Dolar $
32.48
%-0.19 -0.06
Euro €
34.8
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.69
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
3991.42
%0.85 33.14
SON DAKİKA
Son Yazıları

Nerede kalmıştık?

02 Nis 2019

Yerel seçim fırtınası geçti.. Bu süreçte kim ne kazandı, ne kaybetti, onun muhasebesini yapmak Türkiye siyasetinin geleceği açısından önemli ancak bir taraftan bu analizi yaparken diğer yandan ne kadar hızla asli gündemimize dönersek o kadar doğru bir iş yapmış oluruz.

Dünyada ciddi bir ekonomik daralma, onunla bağlantılı ticaret savaşı varken Türkiye’nin ufak hesaplar, gündelik siyasi oyunlarla vakit geçirmesinin telafisi imkansız tahribata sebep olabileceğini görmek ve gerek mahiyetini gerekse içeriğini herkesin bildiği restorasyon yapılanmasına yönelmek durumundayız.


Yıllardır dilimizden eksik etmediğimiz ‘ yapısal reformlar’ı ertelemek için bahanemiz kalmadığı bir yana bu zorunluğu görmezden gelme, başımızı çevirip geçme seçeneğimiz de yok. Batılıların ‘Şeytan Seçeneği’ dedikleri durumla karşı karşıyayız.. Yani ‘Ya yapmak, ya yapmak durumundayız..’ Açıkçası içimize sinmediği ya da işimize gelmediği için uzak durduğumuz düzenlemeler artık zorunluk olarak karşımızda.. Unutmayalım ki, bundan kaçınmanın karşımıza çıkaracağı fatura şimdiye kadar ödemek zorunda kaldıklarımızla kıyaslanmayacak oranda kabarık olacak.

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları