Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA

Dünya kaç para

Paylaşamadığımız bu dünya kaç para eder? Ödesek bu pis işlerden kurtulabilir miyiz? Hatırlarsınız Hulki Saner' in hem yazıp hem de yönettiği 1971 yapımı, bir Sadri Alışık filmi vardı. Yanlışlıkla ünlü futbolcuya benzetilen bir adamın hikayesini anlatıyordu. Yanlışlıklar komedisiydi. Tabii çok dinlenen bir de şarkısı vardı:

"Kavanoz dipli dünya 

Her şeyin yalan riya Hayat sanki bir rüya

Bıktım usandım senden Kavanoz dipli dünya, Ah felek zalim felek

Kime ceket kime yelek, Herkese kavun yedirdin, Bana da yedirdin kelek" diye giderdi sözleri. 

Çok eski bir şarkıdır, çocukken plaktan dinlerdik. Filimi de bilirsiniz dedim ama yaşı müsait olmayanları düşünmedim. Gelelim dünyanın kaç para ettiğine. "Bence 5 para etmez" dediğinizi duyar gibiyim. Ama orası öyle değil. Dünyadaki evleri, arabaları, Fabrikaları daha ne varsa toplayın 360 trilyon Amerikan Doları ediyor. Bastır parayı al Dünyayı. Ama iş pazarda öyle değil. Bir de varmış gibi olan finansal varlıkları var 1.2 katrilyon USD. Yani dünyayı alsanız "mış" gibi olan bölümü ödeyemiyorsunuz. İşte bizi soruna sürükleyen de bu 1.2 Katrilyon USD. Bu fabrikalar ve diğer tarım hayvancılık ve türevlerinden gelen gelir 142 Triyon. Yani 360 trilyon size yılda 142 trilyon kazandırır. Ama işte o borsa değerli kağıt vs gibi olmayan varlıkların varmış gibi olan finansal varlıklarını ödeyemiyoruz. İşte şimdi zurnanın zırt dediği yere geliyoruz. Borçlu kim, alacaklı kim? Cevap basit. Borçlu biziz. Normal akıllılar. Alacaklılar iste kendilerine üst akıl diyorlar. Yani onlar şeytan biz Melek gibiyiz. Bu sistemin sahipleri kim niye ve neden bizimle oynuyorlar. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler, iflas edenler, işsiz kalanların vebali kimin üstüne? Bu soruların cevabı meçhul mü sizce? Başımıza ne gelirse her şeyi yüklediğimiz ABD 6.66 trilyon ile dünyayı avcunda oynatmaya çalışıyor. Bu paranın içinde kağıt paralar, değerli kağıtlar ve bozuk paralar dahil. Siz yine bu 6.66’nın şeytanın işi olduğunu düşünebilirsiniz. Ama 666 önemli bir rakam. Onu sonra anlatırız belki de. Ama kısa bir fragman olsun size, İnternetin en bilinen kavramı olan “world wide web” ifadesinin kısaltması “www”de bulunan “w” harfi, İbrani alfabesindeki “vav” harfidir ve bu harfin sayı karşılığı altıdır. Dolayısı ile üç adet “altı”dan meydana gelen internet adresi, www doğrudan doğruya şeytanın adresidir derler. İnanmak ya da inanmamak sizin elinizde. Hoca kafayı üşüttü demeyin de benim için. Ama şu gerçek de var ki, Amerikan Hazine Bakanlığı’nın armasının en altında 666 sayısı yazılıdır ve bu sembolün armaya konmasının sebebi, esrarını hâlâ muhafaza etmektedir. Unutulmamalıdır.  

Yani demem o ki bu dünyada biz ne yaparsak yapalım istersek 360 trilyon Amerikan Doları verip dünyayı satın alalım yine de finansal varlıkları ödeyemiyoruz. Benim derslerde verdiğim bir örnek var. " İnsanlar dünyaya ya at ya da binici gibi gelirler" At olarak gelirseniz mutlaka sırtınıza birini alıp değnek yiyerek menzile gidersiniz. Ama binici olarak doğarsanız, oturursunuz atın sırtına az yem az su ile istediğiniz yere istediğiniz hızla gidersiniz. 

Biz kendi dertlerimizle uğraşırken yukarıda anlattığım gibi dünya başka bir yerde yönetiliyor. Şu çok sözü edilen "gelecek dijital dünyada olacak" sözü var ya. Ülke olarak yolun başındayken tedbir almalıyız. Millet insanlara takılacak chipleri konuşurken biz onun da ilerisine gidip yeni bir proje düşünmeliyiz ki çocuklarımız torunlarımız rahat dolaşsın sokakta. 

Bu güne kadar insan gücüne ihtiyaç vardı. Artık Robotlar var. Yani kendi elimizle yaptığımız makinalar bizi işsiz bırakacak. 8 saat zar zor çalışan ve devamlı sorun üreten insanoğlunun yerine ekmek, su, elektrik evden işe servis istemeyen robotik makinalar var. Üstelik de 24 saat çalışıyorlar. 

Yani yeniden dönersek başa, ne yaparsak ne edersek edelim dünyayı satın alamayız. Alsak da yine borçlu biz oluruz. Bize kredi vere vere yok edecekler. Tefecilerin elinden kurtulmalıyız. 1600 yılında bile durum böyleymiş. Bu tefecilere dünyada 70 triyon Dolar civarında bir borç dönüp duruyor. Kime bu borç bulunursa iş çözülebilir o da belki. 

Bu düzen içinde ileride kimseye borcu olmayan, özgür yaşayan bir insan olabilmeyi nasip etsin Allah.