Dolar $
32.56
%0.13 0.04
Euro €
34.84
%0.58 0.2
Sterlin £
40.51
%0.88 0.35
Çeyrek Altın
3975.93
%0.25 9.93
SON DAKİKA
Gastronomi Pazartesi 27 Temmuz 2020 02:54

TTÜKETİCİ SKODA İLE TANIŞACAK

SUV pazarının en yeni oyuncusu olan Skoda Kamiq, pazarda dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, "Yeni aracımız, Skoda'yla daha önce yolu kesişmeyen kullanıcıların markayla tanışmasına katkı sağlayacak" dedi.

Ttüketici  Skoda ile tanışacak

Otomobil pazarında SUV araçların önlenemez yükselişi, markaları yerden yükselmeye yöneltiyor. En yeni araçlarına SUV segmentinde geliştiren markalar, bir adım daha ileri atarak bu modelleri aile haline getiriyor. Bu markalardan biri olan Skoda, yeni aracı Kamiq’i ile pazardaki iddiasını artıracak.   

Kamiq ile iddialıyız

Kompakt SUV segmentinde yer alan Kamiq, lansmana özel 197 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri bulunan yeni aracın, rekabetin ve talebin giderek arttığı SUV segmentindeki en önemli oyunculardan biri olması bekleniyor. Online basın toplantısında Kamiq’in Türkiye’ye gelişi hakkında değerlendirmeler yapan Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “SUV segmenti bugün en çok tercih edilen segmentlerin başında geliyor. Skoda olarak SUV segmentinde de iddiamızı sürdürme kararlılığımızı Kodiaq ve Karoq modellerimiz ile ortaya koymuştuk. Şimdi de Kamiq modelimiz de aramıza katıldı. Kompakt SUV olarak tanımladığımız Kamiq, sıra dışı tasarımı, fonksiyonelliği ve barındırdığı birçok ekstra donanımı ile inanıyorum ki kendisini kısa zamanda Türk kullanıcısına sevdirecektir. Özellikle kadınlar başta olmak üzere bu aracın daha önce Skoda’yla yolu kesişmeyen kullanıcıların markayla tanışmasına da katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi. SUV segmentine olan ilginin her geçen gün arttığına değinen Başar, “SUV segmenti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça tercih edilen bir segment. Ülkemizde SUV segmenti, 2020 yılının ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 59,4 artış gösterdi. Bizim satışlarımızın da yüzde 40’ını bu segment oluşturuyor. Kamiq ile bu oranın daha da artacağını düşünüyoruz. Kamiq’in, kısa süre içerisinde modern ve konforu seven, sportif ve farklı yaşam tarzlarını tercih edenleri hedefleyen temel modellerimizden biri olacak. Sene sonuna kadar yaklaşık 3 bin 500 adet satış hedefliyoruz“ diye konuştu. Yüce Auto-Skoda olarak 2020 yılı hedeflerinden ve otomotiv sektörü öngörülerinden söz eden Başar, “Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalarının üretimlerine ara vermeleri tedarik zorluğuna neden oldu. Ancak bu durumun ekim ayı gibi normale döneceğini ve talep ile tedarikin eşitleneceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da toplam otomobil pazarının 600-650 bin adet civarında tamamlanmasını öngörüyoruz. Bizim Skoda markası olarak 2020 satış hedefimizi ise 25 bin adet olarak belirledik. Kamiq’in de getireceği sinerji ile bu hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz“ diye konuştu.

Geniş motor seçenekleri

Skoda Kamiq, lansmandan itibaren 115-150 beygir arasında güç üreten 1.0 litre ve 1.5 litre hacimde olmak üzere iki farklı TSI benzinli motor seçeneği ve 1.6 litre TDI dizel motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Tüm motorlar 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla Türkiye’de satışa sunuluyor.

skoda-i

Akıllı donanım geleneği sürüyor

Yeni araçta da Skoda modellerinde görmeye alıştığımız birçok ‘Simply Clever’, yani akılcı çözüm sunuluyor. Araçta, otomatik kapı kenarı koruma, elektrikli bagaj kapağı, elektrikli çeki demiri, bagajda yer alan LED el feneri, cam yıkama haznesindeki entegre huni, yakıt depo kapağının içerisindeki lastik derinlik ölçme özellikli buz kazıyıcı, sürücü kapısı içerisindeki şemsiye gibi akılcı çözümler yer alıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR