tag:gazetebirlik.com,2015:cid-27 Analiz Gazetesi Analiz Gazetesi 2024-02-27T11:00:38+03:00 İzmir'e 2024 yılı için 70'in üzerinde kruvaziyer rezervasyon yaptırdı https://analizgazetesi.com.tr/haber/izmire-2024-yili-icin-70in-uzerinde-kruvaziyer-rezervasyon-yaptirdi-8717/

İzmir Alsancak Limanı, 2023 yılında 31 kruvaziyeri ağırlarken 2024 yılı için 70’in üzerinden kruvaziyer rezervasyon yaptırdı. Bu kapsamda 2023’te 40 bine yakın turisti sadece kruvaziyerle ağırlayan İzmirliler, bu sene sayının daha da artmasını bekliyor.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizmi potansiyelini artırmak için önemli bir adım daha atarak Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne (CLIA) üye oldu. Üyelik sayesinde İzmir, kruvaziyer turizminde karar verici olan kruvaziyer firmaları, limanlar ve destinasyonların olduğu ağlara katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 2022 yılında deniz tarafındaki tercihli bordürler yenilendi. Alan içerisinde asfalt serim ve yama çalışmaları yapıldı. Yol çizgi çalışmaları, liman içerisindeki yeşil alanların kenar bordür çalışmaları tamamlanırken, liman içinde turistlerin yürüyüş güzergahı için yol kenarlarına tercihli bordür ile bir hat oluşturuldu, yaklaşık 7 bin metrekarelik alan asfaltlandı.  2 hangarın dış cephe sıvaları yenilenerek, boyandı ve çevre düzenlemeleri yapıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
FGS GROMITZ mayın avlama gemisi, Çanakkale'ye liman ziyareti gerçekleştirdi https://analizgazetesi.com.tr/haber/fgs-gromitz-mayin-avlama-gemisi-canakkaleye-liman-ziyareti-gerceklestirdi-7401/

Almanya Deniz Kuvvetlerine ait FGS GROMITZ mayın avlama gemisi, NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2 TU.01) kapsamında, 14-17 Şubat  tarihleri arasında Çanakkale’ye liman ziyareti gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,"Bu kapsamda, SNMG-2 TU.01 Komodoru ve FGS GROMITZ komutanı, Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen’e makam ziyareti gerçekleştirdi." denildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Global Ports Holding, San Juan'da operasyonlarına başlıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/global-ports-holding-san-juanda-operasyonlarina-basliyor-9998/

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Bu finansal işlemin başarıyla tamamlanması hem şirketimiz hem de Porto Riko için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu işlem, ikonik San Juan kruvaziyer limanını tüm Porto Rikolular'ın yararına olacak şekilde, Karayipler kruvaziyer endüstrisinde üstün konumuna getirmek için sahip olduğumuz planları hayata geçirmeye başlamamızı sağlayacak. San Juan Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması ile birlikte yıllık hizmet verdiğimiz kruvaziyer yolcu adedini dünya genelinde yılda 20 milyona çıkaracağız” dedi.

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH)’nin %100 bağlı ortaklığı San Juan Cruise Port LLC (“SJCP”),  Karayipler’deki ABD’ye bağlı özerk bölge Porto Riko’nun başkenti San Juan’daki kruvaziyer limanına yönelik 187 milyon dolarlık proje finansmanını tamamladı. Böylece limandaki operasyonlarına başlayan SJCP, San Juan Kruvaziyer Limanı’nı 30 yıl süreyle işletecek.

 

San Juan Kruvaziyer Limanı, GPH’nin portföyündeki en büyük üçüncü liman oldu. Aynı zamanda dünyanın en büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyan Karayipler’de Antigua ve Nassau’nun ardından üçüncü liman da portföye katılmış oldu.  Yapımının tamamlandığı 2019 yılında 2,2 milyon yolcuya ev sahipliği yapan San Juan Kruvaziyer Limanı, Doğu ve Güney Karayip güzergahlarındaki kilit konumu nedeniyle Karayipler’de stratejik öneme sahip. San Juan ile birlikte GPH’nin küresel kruvaziyer yolcu pazarında payı yüzde 15’e yükselmiş oldu.

 

S&P’den yatırım yapılabilir notu aldı

SJCP proje finansman sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, Porto Riko Limanlar Otoritesi ("PRPA") ile yaptığı PPP Anlaşması uyarınca limanın altyapısını onarmaya, yeniden inşa etmeye ve iyileştirmeye yönelik yatırım planına da başlayacak. Gerçekleştirilen finansal 187 milyon dolarlık işlem Barclays Capital Inc. tarafından üstlenilen ve ABD yerel yönetim tahvil piyasasına yönelik 110 milyon dolarlık tahvil ihracını içeriyor. Aynı zamanda, büyük ABD'li kurumsal yatırımcılara özel olarak 77 milyon dolarlık tahvil ihracı da bu finansal işlem içerisinde yer alıyor. Sağlanan finansmanın tamamı Standard & Poor's tarafından "yatırım yapılabilir" olarak derecelendirildi.

 

SJCP ilk aşamada Porto Riko Liman Başkanlığı'na 77 milyon ABD Doları tutarında bir ücret ödeyecek. Yatırımın ilk aşamasını, 4. Rıhtım ile Pan Amerikan rıhtımlarında önemli altyapı geliştirmeleri, terminal binaları ve yürüyüş yollarının iyileştirilmesini içeren 100 milyon dolarlık kısım oluşturuyor. Ayrıca yatırım, proje finansmanı için işlem masraflarını, rezerv hesaplarını ve elde edilen gelirlerin diğer kullanımlarını içeriyor.

 

Yılda 20 milyon yolcuya hizmet verecek

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Bu finansal işlemin başarıyla tamamlanması hem şirketimiz hem de Porto Riko için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu işlem, ikonik San Juan kruvaziyer limanını tüm Porto Rikolular'ın yararına olacak şekilde, Karayipler kruvaziyer endüstrisinde üstün konumuna getirmek için sahip olduğumuz planları hayata geçirmeye başlamamızı sağlayacak. San Juan Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması ile birlikte dünya genelinde yılda 20 milyon kruvaziyer yolcusuna hizmet vereceğiz. Aynı zamanda dünyanın en önemli kruvaziyer destinasyonu olan Karayipler’de varlığımızı daha da güçlendirmiş olduk. Gelecek dönemde de dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi unvanımızı korumak için akılcı fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
San Juan Kruvaziyer Limanı projesi https://analizgazetesi.com.tr/haber/san-juan-kruvaziyer-limani-projesi-2765/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''17 Ağustos 2022 tarihli özel durum açıklamamızla, şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc'nin (GPH) Puerto Rico'da bulunan San Juan Kruvaziyer Limanı ile ilgili olarak, Puerto Rico Liman Başkanlığı ile 30 yıllık bir imtiyaz sözleşmesi imzaladığını kamuoyuna duyurmuştuk. GPH, San Juan Kruvaziyer Limanı'na yönelik yatırımın ilk aşamasına ilişkin proje finansmanının, GPH'in yüzde 100 bağlı ortaklığı San Juan Cruise Port LLC (SJCP) tarafından tamamlandığını ve kruvaziyer operasyonlarının devralındığını şirketimize bildirmiştir. 

Söz konusu uzun vadeli proje finansmanı, San Juan Kruvaziyer Limanı tarafından gerçekleştirilen iki tahvil ihracıyla sağlanmış olup, toplamda 187 milyon ABD Doları tutarındadır. Birinci ihraç, Barclays Capital Inc tarafından üstlenilen ve ABD yerel yönetim tahvil piyasasına (US municipal bond market) tahsisli, 110 milyon ABD Doları tutarında, yıllık ortalama yüzde 6,6 kupon faizli ve 2045 vadeli A serisi bir tahvildir. İkinci ihraç ise ABD kurumsal yatırımcılarına tahsisli 77 milyon ABD Doları tutarında, yıllık yüzde 7,21 sabit kupon faizli ve 2039 vadeli B serisi bir tahvildir. 

Söz konusu tahviller, S&P tarafından BBB- yatırım yapılabilir kredi derecelendirme notu almıştır. A serisi tahvilin toplam vadesi 21 yıl, ağırlıklı ortalama vadesi ise yaklaşık 19 yıldır. B serisi tahvilin ise toplam vadesi 15 yıl, ağırlıklı ortalama vadesi ise yaklaşık 12 yıldır. 

Popüler bir transit ve analiman olan San Juan Kruvaziyer Limanı'nın, GPH'nin 30 yıllık imtiyaz süresince kesintisiz hizmet verebilmesi ve hızla büyüyen kruvaziyer sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmesi amacı ile önemli iyileştirme yatırımlarına ihtiyaç duymaktadır. 

Anlaşma hükümleri gereği, SJCP ilk aşamada Puerto Rico Liman Başkanlığı'na 77 milyon ABD Doları tutarında bir ücret ödeyecektir. Yatırımın ilk aşamasını, 4. rıhtımla Pan Amerikan rıhtımlarında önemli altyapı geliştirmeleri, terminal binaları ve eski San Juan rıhtımlarının önündeki yürüyüş yollarının iyileştirilmesini içeren 100 milyon dolarlık kısım oluşturmaktadır. Ayrıca yatırım, proje finansmanı için işlem masraflarını, rezerv hesaplarını ve elde edilen gelirlerin diğer kullanımlarını içermektedir. 

SJCP, limanın altyapısına yatırım yapmanın yanı sıra kruvaziyer yolcuları, yolcu gemileri ve yerel işletmeler için limanı modernize etme çalışmaları ve yatırımları da yapmayı planlamaktadır. GPH küresel uzmanlığı ve işletme modeli liman operasyonlarının verimini artırmak için kullanılacaktır. 

Yatırımının 250 milyon ABD Doları tutarındaki ikinci aşamasında ise, yolcu sayılarının pandemi öncesi seviyelerini yakalaması dahil belli ön koşulların gerçekleşmesine bağlı olarak; SJCP yeni bir rıhtım ve son teknoloji, dünyanın en büyük yolcu gemilerine hizmet verebilecek yeni bir analiman terminal binası inşa edilerek kapasite artışı planlamaktadır. Yatırımın ikinci aşaması için ABD yerel yönetim tahvil piyasası ve Kuzey Amerika merkezli finansal kurumlardan finansman sağlanması planlanmaktadır. 

Bu anlaşma, GPH'nin Karayipler'deki stratejik hedefleri doğrultusunda önemli bir adımdır. 2019 yılında 1,8 milyon yolcu karşılayan San Juan Kruvaziyer Limanı (0,4 milyon ana liman yolcusu dahil edildiğinde toplam 2,2 milyon yolcu hareketi) GPH'in küresel liman ağındaki en büyük üçüncü limandır. 

San Juan Kruvaziyer Limanı, Karayipler kruvaziyer pazarında stratejik öneme sahip bir liman olup; hem doğu hem de güney Karayipler güzergahlarına dahil edilmeye yönelik, oldukça ideal bir konuma sahiptir. Havaalanı ve otel altyapısının yanısıra, ABD'ye bağlı özerk bölge olması Puerto Rico'yu doğu ve güney Karayipler'de cazip bir analiman destinasyonu yapmaktadır. 

San Juan Kruvaziyer Limanı'nın portföye eklenmesiyle GPH'nin portföyündeki toplam liman sayısı 29'a ulaşmaktadır ve 31 Mart 2025'e kadar olan 12 aylık dönemde yıllık yaklaşık 20 milyon yolcu hacmi beklenmektedir. Saint Lucia Kruvaziyer limanın 2024 yılı ilk çeyreğinin sonuna kadar portföye dahil edilmesi beklentisiyle birlikte, GPH'in portföyündeki liman sayısının 30'a ve yolcu hacminin ise 20 milyonun üzerine çıkması beklenmektedir.''

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Doğu Akdeniz'de geçiş eğitimleri gerçekleştirildi https://analizgazetesi.com.tr/haber/dogu-akdenizde-gecis-egitimleri-gerceklestirildi-2484/

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TCG Gemlik ve TCG Gaziantep, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deniz Kuvvetleri unsurlarından USS Bataan ve USS Carter Hall ile Doğu Akdeniz’de geçiş eğitimleri icra etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dümen arızası yaşayan Rise 1905 isimli genel kargo gemisi, Karanlık Liman'a demirledi https://analizgazetesi.com.tr/haber/dumen-arizasi-yasayan-rise-1905-isimli-genel-kargo-gemisi-karanlik-limana-demirledi-4220/

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Yalova'dan Yunanistan'a seyir halindeyken Gelibolu önlerinde dümen arızası yaşayan Rise 1905 isimli 81 metre boyundaki genel kargo gemisinin Çanakkale GTH Merkezi koordinasyonunda; Kurtarma-3 ve Kurtarma-14 Römorkörleri refakatinde Karanlık Liman’a emniyetle demirletildiği belirtildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği'ne katıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/izmir-uluslararasi-kruvaziyer-hatlari-birligine-katildi-9164/

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizmi potansiyelini arttırmak için önemli bir adım daha atarak Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne (CLIA) üye oldu. Üyelik sayesinde İzmir, kruvaziyer turizminde karar verici olan kruvaziyer firmaları, limanlar ve destinasyonların olduğu ağlara katıldı.

İzmir’in yıldızı parlayacak

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “6 yıl aradan sonra kente yeniden kruvaziyer gemilerinin gelmesini sağladık ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Konseyi ve Dünya Turizm Kentleri Federasyonu olmak üzere uluslararası ağlara üye olduk. Ev sahipliği yaptığımız uluslararası etkinlikler, turizm alanında aldığımız ödüller ile kentimizin adını dünyaya duyurduk. Şimdi bir önemli adım daha atıyoruz. Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne üye olmamız turizm alanında İzmir’in yıldızını daha da parlatacak” dedi.

CLIA yılda 30 milyon yolcuya hizmet veriyor

Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği (CLIA), Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Güneydoğu Asya Adaları'nı temsil eden dünyanın en büyük gemi seyahati endüstrisi ticaret birliği olma özelliğini taşıyor. Seyahat acenteleri, global kruvaziyer firmaları, pazarlama iştirakleri ile her geçen yıl büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor. 55’ten fazla kruvaziyer hattının üye olduğu CLIA, küresel yolcu kapasitesinin yüzde 95’ini temsil ediyor.

Kruvaziyer turizmi için neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kruvaziyerlerin İzmir’e geldiği ilk 3 ay içerisinde İzmir Limanında bando ve zeybeklerle karşılama ve uğurlama törenleri yaptı. İzmir Limanında bulunan Turizm Bilgilendirme Ofisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Turizm Şube Müdürlüğü personeli görev alarak turistlere şehir haritası ve bilgilendirici broşürler dağıttı.

Kent için yürüyüş rotalarında gerekli düzenlemeler yapıldı ve yürüyüş rotalarının broşürleri (İngilizce ve Almanca) hazırlanarak turistlere ücretsiz sunuldu. Limanda ücretsiz internet hizmeti verildi.

Belediye bünyesinde oluşturulan turizm zabıtası ekipleri ve esnaf odalarıyla iş birliği yapılarak liman bölgesinde yapılan hanutçuluk faaliyetleri engellendi.

Bu çalışmalarla İzmir Limanına 2022’de 29 kruvaziyer ve 47 bin 424 turist, 2023’te 31 kruvaziyer ve 38 bin 494 turist geldi. 2024 yılı için 72 kruvaziyer rezervasyon yaptırdı. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Titanik'ten 5 kat büyük kruvaziyer dünyanın en büyük transit limanına demir attı https://analizgazetesi.com.tr/haber/titanikten-5-kat-buyuk-kruvaziyer-dunyanin-en-buyuk-transit-limanina-demir-atti-4538/

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en büyük transit limanı olan Nassau Kruvaziyer Limanı’nda dünyanın en büyük kruvaziyer gemisini ağırlamış olmaktan son derece mutluyuz. Kendi alanında dünyanın iki en büyüğü bir araya gelmiş oldu” dedi.

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) portföyünde bulunan Bahamalar’daki Nassau Kruvaziyer Limanı dünyanın en büyük kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptı. Titanik’ten 5 kat büyük ve Paris’in simge yapısı Eyfel Kulesi’nden daha uzun olan dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi Icon of the Seas’in (Denizlerin İkonu) 18 Ocak’ta Nassau Kruvaziyer Limanı’nı ziyaret etti. 

‘Nassau’da başardıklarımızdan gurur duyuyoruz’

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Nassau Kruvaziyer Limanı’nın 300 milyon dolarlık yatırım ile yenilendiğini hatırlatan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en büyük transit limanı olan Nassau Kruvaziyer Limanı’nda dünyanın en büyük kruvaziyer gemisini ağırlamış olmaktan son derece mutluyuz. Kendi alanında dünyanın iki en büyüğü bir araya gelmiş oldu. Nassau Kruvaziyer Limanı'nda başardıklarımızdan gurur duyuyoruz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin tek OSB antreposu https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-tek-osb-antreposu-2650/

Denizli Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu olan Dohaş Antrepo, 2018 yılı Kasım ayından bu yana Denizli’deki firmaların gözdesi oldu. Gümrüklü A tipi genel antrepo hizmeti veren Dohaş, 6 bin 600 metrekare kapalı, 3 bin 300 metrekare açık olmak üzere toplamda 9 bin 900 metrekare alana sahip.

Kalite ve güveni önceleyen Dohaş’ın firmalar tarafından da en çok beğenilen özelliği; depo yönetimi programları ile müşterilere tüm süreçleri izleme ve denetleme, gerçek zamanlı olarak ortak oluşturulan performans kriterlerini takip etme olanağı sunması ve 7/24 kayıt yapan kamera sistemi ile güvenlik görevlileri vasıtasıyla kontrol edilebilmesidir.

Gümrüklü depolama hizmeti kapsamında yılda 1500 TIR depolama kapasitesine sahip Dohaş Antrepo, birim bazında, koli bazında ve palet bazında siparişlerin hazırlanması ile sevkiyatını da üstleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, “2015 yılında Gümrük Müdürlüğü, Bölgemize taşındıktan sonra, sanayicilerimizden gelen talep üzerine A Tipi Gümrük Antrepo işletmesini kurduk. Kuruluşundan beri şehrimize ve bölgemize hizmet veren Dohaş, depolama alanında önemli bir ihtiyacın karşılanmasını sağlıyor. Hem şehrimizin hem de bölgemizin gelişmesine katkı sağlamak için bu tür çalışmalara öncülük yapmaya devam edeceğiz” dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Rusya Leningrad Buzkıranı'nı suya indirdi https://analizgazetesi.com.tr/haber/rusya-leningrad-buzkiranini-suya-indirdi--1055/

Buzkıranın kızağa yerleştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törenin açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı. Putin, yaptığı konuşmada, “Rusya bugün hem eşi benzeri olmayan hem de dünyanın en büyük buzkıran filosuna sahip. Bu da bize büyük bir rekabet avantajı, lojistik ve sanayinin yanı sıra yeni iş alanlarının yaratılması, Kuzey Kutbu şehir ve kasabalarının entegre bir şekilde geliştirilmesi, gerçek anlamda küresel projelerin hayata geçirilmesi, ortaklarımızla, dostlarımızla, Rusya ile çalışmak isteyen ve bu konuda hevesli olan herkesle uluslararası iş birliği için muazzam fırsatlar sunmaktadır” dedi. 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev de konuşmasında Kuzey Deniz Rotası’nın daha da gelişmesinin, Kuzey Kutbu’nda gemi inşasının genişletilmesini zorunlu hale getirdiğini belirterek şunları söyledi: “Yakın gelecekte çok sayıda yüksek buz sınıfı kargo gemisine ihtiyaç duyulacak. Kuzey Kutbu’nda gemi inşası Rusya için stratejik açıdan önemli bir alana dönüşüyor ve Rosatom sadece bir müşteri değil, aynı zamanda bu çalışmaların katılımcısı.” Likhachev, Leningrad buzkıranının bölgenin gelişimine katkıda bulunacağına inandığını da dile getirdi. 

Proje 22220’nin faaliyette olan 3 nükleer buzkıranı bulunuyor. Lider evrensel nükleer buzkıran Arktika, 2020’de, 1’inci seri evrensel nükleer buzkıran Sibir 2021’de ve 2’nci seri evrensel nükleer buzkıran Ural 2022’de hizmete alındı. 3’üncü seri evrensel nükleer buzkıran Yakutia’nın da Aralık 2024’te hizmete alınması planlanıyor.  Yapım aşamasında olan 4’üncü seri evrensel nükleer buzkıran Çukotka’nın ise Aralık 2026’da hizmete alınması öngörülüyor.

Proje 22220 kapsamında üretilen buzkıranlar yenilikçi çözümlere dayalı olarak inşa ediliyor. Nükleer enerji ile çalışan Leningrad buzkıranı, yeni nesil reaktör tesisi RITM-200 ile donatıldı. Yabancı muadili olmayan ve küresel nükleer enerjideki modern gelişme eğilimlerini karşılayan tamamen Rus ürünü buzkıranın çift çekişli tasarımı, geminin hem Kuzey Kutbu denizlerde hem de kutup nehirlerinin ağızlarında, özellikle de Yenisey ve Ob Körfezi’nin sığ sularında faaliyet göstermesini mümkün kılıyor.

Kuzey Deniz Rotası boyunca seyrüseferin geliştirilmesi, küresel tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul'da denizci ruh sağlığı paneli https://analizgazetesi.com.tr/haber/istanbulda-denizci-ruh-sagligi-paneli--8689/

Lockton Omni, Columbia Shipmanagement, CSM Energy, Türkiye Denizcilik Federasyonu ve Marine Medical Solutions'ın ortak sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe, armatörler, yöneticiler ve öğrenciler de dahil olmak üzere Türk denizcilik camiasından geniş bir katılımın olduğu panelde OCS ve MHSS, açılış konuşmalarında denizde birçok kişinin karşılaştığı ruh sağlığı sorunlarına ilişkin bilgiler aktardı.

OCS Genel Müdürü Marinos Kokkinis, “Deneyimlerimize göre, denizcilik sektörünün en üst düzeyden desteklenmesi durumunda denizcilerin ruh sağlığı açısından daha büyük iyileştirmeler yapılabilir. Akıl sağlığı sorunlarının ilk belirtilerini fark etmek, denizcileri endişeleri hakkında konuşmaya cesaretlendirmek, başkalarını destekleme konusunda onları güçlendirmek ve refahı teşvik etmek; bunlar, denizcilik hiyerarşisinin daha yüksek kademelerinden gelmesi gereken önlemlerdir. Armatörler ve yöneticiler, mürettebatına yardımın hazır olduğunu, bu tür hizmetlere erişmenin utanılacak veya cezalandırılacak bir şey olmadığını göstermeli. Mürettebat, damgalanma ya da daha kötüsü sözleşmelerinin yenilenmeme korkusu olmadan, ihtiyaç duyulduğu anda hizmetlerden yararlanmaya teşvik edilmelidir" dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Icon of the Seas Miami Limanı'ndan yola çıktı https://analizgazetesi.com.tr/haber/icon-of-the-seas-miami-limanindan-yola-cikti-9619/

BBC'nin haberine göre, kruvaziyer şirketi Royal Caribbean'a ait 365 metre uzunluğunda ve yaklaşık 250 bin ton ağırlığındaki gemi, Miami'den 7 günlük Karayipler turuna çıktı.

Finlandiya'nın Turku kentindeki bir tersanede 2 milyar dolara inşa edilen dünyanın en büyük yolcu gemisinin 7 bin 600 yolcu taşıma kapasitesi bulunuyor.

Öte yandan, çevreciler sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışan dünyanın en büyük gemisinin havaya, zararlı metan gazı sızdıracağı konusunda uyarıyor.

Royal Caribbean ise geminin, Uluslararası Denizcilik Örgütünün modern gemiler için öngördüğünden yüzde 24 daha fazla enerji verimliliğine sahip olduğunu bildirdi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
DFDS'den kız öğrencilere yetenek programı https://analizgazetesi.com.tr/haber/dfdsden-kiz-ogrencilere-yetenek-programi--9382/

Waves of Talent programı öncelikli olarak kız öğrencilere odaklanıyor. Nitekim programa katılan ilk 25 öğrenci tamamıyla kadınlardan oluşuyor. Denizcilik endüstrisindeki kadın çalışan yüzdesinin az olması sektörün önündeki sorunlardan biri olarak değerlendiriliyor. Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne göre, denizcilik sektöründe güverte ve makine bölümlerinde çalışan kadın denizcilerin toplam yüzdesi sadece %2.

DFDS Deniz İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gemma Griffin, programa ilişkin olarak şunları söyledi: “Endüstri genelinde kadın denizcilerin temsili çok düşük. Yeni yetenek programımız, DFDS ve endüstriye daha fazla çeşitlilik getirme çabalarımızın bir parçası. 2030'a kadar güverte ve makine bölümlerinde çalışan kadın denizcilerin yüzdesini %20 artırmak gibi bir hedefimiz var. Türkiye'de deniz ulaştırma ve gemi makine işletme mühendislikleri alanında eğitim gören kız öğrencilerin yetenek havuzu oldukça büyük, ve programa gösterilen ilgi şimdiye kadar beklentilerimizi aştı. Yetenekli genç bireylerin gelişimini desteklemek ve ardından onlara DFDS'de kariyer fırsatları sunmak, işimize daha fazla değer katmanın yanı sıra endüstriye de fayda sağlayacaktır.”

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Ülkenin farklı yerlerinden gelen 25 kız öğrencinin Waves of Talent’ın bir parçası olmayı seçmiş olmalarının sektörün geleceği için oldukça umut verici bir işaret olduğunu düşünüyorum” dedi. 

DFDS Akdeniz İş Birimi Deniz İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Demir ise, “Waves of Talent programı, genç yeteneklere akademik eğitimlerinin gerçek dünyada nasıl uygulandığını ilk elden deneyimleme ve potansiyellerine ulaşma fırsatı sunuyor” şeklinde konuştu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ukrayna'da Türk denizcilerle çalışıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/ukraynada-turk-denizcilerle-calisiyor-4786/

Ukrayna geçtiğimiz eylül ayında, Ukrayna tahılının ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırılması için açılan Karadeniz Tahıl Koridoru kapandıktan sonra Rusya’nın Ukrayna açıklarında fiili olarak uyguladığı ablukayı aşmak adına bir “insani koridor” kurduğunu ilan etmişti. 

Türk armatörlerin bölgede faaliyet göstermesi ile beraber bugünlerde panamax, capesize gibi büyük tonaj gemileri filolarında barındıran Avrupalı armatörler de lojistik operasyonlarda yer almak adına bölgeye büyük rağbet gösteriyor.

3,5 milyon ton tahıl sevk edildi

DESE Grup Şirketleri CEO’su Cemil Boyraz, “Ukrayna Tahıl Koridoru projesi içerisinde yer aldığımız için çok mutluyum. Avrupalı dökme tipi gemi filolarının kadroları yakın geçmişten bu yana Ukraynalı ve Rus denizcilerle doluydu. Fakat şu anda savaş durumundan dolayı gemilerin kadrolarını kısa kontrat süreleri ile Ukrayna seferi öncesi İstanbul’da, Türk denizcilerimiz ile değiştiriyoruz ve Türk denizciler hakkında armatörlerin verdiği geri bildirimler beklentilerin üzerinde bir pozitif etki yaratmış olacak ki onların referansı ile bölgede faaliyet göstermeyen diğer hatırı sayılır Avrupalı armatörler de Türk denizci istihdamı için bizlere, İstanbul’da Şubat ve Mart aylarında görüşmeler gerçekleştirmek için talep gönderiyorlar.

Projenin başlangıcı olan Ekim 2023’den bu yana 36 adet post-panamax ve capesize dökme tipi gemiyi Türk denizcilerimizle donatarak 3,5 milyon ton tahılın Asya ve Afrika ülkelerine sevkiyatının Odessa ve Yuzhny limanlarından gerçekleşmesine vesile olduk. Şu anda mayıs ayına kadar devam etmesi planlanan projede daha fazla Türk denizci istihdamı ile beraber, Türk denizcileri için açılan bu yeni kapının proje bitiminde de devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Köprü görevi üstleniyoruz

DESE Crew Management Odessa Ofis Direktörü Ekaterina Fedorchenko ise, “Sıcak savaş halinde olan ülkemizde kahraman Türk denizcilerinin birçok riski göze alarak, limanlarımıza gelmesi ve Ukrayna ekonomisinin sürdürülebilirliğine olan desteği gurur verici olup, bizlere Ukrayna-Türk dostluğunu her zaman hatırlatmaktadır. Bunun yanı sıra Ukrayna’daki tek Türk denizcilik firması olmamız sebebi ile Türkiye’nin kısmen dahi içinde bulunduğu her projede Ukrayna denizcilik otoritelerinden bizlere gelen her destek bize her zaman iki ülke arasında alanımızda köprü görevi üstlendiğimizi hatırlatıyor” şeklinde konuştu. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Avrupa gemi söküm tesisleri listesini güncelledi https://analizgazetesi.com.tr/haber/avrupa-gemi-sokum-tesisleri-listesini-guncelledi-6298/

Komisyon ayrıca Finlandiya'da bulunan bir tescilli tersanenin ve Norveç'te bulunan beş tescilli tersanenin dahil edilme süresinin sona erme tarihini de uzattı. Yeni liste ayrıca, artık gemi geri dönüşüm işinde olmadıkları için sırasıyla Danimarka, Hollanda ve Norveç'te bulunan üç tesisi de çıkarıyor.

Avrupa Listesi'nde şu anda 35 tersanesi Avrupa'da (AB, Norveç ve İngiltere), 9 tersanesi Türkiye'de ve bir tersanesi ABD'de olmak üzere 45 gemi geri dönüşüm tesisi bulunmaktadır. Avrupa Listesindeki birçok tersane, büyük gemilerin geri dönüştürülmesine imkan tanıyor.

Komisyon, AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliğinin uygulanması kapsamında, Avrupa Listesinde yer alan tersanelerin AB mevzuatında belirtilen şartlara uygunluğunun izlenmesi konusunda çalışıyor. Bu bağlamda Komisyon, Ekim ayında ilk kez Türk tersanelerinde habersiz denetimler gerçekleştirdi.

Avrupalı armatörler tonaj olarak dünya filosunun yaklaşık yüzde 30'una sahip. Bu gemilerin bir çoğu AB dışında, özellikle de Güney Asya'da, çoğunlukla işçi sağlığına ve çevreye zararlı koşullar altında sökülüyor.

31 Aralık 2018'den bu yana, AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği, bir AB Üye Devleti bayrağı altında seyreden tüm gemilerinin, Avrupa gemi geri dönüşüm tesisleri Listesi'nde yer alan onaylı bir gemi geri dönüşüm tesisini kullanmasını zorunlu kılıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karpowership'de hedef 50 gemi https://analizgazetesi.com.tr/haber/karpowershipde-hedef-50-gemi-5480/

Karpowership Ticari Faaliyetler Direktörü Zeynep Harezi, şirketin halen sekiz Afrika ülkesinde faaliyet gösterdiğini ve aralarında Kenya, Nijerya, Kamerun, Gabon ve Angola’nın da bulunduğu 15 ülkede daha boy göstermeyi planladığını bildirdi.

Harezi, “Çok kısa sürede Türk tersanelerinde inşa edilen gemilerimiz tamamlanacak ve elektriğe ihtiyacı olan ülkelere daha hızlı çözümler sunacağız” dedi.

Halen 36 gemiyle 6 bin megavat kurulu güce sahip olan Karpowership’in en geç beş yıl içinde 50 gemiyle 10 bin megavat kapasiteye sahip olmayı planladığını belirten Harezi, şirketin güneş enerjisi yatırımlarını artırdığını söyledi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk Loydu 62. yılını ve IACS üyeliğini kutladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/turk-loydu-62-yilini-ve-iacs-uyeligini-kutladi-1052/

Gala gecesine, IACS Başkanı Roberto Cazzulo, İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcıları Durmuş Ünüvar ve Ahmet Boyraz, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Hüseyinoğlu ile GİSBİR Başkanı Murat Kıran da katıldı.

Gecede konuklara Türk Loydu’nun tarihinin anlatıldığı bir video izletildi.

Video gösteriminin ardından Türk Loydu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oral Erdoğan konuşma yaptı.

Oral Erdoğan, “Bugünün hikâyesi bir gecede yazılmadı” dedi. Türk Loydu Vakfı Başkanı Erdoğan, “Bu hikâye bir cafede insanların bir araya gelmesiyle başladı. Türk Loydu, 1960’ların başında gemi mühendisleriyle başlıyor. Sigorta katılıyor ve diğer katmanlar da dâhil ediliyor ve bugünkü güçlü genel kurul yapısı meydana geliyor. Artık IACS bünyesinde yerel ve küresel çalışmalarda paydaş olacağız. Dünya için çalışacağız. Elimizdeki bütün bilgiyi dünya için birlikte değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

“Bugün dünyada 100 bin kadar ticari gemi var. 1,5 milyon dolarlık gemiyle 30 milyon dolara yakın mal taşıyorsunuz. Bunların güvenle taşınması loydlar ve sigorta tarafından sağlanacak. Türk Loydu, gemilerin denizde güvenle, zarar vermeden değerlendirilmesi yönünde üzerine düşeni bugüne kadar yaptı. Çevreyi koruma olmazsa olmazımızdır. IMO ve IACS bizim paydaşlarımızdır. Türkiye tarafına da baktığımızda Deniz Ticaret Odası, GİSBİR ve diğer sektör temsilcileri de birlikte çalışmamız gereken paydaşlarımızdır. Üniversiteler bizim için çok kıymetlidir. Güçlü iş birliğine hazırız.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mersin Uluslararası Limanı yeni sistemi tanıttı https://analizgazetesi.com.tr/haber/mersin-uluslararasi-limani-yeni-sistemi-tanitti-2323/

MIP, sektördeki en son teknolojiyi kullanarak geliştirdiği yeni 'Araç Rezervasyon Sistemi' ile müşterilerine artık daha etkin lojistik yönetimi seçenekleri sunabilecek. VBS, liman kullanıcılarının önceden rezervasyon yapmalarını ve araç hareketlerini etkin bir şekilde takip etmelerini sağlayarak operasyonel süreçleri daha öngörülebilir hale getirmektedir. Bu sistem, liman içindeki araç hareketliliğini optimize etmek ve müşterilere daha hızlı, düzenli ve güvenilir hizmet sağlamak için tasarlandı.

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, yaptığı açıklamada, “Tasarladığımız Araç Rezervasyon Sistemi sadece müşterilerimize değerli bir hizmet sunmakla kalmıyor, aynı zamanda liman içindeki lojistik yönetimini daha akıllı ve daha verimli hale getiriyor. Araç Rezervasyon Sistemi, müşterilerimize daha etkin ve verimli hizmet sunma hedefimizin bir yansıması ve MIP'nin yenilikçilik ve mükemmelliğe olan bağlılığının bir göstergesidir” dedi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
D-Marin iki yeni marinayı bünyesine kattı https://analizgazetesi.com.tr/haber/d-marin-iki-yeni-marinayi-bunyesine-katti--5384/

“Marina degli Aregai” ve “Marina di San Lorenzo”, D-Marin'in Akdeniz ve Körfez bölgelerindeki toplam marina portföyünü 26'ya çıkarıyor. Bu, D-Marin için iddialı bir genişleme yılı olarak planlanan sürecin ilk adımı.

D-Marin CEO'su Oliver Dörschuck konuyla ilgili şunları söyledi: "Marina seçimimiz, Liguria kıyı şeridindeki en iyi yatçılık destinasyonlarından birinde yer alan Marina degli Aregai ve Marina di San Lorenzo'nun eklenmesiyle önemli ölçüde zenginleşti. Bu marinaları daha da geliştirmek ve müşterilerimize Akdeniz maceralarında uğrayacakları iki liman daha sunmak için sabırsızlanıyoruz."

Bu yeni marinalar, D-Marin tarafından müşterilerine zenginleştirilmiş bir yatçılık deneyimi sunma misyonuna uygun olarak özenle seçildi. Marinalar, doğal güzellikler ve kültürel mirasla dolu 58 km uzunluğundaki çarpıcı bir sahil şeridi olan Riviera dei Fiori'de yer alıyor. 

Marina degli Aregai, 50 metreye kadar yatları ağırlayabilen 961 rıhtımıyla Liguria bölgesindeki en büyük marinalardan biri. Marinada 24 saat bağlama desteği, bir tersane, 20'den fazla mağaza ve restoranın bulunduğu canlı bir alışveriş kompleksi ve bir otel mevcut.

Marina di San Lorenzo, 40 metreye kadar olan tekneler için 268 rıhtıma sahip birinci sınıf bir marina. En son yatırımları arasında süperyat rıhtımlarının hizmete girmesi de yer alıyor. Marinada ayrıca spa ve özel plaj gibi otel olanakları da mevcut.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
DTO Boot Düsseldorf 2024 fuarının açılışına katıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/dto-boot-dusseldorf-2024-fuarinin-acilisina-katildi-5459/

Boot Düsseldorf 2024 Uluslararası Tekne ve Denizcilik Fuarı'nın açılışı 20 Ocak Cumartesi günü, Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapıldı. Açılışa İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Deniz Ticaret Odası heyeti de katıldı. 

İMEAK DTO heyetinde, Meclis Başkanı Başaran Bayrak, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve meclis üyeleri yer aldı. Başkan Tamer Kıran ve beraberindekiler, fuarın 12 no’lu dalış holünde yer alan Deniz Ticaret Odası standında Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Başkonsolosluk Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk ve Messe Düsseldorf Direktörü Petros Michelidakis’i ağırladı.

Tamer Kıran, Başkonsolos Ali İhsan İzbul ve heyet üyeleri daha sonra fuara katılan firmalara ziyarette bulundu. Heyet üyelerinden bir bölümü, Oda standında grup katılımcısı olarak yer alan Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının tanıtım toplantısına da katıldı.

Alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen Boot Düsseldorf Fuarı, 20-28 Ocak tarihleri arasında düzenleniyor, 16 sergi salonunda, deniz turizmi ile ilgili tüm ürünler, ekipmanların yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki turizm destinasyonları tanıtılıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kızıldeniz'deki gemilerin tonajı yüzde 65 azaldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kizildenizdeki-gemilerin-tonaji-yuzde-65-azaldi-8990/

Kızıldeniz'den geçerek Aden Körfezi'ne ulaşan gemilerin tonajı son 5 günde yüzde 65 azalırken, bu ayın ilk yarısında bölgeden geçen buğday akışı yıllık bazda yüzde 40 geriledi.

Küresel deniz yolu ticaretinin yüzde 10'u ve deniz yolu konteyner ticaretinin yüzde 20'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve Süveyş Kanalı'nı da kapsayan Kızıldeniz'den yapılıyor.

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı ticari gemilere saldırıları denizcilik şirketlerinin rotalarını Ümit Burnu'na kaydırmalarına yol açarken, ABD ve İngiltere'nin Husilere karşı başlattığı saldırılar nedeniyle gemilere bölgeden kaçınmaları tavsiye ediliyor.

Seyahat süresi uzadı

Gemilerin rotasının Afrika'nın güneyindeki Ümit Burnu’na yönlendirilmesi, seyahat süresinin 10-14 gün uzaması ve 4 bin deniz mili (6 bin 500 kilometre) daha fazla yol kat edilmesi anlamına geliyor. Bu şekilde daha uzun bir yolculuk, yakıt maliyetinin yanı sıra sigorta masrafları ve teslimat süresini de artırıyor.

Kızıldeniz'den geçerek Aden Körfezi'ne ulaşan gemilerin toplam tonajı 12-16 Ocak tarihlerinde aylık bazda yüzde 65 geriledi. Bölgedeki konteyner gemilerinin hacmi ise yüzde 90 düştü.

Dökme yük gemilerinde tonaj akışı devam etmesine rağmen bölgeden toplam geçişler yüzde 20 azaldı. Halihazırda Aden Körfezi'ne giren gemilerin tonajı 2023 seviyelerine göre ise yüzde 45 azaldı.

Spot navlun fiyatları yüzde 173 arttı

Denizcilik araştırma ve danışmanlık şirketi Drewry'nin Dünya Konteyner Endeksine göre, denizcilik şirketlerinin rotalarını Ümit Burnu'na çevirmesiyle 40'lık konteynerin spot navlun fiyatı 30 Kasım itibarıyla 1382 dolar seviyesindeyken, 18 Ocak itibarıyla 3 bin 777 doları buldu.

Böylece, söz konusu dönemde spot navlun fiyatı yüzde 173, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 82 artış gösterdi.

Şanghay-Rotterdam hattında 40'lık konteynerin navlun fiyatı kasım sonundaki seviyesine göre yüzde 322 artışla 4 bin 951 dolara çıktı, yıllık bazdaki artış ise yüzde 174 oldu. Şanghay-Cenova hattında da fiyatlar söz konusu dönemde yüzde 350 artışla 6 bin 282 dolara yükseldi, yıllık bazda ise yüzde 126 arttı.

Buğday ticareti azaldı

Dünya Ticaret Örgütünün (DTÖ) açıkladığı verilere göre, Süveyş Kanalı'ndan geçen tahıl ve yağlı tohum hacimlerinde düşüş görülüyor. Denizcilik şirketi kargoları ise Ümit Burnu başta olmak üzere alternatif rotalar üzerinden varış noktalarına yönlendiriliyor.

Süveyş Kanalı üzerinden yapılan tahıl ve yağlı tohum sevkiyatları, Kasım 2023'teki 7,2 milyon ton seviyesine göre yüzde 18 azalarak Aralık 2023'te 5,9 milyona geriledi. Bölgedeki toplam tahıl ve yağlı tohum sevkiyatları aralıkta bir önceki yılın aynı döneminin beşte birine ulaştı ve üç yıllık ortalamanın yüzde 15 altında kaldı.

Süveyş Kanalı üzerinden bu ayın ilk yarısındaki geçişler 0,9 milyon tonla üç yıllık ortalamaya göre yüzde 63 düşüş kaydetti.

Kızıldeniz'de buğday ticareti hacmi gerilerken, bu ayın ilk yarısında 0,3 milyon tonluk buğday Süveyş Kanalı'ndan kaçınılarak alternatif rotalar üzerinden sevk edildi.

DTÖ'ye göre, rotalarını değiştiren gemilerin sayısı giderek artmasına rağmen bu durum AB, Rusya ve Ukrayna'dan Asya ve Doğu Afrika ülkelerine yapılan buğday sevkiyatında kısıtlı etkiye yol açtı. Gemilerin rotalarındaki sapmalara rağmen, bu ayın ilk yarısında söz konusu ülkelerden buğday akışı 0,8 milyon ton ile geçen yılın aynı dönemiyle aynı seviyede seyretti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MED Çeşme'ye Türk Bayrağı https://analizgazetesi.com.tr/haber/med-cesmeye-turk-bayragi--8843/

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“MEDLOG Gemicilik A.Ş, 1740 TEU kapasiteli 175 metre boyundaki MED ÇEŞME isimli konteyner gemisini Türk Uluslararası Gemi Sicili’ne kaydederek Türk Bayrağı çekti. Hayırlı olsun.”

2003 yılında inşa edilen 1740 TEU kapasiteli MED ÇEŞME isimli konteyner gemisi, 175 metre uzunluğa ve 27 metre genişliğe sahip.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
D-Marin yatçılık deneyı̇mlerı̇nı̇ zenginleştiriyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/d-marin-yatcilik-deneyimlerini-zenginlestiriyor-697/

D-Marin, fuar süresince ziyaretçilerin sintine, ısı, akü ve konum dahil olmak üzere teknelerinin durumunu uzaktan izlemelerine olanak tanıyan Tekne Sensörleri’nin tanıtımları da dahil olmak üzere bir dizi son teknoloji dijital çözüm paylaşacak. Tekne Sensörleri, enerji tüketimi ve ödemenin uzaktan yönetimi için Akıllı Kaideler ile birlikte, D-Marin'in 2023'te piyasaya sürdüğü ve fuarda da görülebilecek özel uygulamasının temelini oluşturuyor. 

Boot Düsseldorf ziyaretçileri, D-Marin'in Akdeniz ve Körfez bölgelerinde bulunan ve hepsi de ziyaretçi deneyimini önceliklendiren birinci sınıf marina hizmetleri hakkında bil edinebilir. Dokuz ülkede marinaları bulunan D-Marin, fuar süresince katılımcılara yatçılık deneyimi konusunda özel bir bakış açısı sunacak. 

D-Marin, denizcilik sektöründe sürdürülebilirliğe odaklanan Blue Dock Innovation 360°'ye sponsor olacak ve katılacak. En son yatırım stratejilerini keşfetmek için 23 Ocak Salı günü D-Marin'in Ticari İşler Müdürü Dean Smith, Tekneciliğin Dijital Geleceğini incelemek için 25 Ocak'ta Dijital İşler Müdürü Matthias Gehring' ve 26 Ocak Cuma günü iklim değişikliğine uyum sağlama konusuunda bilgi vermek için D-Marin'in Sağlık, Güvenlik ve Çevre Sorumlusu Areti Priovolou katılım sağlayacak.   

D-Marin'in Ticari İşler Müdürü Dean Smith yaptığı açıklamada "Boot Düsseldorf 2024'te zenginleştirilmiş yatçılık deneyimleri sunma konusundaki kararlılığımızı sergilemekten heyecan duyuyoruz ve yeni standımızın D-Marin'i tanımlayan benzersiz deneyimleri somutlaştırırken teknolojik gelişmelerin zirvesini yansıtacağına inanıyoruz. Yeni ve mevcut müşterilerimizle tanışmak, yeni ortaklıklar kurmak ve D-Marin tarzının özünü paylaşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MAN ES'ten Karpowership'e çift yakıtlı motor https://analizgazetesi.com.tr/haber/man-esten-karpowershipe-cift-yakitli-motor--7929/

Türk şirketi Karpowership ile motor devi MAN Energy Solutions 48 adet motorlu yakıt için sözleşme imzaladı.

Motor siparişi, her biri 20,7 MW mekanik güce sahip MAN 18V51/60DF çift yakıtlı motorlardan oluşuyor. Motorlar bir dizi güç gemisi arasında paylaştırılacak.

Motorların yanı sıra MAN Energy Solutions, güç gemileri için kontrol sistemleri ve diğer elektromekanik ekipmanları da tedarik edecek.

MAN Energy Solutions Güç Segmenti Satış, İhale ve Proje Yönetimi Başkanı Alexander Stöckler. "MAN Energy Solutions, 2009 yılından bu yana Karpowership'in yüzer enerji santralleri için motor tedarik ediyor. Bu büyük siparişle şirketin filosunu 1.000 MW gibi önemli bir oranda genişleterek Karpowership'in dünyanın herhangi bir yerinde enerji dönüşümünü hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesinde rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Çift yakıt teknolojimiz diğer Powership'lerde zaten kendini kanıtladı ve şimdi motor gücünü 19 MW'tan neredeyse 21 MW'a çıkarabildik, bu da gelecek Powership'leri daha da etkili hale getirecek" dedi.

Karpowership Teknik Operasyonlar Direktörü Gökhan Koçak, "MAN Energy Solutions, Karpowership'in tüm dünyada hızlı bir şekilde yüksek verimli, güvenilir ve düşük maliyetli elektrik sağlama misyonunda hayati bir rol oynamaktadır. İki şirket, yüksek verimli çoklu yakıt teknolojisi sağlayarak ülkeleri enerji dönüşüm yollarında destekleme vizyonunu paylaşıyor" diye konuştu.

Karpowership, toplam 6.000 MW kapasiteye sahip toplam 36 üniteden oluşan dünyanın en büyük powership filosuna sahip.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MDTO Lisesi'nde hazırlık sınıfı açılıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/mdto-lisesinde-hazirlik-sinifi-aciliyor-9791/

MDTO tarafından yaptırılıp eğitim sistemine  kazandırılan Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MDTO MTAL), Türkiye’de Anadolu meslek programı uygulayan okullar arasında hazırlık sınıfı açılan ilk denizcilik meslek lisesi oldu.

MDTO’nun, hamisi olduğu denizcilik lisesinde hazırlık sınıfı açılması için TOBB nezdindeki girişimleri sonuç verdi. MDTO, TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren MDTO MTAL’de İngilizce hazırlık sınıfı açılmasına karar verdi.

MDTO MTAL’de eğitimin niteliğinin ve yabancı dil yetkinliğinin artırılması uzun süredir MDTO’nun gündemindeydi.

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Mersin’de pilot okul seçilen MDTO MTAL’in eğitim ve donanım kalitesini yükseltmeye yönelik birçok iyileştirme yapan Oda, son olarak öğrencilerin yabancı dil becerilerinin artırılmasına odaklanmıştı.

Denizciliğin evrensel dilinin İngilizce olduğu gerçeğinden hareketle, 2021 yılından itibaren okulda müfredata ek İngilizce dersleri verilmesine öncülük eden MDTO, uluslararası yetkinliğe sahip eğitmenlerin okulun mevcut yabancı dil öğretmenleri ile birlikte derse katılmasını sağlamış ve  öğrencileri yabancı yayınlarla desteklemişti.  

Uygulanan programın başarısını gören MDTO Yönetimi, TOBB nezdinde girişimlere başladı. TOBB’un MEB ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda Oda yönetiminin talebi olumlu karşılandı ve 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okulda hazırlık sınıfı açılmasına karar verildi. Bu kararla MDTO MTAL, ülkemizde Anadolu meslek programı uygulayan okullar arasında hazırlık sınıfı açılan Türkiye’deki ilk denizcilik meslek lisesi oldu.

Tekliflerinin olumlu değerlendirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, uluslararası niteliği bulunan denizcilik mesleğinde İngilizce bilmenin büyük önem taşıdığını söyledi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
QTerminals Antalya'dan sürdürülebilir çözüm https://analizgazetesi.com.tr/haber/qterminals-antalyadan-surdurulebilir-cozum-9726/

QTerminals Antalya, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2009 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarını nötrleyerek TSE’den ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor.  QTerminals Antalya Limanı’nda yürütülen tüm faaliyetler ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyerek gerçekleşiyor.

QTerminals Antalya’nın sağladığı sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlerle ilgili konuşan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, " Limanlar rekabetin çok fazla olduğu küresel tedarik zincirlerinde çok önemli bir noktada yer alıyorlar. İklim değişikliği günümüzün en önemli konularının başında yer alıyor. Bu durumla mücadelede QTerminals Antalya olarak liman sektörüne özgü bir çevre yönetim standardı olan PERS’e tam uyum sağlayarak çevre yönetim çalışmalarımızı kanıtladığımız ECOPORTS PERS Sertifikası, çevresel etkileri en iyi şekilde yönettiğimizin ve operasyonlarımızda enerji verimliliğini sağladığımızın kanıtı olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Envanteri Yönetimi sertifikaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve 2020 yılında kriterlere tam uyum sağlanarak kazandığımız Sıfır Atık Belgesi’nin sahibi olarak öne çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

QTerminals Antalya’nın çevre dostu çözümleri ile ilgili açıklamalarına devam eden Sert, "QTerminals Antalya olarak çevre bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşletmemizde yürütülen tüm faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyen bir yapıya sahibiz” dedi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elleçlenen konteyner ve yük miktarı arttı https://analizgazetesi.com.tr/haber/elleclenen-konteyner-ve-yuk-miktari-artti-8580/

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı Aralık 2023'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 artarak 1 milyon 98 bin 50 TEU, yük miktarı ise yüzde 4,2 yükselerek 46 milyon 767 bin 286 ton olarak belirlendi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Aralık 2023 konteyner ve yük istatistiklerini açıkladı.

Söz konusu ayda limanlarda elleçlenen konteyner miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 artarak 1 milyon 98 bin 50 TEU'ya yükseldi.

856 bin 514 TEU oldu

Aralıkta limanlarda elleçlenen dış ticarete konu konteyner miktarı, 2022'nin aynı ayına göre yüzde 5,8 artarak 856 bin 514 TEU oldu. İhracat amaçlı konteyner yüklemeleri, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 artarak 436 bin 28 TEU'ya çıkarken, ithalat amaçlı konteyner boşaltmaları yüzde 1,7 artışla 420 bin 486 TEU'ya yükseldi.

Transit konteyner miktarı bu dönemde yüzde 12,1 artarak 182 bin 348 TEU oldu.

En fazla konteyner elleçleme işlemi, Ambarlı Liman Başkanlığı idari sınırlarında gerçekleşti. Bu başkanlığın idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde 231 bin 932 TEU konteyner elleçlendi. Burayı, Kocaeli ve Mersin liman başkanlıkları takip etti.

Deniz yoluyla yapılan en fazla ihracat amaçlı konteyner yüklemesini 55 bin 284 TEU ile Mısır'a giden konteynerler oluşturdu. En fazla konteyner boşaltması ise Yunanistan'dan gelen konteynerlerde gerçekleştirildi.

Yük miktarı arttı

Aralık 2023'te limanlarda elleçlenen yük miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artarak 46 milyon 767 bin 286 ton oldu.

Aralıkta limanlarda gerçekleştirilen ihracat amaçlı yükleme miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 artarak 13 milyon 48 bin 195 ton, ithalat amaçlı boşaltma miktarı ise yüzde 14,1 artarak 23 milyon 327 bin 302 ton oldu.

Dış ticaret taşımaları da aynı dönemde yüzde 13,5 artarak 36 milyon 375 bin 497 tona çıktı. Transit yük taşımaları yüzde 27,8 azalarak 5 milyon 238 bin 880 ton, kabotajda taşınan yük miktarı da yüzde 7,9 gerileyerek 5 milyon 152 bin 909 ton olarak belirlendi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SIRENA MARINE 2024'E HIZLI GİRİŞ YAPTI https://analizgazetesi.com.tr/haber/sirena-marine-2024e-hizli-giris-yapti-5198/

Türkiye’nin küresel tekne üreticisi Sirena Marine, 2023’te güçlü büyümesini sürdürdü. Dünyanın dört bir yanına tekne ihraç eden Sirena Marine’in %100 yerli işçilikle ürettiği tekneleri, 2023’te de kalitesi, yaratıcılığı ve el işçiliği ile Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın önde gelen pazarlarında öncü olmaya devam etti.

2023’ün Sirena Marine için çok başarılı bir yıl olduğunu dile getiren Sirena Marine Ticari Direktörü Ali Onger, “2023’te talep o kadar yoğundu ki kapasitemizi yüzde 20 artırdık. Bu kapasite artışına rağmen 2024 için aldığımız siparişlerimizi şimdiden tamamlayarak üretim planlamamızı doldurduk. Amerika pazarında çok güçlüyüz. Bugün kadar Sirena Yachts markasıyla ürettiğimiz 100’ün üzerindeki teknenin yarısını ABD pazarına gönderdik. Amerika’da kendi segmentimizde ilk üç arasındayız. İspanya, İtalya ve Fransa gibi güçlü olduğumuz diğer pazarlardan sonra Avrupa’da önümüzdeki yıl İngiltere pazarına da girmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Asya’da da Çin, Tayland ve Hong Kong gibi ülkeler de radarımızda olacak. Tekne boyutlarımızı büyüterek yeni modellerimizle dünya pazarlarında ve Türkiye’de büyümemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Sirena Marine çatısı altında, “Azuree, Euphoria ve Sirena Yachts” olmak üzere üç marka için üretim yapıyor. Üretimini Bursa Orhangazi’de 150 dönümlük bir alana yayılmış entegre tesiste 1000’in üzerinde çalışan ile yürütüyor. Ayrıca RMK Tersanesi içinde bir hangarı bulunan Sirena Marine, ayrıca bu yıl Yalova’da da yeni bir yatırım yapmış bulunuyor. 2016’da kendi yarattığı Sirena Yachts markasıyla son derece rekabetçi olan lüks motoryat sektörüne Türkiye’nin ilk seri yat üreticisi olarak giren Şirket, Sirena Yachts ile tüm dünyada adından söz ettiriyor. Sirena Marine bugün Türkiye’nin küresel tekne üreticisi olarak el işçiliği, yaratıcılığı ve kalitesi ile dünyanın dört bir yanında tekne severlerin ilk tercihlerinden biri haline gelmiş durumda. Bugüne kadar 500’den fazla tekne üreten Sirena Marine, üretiminin yüzde 80’ini ihraç ederken son yıllarda Türkiye’deki tekne severlerden de ciddi bir talep görmeye başladı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İklim değişikliği deniz ticaretini etkiliyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/iklim-degisikligi-deniz-ticaretini-etkiliyor-107/

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, iklim değişikliği nedeniyle deniz ve nehir seviyelerinde meydana gelen değişimlerin diğer taşımacılık türlerine kıyasla çevreci bir alternatif olan deniz ticaretini etkilediğini söyledi.

Dünya, 2023 yılında iklim değişikliğinin etkilerini aynı anda farklı hava olaylarıyla mücadele ederek geçirirken kuraklık, sel felaketleri, orman yangınları, aşırı sıcaklık değerleri ve buzulların erimesi bu etkilerin başında geldi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle biriken karların erimesi, aşırı ve ani yağışlarla karşı karşıya kalınması gibi faktörler nehir ve deniz seviyelerinin yükselmesine yol açarken, yağış azlığı ve kuraklık gibi nedenler özellikle nehirlerin su seviyelerinin düşmesine neden oluyor.

Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin verilerine göre, küresel deniz suyu seviyesi 1993'ten bugüne her yıl ortalama 3,3 milimetre olmak üzere 30 yıllık zaman diliminde toplam 9,7 santimetre yükseldi. Küresel deniz seviyesindeki artışın yüzde 30'u suların ısınması sonrası meydana gelen termal genleşmeyle, geriye kalan yüzde 70'lik kısım ise buzulların erimesiyle bağlantılı yaşandı. Avrupa'daki deniz suyu seviyesinde ise son 30 yılda, yıllık 2-4 milimetre artış kaydedildi.

İsviçre'den başlayan ve Fransa sınırından geçtikten sonra Almanya'yı da aşarak Hollanda'dan Kuzey Denizi'ne dökülen 1230 kilometre uzunluğundaki Ren Nehri, Almanya'nın gelişmiş sanayi bölgelerinin tedarik zincirine bağlantısını sağlıyor. Yaz boyunca kuraklığa bağlı su kayıpları ile mücadele eden nehir, kış mevsiminin gelmesiyle aşırı yağışlarla boğuşuyor.

Son dönemde nehirdeki su seviyesinde yaşanan artış küresel deniz ticaretini sekteye uğratırken, Ren Nehri'nin Almanya'nın güneyine denk gelen kısmında su seviyesinin ani yükselişi sonrası bölge gemi geçişine kapatıldı. Avrupa için önemli bir deniz ticareti merkezi olan Ren Nehri'nde su seviyesinin yükselmesi, gemilerin nehirdeki köprülerin altından geçebilmek için ihtiyaç duyduğu mesafeyi azaltarak gemi geçişini engelliyor. Bu nedenle nehri kullanamayan şirketler ise gemilerin ilerleyebileceği alternatif su yolları arıyor.

"Deniz yolu, hava yolundan 90 kat daha az karbon emisyonuna neden oluyor"

Nehirlerin su seviyesinde yaşanan değişimlerin deniz taşımacılığına etkilerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kıran, deniz taşımacılığı olmadan kıtalararası ticaret, ham madde nakliyesi, uygun fiyatlı gıda ithalat ve ihracatının mümkün olamayacağını söyledi.

Kıran, "Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 85'i, Türkiye'nin ise dış ticaret yüklerinin yaklaşık yüzde 87'si deniz yoluyla taşınmaktadır. Deniz taşımacılığının yükleri ucuza, büyük hacimlerde ve minimum çevresel ayak iziyle taşıdığı görülmektedir. 1 ton yükün 1 kilometre mesafeye taşınmasında deniz yoluna kıyasla demir yolunda 6 kat, kara yolunda 19 kat, hava yolunda 90 kat fazla karbondioksit emisyonu oluşmaktadır." dedi.

Dünyada yaklaşık 66 bin gemi ile sürdürülen açık deniz ticaretinin, boğaz, kanal, nehir ve geçit gibi düğüm noktalar ve limanlarda yaşanabilecek, deniz trafiğini sekteye uğratabilecek herhangi bir kaza veya iklim olayından etkilenebileceğini dile getiren Kıran, bu durumun küresel ekonomiye büyük ölçekte zarar verebileceğini aynı zamanda mal ve ürünlerin ihtiyaç duyulan ülke ve bölgelere taşınmasında meydana gelebilecek kesinti ve gecikmelerin de tedarik zincirinde bozulmalara yol açarak insani boyutta kriz ve risklere neden olabileceğini kaydetti.

Süveyş Kanalı'nda kum fırtınası ve kötü hava koşullarına bağlı görüş mesafesinin düşmesi sonucu 24 Mart 2021'de Ever Given isimli konteyner gemisinin karaya oturması ve sıkışması sonucu kanalın bir süre kapalı kaldığını, deniz trafiğinin durduğunu ve gemilerin kanalın her iki tarafında uzun kuyruklar oluşturduğunu hatırlatan Kıran, ham petrol, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile pek çok ürün sevkiyatında aksamalar yaşanan süreçte küresel ticaretin günlük 10 milyar dolar civarında zarara uğradığını bildirdi.

Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 6'sının sağlandığı Panama Kanalı'nda, küresel ısınma nedeniyle beklenenden daha az yağış düşmesi sonucu meydana gelen kuraklık sebebiyle deniz ve nehir seviyelerinde yaşanan düşüşün deniz ticaretini olumsuz etkilediğine değinen Kıran, şöyle devam etti:

"Atlas Okyanusu ile Pasifik Okyanusu'nu birbirine bağlayan kanalda gemi trafiğinde aksamalar meydana geldi. Bu dönemde gemi geçişleri kademeli olarak azaltılırken, normal zamanlarda günde ortalama 36 geminin geçtiği kanalda 8-30 Kasım 2023 tarihlerinde sadece 24 geminin geçişine izin verilebilmiş, gemilerin taşıdıkları yüklere de sınırlamalar getirilmişti. Kanaldaki trafiğin aksaması 170'e yakın ülkeyi ilgilendirirken, navlun fiyatlarının da yükselmesine neden oldu."

Öngörülemeyen olaylar deniz ticaretinde aksamalara yol açıyor

Boğaz ve kanallarda yaşanabilecek sorunun deniz ticaretini sekteye uğratabileceği, deniz seviyesinde yaşanabilecek artışın ise kıyı bölgelerdeki tesis ve limanların altyapısını tahrip ederek yine deniz ticaretinde aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunan Kıran, deprem sonrası meydana gelen tsunami ve fırtınaların da deniz yolu taşımacılığı güzergahlarında normal şekilde devam eden rotaların değişmesine neden olabileceğinin altını çizdi.

Kıran, deniz ticaretinin gelecekteki seyrini etkileyebilecek potansiyel tehlikeler ve iklim değişikliğinin etkilerinin takip edilerek olası risklerin değerlendirilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Denizcilik sektöründe dekarbonizasyon ve sıfır emisyonlu gemilerin gelişimi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Kıran, bu kapsamda iklim değişikliğine uyum sürecinde atılabilecek adımları şu şekilde sıraladı:

"Deniz yolu taşımacılığında kullanılan gemilerin ve diğer araçların daha verimli ve çevre dostu hale getirilmesi için teknolojinin geliştirilmesi büyük önem arz ediyor. Bu doğrultuda, yenilikçi yakıt teknolojileri, daha verimli gemi tasarımları geliştirilmelidir. Gemilerin daha verimli ve çevre dostu bir şekilde operasyon yapmasını sağlayacak liman altyapısının geliştirilmesi ile limanlarda enerji verimliliği önlemleri alınmalı, atık yönetimi sistemleri de geliştirilmelidir. Ancak sonuç itibarıyla deniz ticaretinin devamlılığını ve sürdürülebilirliğini sağlamak, küresel bir çaba gerektirmektedir. Tüm ilgili ülkeler, kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi ve bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmesi büyük önem arz etmektedir."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAGİS arızası olan gemilere avcılık yasağı https://analizgazetesi.com.tr/haber/bagis-arizasi-olan-gemilere-avcilik-yasagi-1234/

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, balıkçı gemilerinin kayıt altına alınarak kimlik, konum, zaman, hız ve yön gibi seyir bilgileri ile avcılık faaliyet verilerinin izlenmesini sağlayan BAGİS ile ilgili GSM, uydu ve diğer iletişim araçlarına ait abonelik, iletişim ve haberleşme ücretlerine ilişkin hususlar Bakanlıkça belirlenecek.

Balıkçı gemisi yetkilileri, BAGİS yazılımında kendilerine tanımlanan yetkiyle sisteme giriş yaparak gemilerini takip edebilecek. BAGİS cihazının arızalı olması durumunda arıza kaydı oluşturabilecek.

BAGİS cihazı arızalanan balıkçı gemisi, arıza kaydı oluşturulduktan sonra BAGİS cihazının arızası giderilene kadar avcılık faaliyetinde bulunamayacak.

Tebliğ, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
LNG gemisi 7 Ocak'ta Türkiye'ye ulaşacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/lng-gemisi-7-ocakta-turkiyeye-ulasacak-1912/

Uluslararası gemi takip verilerinden derlenen bilgilere göre, Cezayir'den 30 Aralık'ta ayrılan LNG gemisi Malta açıklarında seyrine devam ediyor.

171 bin 800 metreküp kapasiteli geminin, 7 Ocak'ta Hatay Dörtyol'da bulunan FSRU'ya (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) yanaşması planlanıyor.

Cezayir bandıralı gemi, 2016'da inşa edilmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Orhan Atlıman'ın sökümü başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/orhan-atlimanin-sokumu-basladi-2261/

1969 yılında yapımı tamamlanan ve yarım asırdır Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü üzerinde yolcu ve lojistik taşımacılık amacıyla kullanılan ve geçtiğimiz haziran ayında Tatvan Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve bir hurda firmasının satın aldığı “Orhan Atlıman” feribotunun söküm işlemleri başladı. 6 milyon TL’ye satışa çıkarılan 983,98 ton net ağırlığa sahip 14,52 metre eninde ve 78,77 metre uzunluğunda olan feribotun söküm işlemini ise ERG Gemi Söküm Firması, özverili çalışması sonucunda yarım asırlık feribotu çelik olarak kullanmak üzere sökme işlemine devam edeceklerini bildirdi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
480 bin yolcu deniz ulaşımını tercih etti https://analizgazetesi.com.tr/haber/480-bin-yolcu-deniz-ulasimini-tercih-etti-8995/

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kara ulaşımına alternatif model olarak İzmit Körfezi’nde deniz ulaşımı hizmeti veriyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Deniz Ulaşım Müdürlüğünce İzmit Körfezi’nde 2 yolcu vapuru ve 4 yolcu motoru filosuyla İzmit 1 Mart İskelesi ile Gölcük, Değirmendere, Karamürsel, Derince, Tütünçiftlik, Yarımca, Hereke ve Darıca iskeleleri arasında yolcu taşımacılığı yapılıyor. Toplu taşıma hizmetleri dışında, günlük, mevsimlik turlar ve aktiviteler düzenleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince verilen deniz ulaşımından 2023 yılında 480 bin yolcu yararlandı. Ayrıca, yaz aylarında düzenlenen Büyük Ada ve Mehtap Gezilerine 17 bin 856 kişi katılım sağladı. 1 yılda deniz ulaşımında yapılan özel gezilerde 6 bin 300 yolcu taşındı. Bu yolculukların haricinde Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğünce Büyükşehir Belediye meclisinin almış olduğu kararla bayramlarda ücretsiz ulaşım doğrultusunda yaklaşık 50 bin vatandaşımız deniz ulaşımından faydalandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Salem Express feribotu su altında görüntülendi https://analizgazetesi.com.tr/haber/salem-express-feribotu-su-altinda-goruntulendi-3837/

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cidde'den Mısır'a gitmek için yola çıkan, 100 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğindeki feribot, 14 Aralık 1991'de Kızıldeniz'de Safaga şehri yakınlarında battı.

Mekke'den hac ziyaretinden dönen yüzlerce hacıyı Cidde'den taşıyan gemi, yolculuğun sonuna doğru Safaga Limanı'na yaklaşırken, Hyndman Resifi olarak bilinen bir resif zincirinin güneydoğu kısmına şiddetli şekilde çarparak kaza yaptı.

Geminin batması çok hızlı şekilde gerçekleşirken, gemideki yolcu sayısına ilişkin net liste bulunamadı. Mısır makamları nihai ölü sayısını 470 olarak belirledi, 180 yolcu ve mürettebat ise hayatta kalmayı başararak kendi imkanlarıyla kıyıya ulaştı.

Mısır makamlarının cesetlerin çoğunu çıkarmasına rağmen yine de batık, bir anıt mezar olarak görülmesinden ötürü dalışa yasaklandı.

 

Dalış Mısırlı rehberler eşliğinde gerçekleşti

 

Mısır makamları tarafından daha sonraki zamanlarda dalışına izin verilen Salem Express feribotu yapılan dalışla görüntülendi.

Dalış, Ceylan'ın yanı sıra arkadaşları Scuba-Bay ekibi olarak Yalın Tolga Yılmaz, Murat Kulakaç, Mesut Bozkurt ve Mısırlı rehberler eşliğinde gerçekleşti.

Ekip, rehberlerin saygıdan dolayı böyle bir istekte bulunmasından ötürü yan yatmış konumda bulunan feribotun içine girmemeye özen gösterdi.

Yapılan inceleme ve gözlemlerin ardından Murat Kulakaç su altında hayatını kaybedenler için dua etti.

 

Kişisel eşyalar görülüyor

 

Mısırlıların içine girilmesini hoş karşılamamasından ötürü batık daha çok dışından görüntüleniyor.

 Bacasında Salem Express ismi yazan batıkta, bavullar, bebek pusetleri ve çeşitli kişisel eşyalar görülüyor. 30 yıldan fazla süredir deniz altında olan feribotun üzeri yosunlar ve mercanlarla kaplı.

Batıkta hayatını kaybedenlere ait kemiklerin de mercanlar tarafından kaplandığı anlaşılıyor. Bavullarda ise hacıların, dönüşte yakınlarına aldığı hediyeler olduğu düşünülen birtakım eşyalar görülüyor.

Batığın içinde bir restoran ile restorana sabitlenmiş masalar yer alıyor, yanlarında ise can kurtaran filikaları, arka tarafındaki pervaneleri ise sağlam şekilde günümüze kadar ulaşmış.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İki Römorkör Sanmar'dan yola çıktı https://analizgazetesi.com.tr/haber/iki-romorkor-sanmardan-yola-cikti--5328/

Römorkörler, DYNAMO ve DYNAMO II, bu ayın başında BBC EMERALD kargo gemisiyle Tuzla Limanı'ndan Vancouver'a doğru yola çıktı. Bu römorkörler, SAAM Towage tarafından işletilecek olan ilk elektrikli römorkörler olacak. SAAM Towage iki kardeş römorköre "SAAM VOLTA" ve "CHIEF DAN GEORGE" isimlerini verdi.

“Geleceğin Römorkörleri” olarak adlandırılan ve Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar için özel olarak tasarlanan ElectRA 2300SX dizaynına dayanan bu römorkörler, DYNAMO ve DYNAMO ll, iki Li-ion akü ünitesinden güç alıyor, yüzde 100 elektrikli ve sıfır emisyonlu olarak tasarlandı.

Toplam 23,4 metre uzunluğunda, 11,85 metre genişlik ve 5,5m maksimum su çekimine sahip olan römorkörler, 70 tonluk çeki gücüne ulaşabiliyor ve tam kapasitede yılda 2.600 metrik ton CO2 emisyonunun önüne geçiyor.

 

Çevre dostu

 

Britanya Kolombiyası elektrik şebekesinden gelen temiz enerji kullanılarak şarj edilecek römorkörler, bu hamleyle çevre dostu kimliklerini daha da arttıracaklardır.

SAAM Towage, Kanada British Columbia'daki dokuz liman da dahil olmak üzere Güney, Orta ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteriyor.

Panama Kanalı geçişlerinde uygulanan gemi sayısındaki kısıtlamalar nedeniyle BBC EMERALD yaklaşık 60 gün sürecek bir yolculukla Macellan Boğazı üzerinden Vancouver'a gidecek.

Sanmar, Robert Allan Ltd ve SAAM Towage, DYNAMO projesinin her aşamasında işbirliği içinde çalıştı. SAAM Towage Mühendislik ve Geliştirme Direktörü Pablo Cáceres, elektrikle çalışan römorkörler için şunları söyledi: "Bu römorkörler daha sürdürülebilir operasyonlara doğru ilerlemenin ve işimizi geleceğe taşımanın yolunu temsil ediyor."

Sanmar Tersaneleri Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın ise şu ifadeleri kullandı: “ElectRA Serisi, sektörümüzün çevre üzerindeki etkisini azaltma yolunda büyük bir ilerleme temsil ediyor. Sanmar'ın sürdürülebilir, çevreye duyarlı römorkörcülük sektörüne öncülük etmesinden gurur duyuyorum. Tahmin edeceğiniz gibi, gezegenimizi koruma ihtiyacının hem iş hem de günlük hayat gündemimizde giderek daha üst sıralarında yer almasıyla birlikte, geleceğin römorkörleri dünya çapındaki operatörlerden büyük ilgi görüyor.”

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ARC Gloria ikinci dünya seferine çıkacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/arc-gloria-ikinci-dunya-seferine-cikacak-4789/

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro öncülüğünde "Güzelliğin ülkesi Kolombiya" projesini başlattı. ARC Gloria Gemisi, ülke markasının tanıtımından sorumlu ProColombia ve Kolombiya Donanmasının iş birliğinde, 2024'te çok sayıda ülkeye ziyarette bulunacak. İkinci dünya turuna mart ayında Washington ile başlayacak ARC Gloria Gemisi, sırasıyla Lizbon, Barselona, Londra, Anvers, Marsilya, Livorna, Kiel, Stockholm ve Amsterdam limanlarına uğrayarak Kolombiya'ya turizm yatırımları çekmeyi amaçlıyor. Kolombiya'yı keşfetmek isteyenler için geminin özel bölümünde ülkenin kültürel, peyzaj, etnik, gastronomi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı bir dizi etkinlik ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

Karayipler'den Amazon'a

 

Renkli dekorlar ve ülkenin bayrak renkleriyle süslenen geminin dış cephesi ise Karayipler'den Amazon Ormanlarına Kolombiya'nın tarihine ışık tutuyor. ARC Gloria Gemisi'nin her köşesinde denizcilerin hikayelerinin yanı sıra güneş ve yıldızlar altında yapılan yolculuk ile ilginç fotoğraflar dikkati çekiyor. Gemide, dünyaca ünlü Kolombiya kahvesinin aromasını, ovalarını, dağlarını, denizlerini ve halkın neşesini deneyimlemek mümkün.

 

Türkleri Kolombiya’ya bekliyorlar

 

ARC Gloria Gemisi'nin önemini anlatan ProColombia Başkanı Carmen Caballero, geminin, Kolombiya'nın kültürel simgesi olduğunu söyledi. Projeyi, güzelliğin ülkesi Kolombiya'yı dünyaya tanıtmak için başlattıklarını belirten Caballero, turizm potansiyeli yüksel olan ülkelerine yatırımların gelmesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Caballero, 3 direkli yelkenli geminin dünyanın çevresini 117 kez dolaştığını ve 808 bin 759 deniz mili yol katettiğini aktardı. ARC Gloria Gemisi'nin yıllarca Kolombiya'nın turizm elçisi olarak görev yaptığını hatırlatan Caballero, "Kolombiya halkının kucak dolu selamlarını ve davetini dünyanın bütün köşelerine taşımak istiyoruz. Türkiye'yi ziyaret etmek ve Türk insanının ülkemize gelmesini sağlamak da en büyük hedeflerimizdendir." dedi.

 

Martta yeni sefere çıkılacak

 

ARC Gloria Gemisi Kumandanı Gustavo Gutierrez, Kolombiya halkının refahı, yabancı yatırımcının gelmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. Bu yıl 8 ülkeye gitme fırsatları olduğunu, martta ise yeni bir sefere çıkacaklarını bildiren Gutierrez, Kolombiya'nın imajını turistik güzelliğiyle ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti. Gutierrez, "Gemimiz 55 yıllık tarihinde sayısız limana uğrayarak binlerce kişiyle buluştu. Önümüzdeki aylarda yeni misafirlerimizi ağırlayacağız. Er ya da geç güzel Türkiye'yi muhakkak ziyaret etmek isteriz." ifadelerini kullandı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Şimdiye kadar 1000 öğrenci katıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/simdiye-kadar-1000-ogrenci-katildi-2570/

Birlikten yapılan açıklamaya göre, 2012'den beri düzenlenen ve bu yılki konusu "Katamaran Gezi Teknesi" olarak belirlenen yarışmanın finalinde çeşitli üniversitelerden 23 öğrenci 10 proje ile yarıştı. Yarışmanın ödül törenine, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Taner Keskin, GYHİB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven, Deniz Ticaret Odası Başkan Vekili Recep Düzgit, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak, denizcilik sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ihracatçı birlikleri başkanları, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. TİM Başkanı Gültepe, burada yaptığı konuşmada, denizciliğin ülke tarihinde ve kültüründe önemli yeri bulunduğunu belirtti. Gemi, yat ve hizmetleri sektörünün ihracattaki başarısının genel ihracata da olumlu yansıdığını belirten Gültepe, bu yıl sektörün ihracatında büyük bir sıçrama olduğuna işaret etti.   Gültepe, "2022'de gemi, yat ve hizmetleri sektörünün ihracatı 1,5 milyar dolardı. Bu yıl 11 ayda 1,7 milyar dolara ulaştı. 11 aylık verilere baktığımızda sektör geçen yıla göre yüzde 36 artıda görünüyor. Yılı 2 milyar dolara yakın bir ihracatla kapatacağız" ifadesini kullandı. GYHİB Başkanı Cem Seven de yarışmayla sektörün geleceği gençlere inovasyon ve tasarım kültürünü aşılamayı, yetenekli öğrencileri sektöre kazandırmayı hedeflediklerini, 12 yıldır düzenlenen yarışmaya şimdiye kadar 1000'e yakın öğrencinin katıldığını bildirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ortak liman ve deniz eğitimleri yapıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ortak-liman-ve-deniz-egitimleri-yapildi-9623/

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve KKTC hükümetleri arasında imzalanan protokol kapsamında sahil güvenlik güçleri arasında ikili iş birliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, 11-15 Aralık tarihlerinde Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı TCSG-92 ve TCSG-103 botlarının katılımıyla Girne'de liman ziyareti ile ortak liman ve deniz eğitimleri yapıldığı ifade edildi.  Liman ve deniz eğitimlerine iki ülkeden sahil güvenlik personelinin katıldığı belirtilen açıklamada, eğitimde, şüpheli bir gemiye yaklaşma, gemiyi durdurma ve gemiye çıkma, gemi ile tekne kontrolü ve gemi araması, denizden güvenlik sağlanması, deniz ve limanda toplumsal olaylara müdahale, düzensiz göç, arama kurtarma ve tıbbi tahliyenin icra edildiği bildirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Denizcilik sektörü çalışmalarını hızlandırdı https://analizgazetesi.com.tr/haber/denizcilik-sektoru-calismalarini-hizlandirdi-9518/

YATED'den yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda YATED Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Uğur Aksan ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfü Cevahir ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, YATED Genel Müdürü İbrahim Evliya ile YATED Üyesi Akhan Akkuş da katıldı. YATED Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Uğur Aksan, şu anda tüm dünyada tekne ve yat sektöründe çalışacak kaliteli iş gücünün çok değer gördüğünü vurgulayarak gemi-yat sektöründe çalışanların sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada çok ciddi ilgi gördüğünü ifade etti. Türkiye’deki 77 tersanenin toplamda 200 bin civarında istihdam sağladığını ve geçen yıl gemi ve yat hizmetleri ihracatından 1 milyar 350 milyon dolarlık gelir elde edildiğini kaydeden Aksan, "Türkiye’de tekne ve yat sektörü de hızla gelişiyor. Türk markaları, yabancı tekne severlerin de tercihi olmaya devam ediyor. Özellikle süper yat imalatı konusunda uzmanlaşırken, işçilik maliyeti ve imalat kalitesindeki avantajlar Avrupa yat ve tekne pazarlarında Türkiye'nin adını sıklıkla duyuruyor" değerlendirmesinde bulundu. Aksan, sektörde ciddi bir kalifiye eleman ihtiyacının olduğunu dile getirerek, "Yaklaşık 5,5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip bir sektör olarak daha ileri gidebilmek için nitelikli ara elemana ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada da YATED olarak öğrencilerimize destek oluyoruz. Yeni mezun bir öğrencimiz asgari ücretin üstünde bir maaşla sektörde kendisine iş bulabiliyor. İyi bir teknisyenin maaşı ise 60 bin liraya kadar çıkabiliyor" ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yat ve tekne sigortalarında kapsam genişliyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/yat-ve-tekne-sigortalarinda-kapsam-genisliyor-1182/

Sigorta şirketleri, yat ve tekne sigortalarına her geçen gün yeni enstrümanlar eklerken bu alanda önemli avantajlar sunuyor.  Sektör temsilcileri, yat ve tekne sigortalarına ilişkin son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, yat sigortası müşterilerine, sigorta sektöründe bir ilk olarak tekne bakım hizmetleri, marinalar ve tekne malzemeleri konusunda sorunsuz bir yolculuk imkanı sunduklarını söyledi.

7 gün 24 saat yat yardım hizmeti

Tezbaşaran, aynı zamanda müşterileri için özel bir çağrı merkezi hattı bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: "Anlaşmalı kurumlarda geçerli olmak üzere, marina ücretlerinde yüzde 15, tekne bakım giderlerinde yüzde 10, marina ve koylardaki tesislerde yüzde 10 ve tekne malzemelerinde yüzde 10 indirim avantajı sağlıyoruz. Yat sigortasıyla gezinti amaçlı kullanılan teknelerin, makine, teknenin botları, aygıtları ve donanımlarıyla birlikte teminat seçeneği sunuyor, kaza, yaralanma veya hastalık durumunda tedavi giderlerinden yedek anahtar gönderimine, geçici kaptan servisinden yedek parça yardımına kadar 7 gün 24 saat yat yardım hizmetinin yanı sıra yatın, servis botlarının ya da makine veya teçhizatının çalınması halinde devreye giriyoruz. Aynı zamanda yatın sebep olduğu kazalarda çevredeki tekne ve içindeki kişiler, liman, iskele, rıhtım gibi sabit ve hareketli cisimlere verilen zararlara karşı da güvence sağlıyoruz"

Tüm ekipmanlar güvence altına alınıyor

Türkiye Sigorta Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Akpınar da yat sigortasıyla sadece yatın değil üzerindeki değerli donanımların, elektroniğinin ve mekanik tüm ekipmanlarının, öngörülemeyen, ani, tesadüfi ve dışarıdan gelen rizikolara karşı "Tekne Sigortası Genel Şartları" ve "Institute Yacht Clauses" çerçevesinde teminat altına alındığını ifade etti. Akpınar, "Yat sigortası ile yatın gövdesi, makineleri, adını taşıyan servis botları, yat ile birlikte alınıp satılan donanım ve ekipman, yatın poliçede belirtilmiş coğrafi alan içinde bulunması kaydıyla, denizde, yatma mahallinde, çekek yerinde, çekeğe alınırken veya çekekten indirilirken kesintisiz olarak güvence altına alınır" diye konuştu.

Gelen taleplerle ürün genişletilebilir

Olası bir hasarda, poliçede belirtilen coğrafi alan kapsamında değerlendirme yapıldığını belirten Akpınar, sigortalının ihtiyacına göre sefer sahası "Türk kara suları" ve/veya "Ege, Akdeniz, Karadeniz, Marmara" kara sularında geçerli olacak şekilde genişletme yapılabileceğini dile getirdi. Akpınar, "Institute Yach Clause kapsamında verilen rizikoların yanı sıra Elektronik Cihaz Teminatı, Makine Hasarları Genişletme Teminatı, Yunanistan Zorunlu Sorumluluk Teminatı, Sigortasız Tekne Teminatı ve Hukuksal Koruma Teminatı gibi bazı ek teminatlarla sigortalılarının tüm risklerini teminat altına aldıklarını ifade etti. Akpınar, "Ürünümüz hazırlanırken, sigortalılarımızın ihtiyaç ve taleplerini göz önüne alarak ilerledik. Önümüzdeki dönemde sigortalılarımızdan gelen talepler doğrultusunda ürünümüzü çeşitlendirebiliriz" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yat ve tekne sigortalarında kapsam genişliyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/yat-ve-tekne-sigortalarinda-kapsam-genisliyor-8165/

Sektör temsilcileri, AA muhabirine, yat ve tekne sigortalarına ilişkin son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, yat sigortası müşterilerine, sigorta sektöründe bir ilk olarak tekne bakım hizmetleri, marinalar ve tekne malzemeleri konusunda sorunsuz bir yolculuk imkanı sunduklarını söyledi.

Tezbaşaran, aynı zamanda müşterileri için özel bir çağrı merkezi hattı bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Anlaşmalı kurumlarda geçerli olmak üzere, marina ücretlerinde yüzde 15, tekne bakım giderlerinde yüzde 10, marina ve koylardaki tesislerde yüzde 10 ve tekne malzemelerinde yüzde 10 indirim avantajı sağlıyoruz. Yat sigortasıyla gezinti amaçlı kullanılan teknelerin, makine, teknenin botları, aygıtları ve donanımlarıyla birlikte teminat seçeneği sunuyor, kaza, yaralanma veya hastalık durumunda tedavi giderlerinden yedek anahtar gönderimine, geçici kaptan servisinden yedek parça yardımına kadar 7 gün 24 saat yat yardım hizmetinin yanı sıra yatın, servis botlarının ya da makine veya teçhizatının çalınması halinde devreye giriyoruz. Aynı zamanda yatın sebep olduğu kazalarda çevredeki tekne ve içindeki kişiler, liman, iskele, rıhtım gibi sabit ve hareketli cisimlere verilen zararlara karşı da güvence sağlıyoruz."

- "Ürünlerimizi müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre güncelliyoruz"

Tolga Tezbaşaran, deniz risklerine ek olarak, yangın, korsanlık, hırsızlık, doğal afetler, üçüncü kişilere karşı sorumluluk, kişisel eşya, çevre kirliliği gibi birçok ek teminata da Aksigorta Yat Poliçesi ile sahip olunabildiğini ifade ederek, yat sigortasına sahip olarak bu avantaj ve hizmetlerden faydalanan 3 bin 115 müşterilerinin bulunduğunu dile getirdi.

Tezbaşaran, "Müşterilerimizin poliçelerini oluştururken sefer sahalarını poliçeye not etmekteyiz, bu seyir alanlarında karşılaşabilecekleri zararlarda sigortalılarımıza teminat sağlamaktayız. Ürün ve hizmetlerimizi müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre sürekli olarak güncelliyor, geliştiriyoruz. Bu kapsamda yat ve tekne sigortalarında da müşteri içgörülerini takip ederek, geliştirme ve çeşitlendirme yapabiliriz." dedi.

- "Yat sigortasıyla sadece yat değil üzerindeki tüm ekipmanlar teminat altına alınıyor"

Türkiye Sigorta Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Akpınar da yat sigortasıyla sadece yatın değil üzerindeki değerli donanımların, elektroniğinin ve mekanik tüm ekipmanlarının, öngörülemeyen, ani, tesadüfi ve dışarıdan gelen rizikolara karşı "Tekne Sigortası Genel Şartları" ve "Institute Yacht Clauses" çerçevesinde teminat altına alındığını ifade etti.

Akpınar, "Yat sigortası ile yatın gövdesi, makineleri, adını taşıyan servis botları, yat ile birlikte alınıp satılan donanım ve ekipman, yatın poliçede belirtilmiş coğrafi alan içinde bulunması kaydıyla, denizde, yatma mahallinde, çekek yerinde, çekeğe alınırken veya çekekten indirilirken kesintisiz olarak güvence altına alınır." diye konuştu.

Türkiye Sigorta Birliği verilerine değinen Akpınar, 2022 Eylül'de 27 bin 499 olan poliçe sayısının bu yıl eylül sonu itibarıyla 30 bin 954'e çıktığı, 2022 Eylül'de 1 milyar 681 milyon 7 bin 697 lira olan prim üretiminin ise bu yıl eylül sonu itibarıyla 2 milyar 975 milyon 511 bin 920 liraya yükseldiği bilgisini verdi.

- "Sigortalılarımızdan gelen talepler doğrultusunda ürünümüzü çeşitlendirebiliriz"

Akpınar, Institutute Yacht Clauses kapsamında teminat altına alınan bazı rizikoların, denizlerin, ırmakların, göllerin ya da diğer sefer yapılabilir suların tehlikeleri, yangın, denize mal atılması, korsanlık, batma, çarpma, çarpışma, oturma, fırtına sonucu oluşacak hasarlar, hava ve kara taşıtları veya benzeri cisimler veya bunlardan düşen parçalar, rıhtım, liman teçhizat ve tesisatı ile temas, deprem, volkanik patlama ya da yıldırım gibi doğal afetlerle oluşan hasarlar ve infilak olduğunu söyledi.

Olası bir hasarda, poliçede belirtilen coğrafi alan kapsamında değerlendirme yapıldığını belirten Akpınar, sigortalının ihtiyacına göre sefer sahası "Türk kara suları" ve/veya "Ege, Akdeniz, Karadeniz, Marmara" kara sularında geçerli olacak şekilde genişletme yapılabileceğini dile getirdi.

Akpınar, "Institute Yach Clause kapsamında verilen rizikoların yanı sıra Elektronik Cihaz Teminatı, Makine Hasarları Genişletme Teminatı, Yunanistan Zorunlu Sorumluluk Teminatı, Sigortasız Tekne Teminatı ve Hukuksal Koruma Teminatı gibi bazı ek teminatlarla sigortalılarının tüm risklerini teminat altına aldıklarını ifade etti. Akpınar, "Ürünümüz hazırlanırken, sigortalılarımızın ihtiyaç ve taleplerini göz önüne alarak ilerledik. Önümüzdeki dönemde sigortalılarımızdan gelen talepler doğrultusunda ürünümüzü çeşitlendirebiliriz." dedi.

- "Sigortacıların değerlendireceği önemli hususlardan biri de teknenin bağlama yeri"

Akpınar, tekne poliçesi düzenlenme aşamasında sigortacıların değerlendireceği önemli hususlardan birinin de teknenin bağlama yeri olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Bağlama yerinin profesyonel anlamda korunaklı ve güvenlik açısından kontrol altında tutulan bir yer olması sigortacı açısından riski düşüren bir unsurdur. Bu nedenle balıkçı barınağı ya da marinada bağlı olan tekneler için farklı değerlendirmeler yapılabilmektedir. Son yıllarda ülkemizde amatör denizciliğe ilgi ve beraberinde özel tekne sahipliği hızla artmaktadır. Bu doğrultuda ilgili alanlarda ihtiyaç ve sorunların farklı bağlamlarda değerlendirilmesi, mevcut mevzuat ve uygulamaların yeniden gözden geçirilmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Can ve mal güvenliğini en yüksek seviyede korumayı amaçlayan yönetmeliklerin ilgili maddelerinde yapılabilecek değişikliklerde ilgili kurumlardan talep edilmesi halinde sektör olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebileceğiz. Böylelikle kıyılarımız ve kıyılarımızdaki bağlı bulunan tekneler daha güvenli alanlarda korunabilecektir."

- "Sigorta şirketleriyle beraber çalışmaya ve bağlantı kurmaya hazırız"

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz de halen yat sigortasıyla ilgili gerçek anlamda tekne/yat sahiplerini ve kaptanlarını tatmin eden bir sigorta klozu olmadığını ve bugün Türkiye'deki yatların bir kısmının İngiltere, Mısır, Almanya veya Fransa'dan sigortalı olduğunu ifade etti.

Karagöz, "Türkiye'de bu işin nasıl bir ihtiyaç olduğunu, nasıl bir kloz hazırlamamız gerektiğini, coğrafi olarak bizim ihtiyaç faktörlerimizin ne olduğunu biliyoruz ve Türkiye şartlarına uygun, Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz için ayrı bir sigortaya ihtiyaç var. Türkiye'de yatları kayıt altına aldığımız bir sistem var. Yatların biz aşağı yukarı yüzde 60'ını tanıyoruz, biliyoruz ve kontrol edebiliyoruz. Sadece değerlendirilmesi aşamasında değil kullanım aşamasında da kullananların işin ehli ve ehliyetli olduğunu da biliyoruz ve bunları denetleyebiliyoruz. Bu konuda işbirliği yapabiliyoruz. Bu noktada biz sigorta şirketleriyle beraber çalışmaya ve bağlantı kurmaya hazırız." dedi.

Dernek olarak yat kaptanlarıyla her yıl bir seminer ve uluslararası toplantı yaptıklarını belirten Karagöz, bu tip toplantılara, sigorta şirketlerinin mutlaka katılmaları gerektiğini kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
YATED, denizcilik sektörüne kalifiye eleman kazandıracak https://analizgazetesi.com.tr/haber/yated-denizcilik-sektorune-kalifiye-eleman-kazandiracak-5571/

YATED'den yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda YATED Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Uğur Aksan ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfü Cevahir ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, YATED Genel Müdürü İbrahim Evliya ile YATED Üyesi Akhan Akkuş da katıldı.

YATED Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Uğur Aksan, şu anda tüm dünyada tekne ve yat sektöründe çalışacak kaliteli iş gücünün çok değer gördüğünü vurgulayarak gemi-yat sektöründe çalışanların sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada çok ciddi ilgi gördüğünü ifade etti.

Türkiye’deki 77 tersanenin toplamda 200 bin civarında istihdam sağladığını ve geçen yıl gemi ve yat hizmetleri ihracatından 1 milyar 350 milyon dolarlık gelir elde edildiğini kaydeden Aksan, "Türkiye’de tekne ve yat sektörü de hızla gelişiyor. Türk markaları, yabancı tekne severlerin de tercihi olmaya devam ediyor. Özellikle süper yat imalatı konusunda uzmanlaşırken, işçilik maliyeti ve imalat kalitesindeki avantajlar Avrupa yat ve tekne pazarlarında Türkiye'nin adını sıklıkla duyuruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aksan, sektörde ciddi bir kalifiye eleman ihtiyacının olduğunu dile getirerek, "Yaklaşık 5,5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip bir sektör olarak daha ileri gidebilmek için nitelikli ara elemana ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada da YATED olarak öğrencilerimize destek oluyoruz. Yeni mezun bir öğrencimiz asgari ücretin üstünde bir maaşla sektörde kendisine iş bulabiliyor. İyi bir teknisyenin maaşı ise 60 bin liraya kadar çıkabiliyor." ifadelerini kullandı.

YATED Üyesi Akhan Akkuş da devletin bir denizcilik stratejisi ortaya koyması gerektiğini belirterek, herkesin denizcilik bilincine sahip olmasının büyük önem taşıdığını aktardı.

Akkuş, "Bir denizcilik bakanlığı olursa, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak çok ciddi kapasitelere ulaşabilir, dünyanın en büyük denizcilik ülkelerinden biri olabiliriz. İhracat gelirimiz de artar, istihdama da çok büyük katkı sağlanır." değerlendirmesinde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
PO Marine, DAKSAR ile işbirliği anlaşmasını uzattı https://analizgazetesi.com.tr/haber/po-marine-daksar-ile-isbirligi-anlasmasini-uzatti-6000/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, PO Grubu, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ile koordineli çalışan, Kalamış Setur Marina'da bulunan ve 14 botuyla İstanbul halkına kesintisiz hizmet sağlayan DAKSAR'ın yakıt sponsorluğunu yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PO Grubu Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız, şunları kaydetti:

"Petrol Ofisi Grubu, ülke geneli ve yakın coğrafyaya hava ve kara araçlarının yanı sıra deniz araçlarında da ihtiyaç duyulan tüm yakıt çeşitlerini sağlayabilen Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alıyor. Denizcilik ekonomisindeki konumumuzu güçlendiren yerel ve küresel çalışmalarımızın bizi sektörün sürekli lideri haline getirmesinden gurur duyuyoruz. PO Marine olarak denizlerdeki güçlü liderliğimizi daha da sağlamlaştırırken, denizlerimizin güvenliği ve halkımızın can güvenliği konusundaki sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. İstanbul halkına denizde arama kurtarma hizmeti vermek için güçlerimizi birleştirdiğimiz DAKSAR ile yaptığımız bu uzun soluklu iş birliğinin devam etmesinden mutluluk duyuyoruz."

İstanbul boğazında 22 yıldır yaptığı kurtarma faaliyeti süresince 4 binin üzerinde arama kurtarma çalışması gerçekleştiren DAKSAR, gönüllülük esasına göre çalışıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milyonluk yatların İstanbul şovu başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/milyonluk-yatlarin-istanbul-sovu-basladi-1401/

Yenikapı Boat Show'dan yapılan açıklamaya göre, 10'u yabancı olmak üzere toplamda 80 firmanın 150'yi aşkın markasının yer aldığı 9 gün sürecek fuarda, fiyatları 130 bin lira ile 50 milyon lira arasında değişen yaklaşık 250 tekne, bot ve motoryat sergileniyor.

Fuara, 20 ülkeden yaklaşık 500 yabancı ziyaretçi ve alıcının katılması bekleniyor.

Artı Fuarcılık'ın organize ettiği etkinlik, dünyaca ünlü birçok markanın Türkiye lansmanına da ev sahipliği yapacak. Fuar, iki hafta sonunu kapsayarak katılımcı firmalarla çok daha fazla denizsevere bir araya gelme olanağı sağlayacak.

- Etkinliğe, 4 milyon 300 bin lira değerindeki "akrobatik sürat teknesi" damga vurdu

Yenikapı Boat Show'un ilk gününde, İstanbul merkezli bir firmanın standında yer alan 140 bin avro (yaklaşık 4 milyon 300 bin lira) değerindeki akrobatik sürat teknesi ilgi odağı oldu.

Uzay mekiğini andıran deniz aracı, suyun 3,5 metre altında seyir halinde 63 kilometre hıza ulaşabilirken, su üstünde 126 kilometre hıza çıkıyor. Türkiye'de 1 adet bulunan araç, su altında 360 derece dönüş yapabiliyor.

Ziyaretçiler, sergilenen araçlarla fotoğraf çektirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mersin ve Adana'da yapılacak limanlar yeni ticaret ekseni oluşturacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/mersin-ve-adanada-yapilacak-limanlar-yeni-ticaret-ekseni-olusturacak-2273/

Uraloğlu, Mersin Lojistik Limanı ve Adana Ana Konteyner Limanı projelerine ilişkin bilgi verdi.

Mersin Lojistik Limanı'nda ilk etap proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, "Çalışmalar sonucunda, liman kapasitesinin yıllık yaklaşık 10 milyon TEU olması planlanmaktadır. İlk etüt çalışmaları tamamlanan limanın ikinci aşamasına geçildi." diye konuştu.

Uraloğlu, Mersin Lojistik Limanı'nın yapımına esas olmak üzere ihtiyaç duyulan çalışmalara başlandığını, bu kapsamda konum belirlenmesi, taslak genel vaziyet planı, kesitler, açıklama raporu, yaklaşık maliyet hazırlanması ve fizibilite raporu hazırlanması işlerinin sözleşmelerinin yapıldığını söyledi.

Yumurtalık ilçesinde yapılması planlanan Adana Ana Konteyner Limanı Projesi'nin ise ÇED sürecinin devam ettiğini vurgulayan Uraloğlu, limanın yıllık 9 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip olacağını bildirdi.

- Akdeniz Bölgesi'nde 44 liman bulunuyor

Akdeniz Bölgesi'nde Hatay-İskenderun, Adana ve Mersin'de büyük ya da küçük elleçleme yapan 44 liman bulunduğunu aktaran Uraloğlu, bunların yıllık elleçleme kapasitesinin yaklaşık 100 milyon ton dökme yük, 170 milyon ton sıvı yük ve 4,5 milyon TEU konteyner elleçleme olduğunu ifade etti. Uraloğlu, yeni yapılacak limanlarla bölgedeki kapasitelerin çok üzerine çıkılacağını dile getirdi.

Türkiye'nin, çeşitli ülkelere doğrudan deniz bağlantıları sağlayan 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridinde Karadeniz, Batı Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri için önemli bir deniz alanına sahip olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, Türkiye'deki limanların ekonomi için hayati bir önemi bulunduğunu söyledi.

Uraloğlu, yeni limanlarla bölgenin liman endüstrisinin oluşacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu limanlar sayesinde bölgede endüstri, lojistik, maden, tarım, tekstil, hayvancılık, enerji gibi ana sektörlerde yeni atılımlar gerçekleşmesini öngörüyoruz. Akdeniz Bölgesi'nin, dünyanın yeni bir liman cazibe merkezi olmasını hedefliyoruz. Limanlarla bölgede dolaylı olarak yaklaşık 50 bin, doğrudan ise 10 bin istihdam alanı oluşacak. Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılasına yaklaşık 2,5 milyar lira doğrudan, dolaylı ve indirgenmiş ekonomik etkilerle ciro olarak toplam 20 milyar liralık etkisi olacak. Mersin ve Adana'da yapılacak her iki limanla, dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında yeni ticaret ekseni oluşacak."

Uraloğlu, Akdeniz'de kurulacak limanlarla Basra Körfezi'nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz'e bağlanmasının yanı sıra Süveyş Kanalı'ndan gelen büyük tonajlı gemilerin yüklerinin Türkiye üzerinden dağıtılmasının sağlanacağını belirterek, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz'e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacağını bildirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'Gemi yapan her şeyi yapar' https://analizgazetesi.com.tr/haber/gemi-yapan-her-seyi-yapar-4195/

Gecede Ayna grubu sahne aldı. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) 69. kuruluş yıl dönümünü üyeleriyle birlikte 9 Aralık 2023 tarihinde Titanic Business Otel’de kutladı. Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Hüseyinoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Hüseyinoğlu’nun, ardından Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım konuşmasını gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım konuşmasına Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Hüseyinoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başladı. Gemi Mühendisleri Odası’nın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Birbirimizle buluşma görüşme, hasret giderme ve bilgi alışverişi imkanı buluyoruz. Geleneksel bir hale geldi. Gemi Mühendisleri Odası, çok partili hayata geçtikten sonra kuruluşu gerçekleştirilen ilk sivil toplum kuruluşu ve ilk mühendislik meslek odası. Değerli meslektaşlarım, gemi inşa sanayi diğer sanayi kollarına göre yerli ve milli anlamda başlaması çok daha önce olmuştur. Havacılık gibi değil, diğer alanlar gibi değil. Gemi inşa sektörü altmışlı yıllarda, gemilerini yapar hale gelmiştir. Abidin Daver Gemisiyle, Şükrü Okan Gemisiyle, Şehir Hatları Gemisiyle, römorkörlerle başlayan bu yolculuk; bugün Tuzla’da, Yalova’da dünya markası her türlü tekneyi yapar bir yetkinliğe ulaşmıştır”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Denizcilik her sektörden daha farklı https://analizgazetesi.com.tr/haber/denizcilik-her-sektorden-daha-farkli-4865/

2000’den fazla denizci öğrenci ve protokolün katılımıyla zirve, Yıldız Teknik Üniversitesi Fuat Sezgin Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. 25. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Açelya KARA’nın konuşması ile başlayan Açılış Paneli, geçmiş dönem başkanları ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Nafiz ARICA ile gerçekleştirildi. 

Sözlerine on beş yıl aradan sonra Denizci Öğrenciler Derneği’nin üçüncü kadın başkanı olmanın verdiği mutluluğu paylaşarak başlayan KARA, erkek egemen olan denizcilik sektöründe kadınların rolünü ve önemi vurguladıktan sonra Denizci Öğrenciler Derneği’nin aslında bir dernekten daha öte ‘Dostlar Meclisi’ olduğunu ve samimiyet üzerine kurulu olduğunu aktararak konuşmasını sonlandırdı.  Açelya KARA’dan sonra sahneye davet edilen 19. ve 20. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Başkanlığı’nı yürüten Fuat VAR ise dernekteki ilk zamanlarını anlatarak ‘’Nereden, nereye’’ dedi ve bu ailenin katlanarak büyümeye devam etmesi temennisini iletti. 25. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği’nin ilk zirvesinin Türk denizcilere ve burada bulunan katılımcılara faydalı olabilmesini diledikten sonra ise konuşmasını sonlandırdı. Prof. Nafiz ARICA, Denizci Öğrenciler Derneği’ni sevgi ve saygıyla selamladığını belirterek başladığı konuşmasına, kendisinin ilk zirvesi olduğunu söyledikten sonra gösterilen birlik ve beraberlikten gurur duyduğunu söyleyerek sürdürdü. ‘’Deniz farklı bir şey ve hepimizi değiştiriyor. Denizcilik her sektörden daha farklı; bakış, vizyon oturuş… Ayrıcalıklı olduğunu biliniz ve birlik beraberliğinizi büyüterek ilerleyiniz” diyerek değerli öğütleriyle sözlerini noktaladı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yat kaptanları aynı masada https://analizgazetesi.com.tr/haber/yat-kaptanlari-ayni-masada-3370/

Siteler Mahallesi'ndeki Club Turban Yazıcı Otel'de düzenlenen ve yarın sona erecek etkinliğe dünyanın çeşitli ülkelerinden 94 firma ile Türkiye'deki yat kaptanları katılıyor.

Etkinliğin ikinci gününde firma temsilcileri ve yat kaptanları aynı masada bir araya gelip karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunuyor. Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz ile Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, etkinlik alanında incelemelerde bulunup firma ve yat kaptanlarıyla sohbet etti. Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizcilik sektörünün önemli buluşmasına Marmaris olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Marmaris’in dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen firma ve yat kaptanlarını buluşturduğuna vurgu yapan Oktay, "Marmaris ve Muğla bölgesi denizcilik anlamında çok büyük potansiyele sahip. Etkinliğimizi büyük emeklerle gerçekleştiren Türkiye Yat kaptanlarının bütün üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk bayrağı denizcilikte dünyanın en prestijli bayrakları arasında https://analizgazetesi.com.tr/haber/turk-bayragi-denizcilikte-dunyanin-en-prestijli-bayraklari-arasinda-9103/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2002'de 37 olan tersane sayımız 85'e, yıllık üretim kapasitemizi ise 550 bin detveyt tondan 4,8 milyon detveyt tona yükselttik." dedi.

Uraloğlu, Milas'ın Ören Mahallesi'ndeki Tekne İmal Çekek Yeri açılış töreninde yaptığı konuşmada, yat inşa sanayisi için yüksek standartlı örnek bir proje olan Ören tekne imal ve çekek yerini hizmete sunduklarını söyledi. 2002'ye kadar neredeyse sadece İstanbul Tuzla'da sıkışmış olan bir tersanecilik faaliyetinin söz konusu olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türk bayraklı gemilerin kara listede, vergi yüklerinden bunalmış bir denizcilik sektörünün olduğunu belirtti.

Deniz ticaret filosu ile 12. sırada 

Uraloğlu, Türk bayrağının denizcilik sektöründe dünyanın en prestijli bayrakları arasında yer aldığını, denizcilerin üzerindeki yükü paylaşmak için ÖTV'siz yakıt uygulamasını hayata geçirdiklerine dikkati çekti. 2004'ten itibaren yük ve yolcu taşıyan gemilere, ticari yatlara, hizmet ve balıkçı gemilerinde ÖTV tutarını sıfıra indirdiklerini vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu: "Bugüne kadar sektöre yaklaşık 11 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteği verdik. Bugün ülkemiz 217 limanında 543 milyon ton yük, 12,4 milyon TEU konteyner elleçlenen, Tekirdağ, Ambarlı, Kocaeli ve Mersin'de bulunan konteyner limanları dünyada ilk 100 liman arasına giren, 85 tersanesiyle gemi siparişinde dünyada yedinci, 45,8 milyon dedveyt tona ulaşan deniz ticaret filosu ile dünya sıralamasında 12. sırada yer alan ve 1 milyonu aşan amatör denizcisi ve 138 bin gemi insanı ile dünyanın önde gelen denizci ülkeleri arasındadır. Gemi inşa sektörü emek yoğun niteliği ve oluşturduğu geniş faaliyet alanı ile ülkemizdeki istihdamın artmasına da önemli katkılar sağlamaktadır"

Temsilcilerimizin önünü açtık

Bakan Uraloğlu, istihdamı önemli ölçüde artıran bu sektörde çalışan sayısının yüzbinlere dayandığını, yan sanayi çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiğinde çok sayıda insana geçim kaynağı olan dev bir sektör haline geldiğinin altını çizdi. Türk gemi inşa sanayinin son teknolojileri kullanan, çevreye duyarlı, yüksek kaliteli ve taahhütlerine sadık işi vaktinde bitiren özellikleriyle dünyada saygın bir yere sahip olduğunu anlatan Uraloğlu, "Biz tersaneciliğimizi tüm kıyılarımıza yayacak politikalar geliştirdik ve özel sektör temsilcilerimizin önünü açtık. Sayısal ve kapasite olarak geçmişten bugüne sektörümüze bakacak olursak 2002'de 37 olan tersane sayımız 85'e, yıllık üretim kapasitemizi ise 550 bin detveyt tondan 4,8 milyon detveyt tona yükselttik. Tersanelerimizdeki bakım-onarım hacmi de son 10 yılda yüzde 129 oranında artarak 35 milyon detveyt tona yükseldi" ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Giresun Limanı'nda konteyner taşımacılığı başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/giresun-limaninda-konteyner-tasimaciligi-basladi-6491/

Vali Fatih Mehmet Serdengeçti, limanı ziyaret etti, konteyner taşımacılığına ilişkin bilgi aldı.

Serdengeçti, AA muhabirine, Giresun Limanı'nın son dönemde ithalat ve ihracatta yoğun trafiğin yaşandığı limanlardan biri olduğunu söyledi.

Bu trafiğin konteyner taşımacılığıyla daha da hızlanacağını belirten Serdengeçti, "Bu konteyner faaliyetinin hem ülkemiz hem bölge hem de Giresun ekonomimize önemli katkısı olacaktır. Bunu son derece önemsiyorum. İnşallah daha da gelişmesini temenni ediyorum. Hayırlı olsun." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Limanlarda elleçlenen yük miktarı azaldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/limanlarda-elleclenen-yuk-miktari-azaldi-8267/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, kasım ayı konteyner ve yük istatistiklerini açıkladı.

Kasımda limanlarda elleçlenen konteyner miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarak 970 bin 871 TEU'ya yükseldi.

Bu yılın ocak-kasım döneminde ise limanlarda elleçlenen konteyner miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 artarak 11 milyon 458 bin 351 TEU olarak kayıtlara geçti.

Kasımda limanlarda elleçlenen dış ticarete konu konteyner miktarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 azalarak 759 bin 637 TEU oldu. İhracat amaçlı konteyner yüklemeleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 artarak 389 bin 273 TEU'ya çıkarken, ithalat amaçlı konteyner boşaltmaları yüzde 5,3 azalarak 370 bin 364 TEU'ya geriledi.

Transit konteyner miktarı bu dönemde yüzde 5,9 artarak 153 bin 787 TEU'ya yükseldi.

En fazla konteyner elleçleme işlemi, Ambarlı Liman Başkanlığı idari sınırlarında gerçekleşti. Ambarlı Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde 232 bin 805 TEU konteyner elleçlendi. Burayı, Kocaeli ve Mersin liman başkanlıkları takip etti.

Deniz yoluyla yapılan en fazla ihracat amaçlı konteyner yüklemesini 41 bin 800 TEU ile Mısır'a giden konteynerler oluşturdu. En fazla konteyner boşaltması ise Yunanistan'dan gelen konteynerlerde gerçekleşti.

- Yük miktarı azaldı

Kasımda limanlarda elleçlenen yük miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azalarak 38 milyon 216 bin 846 ton oldu.

Ocak-kasım döneminde elleçlenen yük miktarı ise yüzde 4,7 azalarak 474 milyon 291 bin 189 ton olarak kayıtlara geçti.

Kasımda limanlarda gerçekleştirilen ihracat amaçlı yükleme miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 artarak 11 milyon 373 bin 109 ton, ithalat amaçlı boşaltma miktarı ise yüzde 14,8 azalarak 17 milyon 634 bin 731 ton oldu.

Dış ticaret taşımaları da aynı dönemde yüzde 7,1 azalarak 29 milyon 7 bin 840 tona geriledi. Transit yük taşımaları yüzde 33,4 azalarak 4 milyon 499 bin 80 ton, kabotajda taşınan yük miktarı da 4,7 gerileyerek 4 milyon 709 bin 926 ton olarak belirlendi.

- Limanlarda en fazla taşkömürü elleçlendi

Aliağa Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde toplam 6 milyon 242 bin 151 ton yük elleçlemesi gerçekleştirildi. Burayı, Kocaeli ve İskenderun liman başkanlıkları takip etti.

Elleçleme miktarına göre en fazla artış, kasımda taşkömürü (briketlenmemiş) yük cinsinde oldu. Kasımda limanlarda 2 milyon 100 bin 497 ton taşkömürü elleçlemesi gerçekleşti. Bunu yük cinsini mısır ve LNG izledi.

Deniz yoluyla en fazla ihraç edilen yük cinsi de portland çimento oldu.

Deniz yoluyla yapılan ihracatta en fazla yük elleçlemesi 1 milyon 264 bin 9 tonla İtalya'ya yapılan taşımalarda gerçekleşti. Bu ülkeyi, Mısır'a ve Amerika'ya yapılan taşımalar izledi.

İthalatta en fazla yük ise 7 milyon 48 bin 690 tonla Rusya'dan yapılan taşımalarda elleçlendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Marmaris'te "5. Uluslararası Yatçılık Sektörü" etkinliği devam ediyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/marmariste-5-uluslararasi-yatcilik-sektoru-etkinligi-devam-ediyor-1508/

Siteler Mahallesi'ndeki Club Turban Yazıcı Otel'de düzenlenen ve yarın sona erecek etkinliğe dünyanın çeşitli ülkelerinden 94 firma ile Türkiye'deki yat kaptanları katılıyor.

Etkinliğin ikinci gününde firma temsilcileri ve yat kaptanları aynı masada bir araya gelip karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunuyor.

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz ile Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, etkinlik alanında incelemelerde bulunup firma ve yat kaptanlarıyla sohbet etti.

Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizcilik sektörünün önemli buluşmasına Marmaris olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Marmaris’in dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen firma ve yat kaptanlarını buluşturduğuna vurgu yapan Oktay, "Marmaris ve Muğla bölgesi denizcilik anlamında çok büyük potansiyele sahip. Etkinliğimizi büyük emeklerle gerçekleştiren Türkiye Yat kaptanlarının bütün üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Etkinlik yarın sona erecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tersanelerimizdeki bakım-onarım hacmi yüzde 129 arttı https://analizgazetesi.com.tr/haber/tersanelerimizdeki-bakim-onarim-hacmi-yuzde-129-artti-5141/

Uraloğlu, Milas'ın Ören Mahallesi'ndeki Tekne İmal Çekek Yeri açılış töreninde yaptığı konuşmada, yat inşa sanayisi için yüksek standartlı örnek bir proje olan Ören tekne imal ve çekek yerini hizmete sunduklarını söyledi.

2002'ye kadar neredeyse sadece İstanbul Tuzla'da sıkışmış olan bir tersanecilik faaliyetinin söz konusu olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türk bayraklı gemilerin kara listede, vergi yüklerinden bunalmış bir denizcilik sektörünün olduğunu belirtti.

AK Parti hükümetleri olarak bu gidişata 'dur' dediklerini dile getiren Uraloğlu, "2002 yılından bu yana bir deniz kaptanının oğlu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kaptanlığında denizcilerimizin bahtını ak, yolunu açık etmek için çok önemli atılım ve politikalar gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz denetim ve uygulamalarla 2008'de beyaz listeye geçtik ve o günden bu yana beyaz listedeyiz." dedi.

Uraloğlu, Türk bayrağının denizcilik sektöründe dünyanın en prestijli bayrakları arasında yer aldığını, denizcilerin üzerindeki yükü paylaşmak için ÖTV'siz yakıt uygulamasını hayata geçirdiklerine dikkati çekti.

2004'ten itibaren yük ve yolcu taşıyan gemilere, ticari yatlara, hizmet ve balıkçı gemilerinde ÖTV tutarını sıfıra indirdiklerini vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sektöre yaklaşık 11 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteği verdik. Bugün ülkemiz 217 limanında 543 milyon ton yük, 12,4 milyon TEU konteyner elleçlenen, Tekirdağ, Ambarlı, Kocaeli ve Mersin'de bulunan konteyner limanları dünyada ilk 100 liman arasına giren, 85 tersanesiyle gemi siparişinde dünyada yedinci, 45,8 milyon dedveyt tona ulaşan deniz ticaret filosu ile dünya sıralamasında 12. sırada yer alan ve 1 milyonu aşan amatör denizcisi ve 138 bin gemi insanı ile dünyanın önde gelen denizci ülkeleri arasındadır. Gemi inşa sektörü emek yoğun niteliği ve oluşturduğu geniş faaliyet alanı ile ülkemizdeki istihdamın artmasına da önemli katkılar sağlamaktadır."

Bakan Uraloğlu, istihdamı önemli ölçüde artıran bu sektörde çalışan sayısının yüzbinlere dayandığını, yan sanayi çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiğinde çok sayıda insana geçim kaynağı olan dev bir sektör haline geldiğinin altını çizdi.

- "Politikalar geliştirdik ve özel sektör temsilcilerimizin önünü açtık"

Türk gemi inşa sanayinin son teknolojileri kullanan, çevreye duyarlı, yüksek kaliteli ve taahhütlerine sadık işi vaktinde bitiren özellikleriyle dünyada saygın bir yere sahip olduğunu anlatan Uraloğlu, "Biz tersaneciliğimizi tüm kıyılarımıza yayacak politikalar geliştirdik ve özel sektör temsilcilerimizin önünü açtık. Sayısal ve kapasite olarak geçmişten bugüne sektörümüze bakacak olursak 2002'de 37 olan tersane sayımız 85'e, yıllık üretim kapasitemizi ise 550 bin detveyt tondan 4,8 milyon detveyt tona yükselttik. Tersanelerimizdeki bakım-onarım hacmi de son 10 yılda yüzde 129 oranında artarak 35 milyon detveyt tona yükseldi." ifadesini kullandı.

Gemi sanayinin inovatif, çevreci ve alternatif enerji kullanma yeteneğiyle rekabet gücünün gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Uraloğlu, döviz getirisiyle de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının altını çizdi.

Özellikle balıkçı gemisi inşasında atağa geçen Türkiye'nin, rakibi İspanya'yı geride bırakarak en fazla ihracat yapan ülke olduğunu aktaran Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Liderliğini korumak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden gemi inşa sanayimiz dünya balıkçılığında önde olan ülkelere balık avlama ve canlı balık taşıma gemisi ihracatı yapan bir ülke konumuna gelmiştir. Dünyanın ilk hibrit balıkçı gemisi ile en büyük canlı balık taşıma gemisinde, ful elektrikli feribot, lng-hibrit-elektrikli römorkör, katamaran enerji gemisi gibi birçok yenilikçi projede Türk mühendislerinin imzası vardır. Günümüzde, yatlara talebin giderek arttığını da görmekteyiz. Gururla belirtmek istiyorum ki ülkemiz dünya süperyat endüstrisinin parlayan yıldızıdır. Yat inşa sektöründe küresel pazarda önemli bir konumda olan ülkemiz özellikle mega yat inşası noktasında İtalya ve Hollanda'nın ardından dünyada üçüncü sırada yer almaktadır."

Uraloğlu, koordinesi bakanlıkça gerçekleştirilen ve Avrupa'nın en büyük tekne imal yeri konumuna gelecek olan İzmir Çaltılıdere tekne imal ve çekek yeri projesinin de tüm hızıyla devam ettiğini, Bartın Kurucaşile tekne imal yeri projesinin de hayata geçtiğini, faaliyetlerine başlandığına vurgu yaptı.

Ören tekne imal ve çekek yerinin 275 bin metrekare alan üzerinde, 16 hangarda, 32 kooperatif üyesi işletmeci ile tekne imal ve çekek faaliyeti yürüteceğine dikkati çeken Uraloğlu, "Bu alanda sağlanacak 4 bin kişilik istihdam bölge ve ülkemiz insanına ekmek kapısı olacaktır. Boyutlarına bağlı olarak yıllık 60 tekne üretimi yapılması planlanmaktadır. Yatçılığın önemli bir parçası olan yat limanlarının ülkemizdeki durumuna da bakacak olursak 63 yat limanı ve yat yanaşma yerinde 25 bin 38 yat bağlama ve barınma kapasitesine sahibiz. Yapacağımız yatırımlarla bu kapasitenin çok daha üzerine çıkmayı planlamaktayız." diye konuştu.

Ege Bölgesi'nde yeni yat limanları yapılması amacıyla devam eden proje çalışmalarıyla 5 bin tekne bağlama kapasitesi elde edeceklerini aktaran Bakan Uraloğlu, yat limanlarının yanı sıra kruvaziyer gemiler için de Fethiye'de yeni bir liman yapılması amaçlı proje çalışması sürdürdüklerini belirtti.

- "Bizim için denizcilik sadece bir uğraş değil, kültürdür, güçtür"

Amatör denizcilerin de özel teknelerinin bağlama ve barınma yeri için birçok talep geldiğini anımsatan Uraloğlu, bu kapsamda da yat limanı konsepti dışında, izin onay sürecini kısaltıp yatırım maliyetini düşürmek suretiyle tekne bağlama kapasitesini artırmayı amaçlayan çalışmaları paydaşlarla hayata geçirdiklerine dikkati çekti.

Koyların adil kullanılacağı, çevre dostu uygulamalar sayesinde kirliliğin önleneceği, kıyı kaynaklarının verimli kullanımının artacağı, düşük maliyet ile sosyo-ekonomik fayda sağlayacak bir yapı oluşturmayı hedefledikleri aktaran Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak denizciliğimizin daha da gelişmesi, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için daha da etkin çalışacağız. Çünkü bizim için denizcilik sadece bir uğraş değil, kültürdür, güçtür. Denizlerimiz bizim 'Mavi Vatan'ımızdır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, denizciliğimizin bugün geldiği konum devletimizin denizciliğimize verdiği önem ve sektörün paydaşları sayesindedir. Bütün bu olumlu gelişmelerin bir sonucu olarak geçtiğimiz hafta, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey Üyeliği seçimlerinde, ülkemiz tarihinin en yüksek oyunu alarak üst üste 13. kez seçildi. Yine sektörümüz için güzel bir gelişme de 'Türk Loydu'. Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği'ne (IACS) üye oldu. Bu gelişme, Türk Loydu'nun Uluslararası düzeyde etkisini artırarak, Türk denizcilik sektörünün ve gemi sanayisinin daha fazla söz sahibi olmasına da katkı sağlayacaktır."

Uraloğlu, tekne çekek yerinin açılışını Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete, Yakup Otgöz ve protokol üyeleriyle birlikte yaptı. Bakan Uraloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte tekne çekek yerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, kışlık bakımı ve konaklaması için bir teknenin denizden karaya çıkarılma operasyonunu da başlattı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Vlora Marina D-Marin'in portföyünü 24 mari̇naya çıkarıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/vlora-marina-d-marinin-portfoyunu-24-marinaya-cikariyor-2044/

Vlora Marina, D-Marin'in Akdeniz ve Körfez bölgelerindeki 23 marinadan oluşan mevcut portföyüne katılıyor ve operatörün bugüne kadarki dokuzuncu ülkesi olan yeni bir ülkedeki varlığını sürekli olarak genişlettiğine işaret ediyor. Bu ortaklık, Hırvatistan ve Korfu'daki yakın D-Marin marinalarından seyahat eden müşterilerin Arnavutluk'taki premium marina hizmetlerine erişimini sağlayacak.

D-Marin, sektöre öncülük eden marina yönetimi yaklaşımını Vlora Marina'ya taşıyarak benzersiz müşteri deneyimleri ve dijital yeniliklerle birinci sınıf hizmette yeni standartlar belirliyor. 

Şu anda yapım aşamasında olan Vlora Marina, Arnavutluk'ta yat turizminde devrim yaratmaya ve denizcilik sektörünün genişlemesine ön ayak olmaya hazırlanıyor. Vlora Marina, toplam uzunluğu 50 metreye kadar olan yatlar ve süper yatlar için yıl boyunca demirleme imkânı sunan 438 rıhtım ile ülkenin 426 km'lik kıyı şeridinde büyük bir beklentiyle özlenen premium marina olanaklarını sunacak.

Vlora Marina'nın kapsamlı premium teklifini tamamlayan, marinanın yanında uzanan 2 km'lik sahil boyunca uzanan geniş bir gezinti yolu planlanıyor. Gezinti yolunda birinci sınıf restoran ve barlar, özel bir spa ve üst düzey perakende ve eğlence tesisleri yer alacak. Gelecekteki gelişmeler arasında sınırlı sayıda lüks apartman dairesi ve uluslararası standartlarda 5 yıldızlı otellerin inşası da yer alıyor.

D-Marin'in Birleşme ve Satın Almalar Direktörü Gyozo Lantos şunları söyledi: "Vlora Marina ile kurduğumuz bu stratejik ortaklık yeni bir pazara atılan heyecan verici bir adım. D-Marin, Akdeniz'de yatçılık konusunda kararlı ve marina seçeneklerimiz, yat sahiplerinin bölgedeki yolculuklarının her adımında premium hizmetlerden yararlanmalarını sağlıyor. Bu yüksek potansiyelli yatçılık merkezini hayata geçirmekten ve deniz turizminin büyümesiyle Vlorë şehrini geliştirmekten heyecan duyuyoruz."

Müşteriler, projenin 2027 yılı başlarında tamamlanmasıyla birlikte Vlora Marina'da premium D-Marin deneyiminin keyfini çıkarabilecekler. Vlorë, Adriyatik ve İyon Denizlerinin buluşma noktasında yer alan Arnavutluk'un üçüncü büyük şehridir ve gelenekler açısından zengin, canlı bir destinasyonu temsil etmektedir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Önde gelen denizcilik şirketleri Ortak bir açıklama yayınladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/onde-gelen-denizcilik-sirketleri-ortak-bir-aciklama-yayinladi-174/

Önde gelen küresel denizcilik şirketlerinin CEO'ları, Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) çağrıda bulunan ortak bir açıklama yayınladı. Beş CEO, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da desteklediği ortak açıklamada, IMO'nun bu yıl belirlediği yeni hedeflere ulaşmanın tek gerçekçi yolunun fosil yakıtlardan yeşil yakıtlara geniş ölçekte ve hızda geçiş yapmak olduğunu savundu.  Ortak deklarasyon,hem yeni gemiler hem de enerji üretimini hızlandırmak üzere gereken yakıt tedarik altyapısı için yatırım güvenini teşvik etmek, yalnızca fosil yakıtla çalışan gemilerin yeni inşası için bir bitiş tarihi ve net bir sera gazı yoğunluğu standart zaman çizelgesi ile başlayan dört düzenleyici temel taşının oluşturulması çağrısında bulunuyor. Hapag-Lloyd CEO'su Rolf Habben Jansen, "Sürdürülebilir bir gelecek ve temiz uygulamalara yönelik kolektif sorumluluğumuz çok önemlidir" dedi. MSC CEO'su Soren Toft, "Dünya çapındaki hükümetlerin desteği, ortak hedefimize ulaşmak için önemli bir unsur, bu çabaların arasında, yalnızca fosil yakıtlarla çalışabilen gemilerin teslimine son verilmesini görmek istiyoruz" dedi. Wallenius Wilhelmsen'deki mevkidaşı Lasse Kristoffersen, beş şirketin küresel ölçekte ihtiyaç duyulan yatırımları yönlendirme hedefine uygun küresel düzenleyici çerçeve oluşturulması çağrısında bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yapılan testlerden tam not aldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/yapilan-testlerden-tam-not-aldi-1620/

ASFAT, Denizcilik Genel Müdürlüğü ile yaptığı “8 Adet Liman Kontrol Projesi” kapsamında yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT’un üçüncüsü 24 Kasım’da teslim edildi. ASFAT, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı,

“ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Liman Kontrol Botu Projesi kapsamında 3’üncü ASBOT’umuz da Marmaris Liman Müdürlüğü’nde yapılan kabul ve muayene testlerinden başarıyla geçerek Denizcilik Genel Müdürlüğü‘ne teslim edildi” Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ASFAT tarafından geliştirilen ASBOT KN-35 yeni nesil asayiş ve emniyet botu teslimatı yapılmıştı. İstanbul Boğazı’nda görev yapacak olan ASBOT çift stepli yapısı sayesinde yüksek hızlarda dahi sabit bir seyir sağlıyor. Projenin tasarım ve imalatı ASFAT tarafından yüksek yerlilik oranıyla üretildi.

ASBOT KN-35, yüksek süratlerdeki manevra kabiliyeti ve yüksek denizcilik özelliği ile yapılan testlerden tam not almıştır. 10.2 metre uzunluğunda ve 3.2 metre genişliğindeki ASBOT, çift stepli kayıcı gövde yapısına sahip. Gelişmiş kompozitten vakum infüzyon teknolojisi ile üretilen ve Türk Loydu klaslı olan ASBOT tam yolda iken, tam iskele ve tam sancak dönüşü yapabilecek şekilde tasarlandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin en büyük tersanesi MEM Solar ile Rolls Royce iş birliği https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-en-buyuk-tersanesi-mem-solar-ile-rolls-royce-is-birligi--1633/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük tersanesi, tekstil, çelik boru imalatı, yenilenebilir enerji konusunda yatırımcı MEM Solar ile enerji çözümleri teknolojilerinde faaliyet gösteren Rolls-Royce'un iş birimi Power Systems arasında Türkiye'nin ilk elektrik depolamalı mikro şebeke sistem çözüm kurulumu için anlaşma yapıldı. MEM Solar, denizcilik ve kara sektöründeki tecrübelerini yenilenebilir enerji alanlarına yönlendirirken, kendisine bu konuda güçlü ve güvenilir bir aday olarak Türkiye'de Rolls Royce Solutions Türkiye tarafından temsil edilen mtu markasıyla Rolls Royce Power Systems firmasını tercih etti. 2 megavatsaat kapasiteli mtu marka batarya depolamalı ve kontrol sistemli Rolls Royce Solutions'a ait ünitelerle yapılacak kurulum ile başlatılan yeni iş alanı, sonraki süreçte endüstriyel uygulamalar ve yenilenebilir enerji sahalarındaki yatırımların yönetimi ile sürdürülecek. Dağıtık enerji sistemi, mikro şebeke uygulamaları ve batarya teknolojilerinin önemli enerji konuları arasında yer aldığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Dünyada önemli bir büyüklüğe ulaşan, ülkemizde yeni başlayacak ve hızla gelişecek olan yeni enerji pazarına giriş için çok önemli olan bu iş birliği, pazarın teknik koşullarının doğru oluşması açısından büyük önem taşımakta. Kara ve deniz uygulamalarında, daha temiz bir gelecek için yenilikçi ve verimli çözümler yaratma kararlılığımızın göstergesi olan, bu ilk projeyle hem pazara hem enerjiden sorumlu kurumlara destek olabilmek amacıyla başlattığımız bu projenin şirketlerimize, ülkemize ve toplumumuza hayırlı olmasını diliyoruz"

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
MS 10. yüzyıla ait Viking yelkenlisi Saga Farmann İstanbul'da "kışlayacak" https://analizgazetesi.com.tr/haber/ms-10-yuzyila-ait-viking-yelkenlisi-saga-farmann-istanbulda-kislayacak-2423/

12 kişilik mürettebatla 13 haftalık uzun bir yolculuğun ardından ağustosta İstanbul'a gelen yelkenli, kış sezonunda denize açılması uygun olmadığı için İstanbul'da misafir kalmaya devam edecek. Ahşap ve dövme demir malzemeden tamamen el yapımı, eski tekniklere sadık kalınarak üretilen Saga Farmann, nisana kadar Haliç Tersanesi'nde özel bir ekip tarafından haftalık kontrollerden geçecek. Nisanda gemi mürettebatı ve teknik sorumluların tersaneye gelerek son bakım çalışmasıyla birlikte Akdeniz'e yelken açacak gemi, Vikinglerin 13 yüzyıl önce izlediği ticaret rotasını takip ederek Norveç'e gidecek. Geminin Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı üzerinden Yunanistan, Adriyatik Denizi, İtalya, Tunus, Fransa ve İspanya sahil kentlerini dolaşıp Cebelitarık Boğazı'nı geçerek ilk durağı Tonsberg'e gitmesi planlanıyor. Ağustos başında yaklaşık 90 günlük bir yolculukla İstanbul'a gelen yelkenli toplamda 8 ay Türk denizlerinde misafir kalarak bir ilke de imza atacak. Saga Farmann yelkenlisi proje sorumlusu ve kaptanlarından Lars Bill, geminin Vikinglerin yüzyıllar önce İstanbul'a yaptıkları ticari yolculuğun rotasını izleyerek geldiğini söyledi. 3 aylık yolculuğun ardından ulaştıkları İstanbul'da çok güzel karşılandıklarını ve Viking hayranlarının demir attıkları her yerde ziyarete geldiğini belirten Bill, geminin 3 ay sergilendiği Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki ilgiden de memnun kaldıklarını belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Saros Körfezi'nde "Nusret-2023 Davet Tatbikatı" devam ediyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/saros-korfezinde-nusret-2023-davet-tatbikati-devam-ediyor-7184/

Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO ve Türkiye'den Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar birliklerle dost ve müttefik ülkelerden EOD timleri ve gözlemcilerin katıldığı "Nusret-2023 Davet Tatbikatı", Saros Körfezi'nde devam ediyor.

Mayın Filosu Komutanı Tümamiral Mustafa Kaya, Çanakkale Deniz Müzesi'nde düzenlenen basın brifinginde, tatbikatın, katılımcı birlik ve komutanlıkların mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak, Türk Deniz Kuvvetleri ile dost ve müttefik deniz kuvvetleri arasında karşılıklı iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek amacıyla her yıl icra edilen mayın harbine yönelik bir davet tatbikatı olduğunu söyledi.

2011’de inşa edildi

Tatbikata adını veren Nusret Mayın Gemisi'nin 7-8 Mart 1915'te Çanakkale Boğazı'na 26 mayın döktüğünü ve 1. Dünya Savaşı'nın kaderini değiştirdiğini hatırlatan Kaya, Çanakkale Deniz Savaşı'na büyük katkısı olan kahraman geminin anısını yaşatmak için aslına birebir uygun olacak şekilde Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 2011'de TCG Nusret Gemisi'nin inşa edildiğini belirtti. Kaya, dünyada birçok müze gemi bulunmakla beraber modern seyir cihazlarıyla donatılmış olan TCG Nusret'in yüzer müze gemi olarak emsallerinden ayrıldığını ifade etti.

3 safhada tatbikat 

Dost ve müttefik ülkelerin yakın ilgisi ve yüksek oranlı katılımının, Nusret-2023 Davet Tatbikatı'nın karşılıklı iş birliğine ve birlikte çalışabilirliğe olan katkısının ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini dile getiren Kaya, tatbikatın TCG-Bayraktar sancak gemisinden teşkil edilecek mayın harbi harekat merkezi aracılığıyla Mayın Filosu Komutanlığınca sevk ve idare edileceğini bildirdi. Kaya, mayın döküş, mayın karşı tedbirleri ve liman ziyaretlerini de içeren 3 safhada tatbikat icra edileceğini duyurdu.

TCG Bayraktar'dan sevk ve idare edilecek

Tatbikat, "Katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek" amacıyla icra ediliyor. Nusret-2023 Tatbikatı kapsamında, havadan su üstü gemileriyle mayınlanan saha ve kanallar, mayın avlama gemileri, mayın harbi dalgıçları ve EOD/AUV timleri tarafından mayın karşı tedbirleri harekatı icra edilerek temizlenecek. Mayın Filosu Komutanlığınca sancak gemisi olan TCG Bayraktar'dan (L-402) sevk ve idare edilecek tatbikat, mayın döküş, mayın karşı tedbirleri harekatı ve liman ziyaretini de içerecek şekilde 3 safhada tamamlanacak. Nusret-2023 Tatbikatı'na Türk deniz, kara ve hava unsurlarının yanı sıra NATO unsurlarından İtalya, İspanya, Yunanistan ve Hırvatistan ile dost ve müttefik ülkeler ABD, Malta, Romanya ve Suudi Arabistan katılırken, Azerbaycan, Bahreyn, Brezilya, Bulgaristan, Güney Kore, Filipinler, Kuveyt, Malezya, Pakistan ve Umman'dan birlikler gözlemci olarak yer alıyor. Tatbikat, bugün sona erecek.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Milyonluk yatların İstanbul şovu için geri sayım https://analizgazetesi.com.tr/haber/milyonluk-yatlarin-istanbul-sovu-icin-geri-sayim-8523/

Türkiye'de karada düzenlenecek en prestijli denizcilik fuarı olma özelliği taşıyan Yenikapı Boat Show, 16 Aralık 2023’te Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Dokuz gün sürecek olan fuar, iki hafta sonunu kapsayarak katılımcı firmalarla çok daha fazla deniz sever ile bir araya gelme olanağı sağlayacak. Artı Fuarcılık’ın organize ettiği Yenikapı Boat Show, dünyaca ünlü birçok markanın Türkiye lansmanına da ev sahipliği yapacak.

 

“TERSANE VE MARİNA SAYISI ARTARSA İHRACAT DA ARTAR”

 

Yenikapı Boat Show CEO’su Murat Arslan, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Türkiye geçen yıl gemi ve yat hizmetleri ihracatından yaklaşık 1,4 milyar dolar gelir elde etti. Bunun yanında bakım, yenileme ve tamirat kalemlerinden elde edilen gelirler var. Bu işlerden elde edilen gelirleri de eklediğimizde ihracat rakamı 2,5 milyar doları buluyor. Sektör ihracatının artması için tersane sayımızı artırmamız gerekiyor. Diğer yandan denizcilik sektörünün Türkiye’nin toplam ihracatına sürdürülebilir katkı sağlamasının yolu marina yatırımlarının artmasından geçiyor. Türkiye, mega yat üretiminde dünyadanın ilk beş üreticisi arasında. Doğru strateji ile daha üst sıralarda yer almamız mümkün.Yenikapı Boat Show’da hedefimiz sektörümüze en az 400 milyon dolarlık ticaret hacmi yaratmak.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Düzenli gemi seferlerine ilişkin esaslar belirlendi https://analizgazetesi.com.tr/haber/duzenli-gemi-seferlerine-iliskin-esaslar-belirlendi-7357/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, Gemilerle Yapılan Düzenli Seferler Hakkında Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye'deki kıyı tesisleri arasında düzenli sefer yapacak işletmeciler, gemileri için Denizcilik Genel Müdürlüğünden hat izni alacak.

İşletmecinin talebine göre gemilere, tarifelerine uymaları şartıyla birden fazla hat için izin verilebilecek.

Kıyı tesisleri arasında düzenli sefer yapacak gemilerin Milli Gemi Sicili veya Türk Uluslararası Gemi Sicilin'e kayıtlı olması gerekecek.

İşletmecilerin yaz ve kış tarifelerine geçiş tarihleri, bölgesel iklim şartları dikkate alınarak idarece belirlenebilecek. İşletmeciler, yolcu ve araç yoğunluğunun oluştuğu özel günlerde gemilerin kalktığı ve yanaştığı kıyı tesisi işleticilerinin uygun görüşüyle ek sefer yapabilecek.

Kendi seferlerini aksatmamak kaydıyla başka işletmeciye ait hatta hizmet alım yöntemiyle çalıştırılacak gemiler için de ilgili liman başkanlığından izin alınacak.

Düzenli sefer yapacak işletmeci, hat izni belgesi almak için Düzenli Seferler Bilgi Sistemi (DSBS) üzerinden çevrim içi başvuru yapacak.

- Seferlere ara verilemeyecek

Türkiye'deki kıyı tesisleriyle yabancı ülke kıyı tesisleri arasında düzenli sefer yapacak gerçek veya tüzel kişilerin de idareden uygunluk yazısı alması zorunlu olacak.

Uygunluk yazısının süresi idare tarafından belirlenecek ve süresi sona ermeden en az bir ay önce yazının yenilenmesi gerekecek.

Ülke kıyı tesisleriyle yabancı ülke kıyı tesisleri arasında düzenli sefer yapmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler istenilen belgelerle birlikte idareye başvuru yapacak.

İşletmeciler sefer programlarını aksatarak başka hatlarda sefer yapamayacak. Sefer planında değişiklik yapılmadan mücbir sebepler dışında seferlere ara verilmeyecek. Geminin kapasitesinden fazla yolcu veya araç bileti satılamayacak. Hat izni olmayan veya askıya alınan hatlarda düzenli sefer yapılamayacak.

Yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarihten önce hat izni alan işletmecilerin izinleri, mevcut sürelerinin bitim tarihine kadar geçerli olacak.

Yönetmelik, üç ay sonra yürürlüğe girecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/turk-silahli-kuvvetleri-envanterine-katilacak-3813/

Muharebe sahasındaki etkinliği ve çeşitliliği son yıllarda artan insansız platformların güvenlik güçlerine kazandırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. İnsansız hava ve kara araçlarından sonra yakın zamanda insansız deniz araçları da Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılacak.Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından tedarik edilecek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hizmetine sunulacak SANCAR Silahlı İnsansız Suüstü Aracı (SİDA), HAVELSAN-Yonca Onuk Tersanesi iş birliğinde geliştiriliyor. Önemli kabiliyetleri beraberinde getirecek SİDA; üs koruma, arama-kurtarma, istihbarat, keşif, gözetleme, devriye, su üstü harbi, mayına karşı tedbir gibi kritik görevlerde aktif rol üstlenecek. Tüm bu görevleri insansız olarak yerine getirebilmesi için SANCAR'ın sahip olduğu ve onu benzerlerinden ayrıştıran "görev aklı" ADVENT ROTA'nın Faz-1 safhası "fabrika kabul testleri" SSB ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin de katılımıyla başarıyla tamamlandı. Türk donanmasının su üstü platformlarının birçoğunda yer alan, rüştünü ispatlamış ADVENT Savaş Yönetim Sisteminin (SYS), insansız araçlarda kullanılacak versiyonu olan ADVENT ROTA'nın konuşlanacağı ilk platform SANCAR SİDA olacak. SANCAR SİDA, NATO Birlikte Çalışabilirlik Standartlarına uygun ADVENT C4ISR görev sistemine sahip kontrol istasyonundan kontrol edilebiliyor. Araç, bu yetkinlik sayesinde ADVENT SYS konuşlu diğer deniz platformlarıyla da birlikte çalışabilme yeteneğine sahip olacak. Kontrol istasyonunda yer alacak ADVENT KALYON Görev Sistemi de ROTA ile müşterek olarak Faz-1 safhası "fabrika kabul testlerini" başarıyla geride bıraktı. Proje kapsamında HAVELSAN, platform otonomisi, görev sistemi yazılımları, yer kontrol istasyonu, mini-GVDS (Gemi Veri Dağıtım Sistemi), anti jam özellikli GNSS ve Uydu Haberleşme Sistemi geliştirip üretiyor. Yonca-Onuk ise SİDA platformu olan teknenin üretilmesi ve teknede kullanılacak olan faydalı yüklerin tedarik ve entegrasyonunu gerçekleştiriyor. Proje tamamlandığında, otonom seyir ve görev icra edebilen, ADVENT SYS ile entegre ve Yer Kontrol İstasyonu ile ADVENT SYS üzerinden kontrol edilebilen HAVELSAN'ın geliştirdiği ilk otonom su üstü aracı ortaya çıkmış olacak. Yapay zeka, öğrenen algoritmalar, büyük veri, veri füzyonu, otonom sistemler teknolojileri kullanılarak geliştirilmekte olan Sancar, 12,73 metre uzunluğuna, 3,3 metre genişliğine, 9 ton deplasmana sahip bulunuyor. Sancar, 40 knots'ın üzerinde hıza, 740 kilometrenin üzerinde seyir menziline ulaşıyor. Uzaktan kontrol edilebilen SANCAR SİDA, liman/üs koruma, arama/kurtarma, istihbarat, keşif, gözetleme, karakol, su üstü harbi, mayın karşı tedbirleri görevlerini otonom olarak yerine getirebilecek. SİDA Projesi ile komple bir insansız su üstü platformu üretildi ve seri üretime hazır bir ürüne dönüştürüldü. Ayrıca komuta kontrol entegrasyon yazılımı, görev planlama ve görev sonrası değerlendirme ve analiz yazılımları gibi sistemin alt bileşenleri de müstakil ürünler olabilecek. Böylece HAVELSAN ürün ailesine, stratejik seviyeden taktik seviyeye kadar kullanılabilecek pazarlanabilir ürünler kazandırılacak. ADVENT ROTA ve ADVENT KALYON ürünleri diğer insansız deniz aracı projelerinde de görev yapabilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Rüzgar hızı saatte 58 km'ye çıktı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ruzgar-hizi-saatte-58-kmye-cikti-8163/

Bölgede saatteki hızı 58 kilometreye çıkan rüzgar nedeniyle yol almakta güçlük çeken gemiler, kentin doğal limanına, balıkçı tekneleri de iç limana demir atarak beklemeye başladı. Valilikten yapılan açıklamada, salı günü öğle saatlerinden itibaren fırtınanın etkisini kaybetmesinin beklendiği, fırtınayla birlikte ulaşımda aksamaların oluşabileceği belirtilerek, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. Kentte etkisini sürdüren fırtına nedeniyle kıyıdaki tezgahların da devrildiği görüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hasar tespit çalışmaları yapıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/hasar-tespit-calismalari-yapildi-4575/

Hasar Tespit Komisyonu üyeleri, Çınarcık, Koruköy ve Esenköy ilçelerinde zarar gören balıkçı barınaklarında incelemelerde bulundu. Heyet, yıkılan barınakların bölgedeki yerel balıkçıların yaşamını nasıl etkilediğini ve acil ihtiyaçlarını belirlemek üzere detaylı çalışma yürüttü. Çınarcık, Koruköy ve Esenköy'deki balıkçı barınaklarının onarım çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını belirten heyet, balıkçıların yaşadığı mağduriyeti gidermek ve balıkçılık faaliyetlerini tekrar başlatmak için acil bir plan oluşturulacağını bildirdi. Heyette, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Ulaştırma Altyapı Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Muhtesin Sevinç, Ulaştırma Altyapı Bakanlığı Yalova Bölge Liman Başkanı Deniz Kaya, İl Tarım Orman Müdürü Suat Parıldar, Çınarcık İlçe Tarım Müdürü Mehmet Hakan Demirhan, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ve AFAD yetkilileri yer aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Haliç'te başlayan yolculuk 40. yaşında https://analizgazetesi.com.tr/haber/halicte-baslayan-yolculuk-40-yasinda-8318/

Onursan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Onur açılış konuşmasında şunları söyledi: “1983 yılında Haliç’te başlayan yolculuğumuzun 40. Yılına ulaştığımız bu günlerde sizleri aramızda görmekten büyük bir onur duyuyor ve hepinize katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. ONURSAN olarak, 40 yıldır sektörün içinde, kendi alanımızın yenilikçi ve lider firması olmaktan gurur duyuyoruz. Türk ve yabancı denizcilik şirketlerinin gerek ülkemiz kara sularında, gerekse yurt dışı uğrak limanlarında ihtiyaç duyduğu servis hizmetlerini sağlamaya devam ediyoruz. Denizde can güvenliği, şüphesiz ki biz denizciler için en önemli konulardan biridir. İşte bu nedenle kaliteyi ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabilmek adına Türkiye’nin en deneyimli teknik ve idari ekibiyle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Filika, yangın söndürme sistemleri, Can salı ve kalibrasyonu kapsayan dört ana iş istasyonumuzla; Tuzla, Yalova ve İzmir başta olmak üzere Rize’den İskenderun’a kadar ülkemizin tüm liman ve tersanelerinde servis olanağı sağlayabilmekteyiz. Sektörden elde ettiğimiz kazancımızı, yine sektöre yatırım yaparak servislerimize devam ediyoruz. Ülkemiz içinde bulunan üç merkezimiz ve Amerika’daki şubelerimizin yanına, bu yıl eklediğimiz Onursan Europe Rotterdam şubemizle de servis ağımızı genişletiyoruz. 2019 yılında şirketler gurubumuza dahil olan GEPA Firması ile de Türkiye’nin ilk fiberglas tekne, filika ve yat üretimini yaptığımız gibi, yerli ve klas onaylı kurtarma botlarını da üretmekteyiz. Donanmamıza katılmış olan TCG Anadolu ve TCG Derya gemilerine ait komutan botlarının firmamız tarafından üretilmiş olmasından dolayı da ayrıca gurur duymaktayız” Gecede Yılmaz Onur’un ardından dönem arkadaşı Kaptan Saim Oğuzülgen de bir konuşma yaptı. Oğuzülgen şunları söyledi: “Tarih 1983, daha sonra şirketi kendi mühendislik ufku ile meslek tecrübesi ile geliştirdi. Sonuç olarak bugün burada toplandıysak yapıcılığıyla, mütevaziliğiyle evlatlarına kol kanat germesiyle bence 40 yıl boyunca Türk denizcilik sektörü ve uluslararası denizcilik sektöründe biz denizciler için en önemli bir konuyu gerçekleştirdiler. O da denizcilerin can emniyeti ve gemilerin yangın emniyeti ile ilgili olması gereken olguları gerçekleştirdiler. İşte o ONURSAN. ONURSAN 40 yıldır denizcilerin can emniyeti ve gemilerin yangın emniyeti ile faaliyet gösteriyor” 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye denizlerde çok iyi başlangıç yaptı https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiye-denizlerde-cok-iyi-baslangic-yapti-3686/

Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren zirvede 9 oturum yapıldı. Bu oturumlarda, "Enerjide sürdürülebilirlik ve karbon sıfır politikası", "Yenilenebilir enerjinin entegrasyonu ve depolama teknolojisi", "Bölgesel kalkınmada enerjinin önemi", "Sürdürülebilir enerji ve yapay zeka", "Akıllı şebekeler", "Enerji sistemleri", "Enerji hukuku", "Kent ve enerji ile enerji verimliliği ve iktisadı" konuları ele alındı. Zirvenin açılışında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçildiğini anımsatarak, bu kapsamda 2'nci Enerji Zirvesi"ni düzenlediklerini belirtti. Demir, zirve sonunda elde edilecek verilerin kitaplaştırılacağını kaydetti. Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır da enerji denildiğinde akla ilk gelen şeyin enerjinin üretimi olduğunu ifade ederek, zirvenin gelecek oturumlarında kullanılan enerjinin sürdürülebilir olması, çevreye olan etkisi, yenilenebilir enerjinin sisteme entegrasyonu gibi konuların da konuşulacağını aktardı.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı da zirvede bir sunum yaptı. Şu anda dünyada petrolün yüzde 30'undan, doğal gazın da yüzde 50'sinden fazlasının denizlerden çıktığını ifade eden Yağcı, bu oranların her geçen gün arttığını belirtti. Yağcı, şunları kaydetti: "Türkiye Karadeniz'den doğal gaz çıkardı. Türkiye denizlerden enerji kaynakları çıkarma konusunda çok iyi bir başlangıç yaptı. Benim bir tezim var. Bir devlet eğer büyük devlet olmak istiyorsa birincisi gerek şarta, ikincisi de yeter şarta sahip olması lazım. Gerek şart devletin birlik ve bütünlüğünün sağlanmış olmasıdır. Yeter şart da enerji sorununu çözememiş, dışa bağımlı hiçbir devlet dünya devleti olamaz. Türkiye birinci gerek şartı sağladı, ikinci yeter şartı da sağlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye'de 2021'de enerjide dışa bağımlılık seviyesi yüzde 71 iken Enerji Bakanlığı bu bağımlılığı 10 yıl içerisinde yüzde 50'nin altına, 2053'te ise yüzde 13'e düşürmeyi planlıyor. TPAO Gabar'da, Cudi'de, Bestler Dereler bölgesinde, Kato'da petrol çıkarıyor. Petrol bölgelerinde bu tür terör faaliyetlerinin olması ne demek? 'Yeter şart ortadan kalksın, Türkiye enerjide dışa bağımlı olsun.' demek"

Zirveye, TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürü Volkan Demir Taş, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gemilerin demirleme ücretleri belli oldu https://analizgazetesi.com.tr/haber/gemilerin-demirleme-ucretleri-belli-oldu-1036/

15 Kasım 2023 tarihli ve E.1056025 sayılı Bakanlık Makam Olur’u ile yayımlanan kararda ülkemizin deniz yetki alanları içindeki gemilerden alınacak demirleme ücretlerinin tespiti ile bu ücretlerin tahsili, denetimi ve takibine ilişkin usul ve esasların neler olduğu açıklandı. Duyuruda hangi gemilerden hangi durumlarda ve bölgelerde ücret alınmayacağı, hangilerinden alınacağı açıklandı. Yeni ücretlendirme sistemi 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Limanlar yeni teşviklerle "yeşil dönüşüm"de öncü olacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/limanlar-yeni-tesviklerle-yesil-donusumde-oncu-olacak-7271/

Uraloğlu, "Kıyı Tesislerine Yeşil Liman Sertifikası Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik"in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kıyı tesisleri için "Yeşil Liman Sertifakası" uygulamasını güncellediklerini ifade eden Uraloğlu, "Bundan sonra yeni yapılacak kıyı tesisleri 'yeşil liman' şartlarına uygun inşa edilecek, mevcutlar ise gönüllülük esasına göre belgelendirilecek. Vereceğimiz teşvik ve desteklerle tüm liman işletmelerimiz, Türkiye'nin yeşil dönüşümünde öncü rol oynayacak, diğer sektörlere de örnek olacak." diye konuştu.

Uraloğlu, uluslararası lojistikte gerek liman altyapılarında gerekse gemilerde uluslararası çevreci kurallar kapsamında hızlı bir dönüşüm yaşandığına işaret ederek, ülke olarak bu yeşil dönüşüme zamanında uyum sağlamak için tüm taşıma modlarında seferberlik ilan edildiğini bildirdi.

Deniz yolu yük sahiplerinin, liman veya gemi seçerken ne kadar çevreci olduklarını ve yeşil dönüşüme ne kadar destek verdiklerini incelediklerini vurgulayan Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Deniz yolu yük sahipleri, fiyatı yüksek olsa dahi daha çevreci unsurlarla çalışıyor. Mevcutta daha az kriterle sertifikalandırılan 20 yeşil limanımız, yeni teşviklerimizle daha çevreci limana dönüşecek. Bu limanlarımızın, 'Yeşil Liman Sertifikası'nın şartlarını kısa zamanda tamamlayacaklarına olan inancımız tamdır. Daha yeşil ve çevreci bir Türkiye'yi gelecek kuşaklara bırakmak için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

- "Yeşil liman" için destek verilecek

Uraloğlu, "yeşil liman" uygulamasını desteklemek ve teşvik etmek için, "kıyı tesisi işletme izni" ile "Kıyı Tesisi Tehlikeli Yük Uygunluk Belgesi'nin süresinin iki yıl uzatılarak uygulanacağını dile getirdi.

"Kıyı Tesisi İşletme İzni Belgesi"ne ilişkin sörvey hizmet bedelinin alınmayacağı bilgisini veren Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Konteyner tartım tespit hizmetine ilişkin Bakanlığın aldığı kontrol ücreti tahsil edilmeyecek. Yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdidi/yenilenmesi için Bakanlık döner sermayesine ödenecek ücretlerde, Bakanlık ücret tarifelerinde, Bakanlığımızca belirlenen oranda indirim hakkı ve muafiyet uygulanacak. Yeşil limanlara bir yıl içinde gelen kısıtlı sayıdaki gemiye 'Türk Boğazları'ndan geçiş önceliği tanınacak."

- "Yeşil liman" olmak isteyenler neler yapacak?

Uraloğlu, "yeşil liman" statüsü almak isteyen kıyı tesislerinin, limandaki binalar için enerji kimlik belgesi alması gerektiğini, enerji tüketiminin de en az yüzde 5'inin yenilenebilir kaynaklardan karşılanacağını anlattı.

Ayrıca, ana yük elleçleme ekipmanlarının çoğunluğunun elektrikle çalışan araçlardan oluşacağını vurgulayan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Limandaki egzozlu araçların emisyon ölçümleri her yıl yaptırılacak, artış olması durumunda ilk ölçümün altına inmesi için gereken tedbirler alınacak. En az bir rıhtım üzerinde gemilerin limanda makinelerini kullanmamaları için elektrik bağlantısı sağlanacak. Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurulacak. Su deşarj noktalarında su-yağ ayırıcısı kurulacak ve bina çatılarından akan yağmur suları toplanıp kullanılacak. Petrol ve ürünlerinin kirliliğinin önlenmesinde kullanılacak ekipmanların miktarı, standardın yüzde 50'si oranında arttırılacak. Kıyı tesisi adına yeterli büyüklükte hatıra ormanı oluşturulacak. Her yıl en az iki plajda kıyı temizliği yapılacak. Kıyı tesisi otoparkında iki adetten az olmamak üzere araç şarj ünitesi kurulacak."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ulu Motor Yollardaki İddiasını Denize Taşıdı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ulu-motor-yollardaki-iddiasini-denize-tasidi-286/

Bu yılda mavi sulara yelken açan yelkencileri ağırlayan Rixos Sailing Cup, 14-17 Kasım’da “Dostluk Kazansın” sloganıyla gerçekleşti. 11 ülkeden, yerli ve yabancı 600’ün üzerinde sporcunun, 70 tekneyle yarıştığı etkinlikte, Rixos Hotels tarafından Türkiye Yelken Federasyonu, Göcek Yelken Kulubü ve hakem komiteleri ile belirlenen zorlu bir parkurda yelken keyfini ve heyecanı yaşandı. 

Otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik çerçevesinde teknolojik yatırımlarına devam eden Ulu Motor hem destekçi hem de yarışmacı olarak yer aldı. 

Dört gün boyunca nefes kesen mücadelelerin yaşandığı Rixos Sailing Cup’a cemiyet, sanat ve basın dünyasından ünlü isimler katıldı.

Sporun ve sporcunun daima yanında olduğunu gösteren Ulu Motor, bu etkinlik kapsamında distribütörlüğünü üstlendiği Skywell ve Leapmotor modellerini yarış severlerle buluşturdu. Tam dolu bir batarya ile şehir içi kullanımda 417 kilometreye varan menzil sunan Leapmotor T03, kompakt görünümü, kullanışlı teknolojik özellikleri, akıllı bağlantıları ve sürüş destek sistemiyle katılımcıların gözdesi oldu. Son teknolojik donanımlarla tasarlanan, tek şarjla şehir içi 642 kilometre yol yapabilen uzun menzilli Skywell ET5 LR Legend modeli ise tüm katılımcılardan tam not aldı.

Spora desteğini Rixos Sailing Cup'a destek vererek başlatan Ulu Motor, ilerleyen zamanlarda tenis sporlarına da destek vermeye hazırlandığını açıkladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul'un simge vapuru ödül aldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/istanbulun-simge-vapuru-odul-aldi-5471/

MediaCat’in en yaratıcı ve etkili iletişim projelerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl 18.’sini düzenlediği PR Felis ‘Kamu İlişkileri Yönetimi’ kategorisinde ödüle layık görüldü. 10 Kasım 2023 tarihinde Brand Week kapsamında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ve ekibi ödülünü aldı. 2019’da göreve geldiğinden bu yana çevreci ve sürdürülebilir bir yaklaşımla deniz ulaşımını geliştirmek ve denizcilik kültürünü yaşatmak vizyonuyla çalıştıklarının altını çizen Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş "Kızıltoprak Vapuru projemiz, sadece bir vapurun restorasyonu değil, aynı zamanda İstanbul'un denizcilik tarihine duyduğumuz saygının bir ifadesi. Bu sebeple bu ödül bizim için son derece anlamlı. Kültürel mirasımızı koruyarak İstanbullulara kaliteli ve güvenli deniz taşımacılığı sunma misyonumuzla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" mesajını verdi. Uzun yıllar İstanbullulara hizmet veren Kızıltoprak Vapuru, 2010 yılında Trabzon Belediyesi’ne hibe edilmişti. Şehir Hatları tarafından restore edilip filoya kazandırılmak amacıyla alınan vapur, Trabzon’dan yüzerek 58 saatte dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi olan Haliç Tersanesi’ne getirildi. Burada restorasyon süreci tamamlandıktan sonra Nisan 2023’te denizle buluşturularak yeniden İstanbulluların hizmetine sunuldu. Çevreci ve sürdürülebilir yaklaşımla tekrar hayata döndürülen Kızıltoprak Vapuru’nun filoya katılmasıyla Şehir Hatları’nın gemi sayısı 30’a ulaştı. Tüm bu süreç, Şehir Hatları tarafından belgeselleştirilerek kamuyla da paylaşıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Deniz taşımacılığında artan rekabet https://analizgazetesi.com.tr/haber/deniz-tasimaciliginda-artan-rekabet-949/

Açıklamanın ardından şirketin hisseleri yüzde 16’nın üzerinde düşüş kaydetti. Konteyner nakliye şirketi A.P. Moller-Maersk A/S, küresel ekonomik yavaşlamanın tetiklediği talep düşüşü ve kapasite fazlası nedeniyle 10 bin kişinin işine son verileceğini bildirdi. Maersk’ün yaptığı açıklama sonrası şirketin hisseleri yüzde 16'nın üzerinde düştü.

Maersk CEO Vincent Clerc, “Önümüzdeki iki ila üç yıl boyunca muhtemelen çok baskı altında kalacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki zorlu zamanlar göz önüne alındığında, finansal performansımızı korumak için çeşitli maliyet ve nakit kontrol önlemlerini hızlandırdık" dedi. İşten çıkarılan çalışan sayısı Maersk’ün toplam çalışan sayısının yüzde 9'una denk geliyor. Öte yandan işten çıkarma kararının navlun oranları ve deniz taşımacılığında artan rekabetten kaynaklandığı düşünülüyor. Yaklaşık 6 bin 500 çalışanın halihazırda çıkarıldığını belirten Clerc, Maersk’ün iş maliyetlerini düşürmek adına attığı adım ile 600 milyon dolara yakın tasarruf etmeyi beklediklerini belirtti. Ayrıca, Kopenhag merkezli şirketin 2024 hisse geri alım programını da gözden geçireceği ve 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin sermaye harcaması tahminini düşüreceği açıklandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2. Karadeniz Sörf Festivali yapıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/2-karadeniz-sorf-festivali-yapildi-7011/

Düzenlenen etkinliğe milli takım sporcuları, dalga sörfü Türkiye şampiyonları ve Şile Spor Akademisi sörfçülerinin yanı sıra, her yaştan yerli ve yabancı 200’e yakın sörf tutkunu katıldı. Etkinlikte yarışmalar; kısa tahta kadınlar, kısa tahta erkekler, Karadeniz herkese açık ile 18 yaş altı kız ve erkekler kategorilerinde gerçekleştirildi.  Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, etkinlik hakkında, "Yurt içinden ve yurt dışından katılan sporcular ile bu güzel etkinliği gerçekleştirdik. Ortam, hava ve deniz çok güzeldi. Önümüzdeki günlerde de Şile Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. Dereceye giren ve yarışmalara katılım sağlayan sporculara hediye ile madalya takdim edilen festivale, ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
250 yıldır geleceğin "Barbaros"ları yetişiyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/250-yildir-gelecegin-barbaroslari-yetisiyor-3582/

Mühendishane-i Bahr-i Hümayun adıyla 18 Kasım 1773'te Kasımpaşa'da kurulan Deniz Harp Okulu (DHO), 250'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okul Komutanlığı, kuruluşunun 250'nci yıl dönümü münasebetiyle kapılarını basın mensuplarına açtı. Tuzla yerleşkesinde düzenlenen basın turunda, geçmişten günümüze okulun eğitim faaliyetleri tanıtıldı. Deniz Kurmay Albay Emin Yılmaz okulu tanıtan brifing verirken, DHO Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin eğitim ve yaşam alanları tanıtıldıktan sonra geminin kumanda edildiği köprü üstü, denizde haberleşme ve radar simülatörleri, daha sonra limanda kürek ve yat faaliyetleri gösterildi. Öğrencilerin öğle yemeğinden sonra temel denizcilik eğitimleri izlendi.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Albay Volkan Salih Eser'in komutasında verilen eğitimde öğrencilere gemi kumandası, taktik muhabere, iki gemi arasında malzeme nakli, posta çantası alma verme gibi temel eğitimler gösterildi. 

 Mavi Vatanın savunması onlara emanet

Türk Deniz Kuvvetlerinin 250 yıldır ana subay kaynağı olan Deniz Harp Okulu'nda geleceğin bahriyelileri yetişiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz hak ve menfaatlerini korumak üzere öğrenimlerini tamamlayan 250'nci yıl mezunu 10'u kadın, 12'si yabancı ülke mensubu misafir personel olmak üzere 466 teğmen, 31 Ağustos'ta yapılan törenin ardından donanmadaki görevlerine başladı. Teğmenler Mavi Vatanın savunması için donanmadaki yerlerini alırken, 318 genç bahriyeli Heybeliada yerleşkesinde intibak eğitimlerini başarıyla tamamladı ve 27 Eylül'de ant içip, meç kuşandı. 

Hem deniz subayı hem mühendis olarak yetişiyorlar

DHO öğrencileri akademik program uyarınca 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere toplam 5 yıl süresince yoğun olarak uygulamalı denizcilik eğitimlerinin yanı sıra mühendislik eğitimi de alıyor. İngilizce dışında Rusça ve Çince eğitim de veriliyor. Yüksek teknoloji ürünü harp silah araç ve gereçlerini kullanan insan gücü ihtiyacının gerekliliği ile DHO öğrencileri hem deniz sınıfı subay hem de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen bir lisans diploması sahibi oluyor.

Okulda bilgisayar, elektrik-elekronik, endüstri, gemi inşa ve makine mühendislikleri olmak üzere 5 dalda lisans eğitimi ile Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda deniz subayı ve gemi adamı yeterliliklerini sağlayacak şekilde akademik ve uygulamalı askeri eğitimler veriliyor. Akademik lisans eğitiminin idamesi kapsamında 2'si profesör, 5'i doçent, 61'i sivil olmak üzere toplam 129 öğretim elemanı görev yapıyor. 

TÜBİTAK ve TEKNOFEST çalışmaları

Öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarından oluşan akademik kadro tarafından bu sene 3 TÜBİTAK proje çalışmasına yürütücü olarak, diğer üniversitelere ait 6 TÜBİTAK ve 1 TENMAK projesine de paydaş olarak katılım sağlandı. DHO ile Milli Denizaltı Dizayn Proje Ofisi arasında yapılan iş birliği kapsamında 5 öğretim üyesi, milli denizaltı kavramsal tasarım çalışmalarına aktif katkı katılıyor. MSÜ Deniz Harp Okulu Makine Teknolojileri Kulübü öğrencileri, TEKNOFEST 2023'te Jet Motor Tasarımı kategorisinde 225 takım arasından MSÜ İki Mavi takımı ile 1'inci ve MSÜ Armada takımı ile 3'üncü oldu. Makine Teknolojileri Kulübü öğrencileri ayrıca Amerikan Uzay ve Havacılık Enstitüsü 2023 Yılı Jet Motor Tasarım Yarışması'nda dünya çapında 1'inci oldu.

Atatürk'ün yatı Deniz Kuvvetleri için onarılıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının önemli projelerinden biri, Atatürk'ün yatı Savarona'nın DHO öğrencilerinin seyirleri için kullanılması. 17 Ağustos'ta Deniz Kuvvetlerine alınan Savarona'nın 19 Eylül'de Milli Savunma Bakanlığı İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda havuz onarımına başlandı.

Yatın yeniden hizmete alınması kapsamında planlanan bakım-tutum faaliyetlerinin 2024 yazında tamamlanması planlanıyor. Deniz Harp Okulu mensuplarının en büyük hayali, Atatürk'ün manevi mirası olan gemide bir an önce açık deniz eğitimlerini icra etmek. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Seyahat planlamaları "Denizle Seyahat" ile hızlanıp kolaylaşıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/seyahat-planlamalari-denizle-seyahat-ile-hizlanip-kolaylasiyor-4954/

DenizBank açıklamasına göre, banka müşterileri, YKM Turizm iş birliği ile geliştirilen platforma, www.denizleseyahat.com web sitesi ve DenizKartım uygulaması üzerinden, ek bilgi girmeden kolaylıkla erişebiliyor. 

"Denizle Seyahat" platformu, kullanıcılara istedikleri banka veya kredi kartı ile uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama, transfer, otobüs bileti, cruise ve paket tur satın alma gibi pek çok hizmete kesintisiz erişim imkânı tanıyor.

DenizBank kredi ve banka kartı sahipleri, platform üzerinden kazandıkları alışveriş bonuslarını üç kat değerli olarak kullanabiliyor ve kendilerine özel sunulan avantajlardan yararlanabiliyor.

Açıklamada görüşlerne yer verilen DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran, müşteri deneyimini zenginleştiren yenilikçi çözümler sunmanın DenizBank'ın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. 

Hıçkıran, "DenizBank olarak, her zaman müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ve onlara kişiselleştirilmiş deneyimler sunacak yeniliklerin peşindeyiz. Denizle Seyahat platformumuz, seyahat planlamalarını uçtan uca, kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak adına hayata geçirdiğimiz önemli projelerden biri. 

Geniş ürün yelpazesi, avantajlı kampanyaları ve misli değerindeki puanları ile seyahatseverlere özel olarak tasarladığımız bu yeni hizmetimizle, müşterilerimizin yanında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Denizle Seyahat, sürekli yenilenecek kampanyalar ve özel finansal çözümler ile seyahat deneyimlerini daha da zenginleştirecek. Teknoloji ve inovasyondaki liderliğimiz ile her an her yerden erişilebilir, kolay ve güvenli bankacılık hizmeti sunmayı sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Amatör denizcilik ailesine yaklaşık 18 bin kişi daha katıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/amator-denizcilik-ailesine-yaklasik-18-bin-kisi-daha-katildi-9797/

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye Yelken Federasyonu ile Denizcilik Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen eğitimlerin yoğun ilgiyle karşılandığına dikkati çekti.

Açık denizlerde verilen eğitimlere 19 ilden 62 yelken kulübü vasıtasıyla 17 bin 755 başvuru yapıldığını bildiren Uraloğlu, "Mayıs ve ekim dönemini içeren 6 ay içinde açık denizlerde verdiğimiz uygulamalı eğitimlerde 17 bin 672 kişi sertifika almaya hak kazandı. Denizci millet, denizci ülke hedefi, ortaya konan bu ilgiyle daha da güçlü yeşerecek." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimlere en çok başvurunun 9 bin 768 kişiyle Marmara Bölgesi'nden yapıldığına işaret eden Uraloğlu, "Uygulama eğitim merkezlerinin sayısı ve kapsadığı alan, vatandaşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle, her geçen gün artırılmakta. 44 kulüple başlayan uygulama eğitimleri geçen süre içinde 62 kulübe çıkarıldı." bilgisini paylaştı.

- "Özel tekne sayısı 120 bini geçti"

Bakan Uraloğlu, amatör denizcilik eğitimlerinin içeriğine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"Bu kapsamda 10 saatlik teorik çevrim içi eğitimlere, 4 saatlik Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle açık denizde uygulamalı yüz yüze eğitimler eklendi. Alınan pratik eğitimle vatandaşlarımız teknelerle ve denizle hasbihal oldu. Eğitimler şişme botlar, dıştan takma motorlu tekne ve yelkenli teknelerde veriliyor. Eğitimler tamamlandıktan sonra sınava sevk edilerek, sınavda başarılı olanlar, belgelerini en yakın kart basımı yapılan liman başkanlıklarımızdan teslim alabilmekteler ya da e-Devlet üzerinden alınan doğrulanabilir barkodlu çıktıyla özel teknelerini kullanabiliyorlar. Bu eğitimlerimizle tohumlarını attığımız denizci millet, denizci ülke hedefinin daha da güçlü yeşermesini sağlamaya çalışıyoruz."

Uraloğlu, proje kapsamındaki denizcilik kültürünün yaygınlaştırılması hedefinin özel tekne üretimine katkı sağladığına da değinerek, söz konusu katkının artarak devam edeceğini anlattı.

Özel tekne sayısının, Kovid-19 salgını koşullarına rağmen, projenin devam ettiği süre içinde arttığını kaydeden Uraloğlu, "Özel tekne sayısı 120 bini geçmiştir. Deniz turizminin de bu büyümeden olumlu yönde etkilenmesi kaçınılmazdır." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Blue Sapphire" kışlama için Marmaris'te https://analizgazetesi.com.tr/haber/blue-sapphire-kislama-icin-marmariste-7113/

Antalya Limanı'ndan gelen 200 metre uzunluğundaki Saint Kitts ve Nevis bayraklı yolcu gemisi, Marmaris Cruise Port'un büyük iskelesine yanaştırıldı.

Limanda bütün kış boyunca kalması planlanan 37 bin grostonluk geminin, sezon hazırlıklarını da burada yapacağı öğrenildi.

Öte yandan, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 164 metre uzunluğunda 22 metre genişliğindeki 6 katlı ultra lüks yatı "Eclipse" hala Albatros Marina'da demirli bulunuyor.

En lüks yatlar arasında gösterilen Cayman Adaları bayraklı, 90 metre uzunluğundaki "ICE" isimli yat da körfezde alagarda bekliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/bir-rihtim-daha-gemi-trafigine-acildi-4721/

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve Türkiye'yi derinden etkileyen depremin 11 kenti etkilediğini anımsattı. Bakanlık ekiplerinin felaketin ardından kıyı tesislerinde hasar tespiti yaptığını ifade eden Uraloğlu, "Limak ve Gübretaş İskenderun limanlarının rıhtımlarında ciddi hasarlar tespit edildi. Özel sektörümüzün dinamizmiyle ivedilikle eylem alması ve Bakanlığımızın gerekli desteği sağlamasıyla, depremden 48 saat sonra, kıyı tesislerimizde operasyonlara planlama dahilinde başlanmıştı" değerlendirmesini yaptı. İskenderun Limanı'nda bir rıhtımın daha gemi trafiğine açıldığını bildiren Uraloğlu, ilçedeki limanlarda elleçleme ve kapasite artırılarak toparlanma sürecine girildiğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, "Yaşanan deprem felaketi sonrası bugüne kadar elleçlenen yük miktarı 2,6 milyon ton, konteyner miktarı ise 250 bin TEU'ya ulaşırken, İskenderun Körfezi'nde elleçlenen toplam yük miktarı ise 52 milyon tona ulaştı" bilgisini paylaştı. Uraloğlu, İskenderun Limak Limanı'nda meydana gelen yangının Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda denizden, karadan ve havadan müdahale ile kısa sürede kontrol altına alındığını belirterek, şunları kaydetti: "İskenderun Limanı, hızla rehabilitasyon çalışmalarıyla eski gücüne kavuştu. 8 Nisan'da ticari amaçlı ilk konteyner gemisi depremden sadece 2 ay sonra elleçleme için ağır hasarını gideren İskenderun Limanı'na yanaşmıştır. İskenderun Limanı'nın ikinci rıhtımı da 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlamıştır. Ekim ayında 300 metre üstü konteynerlerin yanaşabileceği rıhtımlarda ve elleçleme ekipmanlarında tamiratlar tamamlanarak 335 metre boyundaki bir konteyner gemisi İskenderun Limanı'nda başarılı bir şekilde emniyetle elleçlenmiştir. Limanın son hasar alan rıhtımı da aralık ayında tamiratı tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak"


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin son durağı https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiye-kultur-yolu-festivallerinin-son-duragi-2149/

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Akdeniz Yelken Spor Kulübü ile birlikte düzenlenen “Antalya Kültür Yolu Festivali Yelken Yarışları” ile festivale masmavi bir başlangıç yapıldı.  İlk günün akşamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Arpanatolia konseri ve Side Antik Kent’in muhteşem atmosferinde Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde Carmina Burana konseri de gerçekleşti. Antalya Kültür Yolu Festivali 12 Kasım’a kadar, sergiler, tiyatro ve opera temsilleri, konserler, söyleşiler, atölyeler ve daha farklı etkinliklerle şehre renk katmaya devam devam edecek. . Yarışlar 4 Kasım’da Muratpaşa-Lara bölgesinde başladı. Lara Halk Plajı’ndan açılan yelkenler bugün de Akdeniz’in mavi sularında süzülmeye devam edecek. 

Burası Türkiye'nin ilk nekropol müzesi

Antalya Kültür Yolu Festivali’nin ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Antalya Nekropol Müzesi’nin açılışı yapıldı. Dünyada birçok nekropol müzesi bulunduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İspanya, Roma, Vatikan ve Bulgaristan'daki nekropol müzelerini örnek gösterdi. Ersoy, "Antalya'da Nekropol Müzesi'ni açtık. Burası Türkiye'nin ilk nekropol müzesi. M.Ö. 3. ve 4. Yüzyıl ile M.S. 5. yüzyıla tarihlenen mezarlar da dahil olmak üzere 866 tane mezar bulundu" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2008 yılında kurtarma kazıları başlatıldığını anlatan Ersoy, “Çalışmalar geçen sene tamamlandı ve temmuz ayı itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Biz de hızlı bir şekilde tefriş ihalelerini tamamlayıp, Kültür Yolu Festivaline yetiştirdik" diye konuştu. Müzede sergi salonları da bulunduğunu aktaran Ersoy, festival boyunca sanatçıların eserlerinin sergileneceğini kaydetti. Antalya Nekropol Müzesi; Eski Doğu Garajı-Halk Pazarı mevkii olarak adlandırılan yerde iş merkezi inşaatı temel hafriyatı sırasında tespit edilen antik mezarlarda Antalya Müzesi Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen kurtarma kazılarında ortaya çıkarılan toplam 866 adet mezar ve alanda inşa edilen yapı kompleksinden oluşuyor. Antalya Nekropol Müzesi’nde, alandaki mezarlardan çıkarılan toplam 457 adet eser sergileniyor. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Meydanı’nda

Festival boyunca Cumhuriyet Meydanı ve Side Antik Tiyatro’da gerçekleştirilecek ücretsiz konserler sanatseverlerle buluşacak. Festivalin ilk akşamı olan 4 Kasım’da ‘Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkrestası ve Arpanatolia Konseri’ gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı Konserleri, 5 Kasım’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığı ‘Cumhuriyet Konseri’ ile devam etti. Tamamı Türk bestecilerin eserlerinden ve coşkulu marşlardan oluşan konserde, CSO Daimi Şefi Cemi’i Can Deliorman orkestrayı, Devlet Çoksesli Korosu’nu ise Burak Onur Erdem yönetti. 

Antalya Kültür Yolu festivali kapsamında sergi ve konserlerin yanı sıra tiyatro, söyleşi, gastronomi şovları, sahne gösterileri atölyeler ve çocuk etkinlikleri de dokuz gün boyunca ziyaretçilerini bekliyor. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye “https://antalya.kulturyolufestivalleri.com” adresinden ulaşılabilir.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Oasis Marina Yeni Foça açıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/oasis-marina-yeni-foca-acildi-8994/

Deniz park kapasitesi 245, kara park kapasitesi de 100 yat olarak planlanan Oasis Marina Yeni Foça’nın açılış töreninde konuşan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu, Ayvalık ile Çeşme arasında bugüne kadar bir yat limanı olmadığını ve Oasis Marina'nın bu anlamda çok değerli bir noktada bulunduğunu söyledi. Uraloğlu, Oasis Marina’yla eşsiz koylara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Kuzey Ege'ye yeni bir denizcilik merkezi eklendiğinin altını çizdi.

Oasis Marina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Emre Kazan ise, Oasis Marina’yı yeni teknolojiler ile yat turizmini birleştiren, dünya standartlarında ve sürdürülebilirlik bakış açısıyla, beş çıpalı bir marina olarak tasarladıklarını söyledi. Oasis Marina Yeni Foça projesini, yüzde 100 özsermaye ile tamamlayarak hizmete açtıklarını ifade eden Kazan, sektördeki yeni fırsatlara da sıcak baktıklarını belirtti.

Yatırımcı firmalar; Desird ve Antmarin'in yönetim kurulu başkanları Ender Kazan ve Hasan Akıncıoğlu ile Oasis Marina Yeni Foça Danışmanı Burak Çavuş'un eşliğinde marinanın cazibe alanlarını gezen Uraloğlu, "Yeni Foça'nın tarihi dokusuna uygun inşa edilen, doğa dostu yat limanı projemizle, halkımıza, açık restoran, kafe, mağaza, konferans salonu, yüzme havuzu, tenis kortu ve yürüyüş alanları ile eksiksiz bir yaşam merkezi de kazandırmış olduk" dedi.

Yatçılık sektörünün bilinen isimlerinden, Oasis Marina Müdürü Umut Tepedelenlioğlu; yatçılık dünyasında hızla tanınan yeni rota Oasis Marina Yeni Foça’nın Kuzey Ege'nin en gözde yat limanlarından biri olarak şimdiden dikkat çekmeye başladığını vurguladı.

 

İZMİR ŞEHİR MERKEZİNE 30 DAKİKA MESAFEDE

Deneyimli ve dinamik kadrosu sayesinde hem keyifli hem de çok güvenli bir marina deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihi olacak Oasis Marina Yeni Foça, tüm deniz severleri Ege'nin eşsiz ruhunu doyasıya yaşamaya davet ediyor. İzmir şehir merkezine 30 dakika mesafede bulunan Oasis Marina Yeni Foça, mağazaları, restoranları, kafeteryaları, fitness ve SPA merkezi, yüzme havuzu ve tenis kortu gibi özel imkanlarıyla deniz tutkunlarının yanı sıra bölge halkına da özel bir deneyim sunuyor. Oasis Marina Yeni Foça’da İzmir'in önde gelen markalarından Goche's Cafe ve Irish Pub, CarrefourSa Marina Premium, Petrol Ofisi ve Sfit Welness & Spa, Fitness gibi önemli işletmeler ve markalar hizmet veriyor.

 

DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET

Dünya standartlarında, 5 çıpalı bir marina olan Oasis Marina Yeni Foça, 50 metre uzunluğa kadar olan yatlara hizmet verebilecek özel yakıt ikmal ve atık su alım tesislerine sahip olmasıyla da fark yaratıyor. Helikopter iniş alanıyla modern bir marina için gerekli olan tüm hizmetleri sürdürülebilir bir şekilde sunma konusunda iddialı olan Oasis Marina Yeni Foça, yatçılara, teknelerini karaya alıp, tüm bakım ve onarım işlemlerini, yat kara park alanında bulunan, tecrübeli firmaların irtibat ofisleri ve atölyelerinde güvenle yaptırabilecekleri bir altyapı da sunuyor. Oasis Marina Yeni Foça’da bulunan ve yatların karaya alınmasında kullanılacak Travel Lift 110 tonluk kapasitesiyle, lift havuzu ise 8 metrelik eniyle dikkat çekiyor.

 

11-12 KASIM’DA OASİS MARİNA ATATÜRK KUPASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bu arada kış sezonuna anlamlı bir yarışla merhaba demeye hazırlanan Oasis Marina, 11-12 Kasım’da ‘Oasis Marina Atatürk Kupası’na ev sahipliği yapacak. EAYK (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü) ve TYF (Türkiye Yelken Federasyonu) iş birliği ile düzenlenen yarışlara katılacak yelkenli teknelerin 4-19 Kasım tarihleri arasında misafir edileceği ‘Oasis Marina Atatürk Kupası’ 11 Kasım’da Eski Foça Coğrafi Rotası, 12 Kasım’da ise Tavşan Adası Coğrafi Rotası’nda gerçekleşecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden "MSC Türkiye" Tekirdağ'a geldi https://analizgazetesi.com.tr/haber/dunyanin-en-buyuk-konteyner-gemilerinden-msc-turkiye-tekirdaga-geldi-9845/

MSC Başkanı ve Üst Yöneticisi Diego Aponte'nin eşi, Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'in kızı Ela Soyuer Aponte'nin önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla "MSC Türkiye" ismi verilen 24 bin 346 konteyner taşıma kapasiteli, 80 metre yüksekliğe ve 400 metre uzunluğa sahip gemi Asyaport Limanı'na yanaştı.

Geminin ilk uğrağını Tekirdağ'a yapması nedeniyle limanda tören düzenlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak proje ve faaliyetle denizcilikte sürdürülebilir kalkınmayı destekleyerek ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Türkiye ekonomisinin 2022 yılında yüzde 5,6 büyüdüğünü ifade eden Ünüvar, "Küresel ekonominin dünya genelinde 2023 yılında yüzde 2,9 gelecek yıl ise yüzde 3,1 büyümesi bekleniyor. Bizde bu büyümeye paralel olarak 2023 yılı sonunda yüzde 4,4, 2024 yılında ise yüzde 4 büyüme beklenmektedir. Dünyada taşımacılığın hacim bazında yüzde 84'ü, ülkemizde ise 86'sı deniz yoluyla yapılmaktadır. Deniz taşımacılığından aldığımız payın en önemli göstergelerinden biri de liman tesisleridir." dedi.

-"Dünyanın 12. büyük filosuna sahibiz"

Ünüvar, Asyaport Limanı'nın da önemli limanlardan biri olduğunu belirtti.

Asyaport Limanı ile toplamda 4 limanının dünyada ilk 100 liman arasına girdiğinin altını çizen Ünüvar, "Bu limanlarımızın başarısı yatırım ve sektörün gelişiminin önemli bir göstergesi. Türkiye'yi bölgesel ve küresel düzeyde denizcilikte öncü bir ülke haline getirmek için çalışıyoruz. Bu anlamda gemi inşa yan sanayinde önemli aşamalar kaydettik. 85 faal tersanelerimiz gemi siparişinde 7'nci, gemi tonajına göre ise 11'inci pozisyonda." diye konuştu.

Dünyanın en büyük gemilerinden birine "Türkiye" isminin verilmesinden dolayı Aponte ailesine teşekkür eden Ünüvar, bu ebatlarda Türk bayraklı gemiler de görmek istediklerini ifade etti.

Türkiye'nin gemi inşasında önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Ünüvar, "Ülkemiz 1,5 milyar dolarlık gemi ve yat ihracatı gerçekleştirdi. 138 bin gemi insanımız mevcut. 1 milyonu aşkın da amatör denizcimiz mevcut. 103 denizcilik eğitim kurumu ile nitelikli personel yetiştiriyoruz. Gemi insanlarımızın da istihdamına yönelik 37 ülkeyle imzalanmış anlaşmamız var. Dünya sıralamasında 2 basamak yükselerek dünyanın 12. büyük filosuna sahibiz." dedi.

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Tekirdağ'ın önemli bir ticaret kenti olduğunu söyledi.

Tekirdağ için bugün önemli bir gün olduğunu ifade eden Şentop, "MSC Türkiye ismiyle beraber ilk olarak Türkiye'ye gelmesi ve dünyanın en büyük konteyner gemisinin Tekirdağ'a gelmesi çok önemli." diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de Tekirdağ'ın 3 limanı ile ülke ihracatına katkı sağladığını dile getirdi.

Tekirdağ'ın önemli bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Soytürk, "Bugün dünyanın en büyük konteyner gemisi şehrimizde. Ela Hanım ve Aponte ailesine özel bir teşekkürde bulunmak isterim. Çünkü dünyanın en büyük konteyner gemisine Türkiye ismi verdiğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

MSC Başkanı ve Üst Yöneticisi Aponte de gemiye Türkiye isminin verilmesi süreciyle ilgili bilgi verdi.

MSC Türkiye CEO'su Hasan Piroğlu da şirket çalışmalarını anlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, gemi kaptanına, Şentop da Aponte ailesine plaket verdi.

Daha sonra protokol üyeleri kurdele kesilmesinin ardından gemiyi gezdi.

Programa, Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, oda başkanları, kurum müdürleri ve iş adamları katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Marmaris Boat Show" sona erdi https://analizgazetesi.com.tr/haber/marmaris-boat-show-sona-erdi-8339/

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) işbirliğinde Marmaris Belediyesi destekleriyle Netsel Marina Etkinlik Alanı'nda 25-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyona 50 şirket ve 100 marka katıldı.

MTO Başkanı Mutlu Ayhan, Cumhuriyet'in 100. yılında, denizci bir millet olarak üyeler ve kurumlarla işbirliği içerisinde 4 gün süren bir fuar etkinliğini tamamladıklarını söyledi.

İlçede 34. kez düzenlenecek uluslararası yarış haftasına destek vermek amacıyla fuarı hayata geçirdiklerini aktaran Ayhan, "Fuarda 50 firma 100 markayla denizcilik sektöründeki yenilikleri paydaşlara sunduk. Katılımcılar ve ziyaretçilerimiz de oldukça memnun ve mutlu. Önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek bu fuarı defalarca yapmak istiyoruz." dedi.

Fuarın organizatörü, İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya da "Avrupa'nın en büyük Boat Show fuarının temelini Marmaris'te attıklarını" belirterek, ilk kez düzenledikleri fuarın katılımcı ve ziyaretçiler açısından yoğun geçtiğini ve gelecek yıllarda fuarın daha büyümeye devam edeceğini kaydetti.

Fuarda dört gün boyunca deniz araçları, yat ekipmanları ve aksesuarları sergilenirken, fotoğraf sergisi, söyleşi ve oturumlar gerçekleştirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mega yat "Sunrays" yakıt ikmali için Fethiye'ye geldi https://analizgazetesi.com.tr/haber/mega-yat-sunrays-yakit-ikmali-icin-fethiyeye-geldi-7126/

Fethiye Limanı iskelesine bağlanan Cayman Adaları bayraklı 86 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki lüks mega yata, tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen akaryakıt karadan ikmal edilmeye başlandı.

Hollanda'da 2010 yılında inşa edilen yat, dans pisti, güzellik salonu, spa, asansör, su altı ışıkları, plaj kulübü ve spor salonu gibi birçok lüks donanımı barındırıyor.

3 VİP olmak üzere 9 süit kamarada 12 misafir ağırlayabilen lüks yatta, 27 kişilik mürettebat görev yapıyor.

Yatın ikmal sonrasında limandan ayrılacağı öğrenildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Denizcilikte elleçlenen yıllık yük miktarı 542 milyon tonu geçti https://analizgazetesi.com.tr/haber/denizcilikte-elleclenen-yillik-yuk-miktari-542-milyon-tonu-gecti-8568/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Türk denizcilik tarihinde Osmanlı dönemi önemli bir yere sahip bulunuyor.

Buharlı makinelerin icadıyla endüstri devrimi başlarken denizcilik de farklı boyuta taşındı. Yeni sistemlerin gemilerde kullanılmaya başlamasıyla gemiler kış aylarında da seyir kabiliyetine kavuştu.

Osmanlı denizciliği de 1820'lerin sonunda bu teknolojiyle tanıştı ve 1840'tan itibaren gemilerde söz teknolojilerin kullanımı yaygınlaştı. Gemilerin savaşın yanı sıra ticari alanda da kullanımı ön plana çıkmaya başladı.

Cumhuriyet dönemine gelindiğinde, denizcilik alanında faaliyetlerin az olduğu görülerek yeni bir bakış açısıyla faaliyetlerin artması yönünde çalışmalara hız verildi.

Bu kapsamda, 1927 sonu itibarıyla yalnızca Seyr-i Sefain İdaresine ait gemilerin ağırlığı 64 bin tonu geçti ve 1923 filosunun neredeyse 3 katına ulaşıldı. Yolcu taşımacılığı hizmetleri de zenginleştirildi, 1932'de toplam 179 bin ton olan Türkiye filosu 1938'de 250 bin tonu aştı.

Tatvan ile Van arasında vagon taşımacılığı sistemi kuruldu. Tatvan'da tersane açıldı ve bölgedeki denizcilik faaliyetleri artırıldı. 1950 yılı itibarıyla 18 grostondan büyük gemi sayısı 2 bin 197 oldu, toplam kapasite 534 bin 876 tona yükseldi.

Denizcilik alanındaki ihtiyaçlar ve kabiliyetlerin artırılması için 1 Mart 1952'de Denizcilik Bankası Türk Anonim Ortaklığı kuruldu. Burada yük ve yolcu taşımacılığının kapasitesinin artırılması, liman ve tesislerin geliştirilmesi hedeflendi.

Denizcilik Bankasının çabalarıyla da artan denizcilik faaliyetleri, 1980'li yıllarda ivme kazandı. Limanların işletme hakkının Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından özel sektöre verilmesiyle doğan rekabet ortamı, limancılık faaliyetlerinin de gelişimini sağladı.

Denizcilik, yük ve yolcu taşımacılığında Cumhuriyet'in kurulduğu 1923'ten itibaren çok büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Seyr-i Sefain İdaresinin taşıdığı yük 1923'te 53 bin 869 ton iken bugün sadece Ekim 2023 itibarıyla 392 milyon tonu geçti. Denizcilik sektöründe 2022'de elleçlenen yıllık yük miktarı ise 542 milyon tonu aştı.

- Denizcilikte son 20 yıllık atılımlar

Gerek Osmanlı zamanında başlayan denizcilik alanındaki çalışmalar, gerek Türkiye Cumhuriyeti tarafından geliştirilen denizcilik sektörü, son 20 yılda büyük atılımlar yaptı. Sektörde sadece 2022 yılı cirosu 531 milyar lirayı aştı.

Bu dönemde liman tesis sayısı 149'dan 217'ye çıktı. 2002 yılında 37 olan tersane sayısı 84'e ulaştı. Ayrıca 156 tekne imal yeri, 25 adet çekek yeri ve 23 gemi geri dönüşüm tesisi bulunuyor. Türk sahipli deniz ticaret filosu 2002'den bu yana 4,4 kat artarak 39 milyon detveyti geçti. 2004'te hizmete başlayan Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi, teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildi. ASELSAN tarafından üretilen, radar, elektro-optik kamera ve radar yön bulucu sistemleri entegre edilerek yerli üretim oranı azami seviyeye çıkarıldı.

Ülke Paris MoU'da beyaz bayrak listesinde yer alma hedefini 2008'de gerçekleştirdi. 2021'de ise Türk bayraklı gemilere gerçekleştirilen 193 denetimde sadece 1 Türk bayraklı gemi tutuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hopa Limanı'nda yol bakım çalışması https://analizgazetesi.com.tr/haber/hopa-limaninda-yol-bakim-calismasi--5514/

Hopa Limanı Gümrüklü sahanın TIR parkı olarak kullanılan alanlarda bulunan yolların ağır araç hareketleri sonrası bozulması özellikle bu alanı kullanan nakliyeciler için sorun oluşturuyordu. Liman sahasında bulunan ve yoğun TIR Trafiğinin yaşandığı alanlarda zemin sathının bakımdan geçilmesi noktasında İşletmeci firma HOPAPORT çeşitli girişimlerde bulunmuş, bu konuda sorunun çözümü noktasında Hopa TSO ve siyasilerden destek talebinde bulunmuştu. Bu gelişmeler üzerine Akparti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e sorun iletilmişti. Faruk Çelik’in son olarak Hopa TSOyu ziyaret ettiği esnada gerek Oda Başkanı Osman Demircioğlu ve gerekse Akparti İlçe Başkanı İsmail Uzun ile İl Genel Meclisi üyesi Hüsnü Çakır sorunun çözümü noktasında taleplerini kendilerini iletmesi üzerine, Çelik “Hopa-Kemalpaşa ve Arhavi’de köy yollarını asfaltlama çalışmasının tamamlanması ardından bu sorunu da çözeriz” demişti. Bu gelişmelerin ardından Köy yollarındaki çalışmaların tamamlanması ardından asfalt dökme makinesi ve silindirde Hopa Limanına gelerek bozuk olan zemin sathında Özel idare ekiplerince asfaltlama çalışması başlatıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
STM gemilerdeki bir kritik sistemi daha millileştirdi https://analizgazetesi.com.tr/haber/stm-gemilerdeki-bir-kritik-sistemi-daha-millilestirdi-4608/

STM ile Robotek Otomasyon Teknolojileri arasında yapılan işbirliği ile su üstü harp gemilerinin rüzgar, dalga, akıntı, fırtına gibi dış etmenler nedeniyle maruz kaldığı kuvvetleri sönümlendirerek güvenli şekilde muharebe görevlerini sürdürmesini sağlayan sistem millileştirildi. Sistem, STM'nin yürütmüş olduğu bir ihracat projesi kapsamında iki korvete entegre edilecek. Böylece Yalpa Sönümlendirme Sistemi, ilk görevini bir ihracat projesinde gerçekleştirecek. Sistemin Türkiye'nin milli fırkateyn projesi kapsamında MİLGEM 6, 7 ve 8. gemilerine de entegre edilmesi bekleniyor. Geminin her iki yöndeki aşırı yalpalamasına karşı direnç sağlamak amacıyla geliştirilen Yalpa Sönümlendirme Sistemi, dalgalı denizlerde gemilere operasyon kabiliyeti sağlıyor. Personelin güvenliğini ve platformun operasyonel verimliliğini artıran sistem, geminin seyir ve savaş durumunda karşılaşacağı zorlu deniz koşulları ve ani manevra hareketleri sonucu ortaya çıkan hareketleri en aza indiriyor. Helikopter harekatına, atış esnasında silah stabilizasyonuna ve denizde ikmal, malzeme ve personel transferine destek sağlayan Yalpa Sönümlendirme Sistemi, zorlu deniz koşullarına dayanıklı tasarımı, otomatik ve adaptif çalışma özellikleri ile ön plana çıkıyor. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde savunmada tam bağımsız Türkiye'yi gerçekleştirebilmek için adım adım ilerlediklerini söyledi.

Özellikle askeri denizcilik projelerinde STM'ye verilen ana görevin, milli katkı payını giderek arttırmak olduğunu vurgulayan Güleryüz, Ada sınıfı korvetlerin ilkinde yüzde 15-20 civarında olan yerli-milli katkı payının yüzde 80-85'e ulaştığına işaret etti. Gemiler yüzde 100 yerli olana kadar çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Güleryüz, Yalpa Sönümlendirme Sistemi'nin de yurt dışından alınırken millileştirme projeleri kapsamına alındığını bildirdi. Sistemin bir balığın yüzgeci gibi düşünülebileceğini ifade eden Güleryüz, şöyle konuştu: "Yalpa Sönümlendirme Sistemi, geminin intikali sırasında stabil, güvenli şekilde ilerleyebilmesine destek olabilmek için adaptif tepkiler de veren ve bu anlamda geminin güvenliğini sağlayabilecek önemli kritik sistemlerden bir tanesi. Yurt dışından alınabilen bir çözümdü. Yapılan bu çalışmalardan sonra mevcut gemilerimiz, bundan sonra geliştirecek farklı tonajlı, farklı boyutlardaki gemiler için bir mühendislik yetkinliği kazanmış olduk."


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KOSDER Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kosder-cumhuriyetin-100uncu-yilini-kutladi-8246/

22 Ekim’de İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan organizasyona, Kıbrıs Türk Denizcilik İşletmesi Genel Müdürü̈ Cemalettin Şevli, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, Denizcilik Fakülteleri Dekanları, Akademisyenler, KOSDER üyeleri ve destekçi kuruluşların davetlileri katıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyonun açılış konuşmasını KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik gerçekleştirdi. Cumhuriyetin 100. yılına şahitlik etmenin çok büyük bir şans ve gurur vesilesi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Hakan Çendik, “Her türlü zorluğa ve yokluğa rağmen özgürlüğü uğruna ölümü göze alarak tarihte görülmemiş bir zaferle milletimizi ‘İstiklaline’ ve Cumhuriyetimizin 100. yılına kavuşturan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını anarak söze başlamanın yapılabilecek en güzel başlangıç olacağını düşünüyorum. Cumhuriyet ve demokrasi adına kurduğumuz tüm cümlelerin, 100 yıl boyunca coşkuyla yaptığımız tüm cumhuriyet şenliklerinin, daha da önemlisi demokrasimizin ve özgürlüğümüzün teminatı olan Cumhuriyetimizin mimarı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi huzurlarınızda bir kez daha sonsuz şükran ve rahmetle anıyorum.” Hakan Çendik, Türk milletinin Cumhuriyete ve Cumhuriyetin değerlerine sonsuza dek sahip çıkacağını tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “29 Ekim 1923’te olduğu gibi bugün de aydınlık bir gelecek inşa etmek için bayrağı devralan bizler de; milli egemenliği temel alan, akılcı, çağdaş ve laik Cumhuriyetin işaret ettiği yolda sağlam adımlarla yürümeye devam ediyoruz.Bu kutlu yürüyüşün 100. yılında; bin bir fedakârlıkla küllerinden yeniden doğan kahraman bir neslin evlatları olarak, Cumhuriyetin tüm değerlerine sahip çıkmaya ve devraldığımız mirasa gözümüz gibi bakmaya söz veriyoruz.”

Cumhuriyete sahip olmanın ne denli önem arz ettiğinin çağımızda da daha iyi anlaşıldığını söyleyen Başkan Çendik,“Özellikle son 10 yıl içerisinde; yakın coğrafyamızda yaşanan savaşlar ve bir türlü son bulmayan üzücü gelişmeler, millet olarak bizleri bir araya toplayan Cumhuriyete ve onun paha biçilmez kazanımlarına daha sımsıkı ve daha güçlü sarılmamız gerektiğini bir kez daha açıkça gösteriyor” dedi. Birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik,” Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlayan birlik ve beraberliğin, bugün bizi burada bir araya getiren bir diğer değerli husus olduğunu belirtmek istiyorum. Müsaadenizle bu önemli ve gurur dolu birlikteliğin mimarları olan; söz konusu Cumhuriyet ve Atatürk olunca büyük bir teveccüh göstererek desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza, bundan bir buçuk yıl önce etkinliğimizi KOSDER ‘in ajandasının ilk sırasına yazan bir önceki dönem Başkanımız Sayın Pınar Kalkavan Sesel’e ve büyük bir aile olduğumuzu her zaman hissettiren ve bizleri eşleri ile birlikte yalnız bırakmayan değerli üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Arkas Lojistik, Fretlog'un yüzde 80 hissesini satın aldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/arkas-lojistik-fretlogun-yuzde-80-hissesini-satin-aldi-5804/

Arkas Holding Lojistik Grubu, global yatırımlarına Avrupa ve ABD’den sonra Hindistan’da devam ediyor. Hindistan’ın önemli lojistik şirketlerinden Fretlog’un yüzde 80 hissesini satın alan şirket ’Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru’nda güçlenmeyi hedefliyor. İki şirket arasındaki işbirliği, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Göçmez, Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, Fretlog Yönetici Ortağı Muharrem Dursun’un katıldığı imza töreni ile açıklandı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Göçmez, Hindistan’ın lojistik sektörü için önemine vurgu yaparak, "Hindistan 3.7 trilyon dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla ve 1.4 milyarı aşan nüfusu ile birlikte dünyanın en büyük 5. ekonomisi. 20 yıldır ortalama yıllık yüzde 6’lık büyüme oranı ile dikkat çeken Hindistan’ın 2030’da dünyanın en büyük üçüncü, 2075’te ise en büyük ikinci ekonomisi olması bekleniyor. Son yıllarda büyük yatırımlar almayı başaran ülke küresel ekonominin de yeni gözdesi. Küresel jeopolitikte kurulan koridorlar hep Hindistan ile Avrupa’yı ve ABD’yi bağlayabilmek odaklı. 2000’de imzalanan Kuzey-Güney Koridoru, bu yıl imzalanan Hindistan-Orta Doğu- Avrupa Koridoru Hindistan’ın önemini ortaya koyuyor. Tüm bu çerçevede Hindistan’da olmak bize büyük bir güç katacak” dedi.

ABD VE ASYA PİYASALARINA ERİŞİM KOLAYLAŞACAK

Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, Arkas Lojistik’in 2021 yılında başlattığı dünya pazarlarındaki yatırım stratejisine vurgu yaparak, “Küresel pazarlarda yatırımlarımızın başlangıcını ABD New Jersey bölgesinde kurduğumuz yeni şirketimiz ve depomuz ile gerçekleştirmiştik. Bu stratejinin devamı olarak Hindistan’da Fretlog’u bünyemize katarak kendimizi Güneydoğu Asya’dan Körfez’e, Avrupa’dan ABD’ye uzanan ticaret akışı rotası üzerinde güçlü ve sağlam bir şekilde konumlandırmayı hedefliyoruz. Bu stratejik yatırımla yurtiçi ve uluslararası müşterilerimizin ABD ve Asya piyasalarına erişimi kolaylaşacak. Türkiye ve bölgemiz dışında da ABD-Hindistan ticaretini yakından takip ediyoruz. Grubumuz bünyesine katılan Fredlog ve ABD’deki şirketimizle Hindistan ile ABD arasındaki yıllık 200 milyar dolarlık ticaret hacminin oluşturacağı lojistik fırsatlardan da yararlanmak bizim en önemli hedeflerimizden biri olacak. Arkas Lojistik Grubu olarak yurtdışı yapılanmamız, uçtan uca lojistik hizmet ağımız Fretlog ile daha da güçlenecek. Diğer taraftan bu yıl hem Romanya’da açtığımız ofisimiz hem de Duisport ve Hupac arasında intermodal taşımacılığı için imzaladığımız hizmet sözleşmesi ile de Avrupa’da da büyümemizi sürdürdük” ifadelerini kullandı.

HİNDİSTAN TECRÜBEMİZLE ARKAS’A DEĞER KATACAĞIZ

Fretlog Yönetici Ortağı Muharrem Dursun, Arkas Lojistik’in küresel pazarlardaki gücünün Fretlog’a büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Mumbai, Chennai ve Pune gibi Hindistan’ın önemli ticaret bölgelerinde şubeleri bulunan Fretlog deneyimli kadrosu ve organizasyonu ile Arkas Lojistik grubuna değer katacaktır. Fretlog; otomotiv, ilaç, tarım makineleri, seramik, mermer , inşaat malzemeleri ve tekstil sektöründe müşterilerine uçtan uça lojistik hizmetleri sunan ve Hindistan’da 20 yıldan fazla deneyimi olan bir şirket. Önümüzdeki yıllarda ülkedeki yeni şube ve yatırımlarımızın yanında Arkas Lojistik Grubu’nun gücüyle hem yerel hem de global müşterilerimize hizmet sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Viking gemisi Akdeniz'e açılıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/viking-gemisi-akdenize-aciliyor-1073/

Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, Viking gemisi Saga Farmann’ı yolcu ediyor. Norveç’in Tønsberg kentinden 29 Nisan’da yola çıkan gemi, 100’den fazla kanal geçerek 3 bin 500 kilometre yol kat etmiş ve İstanbul’a ulaştıktan sonra 15 Ağustos’ta müzede sergilenmeye başlamıştı.

Bin yıl önce kargo gemisi olarak kullanıldığı düşünülen Viking yelkenlisinin birebir kopyası 20 metrelik Saga Farmann, ekim ayının sonunda Şehir Hatları Haliç Tersanesi’nde bakıma alınacak. Modern Vikingler’in tarihe geçen 93 günlük deniz yolculuğunu yaptığı gemi, tersanedeki işlemlerinin ardından Akdeniz’e açılacak.

Rahmi M. Koç Müzesi, 18 Ekim’de de Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) ve Norveç Oseberg Viking Miras Vakfı iş birliği ile düzenlenen ‘İki Gemi ve 10. Yüzyılın İki Gemi İnşa Tekniği: Yenikapı 12 ve Saga Farmann’ başlıklı panele ev sahipliği yapacak. Panelde, Saga Farmann ile 2019 yılından bu yana müzede sergilenen Yenikapı 12 gemisi ele alınacak.

İstanbul Üniversitesi Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyonu Projesi kapsamında Yenikapı (Thedosius) Limanı karasalında ortaya çıkan ve 9’uncu yüzyıl Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait olan Yenikapı 12 ticaret gemisi batığı replikası, Viking gemisi Saga Farmann ile aynı döneme tekabül ediyor. Her ikisi de temsil ettikleri dönemlerin tekniklerine uyumlu inşa edilen ve denizde seyir kabiliyetine sahip tekneler, aynı ortamda ve Haliç’te bulunmasıyla da tarihe geçti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstMarina AVM'den 'Doğa'ya Davet https://analizgazetesi.com.tr/haber/istmarina-avmden-dogaya-davet-6195/

Doğada zaman geçirmeyi sevenler için Outdoor Ürünler, Kamp Malzemeleri, Araç Üstü Çadırlar, Karavanlar, Custom Off-Road Araçları, Motosikletler, ATV ve UTV’ler ile Drift Yarış Ekipleri, İmza Günleri, Canlı ve DJ Müzik Performanslarıyla “Deniz üstü alışveriş” tarzıyla perakende sektörüne yeni bir boyut getiren, Anadolu Yakası’nın sahil cephesi en geniş, açık alan alışveriş merkezi İstMarina AVM’de 21-22 Ekim tarihleri arasında yer alacak. 

 

Motorsporları camiamızın Drift branşında en sevilen takımlardan birisi olan Drift Teraphy ekibi Abbas Çimen ve Örge Pamukçuoğlu 2 gün boyunca hayranları ile buluşacak ve 22 Ekim Pazar günü saat 17:00-18:00 arası stantlarında posterlerini imzalayacaklar. 

 

Ülkemizin en sevilen ve tanınan radyo programcılarından birisi olan Cem Arslan 22 Ekim Pazar günü saat 15:00’de Mobilup standında hayranları için “Afilli, Kentin Alaylıları” isimli kitabını imzalayacak. 

 

İstMarina AVM de düzenlenen sergide özel yapım offroad araçları, araç üstü çadırlar ve karavanları inceleme imkanı yanı sıra giyim ve kamp malzemeleri gibi outdoor ürünlerinde de ziyaretçilere özel kampanyalar ve indirim fırsatları sunulacak.

 

Motosiklet tutkunları İstMarina AVM de her segmentten motosiklet, ATV ve UTV'leri yakından inceleme fırsatı bulacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul'da teknelerin şovu başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/istanbulda-teknelerin-sovu-basladi--1147/

Bosphorus Boat Show; Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı, MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açtı. Fuarın açılışına YATED Başkanı Murat Bekiroğlu, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Yıldız Holding Kiralama ve Marinalar Genel Müdürü Fahir Çam, ED Fuarcılık Kurucu Ortakları Dilek Soydan ve Emel Yılmaz katıldı. ED Fuarcılık tarafından organize edilen YATED Fuarcılık iş birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izni ile 21-29 Ekim 2023 tarihlerinde GİSBİR’in ana sponsorluğunda düzenlenen fuarda; lüks tekne ve yatların yanında, tekne ve yat inşasında kullanılan son teknolojiler de sergileniyor. 150’nin üzerinde firmanın katıldığı fuarda 500’den fazla yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. 500’ün üzerinde tekne, deniz severlerin beğenisine sunulurken Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gerçekleştirilen fuarda sergilenen teknelerin toplam değeri ise 10 milyar TL’yi aşıyor.  

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARI  

Fuarın bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 büyüdüğüne dikkat çeken Dilek Soydan, “Fuarımızın tek çatı altında toplanmış olması başarıyı da beraberinde getirdi. Türkiye'nin deniz üzerindeki tek ve en büyük fuarını yapıyoruz. Çünkü, denizde 400' den fazla, karada 100’den fazla tekne sergiliyoruz.” dedi. MarinTurk İstanbul City Port Pendik marina olarak böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Fahir Çam, “Bosphorus Boat Show’da yüzlerce, birbirinden değerli dünya devi marka var. 50 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. Fuar sayesinde milyarlarca liralık ciro elde ediliyor. Böylesi büyük rakamlar ve hacim, hepimizi heyecanlandırıyor.” diye konuştu.  

 

‘YÜZÜNCÜ YIL COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞACAĞIZ’ 

YATED öncülüğünde Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nin destekleri ve ED fuarcılık iş birliği ile sektörün tüm bileşenlerinin bir araya geldiğini kaydeden Murat Bekiroğlu, “Fuarımız, özlediğimiz ihtişamlı yapısına kavuştu. Sektörümüz; hiç kimseye faydası olmayan cılız organizasyonlarda buluşuyor, geniş kitlelere ulaşamıyordu. Ciddi bir fuar karmaşası da söz konusuydu. Bu karmaşaya son vermek adına nihai bir çözüm olarak ortaya çıkan ‘Bosphorus Boat Show’ markamız deniz fuarının yanı sıra kara fuarı olarak da organize edilecek. Yine, burada olduğu gibi sektör bileşenlerini ve deniz severleri tek çatı altında tek bir fuarda buluşturacak. Ayrıca, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk gelen fuarımızda, Cumhuriyet Bayramı’mızı tüm katılımcılarımız ve ziyaretçilerimizle birlikte en coşkulu şekilde kutlama fırsatı bulacağız. 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.  

 

SEKTÖRE ÖZEL ALAN İSTEĞİ  

Bosphorus Boat Show’un dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul’da düzenlendiğinin altını çizen Murat Kıran da şunları söyledi: “Fuarımız İstanbul için de önemli bir kazanım. Yerli ve yabancı konuklarımızın bu güzel ortamda bir araya gelerek iyi bir sinerji yaratacaklarına inanıyorum. Başta Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği olmak üzere bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.” Sektörün; yatların sergilenebileceği ve aynı zamanda üretim aşamasını alıcılara showroom gibi sunabilecekleri özel bir üretim kompleksine ihtiyacı olduğunu dile getiren Tamer Kıran da “Oda olarak gerek yurt içi ve yurt dışı müşterilerin kolay ulaşımı gerekse diğer lojistik amaçları uygun, yeterli büyüklükte olan bir alanın bu sektöre uzun süreli tahsisi veya kiralanmasına ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılması hususundaki taleplerimizi devletimizin ilgili kademelerinde her fırsatta gündeme getiriyoruz. Talep ve arzı gözeterek, ülkemizin yat turizmi rekabet gücünü sürdürebilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç duyulduğu bir gerçek. Bu önemli talebin karşılanması hususunda da odamızın ilgili bakanlıklar nezdinde çalışmaları sürüyor.” dedi 

 

FUARIN EN GÖZDE TEKNELERİ  

 

345 milyon TL’lik yelkenli

Fuarın en pahalı ve en büyük teknelerinden biri Tuzla’da Mengi Yay tersanesinde üretilen 42 metrelik NB 99 L' AQUILA 2 isimli yelkenlide, 1 adet master kabin, 4 adet de misafir kabini bulunuyor. 4 adet de mürettebat kabininin bulunduğu yelkenlinin fiyatı 11,5 milyon Euro (345 milyon TL).  

 

Fuarın en pahalılarından

Yenilenen yarı-deplasman SD serisi tekne, fuarın dikkat çekenleri arasında yer alıyor. 27 metrelik tekne, 8,5 milyon Euro’luk (260 milyon TL) satış fiyatıyla fuarın en pahalı tekneleri arasında bulunuyor. 4 kabinli, 8 kişinin rahatlıkla konaklayabildiği teknenin Türkiye’deki ilk gösterimi Pendik Marina’daki Bosphorus Boat Show’da yapılıyor.  

 

VIP kabinli 240 milyon TL

26,92 metre uzunluğunda ve 6,31 metre genişliğindeki Riva 88’ Folgore’nin değeri 240 milyon TL. Tekne önünde çift kişilik VIP kabin, iskele tarafında çift kişilik bir misafir kabini ve sancak tarafında iki tek kişilik toplamda 4 kabini yer alıyor. 

 

50 metrekarelik terasa sahip

18,67 metre uzunluğa sahip Arcadia Sherpa 1 adet master kabin 1 adet de misafir kabinine sahip. 2,5 milyon Euro’luk (75 milyon TL) teknede 50 metrekarelik bir teras bulunuyor. 5,58 metrelik genişliğe sahip teknede 6 kişi rahatlıkla konaklayabiliyor. 

 

Yerli üreticiler ‘samba’ yaptı

Yerli üretim Samba Powerboats, fuarın en dikkat çeken yerli üretimleri arasında yer alıyor. Bir kabini olan teknenin, arka bölümünde geniş bir oturma alanı bulunuyor. 8,65 metrelik teknenin satış fiyatı ise 105 bin Euro (3 milyon TL). Tekne denizde 80 kilometre hıza ulaşabiliyor. 

 

Fuarın ‘gezen’ Hollandalısı

Tender 27 isimli yerli üretim gezi teknesi fuarda ilgi gören tekneler arasında yer alıyor. Uzunluğu 8,35 metre olan gezi teknesinin satış fiyatı ise 70 bin Euro’dan (2,1 milyon TL’den başlıyor.  60 kilometre hıza ulaşabilen Hollanda markası olan tekne, Türkiye’de Tuzla’da üretiliyor. 

 

100 bin TL’ye deniz bisikleti

Deniz bisikletleri ve deniz scooter’ları da sergilenen ürünler arasında yer alıyor. Fiyatları 3 bin Euro’dan başlıyor 18 bin Euro’ya kadar çıkıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Pasco Berke'nin inşası başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/pasco-berkenin-insasi-basladi-8573/

PascoGas’ın Pasco Berke adını alan yeni LPG taşıyıcısı Hyundai Mipo Tersanesi’nde inşa ediliyor. 40,000 cbm kapasitesine sahip serinin üçüncü gemisinin 2024 yılında filoya katıması öngörülüyor. 26,230 GRT’lik Pasco Berke, 239 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olacak. Gemi LR tarafından klaslanıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Columbia'dan kadın öğrenci mentorluk programı https://analizgazetesi.com.tr/haber/columbiadan-kadin-ogrenci-mentorluk-programi--6456/

Grup, sektörün çok sayıda kadın yetenekten mahrum kaldığını, mentorluk programının yalnızca gemilere daha fazla kadın çalışan çekmekle kalmayıp, kadınların bir takım kariyer zorluklarıyla karşı karşıya kaldıklarında, öğrencilik sonrasında da sektörde kalmalarına destek olacağını düşünüyor. Columbia'dan program lideri Claudia Paschkewitz şunları söyledi: "Kadınları çevreleyen sektördeki kültürü değiştirmemiz ve onların denizcilik alanında kariyer yapmalarını daha uygulanabilir hale getirmemiz gerekiyor, böylece yararlandığımız yetenek havuzunu çekip genişletebiliriz." Programın, mentorluk programlarının sağlık ve güvenlikle ilgili maliyetleri azaltmanın yanı sıra personel değişimini de azaltabildiğini vurgulayan 2019 Solent Üniversitesi raporundan elde edilen kanıtları kabul eden bir program olduğu belirtildi. Danimarka hükümeti yakın zamanda, ankete katılan 3 bin 500 denizcinin altıda birinin 12 aylık bir süre boyunca Danimarka gemilerinde zorbalık veya cinsel taciz olaylarına tanık olduğunu ortaya koyan bir rapor yayınladı. BIMCO ve Uluslararası Deniz Ticaret Odası tarafından hazırlanan 2021 raporuna göre kadınlar, dünya çapındaki 1,89 milyon denizcinin yalnızca yüzde 1,2'sini oluşturuyor. All Aboard Alliance tarafından Nisan ayında yayınlanan bir araştırma, denizde kadınların karşılaşabileceği 15 temel sıkıntı noktasını ortaya çıkardı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tersan Tersanesi, Gadus'u teslim etti https://analizgazetesi.com.tr/haber/tersan-tersanesi-gadusu-teslim-etti-1346/

Gadus, Tersan Tersanesi'nin son üç ay içinde Faroe Adalı müşterilerine teslim ettiği ikinci balıkçı gemisi oldu. 88,1 metre uzunluğunda ve 18,30 metre genişliğindeki balıkçı gemisi, üçlü trol vinçleri ile avlanabilen, gelişmiş, teknolojik olarak sofistike bir fabrika donanımlı balıkçı gemisi. Bünyesinde bir karides fabrikası, gelişmiş bir fileto fabrikası ve bir balık unu ve balık yağı fabrikası ile donatılan gemi, ayrıca pelajik türlerin gemide dondurulması için soğutucu ambarlara sahip. Skipsteknsik tarafından tasarlanan gemi, geniş ve konforlu yaşam alanları ile 43 kişilik konaklama imkanına sahip. Buzlu ve arktik sularda verimli balıkçılık faaliyetleri yürütmek üzere inşa edilen gemi başarılı teslimat sürecinin ardından 3 Ekim’de Tersan’dan yola çıkarak, 15 Ekim’de Faroe adalarına vardı ve heyecan verici bir tören ile “Gadus” olarak isimlendirildi. Gadus Tersan Tersanesi’nin 2023 yılı içerisinde teslim ettiği 4. gemi. Tersanenin 2023 yılı içerisinde teslim etmeyi planladığı 3 gemi daha bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
HEGİDAS ilk kez yerli ve milli imkânlarla üretildi https://analizgazetesi.com.tr/haber/hegidas-ilk-kez-yerli-ve-milli-imkanlarla-uretildi-1833/

Su üstü savaş gemilerinde kullanılan ve bugüne kadar yurt dışından tedarik edilen, Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), STM’nin yerlileştirme çalışmaları ile Türkiye’ye kazandırıldı. STM ile Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Ticaret A.Ş.’nin ortaklaşa geliştirdiği HEGİDAS, yurt içinde Milli Gemi Projesi MİLGEM başta olmak üzere, tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabilecek. STM, yerli olarak geliştirilen HEGİDAS sistemini, şu an yürüttüğü bir ihracat projesi kapsamında iki korvete entegre edilecek. Böylece ilk defa yerli bir firma tarafından milli kaynaklar kullanılarak geliştirilen HEGİDAS sistemi, ihracat başarısı da yakalamış olacak.

ARTIK YERLİ OLARAK GELİŞTİRİYORUZ

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM’nin Türkiye’de askeri deniz projeleri alanında tasarımdan inşaya anahtar teslim öncü projelere imza attığını belirterek şunları kaydetti: “Sadece gemilerimizin inşası değil, platformlarda kullanılan kritik sistemleri de güçlü yerli ekosistemimizle ile millileştiriyoruz. Helikopterlerin, gemiye güvenli bir şekilde inmelerini sağlayan HEGİDAS sistemini, Türkiye’de üretimi olmadığı için daha önce yurt dışından tedarik ediyorduk. Berkin Savunma ile birlikte geliştirdiğimiz HEGİDAS Sistemi ile Türkiye’de ilk kez bu alanda yerli ve milli bir ürün ortaya koyduk. Geliştirdiğimiz HEGİDAS, helikopter pilotlarının işini kolaylaştırması, saha operasyonlarında hızlı aksiyon alması, ilerici ve modern olması açısından dünya arenasında muadilleri rekabet edebilecek nitelikte. Hem Türk Donanmasına hem de ihracat projelerimizde gemilerimizin yerlilik oranını bu yolla biraz daha artırmış olacağız. HEGİDAS sistemini şu an yurt dışı ihracat projemizde iki korvete entegre ediyoruz. Ardından Milli fırkateyn projemiz, MİLGEM 6-7-8’leri de bu milli sistemle donatmayı planlıyoruz. HEGİDAS ile ileri bir teknolojik kabiliyet elde etmekle kalmayıp, ülkemizden döviz çıkışını da engellemiş, aynı zamanda katma değeri yüksek ihracatımızı desteklemiş olduk. Askeri denizcilik alanında yerlileştirme müjdelerimiz devam edecek.”

Görsel yönlendirme ve uçuş güvertesi aydınlatma ekipmanlarından oluşan, sistem ekipmanlarının uygun konfigürasyonda çalışmasını sağlayan yazılımları barındıran HEGİDAS, pilotların helikopteri gemiye güvenli bir şekilde yaklaştırması ve indirmesi için kritik bir rol oynuyor. Yerli ve milli olarak geliştirilen HEGİDAS ile helikopterler hem gündüz hem de gece operasyonlarında, gemiye güvenli iniş gerçekleştirebilecek. Pilotlara görüş şartlarının uygun olmadığı ve gece durumunda emniyetli bir şekilde operasyon yapmasına imkan tanıyan HEGİDAS, pilot iş yükünü en az seviyeye indiriyor. HEGİDAS, helikopter platformuna sahip korvet, fırkateyn, lojistik destek veya tanker gemileri dahil olmak üzere tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk tersaneleri akülü gemi üretiyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/turk-tersaneleri-akulu-gemi-uretiyor-5394/

İstanbul Sanayi Odası’nın Yeşil Dönüşüm Ödülleri ile başlattığı karbonsuzlaşma hareketinde 2022 yılında dünyanın ilk elektrikli römorkörü GİSAŞ POWER üretilmiş, arkasından Sanmar Tersaneleri SAAM Towage için iki elektrikli liman römorkörü inşasına başlamıştı. Türk tersanelerinde başlayan çevre dostu sıfır emisyonlu üretim hareketi denizcilik dünyasının da dikkatini çekti. Vallianz Holdings, büyüyen karbondan arındırma programının bir parçası olarak limanlardaki gemileri idare etmek için elektrik tahrikli gemiler inşa ediyor. Bu projelerden ilki, SeaTech Solutions tarafından tasarlanan, Endonezya tersanesinde gemilere hizmet etmek üzere üretilecek olan elektrikle çalışan bir liman römorkörü.

Vallianz Mühendislik Başkanı Wu Sheng Wei’ye göre, proje inşaat aşamasına doğru ilerliyor ve tamamlanması iki yıl sürecek. Gemide sabit ve taşınabilir sistem olmak üzere 2.200 kWh pil gerekecek, ayrıca, doğru akım şebekesi ve şarj sistemi kurulacak. Wei, “Küçük römorkörlerde DC ızgaraları daha kolay ve AC’den DC’ye geçiş zorlu olabilir” dedi. Bu römorkör, tersane ve liman işlemleri sırasında tamamen elektrikle çalışarak sıfır emisyonlu olacak. Ancak uzun mesafe transitler ve acil durumlar için yedek olarak 100 kW jeneratör seti bulunacak.

ÇEVRE DOSTU 300 GEMİ DAHA PLANLANIYOR

Dünya genelinde, pillerle çalışan işletmede veya siparişte olan yaklaşık 300 gemi bulunuyor ve bunların yarısı açık deniz ve liman operasyonlarında görevli.Wei “Bu teknoloji gemi sahiplerinin ilgisini çekiyor, 2025 ve 2026’ya kadar daha fazla gemi devreye girecektir, bu hareket büyüyor” diye konuştu. Öte yandan enerji depolama sistemi kurulumu, römorkörün inşaat maliyetlerini artırıyor. Wu Sheng Wei, “Piller pahalı. Fiyatlar düşmüş olsa da hala pahalı olarak kabul ediliyor” dedi. Ayrıca, pil güvenliği, kullanım ömrü ve eski enerji depolama sistemlerinin geri dönüşümü konularında endişeler olduğunu belirtti. Wei, bu endişelerin gemiler limandayken takas edilebilir pil konteynerleri kullanılarak aşılabileceğini söyledi.

EMİSYON YÜZDE 20-30 ORANINDA AZALABİLİR

Bu endişelerin aşılması durumunda, işletme ve çevresel faydaların ortaya çıkmasını bekleyen Wu Sheng Wei, “Hibrit tahrikli piller, yakıt tüketimi ve emisyon azaltma açısından yüzde 20-30 tasarruf sağlar. Bu, şirketlerin çalışma performansını arttıracak ve bakım masraflarını azaltacaktır” şeklinde konuştu. Liman ve römorkaj operasyonlarında pillerin kullanılmasıyla sağlanan diğer avantajlar arasında sualtı gürültüsünün, gemideki titreşimlerin ve makine dairesi bakımının azalması da bulunuyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Selanik'ten çıkan tekneler Yalıkavak'ta karşılandı https://analizgazetesi.com.tr/haber/selanikten-cikan-tekneler-yalikavakta-karsilandi-3138/

14 Ekim'de Yalıkavak Marina'nın ev sahipliğinde ağırlanan tekneler ve yarışçılar, 16-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bodrum yarışından hemen önce dinlenme fırsatı buldular. 16 Ekim'de Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulacak olan Maximiles Black Yarış Merkezi'nde gerçekleşecek olan kampana töreniyle Bodrum etapları başlayacak.

17 - 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlar kapsamında belirlenen rota, Bodrum limanından başlayarak Çökertme ve Kissebükü'ne uzanacak, ardından Bodrum'da tamamlanacak.

 

Hem Maximiles Black The Bodrum Cup 100. Yıl Anma Yarışları hem de Maximiles Black The Bodrum Cup kazananlarına kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı konserden sonra verilecek.

 

Program:

16 Ekim - Kampana Töreni - Yarış Merkezi

17 Ekim - Bodrum - Bodrum / Privia Black Etabı

18 Ekim - Bodrum - Çökertme / Metro Etabı

19 Ekim - Çökertme - Kissebükü / Radisson Collection Bodrum Etabı

20 Ekim - Kissebükü - Bodrum / Anadolu Sigorta Etabı

21 Ekim - Bodrum - Bodrum / Opet - Tüpraş Etabı

  

Maximiles Black The Bodrum Cup'ta isim sponsoru Türkiye İş Bankası'nın kart markası Maximiles Black; ana sponsorlar Opet ve Tüpraş; platin sponsorlar Amerikan Hastanesi, Anadolu Sigorta, Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, Metro Türkiye; gold sponsorlar Ağanlar, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, İş Yatırım, İş Portföy, Radisson Collection Bodrum, Setur Marinas ve TAV Havalimanları katkılarını sunuyor. Çağdaş Bodrumspor, Bodrum FM, Arvento Mobile Systems, Ekin Ses, Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Sungulets Yachting & Travel'ın da sponsorları arasında bulunduğu festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, T.C. Milas Kaymakamlığı, T.C. Milas Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com resmi sponsor olarak destek veriyor.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sosyal aktivite şirketleri arasında ilk yüzde 24'e girdi https://analizgazetesi.com.tr/haber/sosyal-aktivite-sirketleri-arasinda-ilk-yuzde-24e-girdi-3428/

D-Marin, bu gelişmeyle birlikte 2022 yılındaki sıralamasını önemli ölçüde iyileştirerek dünya genelinde sosyal aktivite sektörü içinde ilk %30’luk dilimden %24’lük dilime yükseldi. Sürdürülebilirlik derecelendirmesindeki bu yükseliş, D-Marin’in faaliyetlerinin tamamında sürdürülebilir uygulamaları hayata geçirme konusundaki sarsılmaz kararlılığının yansıması niteliğinde.

D-Marin; çevre, işgücü ve insan hakları, iş etiği ve sürdürülebilir tedarik olmak üzere dört alandaki 21 gösterge ile ilgili sürdürülebilirlik uygulamaları ve taahhütlerine yönelik değerlendirmenin ardından gümüş madalyaya layık görüldü. Sıkı global uygulama standartlarında temellenen EcoVadis değerlendirmelerinde eşikler her sene daha zorlayıcı hale getirilmekte, bu durum, derecelendirmelerde iyileştirme sağlanmasını giderek güçleştirmektedir. 

D-Marin, “bugünün ve gelecek nesillerin sürdürülebilir marinalarını” yaratma misyonundan hareketle, değerlendirilen dört alanı da kapsamlı bir şekilde ele alan güçlü bir Çevresel Sosyal Yönetişim (ESG) stratejisi hayata geçirmektedir.

D-Marin Sağlık, Güvenlik ve Çevre Sorumlusu Areti Priovolou’nun konuyla ilişkin değerlendirmeleri şu yönde: “Global sosyal aktivite sektörünün ilk %24’ü içinde yer almaktan gurur duyuyoruz. EcoVadis, standartları her sene daha da yükseltiyor. Biz de şirket olarak bu durumun beraberinde getirdiği zorlukları memnuniyetle karşılıyoruz. Sürdürülebilirlik artık yalnızca bir kavram değil; ekiplerimize, tedarikçilerimize ve faaliyet gösterdiğimiz toplumlara hem çevresel hem etik açıdan sürdürülebilir bir dünya sağlamaya yönelik bir zorunluluk ve sorumluluk. Bu temel ilkelere bağlılığımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”

 D-Marin İnsan Kaynakları Direktörü Christina Samoulada ise “EcoVadis derecelendirmemizdeki yükseliş, marina ekiplerimizin kolektif çabalarının ve sürdürülebilirlik konusundaki süregelen kararlılığımızın kanıtı niteliğinde. Operasyonlarımızı daha sürdürülebilir hale getirmek için uyumu sağlamak, yalnızca yapmamız gereken bir şey değil, şirket DNA’mızın bir parçası. Çevresel sorumluluk ve toplum refahına olan bağlılığımızı ortaya koyarak iyileştirme çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz,” dedi.

Yunanistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Karadağ, Hırvatistan, İtalya, İspanya ve Malta’da toplam 23 marinası bulunan D-Marin, seçkin yat marinalarının önde gelen işletmecisidir. Kapsamlı marina yönetimi ve marina geliştirme hizmetleri sunan D-Marin’in tek odak noktası, müşterilerinin yatçılık deneyimini zenginleştirmektir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İsrail'e gidecek gemiler için en üst seviyede güvenlik https://analizgazetesi.com.tr/haber/israile-gidecek-gemiler-icin-en-ust-seviyede-guvenlik-2322/

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail-Filistin çatışmasıyla bölgede oluşan duruma işaret edildi. 

İsrail'de yaşanan gelişmeler dikkate alınarak, bu ülke limanlarına uğrayacak ve limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığı belirtilen açıklamada, sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edildiği vurgulandı.

"Güvenlik seviyesi 1- Normal", gemiler ile liman tesislerinin normal faaliyetleri yürütülürken geçerli oluyor. 

"Güvenlik seviyesi 2- Artırılmış", artan bir güvenlik olayı riski olduğuna işaret ediyor. 

"Güvenlik seviyesi 3- Olağanüstü" ise olası veya yakında olacak bir güvenlik olayı riskinin bulunduğu zaman uygulanan seviyeyi ifade ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Türk gemisinin mayına çarptığı" iddialarına ilişkin açıklama https://analizgazetesi.com.tr/haber/turk-gemisinin-mayina-carptigi-iddialarina-iliskin-aciklama-5973/

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından, bazın basın yayın organlarında yer alan "Türk gemisi mayına çarptı" haberiyle ilgili açıklama yapıldı.

Batum Limanı'ndan Ukrayna'nın İzmail Limanı'na rotası bulunan Türk bayraklı Kafkametler gemisinin 15-20 metre gerisinde, dün Romanya/Sulina açıklarında seyir halindeyken, patlama yaşandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğüne bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimizde gemi ve işletici ile temas kurulmuştur. Söz konusu patlama gemide gerçekleşmemiş ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilememiştir. Gemide herhangi bir hasar bulunmamakta olup, gemi yükünü Ukrayna'nın İzmail Limanı'na ulaştırmak üzere seyrine devam etmektedir."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
10 milyar TL'lik 450 tekne 'büyük şova' hazırlanıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/10-milyar-tllik-450-tekne-buyuk-sova-hazirlaniyor-2645/

Bosphorus Boat Show; Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı, ED Fuarcılık tarafından organize edilen YATED Fuarcılık iş birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izni ile 21-29 Ekim 2023 tarihlerinde MarinTurk İstanbul City Port Pendik ev sahipliğinde, GİSBİR’in ana sponsorluğunda deniz üzerinde ikinci kez düzenleniyor. Tekne, yat ve mega yatların sergileneceği fuarı, 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Lüks tekne ve yatların yanında, tekne ve yat inşasında kullanılan son teknolojilerin de sergileneceği fuara 150’nin üzerinde firma katılacak. 500’den fazla yerli-yabancı markanın temsil edileceği fuarda 500’ün üzerinde tekne, deniz severlerin beğenisine sunulacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gerçekleştirilecek fuar öncesinde ED Fuarcılık Kurucu Ortakları Dilek Soydan ve Emel Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, YATED Genel Sekreteri Orhun Şentürk ve YATED Sayman Üyesi Uğur Aksan katıldı.

 

2025 YILI İÇİN SİPARİŞLER ALINIYOR

Pandemiyle birlikte tekne ve yat sektöründe ciddi bir ivmelenme olduğunu ifade eden Murat Bekiroğlu, talebin arttığını ancak tedarikte sıkıntılar yaşandığını söyledi. O dönemin atlatıldığını vurgulayan Murat Bekiroğlu, “Şu anda bazı modellerde 2027 yılı için teslim tarihleri veriliyor. Daha küçük modellerde ise 2024 ve 2025 yılı için siparişler alınıyor.” dedi. Düzenlenecek fuarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Murat Bekiroğlu, “Geçmiş yıllarda sektörümüzde bir fuar karmaşası yaşanıyordu. Sektörümüz ve derneğimiz bu durumdan çok rahatsızdı. Biz de bu karışıklığı gidermek için Bosphorus Boat Show markasını yarattık. Bu artık tescilli bir marka ve beraber her iki fuarı organize ediyoruz. Deniz fuarımız MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te; kara fuarı da İFM Yeşilköy’de olacak. Şu an 35 bin metrekare üzerinde net alan satıldı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki deniz fuarı ve 2024 Şubat’taki kara fuarı hem fuar alan satışı hem de sergilenen tekneler anlamında rekorlar kıracak. Deniz fuarı geçen seneye göre yüzde 25’in üzerinde büyüme yaşadı. Kara fuarında da aynı büyümeyi bekliyoruz.” dedi.   

 

DENİZLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

YATED’in hayata geçirdiği ve planladığı projeler hakkında da bilgi veren Murat Bekiroğlu, “Denizlerin sürdürülebilirliği YATED’in öncelikli konularından biri. Bunun için teknelerin atıklarını toplayacak bir katı ve sıvı atık toplama teknesi inşa ediyoruz. Özel olarak tasarlanan bu tekne SANMAR tarafından üretilecek. Teknemiz Mayıs 2024’te Göcek ve çevresinde dolaşmaya, denizi temizlemeye başlayacak. Şu an için 1 tekne ile yola çıktık. Hedefimiz her yıl bir tekneyi denize indirmek. Bu konuda sektörümüzden de çok ciddi destek alıyoruz. Bir firmamız teknenin motorunu vermek isterken, diğeri kablo ihtiyacını karşılayabileceğini iletti. Sektörün bu şekilde bir arada olması bizleri mutlu ediyor. Çünkü denizler bizim her şeyimiz. Onları korumak, gelecek nesillere temiz bir deniz bırakma zorundayız.” dedi. Türkiye’de marinalarda yer bulma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizen Murat Bekiroğlu, “Şu anda Türkiye’de 25-30 arasında marina var. Bunların toplam bağlama kapasitesi ise 6 bin 500 civarında. Kapasitenin ilk etapta çok hızlı bir şekilde en az yüzde 50 artırılması gerekiyor. Yeni yatırımların da Türkiye’nin cennet koylarına değil, uygun görülen hazine arazilerine yapılmasında yarar var. Marina yatırımları için de özel sektörün ve yatırımcının teşvike, desteğe ihtiyacı var. Ayrıca balıkçı barınakları da oradaki balıkçılar korunarak küçük marinalara dönüştürülebilir. Bu konuda da çalışılabilir. Yüksek marina fiyatları nedeniyle tekne sahipleri koylara demirliyor. Yıl boyu orada kalıyorlar. Burada kalanlar tekne atıklarını denize boşaltabiliyor. Şu anda denizlerimizde ciddi bir kirlilik söz konusu. Marina fiyatlarında Euro bazında yıllık yüzde 30-40 yükseliş var. Avrupa’nın merkezi konumundaki Fransa Monaco’da 42 metrelik bir teknenin yüksek sezonda marinadaki günlük bağlama fiyatı 650 Euro. Aynı tekne Göcek’e geldiğinde marinaya girmek istediğinde bir gün için 1.200 Euro ücret isteniyor. Bodrum’da bir marinaya girmek isteyen tekne günlük 700 Euro öderken, Yunanistan’da günlük 35 Euro’ya kalınabilecek yerler var. Yabancı yatçılar Türkiye’ye gelemiyor. Türkiye’ye gelmek istiyorlar ama fiyatları yüksek buluyorlar. Bakım-onarımda da benzer bir durum yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

 

2024 MODEL TEKNELER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Cumhuriyetin 100’üncü yılını tekne ve yat sektörünün denizde kutlayacağını ifade eden ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Her geçen yıl fuarımıza olan ilgi artıyor. Bunu hem katılımcı sayısında hem de sergilenen tekne sayısında bu büyümeyi rahatlıkla görüyoruz. Gelecek yıllarda çok daha büyük fuarlara imza atacağımıza yürekten inanıyoruz. Çünkü uzun yıllardan sonra ilk defa Deniz Ticaret Odası, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçı Birliği, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), bütün sivil toplum kuruluşları bu fuarda yerini aldı. Bu işi tek çatı altında toplamayı başardık. Bu birliktelik bizi daha büyük başarılara taşıyacaktır.” diye konuştu. Beş yıl sonrası için Türkiye’deki fuarların Cannes Yachting Festival gibi olmasını hayal ettiğini vurgulayan Dilek Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü: “MarinTurk İstanbul City Port Pendik’in yanındaki balıkçı barınağı da alanımıza dahil olabilirse belki biraz daha İDO’ya doğru genişleyerek bunu başarabiliriz, çok güzel bir yerleşim planı çıkar bize. Sektörün yükselişi ve satışı böyle devam ederse bugün denizde 450 üzerinde olan tekne sayımız, en az 600’e çıkar. Bu yıl Cannes’da sergilenen tekne sayısı ise 800’dü. İstanbul tekne ve yat fuarları konusunda Cannes’ı yakalayabilir hatta geçebilir. Dünyanın başkenti İstanbul’u tekne ve yat sektörünün en önde gelen şehirlerinden biri yapabiliriz.”

 

TEKNELERİN DEĞERİ 10 MİLYAR TL’Yİ BULUYOR

Fuar ziyaretçilerinin beğendikleri tekneyi test edebilme imkanı bulabileceğini ifade eden ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz da, “Uluslararası fuarlar arasında Avrupa’da düzenlenen fuarların ardından gelen Bosphorus Boat Show Fuarı’nda 2024 model tekneler görücüye çıkacak. Avrupa - Anadolu için kolay ulaşımın noktası olan MarinTurk İstanbul City Port Pendik, hem katılımcı hem ziyaretçi açısından bir merkez oldu. Geçen yıl toplam değeri 5 milyar TL’yi aşan tekneler sergilenirken, 1,5 milyar TL’ye yakın işlem hacmine imza atıldı. Bu yıl ise fuarımızda 15 metre üstü tekne adetlerinin artması, sergilenen tekne adetlerinin artması ile sergilenen teknelerin toplam değeri 10 milyar TL’yi buluyor.” dedi. MarinTurk İstanbul City Port Pendik şu anda dolu olduğunu kaydeden Emel Yılmaz, “Marina fuar için boşaltılacak. Dalgakıran olarak kullandıkları iki pontonları var. Bizim için tekneleri oraya alıyorlar. Marina bu sene teknelerin fuar tarihinde çıkması ya da güneyden geç dönmesi için onlara kampanya yaparak ek bağlama süreleri tanıyacak. Bu şekilde marina sakinleri için de bu yer değişikliği cazip hale getirilecek. Zaman içinde büyümeye göre durumu değerlendireceğiz. Marinanın yaşayan yapısına entegre oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com