Dolar $
32.48
%-0.18 -0.06
Euro €
34.96
%0.37 0.12
Sterlin £
40.81
%0.31 0.12
Çeyrek Altın
3993.11
%0.89 34.81
SON DAKİKA
Perakende Salı 03 Mayıs 2022 11:35

RAMAZAN ALIŞVERİŞLERİNDEKİ TÜKETİCİ EĞİLİMLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye'nin Hepsiburada'sı, Ramazan ayında platformu üzerinden yapılan alışverişleri inceleyerek tüketici eğilimlerini açıkladı.

Ramazan alışverişlerindeki  tüketici eğilimlerini açıkladı

Verilere göre, 2022’nin Ramazan ayına denk gelen Nisan ayında, en çok temel tüketim&gıda, sağlık-güzellik, züccaciye, hırdavat ve giyim kategorisinden alışveriş yapıldı. En fazla sipariş veren şehirler ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya olarak sıralandı.

 

Kamp sandalyesi en çok sipariş verilen ürün oldu…

 

Nisan ayının en çok sipariş verilen ürünlerini sıralayan Hepsiburada, kamp sandalyelerinin ilk sırada olduğunu açıkladı. Kamp sandalyelerini tava setleri, fındık kreması, bebek bezi, havlu kağıtlar takip etti.

 

Ramazan’da en çok çay içildi, karadut özü ile bağışıklık güçlendirildi…

 

Mart ayına kıyasla siparişlerde en çok artış görülen kategori, temel tüketim & gıda oldu. Bu kategoride en fazla sipariş verilen ürünler sırasıyla çay, fındık kreması, helva, türk kahvesi, patates, havuç, karadut özü, piliç göğüs şeklinde sıralandı.

Züccaciye kategorisinde ise sofraların vazgeçilmezi çay bardağı setleri en çok sipariş verilen ürün oldu. Çay bardağı setlerini tava setleri, termoslar, kek kalıbı setleri takip etti.

 

Güneş kremi ve ayak peelingiyle kişisel bakım öne çıktı… 

 

Hepsiburada’nın verilerine göre sağlık ve güzellik kategorisinin dikkat çeken ürünleri güneş kremleri, ayak peeling maskeleri ve yüz temizleme jelleri olarak sıralandı.


ABONE OL