Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.82
%0.2 0.07
Sterlin £
40.54
%-0.14 -0.05
Çeyrek Altın
4076.56
%0.23 9.13
SON DAKİKA
DÜNYA Cuma 18 Eylül 2020 16:39

TİKTOK TRUMP YÖNETİMİNE DAVA AÇTI

TikTok, Washington'daki bir federal yargıçtan, Trump yönetiminin hızla büyüyen sosyal medya ağına yasak getirmesini engellemesini istedi.

TikTok Trump yönetimine dava açtı
TikTok, Washington'daki bir federal yargıçtan, Trump yönetiminin hızla büyüyen sosyal medya ağı

TikTok, Washington'daki bir federal yargıçtan, Trump yönetiminin hızla büyüyen sosyal medya ağına yasak getirmesini engellemesini istedi.

TikTok ve ana şirketi ByteDance Ltd., Cuma gecesi Trump'ın uygulamanın ABD'de çalışmasını engellemek için yaptığı son hamlelere meydan okuyan bir şikayette bulundu ve Trump'ın yetkisini aştığını söyleyerek bunu yasanın gerektirdiği şekilde ABD'ye yönelik olağandışı ve olağanüstü bir tehdidi durdurmak yerine politik nedenlerle yaptığını savundu. TikTok, yasağın özgür ifade haklarını da ihlal ettiğini söyledi.

Şikayette, Trump'ın eylemleri milyonlarca Amerikalının kendilerini ifade etmek için bir araya geldiği çevrimiçi bir topluluğu yok edecek. ABD hükümetinin, TikTok'un Amerikalı kullanıcılarının gizliliği ve güvenliğine olan bağlılığını gösteren kanıtları görmezden geliyor ifadelerine yer verildi.

Trump 6 Ağustos'ta uygulama ile işlemleri 45 gün içinde yasaklayacağını söyleyerek, sosyal ağın Çin mülkiyetinin bunu bir ulusal güvenlik tehdidi haline getirdiğini savunan bir idari emir yayınlamıştı. Cuma günü, Trump'ın emrini uygulamak için harekete geçen Ticaret Bakanlığı, hükümetin endişelerini azaltan bir devralma anlaşmasını tamamlayamazsa, TikTok'un ABD'de 12 Kasım'dan itibaren yasaklanacağını açıkladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR