Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.24 -0.08
Sterlin £
42.46
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4144.55
%0.98 39.63
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Cuma 26 Temmuz 2024 20:00

AVRUPA PİYASALARINI DÜŞÜŞE TEKNOLOJİ HİSSELERİ SÜRÜKLEDİ

- Avrupa piyasaları Perşembe gününü, şirket kazançları ve Wall Street'teki satışların odağında düşüşle kapattı. Bölgesel Stoxx 600 yüzde 0,72 düşüşle kapanırken, teknoloji hisseleri endekse ağırlık verdi ve seansı yüzde 2,75 düşüşle tamamladı.

Avrupa piyasalarını düşüşe teknoloji hisseleri sürükledi

Tüketim malları devi Unilever, şirket tarafından derlenen konsensüsün satış büyümesi tahminini kaçırmasına rağmen, tüm yıl marj beklentisini yükseltirken yüzde 6,0 yükseldi.

Avrupa bankalarının Çarşamba günü spot ışıklarının altına girmesinin ardından yatırımcılar şimdi Nestle, otomobil üreticisi Renault ve İsviçreli sağlık firması Roche gibi şirketlerin sonuçlarını değerlendiriyor.

Jeep ve Dodge markalarının üreticisi Stellantis, ilk yarı net kârında yüzde 48'lik bir düşüş bildirdi. Düşüş, azalan hacimler, geçici üretim boşlukları ve Kuzey Amerika'daki düşük pazar payından kaynaklandı. Bu arada Fransız lüks grubu Kering'in hisseleri, gelirdeki keskin düşüş nedeniyle yedi yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD hisse senetleri, Çarşamba günü Nasdaq Composite ve S&P 500'ün 2022'den bu yana en kötü seanslarını kaydetmesine neden olan teknoloji odaklı bir satıştan toparlanmaya çalışan yatırımcılarla birlikte yükseldi. Analistler, geçen hafta boyunca mega-cap hisse senetlerinden daha döngüsel alanlara doğru bir piyasa rotasyonu olduğunu ve Çarşamba günü Alphabet ve Tesla'dan gelen kazançların hayal kırıklığına uğratmasıyla bunun daha da arttığını belirtti.

Deutsche Bank stratejistleri Perşembe günkü bir notta, “Zayıf kazançlar ve kötü verilerin birleşimi yatırımcı duyarlılığını vurduğu için piyasalar dün büyük bir düşüş yaşadı,” dedi.

Asya-Pasifik hisse senetleri küresel hareketten etkilendi. Japonya Nikkei 225 yüzde 3,0 düşerken, Japonya Merkez Bankası'nın gelecek haftaki para politikası toplantısında faiz artırımını görüşmesinin beklendiğine dair haberlerin ardından yen ABD doları karşısında güçlendi.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR