SON DAKİKA
GÜNDEM Çarşamba 25 Eylül 2024 02:54

KADIN GİRİŞİMCİDEN DOĞU'YA YATIRIM

Kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasın ve Güneydoğu Anadolu'nun ticari potansiyelinin canlandırmasını hedefleyen kadın girişimci Helin Akyıl, Diyarbakır'da Mobilya sektörü için bir merkez inşaa ediyor.

Kadın girişimciden Doğu'ya yatırım

Diyarbakır’ın merkezinde, bölge ekonomisine can suyu olacak Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı projesi hayata geçiyor. 

Helia Ticaret Merkezi’nin bir etabı olarak bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacak Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı, 170 bin metrekare, 121 mağaza ve 30 adet depodan oluşan bu çarşı tüm mobilya ve beyaz eşya ihtiyacını karşılayacak. 

Mobilya mağazalarının yanı sıra, beyaz eşya, halı, perde, avize ve ev aksesuarları gibi her türlü ihtiyacı karşılayacak anahtar teslim evlilik konseptiyle bölge halkının hizmetinde olacak Proje, sadece ticari bir merkez olmanın ötesine geçiyor. 

Girişimciliğin ruhunu canlandıracak

Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı - Helia Ticaret Merkezi Yatırımcısı iş insanı Helin Akyıl; “Projenin aynı zamanda Bölgede girişimcilik ruhunu canlandıracağını ve Kadın Girişimciliğin gücünü simgeleyeceğini” söyledi. 

Binlerce Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer alması ve bölge istihdamının artırılması için atılan bu adım ile Güneydoğu Anadolu’nun ticari potansiyelini canlandırmaya kararlı olduklarını belirten Helin Akyıl; “Bölge ekonomisine katkıda bulunarak binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağız. 1990’h yıllarda babam Mustafa Akyıl bölgeye ilk sanayi yatırımı yapmıştı. Diyarbakır’a yatırım yaparak bölge ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunarak ilimizde kalıcı bir eser bırakmak en büyük amacımız "dedi. 

Yeni Bir Yaşam Merkezi Olacak

Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı, alışveriş yapan ailelerin dinlenebileceği cafe ve restoranlar, çocuk oyun alanları ve çevre illerden gelenler için otel konaklama imkanları ile konforlu bir alışveriş deneyimi sunacak.