SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 26 Eylül 2024 02:59

TALAY VE HELLMANN ORTAKLIĞI BAŞLADI

Talay Logistics, Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye taşımalarına yönelik iş birliği anlaşması imzaladı. Bu kapsamda Avrupa'nın kritik noktalarında depo yatırımları ve blok tren bağlantıları oluşturulacak. İlk olarak, Almanya'da Osnabrück ve Augsburg'da iki konteyner deposu kuruldu.

Talay ve Hellmann ortaklığı başladı

Talay Logistics CEO’su Onur Talay, iş birliğinin Türkiye lojistik sektörü için öncü bir adım olacağını vurgulayarak, verimliliği artıracaklarını belirtti. Hellmann’ın 150 yıllık deneyimi ile Avrupa genelinde daha hızlı ve güvenli taşımacılık yapacaklarını ifade etti.

Talay, Ro-Ro ile yılda yaklaşık 70.000 taşıma gerçekleştirerek, çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunduklarını söyledi. Türkiye’den Trieste’ye ulaşıp, Almanya ve Avusturya’daki önemli ticaret merkezlerine aktarma yaparak CO₂ emisyonunu yılda 2.000 ton azaltıyorlar.

Talay, Avrupa’daki iştirakleriyle araç ve ekipmanlara sahip olduklarını belirterek, Hellmann’ın gücünü kullanarak Avrupa-Türkiye taşımalarını artıracaklarını kaydetti. Hellmann, dünya çapında 57 ülkede 12 bin 200’den fazla çalışanıyla hizmet veriyor ve sektörde 150 yılı aşkın bir tecrübeye sahip.