SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Pazar 22 Eylül 2024 16:23

KORKUT SÖNMEZ'İN 3. KİŞİSEL HEYKEL SERGİSİ "DÖNÜŞ BİLETİ"

Korkut Sönmez'in 3. kişisel heykel sergisi "Dönüş Bileti", Mimar Sinan eseri tarihi Kurşunlu Han'da bulunan ArtHan Galeri'de, Nuray Özler Yolcu küratörlüğünde, 28 Eylül - 19 Ekim 2024 tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor.

Korkut Sönmez'in 3. kişisel heykel sergisi "Dönüş Bileti"

Knidos Kazı Başkanı Ertekin M. Doksanaltı’nın tespitiyle, 2200 yıl sonra Knidos’taki ilk yontucu ve yerli sanatçı olarak anılan Korkut Sönmez, bu ünvanla sadece geçmişin mirasını değil, aynı zamanda geleceğin de şekillendiricisi olma yolunda ilerliyor. Onun sanatı, doğduğu coğrafyanın ve tarihin derin izlerini taşıyor; su ve toprağın ruhunu adeta heykellerine nakşediyor.

Korkut Sönmez'in heykelleri, insanın doğayla kurduğu derin bağın ve bu bağdan doğan içsel arayışların somut ifadeleridir. Su ile yeryüzü arasındaki ince geçitte yer alan eserler, sanatçının varoluşsal duruşunu yansıtan, toprağın derinliklerinden yükselip suyun dinginliğinde şekillenen formlar olarak karşımıza çıkar. Kişisel ve evrensel insanlık halleri karşısında gösterilebilecek duyarlılığı, kendine özgü bir bilgelik ve yalınlıkla dile getirir.

Eserleri, yalnızca görsel formlar değil, aynı zamanda ruhsal ifadelerin somut kanıtlarıdır. Doğanın özüne erişmiş bir bilge gibi, heykellerindeki özle insan arasında bir köprü kurar. İnsanın kendini, çevresini ve dünyayı anlama çabasına rehberlik eder. Formlarıyla tinsel derinliğini yansıtırken, ruhsal arayışını da aynı dinginlikle dışa vurur. Sanatçı, izleyiciyi "dönüş bileti" fikriyle, içsel bir yolculuğun başlangıcına davet ediyor.