusu ve CEO’su Chris Barton, Tesla’nın kurucu ortağı ve CTO’su JB Straubel ve PASHA Holding CEO’su Jalal Gasimov gibi sektörün önemli ismlerinin katıldığı etkinliği yaklaşık 3 bin kişi takip etti.

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan’ın açılış konuşmacılarından olduğu etkinlikte Trendyol’un Azerbaycan Genel Müdürü İrem Yılandil de farklı oturumlarda bilgi ve deneyimlerini izleyenlere aktardı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kasımda e-ticarette tüm zamanların rekoru kırıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kasimda-e-ticarette-tum-zamanlarin-rekoru-kirildi-5527/

Çevikoğlu, geçmiş kampanyalardan elde edilen deneyimler, değişen tüketici alışkanlıkları ve e-ticaret düzenlemeleriyle bu yıl kasımda indirim kampanyalarının genellikle belirli haftalara odaklandığını ve bir ay sürdüğünü söyledi.

Tüketicilerin de kasım kampanyalarına alıştığını, taleplerinin planlamasını buna göre yapmaya başladığını anlatan Çevikoğlu, e-ticaret platformları, satıcı ve markaların da bu takvimle kampanya planlamasını gerçekleştirdiğini aktardı.

Bekarlar Günü, Alışveriş Cuması, Öğretmenler Günü, Siber Pazartesi ve 13 Kasım'da okulların bir hafta ara tatile girmesiyle e-ticaretin yoğun indirim kampanyalarına ve alışverişlere sahne olduğunun altını çizen Çevikoğlu, özellikle ebeveynlerin bu dönemde çocukları için tablet, oyun konsolları gibi elektronik eşyalar aldığını, okulların açılmasıyla çanta, kalem ve defter gibi ürünlerin ilgi gördüğünü vurguladı.

- "Kasımdaki ivme yıl sonu hedefini yakalanabileceğini gösteriyor"

Çevikoğlu, Öğretmenler Günü'nde çiçek alımlarının başı çektiğine, kitap, seramik obje, kupa, çerçeve ve tekstil ürünlerine de rağbet olduğuna işaret etti. Çevikoğlu, "Bu kasımda e-ticarette tüm zamanların rekoru kırıldı. Hem işlem sayısı hem de ticaret hacminde rekorlarla dolu bir ay oldu. Bir önceki aya kıyasla e-ticarette 2 kata yakın işlem hacmi ve adedi gerçekleşti. Geçen yılın kasım ayına kıyasla ise 4 katı aşkın bir büyüme yaşandı. Bu da yaklaşık olarak Kasım 2023 için 300 milyar liralık bir işlem hacmine ve 500 milyon siparişe tekabül ediyor." diye konuştu.

Türkiye'de e-ticaret sektör büyüklüğünün 2023'te yaklaşık 1,8 trilyon liralık hacme ulaşmasının öngörüldüğünü anlatan Çevikoğlu, 11 aylık net verilerin henüz belli olmamasına rağmen kasımda yakalanan ivmenin bu hedefin rahatlıkla yakalanabileceğini gösterdiğini kaydetti.

- "Aralık indirim kampanyaları ile geçecek"

Sektördeki yapılması planlanan projelere de değinen Çevikoğlu, e-ticaret sektörünün gelişiminin gelecek dönemde e-ihracatla birlikte olacağını, bu sebeple tüm platform ve satıcıların kendilerini e-ihracata hazır konuma getirmesi gerektiğini belirtti.

Çevikoğlu, tüketicilerin uygun fiyat ve kaliteli ürünler ile buluşması için aralık ayının da yine indirim kampanyaları ile dolu dolu geçeceğinin altını çizerek, "Yılın Son Pazarı Türkiye’nin Pazarı kampanyası çerçevesinde, 25-31 Aralık'ı 'İndirim Haftası' olarak ilan ediyoruz. Söz konusu kampanya kapsamında KOBİ ve ulusal markalarımız hem 2023'ten kalan tüm stoklarını eritecek hem de 2024'e yeni bir başlangıç yapacaklar. 'Stoklarınızı birlikte bitirelim' anlayışıyla düzenlenen kampanyada, vatandaşlarımız elektronikten ev ürünlerine, mutfak gereçlerinden moda ürünlerine kadar farklı ihtiyaç ve tarza hitap eden milyonlarca ürünü indirimli fiyatlardan alabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Arzum OKKA CGI projesi ile her yeri sardı https://analizgazetesi.com.tr/haber/arzum-okka-cgi-projesi-ile-her-yeri-sardi-1334/

Arzum OKKA, UNESCO’nun Türk kahvesini, Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilişi ve 5 Aralık’ın "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanışının 10. yılına özel hazırladığı reklam filmi ile sosyal medyada ses getirdi. Dev OKKA Türk Kahvesi Makinesi ve OKKA fincanlarının, CGI (Computer Generated Imagery) tekniğiyle Londra Tower Bridge, New York sokakları ve İstanbul İstiklal Caddesi gibi dünyanın en önemli şehirlerinin sembol yapı ve meydanlarıyla bütünleştirilmesiyle hazırlanan filmler, Arzum OKKA’nın Türk kahvesini sahiplenişinin adeta birer sembolüne dönüştü.

2021 yılında Meydan Arzum OKKA’nın demişti  

Türk kahvesi kültürünü dünyaya yayma misyonu çerçevesinde birçok projeye imza atan Arzum OKKA, Dünya Türk Kahvesi Günü özelinde 2021 yılında New York Times Meydanı’nın en ünlü yapılarından NASDAQ binası giydirme çalışmasıyla ‘Meydan Arzum OKKA’nın’ demişti. Londra, New York ve İstanbul’un yer aldığı Dünya Türk Kahvesi Günü 2023 CGI çalışmaları ile “Sınır Tanımayan Lezzet Arzum OKKA, Dünya Türk Kahvesi Günü’nü kutladı.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Benetton'dan We Are Family isimli koleksiyon https://analizgazetesi.com.tr/haber/benettondan-we-are-family-isimli-koleksiyon-6086/

Bu özel kapsül koleksiyon, sadık dört ayaklı dostlarımız için özel olarak tasarlandı.

Bu koleksiyon, sıcak tutan şişme montlar ve ikonik jakarlı kazaklardan oluşuyor. Sarı, mavi, yeşil, pembe ve gece mavisi gibi canlı renk seçenekleriyle sunulan bu şık ve fonksiyonel parçalar, Benetton'un estetiğine mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor.

Bu koleksiyon sadece giyim parçalarından ibaret değil! Şık tasarımlı tasmalar ve kayışlar, evcil hayvan sahiplerine renkli Benetton tarzında bir gezinti imkanı sunuyor. Gerçekten ayrılmaz anlar için, insanların kıyafetleriyle uyumlu evcil hayvan kıyafetleri de bulunuyor.

"We Are Family," sadece bir koleksiyon değil, modern aileyi tanımlayan çeşitli bağları kutlayan bir anlam taşıyor. Akraba, partner, arkadaş veya dört ayaklı dost, Benetton, bizi birleştiren sevgiyi kucaklamaya inanıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Eski yatakları alan Bambi'den hediye çeki https://analizgazetesi.com.tr/haber/eski-yataklari-alan-bambiden-hediye-ceki--7694/

30 Kasım 2023’e kadar sürecek olan kampanya kapsamında Bambi, markası ve modeli fark etmeksizin eski yatakları kullanıcılarının evinden alarak yeni yatağın değerine göre hediye çeki veriyor. Bambi Yatak mağazalarında anında kullanılabilen hediye çekiyle kullanıcılar herhangi bir şarta bağlı kalmadan tüm ürünleri alabiliyor.

Uykuyu sanata dönüştüren çözümler geliştiren Bambi Yatak, farklı dönemdeki kampanyalarıyla da kullanıcılarına fırsatlar sunmaya devam ediyor.  

Kullanıcılarının istek ve önerilerine göre dönemsel olarak farklı kampanyalar yürüten Bambi, büyük ilgiyle karşılanan değiştirme kampanyasını hediye çekiyle daha çekici hale getiriyor. 30 Kasım 2023 tarihine kadar geçerli kampanya kapsamında markası, modeli ve ölçüsü ne olursa olsun eski yatağını iade eden kullanıcılara değiştirme fırsatı sunan Bambi, bunun karşılığında hediye çeki veriyor. Hediye çekleri, kampanya kapsamında tüm ürünlerde kullanılabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Paşabahçe Mağazaları'nda yılbaşı heyecanı başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/pasabahce-magazalarinda-yilbasi-heyecani-basladi-1847/

Yeni yılın heyecanında sade şıklığı tercih edenler için yalın tasarımıyla Solid Yemek Serisi öne çıkıyor. Solid yemek serisi, bir araya geldiği dekoratif öğelerle hem minimalist hem de görkemli yılbaşı sofralarına uyum sağlıyor. Yılbaşı sofralarına çok yakışan yeni “Peri” bardak serisi de yaldızlı zarif desenleriyle özenli sunumlarınıza eşlik ediyor. 

Kar Tanesi, Geyik ve Kurşun Asker seramik kupalar ile Fındıkkıran dekoratif tepsi ve 4’lü bardak seti gibi pek çok ürün yılbaşı heyecanını günlük keyiflerinize taşıyarak sunumlarınızı eğlenceli hale getiriyor.

Yılbaşı ruhunun sembollerinden biri olan birbirinden farklı özgün tasarımlı dekoratif süs ve objelerle yapacağınız küçük dokunuşlar yılbaşı havasını evinize taşıyor. Paşabahçe Mağazaları, hayalinizdeki yılbaşı süslemesi için farklı ağaç süsü ve dekoratif obje alternatifleriyle evlere hareket ve neşe katıyor, yılbaşı temalı yepyeni dekoratif obje, mumluk ve servis ürünleri sunarak bu sene de yeni yıl heyecanını artırıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Klasik tasarımları vintage stiliyle bir arada https://analizgazetesi.com.tr/haber/-klasik-tasarimlari-vintage-stiliyle-bir-arada-4391/

GAP, ikonik ürünleri ve modern tarzını geçmişin izlerinden ilham alarak yeniden tasarlıyor. Dünya çapında moda ve perakende sektöründe yaptığı tasarımlarla gençlerin dikkatini çeken ünlü sanatçı, tasarımcı ve koleksiyoncu Sean Wotherspoon ile yepyeni bir iş birliği koleksiyonunu moda severlerle buluşturuyor.

Modern giyim tarzı ve vintage ilhamın bir araya geldiği kapsül koleksiyon, benzersiz stiliyle vintage meraklılarının ilgisini çekecek. Bu özel kapsül koleksiyonda GAP’in vazgeçilmez ve ikonik giyim ürünleri sweatshirtlerden ve polarlardan denim ceketlere, tişörtlere ve pantolonlara birçok seçenek bulunuyor. 

Koleksiyon, tasarımlarında yer alan renklerle vintage ruhunu yansıtırken, fitilli kadife dokular, nakış işlemeler ve kürk detayları ile de 90’lar esintilerini hissettiriyor. Wotherspoon’un markayla 90’lı yıllarda, çocukluğunda annesinin GAP’te çalışmasıyla kesişen yolu, ikonik GAP parçalarına yansıyor. Koleksiyonda, ünlü tasarımcı Wotherspoon’un, bu yıllara dair anılarından ilham alarak seçtiği ikonik GAP ürünleri yer alıyor. 

Sean Wotherspoon, koleksiyonla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor; “Bu iş birliğindeki amacım geçmişin izlerinden ilham alarak kalite, kumaş dokusu ve renklerin enerjisine odaklanmak ve bu şekilde en sevdiğim GAP klasiklerini bir araya getirmekti. GAP arşivini incelerken çocukluk yıllarıma geri döndüm. Geçmişte babamın da çift taraflı kullanılabilir bir polar sweatshirt giydiğini anımsadım ve koleksiyonun olmazsa olmaz parçası olarak dahil etmeye karar verdim.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kelebek Mobilya Hollanda serüvenine başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kelebek-mobilya-hollanda-seruvenine-basladi-9311/

Sektördeki öncü konumuyla tanınan marka, Hollanda'daki ilk konsept mağazasını açmanın mutluluğunu yaşıyor. Arnhem şehrinin Vlamoven bölgesinde açılan yeni konsept mağaza evlere konforlu, ergonomik ve özel mobilya seçenekleri sunacak. Kelebek Mobilya'nın yenilikçi ve özgün tasarımlarıyla dikkat çeken yeni konsept mağazası, ev dekorasyonunda da ilham vermeyi hedefliyor.

Mağazanın açılışı Türkiye MÜSİAD Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Köklü, MÜSİAD Hollanda Genel Sekreteri Emin İskender, Kelebek Mobilya Uluslararası Pazar Geliştirme Direktörü Kerem Üner, Kelebek Hollanda Bayi İsmail Keleş ve katılımcıların yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirildi.

Avrupa kıtasında büyüme sürüyor

Avrupa’daki büyümeden dolayı mutlu olduklarını belirten Kelebek Mobilya Genel Müdürü Tolga Kaya, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Mobilya sektöründeki öncü konuma sahip Kelebek Mobilya, her sene başarılarına başarı katarak hem yurt içi hem de yurt dışı büyümelerine devam ediyor. Öncelikle dünyanın her yerinde bizi tercih eden müşterilerimize teşekkür etmek istiyorum. Onlar sayesinde motivasyonumuz yükseliyor ve mağaza açma çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. İngiltere ve Rusya’da da olduğu gibi Hollanda’nın Arnhem şehrinde açtığımız bu mağazamız, konsept mağaza olarak faaliyet gösterecek. Kelebek Mobilya’nın Avrupa’nın her şehrinde yer alması için yoğun çalışmalara devam edeceğiz.”

Koleksiyonları için özel olarak çalıştıklarını vurgulayan Kaya; “Kelebek Mobilya olarak trendleri takip ederek kaliteli ve zamansız ürünler hazırlamaya devam ediyoruz. 2023 yılı içinde ortaya çıkardığımız global tasarım vizyonumuz ile koleksiyonlarımızı şekillendiriyoruz. Kelebek Mobilya’ya gelen her müşterimizin gülen yüzle mağazamızdan ayrılması bizim için çok kıymetli. Her zevke hitap edecek farklı koleksiyonlar hazırlamaya özen gösteriyoruz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Online Alışverişlerde Yeni Teslimat Yöntemi: https://analizgazetesi.com.tr/haber/online-alisverislerde-yeni-teslimat-yontemi-6407/

Watsons Türkiye, watsons.com.tr ve Watsons Mobil Uygulaması üzerinden yapılan online alışverişlere yeni bir teslimat yöntemi daha ekledi. Yeni teslimat modeli “Tıkla Gel Al Hemen” ile müşterilerine hızlı ve pratik bir alışveriş deneyimi sunan Watsons Türkiye; ister bir kafede otururken, ister evdeyken, ister iş yerindeyken online’dan yaptığınız alışverişi 1 saat içerisinde istenilen mağazadan teslim alma fırsatı sağlıyor. 

 

Yoğun yaşam temposunda, müşterilerinin diledikleri güzellik ve bakım ürünlerine kolayca ulaşabilmesi için “sen onlinedan alışverişini yap, ürünlerin 1 saatte mağazada hazır” sloganıyla yeni uygulamasını hayata geçiren Watsons Türkiye, daha hızlı ve etkili bir alışveriş deneyimi sunuyor. Hem kargo süreci ile vakit kaybettirmeyen hem de acil ihtiyaçlar için ideal bir çözüm olarak öne çıkan uygulama, Tüm Türkiye’deki Watsons mağazalarında geçerli.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Online Alışverişte Kasım Ayının Fenomeni 128 GB iPhone 13 Oldu https://analizgazetesi.com.tr/haber/online-alisveriste-kasim-ayinin-fenomeni-128-gb-iphone-13-oldu-3270/

Kasım ayında online alışveriş hacmi büyümeye devam etti. Related Digital, Türkiye’nin önde gelen alışveriş platformlarının kampanyalarına ilişkin kategori bazlı satış rakamlarını da değerlendirdi. Buna göre elektronik kategorisinde en çok satın alınan ürün 128 GB iPhone 13 oldu. Giyim alanında en çok satılan ürün kadınlar için beyaz basic gömlek, erkekler için ise siyah basic tişört oldu. Ev ve yaşam kategorilerinde ise kahve fincan takımı ve buharlı ütü popüler oldu.  

 

Markalar da Tüketiciler Gibi Gamification’ı Sevdi

Markalar için yılın en büyük ve önemli alışveriş etkinliği olan ve 24 Kasım’ı kapsayan Black Friday’in Related Digital platformu üzerinden gerçekleştirilen tek günlük kampanya yönetimi analizi de yapıldı. Buna göre, 235 milyon web & mobil push, 75 milyon e-posta ve 32 milyon SMS, kampanyalar özelinde tüketicilere ilgili fırsatları duyurmak için aracı oldu. Öte yandan, müşteriler için online dünyada en keyifli alışveriş araçlarından biri konumuna gelen ve markalara özel kurgular sunan Gamification çözümleri de 1400’ün üzerinde uygulama ile alışveriş süreçlerine hem eğlence hem de değer kattı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Trabzon'dan 10 ton organik fındık aldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/trabzondan-10-ton-organik-findik-aldi-746/

Migros Kuruyemiş Pazarlama Grup Müdürü Seyhan Özgün, organik tarımı destekleme çalışmaları kapsamında, Maçka ilçesinde Atasu Barajı'nın da bulunduğu havzada faaliyet gösteren Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yakup İskenderoğlu ve üyelerle bir araya geldi.

Özgün, Migros olarak "Tarım bizim geleceğimiz" mottosuyla yola devam ettiklerini söyledi.

Fındığın ülke ekonomisi için önemine işaret eden Özgün, "Ülkemizin en önemli tarım kaynaklarından birisi olan fındığın doğru tarım metotlarıyla tüketicilerle buluşturması konusunda misyonumuz var. Bu bölgedeki halkı desteklemek, ekonomik olarak kalkındırmak ve doğru fındığı tüketicilerle buluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Özgün, kooperatiften aldıkları ürünleri 1 kilogramlık filelerle tüketicilere sunacaklarını anlatarak, "Organik ürünlerde kesinlikle bir zirai ürün kalıntısı yoktur. Dolayısıyla biz de bunları tüketicilerle buluşturmak için sosyal sorumluluk anlamında bir misyon elde ediyoruz. Buradan aldığımız ürünü, 81 ildeki mağazalarımıza dağıtım yapacağız. Organik tarımı destekleme politikamız devam edecek. Sürdürülebilir bir tarım, ülkemizin geleceği için en doğru tarım şeklidir." diye konuştu.

Kooperatif Başkanı İskenderoğlu ise Migros'a, kooperatif üyelerinin ürettiği 10 ton organik fındığı teslim ettiklerini belirterek, "Migros yetkililerine teşekkür ediyoruz. Diğer firmaların da bu tür sağlıklı tarım çalışmalarına destek olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Alışverişlerin yüzde 90'ı "Efsane Cuma" ve "Siber Pazartesi" sırasında gerçekleşiyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/alisverislerin-yuzde-90i-efsane-cuma-ve-siber-pazartesi-sirasinda-gerceklesiyor-9638/

Kaspersky açıklamasına göre, "Efsane Cuma" ve "Siber Pazartesi" yılın son derece popüler küresel satış etkinliklerine karşılık geliyor. İndirimler genellikle dünya çapında milyonlarca insana ulaşıyor.

Özellikle "Efsane Cuma" online satışları 2022 yılında yüzde 3,5 artarak 65,3 milyar dolara ulaştı. Ayrıca, Salesforce'un satış özeti anketine göre, tüketiciler tatil sezonu boyunca küresel olarak 1,14 trilyon dolar online harcama yaptı.

Bunu göz önünde bulunduran Kaspersky, kullanıcıların "Efsane Cuma" ve "Siber Pazartesi" gibi büyük satış etkinlikleriyle ilgili davranış ve alışkanlıklarını araştırdı.

Ayrıca, takipçilerin yarısından fazlasının favori influencerlarının ve çevrim içi blog yazarlarının önerdiği özel fırsatları almaya çalışması nedeniyle sosyal medyanın satış sonuçlarına beklenmedik derecede büyük bir katkı sağladığı ortaya çıktı. Aynı zamanda, kullanıcıların yüzde 40'ı arkadaşlarından veya aile üyelerinden tavsiye aldıklarında planlanmamış bir şey satın almaya eğilim gösteriyor.

Kadınlar gelişigüzel alışverişe erkeklerden daha fazla yatkın. Erkeklerin yüzde 17'sine kıyasla kadınların yüzde 22'si "Efsane Cuma" ve "Siber Pazartesi" günlerinde gelişigüzel alışveriş yapacaklarını söylüyor. Yaşları 25 ila 34 arasında olanlar bu eğilimde öne çıkıyor. Bu yaş gurubunda "gelişigüzel alışveriş yaparım" diyenlerin oranı yüzde 23 ve diğer yaş ortalamalarının üzerinde.

Katılımcılar için büyük satış etkinliklerinin önemine gelince, katılımcıların yüzde 71'i en iyi fırsatları elde etmek için "Efsane Cuma" veya "Siber Pazartesi" gibi büyük etkinlikleri beklemeye hazır. Tüketicilerin yüzde 75'i ise fiyat indirimleri ve özel fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmayı umarak, büyük alışverişlerini önceden planlamak için bu etkinliklerin öncesinden faydalandıklarını söylüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, birçok kişi için "Efsane Cuma" ve "Siber Pazartesi"nin alışverişlerinde ciddi tasarruf sağlamanın harika bir bahanesi olduğunu ifade etti.

Titova, her yıl bu günlerde çevrim içi ve çevrim dışı alışverişe eşi benzeri görülmemiş bir heyecan ve ilgi duyulmakta olduğuna işaret ederek, şunları aktardı:

"Araştırmamızın da gösterdiği üzere, kullanıcıların yüzde 90'ı büyük satış etkinlikleri sırasında spontane olarak bir şeyler satın alıyor ve en iyi teklifi yakalamaya çalışırken güvenliğe fazla dikkat etmeyebiliyor. Kaspersky Premium gibi güvenli online alışveriş çözümlerimiz, sadece kişisel verilerinizi değil, finansal bilgilerinizi de koruyarak online ödeme güvenliğinde güvenilir bir yardımcı olabilir ve aynı zamanda bir kimlik avı sitesine girmemeniz için sizi uyarabilir."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kasım indirimleri yabancılara cazip geldi https://analizgazetesi.com.tr/haber/kasim-indirimleri-yabancilara-cazip-geldi-770/

Perakende sektörü kasım ayını büyük alışveriş kampanyalarıyla geride bıraktı. Yılı kapatmaya hazırlanan sektörün moral bulduğunu belirten Gürsoy Grup Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Leyla Özdemir Rastgeldi, özel kampanyalarla gözle görülür şekilde ziyaretçi artışı yaşadıklarını belirtti. Özdemir, “Gerek yapılan indirim ve özel kampanyalar, gerekse de bunların yoğun şekilde tanıtımları ziyaretçi sayılarına yansıdı. Yerli ve yabancı ziyaretçide geçen yıl aynı dönemine oranla ve bir önceki aya göre kıyaslandığında yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış var. Yıl sonu gerçekleşen cirolara mutlaka ki pozitif bir katkısı olacak. Özellikle bizim gibi turist yoğunluklu AVM lerde bu etki daha fazla oluyor” dedi. Kasım indirimlerinde en çok cironun kadın, çocuk, erkek giyim ve aksesuar kategorisinde gerçekleştirdiğini ifade eden Özdemir, alışverişte olumlu atmosferin 2024 yılında da devam etme temennisi dile getirdi.

Özdemir, “2023 yılında deprem gibi büyük bir felaket yaşadık. Üstüne yoğun gündemlerden geçtik. Tüm bu koşullar sektörümüzü etkiledi. Son çeyrekte ise hem reel ekonomik koşullar hem de kasım indirim hareketliliği sektörde pozitif hava estirdi.  2024 yılına umutlu giriyoruz, hem Vialand hem de Venezia alışveriş merkezlerinin açık-kapalı konseptte olmaları yerli-yabancı ziyaretçilerimiz için büyük avantaj oluyor” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com