Dolar $
32.58
%0.17 0.05
Euro €
34.85
%0.3 0.1
Sterlin £
40.51
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
4091.21
%0.59 23.6
SON DAKİKA
GÜNDEM Çarşamba 11 Mayıs 2022 15:44

"AMACIMIZ FİYAT ARTIŞLARINI KONTROL ALTINA ALMAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada "Amacımız fiyat artışlarını kontrol altına almak ve geliri yükseltmek" dedi.

"Amacımız fiyat artışlarını kontrol altına almak"

Küresel gelişmelerin fiyatlardaki artışta etkili olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyat artışlarını kontrol altına almayı ve gelirleri yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan konuya dair şunları söyledi;

"Küresel yönetim ve ekonomi sistemindeki değişimin ülkemize açtığı fırsatları bizleri çok daha farklı yere taşıyacaktır. Küresel ekonomideki sarsıntıların olumsuzluklarıyla yüzleşiyoruz. Tedarik zincirindeki bozulmalar enflasyonu azdırmıştır. Finansal gelişmelerin açtığı sorunlar geçmeden ortaya çıkan bu tablo fiyat artışları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Türkiye uzunca bir süreçte döviz kuru ve faiz oranları üzerinden saldırıyla mücadele etmektedir. Fırsatçıların dengesiz fiyatlanmaları da eklediğimizde milletimiz hayat pahalılığıyla karşı karşıya kalmıştır. Vatandaşlarımızın maruz kaldığı sıkıntıları biliyoruz. Ekonomi programımızın ilk ayağı dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmekten vazgeçememektir. İkinci aşama istihdamdır. Üçüncü olarak da bir yandan fiyat artışlarını kontrol altına almak, diğer yandan geliri yükseltmektir.

Türkiye'nin salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca kaynağı olan ülkelerden çok daha iyi yönetim sergilediğini kimse inkar edemez. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Biz dünyaya açılmayı sürdürüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz, sıkıntılar çekiyor. Hepsinin karşılığını alıyoruz, alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyoruz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR