Dolar $
32.52
%-0.07 -0.02
Euro €
34.88
%0.19 0.06
Sterlin £
40.84
%0.45 0.18
Çeyrek Altın
3981.47
%0.6 23.31
SON DAKİKA
Sigorta Çarşamba 29 Ocak 2020 02:28

SAĞLIK SİGORTASINA TOBB'LU İMZA

NN Hayat Emeklilik ve Swiss RE ile yeni bir iş birliği yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ülkedeki 1,5 milyon üyesini Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile buluşturdu. Anlaşma çerçevesinde TOBB üyeleri, aileleri ve TOBB'a üye firmalarda çalışanları da içine alan 13 milyon kişi sağlık sigortası kapsamına alındı. Hisarcıklıoğlu, anlaşma ile TOBB'a 570 hastanenin kapısının açıldığını belirtti.

Sağlık sigortasına TOBB'lu imza

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyeleri, aileleri ve çalışanlarını içine alan 13 milyon kişi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası imkânına kavuştu.

TOBB ile Swiss RE  ve NN Hayat ve Emeklilik Sigorta arasındaki anlaşmanın detayları; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Daniel Marius Popescu, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Levent Korkut ile Swiss RE Hayat ve Sağlık Sigortaları Branşı Türkiye Direktörü Marc Hartenbach’ın İstanbul’da katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı.

Swiss RE ile NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik,  TOBB ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında birliğin tüm üyelerine Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hizmeti sunacak. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile üyeler tedavide indirim imkanı bulurken yılda iki kez de ücretsiz doktora muayene olabilecek. Anlaşma ile SGK’lı olmayanlar da sigorta hizmetinden faydalanabilecek.

13 milyon kişi kapsamda

Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, TOBB’un finansa ulaşma, ticarette rekabetçilik, küresel ticarete açılma ve maliyetlerin düşürülmesi gibi birçok konuda üyelerini desteklediklerini, son yaptıkları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşmayla birliğin daha sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu söyledi.  

NN Hayat Emeklilik ve Swiss RE ile yaptıkları anlaşma ile 81 vilayet ve 160 ilçede 1,5 milyon TOBB üyesinin aileleri ve çalışanlarıyla birlikte sağlık sigortası kapsamına alındığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu anlaşma 13 milyon insana sağlık hizmeti sunacak. Üyelerimiz, aileleri ve çalışanları ülkedeki 570 hastaneden faydalanabilecek” dedi. Hisarcıklıoğlu, sigortanın iki sigorta acentesi tarafından satılacağını kaydetti.

NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Marius Popescu da TOBB ile sağlık konusunda stratejik bir iş ortaklığı yaptıklarını ve Türk KOBİ’lerine böyle bir hizmet sunmaktan memnun olduklarını belirtti. Popescu, hizmet sunacakları hastaneler zincirinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hastanesi’nin de bulunduğunu ve ETÜ Hastanesi’nin de üyelerine hizmet sunacağını dile getirdi.

Sigortacılık çağ atladı

Swiss RE Türkiye Direktörü Marc Hartenbach da kendileriyle birlikte NN Hayat Emeklilik, TOBB, ETÜ Hastanesi, İmece ve JLT Türkiye’nin anlaşma içerisinde olduğunu böyle bir hizmeti paylaşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Hartenbach, “TOBB, her KOBİ’nin bu sağlık sigortasına ulaşmanın önünü açıyor. Biz de uluslar arası hizmet vererek dünyayı daha sağlam hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ise sigortacılığın gelişen dünya düzeninde klasik kalarak ayakta kalamayacağını, sektörün farklı hizmetlerle geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Korkut, farklı bir model ortaya koyan bu anlaşmayı kamuoyuna tanıttıklarını kaydetti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR