tag:gazetebirlik.com,2015:cid-22 Analiz Gazetesi Analiz Gazetesi 2024-03-23T21:29:12+03:00 Otelcilik sektöründe 2024 trendleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/otelcilik-sektorunde-2024-trendleri-869/

Dönüştürücü güç olarak kabul edilen “teknoloji” tüm sektörde olduğu gibi otelcilik sektörünün de geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Türkiye'nin turizm gelirlerinin 2024 yılında 60 milyar dolara ulaşması beklenirken, sektörde öne çıkmak isteyenler trendlere uyumlu stratejiler geliştirmek için çalışıyor.

 
Teknoloji odaklı otel yönetim çözümleri
2024 trendlerinin başında teknoloji odaklı otel yönetim çözümleri geliyor. Sektörün önde gelen işletmeleri mevcut hizmetlerini iyileştirmek için teknolojik çözümler sunan şirketlerle işbirliği yapıyor. Otel operasyonları araştırmasına göre dijitalleşen uygulamaları kullanan işletmecilerin yüzde 80'i temel operasyonlarında verimliliğin arttığını bildiriyor. 
 
Dijitalleşme sağlayan otel yönetim çözümleri
Bir diğer trend ise her ölçekten otele uygulanabilen bir yönetim yazılımı olan otel yönetim sistemi (PMS). PSM programları müşteri memnuniyeti, maliyet düşüşü, kârlılık ve işletme yönetimi kolaylığı sağlıyor. Bu sistemle, restoran otomasyonu entegrasyonuyla basılı çeklere gerek duymadan misafir harcamaları görüntülenebiliyor. Ayrıca muhasebe departmanında kağıt israfına son veriliyor; muhasebe ve e-dönüşüm ürünleriyle süreçler dijitalleşiyor.
 
IOT ve AI çözümleri
Akıllı otel teknolojileri 2024'ün trendlerinden olmaya devam ediyor. İşletmenin yönetimi, verimliliği ve kontrolünü iyileştirmenin yanı sıra konuklara daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan akıllı bir otelde AI ve IoT gibi çığır açan teknolojik donanımlar yer alıyor. Bu donanımlar verileri gerçek zamanlı olarak işler ve otel yönetiminden sorumlu kişiler için değerli bilgilere dönüştürüyor.
 
Yeni nesil entegre CRM sistemleri
2024'ün bir diğer trendi de konaklama döngüsünün tüm aşamalarında iletişimi yönetmeye yardımcı olan CRM sistemleri. CRM yazılımı; tekrar ziyarete teşvik eden mesajları, ziyaret öncesinde rezervasyonla ilgili soruları, rezervasyon hatırlatmalarını, ön siparişi ve ziyaret sonrası iletişimleri yönetiyor. Yeni nesil PMS ile entegre şekilde çalışan CRM programları sayesinde bu avantajları, düşük maliyetlerle gelir kaynakları haline getirmek mümkün oluyor.
 
“Otomasyon sistemleri israfı ve maliyeti azaltıyor”
5 binden fazla işletmeye teknoloji merkezli yönetim ve operasyon çözümleri sunarak yiyecek-içecek ve konaklama sektörlerine değer katan Protel'in Satış Direktörü Fatih Tenel, turizm sektörünün ve otellerin süreçlerini kolaylaştırmak ve müşterileriyle olan etkileşimlerini iyileştirmek için çözümler geliştirdiklerini anlatıyor: “Interel ile yaptığımız iş birliği sayesinde, otellerin enerji kaynaklarının tüketimini takip etmelerine imkan sunuyoruz. Otomasyon sistemleriyle kullanılmayan enerjinin kapatılmasını sağlıyoruz. Otellere sürdürülebilirlik vizyonu kazandırırken ciddi anlamda israfı ve maliyeti önlüyoruz. Ayrıca, dünyamızı yeniden şekillendiren IOT ve AI, çözümlerimizde en önem verdiğimiz konular arasında. AI tarafında atık yönetimi yapabilmek adına tahminleme ve ölçme çalışmaları yapıyoruz. Görüntü tanıma sistemleriyle hangi gıdaların tüketilmediğinin tespit edilebileceği projelerimiz yakın zamanda hayata geçecek.”
 
“Puan sistemi kurarak misafirimizin bizi tercih etmesini sağlayabiliyoruz”
Misafirlere rezervasyon anından otelden ayrıldığı süreç sonrasına kadar kişiselleştirilmiş e-postalar gönderebildiklerini belirten Fatih Tenel, “Konaklama boyunca CRM aracılığıyla tüm bilgilerine hakim olduğumuz müşterilerimize en iyi deneyimi yaşatırken misafir gelmeden ya da ayrıldıktan sonra CRM aracılığıyla ileri seviye pazarlama faaliyetleri yürütebiliyoruz. CRM içerisinde bulunan otomasyon sayesinde doğum günlerini kutlayabiliyor, onlara özel kampanyalar ve özel anlarında e-postalar gönderebiliyoruz. Otelimizin satışlarını ve müşteri sadakatini artırırken onlara kendini her zaman değerli hissettiriyoruz. CRM ve sadakat programı entegrasyonu sayesinde kişiselleştirilmiş bir hizmet sunarak ve puan sistemi kurarak misafirimizin bizi tercih etmesini sağlayabiliyoruz” ifadelerini kullanıyor.
 ]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılın ilk iki ayında turist sayısı 4,3 milyonu geçti https://analizgazetesi.com.tr/haber/yilin-ilk-iki-ayinda-turist-sayisi-43-milyonu-gecti-2648/

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye 2024'ün ilk iki ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 4 milyon 341 bin 606 oldu.

Şubat ayında ise Türkiye'yi 2 milyon 294 bin 579 yabancı ziyaret etti.

Böylece şubat ayı artış oranı da bir önceki yıla göre yüzde 22,68 oldu.
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ramazan Bayramı İçin Tatilciler Aramalara Başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ramazan-bayrami-icin-tatilciler-aramalara-basladi--4641/

Aynı dönemde okulların ikinci dönem ara tatilinin de olması mart ayında tatil arama hacimlerinin artacağını işaret ediyor. Yılın ilk tatilinin süresinin uzun olmasından dolayı ise tatilseverlerin Akdeniz ve Ege bölgesindeki tatil destinasyonlarına yöneleceğini ön görülüyor. Erken rezervasyon içinde son dönemin içerisinde yer alırken Nisan ayı için tatil planı yapacak tatil severlerin bu ay rezervasyonlarda yoğunluk oluşturacağı gözlemleniyor. Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya konuyla ilgili olarak. “Mart ayıyla birlikte erken rezervasyon dönemi için son döneme girmiş bulunuyoruz. Yazın tatil yapmak için ayıracağımız bütçeden daha uyguna şu an satın alabiliriz. Özellikle bankaların sunduğu erteleme, vadesiz taksitlendirme, puan-ödül verme gibi fırsatlarını da değerlendirerek tatilimizi çok uygun koşullarla planlayabiliriz. Nisan ayındaki bayram tatili için bu ay aramaların yüksek seviyelere ulaşmasını bekliyoruz’’ dedi. 

ERKEN REZERVASYON İÇİN SON DÖNEM BAŞLADI

Baharın müjdecisi Mart ayı aynı zamanda tatilseverleri bekleyen 2024 yaz dönemi için de zamanın azaldığının hatırlatıyor. Kasım ayında başlayan erken rezervasyon dönemi Mart ayıyla birlikte artık son dönemine girdi. Neredekal.com’un Şubat ayı verilerine göre de tatilseverlerin hala en çok erken rezervasyon otelleriyle ilgili arama gerçekleştirdiği gözlemleniyor. Erken rezervasyon dönemi boyunca tatilseverlerin en çok arama yaptığı bölgeler ise turizmin gözde destinasyonları: Kıbrıs, Antalya ve Bodrum olarak ön plana çıkıyor. Henüz tatil planı yapmayan ve aramalara devam eden tatil severler için son avantajlı fırsatlardan faydalanmak için zaman azalıyor. 

Ankara’da Şubat Ayında Oda Fiyatları %222 Arttı 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Şubat ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre % 94,78 ile en çok fiyat artışını restoran ve otellerde görüldü.

Neredekal.com’da listelenen 23.000’den fazla tesise ait veriler incelendiğinde, Şubat ayında otellerin oda fiyatlarının bir önceki yıla kıyasla %79 artarak 1.457 TL’den 2.613 TL’ye yükseldiği görüldü.

En çok oda fiyat artışı ise %222 ile Ankara’da yaşandı. %93 artış ile İzmir ikinci sırada yer alırken %89 artış ile Balıkesir üçüncü sırada yer aldı. 

Şubat ayında tatil için en çok aranan temalar ise sırasıyla: Erken Rezervasyon Otelleri, Bungalovlar, Her Şey Dahil oteller oldu. Şubat ayında en çok tatil araması yapılan bölgeler ise sırsasıyla Antalya, Kapadokya ve Fethiye olarak ön plana çıktı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elite World Hotels & Resorts, Zengin İftar Menüleriyle Ramazan'a Hazır https://analizgazetesi.com.tr/haber/elite-world-hotels-resorts-zengin-iftar-menuleriyle-ramazana-hazir-4294/

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Elite World Hotels & Resorts, misafirlerine yaklaşan Ramazan ayında özel bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Grup, İstanbul’daki otellerinde yer alan The Brasserie ve The Grill’lerde set menüler,  Van ve Sapanca’daki otellerinde ise A La Carte seçeneklerle misafirlerini bekliyor. 

Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla hazırlanan set menüler ile A La Carte seçenekler, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini misafirlerle buluşturacak. Grubun kendi restoran markası The Grill ile The Brassie,Elite World şefleri tarafından hazırlanan lezzetlerle iftar ve sahurun buluşma noktası olacak. Zincirin Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World İstanbul Florya’da bulunan The Grill restoranları ile Elite World İstanbul Taksim’de yer alan The Brasserie’de iftar ve sahurda set menüler misafirlere sunulacak. Elite World Grand Sapanca ve Elite World Van’da ise misafirler A La Carte seçenekleriyle eşsiz lezzetleri tadabilecek. 

 

Gruplar için fasıl hizmeti

Otel dışından bireysel rezervasyonlar haricinde kurumsal grup rezervasyonları da Ramazan boyunca kabul edilecek. 10 kişinin üzerindeki grup rezervasyonlarında fasıl hizmeti de sunulacak.

 

Zengin iftar menüleri

İftar menüsü sunan Elite World otellerinde zengin iftariyelik tabağı ile başlangıç yapılırken, çorba ve ara sıcakların ardından ana yemek ve Ramazan’a özel bir tatlıya yer veriliyor. İftariyelik tabaklarında hurmadan peynir, zeytine, tahin helvasından kuru meyvelere kadar 10’u aşkın lezzet yer alıyor. Ana yemek seçeneklerinde ise misafirler ızgara tavuktan ızgara ete, Ali Nazik’ten Hünkar Beğendi’ye zengin seçenekler arasından seçim yapılabiliyor. Tatlılarda ise Ramazan ayının favori tatlıları misafirleri bekliyor. 

 

İftar ve sahur set menüleri ile A La Carte seçenekler, grubun Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World İstanbul Taksim, Elite World İstanbul Florya, Elite World Grand Sapanca  ve Elite World Van’da misafirleri bekliyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Corendon Turizm Grubu, Alman Tenis Federasyonu'nun Seyahat Partneri Oldu https://analizgazetesi.com.tr/haber/corendon-turizm-grubu-alman-tenis-federasyonunun-seyahat-partneri-oldu-8001/

Türkiye'de turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan Corendon Turizm Grubu, dünyanın en yüksek üye ve Avrupa’nın en çok sporcu sayısına sahip Alman Tenis Federasyonu’nun (DTB) yeni seyahat partneri oldu. Turizm camiasında önemli yere sahip olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda düzenlenen imza töreni, Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Alman Tenis Federasyonu (DTB) Başkanı Dietloff von Arnim'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 2027 yılına kadar sürecek iş birliği kapsamında uluslararası faaliyet gösteren Corendon Turizm Grubu, “mybigpoint” oyuncu portalının Tekler kategorisi ve Kulüpler arası yarışların yeni isim hakkı sahibi ve aynı zamanda DTB-Bundesliga portalının sunucusu oldu.

Alman Tenis Federasyonu ile kurduğu güçlü anlaşmayla Alman spor pazarındaki varlığını genişleterek yeni projesi Corendon Tennis Club Kemer’e dikkat çekmeyi hedefleyen Corendon, Nisan ayında tesislerinin açılışını gerçekleştirecek. Ziyaretçilerine Toros Dağları’nın manzarası eşliğinde eşsiz bir deneyime sunan Corendon, 14 toprak zemin tenis kortuyla uluslararası standartlarda hizmet vermeye hazırlanıyor.

Spor yatırımlarına önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan Corendon Turizm Grubu, Kemer'deki yeni projesinin 2. etabında "padel" tesislerini hayata geçirmeyi planlıyor. Son birkaç yıldır özellikle Avrupa'da popüler olan ve hızla büyüyen sporların başında gösterilen padeli, tenis kulübüne entegre edeceği 14 kortluk yeni padel tesis projesiyle hem bu sporun Türkiye'de de yaygınlaşmasına hem de ev sahipliği yapacağı uluslararası organizasyonlarla birlikte spor turizmi çeşitliliğinin de artmasına katkıda bulunmak istiyor.

“Corendon Turizm Grubu olarak pek çok farklı spor alanına destek veriyoruz”

Alman Tenis Federasyonu iş birliğiyle önemli detayları aktaran Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer: “Spor her zaman Corendon için önemli bir yere sahiptir. Futbol, basketbol, voleybol, yelken, bisiklet ve koşu olmak üzere pek çok farklı spor alanına destek veriyoruz. Bugün dünyada tenisi popüler bir spor olarak tanıtan Alman Tenis Federasyonu (DTB) ile bu yeni partnerliğe girmek bizim için bir onurdur. Spor faaliyetlerini teşvik etmek her zaman bizim gündemimizde önemli bir konu olarak yer alıyor. Corendon Tennis Club'ın Kemer'deki Alman tenis oyuncuları için harika bir yer olacağına inanıyoruz. Sporseverlere her alanda unutulmaz deneyimler yaşatarak geniş spor olanakları sunmaya devam edeceğiz" dedi.

“Spor, farklı ulusları ve kültürleri bir araya getiriyor”

Corendon Turizm Grubu iş birliği hakkında düşüncelerini belirten Alman Tenis Federasyonu (DTB) Başkanı Dietloff von Arnim: “Alman Tenis Federasyonu olarak, portföyümüzü iş birlikleriyle genişletmeye devam ediyoruz. Corendon'u yeni bir partner olarak kazanabildiğimiz için çok mutluyuz. Dünyanın en fazla tenis üyesine sahip olan federasyonumuzun, yeni resmi seyahat partneri Corendon Turizm Grubu ile iş birliğimiz 2027 yılına kadar devam edecek. Tenis sevgimiz ve sporun farklı uluslardan ve kültürlerden insanları bir araya getirdiği inancımız bizi buluşturdu.  Corendon Tenis Club'ın Kemer' deki mükemmel tesisleriyle birlikte, birçok Alman tenis oyuncusunu da çekeceğine inanıyorum” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cullinan Belek eşsiz tatil deneyimini dünyaya tanıttı https://analizgazetesi.com.tr/haber/cullinan-belek-essiz-tatil-deneyimini-dunyaya-tanitti-4050/

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin, küresel sektör profesyonellerinin katılımıyla 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.  Akdeniz’de lüks ve rafine yaşamın harmonisi Cullinan Belek, bu prestijli etkinliğe ikinci kez katılarak misafirlerine sağladığı eşsiz tatil deneyimini ve ayrıcalıklı hizmeti, uluslararası görüşmelerle tekrar global düzeyde iş ortakları ve dünya turizm sektörüne tanıttı. Turizm ve seyahat sektörünün ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarını katılımcılara sunan fuara ilgi büyüktü.

Cullinan Belek’ten fuara katılım sağlayan ve sekiz kişiden oluşan yetkililer, fuar boyunca stantta misafirlerini ağırlayarak benzersiz konaklama alternatifleri ve otelin sunduğu özel ayrıcalıklar hakkında bilgiler verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Türkiye turizminin elçilerinden biriyiz" https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiye-turizminin-elcilerinden-biriyiz-5863/

Dünyanın en büyük küresel seyahat ticareti fuarı olarak adlandırılan ITB Berlin, 5 Mart’ta Almanya’nın başkentinde başladı. Bu yıl 54’üncü kez "Seyahat ve Turizmde Geçişe Öncülük Edin" ana temasını taşıyan uluslararası turizm fuarı, 7 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek. Toplam 150 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve 170 ülke, bölgeden 5.500'ü aşkın profesyonel katılımcının yer aldığı fuarın bu yılki konuk ülkesi ise Umman oldu. ITB Berlin’i bu yıl yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Turizm sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan bu küresel platformda, Türkiye de, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) olmak üzere STK’lar, oteller, belediyeler ve turizm sektörümüzün diğer paydaşları tarafından temsil edildi.

Türkiye turizminin köklü ve öncü markası Martı Hotels & Marinas da turizmin bu önemli küresel buluşmasında geleneksel olarak yerini aldı. Martı Hotels & Marinas, fuarda Hall 3.2 A’da yer alan standında, bünyesinde yer alan resort oteller Martı Resort, Martı Myra’nın yanı sıra Martı La Perla Otel ve butik otelleri Güllü Konakları, Martı Hemithea Hotel ile Martı Marina & Yacht Club’ü, yabancı ziyaretçilere tanıttı. Fuara, Martı Hotels & Marinas adına Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Başkan Yardımcısı Emre Narin, Pazarlama Müdürü Lina Temelli ve şirket yöneticileri katıldı.

“2024’te yeni bir turizm rekoru hedefliyoruz”

Türkiye turizminin 2024 yılında da rekorları hedeflediğine dikkat çeken Martı Hotels & Marinas Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, “Türkiye turizminin en köklü kuruluşlarından biri olarak, ülkemize resort konseptini kazandırdık ve imza attığımız yeniliklerle de sektörümüze katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar gerek yurtiçinde ve gerekse yurtdışında her platformda Türkiye turizminin gelişimi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye turizminin elçilerinden biri olarak bu önemli küresel buluşmada da Martı Hotels & Marinas olarak yerimizi aldık. Burada otellerimiz ve marinamızda sunduğumuz üstün hizmet kalitesi ve seçkin tatil olanaklarının yanı sıra Türkiye’nin turizmdeki benzersiz zenginliklerini de birçok ülkeden gelen turizm acentaları, tur operatörleri başta olmak üzere yabancı sektör temsilcilerine ve bireysel ziyaretçilere aktarıyoruz. Tüm tesislerimizde Alman pazarına yönelik planladığımız büyümenin gerçekleşmesiyle alakalı fuarda aldığımız kuvvetli sinyallerden dolayı mutluyuz. Erken rezervasyonda da, geçen seneye göre büyük bir artış kaydettik. Gelen talepler, yaptığımız temaslar ile 2024’e dair hedeflerimiz, ITB Berlin fuarında da perçinlenmiş oldu. 2024 yılında turizmde yeni bir rekor hedefliyoruz ve bu hedefi yakalamak için de ülke olarak, sektör olarak kenetlendik” açıklamasında bulundu.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GTD, Yalova Turizm Çalıştayı'na katıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/gtd-yalova-turizm-calistayina-katildi-4648/

Yalova’da düzenlenen Turizm Çalıştayı’nda Yalova İl, Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin açılış konuşmasını yaptı. Sonrasında Yalova Valisi Hülya Kaya ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bahçekapılı, çalıştaylar hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Yalova Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Yasin Özaslan Turizm Çalıştayı kapsamında elde edilen sorunların sınıflandırılması hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumda; tanıtım ve markalaşmanın önemi, gastronomi turizmi, turizm sektöründeki sorunlar gibi konular ele alındı. Yalova’da turizm bağlamında tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin arttırılması, Yalova’nın termal olarak turizme dahil edilmesi, Yalova’ya özgü yemeklerin restoran ve işletmelerde yapılması, Yalova’nın tanıtımında simgesel olarak kullanılabilecek gastronomik ürünlerin belirlenmesi ve gastronomi turizminde kullanılabilecek tarım ürünleriyle ilgili araştırmalar yapılması gibi kritik konular ele alındı.

  Yalova Valisi Hülya Kaya, konuşmasında özellikle Yalova il merkezinde turist yoğunluğunun olduğu alanlarda ve turizm merkezlerinde danışma ofislerinin ve yabancı dil bilen personellerin olması gerektiğinden bahsetti. Buna ek olarak medikal turizm bağlamında ise sağlık hizmeti verebilecek işletmelerin sayısının yeterli seviyeye çıkartılmasının önemli olduğunu vurguladı.

  TGA (Türkiye Turizm tanıtım ve Geliştirme Ajansı) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy ise Yalova’da üretilen tarımsal ürünlerin insan sağlığını iyileştirici yönde olması adına yeterli düzeyde araştırmaların daha çok yapılması gerektiğini belirtti. Şensoy, TGA’nın Türkiye’nin uluslararası pazarda hedeflediği konumu kazanmasına katkıda bulunmak, Türkiye’nin ağırladığı turist sayısını arttırmak ve potansiyel yatırım projelerinin uygulanmasını kolaylaştırmak gibi güvenli ve sürdürülebilir turizm alanında çalışmalar yürüttüğünden bahsetti.

  Konuşmanın sonuna doğru gastronomi turizmi alanındaki yöresel ürün üreticilerinin ürünlerini turistlere ve halka sunacağı alanlarının olması ve gastronomi alanında personel arayanların bir personel havuzuna sahip olması gerektiği konularına vurgu yapıldı, bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri üzerinde konuşuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ağırlama Sektöründeki Çeyrek Asırlık Deneyimini iF DESIGN AWARD Ödülü ile Taçlandırdı! https://analizgazetesi.com.tr/haber/agirlama-sektorundeki-ceyrek-asirlik-deneyimini-if-design-award-odulu-ile-taclandirdi-4681/

1953 yılından bu yana dünyanın en iyi tasarım, mimarlık ve iç mimarlık ürünlerini onurlandıran Almanya merkezli prestijli tasarım ödülü iF DESIGN AWARDS’ın 2024 edisyonu sonuçlandı. İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık, mimari ve iç mimari tasarımını üstlendiği Radisson BLU Hotel Kaş projesi ile “Hospitality Interiors” kategorisinde iF DESIGN AWARDS ödülüne layık görüldü. 

Bu sene 72 ülkeden katılım yapan 10.800 ürün ve projenin yarıştığı iF DESIGN AWARDS ödülleri 29 Nisan 2024 Pazartesi günü Berlin'deki Friedrichsstadt-Palast'ta düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak. 

 

Kaşın Ruhuyla Bütünleşen Radisson BLU Hotel Kaş

 

Antalya'nın batısında, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla bilinen Kaş ilçesinde hayata geçirilen Radisson BLU Hotel Kaş projesi, tasarım ilhamını bölgenin topografik yapısından ve kültürel bağlamından alıyor. Geleneksel yapılarda kullanılan doğal taş cepheler, alaturka kiremitler, el yapımı özel seramiklerle kaplı yüzeyler ve ahşap doğramalar gibi yapısal öğeler modern ve fonksiyonel şekilde projeye aktarıldı. Duvarlar, nesiller boyu aktarılan bilgiyle hayat bulan geleneksel "köy sıvası" tekniği ile kaplandı. Bu sıva, estetik açıdan sadece Kaş'ın özünü yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda doğal bir yalıtım da sağlıyor. Toprak tonları, bu doğallığı destekleyerek odalara sıcaklık katarken bu tonların modern bir tasarımla harmanlanması, sakin bir atmosfer yaratıyor. Açık ve kapalı mekanlar arasında kolay geçiş sağlayan cam cepheler ve sürgülü paneller, doğanın huzurlu ritminin iç mekanlara taşınmasını sağlıyor. Radisson BLU Hotel Kaş sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket ediyor: Kaş'ın doğal güzelliklerini korumak ve çevreye minimum zarar vermek için atık yönetimi, enerji tasarrufu ve su koruma uygulamalarını da benimsiyor.

 

Bulunduğu bölgeye saygılı bir mimari çizgiye sahip olan Radisson BLU Hotel Kaş sadece bir otel değil, aynı zamanda Kaş'ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilebileceği ve yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak planlandı. Misafirlerine Kaş'ın benzersiz güzelliklerini keşfetmenin ötesinde, kentin hikayesine dokunmayı ve onunla bir bütün olmayı vadeden otelin tasarımı, “yeniyim ama buralıyım” fikrini her alanda misafirlerine hissettirecek şekilde, Kaş'ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygı gösteren bir anlayışla ele alındı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CORAL TRAVEL STARWAY WORLD BEST HOTELS'DE GLORIA HOTELS & RESORTS BELEK'E ÖDÜL YAĞMURU https://analizgazetesi.com.tr/haber/coral-travel-starway-world-best-hotelsde-gloria-hotels-resorts-beleke-odul-yagmuru--4117/

Gloria Hotels & Resorts, sektördeki en prestijli ödüllerden biri olan Coral Travel Starway World Best Hotels ödüllerinde büyük bir başarı elde etti. Misafir memnuniyeti ve çevre dostu gibi uygulamalara verilen önemi öne çıkaran ödül töreninde, Gloria Hotels & Resorts üstün hizmet kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Coral Travel Starway World Best Hotels'de Gloria Hotels & Resorts'ün kazandığı ödüller;

•             6.200 otel arasında 10 konu 25 soru üzerinden yapılan misafir anketinde Çevre Dostu Otel kategorisinde Türkiye’nin en geniş ve en yeşil otel arazisine sahip olan Gloria Serenity Resort birinci oldu. 

•            Gloria Serenity Resort Çocuk Dostu Otel kategorisinde ilk 10’da, 

•            Gloria Golf Resort Çevre Dostu Otel kategorisinde Top 10’da,

•            İlk 100 otel sıralamasında Gloria Golf Resort ve Gloria Verde Resort ilk 50 otel listesine girerken, Gloria Serenity Resort ise 8. Sırada yer alarak grubun tüm tesisleri TOP 50 sıralamasına girdi.

 

"Gloria Hotels & Resorts, Türkiye'nin en iyi otelleri listesine seçilerek, sahip olduğu prestijli ödüllerle unutulmaz deneyimler sunan bir marka olduğunu bir kez daha kanıtladı."

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin ilk Mövenpick Resort projesini Antalya'da hayata geçiriyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-ilk-movenpick-resort-projesini-antalyada-hayata-geciriyor-2907/

 

Orta Doğu, Afrika ve Asya Pasifik bölgesinde 1.000'den fazla otele sahip olan dünya lideri konaklama grubu Accor, Prince Group ile iş birliği yaparak Türkiye'deki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Mövenpick Resort Antalya Tekirova, Accor bünyesinde Akdeniz bölgesindeki ilk Mövenpick markalı oteli ve Türkiye’deki ilk Mövenpick resortu olmasıyla dikkat çekiyor. Otelin 2024 senesinin ikinci çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor.

 

7 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Prince Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Lepiev, şunları söyledi: "Bu heyecan verici projede Accor ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin turizm potansiyelini sergileyen ve Accor'un küresel uzmanlığıyla desteklenen bir proje. Akdeniz kıyısının muhteşem güzelliğini Mövenpick'in gerçek misafirperverliğiyle birleştirerek, bu nefes kesici doğal ortamda misafirlerimize ilham verici anlar ve olağanüstü deneyimler yaratmayı amaçlıyoruz."

 

Prince Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımsı Ibrahim Lepiev ise Prince Group'un Accor ile olan iş birliğinin Antalya'daki misafir deneyimini önemli ölçüde artıracağını belirtti. Bu iş birliği, aynı zamanda B to C ilişkilerinin B to B ilişkilere göre daha fazla önem kazanacağını vurguladı. Lepiev, yaptığı açıklamada, "Accor ile olan bu iş birliği, Antalya'daki konuk deneyimini iyi yönde geliştirmede büyük bir etki yaratacaktır” dedi.

 

Accor Premium, Orta ölçekli ve Ekonomi segmentten sorumlu Orta Doğu, Afrika ve Türkiye COO'su Paul Stevens, şunları söyledi: "Bu proje, Accor’un Türkiye'deki büyümesi içerisinde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve bu büyüleyici destinasyonda premium konaklama deneyimini yeniden tanımlamaya hazır olan bu iş birliğine güvenimizi gösteriyor. Mövenpick Resort Antalya Tekirova, sadece Türkiye'nin Akdeniz kıyısında Mövenpick markasını temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkedeki ilk Mövenpick Resort'u olarak da dikkat çekiyor. Küresel tanınırlığı ve bölgesel varlığı, güçlü sürdürülebilirlik uygulamaları, çevre ve yerel topluluklara derin bağlılığı ile Mövenpick markası hem yerli hem de uluslararası turistlere hitap etmek için mükemmel konumunda destinasyonun cazibesini daha da artırıyor."

 

Yeşilin ve mavinin mükemmel uyumu

Kemer bölgesinin en seçkin sahil bölgelerinden biri olan Tekirova'da bulunan Mövenpick Resort Antalya Tekirova, toplam 120.000 metrekarelik bir alana yayılan beş yıldızlı bir cennet olarak misafirlerini karşılıyor. Berrak denizi ile kıyıya doğrudan konumlanmış olan tatil köyü, mükemmel çevresel, güvenlik, eğitim ve erişilebilirlik kriterlerine uygunluğunu gösteren mavi bayrakla ödüllendirilmiş.

 

383 odası bulunan Mövenpick Resort Antalya Tekirova, özel havuzlu aile odaları, aile süitleri ve villalar dahil olmak üzere çeşitli konaklama seçenekleri sunacak. Zarif, incelikli bir zevk ve titizlikle tasarlanmış her alan, misafirler için en üst düzeyde konforu garanti ediyor. Antalya Havalimanı'na sadece 70 kilometre uzaklıkta, uygun konumda bulunan bu huzur cennetine misafirler kolayca ulaşabilirler.

 

Mövenpick'in yiyecek ve içecek konusundaki güçlü konseptine uygun olarak, Türk mutfağının lezzetli örneklerini sunan Osmanlı restoranından, günlük taze avlanan deniz ürünlerini sunan bir balık restoranına kadar, çeşitli gurme yemek deneyimleri misafirlere sunuluyor. Misafirler ayrıca, uluslararası lezzetlerin yanı sıra, yerel ve geleneksel lezzetler sunan Mövenpick'in ana restoranının cazibesini de keşfedebilecekler. Tatlı isteklerine harika bir çözüm olan Mövenpick'in imza tatları; dondurma ve çikolata, tüm misafirlere açık olan günlük "Chocolate Hour" sırasında sunulacak.

 

Rahatlama ve huzur arayanlar için son teknoloji ile donatılmış 896 metrekarelik bir fitness ve spa alanı da misafirlerin hizmetine sunuluyor. Misafirler açık ve kapalı seçenekleri bulunan beş havuzdan seçim yapabilecekler; çocuk havuzu, göl havuzu ve villalar için özel tasarlanmış “executive” havuzun yanı sıra, otelin 700 metrelik plajı, bir tekne iskelesi, plaj voleybolu sahası ve su sporları tesisleri bulunuyor.

 

Çocuklu aileler, çocukların eğlenceli ve eğitici etkinliklerle dolu bir yolculuğa çıkabileceği Mövenpick'in imza çocuk kulübü olan "Little Birds Club" sayesinde canlı ve güvenli bir ortama rahatça ulaşabiliyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için, eğlenceli aktivitelerin sunulduğu, 3.500 metrekarelik "Aquapark" tatil köyünde denize sıfır konumu ile öne çıkan önemli bir detay. 

 

Eğlence ve aktivite olanaklarının yanı sıra, tatil köyünde kurumsal etkinlikler ve özel kutlamalar için ideal üç toplantı salonu da bulunuyor. Premium olanakların ve nefes kesen doğal ortamın harmanıyla, Mövenpick Resort Antalya Tekirova hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenler için unutulmaz bir deneyim vadediyor.
 

Accor, şu anda Türkiye'de 11'i Mövenpick olmak üzere premium, orta sınıf ve ekonomi segmentlerinde faaliyet gösteren 50 oteli ile hizmet veriyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SOFITEL ISTANBUL TAKSİM'DE 8 MART COŞKUSU https://analizgazetesi.com.tr/haber/sofitel-istanbul-taksimde-8-mart-coskusu-4642/

Sofitel İstanbul Taksim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarını onurlandırmak ve desteklemek amacıyla ilham verici konuşmalar ve anlamlı hediyelerle eşsiz bir atmosfer oluşturdu. Bu özel günde Acıbadem Hastanesi’nden Doç. Dr. Faruk Abike, kadın hastalıkları konusunda bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılar, sağlık hizmetleri ve kadın sağlığıyla ilgili en son bilgilere erişme fırsatı buldu.

 

Canlı sarı tonları ve narin kokusuyla kadının gücünü ve duyarlılığını temsil eden mimoza çiçekleri, Kadınlar Günü’nün teması olarak seçildi. Mimoza çiçekleri, güçlü ve dirençli kadınları temsil ederken, Sofitel İstanbul Taksim, 49 kadın çalışanına özel mimoza buketleri takdim etti. Bu anlamlı çiçekler, kutlamaların her anında göz alıcı bir tema oluşturdu. Ayrıca kadın çalışanlara, iki kadın girişimcinin markası olan ve gelirinin bir kısmını kız çocuklarının eğitimi için Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan La Fann hediye setleri verildi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SOFITEL ISTANBUL TAKSİM'DE 8 MART COŞKUSU https://analizgazetesi.com.tr/haber/sofitel-istanbul-taksimde-8-mart-coskusu-9552/

 Sofitel markasının Türkiye’deki tek oteli Sofitel Istanbul Taksim, 49 kadın çalışanıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Sofitel Istanbul Taksim’in bu özel günü kutlama teması ise mimoza çiçekleri oldu.

 

Sofitel İstanbul Taksim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarını onurlandırmak ve desteklemek amacıyla ilham verici konuşmalar ve anlamlı hediyelerle eşsiz bir atmosfer oluşturdu. Bu özel günde Acıbadem Hastanesi’nden Doç. Dr. Faruk Abike, kadın hastalıkları konusunda bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılar, sağlık hizmetleri ve kadın sağlığıyla ilgili en son bilgilere erişme fırsatı buldu.

 

Canlı sarı tonları ve narin kokusuyla kadının gücünü ve duyarlılığını temsil eden mimoza çiçekleri, Kadınlar Günü’nün teması olarak seçildi. Mimoza çiçekleri, güçlü ve dirençli kadınları temsil ederken, Sofitel İstanbul Taksim, 49 kadın çalışanına özel mimoza buketleri takdim etti. Bu anlamlı çiçekler, kutlamaların her anında göz alıcı bir tema oluşturdu. Ayrıca kadın çalışanlara, iki kadın girişimcinin markası olan ve gelirinin bir kısmını kız çocuklarının eğitimi için Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan La Fann hediye setleri verildi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elite World Grand Sapanca'dan Bedeninizi ve Ruhunuzu Yenileyen "Sağlıklı Yaşam Paketleri" https://analizgazetesi.com.tr/haber/elite-world-grand-sapancadan-bedeninizi-ve-ruhunuzu-yenileyen-saglikli-yasam-paketleri-9213/

Elite World Grand Sapanca, misafirlerine doğayla iç içe, stresten arınmış ve tazelenmiş bir yaşam deneyimi sunmak için “Sağlıklı Yaşam Paketleri” hazırladı. SPA bakımları, sağlıklı yaşam aktiviteleri ve özel beslenme programlarıyla dolu bu büyülü yolculuk, misafirlere unutulmaz bir deneyim vadediyor. 3 ve 5 günlük alternatiflerde hazırlanan “Sağlıklı Yaşam Paketleri” canlanmak ve yenilenmek isteyenler için keyif dolu bir deneyim sunuyor.

 

Kişiselleştirilmiş uygulamalarla ihtiyacınız olan uygulamaları yaptırın 

Sağlıklı Yaşam Paketleri 3 ve 5 günlük alternatiflerde sunulmaktadır. 3 günlük “Sağlıklı Yaşam Paketleri”nde programlara 3 gece konaklamanın yanı sıra sauna, buhar odası, Türk hamamı gibi günlük sıcak bakımlar, Elite World Grand Sapanca’nın SPA deneyimini en keyifli haliyle yaşayacağınız Fit Life SPA ve Health Center kullanımı, vücut analizi, 3 gün boyunca kişiselleştirilmiş fitness veya yaşam aktiviteleri, kişiselleştirilmiş meditasyon nefes egzersizi, refleksoloji ve tuz odası, sıcak taş masajı, vücut maskesi, Bali masajı kullanımı bulunuyor. Sağlıklı beslenmeye yönelik programlara kahvaltı, sağlıklı öğle ve akşam yemekleri, her gün günlük taze detoks içeği veya smoothie, beslenme uzmanı danışmanlığı da dahil. 3 günlük programlar pazar, pazartesi ve salı günleri başlıyor.

 

5 günde yenilenin ve canlanın! 

5 günlük “Sağlıklı Yaşam Paketleri” ise beş gece konaklama ile daha kapsamlı sağlık ve beslenme programlarını kapsıyor. 3 günlük pakete dahil olan tüm içerikler 5 günlük programda da kullanılırken, bunlara ek olarak Bali masajından 2 kez, kişiselleştirilmiş fitness ve yaşam aktivitesinden ise 5 gün boyunca yararlanılabiliyor.

 

5 günlük programda ayrıca Vichy hamam, vücut analizi,  vücut maskesi ve klasik yüz bakımı da program dahilinde alınıyor. Bunu yanı sıra sağlıklı beslenme kapsamında 5 gün boyunca kahvaltı, sağlıklı öğle ve akşam yemekleri, günlük taze detoks içeği veya smoothie’nin yanı sıra 2 kez beslenme danışmanlığı ve program sonunda değerlendirme uygulaması dahil. 5 günlük sağlıklı yaşam programları ise pazar günü başlayarak cuma günü sona eriyor.

 

Elite World Grand Sapanca'da hayalinizdeki iyi olma halini doğayla iç içe bir ortamda yakalayabilirsiniz.   Rezervasyon ve detaylı bilgi için 0264 415 10 00 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ramada Plaza By Wyndham İstanbul Tekstilkent'e 'Hotel Of The Year 2023' ödülü https://analizgazetesi.com.tr/haber/-ramada-plaza-by-wyndham-istanbul-tekstilkente-hotel-of-the-year-2023-odulu--6865/

Tecrübesi ve hayata geçirdiği yatırımlarla Türkiye’nin köklü kurumları arasında yer alan İlbak Holding’in turizm alanındaki ilk projesi Ramada Plaza by Wyndham İstanbul Tekstilkent sektörünün en prestijli ödülü olan ‘’Hotel Of The Year 2023’’ ödülüne layık görüldü.  

Üstün hizmet kalitesiyle eşsiz bir konaklama imkânı sunan, misafirlerini kusursuz bir şekilde ağırlayan Ramada Plaza by Wyndham İstanbul Tekstilkent, yüksek konfora sahip ve ferah tasarımlı 322 odası ile hizmet veriyor. İstanbul Havalimanı ve toplu ulaşıma yakınlığı ile avantajlı bir lokasyonda hizmet veren otel, iş seyahati yapan profesyoneller için de avantajlı bir seçim oluyor. 

Ramada Plaza By Wyndham İstanbul Tekstilkent’in Genel Müdürü Sn. Deniz Erçekin, katıldığı törende ‘’HOTEL OF THE YEAR 2023’’ ödülünü alırken ‘Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu prestijli ödülleri almak için turizm sektöründe her zaman en iyisini üretmek için çalışacağız.’ ifadesinde bulundu.

Hotel Of The Year ödül törenine katılan Ramada Plaza By Wyndam İstanbul Tekstilkent Genel Müdürü Deniz Erçekin, törende hizmet kalitesi yaklaşımlarını ve müşteri memnuniyetine verdikleri önemi vurgulayarak ekibine teşekkürlerini belirtip ödüllerini yine tüm ekip adına teslim aldığını belirtti.

Aynı zamanda ISO 50001, Sürdürülebilir Turizm, Sıfır Atık, Yeşil Yıldız, Wyndham Green sertifikalarına da sahip olan otel, 2021 ve 2022 yıllarında da art arda “Best Of Ramada” ödüllerini de almıştı.  

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
5 bin yıllık yer altı şehri ziyarete açılacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/5-bin-yillik-yer-alti-sehri-ziyarete-acilacak-9456/

Midyat ilçesinde 4 yıl önce tarihi sokak ve evlerde başlatılan çalışma kapsamında bulunan ve temizlik yapılan mağaranın tek olmadığının, dehlizlerle farklı mekanlara geçiş sağlandığının belirlenmesi üzerine yer altı şehrini ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen kazı çalışmasının 4. sezonu başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Mardin Müzesi ve Midyat Belediyesi işbirliğiyle 4 yıldır Estel bölgesinde bulunan Ulu Cami Mahallesi'ndeki 2 noktada çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Çok geniş bir alana yayıldığı tespit edilen ve buluntulara göre yaklaşık 5 bin yıllık olduğu belirlenen yer altı şehrinin, 1. ve 2. etap temizlik ve kazı çalışmalarında 8 bin 223 metrekarelik alan ve bu alanlarla bağlantılı yaklaşık 120 metrelik tünel ortaya çıkarıldı.

İbadethane, silo, su kuyuları, barınma, şırahane, işlik, sarnıç ve mezar alanları, tünel ve dehlizlerin bulunduğu yer altı şehrinde, farklı dönemlere tarihlendirilen, kandiller, ağırşaklar, el değirmeni, taş ve cam boncuklar, taş eserler, bronz sikke ve takılar, pişmiş topraktan araç gereçlerin yanı sıra insan ve farklı hayvanlara ait kemikler bulundu.

Çalışmaların bitme noktasına geldiği 1. ve 2. etapların turizme kazandırılması için hazırlanan restorasyon ile Ziyaretçi Karşılama Merkezi projeleri, Mardin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandı.

Mezopotamya'nın en gözde destinasyon merkezi haline getirilmesi hedeflenen yer altı şehrinin iki etabının bu yıl turizme kazandırılması hedefleniyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı yüzde 66 arttı https://analizgazetesi.com.tr/haber/istanbula-gelen-yabanci-turist-sayisi-yuzde-66-artti-7157/

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kenti 2013 yılında 10 milyon 474 bin 867 yabancı turist ziyaret ederken, geçen sene sayı 17 milyon 370 bin 30 olarak kayıtlara geçti. Böylece kente gelen turist sayısı son 10 yılda yüzde 66 arttı.

İstanbul'a 2014 yılında 11 milyon 842 bin 983, 2015'te 12 milyon 414 bin 677, 2016'da 9 milyon 203 bin 987, 2017'de 10 milyon 840 bin 595, 2018'de 13 milyon 432 bin 990, 2019'da 14 milyon 906 bin 663, 2020'de 5 milyon 1981, 2021'de 9 milyon 25 bin 4, 2022'de ise 16 milyon 18 bin 726 yabancı turist geldi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul'un, benzersiz zenginlikteki tarihi ve kültürel mirası, canlı ticari hayatı, hareketli şehir yaşamı ve gastronomisiyle turizm açısından dünyanın en çekici destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Zenginliğinin kente gelen turist sayısını her geçen yıl artırdığını belirten Bağlıkaya, bu durumun sevindirici olduğunu ifade etti.

Bağlıkaya, 2023'teki turist sayısının 17,5 milyona yaklaştığına dikkati çekerek, "Bir önceki yıla göre İstanbul'a gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 8,5'lik artış yaşandı. 2023 yılını yükselişle kapatmak sektör acısından çok önemli bir gelişme." dedi.

Firuz Bağlıkaya, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları sayesinde kentin uluslararası turizm hareketleri için çok önemli bir bağlantı noktası olduğunu, marka değeri yükselen bir eğilim içerisinde yer aldığını kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sıcak hava balon turlarına ilgi büyük https://analizgazetesi.com.tr/haber/sicak-hava-balon-turlarina-ilgi-buyuk-9458/

Pamukkale'de 10 yıl önce başlayan balon turları, her geçen yıl artan turist sayısıyla bölgede sektör haline dönüştü. Şu anda 19 firmanın 40 balonla hizmet verdiği Pamukkale'de geçen yıl 107 bin turist bölgeyi havadan izleme fırsatı buldu.

Bu yıl 200 bin turiste ulaşmayı hedefleyen sektör temsilcileri, misafirlerine bölgenin güzelliklerini havadan izletmek istiyor.

Balon turuna katılmak isteyenler gün doğumundan önce travertenler bölgesinde belirlenen kalkış noktalarına geliyor. Turistlerin bazıları da uçuşları izlemek için aynı bölgede toplanıyor. Balonların hazırlanışını izleyen turistler rengarenk balonlarla fotoğraf çektiriyor.

Yaklaşık 2 bin metre yüksekliğe kadar çıkan balonlar ortalama 45 dakika havada kalıyor.

Bölgede balon turu hizmeti veren Nevzat Köse, turist potansiyelinin her geçen yıl arttığını söyledi.

Ziyaretçilerin Pamukkale'nin eşsiz güzelliklerinin havadan izleme imkanı bulduğunu dile getiren Köse, şöyle konuştu:

"Bu sene balon turuna katılan turist sayısının geçen yıla göre yaklaşık iki katına çıkarak 200 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz. Sıcak hava balonlarına en çok Rusya ve Polonya'dan gelen turistler ilgi gösteriyor. Kış döneminde ise daha çok Latin Amerika ve Uzak Doğu'dan misafirleri ağırlıyoruz. Pamukkale bölgesi havacılık alanında muazzam bir doğaya ve coğrafi yapıya sahip. Bu özelliği, burada hava turizminin her geçen gün gelişmesine olanak sağlıyor. Pamukkale'de sıcak hava balonuyla 12 ay uçuş yapılabiliyor, coğrafi yapısı ve iklim şartları çok elverişli."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Turizmciler Diyarbakır'ı ülkelerinde tanıtacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/turizmciler-diyarbakiri-ulkelerinde-tanitacak-9064/

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle Letonya, Litvanya ve Estonya'dan seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile Azerbaycan'dan sosyal medya fenomenlerinden oluşan 30 kişilik grup davet üzerine Diyarbakır'a geldi.

Eğil ilçesindeki baraj gölünde tekne turuna katılan turizmciler, daha sonra Eğil Kalesi'ni, merkez Sur ilçesindeki Ulucami, Yanık Çarşı, Dört Ayaklı Minare ve Hasanpaşa Hanı'nı gezdi, "Dengbej Evi"nde dinleti sunan dengbejleri dinledi.

Kentin gastronomisi hakkında da bilgi alan turizmciler, Diyarbakır'ı ülkelerinde tanıtacak.

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, yurt dışından gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi.

Kentin tarihi, kültürü ve gastronomisini tanıttıklarını aktaran Baturay, misafirlerinin geziden memnun kaldığını belirtti.

Baturay, tur organizasyonlarını artırarak sürdüreceklerini vurgulayarak, bunun bölge turizmine katkı sağlayacağını kaydetti.

"Diyarbakır için önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyon turist hedefimiz var. Bu hedefimizin en az yüzde 25'inin yabancı turist olması için çalışıyoruz ve bunu kesinlikle başaracağız." diyen Baturay, şunları kaydetti:

"Bunu başarmak için çalışmalarımıza başladık. Önümüz açık, bir turizmci olarak yüzümüz gülüyor. Hiçbir kaygımız yok. Misafir ettiğimiz seyahat acenteleri ve tur operatörleri ülkelerine gidince gördükleri yerleri, yemekleri, içecekleri, misafirperverliği birer kültür elçileri olarak anlatacaklar. Bizim birer potansiyel gönüllü elçimiz olacaklar. Biz bu tür programları artırırsak hedefimizi gerçekleştiririz."


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'den Sırbistan'a 150 firmayla turizm çıkarması https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyeden-sirbistana-150-firmayla-turizm-cikarmasi-6714/

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 45'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'na, 150'den fazla Türk firması katılım gösterdi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, fuardaki Türkiye standını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aksoy, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'den fuara 150'yi aşkın firmanın katıldığını, bunun da Sırbistan pazarına olan ilginin göstergesi olduğunu söyledi.

Turist sayısı artabilir

Birkaç sene öncesine kadar Türkiye'den 5-10 firmanın fuara katılım gösterdiğini belirten Büyükelçi Aksoy, şöyle konuştu:

"Geçen sene Türkiye'den Sırbistan'ı ziyaret eden vatandaşımızın sayısı 200 bini aştı, aynı şekilde son 2 yılda da Sırbistan'dan Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 300 binin üzerine çıktı, bunlar çok memnun edici gelişmeler. Biz de çalışmalarımızla Türk Hava Yolları ile birlikte karşılıklı uçuşları artırıyoruz. Türk Hava Yolları, Air Serbia ile beraber, Pegasus'u da bunun içine dahil edelim, günde 6 bazen 7 sefer İstanbul'a uçuyor. Ankara'ya, İzmir'e doğrudan seferler var. Bizim en büyük amacımız en yakın zamanda Antalya'ya doğrudan seferlerin başlaması."

Aksoy, Antalya'ya seferlerin başlamasıyla Sırbistan'dan Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısını 500 binlere çıkarabileceklerini ifade etti.

60 milyon hedefi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı ise Sırbistan'daki fuarın bölgenin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu dile getirerek, kendilerinin de her yıl burada yer aldıklarını söyledi.

Türkiye turizminin 2023'te turist sayısı bakımından en yüksek seviyeye ulaştığını belirten Yağcı, "Turist sayısının 2024'te 60 milyona ulaşması için bir hedef var, bu hedefe ulaşmak için de gelişmekte olan pazarların desteklenmesi ve büyütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Sırbistan da bu pazarlardan biri, çalışmalar yapmak için sektör olarak buradayız." dedi.

Belgrad'da 27 ülkeden 400'ün üzerinde katılımcının yer aldığı ve 45'incisi düzenlenen turizm fuarı, 25 Şubat'a kadar devam edecek.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ramazan'ın değişmeyen adresi: Hilton Istanbul Maslak https://analizgazetesi.com.tr/haber/ramazanin-degismeyen-adresi-hilton-istanbul-maslak-6583/

Şehrin merkezindeki ideal konumu ve misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla İstanbul’un en çok tercih edilen otelleri arasında yer alan Hilton Istanbul Maslak, on bir ayın sultanını birbirinden özel lezzetlerle karşılıyor. Şirket ve gruplara özel 5 farklı alternatifle oluşturduğu menüleri ile Ramazan’a eksiksiz bir şekilde hazır olan otel, iftar bereketini sevdikleriyle paylaşmak isteyenleri ağırlamayı bekliyor.

Sektörde otuz yılı aşkın deneyimiyle yenilikçi ve özgün tatlara imza atan Executive Chef Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibinin elinden çıkan set menüler, birbirinden lezzetli iftariyeliklerle başlıyor. Osmanlı, yuvalama, tarhana, ezogelin ve mercimek çorbası gibi içinizi ısıtacak beş farklı çorba çeşidi ile devam eden menülerde ara sıcak olarak börek, mantı ve dolma gibi lezzetli ve doyurucu alternatifler sunuluyor. Ana yemekte avcı usulü piliç biftek, geleneksel hünkâr beğendi, ağır ateşte pişirilmiş dana incik, dana tandır ve taze baharatlar ile pişirilmiş kuzu tandırın yer aldığı menüler kaymaklı ekmek kadayıfı, şöbiyet, baklava, kadayıftan oluşan Türk tatlı tabağı, Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaç, kabak tatlısı, kazandibi ve dondurmadan oluşan sütlü tatlı tabağı seçenekleri ile son buluyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi çay ve meşrubat ise limitsiz olarak set menüye dâhil ediliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye Ocak'ta 2 milyon turisti aştı https://analizgazetesi.com.tr/haber/turkiye-ocakta-2-milyon-turisti-asti-8520/

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, turizmde 2023 yılını rekorla kapatan Türkiye, ocak ayı yabancı ziyaretçi sayısında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,05 artış yaşadı.

Türkiye 2023 yılında toplam 56,7 milyon ziyaretçi ve 54,3 milyar dolar da gelir rakamına ulaşmıştı. Kişi başı gecelik harcama da 99 dolar olmuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Ortaklık Sanatı" turizm liderlerini buluşturdu https://analizgazetesi.com.tr/haber/ortaklik-sanati-turizm-liderlerini-bulusturdu-2121/

"Ortaklık Sanatı" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sektördeki fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar, yeni trendler ve temalar, insan kaynakları ve iş birliği konuları masaya yatırıldı. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcısı Ali Güreli ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Cihan gibi Türk turizm sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra 200’den fazla otel müdürü ve sektör temsilcisini buluşturan etkinlikte, ortaklıkların önemi ve turizm sektörünün Türkiye’nin GSYİH’sına ve büyümesine sağladığı katkı vurgulandı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, Türkiye’nin Wyndham için çok önemli bir büyüme pazarı olmasının yanı sıra, aynı zamanda yakın coğrafyasında iş birliği fırsatlarına da kapılar açan ve hem kaynak oluşturma, hem de proje geliştirme açılarından çevre ülkelerde de turizmin gelişimine katkı sağlayan bir ülke olduğunu belirtti.

Geleceğin kaynak pazarları

2024 yılında turizm sektörü açısından beklentilerin yüksek olduğunu belirten Manikis, geleceğin kaynak pazarlarındaki fırsatları yakalayabilmenin öneminin altını çizerek, "Hindistan'da çok büyük bir orta sınıf var ve bu ülkeden yaklaşık 300 milyon kişi önümüzdeki 5 yıl içinde global seyahat pazarına katılacak. Ayrıca, yaklaşık 100 milyon Çinli turist de yeniden seyahat etmeye başlayacak. Bu ziyaretçi profili deniz ve güneşin haricinde doğal ve kültürel keşif olanaklarına da büyük ilgi duyuyor ve bu da ikinci ve üçüncü kademedeki destinasyonlar açısından önemli fırsatlar yaratıyor. Wyndham olarak, Türkiye'yi bu pazarlarda tanıtmak için biz de önemli girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Manikis, "Türkiye’de açık ve faal durumda 110'dan fazla otelimiz var ve EMEA genelindeki her 5 otelimizden 1’i Türkiye’de bulunuyor. Burada yakaladığımız olağanüstü ivmeyi, Türkiye'de görev alan, güçlü ve giderek büyüyen ekibimize ve ortaklarımıza borçluyuz" şeklinde konuştu.

20’den fazla yeni otel projesi

Wyndham Hotels & Resorts Türkiye Ülke Direktörü Murat Özel ise etkinlikte yaptığı konuşmada 2023 yılında Türkiye'de 17 yeni otel projesi için anlaşma imzaladıklarını ve 11 otelin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şu anda proje stokumuzda 20'den fazla otel projesi bulunuyor. Önümüzdeki dönemde ortaklarımızla birlikte bu başarılara yenilerini eklemeyi heyecanla bekliyoruz" dedi.

Özel, "Her geçen gün büyüyen bir aile olarak birbirimize bağlılığımız ve misafirperverlik anlayışımızla sektörde fark yaratmaya devam ediyoruz. Bu yolculukta bize sağladıkları güven ve destek için tüm otel yatırımcılarımız, genel müdürlerimiz ve ekip üyelerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Waldorf Astoria, Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'ın Açılışıyla Seyşeller'e Giriş Yapıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/waldorf-astoria-waldorf-astoria-seychelles-platte-islandin-acilisiyla-seysellere-giris-yapiyor-9788/

Platte Island, Seyşeller, 5 Şubat 2024: Hilton'un (NYSE: HLT) ikonik lüks otel markası Waldorf Astoria, Waldorf Astoria Seychelles Platte Island tesisiyle Seyşeller'de merakla beklenen yeni açılışını duyurdu.

 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, hepsi deniz kenarında olmak üzere, bir ila üç yatak odalı villaların yanı sıra geniş bahçelere sahip beş yatak odalı bir ana villa ile kişisel konsiyerj hizmetlerine sahip 50 villadan oluşan özel bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Tesis, Waldorf Astoria'nın içtenlikle sunulan zarif hizmetini ve eşsiz lüks ortamını Platte Adası'nın büyüleyici atmosferiyle birleştirerek seçkin gezginler için hayatta bir kez yaşanabilecek bir deneyim sunuyor.
 
 
Hilton Orta Doğu ve Afrika Başkanı Guy Hutchinson açılışla ilgili olarak şunları söyledi: “Lüks konukseverliği Platte Adası'nın doğal güzelliğiyle güzel bir şekilde bütünleştiren benzersiz bir destinasyon yaratarak Waldorf Astoria'yı Seyşeller'e kazandırmaktan heyecan duyuyoruz. Tesis, konuklara unutulmaz deneyimler sunarken bu olağanüstü tatil beldesinde çevredeki doğayı ve deniz yaşamını korumayı amaçlayan ve adanın uzman deniz biyoloğu tarafından yönetilen eko-programlar ve ortaklıklar içeriyor.”
 
Hilton Luxury Brands Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Global Başkanı Dino Michael ise “Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'ın açılışı lüks, en üst düzey kişiselleştirilmiş hizmet ve eko-bilinçli seyahat arasında bir kesişimi temsil ediyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası, gerçekten olağanüstü bir ortamda benzersiz deneyimler ve ayrıcalıklı hizmet olanağı sunan türünün tek örneği bir tesis. Konuklarımızı Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'ın sakin ada sığınağında ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.”
 
Zamanın Ötesinde bir Tatil Köyü Tasarımı
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island kendine özgü mimarisi ve iç tasarımı, lüks anlayışını toprak tonları, çarpıcı sanat eserleri, en iyi mobilyalar ve gerçek bir yer duygusunu yansıtan tropikal manzaralarla harmanlayarak, ikonik Waldorf Astoria güneş saatini zamanın merkezinde bir noktaya konumlandırıyor. Güneş saati, daha önce adada kullanılan bir Creole eritme kabı olan Moulin Kopra'dan esinlenerek tasarlandı. Tesisin iç mekanları hindistan cevizli palmiye ağaçlarından esinlenirken, lobideki deniz kabuklarından katman katman sarkan perdeler çarpıcı bir fon oluşturuyor.
Şahin gagalı kaplumbağanın kabuğundan esinlenilerek tasarlanan tesisin villaları, katlanıp bükülerek geniş ve havadar kanopilere dönüşen yüzeyli şekillerden oluşuyor. Her villa, mekâna yükselen eğimli bir tavan kazandıran yelpaze şeklinde tasarlanmış. Villalar ayrıca hassas bir şekilde kıyı şeridinden geriye doğru yerleştirilmiş ve deniz kaplumbağalarının yumurtalarını rahatsız edilmeden bırakmaları için alan yaratan geniş bahçelere sahip.
 
Enfes Mutfak Lezzetleri
 
Waldorf Astoria, uluslararası ve yerel lezzetleri en iyi şekilde harmanlayan altı restoran ve barıyla efsanevi mutfak uzmanlığını Seyşeller Platte Adası'na taşıyor. Ünlü Baş Aşçı Jane-Therese Mulry, tapas, istiridye ve şampanya gibi Creole-Latin füzyon konseptlerinin yanı sıra, gerçekten bütünsel bir mutfak deneyimi için gün batımının muhteşem manzaralarına karşı Asya ve Akdeniz esintili nefis yemekler sunuyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'da, markanın ikonik Peacock Alley salonunu yansıtan Paris esintili Peacock Terrace, konuklara gün boyunca çeşitli çaylar, bitkisel infüzyonlar ve hamur işleri de dahil olmak üzere günlük lezzetler ve yaratıcı bir içecek menüsü sunuyor.
 
Tesisteki akşam yemeklerinin ve Creole-Latin füzyonunun adresi ise Maison Des Epices. Restoran, geleneğin lezzet ve özgünlükle harmanlanarak yenilikle buluştuğu sürükleyici bir yemek deneyimi sunuyor. Canlı yemek pişirme istasyonları ve yerel ürünler, aile usulü hizmetleri vurgulayan unutulmaz yemeklere dönüştürülüyor.
 
La Perle restoran gün boyunca sıcak ve soğuk yemek seçenekleri ve ustalıkla hazırlanmış yöresel Tanzanya kahvesi ile konuklara özel, sağlık öncelikli bir kahvaltı deneyimi sunuyor. Geceleri ise La Perle, konukları İspanya'dan Türkiye'ye uzanan gastronomik bir yolculuğa çıkaran lezzetleriyle üst düzey bir Akdeniz restoranına dönüşüyor.
 
Akşam yıldızları, Lalin'de akşam yemeği öncesi şık bir keyif ve zarif gece yudumları için sahneyi hazırlıyor. Bu canlı mekan, sanatsal bir yetenekle hazırlanmış bir dizi yaratıcı kokteyl sergiliyor. “Topraktan ruha” konseptini benimseyen Moulin bu yılın sonlarına doğru açılacak ve konuklarına adanın bahçesinden gelen taze malzemelerle bilinçli beslenmeye giden bütünsel bir yolculuk sunacak. Gündüzleri bir aşçılık okulu olarak faaliyet gösterecek ve geceleri eşsiz bir restorana dönüşecek. Her yemek, kendi lezzetini tamamlamak ve geliştirmek için özenle seçilmiş içeceklerle eşleştirilecek.
 
Tesisin havuz ve plaj barı Torti, kişiselleştirilebilir “bento box” sunumları ve taze suşileriyle tanınıyor. Bar, konukları havuzda yer alan dinlendirici kabanalar ve şezlonglarla mükemmel bir uyum içindeki canlı müzik dolu bir ses ortamına çekiyor.
 
Tesiste ayrıca miksoloji ve barista ustalık sınıfları, Creole aşçılık dersleri, tatlı ve fırıncılık derslerinin yanı sıra çocuklara yönelik yemek pişirme dersleri gibi benzersiz yiyecek ve içecek deneyimleri de sunuluyor. Konuklar, tesisin taze ürün yetiştirme ve hasat etme konusundaki sürdürülebilir yaklaşımı hakkında bilgi edinmek için Moulin'in bitki bahçesinde bir saatlik turda şefe katılabiliyor. Özel bir yemek deneyimi de mevcut: Konuklar resifte öğle yemeği yemeyi tercih edebiliyorlar. Ek mutfak deneyimleri arasında özel barbekü, piknik tarzı kahvaltı, villalarda yüzen tepsiler ve açık bar eşliğinde boya ve yudumlama deneyimleri yer alıyor.
 
Adanın Doğal Çevresi
 
Sıradanlıktan büyülü bir kaçış sunan pastoral bir cennet olan Platte Adası'nın adı, Seyşeller'in dış adalarındaki düz tipografi ve ormanlık kumlu koydan esinlenmiş. Göçmen deniz kuşlarına ve kaplumbağalara ev sahipliği yapan bu ada, kendi lagünü ve mercan resifleri tarafından korunuyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, adaya ev sahipliği yapan çeşitli flora ve faunayı korumak ve muhafaza etmek için çeşitli çaba ve girişimlerde bulundu. Kumlu kıyılarda şahin gagalı ve yeşil kaplumbağalar yuva yapmaya gelirken, Platte Adası'nın su altı dünyası sadece bir macera değil, aynı zamanda önemli bir ekolojik köşe taşı olma özelliği taşıyor.
 
Tesiste yerleşik bir Çevre Müdürü ve Deniz Biyoloğu bulunuyor. Tesis ayrıca, adanın doğasını korumaya yönelik kalıcı çözümler sağlayan çeşitli projeleri yönetmek için Ada Koruma Derneği de dahil olmak üzere kâr amacı gütmeyen yerel kuruluşlarla ortaklıklar geliştirmiş bulunuyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, faaliyetlerinin çoğunda yenilenebilir enerji yaratmak için bir güneş enerjisi tarlası kullanıyor ve adanın doğal bahçesi, sürdürülebilir bir çiftlikten sofraya tedarik için tesisin meyve ve sebzelerinin büyük bir bölümünü sağlıyor.
 
Tesisin özel 2,5 megavatlık güneş enerjisi çiftliği, faaliyetlerinin yüzde 95'ini güneşten elde etmesini sağlarken tuzdan arındırma işlemiyle su üretimi, bitki örtüsüne yağmur ve yeraltı suyu bırakıyor. Tesis bünyesindeki bir su arıtma tesisi de günlük operasyonlarda suyun yeniden kullanımını destekleyerek atıkların azaltılmasına yönelik kapalı döngü bir yaklaşım sağlıyor.
 
Sağlıklı Yaşam Cenneti
 
Egzotik meyve coco de mer sadece Seyşeller'de bulunuyor.  Spa'nın tasarımında alışılmadık çift hindistan cevizi şekli referans alınmış; soyutlanarak bozulmamış ve doğal ortamı kucaklamak için duyusal kıvrımlar kazandırılmış. Waldorf Astoria Spa, organik deniz yosunu, yerel hindistan cevizi ve yerli bitkiler gibi sürdürülebilir malzemeler kullanarak bireysel bakımlar ve kişiselleştirilmiş programlar aracılığıyla rahatlama, yeniden dengelenme ve gençleşme sağlamak için sağlıklı yaşam teknolojisini yüksek dokunuşlu terapilerle harmanlayan, bir sağlık cenneti!
 
Dingin bir manzarada bedeni, zihni ve ruhu beslemek üzere tasarlanan Waldorf Astoria Spa'da ayrıca tazeleyici yoga, rehberli meditasyon ve farkındalık seanslarıyla nefes çalışmalarına ve içsel dengeye odaklanılırken sauna, buhar ve hidroterapi gibi termal deneyimlerle de destekleniyor.
 
Fitness merkezinde Technogym egzersiz merkezi, çeşitli fitness dersleri ve aktiviteleri için açık hava fitness stüdyosu, Tenis ve Padel Tenisinin yanı sıra bisiklete binme ve koşu gibi açık hava aktiviteleri bulunuyor.
 
Eşi Benzeri Olmayan Deneyimler
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, konukların keyif alması için özenle seçilmiş bir dizi yerel deneyim sunuyor. Konuklar, acemi ve deneyimli olta balıkçıları için sinekli olta balıkçılığının büyüleyici dünyasına kendilerini kaptırabiliyorlar. Ayrıca, uzman eğitmenlerin rehberliğinde adanın çeşitli ekosistemlerini keşfedebiliyor, sorumlu balıkçılık uygulamaları hakkında bilgi edinebiliyor, sığ düzlükleri ve sakin lagünleri keşfedebiliyorlar. Su sporları deneyimleri de uçurtma sörfü, tüplü dalış, serbest dalış, kürek sörfü, kano ve derin deniz balıkçılığı deneyimleri de dahil olmak üzere bir dizi etkinlikle konukların adanın el değmemiş sularından keyif almaları için tasarlandı.
 
Konuklar, adanın sürdürülebilir kalkınmasına aktif bir şekilde katkıda bulunurken doğa ile daha derin bir bağ kurmak için tasarlanan eko-farkındalık programlarına katılabiliyorlar. Aktiviteler arasında uzman rehberler eşliğinde mercan dikimi ve adanın çeşitli yaban hayatı ve doğa harikalarını keşfetmek yer alıyor. Konuklar ayrıca görkemli balinaları ve yunusları bulmak için heyecan verici bir mavi safariye yelken açabiliyor veya büyüleyici bir su evrenini ortaya çıkaran bir kano gezintisi veya ayakta kürek çekme deneyimini tercih edebiliyor. Çevreye duyarlı diğer etkinlikler arasında güneş enerjisi çiftliğini, şefin bahçesini ve tesisteki geri dönüşüm çabalarını sergileyen rehberli bir tur yer alıyor.
 
Tesisteki diğer etkinlikler arasında yıldız gözlem seansları, açık havada sinema deneyimi ve adanın gece gökyüzünün altında dans etmek yer alıyor.
 
Sea Scouts Çocuk Kulübü, miniklere hayal gücü, araştırma ve keşif yolculuğuna çıkma fırsatı sunuyor. Merak uyandırmak ve doğa sevgisini beslemek için tasarlanan kulüp, resim ve el sanatlarından aşçılık derslerine ve şefin bahçesinden taze hasat edilmiş malzemelerle yemek pişirmeye kadar bir dizi etkinlik sunuyor. Ayrıca, Marine Mavericks Gençler Kulübü genç yetişkinlerin deniz koruma ve sürdürülebilirlik girişimlerine katılmaları için eşsiz bir alan sağlıyor. Gençler iPhone Fotoğrafçılığı seansları, sessiz disko geceleri, mocktail miksolojisi, adadan kaçış odası, kürek sörfü keşifleri ve şenlik ateşinde hikaye anlatımı gibi etkinliklerin tadını çıkarabiliyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, Hilton'un Hint Okyanusu'ndaki portföyünde yer alan Mango House Seychelles, LXR Hotels & ResortsHilton Seychelles Northolme Resort & SpaDoubleTree by Hilton Seychelles – Allamanda Resort and Spa, ve Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa a olmak üzere dört ticari tesise katılıyor. Canopy by Hilton Seychelles'in ise bu yıl içinde açılması planlanıyor.
 ]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
YENİLENME VE SÜKUNETİN BULUŞMA NOKTASI https://analizgazetesi.com.tr/haber/yenilenme-ve-sukunetin-bulusma-noktasi-1741/

Yoğun ve tempolu yaşamın getirdiği stres ve gerginliği atma fırsatı sağlayan "Neslihan İskit’le Nefesini Dengele, Titreşimini Yakala" etkinliği, 9-11 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın eşsiz güzellikteki sahilinde konumlanan Acanthus & Cennet Barut Collection’da gerçekleşti. Yoga ve nefes terapisi tutkunları için düzenlenen "Neslihan İskit’le Nefesini Dengele, Titreşimini Yakala" adlı özel etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir wellness deneyimi sundu.

 

Düzenlenen etkinlikte katılımcılar, nefes almanın önemini keşfederken, doğru nefes alma tekniklerini de öğrendiler. Etkinlik sırasında katılımcılar, Acanthus & Cennet Barut Collection’ın doğayla içi içe ortamında, yoga ile bedenlerini ve zihinlerini dengeleyerek, sakinlik kavramını yeniden keşfettiler. 

 

Dört Mevsim Yenilenme

 

Acanthus & Cennet Barut Collection Genel Müdürü Hasan Koçak, "Misafirlerimize yıl boyunca devam edecek wellness aktivitelerimizle, yoğun yaşam temposundan uzaklaşma ve kendilerini yenileme fırsatı sunuyoruz. Aktivitelerimiz, bedensel ve zihinsel sağlığı ön planda tutacak şekilde özenle tasarlandı. Amacımız, misafirlerimizin sadece yazın değil, her mevsim unutulmaz bir tatil ve wellness deneyimi yaşamasını sağlamak. Böylece, dört mevsim boyunca doğanın ve wellness aktivitelerimizin sunduğu benzersiz deneyimlerle kendilerini yenilenmiş hissetmelerini istiyoruz" dedi.

 

12 Ay Boyunca Tatilin Adresi: Acanthus & Cennet Barut Collection

 

Konuklarına unutulmaz bir tatil deneyimi sunmayı hedefleyen Acanthus & Cennet Barut Collection, misafirleriyle sadece yaz döneminde değil 12 ay boyunca düzenlenecek wellness etkinlikleriyle de buluşuyor. Yıl boyu düzenlediği wellness etkinlikleriyle misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatacak olan Acanthus & Cennet Barut Collection’ın büyüleyici ortamında, doğanın pozitif etkisinden yararlanırken bedensel ve zihinsel olarak da yenilenmiş hissedeceksiniz.    

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Global Ports Holding, San Juan'da operasyonlarına başlıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/global-ports-holding-san-juanda-operasyonlarina-basliyor-9998/

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Bu finansal işlemin başarıyla tamamlanması hem şirketimiz hem de Porto Riko için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu işlem, ikonik San Juan kruvaziyer limanını tüm Porto Rikolular'ın yararına olacak şekilde, Karayipler kruvaziyer endüstrisinde üstün konumuna getirmek için sahip olduğumuz planları hayata geçirmeye başlamamızı sağlayacak. San Juan Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması ile birlikte yıllık hizmet verdiğimiz kruvaziyer yolcu adedini dünya genelinde yılda 20 milyona çıkaracağız” dedi.

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH)’nin %100 bağlı ortaklığı San Juan Cruise Port LLC (“SJCP”),  Karayipler’deki ABD’ye bağlı özerk bölge Porto Riko’nun başkenti San Juan’daki kruvaziyer limanına yönelik 187 milyon dolarlık proje finansmanını tamamladı. Böylece limandaki operasyonlarına başlayan SJCP, San Juan Kruvaziyer Limanı’nı 30 yıl süreyle işletecek.

 

San Juan Kruvaziyer Limanı, GPH’nin portföyündeki en büyük üçüncü liman oldu. Aynı zamanda dünyanın en büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyan Karayipler’de Antigua ve Nassau’nun ardından üçüncü liman da portföye katılmış oldu.  Yapımının tamamlandığı 2019 yılında 2,2 milyon yolcuya ev sahipliği yapan San Juan Kruvaziyer Limanı, Doğu ve Güney Karayip güzergahlarındaki kilit konumu nedeniyle Karayipler’de stratejik öneme sahip. San Juan ile birlikte GPH’nin küresel kruvaziyer yolcu pazarında payı yüzde 15’e yükselmiş oldu.

 

S&P’den yatırım yapılabilir notu aldı

SJCP proje finansman sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, Porto Riko Limanlar Otoritesi ("PRPA") ile yaptığı PPP Anlaşması uyarınca limanın altyapısını onarmaya, yeniden inşa etmeye ve iyileştirmeye yönelik yatırım planına da başlayacak. Gerçekleştirilen finansal 187 milyon dolarlık işlem Barclays Capital Inc. tarafından üstlenilen ve ABD yerel yönetim tahvil piyasasına yönelik 110 milyon dolarlık tahvil ihracını içeriyor. Aynı zamanda, büyük ABD'li kurumsal yatırımcılara özel olarak 77 milyon dolarlık tahvil ihracı da bu finansal işlem içerisinde yer alıyor. Sağlanan finansmanın tamamı Standard & Poor's tarafından "yatırım yapılabilir" olarak derecelendirildi.

 

SJCP ilk aşamada Porto Riko Liman Başkanlığı'na 77 milyon ABD Doları tutarında bir ücret ödeyecek. Yatırımın ilk aşamasını, 4. Rıhtım ile Pan Amerikan rıhtımlarında önemli altyapı geliştirmeleri, terminal binaları ve yürüyüş yollarının iyileştirilmesini içeren 100 milyon dolarlık kısım oluşturuyor. Ayrıca yatırım, proje finansmanı için işlem masraflarını, rezerv hesaplarını ve elde edilen gelirlerin diğer kullanımlarını içeriyor.

 

Yılda 20 milyon yolcuya hizmet verecek

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Bu finansal işlemin başarıyla tamamlanması hem şirketimiz hem de Porto Riko için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu işlem, ikonik San Juan kruvaziyer limanını tüm Porto Rikolular'ın yararına olacak şekilde, Karayipler kruvaziyer endüstrisinde üstün konumuna getirmek için sahip olduğumuz planları hayata geçirmeye başlamamızı sağlayacak. San Juan Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması ile birlikte dünya genelinde yılda 20 milyon kruvaziyer yolcusuna hizmet vereceğiz. Aynı zamanda dünyanın en önemli kruvaziyer destinasyonu olan Karayipler’de varlığımızı daha da güçlendirmiş olduk. Gelecek dönemde de dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi unvanımızı korumak için akılcı fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bahar Bayramı'nda Çinli turistler, bin 700'ü yabancı şehri ziyaret etti https://analizgazetesi.com.tr/haber/bahar-bayraminda-cinli-turistler-bin-700u-yabanci-sehri-ziyaret-etti-4437/

Bahar Bayramı’nın 8. gününde de dünyanın en büyük göçü sürüyor. Bayram tatilinde Çin genelinde artan yolcu trafiği, yurt dışı seyahatlerde de yaşanıyor. Bayramın ilk gününde seyahat sayısı 5,5 milyonu bulurken, dün 15,2 milyona ulaştı.

Bayram sırasında ülke genelindeki alışveriş merkezleri zengin mal tedariki ve hizmetler sağlarken, aynı zamanda kültür ve eğlence etkinlikleri düzenledi. Ülkenin önde gelen alışveriş merkezlerinin ağırladıkları ziyaretçi sayısı yüzde 73 arttı. Özgün binalar, el sanatı ürünleri ve etnik lezzetler, çok sayıda genç turistin beğenisini kazandı.

Bazı vatandaşlar ülke içinde seyahat etmeyi ve bayramlaşmayı seçerken, bazıları yabancı ülkeleri tercih etti. Avustralya’nın Melbourne, İngiltere’nin Londra, Türkiye’nin İstanbul, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai gibi kentleri Çinli turistlerin favorileri arasında yer aldı. Özellikle Dubai’ya rezervasyon miktarı geçen yıla göre 10 kat arttı.

Çinli turistler bu yıl daha uzak ülkelere giderken, ayak bastıkları kent sayısı bin 700’ü aştı. Bazı destinasyonlar için bayramdan 6 ay önce rezervasyon yapıldı. Çinli turistlerle birlikte geleneksel Han giysileri de daha çok yabancıyla buluştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çin'de 6 milyar yurt içi, 260 milyon da yurt dışı seyahati gerçekleştirilecek https://analizgazetesi.com.tr/haber/cinde-6-milyar-yurt-ici-260-milyon-da-yurt-disi-seyahati-gerceklestirilecek--4211/

Raporda, 2023 yılında iç turizmin hem gelir hem de turist sayısı bakımından bir önceki yıla kıyasla yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydederek 2019 seviyesinin yüzde 80’ini aştığı belirtiliyor. Gelen ve giden yurt dışı seyahatler ise 190 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Bu rakam, bir önceki yıla göre, yüzde 280 oranında büyümeye işaret ediyor. Akademi’nin araştırma ekibi, Çin’de ikamet edenlerin seyahat etme isteğinin 2023 yılı boyunca yüksek seyrettiğini, 2024’te ise daha da artacağını vurguladı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
PINAR AYLİN SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE HYATT REGENCY İZMİR İSTİNYEPARK'TA! https://analizgazetesi.com.tr/haber/pinar-aylin-sevgililer-gununde-hyatt-regency-izmir-istinyeparkta-7114/

Hyatt Regency İzmir İstinyePark, masalsı ambiyansı ile Sevgililer Günü’nü unutulmaz anılarla geçirmek isteyen çiftlere romantik bir konaklama ve gala yemeği deneyimi sunuyor. Pınar Aylin “Best of 90s" konsepti ile hazırladığı özel repertuar ile misafirlerini adeta sihirli bir zaman yolculuğuna çıkararak geceyi unutulmaz kılıyor.  

 

Tüm romantik detaylar düşünülerek kurgulanan gece, görkemli davetlere kucak açan ve panoramik şehir ve körfez manzaralı terası ile İzmir’in en yeni ve en gözde salonu haline gelen İstinye Balo Salonu’nun ikonik ambiyansında gerçekleşecek. Pınar Aylin’in muhteşem performansıyla taçlanacak geceye konuklar yemekli ve bistro seçenekleri ile rezervasyon yaptırabilecekler.

 

Sevgililer Günü’nü Baş Başa Geçermek İsteyenler İçin de “Hyatt Bir Başka”

Romantizmi Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ın görkemli atmosferinde yaşamak isteyenler, eşsiz ve büyüleyici körfez manzaralı odalarda gecenin ihtişamını ikiye katlayacak. Sevgililer Günü’ne özel olarak, otele erken giriş ve geç çıkış imkanı, ücretsiz spor salonu kullanımı, İzmir’de sadece Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta bulunan SPA Soul’un 12-18 Şubat tarihleri arasında çiftlere özel %20 indirimli eşsiz masaj seçenekleri ile Sevgililer Günü’nde Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta geçirdiğiniz her an unutulmaz olacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Setur erken rezervasyon trendlerini açıkladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/setur-erken-rezervasyon-trendlerini-acikladi-5119/

Seyahatin önündeki engelleri kaldırarak hayatları zenginleştiren Setur, setur.com.tr ve Setur mobil uygulaması ziyaretçilerinin geride bıraktığımız yılın son 3 aydaki tercihlerini duyurdu. Tatilini Setur güvencesiyle planlayanların yılın son çeyreğindeki tercihlerinde, yurt içinde Akdeniz ve Ege kıyıları, yurt dışında ise Balkanlar ön plana çıktı.

 

Akdeniz’in gözbebeği Antalya, yılın son çeyreğinde de tatil severlerin favori destinasyonlarından biri oldu. Setur’un erken rezervasyon fırsatları ile deniz, tarih ve doğayı birleştiren tatil severler Antalya’nın yanı sıra Muğla’yı da tercih ederken; Kuzey Kıbrıs’ın cazibe merkezlerinden Girne de en çok tercih edilen 3 şehirden biri oldu.

 

Yurt içinde Güneydoğu Anadolu, yurt dışında ise Balkan turları tercih edildi

 

Sonbahar tatilinin gözde rotası da havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle yine Antalya ve Muğla bölgesi oldu. Şehir stresinden hızlı bir kaçış isteyenler Sakarya ve çevre illeri tercih etti. Sonbahar tatili için en çok arama yapılan bölgelerde Sapanca ile beraber kayak turizmi merkezleri Abant ve Uludağ ön plana çıktı.

 

Yurt içi tur tercih edenlerin favori adresi Güney Doğu Anadolu oldu. “Butik Mardin Turu” ile tatilseverler her köşesi tarih kokan sıra dışı şehrin keyfini çıkardı. “Uçaklı GAP Turu” ise  Mardin’in yanı sıra Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep’i gezi rotasına ekleyerek, tatilseverlerin bölgenin tüm güzellikleri ve eşsiz tarihi ile buluşmasını sağladı. Uçaklı Şeb-i Arus Turu’nu tercih edenler ise Anadolu'nun hafızası, medeniyetler beşiği Konya’da unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

 

Yurt dışı tatillerinde ise en popüler rota Balkanlar oldu. Setur misafirleri “6 Ülke Balkan Rotası” turuyla Kuzey Makedonya’dan başladıkları yolculukla bölge ile ortak olan kültür mirasımızın ve doğal güzelliklerin keyfini çıkardı. Tuna ve Sava nehirlerinin kavuştuğu yer, “Balkanlar’ın Beyaz Şehri” Belgrad da yurt dışı tatillerinde favori adreslerden biri oldu. Yılın son çeyreğinde yurt dışı tatili için de Akdeniz favori destinasyonlardan biriydi. Setur misafirleri, Büyük İspanya ve Endülüs Turu ile Barcelona’dan güneye inerek hem Akdeniz’in tadını çıkarttı hem de Endülüs’ün eşsiz tarihi mirasını deneyimlediler. İspanya ve İtalya turları, Dubai ile birlikte en çok arama yapılan yurt dışı turlar olurken; yılın son çeyreğinde yurt dışı otellerde en çok rezervasyon alan şehirler Amsterdam, Sharm El Sheik ve Roma oldu.

 

Setur 2024’de de müşterilerine çok özel fırsatlar sunmaya devam ediyor. Tatil rezervasyonlarını çok avantajlı fiyatlarla erkenden garanti altına almak isteyenleri, erken rezervasyon kampanyası kapsamında, seçili otellerde yüzde 50’ye varan indirimlerin yanı sıra World’e özel 4 ay taksit erteleme ve vade farksız 9 taksit imkanı* tatil rezervasyonlarını kolaylaştırıyor. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SATIŞLARINI YÜZDE 72, NET DÖNEM KARINI İSE YÜZDE 75 ARTIRDI https://analizgazetesi.com.tr/haber/satislarini-yuzde-72-net-donem-karini-ise-yuzde-75-artirdi-7770/

Türkiye turizminin köklü şirketi Martı Otel İşletmeleri A.Ş., özellikle yılın ikinci çeyreğini etkileyen sektör dışı dalgalanmaların yaşandığı 2023 yılına dair üçüncü çeyrek finansal tablolarını KAP’ta yaptığı duyuru ile açıkladı. Geçtiğimiz kış, konaklama tesislerinde kapsamlı yenileme çalışmaları gerçekleştiren şirketin, 01 Mart 2023 – 31 Aralık 2023 tarihlerini içeren özel hesap dönemine ait üçüncü çeyrek finansal tablolarında pozitif oran ve rakamların yer aldığı görüldü. 

Konsolide net dönem karı yüzde 75 artışla 200.3 milyon TL’ye ulaştı

Martı Otel İşletmeleri A.Ş. 2023 yılı özel hesap dönemi ilk üç çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre konsolide olarak; cirosunu yüzde 72 arttırarak 346.5 milyon TL’den 596.5 milyon TL’ye, brüt dönem karlılığını yüzde 102’lik bir artışla 133.6 milyon TL’den 269.6 milyon TL’ye, net dönem karını ise yüzde 75 artışla 114.3 milyon TL’den 200.3 milyon TL’ye taşıdı. 

Şirket, Toplam Kaynak ve Özkaynaklarında artış kaydetti

Şirketin ilk üç çeyrekte, 01 Nisan 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri arasını kapsayan bir önceki özel dönem yıl sonu konsolide verilerine göre; Özkaynakları yüzde 87’lik bir artış ile 4.09 milyar TL’den 7.6 milyar TL’ye, Toplam Kaynakları yüzde 75 artışla 6.6 milyar TL’den 11.6 milyar TL’ye, Konsolide Duran Varlıkları ise yüzde 82 artışla 6.2 milyar TL’den 11.4 milyar TL’ye ulaştı. 

Kısa vadeli borç oranını düşürdü, borç / özkaynak rasyosunu iyileştirdi

KAP’ta yayınlanan konsolide finansal tabloda, 01 Nisan 2023 – 31 Aralık 2023 tarihlerini kapsayan üçüncü çeyrek hesap döneminde, yine bir önceki özel hesap dönemi yıl sonu verilerine göre şirketin; kısa vadeli borçlarını azalttığı, likiditesini arttırdığı, borç / özkaynak rasyosunda ise yüzde 16’lık pozitif yönlü iyileşme kaydettiği görüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Waldorf Astoria, Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'ın Açılışıyla Seyşeller'e Giriş Yapıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/waldorf-astoria-waldorf-astoria-seychelles-platte-islandin-acilisiyla-seysellere-giris-yapiyor-8558/

Platte Island, Seyşeller, 5 Şubat 2024: Hilton'un (NYSE: HLT) ikonik lüks otel markası Waldorf Astoria, Waldorf Astoria Seychelles Platte Island tesisiyle Seyşeller'de merakla beklenen yeni açılışını duyurdu.

 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, hepsi deniz kenarında olmak üzere, bir ila üç yatak odalı villaların yanı sıra geniş bahçelere sahip beş yatak odalı bir ana villa ile kişisel konsiyerj hizmetlerine sahip 50 villadan oluşan özel bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Tesis, Waldorf Astoria'nın içtenlikle sunulan zarif hizmetini ve eşsiz lüks ortamını Platte Adası'nın büyüleyici atmosferiyle birleştirerek seçkin gezginler için hayatta bir kez yaşanabilecek bir deneyim sunuyor.
 
 
Hilton Orta Doğu ve Afrika Başkanı Guy Hutchinson açılışla ilgili olarak şunları söyledi: “Lüks konukseverliği Platte Adası'nın doğal güzelliğiyle güzel bir şekilde bütünleştiren benzersiz bir destinasyon yaratarak Waldorf Astoria'yı Seyşeller'e kazandırmaktan heyecan duyuyoruz. Tesis, konuklara unutulmaz deneyimler sunarken bu olağanüstü tatil beldesinde çevredeki doğayı ve deniz yaşamını korumayı amaçlayan ve adanın uzman deniz biyoloğu tarafından yönetilen eko-programlar ve ortaklıklar içeriyor.”
 
Hilton Luxury Brands Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Global Başkanı Dino Michael ise “Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'ın açılışı lüks, en üst düzey kişiselleştirilmiş hizmet ve eko-bilinçli seyahat arasında bir kesişimi temsil ediyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası, gerçekten olağanüstü bir ortamda benzersiz deneyimler ve ayrıcalıklı hizmet olanağı sunan türünün tek örneği bir tesis. Konuklarımızı Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'ın sakin ada sığınağında ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.”
 
Zamanın Ötesinde bir Tatil Köyü Tasarımı
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island kendine özgü mimarisi ve iç tasarımı, lüks anlayışını toprak tonları, çarpıcı sanat eserleri, en iyi mobilyalar ve gerçek bir yer duygusunu yansıtan tropikal manzaralarla harmanlayarak, ikonik Waldorf Astoria güneş saatini zamanın merkezinde bir noktaya konumlandırıyor. Güneş saati, daha önce adada kullanılan bir Creole eritme kabı olan Moulin Kopra'dan esinlenerek tasarlandı. Tesisin iç mekanları hindistan cevizli palmiye ağaçlarından esinlenirken, lobideki deniz kabuklarından katman katman sarkan perdeler çarpıcı bir fon oluşturuyor.
Şahin gagalı kaplumbağanın kabuğundan esinlenilerek tasarlanan tesisin villaları, katlanıp bükülerek geniş ve havadar kanopilere dönüşen yüzeyli şekillerden oluşuyor. Her villa, mekâna yükselen eğimli bir tavan kazandıran yelpaze şeklinde tasarlanmış. Villalar ayrıca hassas bir şekilde kıyı şeridinden geriye doğru yerleştirilmiş ve deniz kaplumbağalarının yumurtalarını rahatsız edilmeden bırakmaları için alan yaratan geniş bahçelere sahip.
 
Enfes Mutfak Lezzetleri
 
Waldorf Astoria, uluslararası ve yerel lezzetleri en iyi şekilde harmanlayan altı restoran ve barıyla efsanevi mutfak uzmanlığını Seyşeller Platte Adası'na taşıyor. Ünlü Baş Aşçı Jane-Therese Mulry, tapas, istiridye ve şampanya gibi Creole-Latin füzyon konseptlerinin yanı sıra, gerçekten bütünsel bir mutfak deneyimi için gün batımının muhteşem manzaralarına karşı Asya ve Akdeniz esintili nefis yemekler sunuyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island'da, markanın ikonik Peacock Alley salonunu yansıtan Paris esintili Peacock Terrace, konuklara gün boyunca çeşitli çaylar, bitkisel infüzyonlar ve hamur işleri de dahil olmak üzere günlük lezzetler ve yaratıcı bir içecek menüsü sunuyor.
 
Tesisteki akşam yemeklerinin ve Creole-Latin füzyonunun adresi ise Maison Des Epices. Restoran, geleneğin lezzet ve özgünlükle harmanlanarak yenilikle buluştuğu sürükleyici bir yemek deneyimi sunuyor. Canlı yemek pişirme istasyonları ve yerel ürünler, aile usulü hizmetleri vurgulayan unutulmaz yemeklere dönüştürülüyor.
 
La Perle restoran gün boyunca sıcak ve soğuk yemek seçenekleri ve ustalıkla hazırlanmış yöresel Tanzanya kahvesi ile konuklara özel, sağlık öncelikli bir kahvaltı deneyimi sunuyor. Geceleri ise La Perle, konukları İspanya'dan Türkiye'ye uzanan gastronomik bir yolculuğa çıkaran lezzetleriyle üst düzey bir Akdeniz restoranına dönüşüyor.
 
Akşam yıldızları, Lalin'de akşam yemeği öncesi şık bir keyif ve zarif gece yudumları için sahneyi hazırlıyor. Bu canlı mekan, sanatsal bir yetenekle hazırlanmış bir dizi yaratıcı kokteyl sergiliyor. “Topraktan ruha” konseptini benimseyen Moulin bu yılın sonlarına doğru açılacak ve konuklarına adanın bahçesinden gelen taze malzemelerle bilinçli beslenmeye giden bütünsel bir yolculuk sunacak. Gündüzleri bir aşçılık okulu olarak faaliyet gösterecek ve geceleri eşsiz bir restorana dönüşecek. Her yemek, kendi lezzetini tamamlamak ve geliştirmek için özenle seçilmiş içeceklerle eşleştirilecek.
 
Tesisin havuz ve plaj barı Torti, kişiselleştirilebilir “bento box” sunumları ve taze suşileriyle tanınıyor. Bar, konukları havuzda yer alan dinlendirici kabanalar ve şezlonglarla mükemmel bir uyum içindeki canlı müzik dolu bir ses ortamına çekiyor.
 
Tesiste ayrıca miksoloji ve barista ustalık sınıfları, Creole aşçılık dersleri, tatlı ve fırıncılık derslerinin yanı sıra çocuklara yönelik yemek pişirme dersleri gibi benzersiz yiyecek ve içecek deneyimleri de sunuluyor. Konuklar, tesisin taze ürün yetiştirme ve hasat etme konusundaki sürdürülebilir yaklaşımı hakkında bilgi edinmek için Moulin'in bitki bahçesinde bir saatlik turda şefe katılabiliyor. Özel bir yemek deneyimi de mevcut: Konuklar resifte öğle yemeği yemeyi tercih edebiliyorlar. Ek mutfak deneyimleri arasında özel barbekü, piknik tarzı kahvaltı, villalarda yüzen tepsiler ve açık bar eşliğinde boya ve yudumlama deneyimleri yer alıyor.
 
Adanın Doğal Çevresi
 
Sıradanlıktan büyülü bir kaçış sunan pastoral bir cennet olan Platte Adası'nın adı, Seyşeller'in dış adalarındaki düz tipografi ve ormanlık kumlu koydan esinlenmiş. Göçmen deniz kuşlarına ve kaplumbağalara ev sahipliği yapan bu ada, kendi lagünü ve mercan resifleri tarafından korunuyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, adaya ev sahipliği yapan çeşitli flora ve faunayı korumak ve muhafaza etmek için çeşitli çaba ve girişimlerde bulundu. Kumlu kıyılarda şahin gagalı ve yeşil kaplumbağalar yuva yapmaya gelirken, Platte Adası'nın su altı dünyası sadece bir macera değil, aynı zamanda önemli bir ekolojik köşe taşı olma özelliği taşıyor.
 
Tesiste yerleşik bir Çevre Müdürü ve Deniz Biyoloğu bulunuyor. Tesis ayrıca, adanın doğasını korumaya yönelik kalıcı çözümler sağlayan çeşitli projeleri yönetmek için Ada Koruma Derneği de dahil olmak üzere kâr amacı gütmeyen yerel kuruluşlarla ortaklıklar geliştirmiş bulunuyor.
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, faaliyetlerinin çoğunda yenilenebilir enerji yaratmak için bir güneş enerjisi tarlası kullanıyor ve adanın doğal bahçesi, sürdürülebilir bir çiftlikten sofraya tedarik için tesisin meyve ve sebzelerinin büyük bir bölümünü sağlıyor.
 
Tesisin özel 2,5 megavatlık güneş enerjisi çiftliği, faaliyetlerinin yüzde 95'ini güneşten elde etmesini sağlarken tuzdan arındırma işlemiyle su üretimi, bitki örtüsüne yağmur ve yeraltı suyu bırakıyor. Tesis bünyesindeki bir su arıtma tesisi de günlük operasyonlarda suyun yeniden kullanımını destekleyerek atıkların azaltılmasına yönelik kapalı döngü bir yaklaşım sağlıyor.
 
Sağlıklı Yaşam Cenneti
 
Egzotik meyve coco de mer sadece Seyşeller'de bulunuyor.  Spa'nın tasarımında alışılmadık çift hindistan cevizi şekli referans alınmış; soyutlanarak bozulmamış ve doğal ortamı kucaklamak için duyusal kıvrımlar kazandırılmış. Waldorf Astoria Spa, organik deniz yosunu, yerel hindistan cevizi ve yerli bitkiler gibi sürdürülebilir malzemeler kullanarak bireysel bakımlar ve kişiselleştirilmiş programlar aracılığıyla rahatlama, yeniden dengelenme ve gençleşme sağlamak için sağlıklı yaşam teknolojisini yüksek dokunuşlu terapilerle harmanlayan, bir sağlık cenneti!
 
Dingin bir manzarada bedeni, zihni ve ruhu beslemek üzere tasarlanan Waldorf Astoria Spa'da ayrıca tazeleyici yoga, rehberli meditasyon ve farkındalık seanslarıyla nefes çalışmalarına ve içsel dengeye odaklanılırken sauna, buhar ve hidroterapi gibi termal deneyimlerle de destekleniyor.
 
Fitness merkezinde Technogym egzersiz merkezi, çeşitli fitness dersleri ve aktiviteleri için açık hava fitness stüdyosu, Tenis ve Padel Tenisinin yanı sıra bisiklete binme ve koşu gibi açık hava aktiviteleri bulunuyor.
 
Eşi Benzeri Olmayan Deneyimler
 
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, konukların keyif alması için özenle seçilmiş bir dizi yerel deneyim sunuyor. Konuklar, acemi ve deneyimli olta balıkçıları için sinekli olta balıkçılığının büyüleyici dünyasına kendilerini kaptırabiliyorlar. Ayrıca, uzman eğitmenlerin rehberliğinde adanın çeşitli ekosistemlerini keşfedebiliyor, sorumlu balıkçılık uygulamaları hakkında bilgi edinebiliyor, sığ düzlükleri ve sakin lagünleri keşfedebiliyorlar. Su sporları deneyimleri de uçurtma sörfü, tüplü dalış, serbest dalış, kürek sörfü, kano ve derin deniz balıkçılığı deneyimleri de dahil olmak üzere bir dizi etkinlikle konukların adanın el değmemiş sularından keyif almaları için tasarlandı.
 
Konuklar, adanın sürdürülebilir kalkınmasına aktif bir şekilde katkıda bulunurken doğa ile daha derin bir bağ kurmak için tasarlanan eko-farkındalık programlarına katılabiliyorlar. Aktiviteler arasında uzman rehberler eşliğinde mercan dikimi ve adanın çeşitli yaban hayatı ve doğa harikalarını keşfetmek yer alıyor. Konuklar ayrıca görkemli balinaları ve yunusları bulmak için heyecan verici bir mavi safariye yelken açabiliyor veya büyüleyici bir su evrenini ortaya çıkaran bir kano gezintisi veya ayakta kürek çekme deneyimini tercih edebiliyor. Çevreye duyarlı diğer etkinlikler arasında güneş enerjisi çiftliğini, şefin bahçesini ve tesisteki geri dönüşüm çabalarını sergileyen rehberli bir tur yer alıyor.
 
Tesisteki diğer etkinlikler arasında yıldız gözlem seansları, açık havada sinema deneyimi ve adanın gece gökyüzünün altında dans etmek yer alıyor.
 
Sea Scouts Çocuk Kulübü, miniklere hayal gücü, araştırma ve keşif yolculuğuna çıkma fırsatı sunuyor. Merak uyandırmak ve doğa sevgisini beslemek için tasarlanan kulüp, resim ve el sanatlarından aşçılık derslerine ve şefin bahçesinden taze hasat edilmiş malzemelerle yemek pişirmeye kadar bir dizi etkinlik sunuyor. Ayrıca, Marine Mavericks Gençler Kulübü genç yetişkinlerin deniz koruma ve sürdürülebilirlik girişimlerine katılmaları için eşsiz bir alan sağlıyor. Gençler iPhone Fotoğrafçılığı seansları, sessiz disko geceleri, mocktail miksolojisi, adadan kaçış odası, kürek sörfü keşifleri ve şenlik ateşinde hikaye anlatımı gibi etkinliklerin tadını çıkarabiliyor.
 ]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Deprem bölgesindeki otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayan fotoğraf kitabı yayınlandı https://analizgazetesi.com.tr/haber/deprem-bolgesindeki-otizmli-cocuklarin-egitimine-katki-saglayan-fotograf-kitabi-yayinlandi-4612/

1996'dan bu yana turizme getirdiği yenilikçi bakış açısıyla özgün ve konforlu seyahat arayışındaki “İleri Seviye Gezgin”lerle dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm, dünyanın en otantik bölgelerinden baş süsleri ve takıların yanı sıra içinde binlerce hikâye barındıran etnik dövmelerin fotoğraflarının yer aldığı yeni kitabını çıkardı. Tüm basım masrafları Gazella Turizm tarafından karşılanan kitapta, 15 yerli ve 11 yabancı fotoğrafçının fotoğrafları yer aldı.


Kitap projesi kapsamında deprem bölgesindeki otizmli çocuklara destek olmak üzere Tohum Otizm Vakfı ile iş birliği gerçekleştirildi. Vakıf tarafından bu amaç için oluşturulan fona 400 bin TL bağış yapıldı. Fotoğraf sanatçılarının ve bağışçıların katkılarıyla Adıyaman'da bulunan bir konteyner kent okulundaki konteyner sınıfın donanımı tamamlandı ve Hatay'da bulunan bir okulun güçlendirme çalışmaları gerçekleşti. Gazella Turizm, kitap için harcanan kağıt ve karbon emisyonu için Tema Vakfı'na da 100 fidan bağışı yaptı.

“Otizmli çocukların eğitimini destelediğimiz bu proje bizim için çok değerli”

Baş Süsleri, Takılar ve Etnik Dövmeler adlı bu fotoğraf kitabının birbirinden güzel karelerden oluştuğunu söyleyen Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, “Baş Süsleri, Takılar ve Etnik Dövmeler tarih boyunca, farklı kültür ve medeniyetlerde, insan bedenini süslemenin ve kimliğin, dinselliğin, toplumsal statünün ve sanatsal ifadenin güçlü araçları oldu ve zaman içinde ortak mirasımız hâline geldi. İnsan deneyiminin çeşitliliğine bir de bu pencereden bakabilmek için insanın bedeniyle anlattığı hikâyelerin bir kısmını bu kitapta bir araya getirdik. Türkiye Otizm Vakfı ile de çok değerli bir iş birliği yaptık ve kitap projemiz etrafında yardım severleri bir araya getirdik. Deprem bölgesindeki otizmli çocuklarımızın eğitimlerini desteklemek adına yaptığımız bu proje bizim için çok değerli” dedi.
 ]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
NG HOTELS, ÇOCUKLARA BOL AKTİVİTELİ BİR TATİL SUNUYOR https://analizgazetesi.com.tr/haber/ng-hotels-cocuklara-bol-aktiviteli-bir-tatil-sunuyor-1131/

NG Hotels, sömestir dönemine özel olarak hazırladığı atölye çalışmalarıyla NG Afyon, NG Sapanca ve NG Enjoy’da her yaştan misafirlerine unutulmaz bir tatil yaşatacak. 

NG AFYON’DA ÇOCUKLAR HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK 
 
NG Afyon, termal suları, masaj ve SPA uygulamalarıyla konuklarına eşsiz bir tatil deneyimi sunarken özel olarak hazırlanan aktiviteleriyle çocuklara da unutulmaz bir tatil vadediyor. Karaoke, mini disko, maske yapımı, eğlenceli kutu oyunları, dev jenga, ödüllü yarışmalar, mini disko ile okul döneminin yorgunluğunu atacak çocukları NG Afyon’da pizza yapımı, kurabiye yapımı, cupcake yapımı gibi öğretici atölyeler de bekliyor. 

NG SAPANCA VE NG ENJOY’DA BOL AKTİVİTELİ TATİL 
 
NG Sapanca ve NG Enjoy, pizza yapımı, maske yapımı, kurabiye süsleme, seramik boyama, kütük boyama, mozaik, origami, resim, bez çanta yapımı gibi atölyelerin yanı sıra zengin bir aktivite programı da sunuyor. At biniciliğinden paraşüt yapımına kadar birçok aktivite sunan NG Sapanca ve NG Enjoy, Orman Sanatı, Doğa Günlüğüm ve Doğa Farkındalığı etkinlikleriyle de çocukları doğa ile buluşturuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Four Points by Sheraton İzmir'de romantik bir 14 Şubat https://analizgazetesi.com.tr/haber/four-points-by-sheraton-izmirde-romantik-bir-14-subat-3678/

Sevgililer Günü, aşkı ve romantizmi paylaşmanın en özel günlerinden biri. O yüzden de bu gün sevgililer, birbirine aşklarını bir kez daha vurgulayacak, evli çiftler sevgilerini daha da tazeleyecek. Belki hayattaki önemli dönüm noktalarından birine geçilerek romantik evlilik teklifleri için planlar yapılacak… Four Points by Sheraton İzmir de bu özel günde sevenlerin yanında. Bir iş seyahatinde ihtiyaç duyulan her türlü beklentiye yanıt verecek şekilde tasarlanmış, kusursuz bir iş oteli olan Sheraton İzmir, 14 Şubat için de romantik bir rota oluşturuyor. Her biri balkonlu, dört farklı tipte toplam 110 oda bulunan otelde, geceye düşen ışıkların romantikleştirdiği deniz manzarasının kaliteli hizmetlerle birleştiği huzurlu bir konaklama sizi bekliyor.

 

14 Şubat’ta küçük bir tatil kaçamağı 

 

Sektördeki en güçlü portföyü sunan 30 markası ve 131 ülkede yer alan 7 bini aşkın tesisiyle hizmet veren Marriott otellerinden Four Points by Sheraton İzmir, 14 Şubat’ta küçük bir tatil kaçamağı yapmak isteyen çiftler için de ideal bir konuma sahip. Adnan Menderes Havalimanı’na yarım saat, şehir merkezine ise, 10 dakika uzaklıkta olan otelde kalıp Foça, Seferihisar, Karaburun, Alaçatı ve Urla gibi İzmir’in en popüler tatil lokasyonlarını gezmek de mümkün. 

Mistral Tower Projesi içerisindeki Cadde Çarşı’da yer alan yeni nesil meyhane, Fae Food & Drink, OM Atelier Bar&Kitchen Live Music, Patisserie, Ev Yemekleri Restaurant, Coffee Shops, eczane ve kuaför gibi mekânlar ise çiftlerin her ihtiyacını karşılayacak. 

14 Şubat’ta romantik bir tatil yapmak isteyen çiftleri bekleyen Four Points by Sheraton İzmir’in kapıları her daim aşka açık. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TÜİK SON ÇEYREK VERİLERİNİ AÇIKLADI, TURİZM GELİRLERİ YÜZDE 17 ARTTI https://analizgazetesi.com.tr/haber/tuik-son-ceyrek-verilerini-acikladi-turizm-gelirleri-yuzde-17-artti-9863/

Turizm, ülkemiz ekonomisine en katma değer üreten en önemli sektörlerden biri haline geldi. Türkiye'nin turizm geliri, 2023'te bir önceki yıla göre % 16,9 artarak 54 milyar 315 milyon 542 bin dolara yükseldi. Bu dönemde ülkeden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 57 milyon 77 bin 440 kişi oldu.

 

ÖZEL SEKTÖRÜN YATIRIM YAPMASI YETMEZ, KAMU’NUN YANIMIZDA OLMASI GEREKİYOR

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılının 4. çeyreğine ve yılın geneline ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri, geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 16,9 artarak 54 milyar 315 milyon 542 bin dolara çıktı. Geçen yılki gelirin 41 milyar 61 milyon 408 bin dolarını kişisel harcamalar, 13 milyar 254 milyon 134 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten ilk firma olan Camelot Maritime’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Turizm gelirleri ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir kalem haline geldi. TÜİK’in açıkladığı 4. çeyrek verilerinin satır aralarını okuduğumuzda turizmden yiyecek çok ekmeğimiz olduğunu görüyoruz. Camelot Maritime olarak, turizme kamu-özel sektör iş ve güç birliği çerçevesinde yatırım yapılması gerektiğini vurguluyoruz. Sadece özel sektörün yatırım yapmasının yeterli olmayacağını, kamunun muhatap tarafının da bu konuda bizimle birlik içinde olması gerektiğinin altını çiziyorum. Turizmi milli bir mesele olarak görmek ve buna göre hareket etmek gerektiğini söylemek isterim” dedi.

"GEZİ, EĞLENCE, SPORTİF VE KÜLTÜREL FAALİYETLER"İN ORANI ARTIYOR

TÜİK verilerini değerlendiren Çavuşoğlu, “Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı, 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 11,1 artarak 57 milyon 77 bin 440 kişiye yükseldi. Bunların yüzde 13,5'ini 7 milyon 730 bin 473 kişi ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu. Bu dönemde kişi başına geceleme yapanların gecelik ortalama harcaması 99 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcaması ise 72 dolar oldu. Geçen yıl spor, eğitim, kültür harcaması yüzde 70,7, yeme-içme harcaması yüzde 33,2 ve konaklama harcaması yüzde 27 arttı. Ziyaretçilerin geliş amaçlarında birinci sırada yüzde 67,6 ile "gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler" yer alırken yurt dışı ikametli vatandaşlar Türkiye'ye yüzde 67,4 ile en çok "akraba ve arkadaş ziyareti" amacıyla geldi” dedi. Çavuşoğlu, ülkemiz turizminde ‘nitelikli turist’ sayısının giderek arttığını ve Türkiye’nin tercih edilen bir lokasyon haline geldiğini belirtti.

 

KRUVAZİYER TURİZMİ ŞAHLANIYOR, TURİZM GİDERİ YÜZDE 65,3 ARTTI

Kruvaziyer turizminin pandemi sonrası çok önemli bir toparlama süreci içinde olduğunu ifade eden Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu şu bilgileri verdi: “Geçen yıl turizm gideri, bir önceki yıla göre yüzde 65,3 artarak 7 milyar 68 milyon 901 bin dolara çıktı. Bunun 5 milyar 916 milyon 935 bin dolarını kişisel, 1 milyar 151 milyon 967 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Söz konusu yılda yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yıla göre yüzde 52,3 artarak 11 milyon 67 bin 359 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 639 dolar olarak gerçekleşti. Kruvaziyer turizmi 2019’da zirveye çıkmıştı. 2021 ve sonrasında 2022 yıllarında çok önemli bir atak yapan kruvaziyer turizmi, 2023 yılında ise rekor kırdı. 2024 yılından büyük bir beklenti içerisindeyiz. Erken rezervasyonlar 2024 yılının oldukça verimli geçeceğini ve yeni rekorların geleceğini göstermektedir.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mert Fırat TatilBudur ile Seyahat Planlarının Yüzü Olmaya Devam Ediyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/mert-firat-tatilbudur-ile-seyahat-planlarinin-yuzu-olmaya-devam-ediyor-2678/

Aksiyonlu ajan filmleri konsepti ile başlayan reklam filmi, çeşitli seyahatlere dair birçok andan sahneler içeriyor. Reklam filminin ilk sahnesinde hologram tatil ekranı önünde görünen Mert Fırat, film boyunca farklı tatil enstantanelerinde yer alıyor. Uçaktan, otele; yurt dışı tatilinden, Kapadokya’da balon gezisine uzanan hareketli ve eğlenceli senaryosu ile teknoloji ve macerayı buluşturan reklam filminin yönetmenliğini ise Alper Yılmaz üstleniyor.

 

Künye:

Reklamveren: TatilBudur 

Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı: Ömer Barış Nefesoğlu 

Marka Ekibi: Elif Kaya, İdil Aras

Reklam Ajansı: Puck Global Reklam Ajansı

Kreatif Ajans Başkanı: Haluk Erkmen

Genel Müdür: Hande Şenol Özkut

Kreatif Direktör: Haluk Erkmen

Reklam Yazarı: Can Ayan

Art Direktör: Yunus Özdal

Müşteri İlişkileri: Damla Sarıoğlu, Çelen Çetintaş, Merve Özbalcı 

Prodüksiyon Şirketi: Shortcut Production

Yönetmen: Alper Yılmaz

Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elite World Sürpriz Paketler ile Sevgililer Günü'nü Unutulmaz Kılacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/elite-world-surpriz-paketler-ile-sevgililer-gununu-unutulmaz-kilacak-5078/

14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala birçok kişiyi bu özel günü anlamlı kılacak program yapma telaşı sardı. Elite World Hotels & Resort, bünyesindeki otellerde Sevgililer Günü’nü unutulmaz bir programla kutlamak isteyenler için farklı alternatiflerden oluşan paketler hazırladı. Elite World İstanbul Basın Ekspres, Elite World Grand Küçükyalı ve Elite World Van’da geçerli kampanyalar çiftlerin yüzünü güldürüyor. Bunun yanı sıra zincirin iyi yaşam ve spor merkezi Fit Life Spa ve Health Center’da ise İstanbul ve Van otellerinde geçerli olacak kampanyada üyelik ve paket masajlarda, yılın bu en “özel” gününde çiftlere yüzde 10 indirim sağlanıyor. 

Fit Life için hazırlanan kampanyalarda rezervasyonlar 7 Şubat itibariyle başlayarak 15 Şubat’ta sona eriyor. Elite World, üstün konforlu odaları, imzalı restoranı The Grill ve Fit Life’ta bu güne özel hazırlanan paketlerle Sevgililer Günü’nü eşsiz bir anıya dönüştürüyor. 

“İlk buluşma”dan “Ömür Boyu Mutluluk”a lezzet şöleni 

Elite World İstanbul Basın Ekspres, bu özel günde sevgilileri muhteşem bir atmosfer eşliğinde lezzet yolculuğuna çıkaracak bir menü hazırladı. Sevgililer Günü menüsü “İlk Buluşma” adını taşıyan avokadolu humus, füme dana nuar, kırmızı üzümlü emmantel peyniri, vişneli yaprak sarma ve kayısılı portakallı kerevizden oluşan “starter” ile başlıyor. Onu adaçayı ve tereyağı sosla hazırlanan 5 peynirli ravioli’den oluşan “Sıcak Bir Öpücük” izliyor. Fırında dana konfi, porçini risotto, mini kabak, havuç ve karabiber sos ile hazırlanan “Mutluluk Tabağı” ise bu özel günü taçlandırıyor. “Ömür Boyu Mutluluk” ise geceye lezzetli bir final yapmanız için çikolatalı pasta ve orman meyveli sostan oluşuyor. 

Menü “İlk aşk çıtırtıları” ile başlıyor

Elite World Grand Küçükyalı ise hem Sevgililer Günü menüsü hem de konaklama paketiyle bu günü unutulmaz kılmaya hazırlanıyor. Menü, “İlk aşk çıtırtılarıyla başlayan” dumanda tütsülenmiş, körpe yeşillikler üzerinde avakadolu somon tartar ile başlarken, sebzeli bohça krep kongase domates soslu pırasa talaşı ile ara sıcaklarla devam ediyor. “Aşk Ateşiyle Buluşanlar” adını taşıyan ana yemek ise fırın rezene eşliğinde istiridye mantar soslu taze baharatlı dana bonfile ve sebzeli buğday rizottosundan oluşuyor. “Aşkın Son Hali” tatlı mönüsünde ise vanilyalı sos eşliğinde çıtır milföy arasında çilek esintisi bu özel menüye son dokunuşu yapıyor. Limitsiz yerli içki ve soft içecekler de bu özel geceye eşlik ediyor. 

Elite World Grand Küçükyalı, bugünü daha özel kılmak için çiftlere konaklama paketleri de hazırladı. Deluxe deniz manzaralı odada konaklama, açık büfe kahvaltı ve The Grill Restoran’da Sevgililer Günü menüsünün dahil olduğu paket, bu özel günü eşsiz bir deneyime dönüştürmek isteyenler çiftler için düşünüldü. 

Elite World Van da çiftleri unutmadı. The Grill Restaurant’ta zengin ızgara çeşitlerinin hakim olduğu A la carte menü ve canlı müzik eşliğinde Sevgililer Günü yemeği hazırladı. Otelde 19.00 ‘da başlayacak yemek ve canlı müzik programı 23.00’e kadar devam edecek. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKANLARIN TURİZM ÖNGÖRÜLERİ 27. EMITT FUARINDA AÇIKLANDI https://analizgazetesi.com.tr/haber/baskanlarin-turizm-ongoruleri-27-emitt-fuarinda-aciklandi-8943/

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı  4 gün boyunca Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlıyor.

Bugün kapılarını açan ve 9 Şubat’a kadar devam edecek fuarın başkanlar oturumu Turizm Danışmanı Osman Ayık moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Fikir önderlerinin 2024 turizm öngörülerini paylaştığı oturumda;

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı “2023 çok iyi başlasa da birçok üzücü olayla birlikte haziran ayına kadar durgunluk gösterdi. Esasında Haziran itibariyle yükselişe geçtik. Rakamlara baktığımızda 2023 zor fakat iyi de biten bir yıl oldu. Dünya turizmi 2019’taki rakamları yakaladı. Türkiye bunun da üzerine çıktı. Biz 2019 rakamlarını 2023 yılında geride bıraktık. 2024’e gelirsek, bu yıl bizim için bir test yılı olacak. Hem gelir hem kişi sayısını korumak bu yıl bizim çok önemli. Fiyat artışlarının dünya piyasasında kabul edilmesinin test edildiği bir yıl olacak. Bildiğiniz üzere 2024 Turizm Hedef Rakamları açıklandı. Ben bu rakamları son derece gerçekçi buluyorum. Türk turizminin sivil toplum anlamında çok büyük itici gücüyüz. Türkiye Fiyat/hizmet dengesinin en iyi olduğu ülkelerden biri. Turizme olan inancımızı koruduğumuz sürece hem turizm hareketi hem turizm gelirlerimizin artacağını öngörüyorum. Sektöre karşı, ortak aklı oluşturabildiğimiz bir dönemdeyiz. Bu yaşadığımız rönesans dönemi uzun olacak. Pazar, ürün çeşitliği ve algı çalışmalarına dijital dönüşüm ve yapay zeka da eklendi. Türk turizmindeki dönüşüm bu konu hakkında düşünmeye zorluyor. Nasıl sürdürülebilirlik önemliyse bu uygulamalar da sektör için çok kıymetli.” diyerek 2024 öngörülerini ve görüşlerini dile getirdi. 

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (TTYD) Naile Göçen Çukurova “2023’ü olumlu bir yıl olarak değerlendiriyorum. Hem de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen. 2024 ün başlarında genel bir resme baktığımızda ana pazarlarımızda rezervasyonların iyi bir yükselişte olduğunu görüyoruz. Son on yıla bakarsak, ciddi bir sıçrama yaptık. Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi değerler çok kıymetli. Fiyatlarda standartlarımızı yükseltebiliyoruz. Çünkü marka demek güven demek. Markalaşmaya ihtiyacımız var. O yeterlilikte tesislerimiz, otel zincirlerimiz var. Bu noktada markalaşma sürecimizin güçlenmesi gerekiyor. Sektörümüz 2024 için umut vadediyor. Geleceğe baktığımızda tüm dünyanın bir dönüşüm içinde olduğunu görüyoruz. İnsana hizmet ediyoruz. Bunun istihdamını yapabiliyor olmamız, 12 aya yayarak 81 ilde faaliyet göstermemiz gerekiyor. Her destinasyonun cazibesini artırıp 12 aya yaydığımız zaman zaten bambaşka bir Türkiye göreceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nuri Ersoy’un da açıkladığı gibi, hedefimiz 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir elde etmek. Bu bir dönüşüm projesi. Âtıl yapılar güçlendirildiğinde müthiş bir kapasite ortaya çıkacak. Ülke sathında yapılan yatırımlarla bu dönüşümün gerçekleşeceğine inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

TÜROB Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin TÜROB’un 1000’den fazla otel ile ağırlıklı olarak şehir otellerini temsil ettiğini belirtti. 2023’te yaşanan birçok olumsuzluğun yanı sıra kayıt dışı konaklamalar nedeniyle otellerin doluluk oranlarında düşüş olduğuna dikkat çeken Eresin, “Otellerin doluluk oranlarında % 10’luk düşüş oldu. Oda fiyatlarında ise yükseliş görüyoruz. 2023 yılında şehir otellerindeki dolulukların azalmasının sebepleri arasında deprem, uluslararası alanda savaş, ekonomik kaynaklı birçok sebebi ve kayıt dışı konaklama yerleri de var. Ana hedefimiz kayıt dışı yerlerin belgelendirilmesi ve kayıtlara dahil edilmeleri. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda gerekli tedbirleri alarak tüm konaklama yerlerini kayıt altına alarak Basit Belge verdi ve Airbnb yasası ile geri kalan konaklama yerlerini de kayıt altına almaya başladı. Küresel ölçeğe bakıldığında Türkiye hâlâ seyahat edilmek istenen destinasyonların en başında geliyor. Bu bakanlığımızın, TGA’nın ve biz turizmcilerin büyük özverili çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Nisan itibariyle umuyoruz ki, 2024 daha iyi bir yıl olacak. Tek dileğimiz dünyada barışın sağlanması, savaşın konuşulduğu bir ortamda turizm hareketliliğinden bahsetmek çok zor. Bu ortamda 2023 rakamları bir mucizedir aslında. Bu arada en büyük destekçilerimizden ve partnerlerimizden biri THY. Uzak destinasyonlardan gelen misafirler bizim için çok önemli. Bu yüzden bir kez daha THY’ye de teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

27. EMITT fuarında sektör profesyonellerini bir araya getirerek, sektöre yenilikçi bir vizyon kazandırılacağının altını çizen EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çekiyor:

Fuarımızın kapılarını bunca yıllık deneyim ve birikimle 27.kez açtığımız halde, hala ilk günkü heyecanımızı içimizde hissediyoruz. Çünkü ülkemiz için, ilerlemek için ve daha iyi bir geleceği mümkün kılmak için hayallerimizin sonu yok. 2024'e dair hedeflerimiz arasında turizmi çeşitlendirmek, alternatif turizm ürünlerini tanıtmak ve bu sayede turizmi yılın 12 ayında tüm ülkeye yaymak bulunuyor. Özellikle dünya genelinde yükselen pazarlara ve Amerika ile Uzak Doğu gibi uzak pazarlardaki ülkelerin üst gelir grubuna odaklanarak turizmi genişletmeyi planlıyoruz. Yerli turizm sezonunun 12 aya yayılmasının, sektörde karlılık ve rekabet gücünün artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Fuarın ilk gününe Türkiye'de ve Dünya’da 2023 Turizm Raporu ile 2024 Turizm Öngörüleri ve yeni trendler konulu panellerle başladık. Fuarın ikinci gününde ise sağlık turizmi politikaları, teşvik uygulamaları ve yerel mükemmellikten küresel etkiye uzanan bir panel, gün boyunca sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Üçüncü gün, gezginlere öneriler ve sürdürülebilirlik konularındaki paneller katılımcılara farklı bir bakış açısı sunarken, sektöre yön veren teknolojik gelişmeler de ele alınacak. 27 yıldır azmimizi ve heyecanımızı koruduğumuz fuarımızda, Türkiye’nin turizm gücünü keşfederken, geleceğin destinasyonlarına yeni yollar inşa edeceğiz.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Afet farkındalığında turizm sektörüne çok iş düşüyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/afet-farkindaliginda-turizm-sektorune-cok-is-dusuyor-1758/

Dedeman Hotels & Resorts International çatısı altındaki İstanbul, Palandöken, Konya, Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Tokat, Elâzığ, Şanlıurfa, Denizli, Adıyaman, Cizre ve Kayseri’deki otellerinde gerçekleştirilen; deprem, yangın, sel gibi çeşitli afet senaryolarını kapsayan eğitimlerde, afetlerde doğru ve etkili bir şekilde hareket edebilmeye ilişkin yol haritası sunuldu. Buna ek olarak; acil durum planları, tahliye prosedürleri, ilk yardım ve güvenlik önlemleri ile afet anında uygulanacak iletişim stratejileri gibi konular ele alındı. 

 

“Turizm çalışanlarının olası afetlere karşı eğitimli olması çok önemli”

 

Eğitimler aracılığıyla hem kişisel hem de kurumsal bilinci artırmayı, planlama ve yardım sürecinde koordinasyonu sağlayabilecek duyarlılığı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dedeman Hotels & Resorts International İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Mısırlı; “Geçtiğimiz sene yaşadığımız elim hadisede de tecrübe ettiğimiz gibi, olası bir afet anında turizm sektörüne büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat 2023 depreminin ardından Dedeman olarak bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, hızlı hareket etme becerisi gösterdik. Deprem Kriz Masası oluşturarak bölgede ihtiyaç duyulan malzemeler için lojistik destek sağladık. Bölgedeki otellerimizi ilk etapta sığınma alanına, sonrasında su, gıda, barınma ve dağıtım merkezine dönüştürdük” diye konuştu. 

Bununla birlikte turizm sektörünün afetlere karşı sorumluluğunun sadece afet sonrası ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Mısırlı; “Sektör olarak sahip olduğumuz insan gücünü doğru bir şekilde eğitmemiz, afet anlarında çok önemli katkılar sağlayabilir.Bu nedenle sektörümüzün proaktif aksiyon alabilmek adına afet ihtimaline karşı önceden hazırlıklı olması gerekli” dedi.

 

“Otellerimizde afet uzmanları istihdam etmeyi hedefliyoruz”

 

Turizm sektörünün her türlü afetten en çok etkilenen sektörler arasında yer aldığına dikkat çeken Sinan Mısırlı, afetlere karşı hazırlıklı olma yönünde atılacak her adımın önemini vurguladı. Turizm sektörünün afetler sırasında işlevsel yapılanma ile koordinasyonu sağlayabileceğini belirten Mısırlı, bireyleri bir araya getirip resmi kanallara entegrasyon halinde hizmet sunabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Eğitimleri 2024 yılında diğer otelleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Mısırlı, Dedeman çatısı altında yalnızca afet anında hizmet veren uzmanlar istihdam etmeye yönelik bir yapılanma içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Echo Trio ile Fransız Romantizminde Yolculuk https://analizgazetesi.com.tr/haber/echo-trio-ile-fransiz-romantizminde-yolculuk-791/

Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturan Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı salonda 10 Şubat Cumartesi saat 19.30’da gerçekleşecek konser, müzikseverleri, arpın romantik tınıları eşliğinde tarihi müze atmosferinde müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Echo Trio
Merve Kocabeyler (Arp)
Damla Akan (Flüt)
Orhan Çelebi (Viyola)

Biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı kapılarını açtı https://analizgazetesi.com.tr/haber/uluslararasi-dogu-akdeniz-turizm-fuari-kapilarini-acti-6175/

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlıyor. 

Dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarının ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarına ilgi duyan binlerce tatil tüketicisini ağırlayacağımız fuarımızın 2. gününde siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

7 ŞUBAT ÇARŞAMBA- 2. GÜN

11.30 – 11.45

Fuarın 2. günü “Sağlık Hizmetleri 2024 Stratejileri” bölümü ile başlayacak. 

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Dairesi iş birliğinde gerçekleşecek bölümde, ihracat politikaları ve teşvik uygulamaları Ticaret Bakanlığı tarafından sunulacak. Google Sektör Lideri Çiğdem Canatan ise sağlık turizminde veriye dayalı bilgiler ve tüketici davranışları üzerine bilgiler verecek.

12.00 – 13.00 

ETİK Sağlık Turizmi Komisyon Başkanı, Megapol Holding Yön. Kr. Üyesi Dr. Zeki Hozer’ in moderatörlüğünü yapacağı panelde “Yerel Mükemmellikten Küresel Etkiye: Türkiye'nin Sağlık Hizmetleri İhracat Yolculuğu” NG Otelleri Başkanı Hediye Güral Gür, Hizmet İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Üyesi- Acıbadem Sağlık Grubu Devlet Teşvikleri Direktör Yrd. İdris Sarıaydın ve Askeroğlu Health Group Kurucu Ortak, CEO Şehnaz Atak Askeroğlu ile ele alınacak.

Stant Etkinlikleri: Fuar süresince şehir ve ülkelerin stant etkinlikleri kapsamında düzenlenen aktivitelerle ziyaretçilere muhteşem deneyimler yaşatılacak. 

*Şanlıurfa standında çiğköfte yapımı, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı standında folklor gösterisi, Bodrum Belediyesi’nin özel kokteyl ve DJ performansı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan gastronomik deneyimleri kaçırmayın.

Japonya Standı

7 Şubat Çarşamba 

11.00 – 11.30 Yukata/Happi Deneyimi

13.30 – 14.30 Kaligrafi gösterisi

15.00 – 15.30 Renkli Bantlar ile Bardak Altlığı Yapımı

16.30 – 17.00 Geleneksel Japon Oyunlarını Deneyimleme

 

Yer: TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi

Tarih: 07.02.2024

Kapı açılış: 10.00

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Kapılarını Açtı https://analizgazetesi.com.tr/haber/27-emitt-dogu-akdeniz-uluslararasi-turizm-ve-seyahat-fuari-kapilarini-acti-6677/

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlayacak. 

Bugün kapılarını açan fuar, turizm sektörünün tüm ulusal ve uluslararası paydaşlarına sürdürülebilir iş birlikleri oluşturacakları bilgi ve ilham dolu içerikleriyle 9 Şubat’a kadar devam edecek. 

Dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarının ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarına ilgi duyan binlerce tatil tüketicisini ağırlayacak fuarın dört günlük programı boyunca, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelme imkânı bulunurken, sektör trendleri paylaşılarak 2024 yılı turizminde beklenen gelişim seyrine de ışık tutulacak.

Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleribu yıl da Konferans Sahnesi Oturumları ile dikkat çeken konuları sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliği ile mercek altına alacak.

1.GÜN – 6 ŞUBAT SALI- 2024 Turizm Raporu Işığında İnsan Odaklı Seyahat…

Sağlık Turizminin Küresel Etkisi ve İş Birliği Diplomasisi başlıklı günün ilk oturumunda Dünya Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, sağlık turizmini küresel bir perspektifle ele alarak, iş birliği diplomasisi hakkında görüşlerini paylaşacak.

Seyahatin Nabzı: 2024 Turizm Raporu, Ekonomik Dinamikler ve Tahminleradlı sunumda World Travel and Tourism Council yönetimi sahnede olacak. Sektörün büyümesini ve sürdürülebilirliğini destekleyen politikalar, çevreye duyarlı ve sosyal açıdan bilinçli turizm uygulamaları küresel bir bakışla ele alınırken; doğal afetler, sağlık krizleri ve terör saldırıları gibi olayların ardından, gezginlerin ve sektörün emniyet ve güvenliğini artırmayı amaçlayan girişimlerine dair örnek ve öneriler (Şubat depremi, sel ve İsrail-Filistin savaşı bölgede son yaşananlara örnekler) paylaşılacak.

Yeni Rotaların Çizilmesi: 2024 Seyahatleri Şekillendiren Eğilimler ve Gezgin Davranışları adlı anahtar sunumunda, ForwardKeys Pazar Araştırmaları ve İçgörü Yöneticisi Juan A. Gómez García sahnede olacak. García, seyahat ve turizmin ekonomik etkisi üzerine son yapılan araştırmalar ve rapor sunumu ile tüketici ilgisini tahmin etmek, seyahat sektörünün bugünün ve yarının seyahat ihtiyaçlarına uyum sağlaması, en hızlı ilgi artışının yaşandığı destinasyonları, en çok talep gören şehirler, seyahat motivasyonu yaratan yeni etkenler başlıklarını değerlendirecek ve sektöre yenilikçi bir vizyon kazandıracak.

4 gün boyunca sağlık turizminden seyahat trendleri ve teknolojilerine, dopdolu bir etkinlik programı…

Fuar süresince konferans sahnesinde işlenecek 4 ana gündem konusu “Seyahat Trendleri”, “Sağlık Turizmi”, “Sorumlu Turizm” ve “Seyahat Teknolojileri”etrafında şekillenecek.

Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizi ve turizme etkileri, tanıtım ve markalaşma projeleri, sağlık, spor ve kültür turizminde Türkiye’nin politikaları ve sağlanacak teşvikler, yeşil tahviller, en güncel seyahat teknolojileri, dijital dönüşüm ve yapay zekâ, turizmde eko-deneyimler ve yerel turizm uygulamaları ile yeni destinasyonlar EMITT 2024 Konferans Sahnesi Oturumlarının başlıklarını oluşturuyor. 

Bunun yanı sıra sürdürülebilir turizme yönelik otel ekipmanları tanıtımı ve Emitt katılımcı ülke ve belediyelerinin çeşitli etkinlikleri gerçekleştirilecek. Konya Belediyesi kapsamında sema gösterisi, Kocaeli Belediyesi’nin hediye çekilişi, Kartepe teleferiği tanıtımı, pişmaniye yapımı gösterisi düzenlenirken Mısır’ın meşhur Henna (kına) uygulaması, arp dinletisi, geleneksel yemek ikramı, papirüs yazı uygulaması gibi etkinlikler deneyimlenebilecek.  Ana Fuaye’de kurulacak performans sahnesinde katılımcı ülke ve belediyelerin “Müzik Dinletisi, Folklorik Dans” vb. düzenlenecek gösterileri EMITT’e renk katacak. 

27. EMITT fuarında sektör profesyonellerini bir araya getirerek, sektöre yenilikçi bir vizyon kazandırılacağının altını çizen EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çekiyor:

Fuarımızın kapılarını bunca yıllık deneyim ve birikimle 27.kez açtığımız halde, hala ilk günkü heyecanımızı içimizde hissediyoruz. Çünkü ülkemiz için, ilerlemek için ve daha iyi bir geleceği mümkün kılmak için hayallerimizin sonu yok. 2024'e dair hedeflerimiz arasında turizmi çeşitlendirmek, alternatif turizm ürünlerini tanıtmak ve bu sayede turizmi yılın 12 ayında tüm ülkeye yaymak bulunuyor. Özellikle dünya genelinde yükselen pazarlara ve Amerika ile Uzak Doğu gibi uzak pazarlardaki ülkelerin üst gelir grubuna odaklanarak turizmi genişletmeyi planlıyoruz. Yerli turizm sezonunun 12 aya yayılmasının, sektörde karlılık ve rekabet gücünün artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Fuarın ilk gününe Türkiye'de ve Dünya’da 2023 Turizm Raporu ile 2024 Turizm Öngörüleri ve yeni trendler konulu panellerle başladık. Fuarın ikinci gününde ise sağlık turizmi politikaları, teşvik uygulamaları ve yerel mükemmellikten küresel etkiye uzanan bir panel, gün boyunca sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Üçüncü gün, gezginlere öneriler ve sürdürülebilirlik konularındaki paneller katılımcılara farklı bir bakış açısı sunarken, sektöre yön veren teknolojik gelişmeler de ele alınacak. 27 yıldır azmimizi ve heyecanımızı koruduğumuz fuarımızda, Türkiye’nin turizm gücünü keşfederken, geleceğin destinasyonlarına yeni yollar inşa edeceğiz.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tarihi Sıra Dükkanlar'da Özer-Ürger Mimarlık İmzası https://analizgazetesi.com.tr/haber/tarihi-sira-dukkanlarda-ozerurger-mimarlik-imzasi-8928/

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılarak İBB İstanbul Tasarım Müzesi işleviyle yeniden kullanıma kazandırılan Süleymaniye Camii Külliyesi’ndeki Sıra Dükkânlar’ın restorasyon projesi ÖzerÜrger Mimarlık ve Emrah Köşgeroğlutarafından tasarlandı. 

 

Süleymaniye Külliyesi’nin ayrılmaz bir parçası olan toplam 53 dükkân asırlar boyunca üretimleriyle İstanbul’a hizmet vermiş, 1950 yılındaki onarımlar sonucu özgün iç mekân kurgusunu kaybetmiş, son yıllarda ise kendi haline terk edilmişti. Sıra Dükkânlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakiyle 2023 yılında ÖzerÜrger Mimarlık ve Emrah Köşgeroğlu tarafından yürütülen restorasyon projesi ile yenilendi. İBB Miras tarafından İBB İstanbul Tasarım Müzesi olarak yeniden işlevlendirilen Sıra Dükkanlar, 31 Ocak Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlıyla gerçekleşen törenle kapılarını açtı. 

 

İBB İstanbul Tasarım Müzesi, zanaat, tasarım ve kültür sanat alanında bir araya gelen farklı bileşenlerin dinamizmiyle bölgeyi yeniden canlandırmayı hedefliyor. Müzede tarihî alanda konumlanan atölyelerde kaybolmaya yüz tutmuş zanaatların yanı sıra aydınlatmadan mobilyaya, tasarımdan kültür-sanata geniş bir yelpazede saygın marka ve kurumlar İstanbullularla buluşacak. Müze; sosyal mekânları, zanaatkâr, tasarımcı ve sanatçıları bir araya getiren dükkânları; İstanbulluları buradaki üretimin bir parçası yapacak atölye ve etkinlikleriyle bölge için bir çekim merkezi olmayı hedefliyor.

 

UNESCO tarafından 1985 yılında Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilen dört bölgeden biri olan Süleymaniye Camii ve Külliyesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle dönemin baş mimarı Sinan tarafından 1550-57 yılları arasında inşa edildi. Merkezinde cami bulunan külliye; medreseler, sıbyan mektebi, imaret, dârüşşifâ, hamam, Kanuni Sultan Süleyman Türbesi, Hürrem Sultan Türbesi ile Mimar Sinan Türbesi gibi yapıları barındırıyor. Süleymaniye Külliyesi’nin ayrılmaz bir parçası olan Sıra Dükkânlar, Süleymaniye Camii’nin doğu tarafındaki avlu duvarı ile Dârülhadis Medresesi’nin altında, Mimar Sinan Caddesi üzerinde bir sıra halinde yer alıyor. İşlevlerine ve üretimi yapılan ürünlere göre adlandırılan bu dükkânlar; dökmeci esnafının bölgedeki yoğunluğundan ötürü “Dökmeciler Çarşısı” olarak da biliniyor. Rabi ve Salis Medreseleri’ne bakan kısmında 35, Dârülhadis Medresesi altında ise 18 dükkân olmak üzere tarihi çarşıda toplam 53 dükkân bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
NG Enjoy'dan Sevgililer Günü'ne Özel Ayrıcalıklar https://analizgazetesi.com.tr/haber/ng-enjoydan-sevgililer-gunune-ozel-ayricaliklar--6260/

Çiftlerin sevgililer gününü unutulmaz kılmak için her ayrıntıyı düşünen NG Enjoy, romantik bir sevgililer günü geçirmek isteyenleri Sapanca’ya bekliyor. 14 Şubat giriş - 15 Şubat çıkış 1 gecelik konaklamalarda özel ayrıcalıklar hazırlayan NG Enjoy, odaya ikram, Safran Alakart Restoranda canlı müzik eşliğinde Sevgililer Günü menüsü, Aliva SPA'da Aroma Terapi veya Candle Masajı ile çiftlere romantik bir paket sunuyor. 

Sevgililer Günü’ne özel imza lezzetler
 NG Enjoy’un Sevgililer Günü özel menüsünde Kadayıflı Karides, Ördekli Tortellini, Papaya Salatası, Dashi Soslu Bonfile veya Sous-vide Somon gibi özel lezzetler yer alıyor. Tatlı olarak ise hafif acılı bitter çikolatalı sıcak volkanik kek, orman meyveleri ve güllü dondurma ile sunuluyor. 

NG Enjoy, canlı müzik eşliğinde Safran Restoran'da özel olarak hazırlanan Sevgililer Günü menüsüyle damaklarına hitap ederken, Aliva SPA'da da Aroma Terapi veya Candle Masajı ile gevşeme ve rahatlamanın keyfini de sunuyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
145 ülkeye vizesiz gitmenin formülü okyanusta https://analizgazetesi.com.tr/haber/145-ulkeye-vizesiz-gitmenin-formulu-okyanusta-9348/

Uluslararası yatırım uzmanı, Avukat Abide Gülel, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri de dahil, tam 145 ülkeye vizesiz gitmenin formülünü buldu. 

 

OKYANUSTA 2 ADA ÜLKESİ

 

Peki nasıl?

 

Bunun için, okyanuslarda gözlerden uzak iki ada ülkesinin vatandaşı olmanız yeterli. 

 

Abide Gülel’in kurucusu olduğu Gülel Hukuk Bürosu ile Dublin, Dubai ve İstanbul’da ofisi bulunan Vancis Capital arasında imzalanan iş ortaklığı sayesinde, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz giriş hakkı veren St. Lucia ve Vanuatu ülkelerinden vatandaşlık alımı hizmeti başladı. 

 

Abide Gülel, bu önemli gelişme hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Saint Lucia, Karayipler’de bir ada ülkesi. Saint Lucia vatandaşlığına toplamda bir kişi için 117 bin Amerikan Doları paket program ödemesi yapılarak İngiliz pasaportunun sağladığı imkanlara sahip Saint Lucia pasaportuna sahip olunabiliyor. Saint Lucia pasaportu Birleşik Krallık ve Schengen bölgesi de dahil olmak üzere 145 ülkeye vizesiz giriş imkânı sağlıyor. Bunun yanında Avustralya ve Kanada için e-vize imkânı sağlayan bir ülke pasaportu. Ödenen vatandaşlık programı ücreti, ülkeye yapılacak bağış niteliğinde. Başvuru 8 ila 12 ay içerisinde sonuçlanmakta ve başvurucular pasaportlarını alabilmekte. İki aşamalı bir süreç gerçekleştirilmekte olup ödenen bağış miktarının büyük kısmı, ikinci aşamaya geçebilen adaylar tarafından ödenmekte. Adayların ikinci aşamaya geçebilmesi için gerekli olan en önemli belge ise bulunduğu ülkede sabıka kaydı olmaması ve internet aramalarındaki itibarı. Aynı zamanda İngiltere vize başvurusunun da reddedilmemiş hatta mümkünse geçerli bir vizesinin olması, parasının kaynağını da gösterebilmesi önem arzediyor.

 

VANUATU, RUS VE TÜRK VATANDAŞLARINA DAHA UYGUN

 

Vanuatu ise Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan, vergi avantajı ile tanınan bir ada ülkesi. Vanuatu başvuru programının en büyük avantajı, diğer programlara göre daha kısa sürede sonuçlanması. Tüm süreç 2-3 ay içerisinde tamamlanmakta. Toplamda 135 bin Amerikan Doları bağış ile Vanuatu pasaportuna sahip olunabiliyor. Ödenen paket program ücreti, ülkeye yapılacak bağış niteliğinde. Vanuatu programı, özellikle Rus veya Türk vatandaşlarının daha kolay tercih edebileceği bir program. Saint Lucia pasaportuna göre daha az sayıda ve Schengen bölgesinin dahil olmadığı bir pasaport türü. Yine bulunduğu ülkede sabıka kaydının olmaması başvurucu açısından önem arzediyor.”

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çin'de iç ve dış turizme bayram dopingi https://analizgazetesi.com.tr/haber/cinde-ic-ve-dis-turizme-bayram-dopingi-2187/

Çin’de yaklaşan Bahar Bayramı tatili nedeniyle seyahatlerde büyük artış yaşanıyor.

Bu yıl Çin’de Bahar Bayramı tatili 10 Şubat-17 Şubat 2024 tarihleri arasında. Bahar Bayramı tatili boyunca Çin’de yurt dışı seyahat rezervasyonları geçen yılın aynı dönemine kıyasla 10 kat arttı. Yurtiçi seyahate bakıldığında kar ve buz temalı turizm, Çinliler için en popüler seyahat türlerinden biri haline geldi ve bu alanda rezervasyonlar geçen yıla göre 10 kat arttı. 

Verilere göre, Bahar Bayramı sırasında en popüler 10 yurtiçi destinasyon Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Harbin, Chengdu, Xi'an, Hangzhou, Sanya ve Kunming oldu.

Yurt dışı seyahatlerde ise popüler destinasyonlar arasında Tayland, Malezya, Singapur, Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Avustralya ve Yeni Zelanda yer alıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elite World Van, Canlı Müzik Programlarıyla Şehrin Gecelerine Renk Katıyor! https://analizgazetesi.com.tr/haber/elite-world-van-canli-muzik-programlariyla-sehrin-gecelerine-renk-katiyor-9719/

Van’ın ilk 5 yıldızlı oteli olan Elite World Van, canlı müzik programlarıyla konuklarına müzik ziyafeti sunuyor. Otel içinde bulunan The Grill Restoran her çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları düzenlenen programlarıyla şehrin yeme-içme ve eğlence kültürüne katkı sağlıyor. Elite World Van'da lezzetin ve müziğin buluştuğu The Grill Restoran, her çarşamba, cuma ve cumartesi akşamı saat 19.30 ile 22.30 saatleri arasında canlı müzik performanslarıyla keyif dolu anlar sunuyor. Konuklar Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu unutulmaz bir akşam yemeği deneyimi yaşarken, canlı müzik performansıyla da müziğe doyuyor.

Elite World Van, lezzetli akşam yemekleri, müzik dolu geceleri ve sıcak atmosferiyle misafirlerini bekliyor. Şehrin gürültüsünden uzak, kaliteli ve unutulmaz anlarla dolu bir gece geçirmek için rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AŞKIN TADI RAFFLES İSTANBUL'DA ÇIKAR https://analizgazetesi.com.tr/haber/askin-tadi-raffles-istanbulda-cikar-2274/

Sevgililer Günü akşamına ismini edebi dehalardan alan Writers Bar’daki “Hoş Geldiniz Kokteyli” ile büyüleyici bir başlangıç sunan Raffles İstanbul, piyanist Tufan Ünalp'ın seslendirdiği “Tüm Zamanların En Büyük Aşk Şarkıları” eşliğinde romantik bir atmosferde misafirlerini karşılayacak. Ardından, modern cazibesi ve samimi atmosferiyle Long Bar’da, Raffles Şefleri’nin hazırladığı altı aşamalı çok özel bir menüyle sunulacak Sevgililer Günü yemeği, mum ışıkları ve çiçeklerle süslenmiş masalarda sınırsız premium yerli ve köpüklü şarap eşliğinde deneyimlenebilecek. Bu keyifli yemeğe romantik aşk şarkılarıyla Barbaros’un Sevgililer Günü özel performansı ve ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek canlı DJ performansı eşlik edecek.

 

Raffles Mutfağı’ndan Sevgililer Günü Menüsü

Fark yaratan gastronomi deneyimlerine imza atan Raffles İstanbul, Sevgililer Günü’ne özel olarak tadı damaklarda kalacak bir menü tasarladı. Kaz ciğeri mus, vişne glase ve patlayan şekerle hazırlanan “Lolipop” bu romantik menünün başlangıç yemeği olurken, yengeç tartar ve mor havuçla hazırlanan rezene çorbası, ördek konfi ve frenk üzümlü bal kabağı dolgulu mini “Casoncelli” makarna, acılı ve çilekli sorbe aşk dolu bir atmosferde farklı lezzetler tatmaya imkân veriyor. Ana yemekte “Kadının Zevki” olarak, morina balığı, deniz tarağı ve kral yengeçle hazırlanan tabak, kereviz püresi ve Ikura kremasıyla süsleniyor. “Erkeğin Seçimi” tabağında ise dana kaburga “Pithivier”, dana kuyruğu yahni ve tütsülenmiş dana dili “burundan kuyruğa” bir lezzet şöleni sunuyor. Tatlı olarak ise paylaşımlık vanilyalı “Namelaka” orman meyveleri sosu eşliğinde tek tabakta ortak bir zevki paylaşmaya imkân tanıyor. 

 

Writers Bar’da iki kişilik karşılama kokteyli ve Long Bar’da sınırsız premium yerli ve köpüklü şarap eşliğinde altı aşamalı iki kişilik akşam yemeği teklifi KDV dahil kişi başı 8.500 TL iken; Writers Bar’da iki kişilik karşılama kokteyli ve Long Bar’da sınırlı sayıdaki iki kişilik özel localarda bir şişe Veuve Clicquot Brut ya da Rose şampanya eşliğinde altı aşamalı akşam yemeği teklifi ise KDV dahil iki kişi için 35.000 TL.

 

Yiyecek ve İçecek rezervasyon ve daha fazla bilgi için; restaurant.reservation@raffles.com | +90 533 284 3160

*

 

Romantik Çiftlere Raffles Bakımı

Hem bedene hem de ruha hitap eden deneyimlerin adresi Raffles Spa, Sevgililer Günü’nde romantik çiftler için özel bir masaj deneyimi hazırladı. 12-18 Şubat 2024 arasında sunulacak bu programda Spa Süit’te çiftlere özel Raffles bakımı ve çift masajının ardından jakuzide keyifli bir dinlenme molası almak mümkün. Günlük hayatın temposundan uzaklaşarak, kendine ve birbirine vakit ayırmak isteyen çiftlerin tercihi olacak bu hizmete, sağlıklı menüden seçecekleri bir ana yemek ve bir sağlıklı içecek de dahil. Lezzetli ikramlarla dinginliğin keyfine varılacak bu deneyim iki kişi için KDV dahil 268 EURO.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"TURİZM SEKTÖRÜ 2023 YILINI 2022 YILININ YÜZDE 10 ÜZERİNDE POZİTİF SEYİRDE GEÇİRDİ" https://analizgazetesi.com.tr/haber/turizm-sektoru-2023-yilini-2022-yilinin-yuzde-10-uzerinde-pozitif-seyirde-gecirdi-1843/

 İnsanların pandemi sonrası ekonomik krizin devamı nedeni ile kısa süreli seyahatlere yöneldiğini dile getiren Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı, turizm acentesi MeduluxHealth&Travel’ın sahibi ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı PhD. Şebnem Akman Balta, “Bu nedenle kişi başı harcama Türkiye'de olumsuz etkilendi. Dünyada özellikle Avrupa kanadında turizm 2019 öncesi hareketliliğini yakalamış durumda” dedi.

“KİŞİ BAŞI HARCAMA 890 DOLAR BANDINDA”

Türkiye'de kişi başı harcama 890 dolar bandında seyir ettiğini söyleyen Balta, “Hedefimiz 1200 dolar kişi başı gelir olmalıdır.2024 hedefimiz 70 milyar olmalı. Enflasyon ve girdi maliyetlerinde yaşanan durumlar nedeni ile ülkemizde yeniden bir fiyat revizyonuna ihtiyaç var” diye konuştu.

İSRAFI ÖNLEYEN, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MOTTOSUYLA İLERLENECEK BİR SİSTEM OLUŞTURULMALI”

Yunanistan'daki adalarda vize serbestisi lokal misafirlerimiz açısından olumsuz bir etki yaratacağını ifade eden TÜGİAD Başkan Yardımcısı PhD. Şebnem Akman Balta, “Özellikle euro 2024 futbol severleri Almanya’ya ve Paris 2024 olimpiyatlarının da spor severleri Almanya ve Fransa'ya yönlendirecektir. Dünyadaki gelişmeleri analiz ederek örneğin konforlu bir şekilde tatil yaparken maçları izleyecekleri ortamları yaratarak bazı fırsatlar oluşturarak misafirlerimizi karşılamayı beklemeliyiz. Bu sezon her şey dahil sisteminde ultra her şey dahil sisteminden çıkarak israfı önleyen sürdürülebilirlik mottosuyla ilerlenecek bir sistemi misafirlere anlatmamız gerekir” dedi.

“KAYIT DIŞI GELİRLER KONTROL ALTINA ALINMALI”

Kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmesini vurgulayan Balta, “Ülkemizde kayıt dışı sağlık turizmi gelirlerini kontrol altına almadan kayıt dışı çalışan klinikleri denetlemeden kayıt dışı rehberlik yapan kişilerin önüne geçmeden asgari ücretten kesilen verginin yeniden yapılanmasını sağlamadan turizmde reel rakamlardan söz etmek çok mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

“BODRUMDA YENİ BİR FİYATLAMA İHTİYACI OLACAK”

Yunanistan Adalarına vizenin kalkmasının Türkiye ekonomisine etkisi merak konusu. Euro ve dolar enflasyonu yüzde 70 oranında yenilmiş iken fiyat rekabet üstünlüğünü tekrar tutturmanın zor olacağından bahseden Balta, “Yunanistan’da 5 gün 1200 euroya tatil yapma tercihi artmıştır. Ülkemizde bu durumda en çok yarayı Bodrum alacaktır. Antalya güçlü otelleri golf sahalarındaki üstünlüğünü mavi bayraklı deniz kum güneş alanlarını ve doğa harikasını yine koruyarak hedeflerine ulaşacak iken İstanbul keza yine kültür turizmi alışveriş t turizmi ile 17 milyonu aşan turist sayısına 3 milyon daha ekleyerek 20 milyona ulaşacak iken Bodrum’da yeni bir fiyatlama ihtiyacı olacaktır” dedi.

İHTİYAÇ VE TURİZM KREDİLERİNİN RAHATLATILMASI TURİZMDE ERKEN REZERVASYONUN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

Airbnb ile ilgili yasanın bir yıl ertelenmesi yine kayıt dışı oda satışına sebep verebileceğini belirten TÜGİAD Başkan Yardımcısı PhD. Şebnem Akman Balta, “Alınacak aksiyonlar ve Dolar Euro kur politikasında yaşanan baskılamanın biraz daha gevşetilerek kredi olanaklarının özellikle turizm seyahat kredilerinin tüketici kredilerinin rahatlatılması turizmde erken rezervasyonun önünü daha da açacaktır” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sevgililer Günü Rüyası, Hilton Istanbul Bosphorus'da Gerçek Oluyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/sevgililer-gunu-ruyasi-hilton-istanbul-bosphorusda-gercek-oluyor-1607/

1955'ten bu yana şehrin sosyal hayatına ve konaklama deneyimine nefes katan, görkemli kutlamalara ev sahipliği yapan Hilton Istanbul Bosphorus, misafirlerine Sevgililer Günü’nde romantik atmosferiyle unutulmaz bir gece yaşatacak. 14 Şubat akşamı, 19:30 – 23:00 arasında, otelin Bosphorus Terrace restoranında, Hilton şeflerinin özenle hazırladığı damak zevkinize hitap eden lezzetleri ve şıklığı zirveye taşıyan masa düzenlemeleriyle eşsiz bir Sevgililer Günü yemeği servis edilecek. İkram olacak özel bir şarap ve müzik eşliğinde, Boğaz manzarasının tadını çıkarırken aşk dolu anlarınızın başlangıcını yapabilirsiniz. Yemek sonrası arzu eden misafirler için, konfor ve zarafetle harmanlanmış lüks odalarında eşsiz bir konaklama deneyimi yaşamak mümkün. 

 

Sevgililer Günü için yerinizi şimdiden ayırtın ve unutulmaz bir aşk hikayesine adım atın.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Obilet'ten Sevgililer Günü'ne Özel Romantik Rota Önerileri https://analizgazetesi.com.tr/haber/obiletten-sevgililer-gunune-ozel-romantik-rota-onerileri--9654/

Yılın en romantik günü yaklaşırken Obilet, çiftleri bu özel günü en unutulmaz şekilde kutlamaya davet ediyor. Obilet seyahat editörleri, aşkını en unutulmaz biçimde kutlamak isteyen çiftler için romantik rota önerileri hazırladı. Sapanca'nın huzur veren doğasından Şile'nin romantik sahillerine, Kartepe'nin karla kaplı zirvelerinden sakin Ege kasabası Urla’nın keyifli atmosferine kadar birbirinden farklı seçenekler sizleri bekliyor. Türkiye'nin  en keyifli destinasyonlarından oluşan ve unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz romantik tatil önerilerimize seçimizi yapın!

 

Sapanca - Doğa ve Huzurun Buluşma Noktası

 

Sapanca Gölü ve çevresi özellikle bu mevsimde romantik yerler sıralamasında ilk sırada yer alıyor. İstanbul’a yakınlığı sayesinde kısa kaçamaklar için ideal olan bölgede, oteller bu özel gün için hazırlıklarını yaptı. İster göl manzaralı odalarda konaklayın isterseniz bölgedeki otellerde bulunan SPA merkezlerinde ruhunuzu dinlendirerek Sevgililer Günü'nüzü unutulmaz kılın. 

 

Şile - Deniz Kokulu Romantik Kaçamaklar

 

Şile'nin masmavi denizi ve tarihi atmosferi eşliğinde, sevgilinizle romantik bir kaçamak yapmak istiyorsanız hem bölgedeki günübirlik tesisler hem de butik oteller tam size göre. Denize sıfır konumları ve deniz manzaralı odalarıyla otel seçeneklerine göz atabilir veya romantik bir akşam yemeği için rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 

 

Kartepe - Karla Kaplı Aşk Hikayeleri

 

Kışın tüm güzelliklerini hissetmek isteyen çiftler için Kartepe, bembeyaz aşk hikâyelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Karla kaplı dağ manzaralı otellerde sıcak bir şömine karşısında veya Sevgililer Günü menüsü ile baş başa bir akşamda romantik anılar biriktirebilirsiniz.

 

 

Urla - Ege'nin Romantik Kıyılarında Aşkı Kutlayın

 

Ege'nin son dönemde popülaritesi artan sakin kasabaları arasında yer alan Urla, kış mevsiminin en güzel geçtiği yerlerden biri. Bölgede bulunan oteller ve restoranlar Sevgililer Günü’ne özel hazırladıkları programlarla keyifli dakikalar vadediyor.

 

Kapadokya'nın – Peri bacalarının Büyüleyici Atmosferinde Aşkı Keşfedin

 

Dünyada örneğine nadir rastlanan coğrafyası ve peri bacaları ile ünlü Kapadokya, karlar altında bir başka güzel… Kapadokya’daşömine başında içeceğinizi yudumlarken eşsiz bir manzarada Sevgililer Günü’nüzü taçlandırabilirsiniz..

 

Balıkesir - Ayvalık'ın Tarih ve Denizle Buluştuğu Nokta

 

Eski Taş evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ile Ayvalık, Sevgililer Günü’nde romantik bir tatil yapmak isteyenleri bekliyor. Bölgedeki butik oteller bu özel gün için hazırlıklarını şimdiden yaptı. Ayvalık’ta romantik bir akşam yemeği sonrası Cunda’ya geçebilir, bu tarihi adanın romantik atmosferinde aşkınızı tazeleyebilirsiniz. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2023 yılında turist sayısı yüzde 15 büyüdü, ciro bazlı ise yüzde 63 daha fazla harcandı https://analizgazetesi.com.tr/haber/2023-yilinda-turist-sayisi-yuzde-15-buyudu-ciro-bazli-ise-yuzde-63-daha-fazla-harcandi-7442/

Ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren öncü global teknoloji şirketi Mastercard, Türkiye'de 2023 yılına ait güncel turizm raporunu yayımladı. Mastercard ve Maestro logolu yurt dışı kartlarının Türkiye’de ve seçilmiş diğer ülkelerde gerçekleştirilen POS harcamalarına göre hazırlanan rapor kapsamında 2022 ve 2023 yıllarının 12 aylık dönemleri karşılaştırıldı. 

Türkiye’de yabancı menşeli kartlarla yapılan işlemlerde, 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla adet bazında yüzde 12, ciro bazında ise yüzde 63’lük bir büyüme görüldü. Turist sayısındaki yıllık büyüme ise yüzde 15 olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde kartlı turizm harcaması işlem hacminde ve işlem sayısında lokomotif ödeme yöntemi banka kartı (debit) oldu. Ciro bazlı kart tipi kırılımı ise yüzde 57 banka kartı ve yüzde 43 kredi kartı olarak gerçekleşti. İşlem adedi bazında ise yüzde 67 banka kartı ve yüzde 33 kredi kartı kullanıldı. 

Yabancı kartların büyüme hızı Türkiye’nin batısında yoğunlaştı

Kartlı turizm harcaması işlemlerinde geçen yıla kıyasla market harcamalarının artış trendi devam ederken, yabancıların Antalya’da yaptığı harcamaların büyüme hızı diğer illerin önüne geçti. Kartlı turizim harcaması işlemlerşnde şehir bazlı ciro dağılım sırasıyla İstanbul (%46), Antalya (%20), Muğla (%9), İzmir (%4), Aydın (%2) ve diğer iller (%19) şeklinde oldu. Sektör bazlı ciro dağılımı ise mücevherat/duty free/deri ürünler (%20), giyim (%17), otel (%15), restoran (12), market (%8) ve diğerleri (%27) oldu. 

Turistler Antalya ve Muğla’da en çok otel, 

 diğer illerde mücevherat/duty free/deri ürünleri harcaması yapıyor

Yabancıların en çok harcama yaptığı beş şehirden biri olan Muğla’da yabancılar en çok otel harcamaları yaparken diğer illerdeki lokomotif mücevherat/duty free/deri ürünleri oldu. Türkiye’de harcama yapılan bireysel yabancı kartların ülke bazlı dağılımı ele alındığında, İngiltere menşeli kartlar ciroda zirvedeki yerini korudu. Ciro bazlı yıllık en büyük beş ülke sırasıyla İngiltere (%46), Almanya (%19), Amerika (%13), Hollanda (%5) ve Suudi Arabistan (%5) oldu. Bu ülkelerin 2023 yılında 2022 yılına kıyasla yıllık büyüme oranları ise İngiltere (%35), Almanya ( %17) Amerika (%17), Hollanda (%8) ve Suudi Arabistan (%33) oldu. 

Rapora yansıyan önemli sonuçlar özetle şöyle;

Türkiye’de en çok harcamayı yapan yabancıların Türkiye’deki çeyrek spesifik harcama alışkanlıklarında büyük bir değişiklik olmadığı görüldü. Buna göre harcama yapılan sektörler genel olarak sağlık, mücevherat/duty free/deri ürünleri, restoran, giyim ve otel şeklinde oldu.

Yabancıların diğer ülkelerde ilgi gösterdikleri sektörler ile Türkiye’de en çok

harcama yaptıkları sektörlerin benzer olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre yabancı turistlerin neredeyse yarısı Türkiye’ye en fazla ziyareti %42 oranla yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştiriyor.

İngilizler sırasıyla, market, restoran giyim; Almanlar sırasıyla giyim, otel ve restoran; Amerikalılar sırasıyla otel, restoran ve market; Hollandalılar sırasıyla benzin, restoran ve giyim; Suudi Arabistanlılar ise mücevherat/duty free/deri ürünler, giyim ve otel alanında harcama yaptı.

İngiltere menşeli kartlarda hacmin büyük kısmı debit kartlardan geçerken, ciro büyüklüğünde Antalya otel, İstanbul ise mücevherat/duty free/deri ürünleri ile ön plana çıktı.

Almanya menşeli kartlarda hacim çoğunlukla debit kartlardan geçerken, ciro büyüklüğünde Antalya ve İstanbul, mücevherat/duty free/deri ürünleri ve giyim sektörlerleriyle ön plana çıktı.

Amerika menşeli kartlarda hacim çoğunlukla kredi kartlarından geçerken, yüzde 65 ile ciroda en büyük payı alan İstanbul’da mücevherat/duty free/deri ürünleri ve otel yoğun talep gördü.

Hollanda menşeli kartlarda hacim çoğunlukla debit kartlarından geçerken, cironun yüzde 50’sini oluşturan İstanbul ve Antalya’da restoran ve mücevherat/duty free/deri ürünleri yoğun talep gördü.

Suudi Arabistan menşeli kartlarda hacmin büyük kısmı kredi kartlarından geçerken; giyim, otel ve restoran sektörleri yoğun talep gördü.

 

*Nakit çekim işlemleri ve internet üzerinden yapılan kartlı harcamalar kapsam dışında bırakılmıştır.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elite World'den Hayalindeki Düğünü Yapmak İsteyenlere Avantajlı Düğün Paketleri https://analizgazetesi.com.tr/haber/-elite-worldden-hayalindeki-dugunu-yapmak-isteyenlere-avantajli-dugun-paketleri-6008/

Bembeyaz gelinlikler, zarif aksesuarlarla, kar taneleri veya romantik bir yağmur manzarasında yapılan kış düğünleri, masalsı atmosferiyle çiftlerin yeni gözdesi. Bu yılın en trend düğünleri arasında öne çıkan kış düğünleri, hayatını birleştirmek isteyenlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Karlar altında bembeyaz bir atmosferde veya havanın soğukluğuna rağmen sıcak ve romantik bir atmosferde düğün yapmak isteyenler için ideal kış düğünlerinde şık mekân tasarımları, mumlar, şömineler konukları sıcak bir atmosferde bir araya getiriyor.

Elite World Hotels & Resorts de kış aylarında hayalindeki düğünle dünya evine girmek isteyenler çiftlerin yüzünü güldürecek düğün ve kına paketleriyle bu coşkuya ortak oluyor. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Titanik'ten 5 kat büyük kruvaziyer dünyanın en büyük transit limanına demir attı https://analizgazetesi.com.tr/haber/titanikten-5-kat-buyuk-kruvaziyer-dunyanin-en-buyuk-transit-limanina-demir-atti-3764/

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) portföyünde bulunan Bahamalar’daki Nassau Kruvaziyer Limanı dünyanın en büyük kruvaziyer gemisine ev sahipliği yaptı. Titanik’ten 5 kat büyük ve Paris’in simge yapısı Eyfel Kulesi’nden daha uzun olan dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi Icon of the Seas’in (Denizlerin İkonu) 18 Ocak’ta Nassau Kruvaziyer Limanı’nı ziyaret etti. 

‘Nassau’da başardıklarımızdan gurur duyuyoruz’

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Nassau Kruvaziyer Limanı’nın 300 milyon dolarlık yatırım ile yenilendiğini hatırlatan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en büyük transit limanı olan Nassau Kruvaziyer Limanı’nda dünyanın en büyük kruvaziyer gemisini ağırlamış olmaktan son derece mutluyuz. Kendi alanında dünyanın iki en büyüğü bir araya gelmiş oldu. Nassau Kruvaziyer Limanı'nda başardıklarımızdan gurur duyuyoruz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TÜİK-Turizm gelirleri 2023'te yüzde 16,9 artışla 54,3 milyar dolara yükseldi https://analizgazetesi.com.tr/haber/tuik-turizm-gelirleri-2023te-yuzde-169-artisla-543-milyar-dolara-yukseldi-2135/

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, bu yılki gelirin 41 milyar 61 milyon 408 bin dolarını kişisel harcamalar, 13 milyar 254 milyon 134 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Turizm gelirleri Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan 2023 yılın 4. çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,8 artarak 12 milyar 272 milyon 673 bin dolara yükseldi.

Bu dönemde, turizm gelirlerinin yüzde 15,2'si Türkiye'yi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan elde edildi. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 9 milyar 47 milyon 94 bin dolarını kişisel harcamalar, 3 milyar 225 milyon 579 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2023 yılı 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,1 artarak 12 milyon 472 bin 145 kişi oldu. Ziyaretçilerin yüzde 13,6'sını 1 milyon 694 bin 536 kişi ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,1 artarak 57 milyon 77 bin 440 kişi oldu. Bunların yüzde 13,5'ini 7 milyon 730 bin 473 kişi ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

Bu çeyrekte ülkemizde geceleme yapan ziyaretçilerin gecelik ortalama harcaması 93 dolar oldu. Yurt dışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcaması ise 64 dolar oldu. Yıllık olarak değerlendirildiğinde; geceleme yapanların gecelik ortalama harcaması 99 dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcaması ise 72 dolar oldu.

Bu çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine göre spor, eğitim, kültür harcaması yüzde 49,4, konaklama harcaması yüzde 14,3 ve yeme-içme harcaması yüzde12,9 arttı. Yıllık olarak değerlendirildiğinde ise spor, eğitim, kültür harcaması yüzde 70,7, yeme-içme harcaması yüzde 33,2 ve konaklama harcaması yüzde 27 arttı.

İkinci sırada yüzde 22,4 ile "akraba ve arkadaş ziyareti", üçüncü sırada ise yüzde 6 ile "alışveriş" yer aldı. Yurt dışı ikametli vatandaşlar ise Türkiye'de yüzde 70,4 ile en çok "akraba ve arkadaş ziyareti" amacıyla geldi.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde ziyaretçilerin geliş amaçlarında birinci sırada yüzde 67,6 ile "gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler" yer alırken yurt dışı ikametli vatandaşlar Türkiye'ye yüzde 67,4 ile en çok "akraba ve arkadaş ziyareti" amacıyla geldi.

Yurt içinde ikamet edip başka ülkeleri ziyaret eden vatandaşlarımızın harcamalarından oluşan turizm gideri, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 36 artarak 1 milyar 968 milyon 374 bin dolar oldu. Bunun 1 milyar 664 milyon 310 bin dolarını kişisel, 304 milyon 64 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde; turizm gideri, geçen yıla göre yüzde 65,3 artarak 7 milyar 68 milyon 901 bin dolar oldu. Bunun 5 milyar 916 milyon 935 bin dolarını kişisel, 1 milyar 151 milyon 967 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Bu çeyrekte yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 26,3 artarak 3 milyon 142 bin 263 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 626 dolar olarak gerçekleşti.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde; yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yıla göre yüzde 52,3 artarak 11 milyon 67 bin 359 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 639 dolar olarak gerçekleşti.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tatilcilerin tercihi Abant ve Gölcük https://analizgazetesi.com.tr/haber/tatilcilerin-tercihi-abant-ve-golcuk-4607/

Bolu'ya yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı, sömestirde de tercih edilen tatil lokasyonları arasında yer alıyor.

Bölgede etkisini sürdüren yağışın ardından kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı parka gelen tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yapıp, kartpostallık görüntüler eşliğinde hatıra fotoğrafı çekiliyor.

Çocuklarıyla parka gelen aileler, yamaçlardan kızak ve şambrelle kayarak keyifli vakit geçiriyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Abant Gölü Milli Parkı da ziyaretçilerin akınına uğradı.

Abant'a araçlarıyla gelen vatandaşlar, milli parkın girişinde yaklaşık 10 kilometre araç kuyruğu oluşturdu, girmeyi başarabilenler ise uzun süre park yeri aradı.

Parktaki göl çevresinde yürüyüş yapıp fotoğraf çekilen tatilcilerden bazıları, piknik alanında mangal yaptı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Palandöken'de yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/palandokende-yariyil-tatili-yogunlugu-yasaniyor-7113/

Kayak merkezine gelen aileler çocuklarıyla kızağa bindi, yerli ve yabancı turistler kayak ile snowboard yaparak eğlenceli vakit geçirdi.

İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kayak merkezinde hazır bulundu.

Kayakseverlerden Ahmet Akyüz, AA muhabirine, Palandöken'in keyfini çıkardıklarını belirterek, "Çıkışlar, gondollar, teleferikler mükemmel çalışıyor. Pistler harika. Çok keyif alıyoruz. Sömestirde çocukları da getirmiş olduk. Onlarda keyfini çıkarıyor." dedi.

Erzincan'dan gelen 3. sınıf öğrencisi Ravzanur Kambur, ailesinin karne hediyesi olarak Palandöken'e getirdiğini söyledi.

Kayak merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Kayak yapmak isteyen tatilciler, araçlarına yer bulmakta zorlanırken, otoparkların tamamen dolması nedeniyle araçlar sağlı sollu park edildi.

Yol kenarında park edilen araçlar nedeniyle zaman zaman durma noktasına gelen trafiğin akışını sağlamak için trafik polisleri de yoğun çaba sarf etti.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Setur'dan 14 Şubat'a özel öneriler https://analizgazetesi.com.tr/haber/seturdan-14-subata-ozel-oneriler-6733/

14 Şubat Sevgililer Günü’nde romantizmi uzaklarda, benzersiz kılmak isteyenlerin tercihlerinde ise Dubai başlangıçlı Arap Yarımadası cruise tatili ön plana çıkıyor. 849 eurodan başlayan fiyatlarla 7 gecelik unutulmaz bir kaçamak sunan cruise tatili 14 Şubat’ı deniz ve güneşle birleştirerek daha da sıcak kılıyor. 14 Şubat’ı yurt dışında geçirmek isteyenlerin tercihlerinde ayrıca kendine özgü mimarisi ile Barselona, tarihi dokusu ile büyüleyici Prag ve benzersiz plajları ile Dubai turları dikkat çekiyor. Yurtdışı turlarına ilgi geçen sene aynı döneme göre yüzde 50 artış gösteriyor.  

Setur yurtiçinde yüzde 50’ye varan indirim olanakları, ödeme kolaylığı sağlayan avantajı teklifleri ve farklı kampanyaları ile herkesi hayallerindeki 14 Şubat Sevgililer Günü ile buluşturuyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sevgililer Gününde Aşk Afil Bomonti'de Yaşanır https://analizgazetesi.com.tr/haber/sevgililer-gununde-ask-afil-bomontide-yasanir-2117/

Aşkın ve romantizmin şehri İstanbul'da, Sevgililer Günü'nü unutulmaz kılmak isteyen çifte kumrular için Afil Bomonti, benzersiz bir deneyim sunuyor. Modern Anadolu mutfağının en iyi örneklerini sunan restoran, bu özel günde sevdiklerinizle geçireceğiniz anları unutulmaz kılacak.

 

 

 

Sevgililer Gününe Özel Yüzde 20 İndirim

Bu Sevgililer Günü'nde, Afil Bomonti'de aşkınızı kutlayın ve %20 indirim fırsatından yararlanın. Sınırlı sayıda yer için geçerli olan bu özel indirim, sevdiklerinizle geçireceğiniz özel anları daha da tatlandıracak.

 

 

 

Romantik Atmosfer ve Lezzetli Yemekler

Şık mermer masalar, krem rengi deri koltuklar ve loş ışıklı avizelerle donatılmış AFİL, Sevgililer Günü'nde romantik bir atmosfer sunuyor. Lezzetleriyle ve reçeteleriyle nam salmış Şeflerin özel olarak hazırladığı menüler, aşkla birleşen lezzetleri sofranıza taşıyacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sektörde euro bazında artışlar yaşandı https://analizgazetesi.com.tr/haber/sektorde-euro-bazinda-artislar-yasandi-9117/

Kılıç, “Bu yıl bazı girdi maliyet kalemlerinde yüzde 600’e, personel maliyetlerinde ise son iki yılda yüzde 300’e yakın maliyet artışları oldu. Buna karşılık euro kurunda Temmuz 2023’e kadar yüzde 0,84, yıl bazında ise yüzde 62 artış oldu. Bu maliyetleri karşılamak için tüm sektör ister istemez euro bazında fiyat artışına gitti” dedi. Bu sebepten dolayı yurt dışı pazarında tepkiler oluştu, bu tepkilerden kaynaklı özellikle üst segment otellerde istenilen doluluklar yakalanamadı. Bodrum ve Antalya’da lüks tatil segmentinde düşüşler olduğuna işaret eden Kılıç, “2023 yılı beklenilen hedefler tam olarak tutturulamadı. Bodrum geneline bakıldığında ise turizmde en yüksek turist ağırladığımız 2019 yılını bu sene ekarte ettik. Bodrum’da yıl bazında 1,5 milyon, Muğla genelinde ise 3,5 milyon turist ağırlamış olduk” dedi.  

Elektriğe yaklaşık yüzde 420, işçilik maliyetlerine yüzde 300 zam geldiğine dikkat çeken Kılıç şunları söyledi: “Maliyetleri karşılamak için tüm sektör fiyat artışına gitti. Örneğin 100 euroya oda satan işletme ister istemez fiyatını 200-250 euroya yükseltmek zorunda kaldı. Bu % 100- 150’lik artışlara alışık olmayan Avrupa pazarında oluşan tepkilere karşılık, bunun nedenlerini anlatmakta zorluklar yaşandıysa da ülkemizin turizm dinamikleri bu durumu bir nevi kompanse etti. Fiyat artışlarındaki bu durumu yerli turiste her ne kadar anlatabiliyorsak da yabancı misafir ve acentelere anlatmakta zorluklar yaşandı. Örneğin İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye’ye tatile giden bir İngiliz turist 2023 yılında İspanya, Portekiz ve Yunanistan’da 1150 pound civarında tatil satın alırken Türkiye’de 1700 pound civarında tatil satın almış oldu. Bu geçiş döneminde Avrupa pazarında, pazarlamada sıkıntılar yaşandıysa da zamanla artık bu fiyat politikalarının oturduğunu görebilmekteyiz.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Turizm sektörü fuarda buluşacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/turizm-sektoru-fuarda-bulusacak-5604/

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlayacak. 

Dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarının ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarına ilgi duyan binlerce tatil tüketicisini ağırlayacak fuarın dört günlük programı boyunca, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelme imkânı bulunurken, sektör trendleri paylaşılarak 2024 yılı turizminde beklenen gelişim seyrine de ışık tutulacak.

Sektörün büyük buluşması

6 Şubat Salı günü kapılarını açacak olan EMITT, turizm sektörünün tüm ulusal ve uluslararası paydaşlarına sürdürülebilir iş birlikleri oluşturacakları bilgi ve ilham dolu içerikleriyle bir etkinlik programı sunmaya hazırlanıyor. Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleri bu yıl da Konferans Sahnesi Oturumları ile dikkat çeken konuları sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliği ile mercek altına alacak.

İklim krizi ve ektileri

Fuar süresince konferans sahnesinde işlenecek 4 ana gündem konusu “Seyahat Trendleri”, “Sağlık Turizmi”, “Sorumlu Turizm” ve “Seyahat Teknolojileri” etrafında şekillenecek.

Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizi ve turizme etkileri, tanıtım ve markalaşma projeleri, sağlık, spor ve kültür turizminde Türkiye’nin politikaları ve sağlanacak teşvikler, yeşil tahviller, en güncel seyahat teknolojileri, dijital dönüşüm ve yapay zekâ, turizmde eko-deneyimler ve yerel turizm uygulamaları ile yeni destinasyonlar EMITT 2024 Konferans Sahnesi Oturumlarının başlıklarını oluşturuyor. 

Sürdürülebilir turizm

Bunun yanı sıra sürdürülebilir turizme yönelik otel ekipmanları tanıtımı ve Emitt katılımcı ülke ve belediyelerinin çeşitli etkinlikleri gerçekleştirilecek. Konya Belediyesi kapsamında sema gösterisi, Kocaeli Belediyesi’nin hediye çekilişi, Kartepe teleferiği tanıtımı, pişmaniye yapımı gösterisi düzenlenirken Mısır’ın meşhur Henna (kına) uygulaması, arp dinletisi, geleneksel yemek ikramı, papirüs yazı uygulaması gibi etkinlikler deneyimlenebilecek.  Ana Fuaye’de kurulacak performans sahnesinde katılımcı ülke ve belediyelerin “Müzik Dinletisi, Folklorik Dans” vb. düzenlenecek gösterileri EMITT’e renk katacak. 

27. EMITT fuarında sektör profesyonellerini bir araya getirerek, sektöre yenilikçi bir vizyon kazandırılacağının altını çizen EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çekiyor:

27. kez düzenleniyor

“Bu yıl fuarımızı 27.kez düzenliyoruz. Bunca yıllık deneyim ve birikime sahip olmanın gururunu taşırken, fuara sayılı günler kala hala ilk günkü heyecanımızı da içimizde hissediyoruz. Çünkü ülkemiz için, ilerlemek için ve daha iyi bir geleceği mümkün kılmak için hayallerimizin sonu yok. 2024'e dair hedeflerimiz arasında turizmi çeşitlendirmek, alternatif turizm ürünlerini tanıtmak ve bu sayede turizmi yılın 12 ayında tüm ülkeye yaymak bulunuyor. Özellikle dünya genelinde yükselen pazarlara ve Amerika ile Uzak Doğu gibi uzak pazarlardaki ülkelerin üst gelir grubuna odaklanarak turizmi genişletmeyi planlıyoruz. Yerli turizm sezonunun 12 aya yayılmasının, sektörde karlılık ve rekabet gücünün artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Fuarın ilk gününe Türkiye'de ve Dünya’da 2023 Turizm Raporu ile 2024 Turizm Öngörüleri ve yeni trendler konulu panellerle başlıyoruz. Fuarın ikinci gününde ise sağlık turizmi politikaları, teşvik uygulamaları ve yerel mükemmellikten küresel etkiye uzanan bir panel, gün boyunca sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Üçüncü gün, gezginlere öneriler ve sürdürülebilirlik konularındaki paneller katılımcılara farklı bir bakış açısı sunarken, sektöre yön veren teknolojik gelişmeler de ele alınacak. 27 yıldır azmimizi ve heyecanımızı koruduğumuz fuarımızda, Türkiye’nin turizm gücünü keşfederken, geleceğin destinasyonlarına yeni yollar inşa edeceğiz.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mert Fırat seyahat planlarının yüzü https://analizgazetesi.com.tr/haber/mert-firat-seyahat-planlarinin-yuzu--2135/

İlk olarak 2022 yılında markanın reklam çalışmalarına hayat veren Mert Fırat, yeni dönemde de tatil seçimini maceraya bırakmadan, tüm avantajları ile yaşamak isteyenleri TatilBudur’a davet ediyor. 

Aksiyonlu ajan filmleri konsepti ile başlayan reklam filmi, çeşitli seyahatlere dair birçok andan sahneler içeriyor. Reklam filminin ilk sahnesinde hologram tatil ekranı önünde görünen Mert Fırat, film boyunca farklı tatil enstantanelerinde yer alıyor. Uçaktan, otele; yurt dışı tatilinden, Kapadokya’da balon gezisine uzanan hareketli ve eğlenceli senaryosu ile teknoloji ve macerayı buluşturan reklam filminin yönetmenliğini ise Alper Yılmaz üstleniyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yıldıztepe'de tatil yoğunluğu sürüyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/yildiztepede-tatil-yogunlugu-suruyor-5780/

Yarıyıl tatili ve hafta sonu olmasını fırsat bilen kayakseverler, aileleriyle Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne geldi.

Yoğunluğun yaşandığı merkezde bazı ziyaretçiler kayak ve snowboard yaptı bazıları da kızakla kayarak keyifli vakit geçirdi.

Ilgaz Dağı'nın eteklerindeki Yıldıztepe Kayak Merkezi, biri kızak olmak üzere üç piste sahip.

Yıldıztepe Kayak Tesisleri'ndeki iki otel ve bungalovlarda, toplam 250 yatak bulunuyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
500 milyar dolara yeni bir kent kuruyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/500-milyar-dolara-yeni-bir-kent-kuruyor-3097/

Krallığın turizm projeleri içindeki amiral gemisi ise, 500 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek ve New York'tan 33 kat daha büyük olacak olan Neom şehri. Neom şehrinin ilk fazı; indalah, The Line, Trojena ve Oxagon gibi diğer projelerle birlikte  2024 yılında açılıyor. Bu projeler, hiper bağlantılı şehirler, limanlar, iş bölgeleri, araştırma merkezleri, spor tesisleri ve birinci sınıf turistik destinasyonlarla dolu fütüristik bir bölge yaratmayı ve bölgeyi son derece gelişkin bir yere dönüştürmeyi amaçlıyor.


Suudi Arabistan yeni global turizm gücü olacak

Suudi Arabistan turizmi geliştirmek için sporu bir kaldıraç olarak kullanıyor. Bu amaçla ülkenin yerel futbol takımı Al-Nassar Cristiano Ronaldo'yu yıllık 215 milyon dolara transfer etti. Suudi Arabistan ligindeki diğer kulüpler ise Neymar, Karim Benzema ve Roberto Firmino gibi dünyaca inlü futbolcuları renklerine katmak için 1 milyar dolar para harcadı.  

Gloria Guevara Manzo, Bu ünlü futbolcların Suudi takımlarında oynamasının ülke tanıtımına büyük katkı sunduğunu ve daha fazla insanı maçları izlemeye sevk ettiğini söyledi. Manzo ayrıca, 2030 yılında Suudi Arabistan'ın hava bağlantısı olan destinasyon sayısını 99'dan 250'ye çıkaracaklarını anlattı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
CAPPADOX 5. EDİSYONU İLE 23-26 MAYIS 2024 TARİHLERİNDE GERİ DÖNÜYOR https://analizgazetesi.com.tr/haber/cappadox-5-edisyonu-ile-23-26-mayis-2024-tarihlerinde-geri-donuyor-5963/

İlki 2015’te Kapadokya Çarpması başlığı altında gerçekleşen Cappadox, 2016’da Gelin Bahçemizi Ekelim, 2017’de Dünyadan Çıkış Yolları ve 2018’de ise Sessizlik temasıyla izleyicilerle buluştu. Yerel ve ulusal sanatçıları, tüm dünyadan katılımcılarıyla buluşturmaya hazırlanan disiplinlerarası kültür festivali Cappadox’un yeni programı ilerleyen günlerde açıklanacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Setur'dan Sevgililer Günü'ne özel öneriler https://analizgazetesi.com.tr/haber/seturdan-sevgililer-gunune-ozel-oneriler-6282/

Seyahatin önündeki engelleri kaldırarak hayatları zenginleştiren Setur, her sene büyük bir heyecan yaratan 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel tatil önerilerini paylaştı. Doğanın kalbinde sakin, huzurlu ve romantik bir tatil kaçamağı sunan Abant, Sapanca, Ağva ve Şile bölgeleri 14 Şubat’ta en çok tercih edilen tatil destinasyonları arasında bulunuyor. Peri bacaları, gizemli yer altı şehri ve davetkar Kapadokya’nın yanı sıra karlar içinde eksiksiz bir kış romantizmi sunan kayak bölgeleri ve otelleri Sevgililer Günü’nde tercih ediliyor. 

 

Setur farkı ve güvencesiyle 14 Şubat’ı benzersiz ve unutulmaz kılacak tüm önerilere https://www.setur.com.tr/sevgililer-gunu-otelleri, https://www.setur.com.tr/en-romantik-tatil-otelleri,https://www.setur.com.tr/somineli-oteller linklerinden ulaşılabiliyor. İki kişilik unutulmaz tatillere 750TL’den başlayan fiyatlarla ulaşılabiliyor. 

 

Romantizmi doruğa çıkaran yurt dışı turlar

 

14 Şubat Sevgililer Günü’nde romantizmi uzaklarda, benzersiz kılmak isteyenlerin tercihlerinde ise Dubai başlangıçlı Arap Yarımadası cruise tatili ön plana çıkıyor. 849 eurodan başlayan fiyatlarla 7 gecelik unutulmaz bir kaçamak sunan cruise tatili 14 Şubat’ı deniz ve güneşle birleştirerek daha da sıcak kılıyor. 14 Şubat’ı yurt dışında geçirmek isteyenlerin tercihlerinde ayrıca kendine özgü mimarisi ile Barselona, tarihi dokusu ile büyüleyici Prag ve benzersiz plajları ile Dubai turları dikkat çekiyor. Yurtdışı turlarına ilgi geçen sene aynı döneme göre yüzde 50 artış gösteriyor.  

 

Setur yurtiçinde yüzde 50’ye varan indirim olanakları, ödeme kolaylığı sağlayan avantajı teklifleri ve farklı kampanyaları ile herkesi hayallerindeki 14 Şubat Sevgililer Günü ile buluşturuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ferman Doğan: "Turizmin geleceğinde yapay zeka var" https://analizgazetesi.com.tr/haber/ferman-dogan-turizmin-geleceginde-yapay-zeka-var-5481/

Yapay zeka teknolojilerinin kullanımı iş dünyasında yaygınlaşırken, turizm sektörü de bu doğrultuda değişiyor. Üretken yapay zekanın sektörde uygulanması somut bir fırsata dönüştürülürken, seyahat deneyiminden müşteri destek uygulamalarına kadar birçok alanda kullanılıyor. Statista’nın açıkladığı verilere göre seyahat ve konaklama sektörünün yüzde 30’u yapay zeka teknolojisinden faydalanırken, özellikle seyahatleri sırasında konaklayan tüketicilerin yüzde 70’i deneyimlerini iyileştirmek için yapay zeka uygulamalarından faydalanmak istediğini belirtiyor. Dünya genelindeki otel misafirlerinin yüzde 77’sinin de bir otelin sunduğu teknoloji olanaklarını önemli bir kriter olarak değerlendirdiğini belirten Turizm ve Otelcilik Danışmanı Mehmet Ferman Doğan, turizm işletmelerinin rekabet ortamında geri kalmamak için mutlaka teknolojinin gücünden faydalanması gerektiğini vurguluyor.

“İnsanlar için hizmet odaklı bu sektörde yapay zeka tehdit değil, nimettir”

Turizm ve Otelcilik Danışmanı Mehmet Ferman Doğan, “Yapay zeka uygulamalarının ortaya çıktığı ilk günden bu yana en büyük tartışma konusu, yapay zekanın işlerimizi elimizden alıp almayacağı endişesi oldu. Turizm sektörü özelinde şunu özellikle söylemek isterim ki yapay zeka, bu sektördekiler için bir düşman değil dosttur. Sohbet robotları, öneri asistanı, akıllı arama motorları gibi uygulamalar müşteri memnuniyetini artırarak ticari fayda sağlıyor. Otomatik ödeme, rezervasyon yardımları, hızlı müşteri hizmetleri, gerçek zamanlı izleme, denetim mekanizmaları da otellerin iş süreçlerinde verimliliği yükseltiyor” dedi. 

“Yapay zekaya yatırım yapmayan yaya kalır”

Yapay zeka teknolojilerine yapılan yatırımlara dair yorumlarını paylaşan Mehmet Ferman Doğan, “Şirketler bazı giderleri yatırım olarak değil masraf olarak görebilirler. Fakat yapay zekaya yapılan yatırım kesinlikle bunun dışında olmalı. İş süreçlerinde, misafir beklentilerini anlama gibi hususlarda yapay zekaya yatırım yapılmasının ardından, kendisini çok kısa sürede amorti ediyor. Bu noktada turizm sektöründe yönetici konumunda bulunan herkese de büyük sorumluluk düşüyor. Yaşanan dönüşümü göremeyen ve bu alana yatırım yapmayanlar uzun vadede yaya kalacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Kalifiye personel yetiştirme konusunda şirketlere büyük sorumluluk düşüyor”

Yapay zekanın kaynakları doğru değerlendirmek için de kullanılabileceğini aktaran Turizm ve Otelcilik Danışmanı Mehmet Ferman Doğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Yapay zeka konusu oldukça yeni bir alan. Haliyle bu alanda yetişmiş insan bulmak da, elde tutmak da oldukça zor. Üstelik birçok şirket nasıl ilerleyeceğini de bilmiyor. Bu sebeple yeni nesil teknolojiler konusunda bilgi sahibi ve şirketinizi bir sonraki adıma taşıyacak personeli bünyenizde yetiştirmek de oldukça önemli. Özellikle bilişim ve pazarlama ekipleri bu alanda yetkin olursa süreçler çok daha hızlı ve konforlu ilerleyebilir. Bu konuda da şirketlere büyük sorumluluk düşüyor. Çalışanlara gerekli eğitimleri vermek ve kendisini geliştirecek ortamı sunmak kritik bir önem taşıyor.”

Mehmet Ferman Doğan Hakkında: 

Profesyonel iş hayatına Kempinski, Hilton, Marriott ve Hyatt Regency gibi turizm sektörünün seçkin zincirlerinin, İngiltere, Türkiye, Rusya ve Ortadoğu’da bulunan otellerinde başlayan Ferman Doğan, üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük görevlerinde bulundu.

Çalıştığı şirketlerde çok sayıda başarılı projeye imza atmış olan Ferman Doğan’ın The Sprits Business London Dergisi ve Hotel by MFD sitesi gibi yayınlarda turizm makaleleri yayımlandı. Master of Food and Beverage kitabının yazarı da olan Doğan, 1950 yılında Paris’te kurulan Uluslararası Gastronomi Kulübü “Chaine des Rotisseurs’un Türkiye aktif üyesidir.

Ferman Doğan, İngiltere Wolwerhamton Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansını burslu olarak tamamlamıştır. Çok iyi derecede İngilizce bilen ve Rusça konuşan Doğan, hobi olarak spor ve şiir ile ilgilenmektedir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
FOUR SEASONS HOTEL BOSPHORUS, '50 BEST DISCOVERY' PLATFORMUNDA YER ALDI https://analizgazetesi.com.tr/haber/four-seasons-hotel-bosphorus-50-best-discovery-platformunda-yer-aldi--1630/

’50 Best Discovery’, dünya genelinde en heyecan verici konaklama deneyimleri için global referans noktası olan ‘50 Best’in bir parçası olarak uzmanların oylarıyla en iyi yeme, içme ve seyahat rotalarına platformunda yer veriyor. Yıllık restoranlar, barlar ve oteller sıralamalarının bir uzantısı olarak faaliyet gösteren “50 Best Discovery”, 24 Ocak Çarşamba günü Four Seasons Hotel Bosphorus’u platformuna taşıdığını duyurarak, sektörün dikkatle takip edilen markaları arasında yer verdi. Four Seasons Hotel Bosphorus, Boğaz’ın eşsiz atmosferindeki özel konumu, konaklama deneyimi, özgün lezzetleri ve yetenekli ekibi tarafından sunulan benzersiz hizmet kalitesi ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen misafirlerine Türk konukseverliğini yaşatıyor.

 

Four Seasons Hotels Istanbul Genel Müdürü Reto Moser, "Sektörün önemli platformlarından biri olan ve İstanbul’daki otelimizi tüm dünyaya duyurmaya ve tanıtmaya büyük etkisi olacağına inandığım bu değerli oluşumda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. ’50 Best Discovery’ de yer alan özel markalar arasında bulunmak bizi gururlandırıyor. Özellikle sektörün en önemli uzmanlarından oluşan ’50 Best’ Akademisi tarafından verilen oylarla belirlenmesi bizim için çok değerli, oy veren sektör profesyonellerine teşekkür ediyoruz. İşimize olan sevgimizle, misafirlerimize en iyi deneyimi sunmak için ekip olarak büyük bir istekle çalışıyoruz. Bunu mümkün kılan deneyimli ve mesleğine tutkuyla bağlı ekibimize yürekten teşekkür ediyorum, en büyük başarı onlara ait. Her zaman hedef olarak belirlediğimiz en iyi kalite standartlarını karşılamaya ve aşmaya, misafirlerimizin en mutlu hikayelerinde ev sahipliği yapmaya, Boğaz’ın incisi Four Seasons Hotel Bosphorus ile dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz için fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

‘50 Best Discovery’ daha geniş bir mekan seçkisini keşfetmeyi ve uluslararası alanda duyurmayı hedefliyor. Bu seçkide yer alan restoranlar, barlar ve oteller, dünya genelinde ‘50 Best’ uzmanları tarafından belirli seviyede oy almayı başarmış özellikli markalardan oluşuyor. 50 Best Akademisi tarafından önerilen ve belli bir oy oranına sahip olabilen mekanlar, ’50 Best Discovery’ platformunda yer almaya hak kazanıyor. ’50 Best Discovery’ tüketicilere seyahat etmeleri, yeni deneyimler keşfetmeleri ve konaklama sektöründeki mükemmelliği vurgulamaları için ilham vermeyi amaçlayan bir platform olma özelliği taşıyor.

 

50 Best Discovery Hakkında

50 Best Discovery, 3,200'den fazla mekanı içeren 50 Best'in daha geniş kapsamlı şehir rehberi koleksiyonudur. Dünya çapında 600'den fazla şehri kapsayan 50 Best Discovery, tanınmış mekanların yanı sıra daha az bilinen mekanları ve şehirleri sergilemek ve hak ettikleri ilgiyi sağlamak için tasarlanmıştır. Bu platform, dünya genelinde uzmanlar tarafından önerilen restoranlardan, bar ve otellere kadar geniş bir yelpaze içerisinde yükselen yeteneklerden yerel favorilere, özel yemek sunan mekanlardan sofistike deneyim yaşatan yerlere kadar geniş bir seçenek sunar. 50 Best Discovery, yıllık 50 Best restoranlar, barlar ve oteller sıralamalarının bir uzantısı olarak işlev görür, ancak kendisi bir sıralama değildir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yerli turistler 3. çeyrekte en çok "arkadaş/akraba evinde" kaldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/tuik-yerli-turistler-3-ceyrekte-en-cok-arkadasakraba-evinde-kaldi-7505/

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının üçüncü  çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 79,9 yükseldi. Bu harcamaların yüzde 89,7'sini 102 milyar 242 milyon 978 bin lira ile kişisel harcamalar, yüzde 10,3'ünü ise 11 milyar 753 milyon 665 bin lira ile paket tur harcamaları oluşturdu. Böylece, seyahat başına yapılan ortalama harcama 4 bin 794 lira olarak hesaplandı.

Yakınları ziyaret amacı ile yapılan seyahatler yüzde 49,3 ile ilk sırada yer alırken, ikinci sırada yüzde 46 ile "gezi, eğlence, tatil", üçüncü sırada ise yüzde 2,3 ile "sağlık" yer aldı.

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 137 milyon 377 bin geceleme sayısı ile en çok "arkadaş veya akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 41 milyon 562 bin geceleme ile "kendi evi" yer alırken, "otel" 20 milyon 631 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.

Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,7 artarak 23 milyon 780 bin seyahat olarak gerçekleşti. Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 220 milyon 969 bin geceleme yaptı ve ortalama geceleme sayısı 9,3 gece oldu.

Bu çeyrekte toplam seyahat harcamalarında en fazla paya yüzde 31,7 ile yeme ve içme harcamaları, yüzde 23,5 ile ulaştırma harcamaları ve yüzde 21,7 ile konaklama harcamaları sahip oldu. Bu harcama türlerinin geçen yılın aynı dönemine göre değişim oranları incelendiğinde ise yeme ve içme harcamalarında yüzde 79,9, ulaştırma harcamalarında yüzde 51,9 ve konaklama harcamalarında ise yüzde 158,7'lik artış görüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AŞKIN TADI RAFFLES İSTANBUL'DA ÇIKAR https://analizgazetesi.com.tr/haber/askin-tadi-raffles-istanbulda-cikar-3059/

Müzik ve Lezzet Dolu Romantik Bir Akşam

Sevgililer Günü akşamına ismini edebi dehalardan alan Writers Bar’daki “Hoş Geldiniz Kokteyli” ile büyüleyici bir başlangıç sunan Raffles İstanbul, piyanist Tufan Ünalp'ın seslendirdiği “Tüm Zamanların En Büyük Aşk Şarkıları” eşliğinde romantik bir atmosferde misafirlerini karşılayacak. Ardından, modern cazibesi ve samimi atmosferiyle Long Bar’da, Raffles Şefleri’nin hazırladığı altı aşamalı çok özel bir menüyle sunulacak Sevgililer Günü yemeği, mum ışıkları ve çiçeklerle süslenmiş masalarda sınırsız premium yerli ve köpüklü şarap eşliğinde deneyimlenebilecek. Bu keyifli yemeğe romantik aşk şarkılarıyla Barbaros’un Sevgililer Günü özel performansı ve ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek canlı DJ performansı eşlik edecek.

 

Raffles Mutfağı’ndan Sevgililer Günü Menüsü

Fark yaratan gastronomi deneyimlerine imza atan Raffles İstanbul, Sevgililer Günü’ne özel olarak tadı damaklarda kalacak bir menü tasarladı. Kaz ciğeri mus, vişne glase ve patlayan şekerle hazırlanan “Lolipop” bu romantik menünün başlangıç yemeği olurken, yengeç tartar ve mor havuçla hazırlanan rezene çorbası, ördek konfi ve frenk üzümlü bal kabağı dolgulu mini “Casoncelli” makarna, acılı ve çilekli sorbe aşk dolu bir atmosferde farklı lezzetler tatmaya imkân veriyor. Ana yemekte “Kadının Zevki” olarak, morina balığı, deniz tarağı ve kral yengeçle hazırlanan tabak, kereviz püresi ve Ikura kremasıyla süsleniyor. “Erkeğin Seçimi” tabağında ise dana kaburga “Pithivier”, dana kuyruğu yahni ve tütsülenmiş dana dili “burundan kuyruğa” bir lezzet şöleni sunuyor. Tatlı olarak ise paylaşımlık vanilyalı “Namelaka” orman meyveleri sosu eşliğinde tek tabakta ortak bir zevki paylaşmaya imkân tanıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KEMPINSKI HOTEL BARBAROS BAY BODRUM'UN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SERKAN HÜSÜNBEYİ ATANDI… https://analizgazetesi.com.tr/haber/kempinski-hotel-barbaros-bay-bodrumun-genel-mudurlugune-serkan-husunbeyi-atandi-8485/

Otelcilik alanındaki kariyerine 1998 yılında Robinson Select Maris Marmaris'te başlayan Serkan Hüsünbeyi, dünyanın farklı turizm merkezlerinde ve tanınmış otel markalarında daha geniş sorumluluklar üstlenerek Swissotel, Kempinski, Rixos Accor Hotels gibi otellerde üst düzey yönetici olarak görev aldı. Hüsünbeyi, son olarak River Rock Hotels & Resorts'ta Global Operasyonlar ve Geliştirme Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 

İş yaşamı boyunca bulunduğu üst düzey pozisyonlarda Genel Müdürlük, Bölge Müdürlüğü, Operasyondan ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı gibi stratejik pozisyonlarda yer alan Hüsünbeyi, operasyon, yiyecek ve içecek alanlarında ve finans bölümündeki bilgi ve uzmanlığı ile, kaliteyi ve hizmette mükemmelliği ön planda tutarak bir çok başarıya imza attı. 

Misafirlerinin her an kendilerini özel hissetmeleri ilkesiyle hizmet veren Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’un Genel Müdürlüğü pozisyonuna getirilen Serkan Hüsünbeyi, ‘Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’un yetenekli ekibiyle birlikte misafirlerimize eşsiz bir deneyim sunmayı, ödüllü Kempinski kalitesi ile var olan yüksek hizmet standartlarını daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu özel marka ve ekip arkadaşlarım ile birlikte misafir memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için çalışmalarımızı heyecan ile yürütüyor olacağız’ diyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
DEDEMAN, "VILLAGE SAPANCA" İLE YEPYENİ BİR KONSEPTE İMZA ATTI https://analizgazetesi.com.tr/haber/dedeman-village-sapanca-ile-yepyeni-bir-konsepte-imza-atti--6/

Yatırımcı Hüseyin Mercan ile gerçekleştirilen franchise anlaşması ile Sapanca bölgesine Dedeman kalitesini taşıyacak olan Dedeman Village Sapanca; grubun 9 markasından biri olan Suites & Residences’ın da ilk oteli olma özelliğine sahip. 

 

Şehir otelciliğindeki köklü bilgi birikimi ve tecrübesini tüm konaklama konseptlerine adapte eden ve bu strateji ile marka yelpazesini sürekli genişleten Dedeman, proje ile zincirin ilk village konseptli otelini de hayata geçirmiş olacak. Dedeman Village Sapanca, 2024 Nisan ayından itibaren misafirlerini “Geleneksel Dedeman Misafirperverliği” ile bu kez Sapanca’da ağırlayacak.

 

Sapanca Bölgesi’ne Yatırım İlgisi Artıyor 

 

İstanbul'a 1,5 saat uzaklıktaki konumuyla özellikle pandemi sonrasında turizm ilgisinin arttığı ve yatırımcılar için önemli bir potansiyel barındıran Sapanca’da, göle sıfır konumuyla dikkat çeken Dedeman Village Sapanca, 15 bin metrekarelik geniş bir alana sahip. 

 

Özgün mimari çizgileri ve modern tasarımıyla dikkat çeken otel; Karadeniz tipi serender evleri, bungalov ve değirmen konseptli taş evleri, havuzlu bambu evleri, balayı süiti gibi farklı ihtiyaca yönelik 25 ünitesi ile “evden uzaktaki eviniz” mottosuyla hizmet verecek. 

 

Outdoor turizmine uygun dört mevsim canlı iklimi, doğayla iç içe etkinlikler düzenlemek isteyenler için sunduğu doğal güzellikleri ile Sapanca’nın kalbinde konumlanan Dedeman Village Sapanca, etkinlik alanları ile de düğünden iş toplantılarına kadar geniş bir organizasyon yelpazesi sunacak.

 

Dedeman’ın doğayla iç içe otel projelerinin yeni nesil temsilcisi olacak otel, şehrin merkezine konum olarak yakın ama atmosfer olarak tamamen uzak, huzurlu ve konforlu ambiyansıyla sadece yerli değil, yabancı ziyaretçilere de dört mevsim ayrıcalıklı tatil deneyimi yaşatacak. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
D-Marin, Liguria'da iki yeni marinayı bünyesine katarak İtalya'daki marina sayısını 5'e çıkardı https://analizgazetesi.com.tr/haber/d-marin-liguriada-iki-yeni-marinayi-bunyesine-katarak-italyadaki-marina-sayisini-5e-cikardi-1767/

“Marina degli Aregai” ve “Marina di San Lorenzo”, D-Marin'in Akdeniz ve Körfez bölgelerindeki toplam marina portföyünü 26'ya çıkarıyor. Bu, D-Marin için iddialı bir genişleme yılı olarak planlanan sürecin ilk adımı.

D-Marin CEO'su Oliver Dörschuck konuyla ilgili şunları söyledi: "Marina seçimimiz, Liguria kıyı şeridindeki en iyi yatçılık destinasyonlarından birinde yer alan Marina degli Aregai ve Marina di San Lorenzo'nun eklenmesiyle önemli ölçüde zenginleşti. Bu marinaları daha da geliştirmek ve müşterilerimize Akdeniz maceralarında uğrayacakları iki liman daha sunmak için sabırsızlanıyoruz."

Bu yeni marinalar, D-Marin tarafından müşterilerine zenginleştirilmiş bir yatçılık deneyimi sunma misyonuna uygun olarak özenle seçildi. Marinalar, doğal güzellikler ve kültürel mirasla dolu 58 km uzunluğundaki çarpıcı bir sahil şeridi olan Riviera dei Fiori'de yer alıyor. 

Marina degli Aregai, 50 metreye kadar yatları ağırlayabilen 961 rıhtımıyla Liguria bölgesindeki en büyük marinalardan biri. Marinada 24 saat bağlama desteği, bir tersane, 20'den fazla mağaza ve restoranın bulunduğu canlı bir alışveriş kompleksi ve bir otel mevcut.

Marina di San Lorenzo, 40 metreye kadar olan tekneler için 268 rıhtıma sahip birinci sınıf bir marina. En son yatırımları arasında süperyat rıhtımlarının hizmete girmesi de yer alıyor. Marinada ayrıca spa ve özel plaj gibi otel olanakları da mevcut.

D-Marin, müşteri odaklı yönetim yaklaşımı ve dijital yenilikleriyle marinalarını daha da geliştirecek ve zenginleştirilmiş müşteri deneyimleriyle birinci sınıf hizmet sunmaya devam edecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
14 Şubat Sevgililer Günü için Tatil Planı Yapanlar TatilBudur'da Buluşuyor! https://analizgazetesi.com.tr/haber/-14-subat-sevgililer-gunu-icin-tatil-plani-yapanlar-tatilbudurda-bulusuyor-525/

Yılın en romantik ve aşk dolu günü 14 Şubat Sevgililer Günü, çiftlerin yeni anılar biriktirmek, keyifli vakit geçirmek, yılın yoğun temposuna romantik bir ara vermek isteyenlerin heyecanla beklediği bir gün. Peki bu özel dönem nasıl değerlendirilebilir, bu mevsimde nerelere gidilir, renk katan etkinlikler nelerdir tüm bu soruların yanıtları TatilBudur’un Sevgililer Günü’ne özel rotaları ile cevap buluyor.

TatilBudur’dan Kayak Tutkunlarına Özel Rotalar

 Doğal güzellikleriyle yılın her dönemi cazibesini koruyan  Türkiye’de, sezonun favori rotaları kış turizmi için oluşturuluyor. Kış sezonunda , temiz havası, bembeyaz kar örtüsü ve kendine has konseptleriyle büyüsünü koruyan kayak merkezleri eğlenmek isteyenlerin ve kış sporları severlerin favori alternatifi oluyor. Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken başta olmak üzere Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinde yer alan tam pansiyon, her şey dahil, ultra her şey dahil gibi konaklama paketlerinin bulunduğu otel seçenekleri TatilBudur’da size bekliyor!

Kış Soğuklarında İç Isıtan Termal Oteller 

Soğukla arası olmayanlar için hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendireceğiniz huzurlu termal otelleri avantajlı fiyatlarla TatilBudur’da keşfedebilirsiniz.

Bolu, Yalova, Bursa, Balıkesir, Afyon gibi çeşitli destinasyonlarda konumlanan termal oteller şifa dağıtıyor. Siz de bu Sevgililer Günü’nde iç ısıtan sıcacık termal otellerde huzur ve keyifle buluşmak isterseniz TatilBudur çeşitli rotalar ve alternatif ödeme şekilleri ile sizleri bekliyor!

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hyde Bodrum yönetim ekibini yeni işe alımlarla genişletiyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/hyde-bodrum-yonetim-ekibini-yeni-ise-alimlarla-genisletiyor--4124/

Ali Çetiner Hakkında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden mezun olan Çetiner, ADB'de altı ay boyunca ön büro alanında yöneticilik eğitimi aldı. Çetiner, kariyerine 2012-2022 yılları arasında Kempinski Barbaros Bay Bodrum'da ön büro departmanında başladı. Çetiner, 2022 ve 2023 yıllarında Six Senses Kaplankaya'da ön büro müdürü olarak çalıştı. 

 

Aydın Aydıncı Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu olan Aydıncı, eğitim hayatı boyunca birçok projede yer almıştır. Aydıncı, son on yıldır uluslararası otel markalarında yiyecek, içecek, ön büro ve satış alanlarında çalışmıştır. Beş yıl şehir otelciliği tebrübesiyle birlikte, Nikki Beach, Hilton ve Six Senses gibi uluslararası markalarda Satış departmanında görev alan Aydıncı'nın 3 açılış otelinde deneyimi bulunuyor: Park Dedeman Levent, Paramount Bodrum ve Susona Bodrum. 

 

Emrah Alparslan Hakkında

Alparslan, Anadolu Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra kariyerine Kempinski Hotel Barbaros Bay'de başladı. Sırasıyla SPA, ön büro, satış, e-ticaret, rezervasyon ve gelir departmanlarında uzun yıllar görev aldıktan sonra kariyerine Nikki Beach Bodrum'da Gelirler Müdürü ve Hilton Bordum otellerinde Cluster Gelirler Müdürü olarak devam etti.

 

 Fügen Vinçoğlu Hakkında

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan Vinçoğlu, kariyerine Türk Hava Yolları'nda interline uzmanı olarak başladı. Kapsoy International'da yönetim danışmanlığı yapan Vinçoğlu, 1999-2021 yılları arasında Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Mandarin Oriental ve The Bodrum EDITION, gibi uluslararası konaklama markalarında İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalıştı. Son olarak MOMO Beach Bodrum'da işe alım danışmanlığı rolünü üstlendi.

 

 Mehmet Kemal Ulusoy Hakkında

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi'nden mezun olan Ulusoy, Club Mega Saray Belek Antalya, Magic World Kiriş Antalya, Magic Life Knidos Marmaris ve Hotel Sun Zeynep Antalya Belek gibi birçok konaklama markalarında görev aldı. Kervansaray Hotels Bodrum'da teknik koordinatör ve La Blanche Hotels Bodrum'da mekanik elektrik genel müdürü olarak çalıştı. The Bodrum Royal Palace ve Blue Bay Hotels'e de elektrik teknik danışmanlık yapan Ulusoy, Göçtur Turizm Yatırım Pine Bay ve Double Tree By Hilton Hotel Kuşadası'nın da teknik servis direktörlüğünü üstlendi.

 

Ömer Bozkurt Hakkında 

Bozkurt, 1999 yılında TUREM ile başladığı kariyer yolculuğunda Türkiye, Dubai, Tunus, Libya, Irak, Abu Dhabi gibi ülkelerde çalışma fırsatı buldu. 2006 yılında Rixos Hotel Bodrum'da Chef de Partie olarak çalışmaya başladı ve 2020 yılında Executive Sous Chef olarak görev aldı. 2021 yılında Titanic Luxury Collection'da Executive Sous Chef görevini üstlendi. Bozkurt, geleneksel ve modern pişirme tekniklerini mevsimsel ve yerel lezzetlerle birleştirerek dünya mutfakları üzerine yaratıcı teknikler ve reçeteler geliştirmeyi seviyor.

 

Senem Özmert Hakkında

Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'ndan mezun olan Özmert, 27 yıllık kariyerinde Robinson Club Çamyuva ve Pamfilya, Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Mandarin Oriental Bodrum, Canyon Ranch Kaplankaya, Six Senses Kaplankaya gibi global markaların ön büro ve  muhasebe departmanlarında çalıştı.

 

Tuğçe Tangur Hakkında

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra kariyerine Shangri-la Bosphorus Istanbul’da başlayan Tangur, INDITEX, Doğuş Grubu - DMS ve The Bodrum EDITION'da Pazarlama ve İletişim departmanında devam etti. 2021-2023 yılları arasında Hilton Bodrum Otelleri’nde Cluster Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. 

 

 Vural Güngör Hakkında

Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan Güngör, kariyerine BTA'da başladı. İstanbul Swissotel Bosphorus'un Alacarte Restaurant'ında bir süre görev aldıktan sonra, JW Marriott ve İstanbul Renaissance'ın da aralarında bulunduğu birçok global markanın yiyecek ve içecek yöneticliğini üstlendi. Honk Kong Mandarin'de de uluslararası deneyim kazanan Güngör, 2018 yılında Lujo Hotel'de restoran müdürü, servis müdürü ve yiyecek içecek müdürü olarak çalıştı.

 

 Hyde Bodrum Hakkında:

Londra merkezli otelcilik zinciri Ennismore’un ilk all-inclusive konseptli lifestyle markası Hyde Bodrum, her şey dahil lüks bir deneyim sunan ilk Hyde olmasının yanı sıra markanın Türkiye'deki ilk destinasyonudur. Sofistike ve bohem mimari yaklaşımı ile tasarlanan 212 oda, süit ve dört villasıyla, Ege Denizi'nin ışıltılı turkuaz sularıyla çevrili Bodrum Yarımadası'nın göz alıcı doğasında konumlanacak olan Hyde Bodrum, yüksek kaliteli eğlence anlayışı, wellness aktiviteleri ve dünya mutfağı ile yalnızca yetişkinler için birinci sınıf bir tatil deneyimi ve festival hissine odaklanıyor.

 

Hyde Hotels, Resorts & Residences Hakkında:

2005 yılında Los Angeles'ın ikonik caddesi Sunset Strip'de yer alan eşsiz Hyde Lounge ile gece hayatına damgasını vuran Hyde, o günden bu yana misafirlerini beklenmedik, olağanüstü deneyimler ve mükemmel müzikler aracılığıyla bir araya getirme taahhüdünü sürdürmektedir. Temel değerlerine sadık kalarak marka, Hyde Hotels and Residences, Beach Clubs ve Mixology Lounge'ları kapsayacak şekilde gelişti ve keşif ruhuna dayanan yeni nesil bir yaşam tarzı misafirperverliğine geçiş sağladı. Günümüzde Dubai, Miami, Ibiza ve Hollywood, FL'de faaliyet gösteren, yakında Londra, Perth'te açılacak olan her Hyde mekanı, yerel müzik ve yaratıcı sahneleri benimseyen bir şekilde özgün olarak tasarlanmıştır. Hyde, ifade özgürlüğünü, kapsayıcı ve birleştirici deneyim ruhunu kutlayan benzersiz bir duruşun eseridir. Hyde Hotels, Resorts & Residences, markalarını tutkuyla inşa eden girişimcilerin küresel düzeyde birleştirici ve aynı zamanda kültür ve topluluk kökenli yaratıcı bir otel grubu olan Ennismore'un bir parçasıdır. 2021 yılında kurulan Ennismore, çoğunluk hissesi Accor'a ait olan bir ortak girişimdir. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
'HYATT' DOLU BİR TATİL GEÇİRECEK https://analizgazetesi.com.tr/haber/hyatt-dolu-bir-tatil-gecirecek--328/

Tüm misafirleri için konaklamayı eşsiz bir deneyim haline getiren Hyatt Regency İzmir İstinyePark, aile dostu otel özellikleriyle İzmir’de fark yaratıyor. Tamamı körfez manzaralı bağlantılı aile odalarında konforlu bir konaklama deneyimini vadeden Hyatt Regency İzmir İstinyePark, sömestr tatilinde en az 3 gecelik rezervasyonlara özel indirim ayrıcalıkları sunuyor. Aileler, şehir merkezinin yanı başındaki eşsiz konumu ve Kuşadası, Urla, Alaçatı ve Çeşme’ye kolay ve hızlı ulaşım imkanı ile tatillerini hem ev sıcaklığında hem de yakın lokasyonlu keşif noktalarını gezerek geçirebilirler.

 

Sömestr’da konaklayan misafirlere özel yiyecek içecek harcamalarında geçerli %10 indirim imkanı sunan Hyatt Regency İzmir İstinyePark, çocuklara özel sürpriz atıştırmalıklar ve The Bay Restaurant’ın zengin açık büfe kahvaltısı ile gün boyu hizmet veriyor. 

 

Büyüklere Özel Tatil Hediyesi Hyatt Regency İzmir İstinyePark’tan 

 

Anne babalar için de oldukça yorucu geçen yarı yılın yorgunluğu İzmir’deki tek şubesi Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta bulunan Spa Soul’da geçiyor. Spa Soul’da yer alan hamam, sauna ve fitness merkezi kullanımı ve masaj hizmetlerinde geçerli %20 indirim ile büyük de yorgunluklarını atma fırsatı yakalıyor.

 

İstinyePark Alışveriş Merkezi’ne otel içinden direkt geçiş alanı bulunan Hyatt Regency İzmir İstinyePark, ailelere AVM içindeki seçkin ve seçili mağazalarda geçerli indirim ayrıcalığı yaratırken çocuklara ise özel aktivite alternatifleri sunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İspanya 2023'te 84 milyon turist ile rekor kırdı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ispanya-2023te-84-milyon-turist-ile-rekor-kirdi-4915/

Basına açıklama yapan Hereu, Kovid-19 salgını öncesinde, 2019 yılında ulaşılan en fazla turist sayısının 2023'te yüzde 1 kadar arttığını, 2022'ye kıyasla ise yüzde 19'luk artış gerçekleştiğini ifade etti.

İstatistiklere göre, ülkeyi şimdiye kadar ziyaret eden en fazla turist sayısının 2019'da 83,5 milyon olduğuna işaret eden Bakan Hereu, bu sayının 2023'te aşıldığını ve 84 milyona çıktığını vurguladı.

Bakan Hereu ayrıca 2023'te toplam turizm gelirinin de 108 milyar avronun üzerine çıktığını, geçen yıllara göre kıyaslama yapıldığında 2019'un yüzde 17,4, 2022'nin de yüzde 23,8 üzerinde olduğunu dile getirdi.

İspanyol Bakan, çok özel bir dış faktör olmaması halinde 2024 yılında da turist sayısında ve turizm gelirinde rekor beklediklerine dikkati çekti.

Turizmle ilgili resmi ve net verilerin gelecek hafta Ulusal İstatistik Enstitüsünce (INE) duyurulacağı bilgisi verildi.

- Madrid 2026'dan itibaren Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak

Diğer yandan, Madrid'in 2026 yılından itibaren Formula 1 yarışlarının takvimine gireceği ve resmi açıklamanın 23 Ocak'ta yapılacağı bildirildi.

Madrid Özerk Hükümet Başkanı İsabel Ayuso, "Madrid, dünyanın en iyi Formula 1 pistine sahip olacak." dedi. Formula 1 yarışlarının Madrid ekonomisine 4,5 milyar avroluk katkı ve 8 bin 200 kişiye iş imkanı sağlayacağı, ayrıca yarışların olacağı tarihte 800 bin turistin gelmesinin öngörüldüğü belirtildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Korunan alanları geçen yıl 64,7 milyon kişi ziyaret etti https://analizgazetesi.com.tr/haber/korunan-alanlari-gecen-yil-647-milyon-kisi-ziyaret-etti-1827/

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin, korunan alanlarda yapılan çalışmalar ve ziyaretçi sayılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Müdürlük olarak her köşesi ayrı bir güzelliği barındıran Türkiye'nin korunan alan varlığını her geçen yıl artırdıklarına işaret eden Çokçetin, geçen yıl farklı koruma statülerinde 21 yeni alan ilan ettiklerini söyledi.

Çokçetin, bunun sonucunda korunan alan sayısının 660'a ulaştığını belirterek, bu sayının 48'ini milli parklar, 266'sını tabiat parkları, 110'unu tabiat anıtları, 31'ini tabiatı koruma alanları, 85'ini yaban hayatı geliştirme sahaları, 14'ünü ramsar alanlar, 59'unu ulusal öneme haiz sulak alanlar ve 47'sini mahalli öneme haiz sulak alanların oluşturduğunu ifade etti.

Korunan alanları, sahip oldukları kaynak değerlerle koruma gayretinde olduklarını bildiren Çokçetin, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da alan düzenlemeleri yaptıklarını, tanıtım merkezleri, konaklama tesisleri, seyir terasları, tur güzergahları ve macera parkurları gibi projeler hazırladıklarını anlattı.

"Ziyaret eden kişilerin yüzde 85'inin alandan memnun ayrıldığı bilgisini edindik"

Çokçetin, amaçlarının, daha fazla sayıda vatandaşın doğada keyifle vakit geçirmesini sağlayabilmek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız bu çalışmalarında da katkısıyla insanımızın tabiata olan ilgisinin arttığını görüyoruz. Doğa turizmi açısından önemi büyük olan korunan alanlarımızın yıllık ziyaretçi sayısı 2002 yılında 5,5 milyon iken bugün 64 milyon 679 bin 581'e ulaşmış durumda. Korunan alanları ziyaretçilerimizle birlikte koruyoruz ve onlardan gelen önerileri çok önemsiyoruz. Bu nedenle ziyaretçilerimize memnuniyet anketleri düzenliyoruz. Yaptığımız anketler sonucunda, korunan alanlarımızı ziyaret eden kişilerin yüzde 85'inin alandan memnun ayrıldığı bilgisini edindik. Vatandaşlarımızdan da alanlarımızın koruma ve kullanma dengesini gözetmesi konusunda hassas olmalarını istiyoruz."

Geçen yıl en çok Marmaris Milli Parkı ziyaret edildi

Korunan alanlar için hazırladıkları Doğa Turizmi Master ve Doğa Turizmi Korunan Alan Uygulama Eylem planlarıyla Türkiye'deki potansiyel doğa turizmi faaliyet türleri ve bu aktivitelere imkan verecek sahaların tespit edildiğine işaret eden Çokçetin, doğa yürüyüşü, bisiklet, dağ bisikleti, dağcılık, jip ve foto safari ile tarih ve kültür rotaları belirleyerek sayısal "doğa turizm faaliyet haritaları" hazırladıklarını söyledi.

Çokçetin, tüm bu bilgileri, vatandaşların akıllı cihazlarından ulaşabileceği "Ekotaban Mobil Uygulaması"na aktardıklarını ifade etti.

Geçen yıl en çok ziyaret edilen korunan alanlara ilişkin de bilgi veren Çokçetin, bu alanlar içerisinde 11 milyon 69 bin 465 ziyaretçiyle ilk sırayı Marmaris Milli Parkı'nın aldığını aktardı. Çokçetin, 7 milyon 7 bin 60 ziyaretçiyle Antalya'daki Beydağları Sahil Milli Parkı'nın ikinci ve 4 milyon 172 bin 130 ziyaretçiyle Kocaeli'deki Ormanya Tabiat Parkı'nın ise üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Korunan alanlarda ağırlıklı olarak yaz aylarında yoğun ziyaretçi trafiği yaşandığına işaret eden Çokçetin, "Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında neredeyse 30 milyon ziyaretçiyi korunan alanlarımızda ağırladık." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Otel seçerken öncelikler değişti https://analizgazetesi.com.tr/haber/otel-secerken-oncelikler-degisti-6883/

 Bu yıl 50 milyon turist ve 40 milyar dolar turizm gelirine ulaşan Türkiye’nin hedefi 2028’de 100 milyar dolar gelir elde etmek. Bu amaca ulaşmak için uluslararası rezervasyon sitelerinde puanlanan WİFİ skoru ise Türk turizm sektörünün radarına yeni giriyor. Tüketici davranışlarına göre turistler otel tercihi yaparken WİFİ skoru yüksek otelleri diğer hizmetlerine göre daha fazla tercih ediyor. Zyxel Networks Türkiye Ülke Genel Müdürü Ömer Faruk Erünsal, Nebula başta olmak üzere sundukları uçtan uca çözümleriyle otellerin WİFİ skorlarını yükselttiklerini belirterek, “Oteller oda konforu, yemek çeşitliliği ve hizmet kalitesi kadar WİFİ skorlarıyla da çekici hale gelmezlerse kısa sürede rekabette geriye düşüyorlar” dedi.

Turizm sektörü yapılan tesis yatırımlarına paralel olarak sosyal medya influencer pazarlamanın artmasıyla birlikte ülke ekonomilerini sırtlayacak kadar büyüdü. Rekabet de buna bağlı hızlandı. Küresel turizm harcaması 7.7 trilyon dolara ulaşırken, Türkiye bu pastadan 2023’ün 10 ayında 50.2 milyon turiste karşılık 42 milyar dolar gelir ile pay aldı. 2017 yılında gecelik 67 dolar olan harcama bu yıl 89 dolara yükselirken, Antalya tarihte ilk kez 15 milyon turist barajını aştı. Öte yandan 2023 yılında uluslararası fuarlarda Türkiye’nin tanıtımı için 170 milyon dolarlık harcama yapıldı. Her şey Türkiye’nin 2028 için hedef koyduğu 100 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmaya dönük yapılıyor. Oteller ve zincir gruplar da kendi pazarlama bütçelerini oluşturup hedef pazarlar Rusya, Ukrayna, Avrupa, Körfez ülkeleri ve Türkiye Cumhuriyetleri’nde pazarlama faaliyetlerini sürdürür, uluslararası rezervasyon sitelerindeki grup puanlarını ve yıldızlarını artırmak için büyük bir iş gücü, bütçe ile zaman harcarken WİFİ skoru konusunda ise henüz belirgin bir çalışma göze çarpmıyor. 

Tatilin her anında yüksek kaliteli internete ihtiyaç var

Günümüzde turistler tatil döneminde olsalar da hibrit çalışmanın getirdiği sorumluluk gereği e-postalarını kontrol etmek, Zoom, GoogleMeet, Microsoft Teams veya WhatsApp üzerinden görüntülü iş toplantılarına katılmak, onlarca GB büyüklüğe sahip Word, PDF, PowerPoint sunumu, fotoğraf ile video gönderip almakla yükümlüler. Çocuklar yanlarında en sevdikleri oyunların yüklü olduğu tablet olmadan sahile ya da havuza inmezken, Netflix, Disney, Amazon, BluTv, Exxen’den sevdiği dizilerin yeni sezonlarını ya da tekrarlarını izlemek ya da YouTube ile Spotify’da müzik dinlemek isteyenler cep telefonlarını yanlarından ayırmıyorlar. Turistler ziyaret ettikleri ülkede kendi cep telefonu operatörleri hizmetlerine ihtiyaç duymadan konakladıkları turizm markasının sunduğu interneti kullanmayı ister. Tatil sonrasında ise tıpkı oda temizliği ile konforu, yemeklerin kalitesi ve lezzeti, çevre düzenlemesi ile personelin ilgisine puan verdikleri gibi internet kalitesine de puan veriyorlar. Uluslararası yayın yapan turizm rezervasyon siteleri, oteller ve tatil köylerinin WİFİ skorlarını yayınlıyor. Skoru düşük olan oteller konaklama, yemek ve çevre alanlarında en yüksek puanları alsalar bile WİFİ skoru düşük çıkarsa, rekabette diğer işletmelerin gerisinde kalıyor.

İnternet skoru yarışına dahil olmamız gerekiyor

Ülkemizin turizm hedeflerinin büyük olduğunu ve buna ilişkin uluslararası turizm fuarları başta olmak üzere sosyal medyada influencer marketing de eklenerek önemli bütçelerle tanıtım faaliyetleri yapıldığını kaydeden Zyxel Networks Türkiye Ülke Genel Müdürü Ömer Faruk Erünsal, otellerin ve turizm işletmelerinin WİFİ skoru rekabetine de hazır olması gerektiğini ifade etti. Turizm kuruluşu yöneticilerinin en büyük kâbusları arasında misafirlerinin internet kalitesi ve altyapısından şikayet etmesinin geldiğini kaydeden Erünsal, bunun da kurumların IT ekiplerinde bir baskı oluşturduğunu, turizm gruplarının bu nedenle IT ekibi sirkülasyonu sorunu yaşadığını da kaydetti. Tüm bu sorunların üstesinden doğru altyapı kurulumu ile gelmenin mümkün olduğunu ifade eden Ömer Faruk Erünsal, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm tesisleri doğa ile iç içe, denize sıfır, büyük kapalı ve açık alanlara sahip çok katlı yapılardan oluşur. Aynı anda binlerce misafir, yüzlerce çalışan ve tesis için gerekli ürünleri tedarik etmek için gelen ekiplerin hızlı, kaliteli internet ihtiyacı oluşur. Bu talebi cep telefonu operatörlerinin baz istasyonları her zaman yeterli olarak karşılayamıyor. Yaşanan internet sorunu da otellere olumsuz görüş olarak yansıyor. İlgili sorunu yaşamamak devreye WİFİ teknolojisi ve altyapısı giriyor. İnternet altyapısını WİFİ skorunu düşünmeden gerçekleştiren işletmelerin puanları her geçen gün düşerken, tablonun üst sıralarında bulunan işletmelerin başarısı ise sır değil. Türkiye’de birçok tesis şu anda Zyxel altyapısı ile internet hizmetini veriyor.  Bulut tabanlı ağ yönetimi platformumuz Nebula çözümümüz ağı nerede olursanız olun dağıtmak, yapılandırmak ve sürdürmek için tam esneklik sağlıyor. Nebula ile birlikte oteller yüksek WİFİ skorlarına ulaşıyor” dedi. 

Nebula ile internet deneyimi üst seviyeye çıkıyor

7/24 kesintisiz internetin turizm sektörünün hizmet kalitesine büyük katkı sağladığını kaydeden Ömer Faruk Erünsal, Nebula çözümünün otellerin güvenli ve kaliteli bir WİFİ hizmeti sunmasının yanında ağı güçlendirmek için yeni cihazlar eklenmesine ve mevcut cihazların yenilenmesine de olanak sağladığını sözlerine ekledi. Ersünsal “Oteller oda konforu, yemek çeşitliliği ve hizmet kalitesi kadar WİFİ skorlarıyla da çekici hale gelmezlerse kısa sürede rekabette geriye düşüyorlar” dedi.

Turizm konusunda uzman influencer’ların dünya otellerini dolaşarak WİFİ kalitesini skorladığını belirten Zyxel Networks Türkiye Ülke Genel Müdürü Ömer Faruk Erünsal, “Turizm sektörü birbirinden farklı birçok hizmetin aynı anda, aynı kalitede verilmesini zorunlu kılıyor. Teknolojideki gelişmelere bağlı olarak turizm pazarlaması da değişti. Bugün artık VR ve AR teknolojileriyle bir oteli gezerek, odalarını plajını, havuzunu, saunasını görerek seçmek çok kolay. Hatta 6G internetin hayatımıza girmesiyle sanal ve artırılmış gerçeklik lansmanlarına yemeklerin tadımı da eklenebilecek. Turizm sektörü pazarlama yaparken teknolojiden bu kadar yararlanırken, konaklamaya gelen misafirlerine de kesintisiz, yüksek kaliteli bir WİFİ hizmeti sunmalı” dedi.

Tehditlere karşı koruma hizmeti de sağlanıyor

Zyxel Networks Türkiye olarak bu konuda birçok gurupla çalıştıklarının altını çizen Erünsal, “Marmaris Grand Yazıcı Club Turban, Panorama Otel, Red Sea Hotel, Adalya Elit Lara Otel, Narven Termal Kasaba, Adrina Termal Health & Spa Hotel gibi Türkiye turizm sektörünün önemli markalar ile çalıştık. Ağ cihazlarının bulut üzerinden yapılandırılmasını sağlayan Nebula çözümümüz ile access pointler, güvenlik duvarları, switchler, 5G/LTE yönlendiricileri ve WiFi 6/6E AP'ler dahil olmak üzere 80'den fazla ağ cihazını desteklemek için güçlü ancak basit bir merkezi yönetim platformu kullanımı sunuyoruz. Dünyanın önde gelen ağ güvenliği sağlayıcılarından yararlanarak ağı dış tehditlere karşı koruyan Nebula, otellerin konuklarına güvenli bir WiFi deneyimi sunabilmelerini mümkün kılıyor. Ayrıca, cihazlarda herhangi bir sorun meydana gelmesi durumunda kullanıcılar, Zyxel'in ödüllü müşteri desteğine ihtiyaç duydukları her an ulaşabiliyorlar” diye konuştu. 

Uçtan uca çözümler için Zyxel Networks ürünleri

Ömer Faruk Erünsal, Zyxel Networks Türkiye olarak oteller ve tatil köyleri için Nebula üzerinden yönetilebilen Switch, Firewall, kablosuz ürünlerimiz ile uçtan uca çözümler sunarak otellerin kesintisiz ve güçlü ağ bağlantısı ihtiyacının karşıladıklarını da söyledi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kocaeli'nin turizm rotaları tanıtıldı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kocaelinin-turizm-rotalari-tanitildi-4703/

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Valilik, Kocaeli Üniversitesi, TÜRSAB ve Kocaeli Otel İşletmecilerinin işbirliğinde düzenlenen organizasyona yurt içi ve dışından katılan 150 acentenin yetkililerine, kentin turizm rotaları rehberler eşliğinde tanıtıldı.

Program kapsamında acente yetkilileri, sivil mimarlık yapılarıyla dikkati çeken İzmit Tarihi Kapanca Sokak, Başiskele Yuvacık Barajı, Gölcük Yazlık Ilıcası, Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Gebze Malkoçoğlu Türbesi, Tarihi Su Dolabı, Körfez Hereke Kalesi, Kartepe ilçesi, Ayrı Gezegen Cam Teras, Gökyüzü Eli, Kartepe Kayak Merkezi, Ormanya, Sekakamp ve Maşukiye'yi gezdi.

Daha sonra Kocaeli Kongre Merkezi'nde kurulan stantlarda, seyahat acente temsilcileriyle şehirdeki turizm işletmeleri yetkilileri işbirlikleri konusunda görüşmeler gerçekleştirdi.

Ayrıca Kocaeli'de turizmin gelişmesine katkı sunacak program kapsamında, seyahat acenteleri, şehrin birçok bölgesinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Kocaeli'nin bir turizm destinasyonu olduğunu belirterek, kentin tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıktığını kaydetti.

Soydabaş, tarihi ve kültürel değerlerin de doğal güzellikler kadar kentlere hayat verdiğine işaret ederek, "Kocaeli turizm açısından son derece değerli güzelliklere sahip. Yeşili, mavisi, kültürü ve tarihiyle herkesi kucaklıyor. Kocaeli'yi tanımak ve tanıtmak amacıyla şehrimize gelen misafirlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sömestr tatili rotaları https://analizgazetesi.com.tr/haber/somestr-tatili-rotalari-3488/

Yarıyıl tatilinde otel rezervasyonunu Enuygun'dan yapacak müşteriler için 4 bin liraya varan indirimden yararlanma fırsatı sunuyor.

Bungalov oteller ile Sapanca, tercih edilen sömestir rotası olarak öne çıkıyor. Bölgede çok sayıda otel seçeneği olduğu için aileler hem kendilerinin dinleneceği hem de çocuklarının vakit geçireceği otelleri bulabiliyor.

Sapanca, aynı zamanda Sapanca Gölü manzarasıyla ziyaretçilerinden tam puan alıyor. Sapanca otellerinde geceliği 1100 liradan başlayan fiyatlarla tatil planlanabiliyor.

Kartepe, kayak yapmak isteyen ebeveynler ve çocukları için güzel bir tatil deneyimi sunuyor. Sömestir döneminde Kartepe’de gecelik konaklama fiyatları 1600 liradan başlıyor.

Sömestir tatilinin tercih edilen rotalarından Uludağ, farklı aktivitelerin yapılabileceği bir rota olarak dikkati çekiyor. Uludağ, kar yağışının beklenen seviyelerin altında olduğu dönemlerde bile İstanbul’a yakınlığının etkisiyle popülaritesini koruyor.

60 milyon yıl önce püsküren lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri. Zaman içinde oluşmuş ve Peri Bacaları olarak bilinen şekiller, Ihlara Vadisi gibi derin vadiler, kaya içine oyulmuş mağara evlerini ziyaret etme ve balona binme imkanı sunuyor. Kapadokya’ya özgü mağara tipi konaklama seçenekleri gecelik 1000 liradan başlıyor. 

Eskişehir, sömestirde tercih edilebilecek şehirlerden biri olarak öne çıkıyor. Şehirde, 400 bin metrekarelik araziye yayılan, içinde bir trenin yolcu taşıdığı, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda büyük bir Masal Şatosu ve büyük bir uzay evi bulunuyor. Eskişehir'deki merkez otellerin geceliği 1200 liradan başlıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Frigya alternatif turizm rotalarından olacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/frigya-alternatif-turizm-rotalarindan-olacak-1991/

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki 3 bin yıllık Frig Vadisi, tarihi mekanları, anıt abideleri ile mağaralarının yanı sıra Emre Gölü üzerindeki sıcak hava balonu uçuşlarıyla yarıyıl tatilinde öğrenciler ve aileleri için eğlenceli rotalar arasında bulunuyor.

Döğer, Kayıhan beldeleri ile Bayramaliler, Demirli ve Ayazini köyleri arasındaki yaklaşık 20 kilometrekarelik alanı kapsayan Frigya, son yıllarda yapılan kamu ve özel sektör yatırımlarıyla daha çok ön plana çıkmaya başladı.

İlgi sürekli artıyor

Her yıl ortalama 2 milyon yerli ve yabancı turistin gezdiği ve konakladığı Frigya'ya ilgi sürekli artıyor.

Yarıyıl tatilinde de bazı turizm firmaları, şehrin stresinden uzakta huzurlu bir ortamda geçirmek isteyenlere Afyonkarahisar'ı öneriyor.

Termal turizm merkezi olan kentteki yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli otel ve konaklama tesislerine gelen misafirler, tatil süreçlerinde Frigya'daki tarihi alanları gezebiliyor.

Gece de gezilebiliyor

İhsaniye Kaymakamı İsmail Bildirici, ilçesinin 3 bin yıllık tarihiyle Frigya'nın çeşitli güzelliklerini barındırdığını söyledi.

Afyonkarahisar'ın termal turizminde söz sahibi olduğunu vurgulayan Bildirici, şöyle konuştu:

"İhsaniye'mizin Gazlıgöl-Yaylabağı beldelerinde çok sayıda termal otel ve tesisleri var. Özellikle yaklaşan sömestr tatilinde termal tesisler, aileler ve çocuklar için tercih edilecek noktalar olacak. Termal için şehrimize gelen misafirler, tarihi Frig Vadisi'ni gezebilirler. Ayazini köyündeki mağaralar, tarihi mekanlar ve şapellerimiz, yapılan aydınlatmayla gece de gezilebiliyor. Burada gastronomi noktasında restoran ve butik kafelerde çeşitli yöresel lezzetlerimizde misafirlere sunuluyor."

Sömestir tavsiyesi

Bildirici, Emre Gölü ile Ayazini köyü arasındaki Frig Yolu güzergahındaki Aslantaş, Yılantaş, Maltaş anıt abideleri, oyma kaya mezarları ve peribacalarıyla insanların dolu dolu, keyifli vakit geçirebileceğini dile getirdi.

Sıcak hava balonunun göl üzerinde uçtuğu yerin Frigya olduğunu anlatan Bildirici, "Turistler Emre Gölü'müzü çok beğeniyor ve güzel buluyor. Burada yapılan sıcak hava balonu uçuşları da Türkiye'de sayılı noktalar arasında. Bu da Frigya için büyük avantaj. Bunu daha da tanıtmak istiyoruz. Sömestrde tatilcilere göl üzerinde bu eğlenceli deneyimi yaşamalarını tavsiye ediyoruz. Termalin şifalı sularıyla birlikte tatilcilerimiz, Frigya'daki tarihi mekanların arasında yürüyüş, trekking yapabilir ve farklı sportif etkinlikler gerçekleştirebilirler." diye konuştu.

Bildirici, Frigya'ya yakın zamanda kamp ve karavan tesisi kurulacağını belirterek, yakında Bayramaliler köyünden de farklı bir sıcak hava balonu firmasının uçuşlara başlayacağını ifade etti.

Her tatil döneminde tercih

Frigya Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yılmaz da sömestirde bölgenin her tatil döneminde turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Yarıyıl tatili için hazırlık yapan turizm firmalarıyla görüşmeler yaptıklarını aktaran Yılmaz, "Frigya, tarihi mekanlarıyla her dönem farklı güzellikler sunar. Belki karlı bir manzara da ortaya çıkabilir. Termal otellerin yanı sıra bölgemizde konaklayabilecek butik oteller de bulunuyor. Sömestr tatilinde başta Ayazini köyü olmak üzere Emre Gölü güzergahının kesinlikle gezilmesini tavsiye ediyoruz" ifadesini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2024'te premium yatçılık deneyı̇mlerı̇nı̇ zenginleştiriyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/2024te-premium-yatcilik-deneyimlerini-zenginlestiriyor-5448/

20 Ocak - 28 Ocak 2024 tarihleri arasında 13. Salon, B04 numaralı stantta yer alacak D-Marin standında marina teknolojisindeki en son gelişmeler takip edilebilir ve  D-Marin'in benzersiz teklifleri hakkında bilgi alınabilir.  

D-Marin, fuar süresince ziyaretçilerin sintine, ısı, akü ve konum dahil olmak üzere teknelerinin durumunu uzaktan izlemelerine olanak tanıyan Tekne Sensörleri’nin tanıtımları da dahil olmak üzere bir dizi son teknoloji dijital çözüm paylaşacak. Tekne Sensörleri, enerji tüketimi ve ödemenin uzaktan yönetimi için Akıllı Kaideler ile birlikte, D-Marin'in 2023'te piyasaya sürdüğü ve fuarda da görülebilecek özel uygulamasının temelini oluşturuyor. 

Boot Düsseldorf ziyaretçileri, D-Marin'in Akdeniz ve Körfez bölgelerinde bulunan ve hepsi de ziyaretçi deneyimini önceliklendiren birinci sınıf marina hizmetleri hakkında bil edinebilir. Dokuz ülkede marinaları bulunan D-Marin, fuar süresince katılımcılara yatçılık deneyimi konusunda özel bir bakış açısı sunacak. 

D-Marin, denizcilik sektöründe sürdürülebilirliğe odaklanan Blue Dock Innovation 360°'ye sponsor olacak ve katılacak. En son yatırım stratejilerini keşfetmek için 23 Ocak Salı günü D-Marin'in Ticari İşler Müdürü Dean Smith, Tekneciliğin Dijital Geleceğini incelemek için 25 Ocak'ta Dijital İşler Müdürü Matthias Gehring' ve 26 Ocak Cuma günü iklim değişikliğine uyum sağlama konusuunda bilgi vermek için D-Marin'in Sağlık, Güvenlik ve Çevre Sorumlusu Areti Priovolou katılım sağlayacak.   

D-Marin'in Ticari İşler Müdürü Dean Smith yaptığı açıklamada "Boot Düsseldorf 2024'te zenginleştirilmiş yatçılık deneyimleri sunma konusundaki kararlılığımızı sergilemekten heyecan duyuyoruz ve yeni standımızın D-Marin'i tanımlayan benzersiz deneyimleri somutlaştırırken teknolojik gelişmelerin zirvesini yansıtacağına inanıyoruz. Yeni ve mevcut müşterilerimizle tanışmak, yeni ortaklıklar kurmak ve D-Marin tarzının özünü paylaşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yıldız Dağı'nda hafta sonu yoğunluğu https://analizgazetesi.com.tr/haber/yildiz-daginda-hafta-sonu-yogunlugu--1117/

Sivas'ta Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Merkeze 58 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı ve çevresinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kayak merkezinde yüzleri güldürdü.

Kar kalınlığının bölgede 15 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Biri profesyonel 2 pistin açık bulunduğu kayak merkezinde, bazı vatandaşlar kızakla kayarak zaman geçirdi.

Kayak merkezinde 2 bin 551 ile 1636 metre uzunluğunda 2 telesiyej, 804 metre teleski, Dünya Kayak Federasyonu standartlarına uygun kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler ile otel, kafe, restoran ve 25 bungalov bulunuyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Keltepe'de hafta sonu yoğunluğu https://analizgazetesi.com.tr/haber/keltepede-hafta-sonu-yogunlugu-5008/

Kente 23 kilometre mesafedeki 2 bin metre rakımlı Keltepe Dağı'nda bulunan merkez, misafirlerine günübirlik hizmet sunuyor.

Tatilciler, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ve Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına sahip Yenice ilçesinde konaklayabiliyor.

Hafta sonu tatili dolayısıyla tesislerde yoğunluk oluşturan ziyaretçiler, keyifli vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, merkezdeki kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğunu söyledi.

Çevre illerden de ziyaretçilerin geldiği kayak merkezinde hafta sonu tatili yoğunluğu yaşandığını belirten Güven, kayakseverlerin karın tadını çıkardığını ifade etti.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uludağ Erciyes ve Palandöken'e ilgi arttı https://analizgazetesi.com.tr/haber/uludag-erciyes-ve-palandokene-ilgi-artti-9467/

Konuyla ilgili olarak Neredekal.com CEO’ su Gökhan Sivrikaya: “Bu dönemde tatil aramalarında en çok kayak ve termal otel aramalarında hareketlilik yaşanıyor. Çocuklu aileler için kayak otellerinin sunduğu çocuklara yönelik tatil programları ilgiyi daha da arttırıyor. Termal otellerinde doğa, spa ve wellness konusunda sundukları olanaklar termal otelleri daha da cazip hale getiriyor. Özellikle Ocak ayı itibariyle havalarında soğuması ve daha da soğuyacak olması kayak tutkunları için kayak tatili aramalarında artışa neden oldu. Ayrıca hem termal hem de kayak tatilinde İstanbul’a yakın seçeneklerin şu an aramalarda daha çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz” dedi.

Kış turizminin gözdesi olan termal otellere ilgi hala devam ediyor. Özellikle ailelerin hem dinginlik hem de sağlık için tercih ettiği termal tatili alternatifli seçenekler sunuyor. Termal tatil aramalarında ise İstanbul’a ve diğer büyük şehirlere yakın lokasyonlar olan Yalova, Sapanca, Denizli ve Afyonkarahisar ön plana çıkıyor. Çocuklu aileler termal tatilinde ise her şey dahil konsepti sunan otellere öncelik tanıyor. 

Aralık ayında yılbaşının da etkisiyle tatilciler en çok Şile-İstanbul, Kapadokya-Nevşehir ve Sapanca- Sakarya bölgesi için arama gerçekleştirdi. Geçen sene de aynı dönemde birebir aynı lokasyonları tercih eden tatilcilerin yılbaşı aramalarında tercihinin değişmediği görülüyor. Ayrıca Aralık ayında en çok aranan temalar ise bungalovlar, pansiyonlar ve apart oteller oldu. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Turizmde harekete geçilme zamanı https://analizgazetesi.com.tr/haber/turizmde-harekete-gecilme-zamani-6859/

Türkiye’nin turizmde çağ atlama zamanı geliyor. 2023 yılında 42 milyar dolar gelir le dünyanın önemli turizm ülkesi olan Türkiye, şaha kalkacak potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Turizmci Murat Tüzel, turizmin bütünleşmiş bir hizmet ve kültür endüstrisi olduğunu açıkladı.

Tüzel, “Turizm gelirlerini daha da yukarılara çıkarmak, turizmde trendleri belirlemek gerek. Turist akışını yönetmek ve turizmin sunacağı fırsatlardan yararlanmak istiyorsak şimdi harekete geçmeliyiz. Hedefi tanıtmak yerine, onu yönetmeye ve geliştirmeye başlamanın zamanı geldi. Amaca ulaşmanın aracı olarak turizm bu vizyon, Türkiye’yi geleceğe dönük, yaşanabilir, sevimli ve değerli bir destinasyon haline getirmeyi amaçlamaktadır. Turizmi her Türk vatandaşının 2030 yılına kadar turizmden faydalanması için refahımızı etkileyen sosyal sorunların ve zorlukların çözümüne katkıda bulunan bir faktör olarak görüyorum. En önemli başlıklar “Türk kimliğini geliştirmek, Yaşanabilirliği artırmak, Sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleştirmek, İstihdam fırsatları yaratmak” olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerle turizmin iç içe olması gerektiğine dikkat çeken iş insanı Murat Tüzel, “Ülkemizin değerlerinin tanıtılması için gerekli ve yeterli propagandanın yapılmadığını, turizmde reklamın önemli bir araç olduğunu ve tanıtıma son derece önem verilmesi gerekiyor. Avrupalı yabancı turistin Türkiye’yi tercih etmesi için, ülkeyi cazibe merkezi haline getirmeliyiz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi söylem ve icraatlarından dolayı kendisine duyduğu hayranlığın sonucu olarak, siyasi hayatında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında turizm ve çevre alanında geliştirdiği projelerle katkı sağlamak için uzun yıllardır yaşadığım Şişli’ye hizmet etmek için Belediye Meclis Üyesi olmaya karar verdim. Öte yandan esnaflarımız da turizmin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Esnaflara eğitimler verilirse bu işten hem esnafımız hem ülkemiz daha fazla kazanacaktır. Hazırlayacağım projelerle bu konuda önayak olmak istiyorum” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KAYAK TATİLİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI https://analizgazetesi.com.tr/haber/-kayak-tatili-icin-hazirliklar-basladi-1412/

Havaların soğumasıyla da kayak tatili için yapılan aramalarda artışlar yaşanmaya başlandı. Neredekal.com’un verilerine göre Aralık ayı sonu itibariyle kayak tatili aramalarındaki artış Ocak ayına girişle birlikte daha da yükseldi. 

ULUDAĞ, ERCİYES VE PALANDÖKEN’E İLGİ ARTTI 

Kayak tutkunları tatil için Aralık ayında en çok Uludağ, Erciyes ve Palandöken için arama yaptılar. Okulların 19 Ocak’ta yarıyıl tatillerinin de başlayacak olması bu aramalarda ki ilginin artmasına neden oldu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)’un yaptığı açıklamada da yarıyıl tatilinin rezervasyonları geçen yıla oranla %15 civarında arttırmış olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Neredekal.com CEO’ su Gökhan Sivrikaya: “Bu dönemde tatil aramalarında en çok kayak ve termal otel aramalarında hareketlilik yaşanıyor. Çocuklu aileler için kayak otellerinin sunduğu çocuklara yönelik tatil programları ilgiyi daha da arttırıyor. Termal otellerinde doğa, spa ve wellness konusunda sundukları olanaklar termal otelleri daha da cazip hale getiriyor. Özellikle Ocak ayı itibariyle havalarında soğuması ve daha da soğuyacak olması kayak tutkunları için kayak tatili aramalarında artışa neden oldu. Ayrıca hem termal hem de kayak tatilinde İstanbul’a yakın seçeneklerin şu an aramalarda daha çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz” dedi.

TERMAL OTELLERE İLGİ DEVAM EDİYOR             

Kış turizminin gözdesi olan termal otellere ilgi hala devam ediyor. Özellikle ailelerin hem dinginlik hem de sağlık için tercih ettiği termal tatili alternatifli seçenekler sunuyor. Termal tatil aramalarında ise İstanbul’a ve diğer büyük şehirlere yakın lokasyonlar olan Yalova, Sapanca, Denizli ve Afyonkarahisar ön plana çıkıyor. Çocuklu aileler termal tatilinde ise her şey dahil konsepti sunan otellere öncelik tanıyor. 

ARALIK AYINDA ODA FİYATLARI %87 ARTTI 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Aralık ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre %93.24 ile en çok fiyat artışını restoran ve otellerde görüldü.

Neredekal.com’da listelenen 23.000’den fazla tesis incelendiğinde, Aralık ayında otellerin oda fiyatlarının bir önceki yıla kıyasla %87 artarak 1.287 TL’den 2.404 TL’ye yükseldiği görüldü. Neredekal.com’un verilerine göre en çok fiyat artışı %139 ile İzmir’de yaşandı. Çanakkale %116 ile ikinci sırada yer alırken üçüncü sırada ise %112 ile Ankara yer aldı. 

ARALIK AYINDA EN ÇOK ŞİLE VE SAPANCA TERCİH EDİLDİ

Aralık ayında yılbaşının da etkisiyle tatilciler en çok Şile-İstanbul, Kapadokya-Nevşehir ve Sapanca- Sakarya bölgesi için arama gerçekleştirdi. Geçen sene de aynı dönemde birebir aynı lokasyonları tercih eden tatilcilerin yılbaşı aramalarında tercihinin değişmediği görülüyor. Ayrıca Aralık ayında en çok aranan temalar ise bungalovlar, pansiyonlar ve apart oteller oldu. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SunExpress'ten ITB Berlin'e Özel Uçuş https://analizgazetesi.com.tr/haber/sunexpressten-itb-berline-ozel-ucus-6535/

Bu yıl, 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Fuarı’na katılacak olan turizm sektörü profesyonelleri, SunExpress’in özel uçuşlarından gidiş/dönüş her şey dahil olarak yararlanabiliyor.

 

Tur operatörlerinden hava yolu şirketlerine, otellerden turizm sektörünün tüm oyuncularına, ziyaretçi sayısıyla dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin, her yıl Mart ayında Almanya’nın başkenti Berlin’de turizm pazarına yön vermeye devam ediyor.

 

Kurulduğu günden bu yana her yıl ITB Berlin Fuarı’nda yerini alan SunExpress, ürün ve hizmetlerinin yanı sıra başta Antalya olmak üzere Türkiye’nin turizm destinasyonlarının tanıtılmasına katkı sağlıyor. SunExpress’in Antalya’dan Berlin’e düzenleyeceği gidiş uçuşu 4 Mart 2024’te, Berlin’den Antalya yönüne yapacağı dönüş seferi ise 7 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
LDR Turizm, pay geri alımı yaptı https://analizgazetesi.com.tr/haber/ldr-turizm-pay-geri-alimi-yapti-5664/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''08.01.2024 tarihinde 53,75 TL ile 55,00 TL fiyat aralığında (ortalama 54,59 TL) ile 100.000 adet pay geri alınmış ve şirketimizin sahip olduğu LIDER payları 7.450.000 adete ulaşmıştır. Geri alınan payların şirket sermayesine oranı yüzde 4,5152'dir.''  denildi.
 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Elite World Hotels & Resort'ta atama https://analizgazetesi.com.tr/haber/elite-world-hotels-resortta-atama-5199/

Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi’nde tamamlayan Gizem Kılıçaslan, pazarlama iletişimi alanında pek çok eğitime katıldı. Yeditepe Üniversitesi-Sosyal Medya Yönetimi, IE Business School-Pazar Araştırmaları ve Tüketici Davranışları, Google-Dijital Pazarlama ve e-ticaretin Temelleri’nin de aralarında yer aldığı pek çok sertifikanın sahibi Kılıçaslan, iyi derecede İngilizce biliyor. Kılıçaslan, dünyada ve Türkiye’de tüm sektörlerde etkisini gösteren sağlık ve “iyi yaşam” trendlerini de yakın izleyerek bu alanda da uzmanlaşmak üzere Stanford University, Emory University gibi saygın kuruluşların sertifika programlarını tamamladı.

 

İletişim sektöründeki kariyerine online habercilikle başlayan Kılıçaslan, kariyerine lilabella.com, Ostem Implant, Bir Adım Sağlık, Pozitera Group, SNG Bilgi Teknolojileri’nde devam ederek pazarlama alanında uzmanlaştı. Modern pazarlama ve pazarlama iletişimin ana odağı haline gelen dijital platformlarda yeteneklerini güçlendiren Kılıçaslan, yeni görevinde Elite World Hotels&Resorts’un yeni medya platformlarını daha etkin değerlendirmesine de katkıda bulunacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kaçkar Dağları'nda heliski heyecanı başladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/kackar-daglarinda-heliski-heyecani-basladi-9159/

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, dünyada sayılı merkezlerde gerçekleştiriliyor.

Türkiye'de ise bu spor, Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde 2005 yılından itibaren yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu için Rize Valiliği İl Sportif Turizm Kurulu, bu yıl Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketine lisans verdi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşimoğlu ve koordinatör Therry Gasser, görevlilerle helikopterlerin bağlantı kuracağı işaretleme ve verici noktalarını yerleştirdi.

Bölgede teknik çalışmalarını tamamlayan firma, iki helikopterle faaliyetlerine başladı.

Bölgeye Türkiye, İsviçre, Rusya ve Fransa'dan gelen 18 kişilik sporcu kafilesinin katıldığı ilk faaliyet gerçekleştirildi. Havanın kapalı olması nedeniyle faaliyet kısa sürdü.

Nisan ortasına kadar sürmesi beklenen faaliyete, 400 sporcu akredite oldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Belek 1 milyon 772 bin turist ağırladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/belek-1-milyon-772-bin-turist-agirladi-9303/

Belek Turizm Altyapı Birliğinden (BETUYAB) yapılan açıklamada, çok sayıda 5 yıldızlı otelin bulunduğu merkezin cazibesini geçen yıl da sürdürdüğü belirtildi. Turizm merkezindeki otellerde 2023'te 1 milyon 772 bin 313 turistin konakladığı kaydedildi.

Bölgede Rusya'dan 354 bin 698, Almanya'dan 257 bin 963, İngiltere'den ise 162 bin 426 turistin tatil yaptığı aktarılan açıklamada, 2022'de 1 milyon 757 bin 35 turist geldiği hatırlatıldı.

Belek Turizm Merkezi'ndeki gol sahalarında 465 bin 952 kişinin golf oynadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"En çok İngiltere, Almanya ve Çekya'dan golfçü golf oynamaya geldi. Bu verilere göre, İngiltere'den 189 bin 358, Almanya'dan 92 bin 358, Çekya'dan ise 20 bin 82 golfçü geldi. Avustralya'dan 773, ABD'den 442, Kanada'dan 324, Çin'den 403, İspanya'dan 254, Suudi Arabistan'dan 221 kişi Belek Turizm Merkezi'nde golf oynadı. 2022 yılında golf oynamaya 494 bin 532 kişi gelmişti."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Soğanlı Vadisi ziyaretçi çekiyor https://analizgazetesi.com.tr/haber/soganli-vadisi-ziyaretci-cekiyor-5133/

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine 18 kilometre mesafede, Kayseri, Nevşehir ve Niğde üçgeninde konumlanan ve 1985'ten bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Soğanlı Vadisi'nde, sıcak hava balonu turları, yaklaşık 1 yıl önce faaliyete geçti. 

Aziz Barbara (Tahtalı), Karabaş, Kubbeli ve Yılanlı kiliseleri gibi çok sayıda dini yapıya sahip Soğanlı Vadisi'ni gökyüzünden görmek isteyen turistler, sıcak hava balonu turlarına ilgi gösteriyor.

Nevşehir'in ilçelerinden Ürgüp'e 50, Derinkuyu'ya 25 kilometre mesafede, Kapadokya'nın sınır komşusu Soğanlı Vadisi'nde günlük ortalama 13 balon havalanıyor. Bölge, bir yıl gibi kısa bir sürede sıcak hava balonu turizminde adından söz ettirmeyi başardı.

Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Soğanlı Vadisi'nin 1500 yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve son yıllarda yapılan yatırımlarla turizm alanında atağa geçtiklerini söyledi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in girişimleriyle bölgenin önemli yatırımlar aldığını belirten Altıntaş, "Burada ciddi manada altyapı eksikliği vardı. Valimizin desteğiyle bir proje başlattık. Proje kapsamında çevre düzenlemesi yaparak hem araç yollarını baştan aşağı düzenledik hem de turistik alanların girişlerinin temizlenmesi sağlanmış oldu. Yürüyüş yolları ile tarihi kiliselerin önlerine kadar giden toprak patika yollar elden geçti ve taş yapılara çevrildi. Doğayla uygun malzemeler seçildi. Bu sayede tarihi eserlerin gezilmesi, biraz daha konfora kavuşmuş oldu." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Trabzon'da 1 milyon 319 bin 299 turist konakladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/trabzonda-1-milyon-319-bin-299-turist-konakladi-1071/

Kentte geçen yıl 706 bin 532 yabancı, 612 bin 767 de yerli turist konakladı.

Trabzon'da 466 bin 644 yabancı ile 489 bin 454 yerli turistin konakladığı 2022 yılına oranla yabancı turist konaklama sayısı yüzde 51, yerli turist sayısı ise yüzde 25 arttı.

Bu kapsamda da il genelinde 2022'de konaklayan 956 bin 98 olan yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 38 artarak 1 milyon 319 bin 299'a yükseldi.

Trabzon'a en çok 286 bin 465 kişi ile Suudi Arabistan'dan ziyaretçi geldi. Ziyaretçi sıralamasında 60 bin 375 ile Umman ikinci, 42 bin 548 ile Birleşik Arap Emirlikleri üçüncü, 42 bin 425 ile Kuveyt dördüncü, 36 bin 637 kişiyle de Ürdün beşinci sırada yer aldı.

Sümela Manastırı'na ilgi yoğun

Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastırı'nı geçen yıl 451 bin 453 turist gezdi. Manastıra gelen turist sayısında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artış gerçekleşti.

Kentin 2022'de 228 olan konaklama tesis sayısı, geçen yıl yüzde 7 artışla 244'e ulaştı. 16 bin 965 olan yatak sayısı da yüzde 4 yükselerek 17 bin 642'ye yükseldi.

Dış hat uçak seferleri arttı

Trabzon'a geçen yıl 66 ülkeden 3 bin 856 uçak seferi düzenlendi. Şehre yapılan uçuş sayısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış oldu.

Trabzon Havalimanı dış hatlar terminaline önceki yıl 385 bin 443 kişi gelirken, geçen yılın yolcu sayısı yüzde 20 artarak 460 bin 622'ye ulaştı.

Seyahat acente sayısının 296'ya çıktığı kentte, 3 bin 996 kişi kapasitesine sahip 12 işletme belgeli restoran hizmet veriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turist sayısı artacak https://analizgazetesi.com.tr/haber/kusadasina-deniz-yoluyla-gelen-turist-sayisi-artacak-1682/

Kruvaziyer turizminin önde gelen merkezlerinden Kuşadası'na bu yıl deniz yoluyla yaklaşık 1 milyon turistin gelmesi hedefleniyor.

Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, 2023'ün Kuşadası için oldukça iyi geçtiğini, ilçenin tarihindeki en fazla gemi ve yolcuyu ağırladığını söyledi.

İlçeye önceki yıl 531 kruvaziyer seferiyle 785 bin, Sisam Adası'ndan düzenlenen 680 feribot seferiyle de yaklaşık 135 bin yolcunun geldiğini aktaran Güngör, hedefledikleri 900 bin yolcu seviyesini geride bıraktıklarına dikkati çekti.

Toparlanma sürüyor

Kuşadası'nın tek başına Türkiye'deki toplam yolcu gemisi ve yolcu trafiğinin yaklaşık yüzde 50'sini gerçekleştirdiğini dile getiren Güngör, Kovid-19 salgını sonrası 2022'de başlanan toparlanmanın 2023'te de devam ettiğini kaydetti.

Bu yıl gemi sefer sayısında yüzde 15'lik artış beklediklerini anlatan Güngör, "Yaklaşık 560-565 gemi gelmesi bekleniyor. Buna karşılık 850 bin gemi yolcusu bekliyoruz. Feribot kısmında da yine 850 feribot seferiyle yaklaşık 150 bin yolcunun gelmesini ve sadece Kuşadası'na deniz yoluyla 1 milyon yolcunun gelmesini bekliyoruz." dedi.

Yolcuların memnuniyeti yüzde 90

Jeopolitik gelişmelere bağlı olarak bu yıl 1 milyon hedefini geride bırakabileceklerini dile getiren Güngör, Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde dünyaca tanınan bir merkez olduğuna işaret etti.

Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada çok popüler bir liman Kuşadası Limanı. Özellikle Akdeniz'de transit limanlar arasında ilk 10 liman arasında yer alıyor. Kruvaziyer gemi firmaları, yolcularının memnuniyetini çok ciddi şekilde ölçmekte. Kuşadası özeline baktığımızda yolcuların memnuniyet oranının 100 üzerinden 90-93 seviyesinde olduğunu, bunu da dünyanın en yüksek memnuniyet oranlarından biri olduğunu söyleyebiliriz."

Kuşadası'nda sadece yaz sezonu değil yılın 12 ayında gemileri ağırlayacaklarını da kaydeden Güngör, gemilerdeki turistler kadar mürettebatın da ilçeye ciddi oranda döviz bıraktığını sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Trabzon'da 1 milyon 319 bin turist konakladı https://analizgazetesi.com.tr/haber/trabzonda-1-milyon-319-bin-turist-konakladi-9183/

Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, kentte geçen yıl 706 bin 532 yabancı, 612 bin 767 de yerli turist konakladı.

Trabzon'da 466 bin 644 yabancı ile 489 bin 454 yerli turistin konakladığı 2022 yılına oranla yabancı turist konaklama sayısı yüzde 51, yerli turist sayısı ise yüzde 25 arttı.

Bu kapsamda da il genelinde 2022'de konaklayan 956 bin 98 olan yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 38 artarak 1 milyon 319 bin 299'a yükseldi.

Trabzon'a en çok 286 bin 465 kişi ile Suudi Arabistan'dan ziyaretçi geldi. Ziyaretçi sıralamasında 60 bin 375 ile Umman ikinci, 42 bin 548 ile Birleşik Arap Emirlikleri üçüncü, 42 bin 425 ile Kuveyt dördüncü, 36 bin 637 kişiyle de Ürdün beşinci sırada yer aldı. Sümela Manastırı'na 451 bin 453 kişi ilgi gösterdi

Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastırı'nı geçen yıl 451 bin 453 turist gezdi. Manastıra gelen turist sayısında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artış gerçekleşti.

Kentin 2022'de 228 olan konaklama tesis sayısı, geçen yıl yüzde 7 artışla 244'e ulaştı. 16 bin 965 olan yatak sayısı da yüzde 4 yükselerek 17 bin 642'ye yükseldi.

 

Dış hat uçak seferleri yüzde 21 arttı

 

Trabzon'a geçen yıl 66 ülkeden 3 bin 856 uçak seferi düzenlendi. Şehre yapılan uçuş sayısında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış oldu.

Trabzon Havalimanı dış hatlar terminaline önceki yıl 385 bin 443 kişi gelirken, geçen yılın yolcu sayısı yüzde 20 artarak 460 bin 622'ye ulaştı.

Seyahat acente sayısının 296'ya çıktığı kentte, 3 bin 996 kişi kapasitesine sahip 12 işletme belgeli restoran hizmet veriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
LDR Turizm'de pay geri alım işlemi https://analizgazetesi.com.tr/haber/ldr-turizmde-pay-geri-alim-islemi-3902/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''05.01.2024 tarihinde 56,65 TL fiyatla 10.000 adet pay geri alınmış ve şirketimizin sahip olduğu LIDER payları 7.350.000 adete ulaşmıştır. Geri alınan payların şirket sermayesine oranı yüzde 4,4545'tir.'' denildi.
 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2023 yılında 400'den fazla yabancı grup Xinjiang'ı gezdi https://analizgazetesi.com.tr/haber/2023-yilinda-400den-fazla-yabanci-grup-xinjiangi-gezdi-5018/

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, 2023 yılında 400’den fazla yabancı grubun Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret ettiğini belirtti.

Pakistan merkezli “Günlük Birlik” gazetesinin genel yayın yönetmeni Tahil Faruk basına verdiği demeçte, “Geçen ay, Pakistan’ın düşünce kuruluşlarıyla beraber Xinjiang’ı gezdim. Bölgedeki Müslümanların mutlu bir yaşam geçirdiğini ve özgür inançlara sahip olduğunu gördüm. Batılı ülkelerin ortaya çıkardığı sözde ‘Xinjianglı Müslümanların insan haklarının çiğnenmesi’ gibi iddialar tamamen asılsızdır” ifadelerini kullandı. 

Wang bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, 2023 yılında Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Endonezya, Japonya, Mısır, Fransa ve Kanada gibi ülkelerin yanı sıra Arap Birliği ile İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası örgütlerden 4 bin 300’den fazla kişiden oluşan 400’den fazla yabancı grubun Xinjiang’ı gezdiğini ifade etti. 

Wang, Xinjiang’ı ziyaret eden yabancılar arasında yetkililer, diplomatik misyonlar, din adamları, uzmanlar, basın mensupları ve sıradan vatandaşların bulunduğunu dile getirdi. 

Wang, yabancıların Xinjiang’daki diyanet işlerinin gelişmelerini, kültürel mirasların korunmasını ve ekonomik kalkınmaları takip ettiğini, ve bölgede yaşayan vatandaşların mutlu yaşamını yerinde gördüğünü sözlerine ekledi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com