SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Salı 24 Eylül 2024 02:13

YEDİYOL HOLDİNG, UN GLOBAL COMPACT İMZACISI OLDU

Yediyol Holding, sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk alanındaki taahhütlerini güçlendirmek amacıyla, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olduğunu duyurdu. Yediyol Holding'in etik iş uygulamaları ve toplumsal sorumluluk konusundaki kararlılığının bir göstergesi olan bu önemli girişimle, küresel ekonomik sistemin daha adil, sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde ilerlemesine katkı sunulması hedefleniyor.

Yediyol Holding, UN Global Compact imzacısı oldu

Dünyadaki işletmeler ve organizasyonlar için, insan hakları, işçi hakları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında standartlar belirleyen UN Global Compact, bu standartları uygulama yönünde teşvik eden bir girişim olarak öne çıkıyor. Yediyol Holding, bu prensiplere uyum sağlayarak, küresel ekonomik sistemin daha adil ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

UN Global Compact imzacısı olma konusunda açıklamalarda bulunan Yediyol Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, şunları söyledi: “UN Global Compact’a katılımımız, yalnızca yerel değil, aynı zamanda küresel bir oyuncu olarak daha da güçlü bir şekilde varlık göstermemizi sağlıyor. Bu prestijli onayla birlikte, iş dünyasında bir basamak daha yukarı çıkarak, tüm çalışanlarımızın katkılarıyla uluslararası arenada yerimizi alacağız. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük adımlar atmak için toplumsal ve çevresel sorumluluklarımızı daha da güçlendireceğiz.”

Bu adım, Yediyol Holding’in kurumsal sorumluluk anlayışının ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine olan bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şirket, bu süreçte tüm paydaşlarıyla iş birliği yaparak, çevresel ve sosyal etkiyi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Yediyol Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Sema Yücetaş: “UN Global Compact, insan hakları, çalışma standartları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele konularında belirlediği on temel ilkeyi benimseyen kuruluşları destekliyor. Yediyol Holding olarak, bu ilkeleri rehber edinerek, global düzeyde örnek teşkil eden bir duruş sergiliyoruz. Şirketimiz, bu ilkelere olan bağlılığı ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak adına önemli adımlar atıyor” dedi.