SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 22 Eylül 2024 14:42

YAPAY ZEKA TABANLI MASRAFF SUİSTİMALLERİ ÖNLÜYOR

Günümüz iş dünyasında, özellikle enflasyonist dönemlerde, şirketlerin finansal öngörülebilirlik kazanmaları ve maliyetlerini etkin bir şekilde optimize etmeleri, sürdürülebilir büyüme için kritik bir önem taşıyor. Yapay zekâ algoritmalarıyla personel masraf yönetimi sürecini uçtan uca dijitalleştiren Masraff; kategori, departman, proje bazlı yönetim raporları ile işletmelerin masraf bütçelerini anlık olarak takip etmelerini sağlıyor. Otomatik ve hızlı masraf girişi, mobilden onay, şirket kurallarına uyum ve denetim, suistimal tespiti, tek tuşla ERP programlarına aktarım gibi sunduğu birçok çözümle finansal planlama ve maliyet optimizasyonuna destek oluyor.

Yapay zeka tabanlı Masraff suistimalleri önlüyor

Finansal planlama, bir işletmenin başarısı için hayati önem taşıyan stratejik bir süreci oluşturuyor. Etkin bir finansal planlama; nakit akışının optimize edilmesi, maliyetlerin kontrol altına alınması ve uzun vadeli büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. 

Yapay ile dijitalleşen masraf yönetimiyle devrim yaratan Masraff, sunduğu yenilikçi çözümlerle şirketlerin sadece personel masraflarını kontrol altına almakla kalmıyor, anlık yönetim raporları sayesinde finansal içgörü sağlıyor. Bu analizlerle birlikte şirketlerin doğru kaynaklarla daha bilinçli mali kararlar almasına ve tasarruf analizi yapmasına destek olurken, şirket politikalarını sisteme entegre ederek suistimal kaynaklı zararların da önüne geçiyor. 

“Masraf kontrol süreçlerini sıfır hata ile otomatize ediyor, suistimallerin önüne geçiyoruz”

Finansal planlama ve maliyet optimizasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Masraff CEO’su Begül Eray Sezgin, “İşletmelerde, bir adet masraf formunun manuel olarak işlenmesi için 38 dakika zaman harcanıyor. Bu zamanın maliyeti ise 26 dolar oluyor. Ayrıca, şirketler yıllık cirolarının yüzde 5’ni suistimaller yüzünden kaybediyorlar ve bu rakam yıllık 3.6 milyon dolar zarara neden oluyor. Bu noktada Masraff olarak, yapay zekâ algoritmalarıyla personel masraf yönetimini uçtan uca dijitalleştiriyoruz ve bu sayede son kullanıcıları manuel veri girişinden kurtarıyoruz. Yöneticilere ise mobil platform üzerinden onay sürecini zamandan ve mekândan bağımsız olarak yönetme konforu sunuyoruz. Limit aşımı, kurum engeli gibi şirket kurallarını sisteme entegre ederek, masraf kontrol süreçlerini sıfır hata ile otomatize ediyor, mükerrer kayıtları proaktif olarak engelliyoruz. Tüm bunlar sayesinde şirketlerin kolay bir şekilde finansal planlama ve maliyet optimizasyonu yapmasına destek sağlıyoruz” diye konuştu. 

“Şirketler enflasyonist dönemlerde finansal öngörülebilirliklerini koruyarak, uzun vadeli başarı elde edebiliyorlar”

Geniş entegrasyon ağları sayesinde tek tuşla sisteme ulaşıldığını belirten Sezgin, şöyle devam etti: “Geniş entegrasyon ağımız sayesinde masraf yönetimini uçtan uca şekillendiriyor ve hızlandırıyoruz. Logo, Nebim, SAP gibi 20’den fazla ERP’ye entegre çalışan platformumuz ile masraf verilerinin tek tuşla şirketlerin sistemlerine aktarılmasını mümkün kılıyoruz. Gerçek zamanlı kategori, departman ve proje bazlı masraf raporlarıyla yönetim ekiplerine gelecek mali durumlarına dair içgörü sunuyor, tasarruf analizi ve maliyet optimizasyonu yapmalarına olanak tanıyoruz. Ayrıca doğa dostu teknolojimizle şirketlerin çevreyi korumasına katkıda bulunarak, kâğıt israfının önüne geçiyor ve karbon salınımını azaltıyoruz. Bu sayede iş süreçlerini kolaylaştırırken, sürdürülebilir bir dünyanın parçası olarak, her açıdan verimli bir masraf yönetimi sunuyoruz. Üstelik, sunduğumuz bu dijital çözümler sayesinde işletmelerin maliyetlerini düşürürken, büyüme fırsatlarını da en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Bu sayede şirketler, enflasyonist dönemlerde dahi finansal öngörülebilirliklerini koruyarak, uzun vadeli başarı elde edebiliyorlar.”