Dolar $
32.57
%0.14 0.04
Euro €
34.69
%-0.23 -0.08
Sterlin £
40.4
%-0.51 -0.21
Çeyrek Altın
4125.65
%1.43 57.62
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 16 Nisan 2021 02:02

SAĞLIK VE LEZZET

Balıkesir, Gömeç ilçesinin ünlü Passandra Zeytinyağını: Dedelerinin izinden giden, Hatice ve Ahmet Özenbaş yönetmekte, "sofrana lezzet, hayatına şifa kat" mottosu ile Kazdağları ve Ege Denizi arasındaki aileye ait, bahçelerin zeytinlerinden %100 saf olarak üretmekte.

Sağlık ve lezzet

Beğenerek, yapacağınıza emin olduğumuz; Hatice Hanım'ın, kendi üretimi Passandra Zeytinyağı ile yaptığı, şifa deposu "Enginar Yemeği" tarifini, tam zamanında; 

Bir Ramazan lezzeti olarak, okurlarımızla paylaşıyoruz. 

Zeytinyağlı Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler:

8 adet temizlenmiş enginar,

2 adet küçük boy patates,

2 adet havuç,

1,5 su bardağı bezelye,

1 adet büyükçe kuru soğan,

2 adet taze sıkılmış limonun suyu,

1 su bardağı su,

Yarım çay bardağı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1 çay kaşığı tuz,

Çeyrek bağ dere otu,

Şimdi, bu "Zeytinyağlı Enginar Yemeği" nasıl yapılacak ? Derseniz, işte:

Zeytinyağlı Enginar Tarifi:

Önce; Temizlenip ayıklanmış Enginarları kararmamaları için, 1 adet limonun suyunu ilave ettiğiniz suda ve derin bir kabın içinde bekletin.

Sonra; Patates ve havuçları soyarak küpler halinde doğrayın ve bir tencerede 5 dakika kadar haşlayın.

Akabinde; Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bezelyelerle karıştırın. Dondurulmuş bezelye de kullanabilirsiniz.

Haşladığınız patates ve havuçları soğutun ve soğanlı bezelyeli karışıma ilave edip karıştırın.

Daha sonra ise; Limonlu suda beklettiğiniz Enginarlarınızı alıp geniş bir tencereye yan yana dizin.

Zeytinyağlı enginarların, göbek kısımlarının içine hazırladığınız sebzeli karışımı pay edin.

1 bardak suyu ve 1 adet limonun suyunu, toz şekeri, zeytinyağını ve tuzu bir kapta bir araya getirip karıştırın ve tenceredeki enginarların üzerinde gezdirin.

Tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve zeytinyağlı enginarları kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.

Süre dolunca zeytinyağlı enginarların biraz ılınmasını bekleyin ve geniş bir servis kaşığı ile hepsini servis tabağına alın.

Servisi için;

Zeytinyağlı Enginarlar, tamamen soğuyunca üzerlerine biraz daha natürel sızma Passandra Zeytinyağı gezdirin ve kıyılmış dere otunu da  serperek, servis edin.

Afiyet, şifa olsun.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR