Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
GÜNDEM Perşembe 02 Temmuz 2020 11:17

YÜKSELEN YILDIZ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ

Onikişubat Belediyesi, her geçen gün büyüyen ve gelişen, farkındalıklı ve değer katan projeleriyle, dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir ilçe.

Yükselen Yıldız Onikişubat Belediyesi
Onikişubat Belediyesi, her geçen gün büyüyen ve gelişen, farkındalıklı ve değer katan projeleriyle,

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, önceki dönemde yaptığı milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı görevlerinin tecrübesiyle ve vizyonuyla, adeta şehir için asrın projesi olacak nitelikte EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’ı da ilçesine kazandırabilmiş bir Başkan.

İlçede ilk göze çarpan Bilgi Kültür Evleri, Yüzme Havuzları, spor yapılabilecek alanların çeşitliliği ve yeşil alanların zenginliği oluyor.

Şehitlerimizin isminin verdiği Bilgi Kültür Evlerinde öğrenciler, üniversite hazırlık kurslarına ücretsiz olarak katılabiliyorlar. Kafeteryası, spor alanları, kütüphanesiyle tam donanımlı inşa edilmiş Bilgi ve Kültür Evleri ile gençlerin ve halkın kaliteli zaman geçirebilmesi için alanlar oluşturulmuş.

subat-1

Önceki yıllarda meslek edinme kurları, yaz okulu gibi birçok aktivite de buralarda gerçekleştirilmiş. Yeni dönem için üniversite hazırlık kursları ve meslek edinme kurslarıyla halkına hizmet vermeyi planlayan Başkan Mahçiçek, eğitimi her türlü faaliyetin ve projenin önünde tutuyor.

“Okumadığın Gün Karanlıktasın”

Şimdi Okuma Zamanı diyerek çıkılan yolda olan “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor” projesiyle her yıl 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde sadece ilçede değil Kahramanmaraş genelinde öğrencilere dağıtımı yapılarak kitap okumaları sağlanmıştır. Mili Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa yapılan kitap okuma sınavına 72 bin öğrenci katılarak, büyük bir başarıya imza atılmış, toplamda 2 milyon okuma oranına ulaşılmıştır. Ülke genelinde bu çok önemli ve kayda değer proje ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmıştır.

“Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” sloganıyla her yıl 1. sınıfa başlayan çocuklara ayırım yapılmaksızın, toplamda 80 bin çanta, kırtasiye seti dağıtımı yapılmış.

DOKMER ve KIYAM gibi farkındalıklı projeleri ile, ilçenin bir adım öne çıkmasını sağlayan Başkan Mahçiçek, tam teçhizatla donatılmış binalarına ruh da kazandırmış.

DOKMER (Down Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi)

DOKMER, down sendromlu bireylerin yapabildiklerinin farkına varması ve kendi yeteneklerini keşfetmesiyle birlikte özgüven ve benlik kavramının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 

Çocukların duyu bilgilerine adapte olmasını sağlamak amacıyla Duyu Bütünleme Odası ve Karanlık Oda ile eğitimlerine katkı sağlanacak.

Fiziksel beceriler için atölye çalışmaları ile müzik, resim, dans atölyeleri ve aynı zamanda ailelerinin de eğitim almaları sağlanarak, kadın eğitim ve istihdamına yönelik katkı sağlanmış olacak. 

Çocuklar için farklı aktivitelerin bir arada düzenlendiği peyzaj alanı, çeşitli sosyal aktivitelere imkan sağlayacak şekilde tasarlanmış. Peyzaj alanında 65 m²’lik sera, bahçe satrancı, boyama duvarı, oyun parkı, oturma ve sergi alanları, tenis sahası bulunmaktadır. Çocukların oynarken sosyalleşmesi hedeflenerek hayata kazandırılması amaçlanmaktadır.

subat-3

KIYAM (Kısa Süreli Yaşam Merkezi)

Engelli çocukların da eğitim alabilecekleri ve sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, ailelerin çocuklarını günübirlik, güvenle bırakabilecekleri KIYAM projesiyle gerçekten bir dünya kenti olmaya aday olan bir ilçe Onikişubat. Daha önce engelli çocukların eğitim alabilecekleri ve öğrenebilecekleri bir yer olmayan şehrimizde büyük bir eksik daha giderilmiştir Onikişubat Belediyesi tarafından.

Başkan, “Covid- 19 ile Mücadelede Titiz Bir Çalışma Sergilendi”

Onikişubat Belediyesi, ülkemizde Covid-19 vakası görüldüğü 10 Mart tarihinden itibaren ivedilikle gerekli tedbirleri almış, tesislerini kapatmış ve dönüşümlü çalışma sistemine geçerek hizmetlerine devam etmiş.

Halkın yoğun olarak bulunduğu, kamu kurumu, hastane, eczane, sokak ve caddeler, park ve bahçeler, çöp konteynerleri mütemadiyen dezenfekte edilmiş. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye ettiği kimyasallar ile, 2.500 litre dezenfektan, 6 araç, 16 personelle gece gündüz olarak dezenfekte işlemi ilçenin her köşesine uygulanmış. Pazar yerlerinde esnafa bilgilendirme yapılarak, 70 bin adet eldiven, 123 bin adet maske dağıtılmış.

subat-4

65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi ailelere de, 3.170 erzak kolisi, 1.500 şifa paketi, 900 litre kolonya, 1.100 anneye sağlık paketi Onikişubat Belediyesi personelleri tarafından ulaştırılmış.

Devletimizin pandemi dolayısıyla bin liralık Sosyal Yardım Desteğini, Kaymakamlık ile ortaklaşa çalışarak binlerce vatandaşına ulaştırmış.

Onikişubat TV ve sosyal medya kanallarından yayımladığı üniversite hazırlık öğrencileri için online eğitim videoları, zaman zaman bilgilendirme ve eğlenceli videolar ile halkının moralini yüksek tutarak dijital dönüşüme de çok çabuk adapte olmuş bir Belediye. 

EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş ile

subat-2

Bir Dünya Kenti Olma Yolunda

90 yılın en büyük projesi diyerek çıktığı dev projeyle, Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaya hazırlanan Başkan Mahçiçek, Ana Teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olan EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş ile medeniyetleri bir araya getirecek. En az 2 milyon ziyaretçinin Kahramanmaraş’a geleceği öngörülen dev proje, 747.000 m² alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

EXPO 2023’de İlkler Yaşanacak

Türkiye’nin ilk ve tek Kristal Lagününün bulunacağı Rekreasyon Alanında, 2 konsept bir arada yine dünyada ilk ve tek Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Rekreasyon Alan içerisinde Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezi’nde yerini alacak. Ayrıca 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabilecek. Bu alan içerisinde; düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranları gibi mekânlar yer alacak.

Dünya Çapında Bir Tanıtım ve Reklam

Kahramanmaraş’a en az 50 farklı medeniyetten 2 milyon ziyaretçinin alana gelmesi beklenmektedir.  EXPO’lar ülkelerin tanıtım ve medya aracılığı ile bilinirlik seviyesini oldukça üst düzeylere çıkarmaktadır. 

Kahramanmaraş’ın tarihi, doğası, sanatı, mimarisi ve mutfağının EXPO ile hak ettiği değeri görmesi ve bir dünya markası haline gelmesi bekleniyor.

Onikişubat Belediyesi, hizmeti ve eğitimi ön plana çıkaran sürdürülebilir projeleriyle, yarınlara bırakabileceği kayda değer eserleriyle, yeniliğe ve değişime ayak uyduran farkındalıklı hizmetleriyle öncü ve model bir belediye olmayı başarmış durumda.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR