Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.82
%0.2 0.07
Sterlin £
40.57
%-0.07 -0.03
Çeyrek Altın
4082.96
%0.38 15.45
SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 17 Mayıs 2020 02:59

SAHTE FAR LAMBALARINA DİKKAT!

Güvenli sürüş için yeni teknolojilere odaklanan ve otomotiv aydınlatma çalışmalarına hız veren OSRAM, sürücüleri düşük kaliteli, kısa ömürlü sahte ürünlere karşı uyarıyor. Sahte lambaların, kısa ömürlü ve dengesiz ışık renklerine sahip olduğuna değinen Osram Türkiye Otomotiv Satış Müdürü Can Sürücü, "Sahte ve düşük kalite far lambası kullanmak kendinizin ve trafikteki diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor" dedi.

Sahte far lambalarına dikkat!
Güvenli sürüş için yeni teknolojilere odaklanan ve otomotiv aydınlatma çalışmalarına hız veren OSRAM

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden OSRAM, yol ve sürüş güvenliğiyle ilgili konularda sürücüleri bilgilendirmeye devam ediyor. Sahte lambaların trafikte sürücü ve araçlar için birçok tehlike barındırdığına değinen Osram Türkiye Otomotiv Satış Müdürü Can Sürücü, kullanıcıları sahte lamba konusunda dikkatli olmaları için uyardı. 

Aracınız yanabilir

Sahte lambaların, dağınık ışık ve renkleriyle trafikteki diğer sürücüler için körlüğe varacak şekilde tehlike yarattığına değinen Can Sürücü, “Orijinal olmayan far lambası kullanmak bir nevi hayatınızı riske atmaktır. Ayrıca belli bir standardı olmayan kalitesiz ürünler, kullanılan hammaddenin ve metalin istikrarsızlığı gibi sebeplerden dolayı aracınızın zarar görmesine sebep olabilir. Gerekli standartlara uygun olmadan üretilen ve satılan lambalar aracınızda kısa devreye sebep olarak, aracın yanmasına dahi yol açabilir” dedi. 

“Güvenli sürüş vaat ediyoruz”

OSRAM olarak, global standartların gerektirdiği şekilde kaliteli üretim yaptıklarını sözlerine ekleyen Can Sürücü, “OSRAM, Ar-Ge yatırımlarımızı kalite ve güvenlik doğrultusunda şekillendiriyoruz. Ürünlerimizi piyasaya sunmadan önce onlarca güvenlik ve uygunluk testinden geçiriyoruz. Ürünlerimizle sürücülere uzun kullanım ömrü ve trafikte güvenli sürüş sağlıyoruz. Sürücüler de orijinal ürünler alarak hem kendi can güvenliklerini hem trafikteki diğer sürücülerin güvenliklerini önemsemeliler” şeklinde konuştu. 

10 yıla kadar garanti

Sürücülerin ucuz diye aldıkları lambaların kullanım ömrü kısalığı ve araçlara verdiği zararlar düşünüldüğünde daha maliyetli olduğunu belirten Can Sürücü, şöyle devam etti, OSRAM olarak ürünlerimizde model ve kullanım alanına bağlı olarak 10 yıla kadar garanti sunuyoruz. Bunun arkasında güçlü teknolojik yapımız ve geçmişimiz bulunuyor. Her yıl Ar-Ge’ye ciromuzun yüzde 7’sinden fazlasını aktarıyoruz. Bu yatırımların odak noktasında da güvenlik ve güvenli sürüş yer alıyor.”    

OSRAM ürünlerinde iki aşamalı güvenlik 

“Müşterilerimizi düşük kaliteli, kısa ömürlü sahte ürünlerden korumak amacıyla 2015 yılında hayata geçirdiğimiz OSRAM Güven Programı uygulamasına tüm OSRAM ürünlerimizi dahil ettik” şeklinde konuşan Can Sürücü, şöyle devam etti, “2015 yılında HID Xenon teknolojisiyle üretilen ampullerle başlayan Güven Programı’na 1 Aralık 2019 itibariyle tüm 2’li ambalajlı Halojen ve Xenon ürünlerimizi de ekledik. Bu programdan sonra yenilenen ürün kutularımızda yer alan güvenlik bandrollerini ve QR kodları okutularak ya da ürüne ait 7 haneli ürün kodu web sitesi üzerinde sorgulatılarak ürünün orijinalliğinden emin olabileceksiniz.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR