SON DAKİKA
Sanayi Salı 24 Eylül 2024 02:05

AİMSAD'DA İKİNCİ İSMET TOKTAŞ DÖNEMİ

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD), IV. Olağan Genel Kurul Toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş ve yeni yönetim kurulu, oyların tamamını alarak yeniden seçildi ve güven tazeledi. AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, "İhracatçı kimliğimizi kaybetmeden hedeflerimize birlik ve beraberlikle ulaşacağız" dedi.

AİMSAD'da ikinci İsmet Toktaş dönemi

Bu yılın ilk altı ayında 72 milyon 705 bin dolar ihracata imza atan ağaç işleme makineleri sektörü istikrarlı büyümesini sürdürüyor. İhracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 164’e yükselten ve 2017 yılından itibaren aralıklsız cari fazla veren sektörün çatı STK’sı Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD), IV. Olağan Genel Kurul Toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. AİMSAD’ın mevcut Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, oyların tamamını alarak üyelerin güvenini tazeledi.

“İHRACATI KALICI KILMAK İÇİN ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ”

Seçimin hemen ardından üyelere teşekkür konuşması yapan İsmet Toktaş, şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bizleri yeniden bu göreve seçtiğiniz için şahsım ve yönetim kurulum adına içten teşekkürlerimi sunarım. Bugün siz kıymetli üyelerimizden gördüğümüz teveccüh, ilk dönemimizde doğru işler yaptığımızın bir göstergesi. İstikrarın olmadığı yerde başarıdan söz edilemez. Küresel ticarette oyun kuralları her geçen dönem değişiyor. Bizlerde ağaç işleme makine sanayicileri olarak üretimde ve ihracatta kalıcı başarılar elde edebilmek adına hızlı değişen oyun kurallarına proaktif hareketle uyum sağlayacağız. Sektörümüzün gözbebeği olan WoodTech Fuarımıza sayılı günler kaldı. 12 Ekim’de kapılarını açacağımız fuarımızda şimdiden tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum. Yeni dönemdeki ana hedefimiz halihazırda ihracat yaptığımız pazarlardaki konumumuzu güçlendirmek, sonrasında ise yeni alternatif pazar arayışları olacak. Şimdiye kadar oldupu gibi bundan sonra da sektörümüzün ve siz değerli üyelerimizin menfaati için ortak akılla projeler üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün daha bizlere bu görevi teslim ettiğiniz için şahsım ve yönetim kurulum adına bir kez daha teşekkürlerimi sunar, yeni dönemin sektörümüz adına hayırlı olmasını dilerim.”