SON DAKİKA
Eğitim Salı 24 Eylül 2024 14:33

FİNAL AI: EĞİTİMİN GELECEĞİ

1980 yılında Anadolu'da yalnızca 6 derslikle eğitim hayatına adım atan Final Eğitim Kurumları, 45 yıllık eğitim yolculuğunda bir dönüm noktası olarak Final AI'ı tanıttı. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, "Türkiye'nin eğitim markası olarak 45 yıl önce başlayan eğitim yolculuğumuzda, 80'li ve 90'lı yıllarda Final Dergisi ile Anadolu'nun en ücra köşesindeki öğrencilere bile öğrenme materyalleri ulaştırıyorduk. Günümüzde ise aynı vizyon ile bu defa dijital çağın hızına ayak uydurarak yapay zeka teknolojilerini eğitim sistemimize entegre ediyoruz" dedi.

Final AI: Eğitimin Geleceği

Kurulduğundan bu yana nitelikli eğitimi Türkiye’nin her köşesine ulaştırma vizyonuyla çalışan Final Eğitim Kurumları, bu yolculukta bir dönüm noktası olan Final AI’ı, yapay zeka destekli bir platform değil, öğrencilerin doğrudan yapay zeka ile etkileşim kurdukları bir eğitim asistanı olarak tasarladı. Taşel, bu yenilikle, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kişiselleştirerek akademik başarılarını artırmayı ve dijital dünyanın gereklerine hazırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kişiye Özel ve Esnek Öğrenme Deneyimi

Final AI, öğrencilere anında ve kişiye özel geri bildirimler sunarak her bir öğrencinin öğrenme yolculuğunu bireyselleştiriyor. Öğrenciler Final AI ile sadece soru sormakla kalmıyor; çalışma planı oluşturma, günlük dersleri ve ödevleri hatırlatma, sınav hazırlık stratejileri geliştirme gibi konularda rehberlik alıyorlar. Ayrıca, istedikleri zaman sesli ya da yazılı iletişim kurarak, çözemediği soruların fotoğraflarını gönderip çözüm önerileri alabiliyor. Bu sayede akademik başarıya ek olarak, genel anlamda başarıya ulaşmaları hedefleniyor.

Yüz Yüze Eğitimin Önemi Değişmiyor

Teknolojik gelişmeler ışığında yatırımlarının devam edeceğinin altını çizen Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, Final AI’nın tanıtımında şunları söyledi:

“Özellikle Covid 19 dönemi de bize göstermiştir ki, öğrencilerin akranları ve öğretmenleri ile sosyalleştiği öğrenme ortamları ve yüz yüze eğitim vazgeçilmezdir. Ancak yeni nesil çocuk ve gençlerin eğitiminde dijital eğitim materyallerini de öğrenme sürecin bir parçası haline getirmeliyiz. Biz de bu vizyonla öğrencilerin öğrenme süreçleri için bir asistan olarak Final AI Yapay Zeka Eğitim Asistanı’nı tasarladık.” 

Öğretmenlere Yenilikçi Destek

Final AI yalnızca öğrencilere değil, aynı zamanda öğretmenlere de büyük bir kolaylık sağlıyor. Ders planlamadan öğrenci geri bildirimlerine kadar her aşamada öğretmenlerin işlerini daha verimli ve etkili hale getiriyor. Her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş eğitim deneyimleri sunan Final AI, öğretmenlerin öğrenci başarılarını daha yakından takip etmelerine olanak tanıyor.

Bilgiye Hızlı ve Güvenilir Erişim

Taşel; Final AI’ın bilgiye, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına tam uyumlu bir şekilde hızlı ve güvenilir erişim sağlayacağını bildirerek “Öğrencilerimizi internetteki bilgi kirliliğinden koruyor, onlara güvenilir ve doğrulanmış içerikler sunuyoruz” dedi. Final AI, eğitimde dijital dönüşümü gerçeğe dönüştüren bir platform olarak 2024-2025 eğitim yılında öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Final AI ve Hibrit Öğrenme

Öğrencilerin sadece akademik değil, hayat başarısına da katkı sağlayacak bu asistan, onlara kişisel gelişim yolculuklarında rehberlik ediyor. Final Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Zeynep Özen, “Yapay zeka eğitim asistanımız, sayısal veriler kullanan tüm takip mekanizmalarını tek bir mecrada toplayarak öğrencilerin bireysel öğrenme hızlarına ve seviyelerine göre özelleştirilmiş içerikler üretiyor. 45. yılımızla birlikte hem kurslarımızda hem okullarımızda ‘Yeni Nesil Hibrit Eğitim Modeli’ne geçiyoruz. Bu model, öğrencilerimize hem yüz yüze eğitimde hem de yapay zeka desteği ile dijital öğrenme araçları ile tamamen kişiselleştirilmiş eğitim deneyiminde fırsatlar sunuyor” diyerek hibrit eğitim modelinin önemine vurgu yaptı.

Sosyal ve Duygusal Gelişime Yatırım

Bu çerçevede, ve 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirecek içerikleri Türkiye’nin en donanımlı isimleri ile oluşturduklarını Final Eğitim Kurumları’nın dijital yatırımların yanı sıra öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimlerine de önem verdiğinin altını çizen Zeynep Özen; bu kapsamda öğrencilerin sosyal becerilerini, psikolojik sağlamlıklarını söyledi.

Türkiye’de İlk ve Öncü

Final Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Zeynep Özen, “Yapay zeka, eğitim dünyasının gündemine girdiği günden beri öğrenme süreçlerine nasıl adapte edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Birçok yazılımda olduğu gibi, kullanıcı hareketlerinden öğrenen ve buna göre tepki veren yapay zeka ‘destekli’ çok sayıda eğitim yazılımın olduğu gördük. Ancak Open AI, Gemini gibi gelişmiş yapay zeka araçları ile donatılarak doğrudan yapay zekayı ‘Eğitim Asistanı’ olarak kullanan ilk uygulama olan Final AI, o nedenle rakibi yok” diyerek öncü ve iddialı olduklarının altını çizdi.