SON DAKİKA
GÜNCEL Çarşamba 25 Eylül 2024 02:58

PWC TÜRKİYE YAKLAŞIK 300 YENİ MEZUNU İŞE ALDI

İstikrarlı büyümesini sürdüren PwC Türkiye'nin kadrosuna bu yılki Yeni Mezun Programı kapsamında yaklaşık 300 yeni mezun katıldı.

PwC Türkiye yaklaşık 300 yeni mezunu işe aldı

PwC Türkiye, büyüme stratejisi doğrultusunda sürdürdüğü Yeni Mezun Programı kapsamında bu yıl 300 yeni mezunu bünyesine dahil ederek kadrosunu güçlendirdi.

PwC Türkiye’nin nitelikli hizmetleriyle istikrarlı büyümesine katkıda bulunacak olan yeni çalışanların şirkete katılımı dolayısıyla 17 Eylül Salı günü bir oryantasyon etkinliği düzenlendi. PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, etkinlikteki konuşmasında şunları söyledi:

“Faaliyete geçtiğimiz 1981 yılından bu yana geçen 43 yıl boyunca PwC Türkiye olarak istikrarlı büyümemizi kesintisiz sürdürüyor, ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunuyoruz. Şirket olarak öncelikli amaçlarımızdan biri Türkiye’de büyürken aynı zamanda Avrupa başta olmak üzere diğer ülkelere hizmet vererek nitelikli istihdam yaratmak. Dijitalleşme ile birlikte müşterilerimizin de ihtiyaçları dönüşmeye başladı. Bu doğrultuda bize de uzun yıllardır başarıyla yürüttüğümüz Yeni Mezun programımızda kadromuza aldığımız yetenekleri çeşitlendirmeye başladık. Bu program kapsamında bu yıl ekibimize dahil olarak kariyer yolculuklarında PwC’de başlayan ve beş ofisimizde görev alacak olan yeni arkadaşlarımıza ‘aramıza hoş geldiniz’ diyor, başarılar diliyorum. Bugünün dünyasında güvenin yeniden inşa edilmesi bir numaralı öncelik hale gelirken, PwC Türkiye olarak daha güvenilir, sürdürülebilir bir dünya ve daha iyi bir gelecek inşa etme hedefi ile çalışmaya devam edecek, nitelikli hizmetlerimizle güçlü büyümemizi sürdüreceğiz.”

PwC Türkiye ekibine katılan yeni mezunların yüzde 49’u kadınlardan oluşuyor

PwC Türkiye ekibine katılan mezunlar, Türkiye genelinde farklı üniversitelerin ağırlıklı olarak İktisadi ve İdari Bilimler alanındaki bölümlerinden, %22si ise STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) mezunlarından oluşuyor. PwC Türkiye’nin kadrosuna dahil olan yeni çalışanların %49’u kadınlardan oluşuyor.

Toplumda güven inşa etme ve önemli sorunlara çözüm üretme amacıyla hizmet veren PwC, 151 ülkede 364 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor. PwC, tüm dünyada her yıl yaklaşık 100 bin kişiyi işe alıyor.

PwC Avrupa oluşumunun bir parçası olan ve sürekli öğrenmeye verdiği önem doğrultusunda çalışanlarını dijital, teknik ve sosyal becerilerini geliştirebilecekleri eğitim programlarıyla destekliyor. PwC Türkiye, bu kapsamda açık iletişim platformları, hobi kulüpleri, şirket içi organizasyonları ve alumni ağının da dahil olduğu kapsamlı bir kariyer deneyimi sunuyor.