SON DAKİKA
Teknoloji Perşembe 26 Eylül 2024 02:55

MİLSOFT İLE ARES "YAZILIM" İLE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK

Yerli ve milli yazılım şirketi MilSOFT ile Türkiye'nin önemli tersanelerinden ARES arasında yazılım alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

MilSOFT ile ARES "yazılım" ile güçlerini birleştirecek

MilSOFT ile ARES arasındaki anlaşmanın imzaları, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Savunma Fuarı'nda (ADEX) gerçekleştirilen törenle atıldı.

İmza törenine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, SSB Kurumsal Gelişim ve Yetenek Yönetimi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, ARES Shipyard Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Pehlivanlı, MilSOFT Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Başyiğit ve MilSOFT Genel Müdürü Mustafa Özçelik katıldı.

Sektördeki aktif ihale ve alım süreçlerini hızlandıracak anlaşma, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde yürütülecek gemi inşa projelerinde ARES'in sahip olduğu ileri üretim teknolojileri ve gemi inşa alanındaki tecrübesi ile MilSOFT'un sistem entegrasyonu ve yazılım konusundaki uzmanlığını bir araya getirecek.

İşbirliğinin aynı zamanda Savaş Yönetim Sistemleri, Veri Dağıtım Birimi ve diğer kritik yazılım-donanım entegrasyonlarında sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da önemli başarılara katkı sağlaması bekleniyor.