SON DAKİKA
GÜNDEM Pazar 29 Eylül 2024 13:19

TÜRKİYE AMBALAJ SEKTÖRÜ FACHPACK 2024'E DAMGA VURDU

Türkiye ambalaj sektörü, Avrupa'nın en büyük ambalaj malzemeleri, makineleri ve paketleme fuarlarından biri olan FachPack 2024'te bir kez daha alıcılarıyla buluştu. 24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen fuara Türkiye, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından organize edilen milli katılım organizasyonu kapsamında 25'i milli katılım olmak üzere 120'yi aşan firma ile katıldı.

Türkiye ambalaj sektörü FachPack 2024'e damga vurdu

Ambalaj sektörü adına gerek uzun dönemli müşteri ilişkilerinin ve ortaklıkların kurulması gerekse sektörle ilgili en son gelişmelerin ve potansiyel rakiplerin takip edilebilmesi açısından önem arz eden, Avrupa'nın en büyük ambalaj malzemeleri, makineleri ve paketleme fuarlarından biri olan FachPack 2024’e Türkiye yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Fuara Almanya’dan sonra en fazla firma ile katılım gösteren Türkiye ambalaj sektörünün gücünü ve potansiyelini 120’yi aşan firma ile temsil etti. İstanbul İhracatçı Birlikleri fuarda İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Alican Duran ile İİB Genel Sekreter Yardımcısı Kutay Oktay tarafından temsil edildi. Fuarda ayrıca T.C. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Münih Ticaret Müşaviri Ali Bayraktar ve Recep Aslan da Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek, katılımcı firmalara desteklerini sundu. Firmaların önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiği fuarda, ayrıca bir sonraki yılın katılım planlaması da yapıldı. 

Tasarımlar dikkat çekti 

FachPack 2024’te Türkiye’nin ambalaj endüstrisindeki başarıları ve inovasyonları sergilenirken, Türk firmaların stantları uluslararası ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Son trendlere uygun ve sürdürülebilir tasarımlarıyla dikkat çeken Türkiye pavilyonu gerek katılımcı firmalar gerekse ziyaretçiler tarafından takdirle karşılandı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alican Duran, “Türkiye ambalaj sektörü istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürürken ağır ama emin adımlarla yolculuğuna devam ediyor.  Dünya pazarlarında güçlü konumumuzu her geçen yıl daha da pekiştirerek yolumuza devam ediyoruz. Üreticilerimizin azmi bizi motive ediyor ve geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. Bu noktada fuarlar bizim için yeni iş birlikleri ve sektörel gelişmeleri takip edebilmemiz adına da önem arz ediyor. Özellikle Avrupa coğrafyasında FachPack gibi önde gelen uluslararası fuarlarda yer alarak hem yenilikçi ürünlerimizi sergiliyor hem de sektördeki global trendleri yakından takip etme fırsatı buluyoruz. Güzel ülkemizin ihracat potansiyeli ile kalite ve sürdürülebilirlik odaklı üretim gücü, bu tür organizasyonlarla daha geniş kitlelere ulaşıyor ve rekabet gücümüzü artırıyor. Bu tarz büyük çaplı fuarlara katılarak küresel arenada daha çok söz sahibi olabilmek ve pazardan aldığımız payı artırmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.