Dolar $
32.56
%0.11 0.03
Euro €
34.81
%0.02 0
Sterlin £
40.67
%0.01 0
Çeyrek Altın
4067.32
%0 0
SON DAKİKA
Son Yazıları

Albayrak ne söyleyecek?

16 Nis 2019

Reform Programı açıklandı, ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ABD'ye uçtu.

Dolayısıyla reform programı tartışılamadı bile. Aksine özellikle muhalif tutum içindeki çevreler özellikle yabancı finans çevrelerinden ‘ programın zayıf bulunduğu’ yorumlarını devşirdi. Türkiye’nin kapalı kapılar ardından IMF’yle görüştüğü dedikoduları, IMF Başkanı’nın “Türk ekonomisinde abartılacak bir olumsuzluk yok” söylemlerine rağmen JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley benzeri finans dünyasının çatı kurumlardan esen kararsız rüzgarlara kulak kabartan iç piyasada bu duygu Dolar’ı yukarı itti.

Öyle anlaşılıyor ki hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye’ye döner dönmez  ayağının tozuyla hem kamuoyuna olumsuz havayı kıracak açıklamalar yapacak hem de bankalar başta olmak üzere iş çevrelerinin çatı örgütleri dahil ekonominin kilit kuruluşları, sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek..

Yeter mi? Bence yetmez. Nitekim kanımca moral güçlenmeyi sağlayacak bu adımlara ek olarak uygulanacak politikaları desteklemek üzere bizzat yönettiği girişimler sonucu temin edilen sıcak dış kaynakları da hızla devreye sokacak Berat Albayrak..

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları