Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA

CSO'NUN "YENİ SEZONU" YILDIZLAR GEÇİDİ OLACAK

04 Eki 2019

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yeni konser sezonunda piyanist ikizler Süher ve Güher Pekinel, İdil Biret ile Gülsin Onay başta olmak üzere birçok yıldız ismi ağırlayacak, Beethoven konserleri ile öğrenciler için eğitim konserlerini kapsayan geniş bir repertuvar sunacak.

CSO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla 30 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde piyanist Pekinel kardeşlerin solist olarak konuk edildiği konserle sezon açılışını yaptı.

Pekinel kardeşler, CSO sahnesinde şef Rengim Gökmen'in yöneteceği konser ile Ankaralılara bugün ve yarın müzik ziyafeti sunacak.

Beethoven her hafta CSO'ya konuk olacak

AA muhabirine yeni sezon programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CSO Şef Yardımcısı Cemi'i Can Deliorman, CSO sahnesine bu sezon da her yıl olduğu gibi yıldız ve genç solistler ve birbirinden değerli konuk şeflerin konuk olacağını söyledi.

Deliorman, 2020'nin müzik adamı besteci Ludwig Van Beethoven'ın 250'nci doğum yılı olduğunu ve CSO'nun buna çok önem verdiğini kaydederek, ocak ayından itibaren ünlü bestecinin her hafta bir eserinin yorumlanacağını belirtti.

Deliorman, "Haftalık konserlerimiz sonrasında Beethoven'ın tüm senfonileri ve piyano konçertoları, devlet sanatçısı İdil Biret'in solist olarak nisan ayında vereceği özel konserle yorumlanacak." dedi.